back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 20:19

ops!! pardon, doar treceam...

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 20:31

De la: Ingrid, la data 2010-10-23 20:19:36 ops!! pardon, doar treceam...[/quote
CHIAR AI 10.111 MES ? DOAMNE,CAND AI AVUT TIMP SA LE SCRII ???

Raporteaza abuz de limbaj
c poi numai s reueti, nu ai cum s pierzi. Eecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eec. Nimic. Totul nainteaz in istoria umanitii precum se ntmpl i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz de-a lungul cltoriei tale.
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 23:29

De la: Ingrid, la data 2010-10-23 20:19:36 ops!! pardon, doar treceam...

Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2010, ora 23:33

De la: _KARPOV, la data 2010-10-23 23:29:31

Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 03:14

De la: Ingrid, la data 2010-10-23 23:33:56

Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 08:31

De la: _KARPOV, la data 2010-10-24 03:14:16
De la: Ingrid, la data 2010-10-23 23:33:56

vasile_vali

2835 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 09:25

Sistemul basecsian, pe care il cunosc foarte bine functioneaza pe principiul militar "Functia doboara gradul", militarii si fostii militari inteleg unde bat...Pentru ceilalti, o sa ma fac inteles prin cateva cuvinte: Sistemul militar functioneaza piramidal, seful cel mare comanda subalternilor, iar acestia "transmit" furnicutelor ceea ce trebuie sa execute. Daca ordinul sefului "al mare" este legal, acesta este transmis prin acte, decizii, ordine..Daca nu, acesta se transmite verbal, astfel incat "urmele legalitatii" sa nu poata fi descalcite nici de cea mai priceputa instanta...Astfel, Reforma - in ghilimele - a Statului gandita de actualul "sef suprem" este, de fapt, o sinteza a umorilor/dorintelor/sfaturilor_aghiotantilor_alesi_dupa_slugarnicie_si_nu_dupa_competente/mahmurelii/frustrarilor/etc a unui singur om! Legea, singura lege dupa care se ghideaza Romania in acest moment, este legea bunului plac a unui om incult, razbunator/dispretuitor al valorilor consacrate ale Democratiei si al celor mai merituosi decat el! Acest individ nu poate accepta oameni superiori lui {pentru ca vine dintr-un sistem militaros - Securitatea- unde si el a executat ordine ilegale, care ii atarna greu in - acum in mana/mainile securitatii botezate pompos sri/sie/dia/0215} si de aceea ii indeparteaza/zoieste...Si chiar daca ar avea vreo urma de remuscare [ceea ce nu cred, pt ca securistii -prin formatie- nu puteau/pot avea asa ceva], este la mana acestor "servicii", care ne-au adus si ne aduc noua tuturor doar deservicii: Flota pierduta, industrie nationala aruncata la fier vechi si cumparata pe nimic de altii, importuri de gunoaie, imprumuturi inrobitoare de pe urma carora vom ramane pe veci datori, foame, frig, incultura etc.
Pana cand nu vom scapa de acest tip de conducatori, vom mai orbecai prin tranzitie, vom plati zilnic pretul afacerilor securitatii si slugilor ei, vom privi de jos cu jind si ciuda nivelul de trai al celorlalti europeni...
Parerea mea...

"Nihil sine Deo!"

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 09:35

Erata: Pasajul "Daca nu, acesta se transmite verbal, astfel incat "urmele legalitatii" sa nu poata fi descalcite nici de cea mai priceputa instanta...Astfel, Reforma - in ghilimele - a Statului gandita de actualul "sef suprem" este, de fapt, o sinteza a umorilor/dorintelor/sfaturilor_aghiotantilor_alesi_dupa_slugarnicie_si_nu_dupa_competente/mahmurelii/frustrarilor/etc a unui singur om!" se termina cu ale unui sg. om, si nu a unui singur om, cum din greseala si viteza am postat..
Restul ramane la fel, parerea mea!

"Nihil sine Deo!"

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 10:17

De la: nastasemihail, la data 2010-10-22 20:44:10Spiritul Pietei Universitatii nu poate fi anulat de nimeni. La unii a intrat in casa, cu cei care au fost acolo. Si tot l-au cunoscut.
80-90 % ideal. El e cel care trage materialul dupa el.
Motivul principal ptr care sintem in aceasta situatie este negarea idealului.
Ptr material, idealul este o idee forta, din domeniul creativ.

Bravo, jos palaria pt. postare!

Un fost "golan universitar"..

"Nihil sine Deo!"

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 10:25

De la: black10131307, la data 2010-10-23 10:02:42
De la: vaneamarin, la data 2010-10-23 08:53:09
De la: corcodel, la data 2010-10-23 00:17:09
De la: dandragos69, la data 2010-10-23 00:13:50
De la: Ingrid, la data 2010-10-22 21:24:06
De la: nastasemihail, la data 2010-10-22 21:19:15
De la: Ingrid, la data 2010-10-22 21:13:04
De la: nastasemihail, la data 2010-10-22 20:44:10Spiritul Pietei Universitatii nu poate fi anulat de nimeni. La unii a intrat in casa, cu cei care au fost acolo. Si tot l-au cunoscut.

incep sa ma mir ca mai sunt si altii care-si amintesc

Nu am uitat nici un moment. Si motivul principal ptr care ma enervez, este cind sint contrazis si mi se spune sa bag capul in noroi, ca ala e idealul.

Nimeni dintre cei care am fost in Piata, dintre cei care atunci chiar credeam si nu doar visam ca SE POATE, N-AM UITAT ! Idealul a ramas si va ramane in noi pana la sfarsit. Dar cu speranta ce facem !?

Cocrcodele,vezi mai ca era vorba de Piata Universitatii, nu de Piata Obor unde iti faceai tu cumparaturile. E alta chestie Corcodele si nu iti mai bate capul cu ea, ca nu vei reusi tu sa intelegi ce era cu Piata Universitatii...Hai ,baga trei de "traiasca Base reformatoru' ,patronu "independentilor" din Romania !"

Poate ca ai dreptate dom' Vanea, cel mai bine cred ca au inteles liberalii cum sta treaba cu Piata Universitatii. Au inteles atat de bine fenomenul, incat dupa un an intrau la guvernare, sub aripa ocrotitoare a lui Iliescu! Nu poti sa negi asta, face parte din istoria rusinoasa a PNL.

Nu iti inteleg logica Black...Deci tu esti suparat ca liberalii au venit in 1991 pentru un an ,in guvernul CONDUS DE STOLOJAN, SI CA AU FOST COLEGI CU TRAIAN BASESCU CARE CONDUCEA MINISTERUL TRANSPORTURILOR ? Ce anume te deranjeaza exact in chestia asta, si de ce naiba la Base si Stolo nu conteaza ca au fost in acel guvern , dar pentru PNL este ceva nasol ,rusinos ?Care este ideea ?...

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 11:22

Stilul alambicat din care nu se intelege mare lucru, vorbaiala sforaitoare de intelectual afumat la birtul satului, dupa reprize de somn cu capul pe musamaua jegoasa de pe masa, incheierea apoteotica "Parerea mea!", toate astea imi suna cunoscut, imi aduc aminte de nea Nicu Vacaroiu. Parerea mea este sa nu te mai chinui mai Nihil sine deodorant cu eratele si mai bine sa astepti sa-ti treaca mahmureala.

In alta ordine de idei, ma gandesc ca putem compara doua tipuri de presedinti: pe Emil Constantinescu si pe Basescu! Cred ca toti cei care se pretind a fi fost Golani ai Pietii Universitatii si acum isi aduc aminte de momentul acela din 1996 cand Conventia Democratica si Emil Constantinescu veneau la putere.La fel ca in 2004, era o imensa bucurie pentru ca se darama sistemul corupt si nedemocratic al PSD-ului, scapam de Ion iliescu si de baronii rosii din jurul lui. Care a fost urmarea? Dupa 4 ani, o mare dezamagire, un presedinte slab, cu rol de poster lipit pe scaunul de la Cotroceni, care renunta sa mai candideze si se declara invins de sistem. Care sistem? Acea incalceala de ite tesuta de cei care apartinusera Securitatii si esaloanelor 2 si 3 ale PCR, profitorii Revolutiei, baietii destepti care exploatasera vidul legislativ, haosul si nepriceperea in afaceri ale statului nou creat si isi cladisera averi prin parazitarea statului roman. Din acel sistem s-au ridicat cei ca Vantu, Patriciu, Voiculescu! Vantu, fost puscarias pe vremea lui Ceausescu, cel care spunea ca este datoria statului sa se protejeze de cei ca el, Voiculescu, fost lucrator in comertul exterior pe timpul lui Ceausescu.
Patriciu pusese la punct un sistem mafiot prin care platea sume mari de bani la o gramada de politicieni din tot spectrul politic. Politicieni din PNL, PSD, UDMR erau cooptati in consiliile de administratie ale firmelor lui Patriciu si remunerati. Era o metoda de a sustine sistemul mafiot si de a institui Omerta.

A urmat ceea ce cu totii stim, perioada 2000-2004, nesimtirea pesedista la cote inimaginabile, guvernul Nastase, furturile pe fata, in vazul lumii, pumnul in gura presesi, aroganta lui Nastase 7 case. Ca sa ne dam seama de cat si cum s-a furat, va reamintesc doar distrugerea CFR-ului de catre Necolaiciuc.
Paguba creata, de vreo 111 milioane de dolari, prin achizitii de piese si servicii la preturi incredibile, a pus CFR pe butuci. Cum putea sa fure Necolaiciuc de unul singur, timp de trei ani, cand in fiecare an existau controale financiare ale ministerului, condus de Mitrea in acea vreme, ale corpului de control al primului ministru, curtii de conturi, etc ? Si sistemul asta s-a practicat la toate ministerele, nu doar la Transporturi!

A urmat alegerea lui Basescu presedinte. Din nou euforie, din nou speranta ca am scapat de Iliescu si ai lui. Pentru aderarea la UE, obiectiv asumat de ambele partide ce alcatuiau alianta DA, trebuiau eliminate unele clauze pe care UE le pusese, printre care si cea pe Justitie, pentru lupta impotriva coruptiei. Basescu s-a implicat si a cerut justitiei sa-si faca treaba si alaturi de Monica Macovei au demarat lupta impotriva Sistemului, acel Sistem care il invinsese pe Constantinescu. Datorita lor, clauza pe justitie a fost ridicata. Tot atunci s-a rupt si alianta DA, procurorii au intrat in dosarele fierbinti ale unora ca Voiculescu, Patriciu, Vantu. Tariceanu a sarit in apararea lui Patriciu si a cerut presedintelui sa intervina pentru inmormantarea dosarului Petromidia, fapt inimaginabil intr-un stat democratic. Refuzul lui Basescu de a face pe plac Sistemului a distrus tot ce se construise in 2004. Tariceanu a demis ministrii PD si a rupt alianta. De atunci PNL s-a mutat cu arme si bagaje in tabara PSD! Au ramas la guvernare fara majoritate in Parlament, tolerati de PSD caruia ii convenea spargerea aliantei si pentru ca Tariceanu acorda fonduri suplimentare primarilor pesedisti din teritoriu.
Din acel moment a urmat toata haraiala intre PSD+PNL+PC si presedinte. Suspendarea presedintelui, demiterea guvernului, betele in roate puse constant, sabotarea lucrarilor in parlament, etc.

Pentru ce toate astea? Pentru ca Basescu nu a vrut sa ramana in istorie ca si Umil Constantinescu, un presedinte invins de SISTEM. Eu prefer un presedinte care spune "un fleac, i-am ciuruit", decat pe unul care sa se declare invins de sistem, pentru ca lupta sistemului mafiot impotriva lui Basescu nu este lupta mea! Este lupta unora ca Patriciu, Vantu, Voiculescu, a celor care si-au cladit averile pe carca noastra.

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 11:32

De la: vaneamarin, la data 2010-10-24 10:25:36

Nu am uitat nici un moment. Si motivul principal ptr care ma enervez, este cind sint contrazis si mi se spune sa bag capul in noroi, ca ala e idealul.

Nimeni dintre cei care am fost in Piata, dintre cei care atunci chiar credeam si nu doar visam ca SE POATE, N-AM UITAT ! Idealul a ramas si va ramane in noi pana la sfarsit. Dar cu speranta ce facem !?

Cocrcodele,vezi mai ca era vorba de Piata Universitatii, nu de Piata Obor unde iti faceai tu cumparaturile. E alta chestie Corcodele si nu iti mai bate capul cu ea, ca nu vei reusi tu sa intelegi ce era cu Piata Universitatii...Hai ,baga trei de "traiasca Base reformatoru' ,patronu "independentilor" din Romania !"

Poate ca ai dreptate dom' Vanea, cel mai bine cred ca au inteles liberalii cum sta treaba cu Piata Universitatii. Au inteles atat de bine fenomenul, incat dupa un an intrau la guvernare, sub aripa ocrotitoare a lui Iliescu! Nu poti sa negi asta, face parte din istoria rusinoasa a PNL.

Nu iti inteleg logica Black...Deci tu esti suparat ca liberalii au venit in 1991 pentru un an ,in guvernul CONDUS DE STOLOJAN, SI CA AU FOST COLEGI CU TRAIAN BASESCU CARE CONDUCEA MINISTERUL TRANSPORTURILOR ? Ce anume te deranjeaza exact in chestia asta, si de ce naiba la Base si Stolo nu conteaza ca au fost in acel guvern , dar pentru PNL este ceva nasol ,rusinos ?Care este ideea ?...

Liberalii tai Vanea, au trecut linia frontului la inamic si au cam ramas acolo, cand pe fata, cand sub acoperire! Basescu si Stolojan au dezertat de la inamic si au venit la noi. Pentru mine inamicul sunt Iliescu si ai lui, pe care oricat i-ai da la curatat tot nu poti sa le scoti petele, nici cu Vanish macar.

Pe tine te cred ca ai fost in Piata, desi nu inteleg cum poti acum sa apreciezi progresele lui Iliescu pe calea democratiei, dar pe Sconcsul din Galati, ba! Nu am auzit de vreo manifestatie gen Piata Universitatii la Galati! Si mai ales la care sa fi partricipat unul care era cadru militar si apoi a fost dat afara din armata, probabil de incompetent ce era!

9am243155

6 mesaje
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 11:53

De la: Silver9AM, la data 2010-10-23 20:16:13
De la: Silver9AM, la data 2010-10-23 20:12:22
De la: 9am049573, la data 2010-10-23 20:05:46cred ca ar fi corect din partea ta sa-i spui "domnul presedinte Basescu".

SI DIN PARTEA TA AR FI CIVILIZAT SA I TE ADRESEZI TOT ASA,CHIAR SI PE UN TOPIC,NU-TI MAI BAGA UNGHIA............DOARE...........

CE E AIA DIN MANA TA,IEPURE ?

Mai degraba "badaran "decit domn,mult mai respectuos ar suna

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 11:59

De la: black10131307, la data 2010-10-24 11:32:05Liberalii tai Vanea, au trecut linia frontului la inamic si au cam ramas acolo, cand pe fata, cand sub acoperire! Basescu si Stolojan au dezertat de la inamic si au venit la noi. Pentru mine inamicul sunt Iliescu si ai lui, pe care oricat i-ai da la curatat tot nu poti sa le scoti petele, nici cu Vanish macar.

Ai idee Black cui apartie citatul de mai jos,la ce se refera, si cand a fost rostit ?...

"Dar acesta este un moment al oamenilor politici, un moment al responsabilitii i un moment al unui nceput. Orice guvern rezultat din alegeri genereaz un nceput asupra cruia i pune n mod fatal amprenta de pricepere, de voin politic, de capacitate de a rspunde interesului naional la cel mai nalt nivel. Guvernul este rezultatul unui compromis politic IN INTERES PUBLIC i trebuie s menionez c, IN SFARSIT , IMI VAD VISUL CU OCHII, adic un guvern transparent, susinut n parlament, un guvern asumat de o majoritate parlamentar, ceea ce corespunde perceptelor de baz ale democraiei. Pentru acest lucru doresc s MULTUMESC AMBELOR PARTIDE c au fost capabile s realizeze compromisul n interesul public.

Dac mi permitei i o parantez: avnd n vedere tradiia politic a celor dou partide, a ndrzni s spun c poate din 92 i pn acum aflate ntr-o continu disput, AU REUSIT SA EPUIZEZE orice resurse de a mai sta n disput unul cu altul, de a se ur sau de a-i dori unul rul celuilalt. Probabil cei 16 ani de dispute au reuit s fac politicienii din ambele partide s spun: a venit momentul creat ca efect al votului din 30 noiembrie SA NE ASEZAM IMPREUNA LA MASA SI SA NE PUNEM EXPERIENTA SI VOINTA IN SLUJBA ROMANILOR."

Superb sfarsitul,nu Black ?"cele dou partideAU REUSIT SA EPUIZEZE orice resurse de a mai sta n disput unul cu altul, de a se ur sau de a-i dori unul rul celuilalt. Probabil cei 16 ani de dispute au reuit s fac politicienii din ambele partide s spun: a venit momentul creat ca efect al votului din 30 noiembrie SA NE ASEZAM IMPREUNA LA MASA SI SA NE PUNEM EXPERIENTA SI VOINTA IN SLUJBA ROMANILOR...

PS:Indiciu gratis ,unul din partidele laudate era PSDul .PSDul lui Iliescu ,cum iti place tie sa-i spui cand esti suparat pe ei .Cine oare insa era cel multumit si fericit de infratirea intre cele doua partide mentionate, si care era oare al doilea partid ?

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 12:17

De la: vaneamarin, la data 2010-10-24 11:59:35
De la: black10131307, la data 2010-10-24 11:32:05Liberalii tai Vanea, au trecut linia frontului la inamic si au cam ramas acolo, cand pe fata, cand sub acoperire! Basescu si Stolojan au dezertat de la inamic si au venit la noi. Pentru mine inamicul sunt Iliescu si ai lui, pe care oricat i-ai da la curatat tot nu poti sa le scoti petele, nici cu Vanish macar.

Ai idee Black cui apartie citatul de mai jos,la ce se refera, si cand a fost rostit ?...

"Dar acesta este un moment al oamenilor politici, un moment al responsabilitii i un moment al unui nceput. Orice guvern rezultat din alegeri genereaz un nceput asupra cruia i pune n mod fatal amprenta de pricepere, de voin politic, de capacitate de a rspunde interesului naional la cel mai nalt nivel. Guvernul este rezultatul unui compromis politic IN INTERES PUBLIC i trebuie s menionez c, IN SFARSIT , IMI VAD VISUL CU OCHII, adic un guvern transparent, susinut n parlament, un guvern asumat de o majoritate parlamentar, ceea ce corespunde perceptelor de baz ale democraiei. Pentru acest lucru doresc s MULTUMESC AMBELOR PARTIDE c au fost capabile s realizeze compromisul n interesul public.

Dac mi permitei i o parantez: avnd n vedere tradiia politic a celor dou partide, a ndrzni s spun c poate din 92 i pn acum aflate ntr-o continu disput, AU REUSIT SA EPUIZEZE orice resurse de a mai sta n disput unul cu altul, de a se ur sau de a-i dori unul rul celuilalt. Probabil cei 16 ani de dispute au reuit s fac politicienii din ambele partide s spun: a venit momentul creat ca efect al votului din 30 noiembrie SA NE ASEZAM IMPREUNA LA MASA SI SA NE PUNEM EXPERIENTA SI VOINTA IN SLUJBA ROMANILOR."

Superb sfarsitul,nu Black ?"cele dou partideAU REUSIT SA EPUIZEZE orice resurse de a mai sta n disput unul cu altul, de a se ur sau de a-i dori unul rul celuilalt. Probabil cei 16 ani de dispute au reuit s fac politicienii din ambele partide s spun: a venit momentul creat ca efect al votului din 30 noiembrie SA NE ASEZAM IMPREUNA LA MASA SI SA NE PUNEM EXPERIENTA SI VOINTA IN SLUJBA ROMANILOR...

PS:Indiciu gratis ,unul din partidele laudate era PSDul .PSDul lui Iliescu ,cum iti place tie sa-i spui cand esti suparat pe ei .Cine oare insa era cel multumit si fericit de infratirea intre cele doua partide mentionate, si care era oare al doilea partid ?

OK! Si ce vrei sa subliniezi tu Vanea? A spus ca POATE cele doua partide au epuizat disputele! ca nu a fost asa s-a vazut. Au stat impreuna 9 luni si rezultatul a fost colaborarea fructuoasa intre PNL si PSD in toate comisiile de anchetare a ministrilor PDL si in demiterea guvernului pe care il parasise PSD-ul! Este bine ca o recunosti si tu Vanea ca de 18 ani PD si Basescu nu sunt in aceeasi barca cu PSD si liescu , ceea ce nu se poate spune si despre PNL!

Fosta membra 9am.ro

996 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 12:18

De la: black10131307, la data 2010-10-24 11:32:05

Liberalii tai Vanea, au trecut linia frontului la inamic si au cam ramas acolo, cand pe fata, cand sub acoperire! Basescu si Stolojan au dezertat de la inamic si au venit la noi. Pentru mine inamicul sunt Iliescu si ai lui, pe care oricat i-ai da la curatat tot nu poti sa le scoti petele, nici cu Vanish macar.

Pe tine te cred ca ai fost in Piata, desi nu inteleg cum poti acum sa apreciezi progresele lui Iliescu pe calea democratiei, dar pe Sconcsul din Galati, ba! Nu am auzit de vreo manifestatie gen Piata Universitatii la Galati! Si mai ales la care sa fi partricipat unul care era cadru militar si apoi a fost dat afara din armata, probabil de incompetent ce era!
PNL a fost un aliat al stangi incepand cu 1990 .Nu este posibil ca un partid cu idealuri majoritar monarhiste sa devina una dintre rotile trasurii PSDului. PNLul adevarat nu mai exista. Faptul ca PD a reusit performanta de a se rupe de trecut este un fapt real si in acelasi timp un adevar. El reprezinta acea parte a FSN cu idealuri democratice.

NESIMTITUL

786 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 12:29

Corcoledele,laso ca ne umpli de respect,PDL ul aceasta adunatura de idioti ,mau compromis ca politician

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 12:37

Salut Silver! Ieri ma intrebai ce parere am despre userii care au invadat in ultima perioada forumul asta. Pentru ca nu am avut timp sa mai raspund ieri, iti raspund astazi. Da, am vazut si eu ca in ultima perioada au aparut din senin o gramada de indivizi care se inregistreaza si incep sa posteze tot felul de cretinitati. Nu este nimic nou in asta, face parte din aceeasi strategie pe care au folosit-o si in Noiembrie anul trecut, in preajma alegerilor. Acum s-au ambalat pentru ca se apropie votarea motiunii de cenzura in Parlament si pe langa presiunile in strada ale sindicatelor manjite apeleaza si la trucul asta pe internet. Vor sa dea impresia ca sunt foarte multi si sa le astupe gurile celor care nu sunt de acord cu PNL si PSD.
In Romania Libera s-a scris anul trecut despre asta si mai jos ai articolul de atunci. Atata stiu sa faca, nu ai ce sa le ceri altceva! O zi buna prietene!

Un reporter R.l. s-a infiltrat incognito printre activistii politici de pe internet care manipuleaza dezbaterile publice

Autodenunt: Doua saptamani i-am haituit pe internet pe adversarii lui Crin Antonescu
18 Noiembrie 2009

Autodenunt: Doua saptamani i-am haituit pe internet pe adversarii lui Crin Antonescu
Mecanismul este simplu: partidul transmite postacilor o lista cu articolele pe care trebuie sa le acceseze pe internet si sa plaseze comentarii injurioase la adresa adversarilorMecanismul este simplu: partidul transmite postacilor o lista cu articolele pe care trebuie sa le acceseze pe internet si sa plaseze comentarii injurioase la adresa adversarilor

de VLAD URSULEAN

Un reporter incognito al Romaniei libere a intrat in echipa de haitasi politici ai PNL care activeaza pe internet. Misiunea acestora: "desfiintarea" articolelor si comentariilor impotriva lui Crin Antonescu.

Echipe similare de activisti lucreaza in aceasta campanie si pentru alti candidati la presedintie, cum ar fi Mircea Geoana sau Traian Basescu.

Timp de doua saptamani am fost postac de partid. Am primit in fiecare zi e-mail-uri de la consultantii partidului cu mesaje impotriva contracandidatilor si liste cu zeci de linkuri unde sa le raspandesc. Am intrat pe bloguri, forumuri si site-uri de ziare, am vorbit despre bun-simt si i-am injurat pe "marinarul beat de putere" si pe "prostanacul comunist". Am bombardat cu stereotipuri toate articolele care nasteau vreo dezbatere rationala. La fel au facut si mai fac zeci de alti postaci din toata tara, fiecare lucrand pentru partidul sau. Noi, postacii rivali, ne stim intre noi si ne injuram, dar nu ne uram. Uram doar cate doua dintre personajele: "tiranul", "prostanacul" si "crinut-finut". Pe un al treilea il iubim. Sau macar facem un ban. Cinstit?

Departamentele de reactie rapida
Inca din 1996, partidele mari si-au infiintat "departamente de reactie rapida", care bombardau emisiunile interactive de la TV cu SMS-uri si e-mail-uri cu mesajele partidului, in speranta ca vor fi preluate in discutie sau macar vor aparea pe ecran. Apoi au aparut grupuri de discutii, forumuri si bloguri, iar site-urile de stiri au inceput sa permita comentarii. Toate alegerile care au urmat au fost marcate de "cruciade" ale activistilor in aceste medii, iar cele de acum sunt de departe cele mai animate.
In ultima perioada, mesajele "oarbe" de sustinere a PNL si a lui Crin Antonescu s-au inmultit, reusind sa depaseasca celelalte partide, mai experimentate in aceasta tactica. Mai mult, reteaua PNL e cea mai vizibila pe site-uri de socializare si singura in care poti intra fara o vizita la partid. Asa ca am reusit sa ma alatur "haitei" de postaci liberali, am scris mesaje patimase cot la cot cu ei si am aflat cine sunt, cum sunt organizati si, mai ales, de ce depun un asemenea efort pe Internet, unde lumea are de obicei opiniile formate si nu prea merge la vot.

"Soldatii anonimi ai partidelor"
Activistii posteaza de mai multe ori cu pseudonime diferite si adrese de e-mail false. I-am gasit insa pe retele sociale ca Facebook sau Hi5, in grupurile de sustinere a lui Crin Antonescu. Am creat profilul unui tanar fictiv, plecat la studii in strainatate, dar care vrea sa faca ceva pentru viitorul tarii. Adica pentru Crin. Mi-am facut 60 de prieteni in jurul grupurilor asociate liberalilor si am discutat cu ei despre activism. Un membru PNL Sector 1 m-a sfatuit sa contactez direct persoana care se ocupa de aceasta activitate.

InPolitics, "neutru din punct de vedere politic", consultant de partid
Diana Dragomir este executive manager la InPolitics Media, un portal de stiri, bloguri si analize, "neutru din punct de vedere politic", asa cum scrie in descrierea site-ului. Atunci cand am contactat-o incognito pe Diana Dragomir, mi-a spus ca ma va pune imediat in legatura cu un subordonat pentru a discuta detaliile. Subordonatul, un "content manager
", imi explica pe messenger ce trebuie sa fac: "Noi primim de la o echipa de activisti o serie de linkuri care dor, in sensul ca trebuie comentat pe ele. Eu ti le forwardez si iti atasez si mesaje de promovat. Mai mult, iti voi trimite materiale pe care le facem noi, sa iti faci o idee de planurile noastre cu Crin Antonescu pe online". Ulterior am aflat ca echipa de consultanti de la InPolitics.ro lucreaza pentru Crin Antonescu si PNL la "campania integrata online".
Contactata oficial de Romania libera, Diana Dragomir a negat ca s-ar ocupa de "postaci": "Nu coordonam noi echipa de activisti, dar ea exista".

"Sunt oameni care fac asta ca pe un job"
Am inceput sa primesc, de mai multe ori pe zi, liste cu cate 40-60 de linkuri catre ultimele articole politice de pe bloguri, forumuri si site-uri de ziare. Alaturi de mine mai primesc lista de linkuri 16 persoane, despre care coordonatorul de la InPolitics imi spune ca "majoritatea sunt oameni angajati sa faca activism. Nu sunt penelisti, nu empatizeaza cu Crin, pur si simplu sunt activisti, prestatori de servicii. Sunt oameni care fac asta ca pe un job". Pe langa cei 18 mai primesc e-mail-ul si patru membri "supraveghetori" din PNL, dintre care i-am identificat pe Marius Vladu (unul dintre coordonatorii campaniei lui Crin Antonescu), Iulia Huiu (fosta candidata la europarlamentare) si Dan Mihalache (fost deputat PSD, in prezent membru al PNL).
"Noi in birou nu ne ocupam cu activismul", mai aflu, "dar avem o echipa imprastiata peste tot prin Bucuresti si in tara, coordonam activitatea lor".

Zvonuri, denigrari si intimidari
Pe langa lista de linkuri primesc si o lista de mesaje. E simplu: intru pe link si pun comentariul servit. Nu trebuie sa il copiez intocmai, mi se spune, ar da de banuit. Pot fi creativ. Asa ca ma pun pe treaba. In prima zi e respins guvernul Croitoru, asa ca bombardez site-urile cu mesaje in care arat ca "Basescu e singurul vinovat pentru criza" si "a ales sa arunce Romania in prapastie de dragul interesului sau electoral". Tot azi e declarata constitutionala Legea salarizarii unice, asa ca postez: "Dictatorul Basescu a mai castigat o batalie. Dar sa nu se minta, ca nu poate castiga lupta!". A doua zi, urlu despre afacerile fratelui presedintelui, care "put de la o posta".

In urmatoarele zile spun in sute de comentarii cum Basescu a innebunit, are un caracter jegos, e disperat, e jalnic, s-a dezlantuit, din cauza lui nu mai sunt bani de pensii si salarii, iar tacerea lui demonstreaza ca tainuieste ceva. In alte sute arat cum Geoana se intalneste pe ascuns cu dubiosii rusi, face joc dublu si e un prostanac atat pentru electoratul din Romania, cat si pentru liderii celor mai mari puteri.
Pe 9 noiembrie, primesc un tabel cu sondaje deschise pe site-uri, in care sa votez cu Crin Antonescu. In majoritatea e deja pe locul 1. A doua zi, primesc instructiuni sa promovez zvonul "Geoana si motivele pentru care e surd fata de Curtea Constitutionala". Pe 12 noiembrie primesc articolul "Crin nu isi plateste consultantii" din Evenimentul Zilei, cu instructiunile sa-i desfiintez pe consultantul Dan Pavel si pe jurnalisti: "habar n-are de politica reala", "nu merita nici un ban", "nu-i mai da Becali bani si vine sa cerseasca la PNL", "e omul lui Hrebenciuc", "se vede ca articolul e scris cu rea-credinta si la comanda".

Dan Mihalache PNL: "Sunt militantii nostri"
Fisierele care contin aceste mesaje au antetul Departamentului de Strategie si Comunicare al PNL, al carui director este Dan Mihalache. Contactat de Romania libera, acesta a recunoscut existenta echipei de internauti: "Normal ca avem, in primul rand, sunt militantii nostri. E vorba si de oameni din judete. Nu va inchipuiti ca sunt 50 de oameni inghesuiti intr-o camera care scriu pe forumuri. Ei au un sistem al lor de organizare, pe care nu-l cunosc foarte bine".
Conform mai multor surse din judete si din echipa de campanie, sistemul pe care Dan Mihalache spune ca nu il cunoaste este acesta: mesajele sunt concepute la centru, tocmai de departamentul domniei sale. Sunt apoi trimise catre InPolitics, care le da mai departe unui nucleu de oameni platiti special pentru comentat pe Internet si unor membri de partid de incredere. Acestia le distribuie, la randul lor, in teritoriu, printre membrii organizatiilor de tineret din filiale. si toata lumea se pune pe comentat.

Mitrea: "Fiecare partid are"
Liberalii nu sunt singurii care folosesc astfel de echipe pentru a inunda site-urile cu pareri favorabile. Senatorul PSD Miron Mitrea a recunoscut in martie, intr-un interviu, ca el insusi a infiintat "celula de reactie rapida" din Kiseleff 10. "Ne-a batut PDL-ul multa vreme cu faptul ca erau foarte bine organizati. E evident ca au o echipa specializata. Acum cativa ani, am spus ca nu suntem mai prosti ca altii si am facut si eu o echipa de trei-patru oameni care sa fie prezenta pe bloguri, pe dezbateri pe Internet, care sunt importante si noi lipseam".

Felix Tataru PDL: "Nu noi. Ceilalti!"
Partidul Democrat Liberal este, conform mai multor surse din comunicarea politica, pionierul acestui gen de campanie in Romania. Felix Tataru, directorul agentiei de publicitate GMP, care s-a ocupat de campaniile PDL si ale lui Basescu in ultimii ani, spune ca sunt astfel de persoane si la democrat-liberali: "Sigur ca exista, in general, in zona de tineret. Dar nu va inchipuiti un task-force (grup operativ n.r.) de zeci de oameni care toata ziua stau pe site. Nici nu e normal sa fie asa. Deci PDL nu are postaci, dar PSD si PNL se pare
ca au". Pana si candidatul Partidului Verde, Remus Cernea, are trei-patru persoane din partid si cativa voluntari care pun comentarii, dupa cum recunoaste secretarul general al partidului, Silviu Dumitru. Purtatorii de cuvant ai campaniilor PSD si PDL, Victor Ponta si Sever Voinescu, declara insa ca nu au auzit de asa ceva in partidele lor.

Cititori despre postaci: "Treceti pe rand la calculator?"
Invazia de comentarii partizane e dur criticata de cititorii de rand ai site-urilor: "Nu mai poti sa discuti ceva de toti postacii de partid!", se plange un cititor pe Romanialibera.ro. "Cum faceti? Treceti pe rand la acelasi calculator? Textele sunt aproape trase la xerox si scoase la foc automat. Nu e prima data cand observ asta!", comenteaza "obosita" pe unul dintre blogurile VoxPublica. Unii rad de ei "Cum a fost sedinta de la sectorul 6?" , altii se vad nevoiti sa specifice la inceputul comentariului ca nu sunt postaci, altfel nu mai citeste nimeni ce scriu. In alte cazuri, postacii din partide diferite incep sa se certe, iar cititorii pot asista la o confruntare epica intre "subsolul din Kiseleff 10" si "beciul din Modrogan".

Sorin Tudor: "Comentariile pun o presiune fantastica pe jurnalist"
Ce rost are toata stradania daca rezultatul e stangaci si enerveaza, nu convinge? Specialistul in comunicare politica Sorin Tudor crede: "Multe comentarii negative pun o presiune fantastica pe un jurnalist neexperimentat. Il fac sa se indoiasca". Pe de alta parte, spune el, "ca echipa de campanie, am doua obiective: primul e sa te conving pe tine, jurnalistule, sa-mi preiei mesajul in ziar sau la TV. Aici sunt votantii mei. Al doilea obiectiv e zvonistica. Lumea tinde sa creada lucrurile astea si sa le povesteasca mai departe". Legal, nimeni nu le interzice partidelor sa faca asta. Iar "tot ce nu e ilegal e normal", spune Sorin Tudor.

Parvulescu: "Mi se pare absolut imoral"
Politologul Cristian Parvulesu, pe de alta parte, crede ca e imoral si periculos: "Sunt proceduri de natura securista: atacuri la persoana si stereotipuri, in nici un caz constructii argumentate. In Franta, de exemplu, aceasta este o caracteristica, in general, a partidelor extremiste echipe care supravegheaza Internetul, apoi organizeaza atacurile cu informatii asupra ziarelor. Ceva asemanator se intampla si in Romania. Aici, unde nu exista o cultura democratica suficient de stabila, situatia devine cu atat mai grava, pentru ca legitimeaza atacul la persoana".
In 1996 a fost scandalul "telefoanelor otravite" ale PDSR. "Povestea e incredibila privita cu ochii de-acum. Acum ti se pare absolut firesc sa dai niste telefoane de reclama. Atunci, pentru asta era sa-i linseze!", povesteste Sorin Tudor, care lucra atunci in campania pentru Emil Constantinescu. La fel cum un SMS electoral nu mai pare acum un "atentat la intimitatea cetatenilor", s-ar putea ca in cativa ani avalansa de comentarii fabricate de partid pe Internet sa nu mai supere pe nimeni.
Pana una-alta, Sorin Tudor spune ca un student la stiinte politice poate sa faca un studiu grozav pe mesajele postacilor. Ar putea incepe de la comentariile acestui articol

vasile_vali

2835 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 13:21

De la: corcodel, la data 2010-10-24 12:18:38

PNL a fost un aliat al stangi incepand cu 1990 .Nu este posibil ca un partid cu idealuri majoritar monarhiste sa devina una dintre rotile trasurii PSDului. PNLul adevarat nu mai exista. Faptul ca PD a reusit performanta de a se rupe de trecut este un fapt real si in acelasi timp un adevar. El reprezinta acea parte a FSN cu idealuri democratice.

Ca de obicei, vorbe-n vant din partea unuia care nu stie cu ce se mananca politica..Mai pe scurt: PSD si PD erau aliati din opozitie, inca din 2007, cand au facut cele mai multe motiuni de cenzura impotriva unui guvern post-decembrist. De salvat in cateva randuri l-a salvat pe Tariceanu chiar Ion Iliescu, cel care a "simtit" cum si ultimul bastion impotriva lui basexu ar putea cadea = guv. liberal. Simtul sau de animal politic a avut dreptate, liberalii au pierdut alegerile, le-au castigat pedalaii, si de acolo Tara s-a transformat in feuda unuia care nu stie geografie {dar nu numai..} - indispensabila in meseria lui de baza. Chiar, cum i s-ar spune unuia care a obtinut diploma de inginer, daca nu ar sti sa numere? Dar unui medic caruia cuvantul stomatolog i-ar suna ca ceva de domeniul stomacului?.Iti dai seama, laudatorule de pedalai, ca acest impostor absolvent de Marina conduce Romania? Probabil spre Kabul....

"Nihil sine Deo!"

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 13:48

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 13:58

De la: black10131307, la data 2010-10-24 12:17:52
De la: vaneamarin, la data 2010-10-24 11:59:35

OK! Si ce vrei sa subliniezi tu Vanea? A spus ca POATE cele doua partide au epuizat disputele! ca nu a fost asa s-a vazut. Au stat impreuna 9 luni si rezultatul a fost colaborarea fructuoasa intre PNL si PSD in toate comisiile de anchetare a ministrilor PDL si in demiterea guvernului pe care il parasise PSD-ul! Este bine ca o recunosti si tu Vanea ca de 18 ani PD si Basescu nu sunt in aceeasi barca cu PSD si liescu , ceea ce nu se poate spune si despre PNL!

Black,a spus si ca si-a vazut visul cu ochii ?...A adus PSDul la guvernare scuipand pe votantii PDL care ca si tine vedeau in PSD un dusman de moarte ? Black,mie lucrurile imi par absolut clare:Basescu minte si calca in picioare orice cand este vorba de puterea sa. Imi pare foarte ciudat sa acuzi PNLul ca a fost in 1991 intr-un guvern FSN, neglijand faptul ca Basescu si Stolojan erau in acel guvern, si uitand ca PDLul a facut un guvern impreuna cu PSDul in 2008, dupa ce declarau demagogic ca PSD este inamicul public numarul unu.Lucrurile sunt clare iar discursul lui Basescu de la "inaugurarea" guvernului cu PSD, ne arata ca singura strategie a lui Base este una primitiva ,mincinoasa si golaneasca :CINE NU ESTE CU MINE ESTE "NASHPA" RAU si hai sa il scuipam.

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 14:25

De la: 9am243155, la data 2010-10-24 11:53:33
De la: Silver9AM, la data 2010-10-23 20:16:13
De la: Silver9AM, la data 2010-10-23 20:12:22
De la: 9am049573, la data 2010-10-23 20:05:46cred ca ar fi corect din partea ta sa-i spui "domnul presedinte Basescu".

SI DIN PARTEA TA AR FI CIVILIZAT SA I TE ADRESEZI TOT ASA,CHIAR SI PE UN TOPIC,NU-TI MAI BAGA UNGHIA............DOARE...........

CE E AIA DIN MANA TA,IEPURE ?

Mai degraba "badaran "decit domn,mult mai respectuos ar suna

ITI SUGEREZ,CA IN LOC DE UN NUMAR,SA-TI PUI ID-UL DE BADARAN,AR SUNA MULT MAI FRUMOS PT. TINE !!!

c poi numai s reueti, nu ai cum s pierzi. Eecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eec. Nimic. Totul nainteaz in istoria umanitii precum se ntmpl i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz de-a lungul cltoriei tale.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 14:39

De la: black10131307, la data 2010-10-24 12:37:04Salut Silver! Ieri ma intrebai ce parere am despre userii care au invadat in ultima perioada forumul asta. Pentru ca nu am avut timp sa mai raspund ieri, iti raspund astazi. Da, am vazut si eu ca in ultima perioada au aparut din senin o gramada de indivizi care se inregistreaza si incep sa posteze tot felul de cretinitati. Nu este nimic nou in asta, face parte din aceeasi strategie pe care au folosit-o si in Noiembrie anul trecut, in preajma alegerilor. Acum s-au ambalat pentru ca se apropie votarea motiunii de cenzura in Parlament si pe langa presiunile in strada ale sindicatelor manjite apeleaza si la trucul asta pe internet. Vor sa dea impresia ca sunt foarte multi si sa le astupe gurile celor care nu sunt de acord cu PNL si PSD.
In Romania Libera s-a scris anul trecut despre asta si mai jos ai articolul de atunci. Atata stiu sa faca, nu ai ce sa le ceri altceva! O zi buna prietene!

Un reporter R.l. s-a infiltrat incognito printre activistii politici de pe internet care manipuleaza dezbaterile publice

18 Noiembrie 2009

Mecanismul este simplu: partidul transmite postacilor o lista cu articolele pe care trebuie sa le acceseze pe internet si sa plaseze comentarii injurioase la adresa adversarilorMecanismul este simplu: partidul transmite postacilor o lista cu articolele pe care trebuie sa le acceseze pe internet si sa plaseze comentarii injurioase la adresa adversarilor

de VLAD URSULEAN

Un reporter incognito al Romaniei libere a intrat in echipa de haitasi politici ai PNL care activeaza pe internet. Misiunea acestora: "desfiintarea" articolelor si comentariilor impotriva lui Crin Antonescu.

Echipe similare de activisti lucreaza in aceasta campanie si pentru alti candidati la presedintie, cum ar fi Mircea Geoana sau Traian Basescu.

Timp de doua saptamani am fost postac de partid. Am primit in fiecare zi e-mail-uri de la consultantii partidului cu mesaje impotriva contracandidatilor si liste cu zeci de linkuri unde sa le raspandesc. Am intrat pe bloguri, forumuri si site-uri de ziare, am vorbit despre bun-simt si i-am injurat pe "marinarul beat de putere" si pe "prostanacul comunist". Am bombardat cu stereotipuri toate articolele care nasteau vreo dezbatere rationala. La fel au facut si mai fac zeci de alti postaci din toata tara, fiecare lucrand pentru partidul sau. Noi, postacii rivali, ne stim intre noi si ne injuram, dar nu ne uram. Uram doar cate doua dintre personajele: "tiranul", "prostanacul" si "crinut-finut". Pe un al treilea il iubim. Sau macar facem un ban. Cinstit?

Departamentele de reactie rapida
Inca din 1996, partidele mari si-au infiintat "departamente de reactie rapida", care bombardau emisiunile interactive de la TV cu SMS-uri si e-mail-uri cu mesajele partidului, in speranta ca vor fi preluate in discutie sau macar vor aparea pe ecran. Apoi au aparut grupuri de discutii, forumuri si bloguri, iar site-urile de stiri au inceput sa permita comentarii. Toate alegerile care au urmat au fost marcate de "cruciade" ale activistilor in aceste medii, iar cele de acum sunt de departe cele mai animate.
In ultima perioada, mesajele "oarbe" de sustinere a PNL si a lui Crin Antonescu s-au inmultit, reusind sa depaseasca celelalte partide, mai experimentate in aceasta tactica. Mai mult, reteaua PNL e cea mai vizibila pe site-uri de socializare si singura in care poti intra fara o vizita la partid. Asa ca am reusit sa ma alatur "haitei" de postaci liberali, am scris mesaje patimase cot la cot cu ei si am aflat cine sunt, cum sunt organizati si, mai ales, de ce depun un asemenea efort pe Internet, unde lumea are de obicei opiniile formate si nu prea merge la vot.

"Soldatii anonimi ai partidelor"
Activistii posteaza de mai multe ori cu pseudonime diferite si adrese de e-mail false. I-am gasit insa pe retele sociale ca Facebook sau Hi5, in grupurile de sustinere a lui Crin Antonescu. Am creat profilul unui tanar fictiv, plecat la studii in strainatate, dar care vrea sa faca ceva pentru viitorul tarii. Adica pentru Crin. Mi-am facut 60 de prieteni in jurul grupurilor asociate liberalilor si am discutat cu ei despre activism. Un membru PNL Sector 1 m-a sfatuit sa contactez direct persoana care se ocupa de aceasta activitate.

InPolitics, "neutru din punct de vedere politic", consultant de partid
Diana Dragomir este executive manager la InPolitics Media, un portal de stiri, bloguri si analize, "neutru din punct de vedere politic", asa cum scrie in descrierea site-ului. Atunci cand am contactat-o incognito pe Diana Dragomir, mi-a spus ca ma va pune imediat in legatura cu un subordonat pentru a discuta detaliile. Subordonatul, un "content manager
", imi explica pe messenger ce trebuie sa fac: "Noi primim de la o echipa de activisti o serie de linkuri care dor, in sensul ca trebuie comentat pe ele. Eu ti le forwardez si iti atasez si mesaje de promovat. Mai mult, iti voi trimite materiale pe care le facem noi, sa iti faci o idee de planurile noastre cu Crin Antonescu pe online". Ulterior am aflat ca echipa de consultanti de la InPolitics.ro lucreaza pentru Crin Antonescu si PNL la "campania integrata online".
Contactata oficial de Romania libera, Diana Dragomir a negat ca s-ar ocupa de "postaci": "Nu coordonam noi echipa de activisti, dar ea exista".

"Sunt oameni care fac asta ca pe un job"
Am inceput sa primesc, de mai multe ori pe zi, liste cu cate 40-60 de linkuri catre ultimele articole politice de pe bloguri, forumuri si site-uri de ziare. Alaturi de mine mai primesc lista de linkuri 16 persoane, despre care coordonatorul de la InPolitics imi spune ca "majoritatea sunt oameni angajati sa faca activism. Nu sunt penelisti, nu empatizeaza cu Crin, pur si simplu sunt activisti, prestatori de servicii. Sunt oameni care fac asta ca pe un job". Pe langa cei 18 mai primesc e-mail-ul si patru membri "supraveghetori" din PNL, dintre care i-am identificat pe Marius Vladu (unul dintre coordonatorii campaniei lui Crin Antonescu), Iulia Huiu (fosta candidata la europarlamentare) si Dan Mihalache (fost deputat PSD, in prezent membru al PNL).
"Noi in birou nu ne ocupam cu activismul", mai aflu, "dar avem o echipa imprastiata peste tot prin Bucuresti si in tara, coordonam activitatea lor".

Zvonuri, denigrari si intimidari
Pe langa lista de linkuri primesc si o lista de mesaje. E simplu: intru pe link si pun comentariul servit. Nu trebuie sa il copiez intocmai, mi se spune, ar da de banuit. Pot fi creativ. Asa ca ma pun pe treaba. In prima zi e respins guvernul Croitoru, asa ca bombardez site-urile cu mesaje in care arat ca "Basescu e singurul vinovat pentru criza" si "a ales sa arunce Romania in prapastie de dragul interesului sau electoral". Tot azi e declarata constitutionala Legea salarizarii unice, asa ca postez: "Dictatorul Basescu a mai castigat o batalie. Dar sa nu se minta, ca nu poate castiga lupta!". A doua zi, urlu despre afacerile fratelui presedintelui, care "put de la o posta".

In urmatoarele zile spun in sute de comentarii cum Basescu a innebunit, are un caracter jegos, e disperat, e jalnic, s-a dezlantuit, din cauza lui nu mai sunt bani de pensii si salarii, iar tacerea lui demonstreaza ca tainuieste ceva. In alte sute arat cum Geoana se intalneste pe ascuns cu dubiosii rusi, face joc dublu si e un prostanac atat pentru electoratul din Romania, cat si pentru liderii celor mai mari puteri.
Pe 9 noiembrie, primesc un tabel cu sondaje deschise pe site-uri, in care sa votez cu Crin Antonescu. In majoritatea e deja pe locul 1. A doua zi, primesc instructiuni sa promovez zvonul "Geoana si motivele pentru care e surd fata de Curtea Constitutionala". Pe 12 noiembrie primesc articolul "Crin nu isi plateste consultantii" din Evenimentul Zilei, cu instructiunile sa-i desfiintez pe consultantul Dan Pavel si pe jurnalisti: "habar n-are de politica reala", "nu merita nici un ban", "nu-i mai da Becali bani si vine sa cerseasca la PNL", "e omul lui Hrebenciuc", "se vede ca articolul e scris cu rea-credinta si la comanda".

Dan Mihalache PNL: "Sunt militantii nostri"
Fisierele care contin aceste mesaje au antetul Departamentului de Strategie si Comunicare al PNL, al carui director este Dan Mihalache. Contactat de Romania libera, acesta a recunoscut existenta echipei de internauti: "Normal ca avem, in primul rand, sunt militantii nostri. E vorba si de oameni din judete. Nu va inchipuiti ca sunt 50 de oameni inghesuiti intr-o camera care scriu pe forumuri. Ei au un sistem al lor de organizare, pe care nu-l cunosc foarte bine".
Conform mai multor surse din judete si din echipa de campanie, sistemul pe care Dan Mihalache spune ca nu il cunoaste este acesta: mesajele sunt concepute la centru, tocmai de departamentul domniei sale. Sunt apoi trimise catre InPolitics, care le da mai departe unui nucleu de oameni platiti special pentru comentat pe Internet si unor membri de partid de incredere. Acestia le distribuie, la randul lor, in teritoriu, printre membrii organizatiilor de tineret din filiale. si toata lumea se pune pe comentat.

Mitrea: "Fiecare partid are"
Liberalii nu sunt singurii care folosesc astfel de echipe pentru a inunda site-urile cu pareri favorabile. Senatorul PSD Miron Mitrea a recunoscut in martie, intr-un interviu, ca el insusi a infiintat "celula de reactie rapida" din Kiseleff 10. "Ne-a batut PDL-ul multa vreme cu faptul ca erau foarte bine organizati. E evident ca au o echipa specializata. Acum cativa ani, am spus ca nu suntem mai prosti ca altii si am facut si eu o echipa de trei-patru oameni care sa fie prezenta pe bloguri, pe dezbateri pe Internet, care sunt importante si noi lipseam".

Felix Tataru PDL: "Nu noi. Ceilalti!"
Partidul Democrat Liberal este, conform mai multor surse din comunicarea politica, pionierul acestui gen de campanie in Romania. Felix Tataru, directorul agentiei de publicitate GMP, care s-a ocupat de campaniile PDL si ale lui Basescu in ultimii ani, spune ca sunt astfel de persoane si la democrat-liberali: "Sigur ca exista, in general, in zona de tineret. Dar nu va inchipuiti un task-force (grup operativ n.r.) de zeci de oameni care toata ziua stau pe site. Nici nu e normal sa fie asa. Deci PDL nu are postaci, dar PSD si PNL se pare
ca au". Pana si candidatul Partidului Verde, Remus Cernea, are trei-patru persoane din partid si cativa voluntari care pun comentarii, dupa cum recunoaste secretarul general al partidului, Silviu Dumitru. Purtatorii de cuvant ai campaniilor PSD si PDL, Victor Ponta si Sever Voinescu, declara insa ca nu au auzit de asa ceva in partidele lor.

Cititori despre postaci: "Treceti pe rand la calculator?"
Invazia de comentarii partizane e dur criticata de cititorii de rand ai site-urilor: "Nu mai poti sa discuti ceva de toti postacii de partid!", se plange un cititor pe Romanialibera.ro. "Cum faceti? Treceti pe rand la acelasi calculator? Textele sunt aproape trase la xerox si scoase la foc automat. Nu e prima data cand observ asta!", comenteaza "obosita" pe unul dintre blogurile VoxPublica. Unii rad de ei "Cum a fost sedinta de la sectorul 6?" , altii se vad nevoiti sa specifice la inceputul comentariului ca nu sunt postaci, altfel nu mai citeste nimeni ce scriu. In alte cazuri, postacii din partide diferite incep sa se certe, iar cititorii pot asista la o confruntare epica intre "subsolul din Kiseleff 10" si "beciul din Modrogan".

Sorin Tudor: "Comentariile pun o presiune fantastica pe jurnalist"
Ce rost are toata stradania daca rezultatul e stangaci si enerveaza, nu convinge? Specialistul in comunicare politica Sorin Tudor crede: "Multe comentarii negative pun o presiune fantastica pe un jurnalist neexperimentat. Il fac sa se indoiasca". Pe de alta parte, spune el, "ca echipa de campanie, am doua obiective: primul e sa te conving pe tine, jurnalistule, sa-mi preiei mesajul in ziar sau la TV. Aici sunt votantii mei. Al doilea obiectiv e zvonistica. Lumea tinde sa creada lucrurile astea si sa le povesteasca mai departe". Legal, nimeni nu le interzice partidelor sa faca asta. Iar "tot ce nu e ilegal e normal", spune Sorin Tudor.

Parvulescu: "Mi se pare absolut imoral"
Politologul Cristian Parvulesu, pe de alta parte, crede ca e imoral si periculos: "Sunt proceduri de natura securista: atacuri la persoana si stereotipuri, in nici un caz constructii argumentate. In Franta, de exemplu, aceasta este o caracteristica, in general, a partidelor extremiste echipe care supravegheaza Internetul, apoi organizeaza atacurile cu informatii asupra ziarelor. Ceva asemanator se intampla si in Romania. Aici, unde nu exista o cultura democratica suficient de stabila, situatia devine cu atat mai grava, pentru ca legitimeaza atacul la persoana".
In 1996 a fost scandalul "telefoanelor otravite" ale PDSR. "Povestea e incredibila privita cu ochii de-acum. Acum ti se pare absolut firesc sa dai niste telefoane de reclama. Atunci, pentru asta era sa-i linseze!", povesteste Sorin Tudor, care lucra atunci in campania pentru Emil Constantinescu. La fel cum un SMS electoral nu mai pare acum un "atentat la intimitatea cetatenilor", s-ar putea ca in cativa ani avalansa de comentarii fabricate de partid pe Internet sa nu mai supere pe nimeni.
Pana una-alta, Sorin Tudor spune ca un student la stiinte politice poate sa faca un studiu grozav pe mesajele postacilor. Ar putea incepe de la comentariile acestui articol

SALUT BLACK,CE MAI FACI ? DA INTRADEVAR SUNT DIN CE IN CE MAI MULTI " BUBULI " PE NET,NU STIU CE ARME SA MAI FOLOSEASCA DOAR DOAR A CADEA GUVERNUL.....ACUM SA-TI SPUN SINCER EU UNUL AS VREA S-A CADA ACEST GUVERN,DIN MAI MULTE MOTIVE......
PT. CA INTRADEVAR S-A DOVEDIT A FI UN GUVERN SLAB ( AICI SUNT MULTE CIRCUMSTANTE ATENUANTE ) ,NEHOTARAT,CU MULTE,PREA MULTE GRESELI ! ASTA E UNUL DIN MOTIVE ,DAR CEL MAI IMPORTANT,E PT. A VEDEA SI EU DE CE SUNT IN STARE PSD+ PNL !!! TARE SUNT CURIOS,CE BRANZA OR SA FACA........
O DUMINICA PLACUTA PRIETENE !!!!

9am156538

5 mesaje
Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 16:18

despre Vantu si Grupurile care au adunat avere in 20 de ani, cat altii in 2/3 generatii intr/o lume normala, nu sar postacii sa scrie nimic. E nu zic ca d/nul Basescu nu ar avea nici un defect, dar daca decidentii in loc sa/l tot sape si suspendeze, ar fi facut cel putin 50% din ce se convenise sa se faca, adica legi mai clare , proceduri, modernizare reala a statului, nu am fi acum cu ambele piciore in mocirla.....

9am049573

976 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 16:21

ce naiv esti daca mai vii cu materialele resapate din campania 2009.

stii doar ca 85% dintre votanti nu ar mai vota cu base-javra ordinara care urmareste numai animal planet! citi crezi ca mai voteaza cu pdl?

asta e oful vostru, sa mentineti treaza simpatia electoratului dur al pdl (cei cu galetile). cum ar fi sindicatele din invatamint?!
nu cred ca o sa mai vedeti vreun vot de la ei in urmatorii 10 ani...

de ce nu o citati pe nuti udrea cea cu "lovitura de stat"? ii tot dati cu manipularea si dezinfomarea.
mai uitati-va pe tvr ca sa vedeti ce fac portocalele pe bani publici... prostovanilor la radio ati anulat pina si "ora vesela" .

personal cred ca aveti nevoie de un cutrem de 8 grade pe Richter in Romania, motiv ideal pentru base sa decreteze starea de urgenta, sa ia el friiele si sa faceti numai ce vreti voi.

mi se pare corect ca boc sa-si asume raspunderea pentru orice proiect de lege avind in vedere cum voteaza, in mod repetat, vuvuzelele lui din partid.

dealtfel e superba ideea cu liceele de informatii din legea educatiei nici nazistii sau bolsevicii din URSS nu s-au dus atit de sus cu gindirea big brother (nu stiu ce au facut cei din cambogia comunista pe vremuri).
sincere, chiar foarte sincere felicitari !!
aveti ministru scolit la paris, fost consilier al lui base, ai?!?

succes cu reformele dragi incompetenti anticomunisti.

Abatele:Cum poate fi controlat o populaie? Rim: n primul rnd prin for. Abatele: Cnd fraii mei naintai au fost pui n situaia de a controla o lume s-au gindit prima dat la religie. Rim: Mai exist i politica! Ea este cel mai folosit instrument pentru a controla o populaie.Abatele: Desigur. Numai c e o unealt nesigur. Rim: Un popor mai poate fi condus i prin aciuni economice. Abatele: Asta da! Aici ai mare dreptate. Ajunge doar s spun c nrobirea omului fa de valorile materiale este indiscutabil superioar celei obinute prin religie.
9am049573

976 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 16:28

9am156538,

e foarte interesanta si chiar importanta parerea ta...

spune-mi te rog , cum adica "modernizare reala a statului"???

zau, pari un fel de voinescu in varinta feminina. vezi ca una din atributiile lui a numararea bilelor la votul secret de la motiuni.

Abatele:Cum poate fi controlat o populaie? Rim: n primul rnd prin for. Abatele: Cnd fraii mei naintai au fost pui n situaia de a controla o lume s-au gindit prima dat la religie. Rim: Mai exist i politica! Ea este cel mai folosit instrument pentru a controla o populaie.Abatele: Desigur. Numai c e o unealt nesigur. Rim: Un popor mai poate fi condus i prin aciuni economice. Abatele: Asta da! Aici ai mare dreptate. Ajunge doar s spun c nrobirea omului fa de valorile materiale este indiscutabil superioar celei obinute prin religie.
Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 16:45

De la: 9am049573, la data 2010-10-24 16:28:119am156538,

e foarte interesanta si chiar importanta parerea ta...

spune-mi te rog , cum adica "modernizare reala a statului"???

zau, pari un fel de voinescu in varinta feminina. vezi ca una din atributiile lui a numararea bilelor la votul secret de la motiuni.

Brunetule cu ochii verzi ca castravetele, postarile tale sunt la fel de inteligente ca si ale lui Jiji, ca tot tii tu cu STEOAIA! De ce nu incerci pe site-uri de socializare, acolo inteligenta nu-i atat de importanta?
Esti penibil cu spargerile astea in figuri!

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 17:00

Ati vota motiunea de cenzura?
octombrie 23, 2010 Stefan Vlaston Politica & Doctrine 87 comentarii
7,030 Vizualizari

N-am avut alta treaba si am rasfoit motiunea de cenzura avand in cap intrebarea: as vota-o sau nu? Dincolo de sarcinile de partid, de apartenenta la un grup parlamentar, daca as fi singur in cabina, doar cu propria constiinta.

Mai intai, o chestiune de principiu. Partidele, aflate la guvernare sau in opozitie, folosesc situatia actuala a tarii, destinul cetatenilor, pentru administrarea de lovituri (sub centura sau nu, aproape nu conteaza), adversarilor politici. Adica suntem luati ostatici in lupta oarba politica. In care se sconteaza pe exterminarea adversarului, nu pe intelegerea in scopul promovarii binelui comun. Nici nu se aduce in discutia politica acest subiect. Doar moarte adversarului! Sa dispara din scena politica partidul x sau y! Ne luptam pentru eliminarea raului primordial, presedintele tarii! Sa omoram ursul si vedem noi ce facem cu blana, dupa aceea!

Autorii motiunii se erijeaza in purtatorii de cuvant ai unei majoritati de 91%! De unde pana unde? Din 2-3 sondaje de opinie, platite de opozitie. Dar sa trecem mai departe.

Citez : Guvernarea Basescu-Udrea-Boc-Anastase (BUBA) a produs un dezastru generalizat in economie. Aha, adica nu guvernarea Tariceanu, santajata de PSD, care a umflat pensiile si salariile bugetare dincolo de orice logica economica, a produs dezastrul.

Ci guvernarea Boc, care s-a trezit cu mortu in brate si n-a stiut ce sa faca cu el. Pai ce sa faca, incearca sa-l rezolve, adica scade salariile si pensiile la limita veniturilor generate de economie. Asa zic si doctorii de la FMI, BM si UE. Si capetele luminate romanesti: Mugur Isarescu, Mihai Tanasescu, Daniel Daianu. Ca e usor sa te dai mare expert in economie, dar nu esti decat procuror sau profesor de istorie.

Citez: saracirea populatiei Romaniei a fost transformata de dinastia Boc in politica de stat. Nu ma leg de termenul dinastie, ca fetitele lui Emil Boc sunt inca la gimnaziu, nu are cum sa le lase mostenire guvernul. Dar saracirea sau imbogatirea populatiei nu este atributul guvernului, ca nu mai suntem in comunism. Cine crede ca nu-i sunt apreciate cum se cuvine meritele poate merge in piata muncii europene, sa castige oricat, conform calificarii si competentelor proprii. De ce sa stea agatat de un buget condus de un guvern incompetent? Si mai plateste si cotizatie la sindicat ! Isi ia familia si traieste bine sau foarte bine intr-o tara europeana care nu e condusa de guvernul Boc. Cel putin pana pleaca acesta si coboara fericirea pe plaiurile mioritice, adusa de opozitie!

Citez iarasi: Guvernarea BUBA a instalat in Romania un sistem clientelar care capuseaza institutiile statului, de la cel mai inalt nivel pana la ultima comuna din Romania, in care banii publici se scurg prin sitele portocalii catre camarila politica.

Aha, imi zic, guvernarea Tariceanu sau Nastase n-a fost clientelara, nu-si pusesera clientii pana in ultimul post bugetar. Banii nu s-au scurs prin sitele rosii sau albastre, pe contracte masluite care duceau comisioanele in pusculite de partid! Sa ridice primul piatra acela care are constiinta curata!! Ia uite unde erau aia cinstitii si noi habar n-aveam! In opozitie! Problema este ca ne cred prea naivi si prea fraieri.

Initiatorii motiunii ne propun: salvarea mediului privat, salvarea clasei de mijloc, salvarea bugetelor publice, salvarea politicilor sociale, salvarea educatiei si sanatatii, salvarea pensionarilor.

Adica salvarea a tot ce misca in tara, ca in celebrul serial Baywatch.

Iata cum:

1.Renegocierea angajamentelor cadru cu FMI, BM si CE.
Inteleg ce inseamna asta. Profitand de gradul redus de indatorare al Romaniei, opozitia va cere si va aplica, chiar fara acordul cu FMI, deficite bugetare enorme, de 10-12%. Sa le plateasca urmasii lui Ponta si Antonescu. Dar daca bancile nu vor avea incredere in economia romaneasca si nu ne vor mai finanta deficitul? Deh, sa fim optimisti!
2. Revenirea asupra reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor, readucandu-le la nivelul de dinainte de 1 iulie 2010.

Suna bine, dar de unde iau banii? Din evaziunea fiscala, economia subterana, fiscalizarea muncii la negru. Si daca toate astea nu se lasa prinse? Ca doar Dan Nica a condus Ministerul de Interne in 2009! Ei na, sa fim optimisti, tovarasi!

3. Eliminarea coruptiei prin decuplarea clientelei politice de la banul public si transparentizarea folosirii acestuia.

Hai ca ma umfla rasul. Cine spune asta? Nastase, alias matusa Tamara? Geoana, sustinut de SOV si Voiculescu-3 Antene? Antonescu, coleg de partid cu Tariceanu, Patriciu, Fenechiu, Remes, Rusanu, Morega si inca multi altii ? Da prosti ne mai credeti!

Hai, nu ne mai prostiti. Scopul vostru este sa plece astia, sa veniti voi la guvernare. Ca sunteti ca in poezie: flamanzi si goi si far-de adapost!

Asa dar, ce as face? Ei bine, as vota motiunea !

Dar cu o conditie. Presedintele sa numeasca premier un tehnocrat, capabil sa dialogheze cu toate fortele politice si sociale, sa arbitreze, intr-un fel, meciul politic, in sensul ca toate partidele sa aiba sanse egale la viitorul scrutin, fara ca unele sa manipuleze populatia, prin pozitia publica oficiala, bugetul si bazinul de functii publice, in folos propriu. Prin mita electorala si pomeni.

Sa-si duca mai departe lupta politica, sa-si traga lovituri unde-or sti, dar fara sa ia ostatec poporul roman.

Sa ne conduca un guvern care sa se gandeasca la noi, nu cum sa marcheze puncte electorale din orice.

S-or gasi in tara asta si oameni cinstiti, competenti si fara calcule ariviste si politicianiste in minte. Fara spirit de gasca. Fara datorii catre gasca.

Chiar daca gasca se numeste, mai nou, partid.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 17:13

De la: black10131307, la data 2010-10-23 19:10:09
De la: gabigabi, la data 2010-10-23 18:48:23
De la: black10131307, la data 2010-10-23 18:31:50
De la: gabigabi, la data 2010-10-23 18:19:33
De la: black10131307, la data 2010-10-23 11:59:49
De la: 9am049573, la data 2010-10-23 10:56:30pentru base si stolo nu e la fel de rusinoasa?

sau va ascundeti dupa sloganurile lui anti comuniste?

Depinde cum privesti lucrurile, de ce parte a baricadei te afli. Daca apreciezi migratia pnl de la dreapta la stanga este normal sa ti se para condamnabila trecerea de la stanga spre dreapta a lui Basescu!

nu mi se pare condamnabila trecerea spre dreapta, ci faptul ca se duce spre EXTREMA - DREAPTA sau STINGA, tot un drac ! recunosti Extrema prin masurile care le ia ca : ingradirea drepturilor cetatenesti si a mass-mediei
ascultarea telefoanelor
intimidarea societatii civile
distrugerea intelectualitatii
saracirea populatiei
dezbinarea maselor ptr. a le putea tine sub control
controlul asupra Parlamentului
dizolvarea celor 3 puteri in Stat, totul intrind sub controlul unei singure persoane.... ghici cine ?

1. ce drepturi ti-au fost ingradite?
2. ascultarea telefoanelor se practica peste tot in lume, de cand cu lupta impotriva terorismului, ca si pastrarea corespondentei tale electronice pentru un anumit interval de timp. In Germania ca sa iti iei si o cartela telefonica pre-pay, sau chiar si un stick pt. internet, trebuie sa iti dai datele si adresa unde locuiesti.
3. intimidarea societatii civile?!! Cum?
4. distrugerea intelectualitatii?
5. etc, etc, etc....

Si eu pot sa iti concep un scenariu apocaliptic despre orice vrei tu, cum ar fi intentiile opozitiei actuale de a dezmembra Romania, atacurile martienilor, s.a.m.d.

bine, tata, e ok ! du-te si te culca la loc ! noapte buna !

Asa este cand nu ai argumente si te bazezi doar pe sentimente! Dormi si tu linistita, FNI te vegheaza!

eu n-am argumente ! ha, asteapta tu mult si bine s-o vezi pe asta ! in schimb, mi-e sila de obedienta, de orbirea, de neputinta ta/ voastra si uneori n-am chef sa-ti mai raspund : ma enerveaza, ma plictiseste !
Intrebare : cind a spus ca n-avem nevoie de "Filizofi " ci de tinichigii si ospatari , la ce crezi ca s-a referit ? la intarirea SCOLII CARE SCOATE NUMAI TIMPITI si aprecierea fata de intelectuali , fie ei profesori sau doctori pe care ii invita sa plece din tara daca nu le place ? una este sa plec eu de buna-voie, ca asa vor muschii mei si alta e ca SEFUL STATULUI sa-ti spuna : pleaca, ca n-am bani sa te platesc , recunoscind astfel, fara sa-si dea seama , FALIMENTUL tarii !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2010, ora 17:28

De la: corcodel, la data 2010-10-24 12:18:38

pe ce te bazezi, VICTORE ,cind spui ca pdl.ul a rupt-o cu trecutul ? pe Foamea de PUTERE a lui Basescu ? ptr. dorul dupa un partid Unic CONDUCATOR ? dupa un Parlament transformat in MAREA ADUNARE NATIONALA ? ptr. unul care vrea sa "inventeze " un partid nou, pur ca lacrima si iubitor de bobor, ti-e cam prea dor de ordinea si disciplina din comunism.....da, da, stiu ! ai fost si tu cu copilul in p.ta universitatii ....da, dar probabil ca sa-i arati "golanii " aia care se saturasera de domnia bunului plac a unui singur om....atunci era Ceausescu - azi e Basescu !

Pagini: << 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: