back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 >> Sari la pagina:

romina_stu

17 mesaje
Oras: Deva

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 19:47

De la: black10131307, la data 2009-10-12 08:26:04
De la: romina_stu, la data 2009-10-09 17:53:43
De la: black10131307, la data 2009-10-09 10:06:37
De la: vaneamarin, la data 2009-10-08 16:59:01
De la: black10131307, la data 2009-10-08 16:44:14
Ia zi mai Vanea citeva din NUMEROASELE minciuni ale lui Base!

Cu placere !
1. In campania pentru alegeri la primaria Bucuresti a promis ca daca va fi ales aceea va fi prioritatea sa si 8 (opt) ani, adica doua mandate, nu va parasi acest angajament fata de bucuresteni; A MINTIT, a plecat la patru luni dupa ce a fost reales primar general!"Dati-mi Consiliul General si fac BUCURESTIU bec"...
2. La referendumul urmat suspendarii sale, la mitingul din Piata Universitatii a promis ca o data la trei luni, in ultima Sambata, se va intalni chiar acolo cu cetatenii. A MINTIT, nu a venit nici macar prima oara!
3. Inainte de referendum, s-a obligat sa demisioneze in umatoarele 5 minute dupa ce Parlamentul va vota suspendarea sa. A MINTIT, jalnic, ridicol!
4. la sfarsitul
anului 2008 cand incalcand Constitutia si-a asumat public rolul de sef de campanie al PDL, le spunea profesorilor si romanilor, in general, cu autoritatea lui de presedinte ca exista banii necesari pentru majorarea cu 50% a salariilor profesorilor dar guvernul liberal nu vrea. De ce nu le da profesorilor banii retroactiv de la 1 octombrie cum le-a promis? Doar exista o lege aprobata in Parlament pe care o invoca de trei ori pe zi. De ce? Raspunsul este unul singur pentru ca i-a MINTITcu nerusinare!
5. cand partidele isi pregateau candidatii pentru alegerile parlamentare presedintele PD - Traian Basescu (presedintele, nu scula sa Boc) a decis sa-l prezinte cetatenilor pe Theodor Stolojan pentru pozitia de prim-ministru. Basescu a stiut de la bun inceput ca nu-l vrea pe Stolojan care din cand in cand are puseuri de personalitate. A stiut ca si in 2004 cum poate scapa de “draga Stolo”. Exact cum spuneam manipulandu-l si folosind crizele trecatoare de demnitate ale lui Stolojan. A facut manevrele cunoscute, l-a desemnat prim-ministru apoi a facut ceea ce stia ca va declansa puseul de personalitate al lui Stolojan. I-a transmis lista cu membrii Guvernului fara sa-l consulte. Evident ca a scapat de el si si-a numit … scula! De la bun inceput Traian Basescu a MINTITcu nerusinare!
6. cand pe banii statului s-a intors cu dosul la Cotroceni pentru a se instala pe scaunul de sef de campanie al PD si facea vizite electorale prin intreprinderi, anunta ca … a vorbit el si … nu se vor concedia oameni. Nici n-a ajuns bine la Bucuresti ca, deja, concedierile au inceput. Ca ne-a MINTITpe noi … nimic nou! Dar pe oamenii aceia speriati de perspectiva somajului, Traian Basescu i-a MINTITcu nerusinare!
7. “Fiica mea este mult mai desteapta decat o credeti, e totusi un copil care a terminat in Statele Unite, la James Madison University”.Stim toti ca de fapt nu a terminat nimic ,ca nu are diploma JMU si ca nu a fost studenta full-time
8. Tot Bãsescu s-a declarat un adversar al votului uninominal condamnand acest sistem in vremurile cand Pdul era la pamant . Dupã ce PD ul a ajuns sa stea bine in optiunile de vot a trecut, brusc, în tabãra susþinãtorilor acestui sistem de vot stiut fiind ca practic acest sistem avantajeaza doar primele doua partide .Mai mult ,a garantat si reforma clasei politice prin acest sistem .
9. “din pacate insa, in justitie inca avem un nivel ridicat de coruptie”- presedintele Traian Basescu -20 februarie 2006, la sedinta de bilant a Parchetului General

"Nu voi inceta sa fac din justitie un actor principal al declaratiilor mele publice, pentru ca este una din marile probleme pe care Romania le are."- Traian Basescu”
v.s

“26 februarie 2009 CSM:
"Probabil cã ºi atmosfera creatã în jurul sistemului de justiþie din România este o atmosferã care îi îndeamnã pe foarte mulþi oameni sã pãrãseascã sistemul imediat ce îndeplinesc condiþiile sã o facã."

"ªi trebuie sã recunoaºtem cã atacarea generalizatã a sistemului pentru cazuri care nu plac nimãnui. Dar distribuirea oprobriului pe întregul sistem, pe toþi magistraþii, cea mai mare parte dintre ei oameni cinstiþi ºi buni judecãtori, judecãtori cu experienþã, procurori cu experienþã, îi face pe unii sã îºi pãrãseascã meseria prin pensionare."- Traian Basescu CSM-26.02.2009

1. Sigur ca v-ar fi convenit voua, baietilor destepti, de minune sa nu candideze la presedintie! Asta e, bagati-va unghia in gat in continuare!

2Ei, aici stiu ca v-a lovit rau! Dupa ce va pregatisera-ti sa-l lasati pe dinafara! Pai nu ti-e rusine mai gospodin Vanea sa minti tu cu atita nerusinare? Pai toata lumea stie ce manarie ati facut cand ati modificat voi regulile referendumului, ca sa nu mai poata fi reales! .

3.Si ce tare suferi tu ca nu vine sa te intilneasca in Piata! Du-te tu la Cotroceni!

4.Pai aici chiar devii obraznic! Cum poti sa ai atit tupeu? Base a luat in considerare raportarile si previziunile super-optimiste ale guvernului tau limberal la acea data! Si iti spun eu de ce umflau penelistii tai statisticile: ca sa justifice spargerea a 3,5 milioane de euro in ultimul trimestru din 2008, impreuna cu stapinii lor pesedisti!

De aici incolo nu-mi mai bat capul cu tine pentru ca ai devenit penibil cu prostiile astea!

esti mai mult decat penibil!!!! l-ai provocat pe vanea, el ti-a raspuns clar, concis si la obiect!! iar raspunsul tau asta este??? jjenant de-a dreptul!!!

Ei madame, asta e! Daca dumitale iti plac liberalii, sa fi sanatoasa! Eu ramin la optiunile mele, chir cu riscul de a fi considerat penibil sau jjenant!

Eu nu vreau ca un nemernic care s-a imbogatit pacalind statul si care a detinut rafinarii si acum banci, sa detina si presedintele Romaniei!

Hai sa lamurim cateva aspecte.
1. Nu imi plac liberalii in mod deosebit, dar recunosc ca-l admir si respect pe Crin Antonescu in mod deosebit. (iti multumesc ca-mi doresti sa fiu sanatoasa si te asigur ca-ti doresc sa fi la fel de sanatos, indiferent de de optiunile tale).
2. Nu te consider penibil si nici jenant pentru optiunile tale, ci pentru felul cum intelegi sa te exprimi la adresa cellr care nu-l agreeaza pe basescu!!
3. Nici eu nu vreau ca un nemernic care s-a imbogatit pacalind statul sa fie presedintele Romaniei, si tocmai de aceea consider ca basescu nu mai trebuie sa fie presedintele Romaniei!!! Tocmai de aceea, mai mult ca niciodata, voi merge la vot si nu-l voi vota pe acest mascarici cu pretentii de actor (vezi faza cu "draga Stolo", iar mai nou cea cu anuntul "spontan" al canditaturiii sale). Pentru ca si votul meu conteaza!
4. Daca pana acum aveam dubii in ceea ce priveste acuzatiile unora referitor la dorinta de fraudare a alegerilor a celor din pd-l, incepand de azi nu mai am, ba chiar dimpotriva, sunt convinsa ca pregatesc ceva! Altfel nu se explica de ce sunt numiti presedinti de comisie la alegeri, persoane simpatizante a pd-l-ului, chiar daca acestia nu au fost si nici nu sunt inscrise pe liste, ba mai mult, nu vor participa la tragerile la sorti, pentru ca ele sunt deja numite!

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 20:40

De la: romina_stu, la data 2009-10-14 19:47:26
De la: black10131307, la data 2009-10-12 08:26:04
De la: romina_stu, la data 2009-10-09 17:53:43
De la: black10131307, la data 2009-10-09 10:06:37
De la: vaneamarin, la data 2009-10-08 16:59:01
De la: black10131307, la data 2009-10-08 16:44:14
Ia zi mai Vanea citeva din NUMEROASELE minciuni ale lui Base!

Cu placere !
1. In campania pentru alegeri la primaria Bucuresti a promis ca daca va fi ales aceea va fi prioritatea sa si 8 (opt) ani, adica doua mandate, nu va parasi acest angajament fata de bucuresteni; A MINTIT, a plecat la patru luni dupa ce a fost reales primar general!"Dati-mi Consiliul General si fac BUCURESTIU bec"...
2. La referendumul urmat suspendarii sale, la mitingul din Piata Universitatii a promis ca o data la trei luni, in ultima Sambata, se va intalni chiar acolo cu cetatenii. A MINTIT, nu a venit nici macar prima oara!
3. Inainte de referendum, s-a obligat sa demisioneze in umatoarele 5 minute dupa ce Parlamentul va vota suspendarea sa. A MINTIT, jalnic, ridicol!
4. la sfarsitul
anului 2008 cand incalcand Constitutia si-a asumat public rolul de sef de campanie al PDL, le spunea profesorilor si romanilor, in general, cu autoritatea lui de presedinte ca exista banii necesari pentru majorarea cu 50% a salariilor profesorilor dar guvernul liberal nu vrea. De ce nu le da profesorilor banii retroactiv de la 1 octombrie cum le-a promis? Doar exista o lege aprobata in Parlament pe care o invoca de trei ori pe zi. De ce? Raspunsul este unul singur pentru ca i-a MINTITcu nerusinare!
5. cand partidele isi pregateau candidatii pentru alegerile parlamentare presedintele PD - Traian Basescu (presedintele, nu scula sa Boc) a decis sa-l prezinte cetatenilor pe Theodor Stolojan pentru pozitia de prim-ministru. Basescu a stiut de la bun inceput ca nu-l vrea pe Stolojan care din cand in cand are puseuri de personalitate. A stiut ca si in 2004 cum poate scapa de “draga Stolo”. Exact cum spuneam manipulandu-l si folosind crizele trecatoare de demnitate ale lui Stolojan. A facut manevrele cunoscute, l-a desemnat prim-ministru apoi a facut ceea ce stia ca va declansa puseul de personalitate al lui Stolojan. I-a transmis lista cu membrii Guvernului fara sa-l consulte. Evident ca a scapat de el si si-a numit … scula! De la bun inceput Traian Basescu a MINTITcu nerusinare!
6. cand pe banii statului s-a intors cu dosul la Cotroceni pentru a se instala pe scaunul de sef de campanie al PD si facea vizite electorale prin intreprinderi, anunta ca … a vorbit el si … nu se vor concedia oameni. Nici n-a ajuns bine la Bucuresti ca, deja, concedierile au inceput. Ca ne-a MINTITpe noi … nimic nou! Dar pe oamenii aceia speriati de perspectiva somajului, Traian Basescu i-a MINTITcu nerusinare!
7. “Fiica mea este mult mai desteapta decat o credeti, e totusi un copil care a terminat in Statele Unite, la James Madison University”.Stim toti ca de fapt nu a terminat nimic ,ca nu are diploma JMU si ca nu a fost studenta full-time
8. Tot Bãsescu s-a declarat un adversar al votului uninominal condamnand acest sistem in vremurile cand Pdul era la pamant . Dupã ce PD ul a ajuns sa stea bine in optiunile de vot a trecut, brusc, în tabãra susþinãtorilor acestui sistem de vot stiut fiind ca practic acest sistem avantajeaza doar primele doua partide .Mai mult ,a garantat si reforma clasei politice prin acest sistem .
9. “din pacate insa, in justitie inca avem un nivel ridicat de coruptie”- presedintele Traian Basescu -20 februarie 2006, la sedinta de bilant a Parchetului General

"Nu voi inceta sa fac din justitie un actor principal al declaratiilor mele publice, pentru ca este una din marile probleme pe care Romania le are."- Traian Basescu”
v.s

“26 februarie 2009 CSM:
"Probabil cã ºi atmosfera creatã în jurul sistemului de justiþie din România este o atmosferã care îi îndeamnã pe foarte mulþi oameni sã pãrãseascã sistemul imediat ce îndeplinesc condiþiile sã o facã."

"ªi trebuie sã recunoaºtem cã atacarea generalizatã a sistemului pentru cazuri care nu plac nimãnui. Dar distribuirea oprobriului pe întregul sistem, pe toþi magistraþii, cea mai mare parte dintre ei oameni cinstiþi ºi buni judecãtori, judecãtori cu experienþã, procurori cu experienþã, îi face pe unii sã îºi pãrãseascã meseria prin pensionare."- Traian Basescu CSM-26.02.2009

1. Sigur ca v-ar fi convenit voua, baietilor destepti, de minune sa nu candideze la presedintie! Asta e, bagati-va unghia in gat in continuare!

2Ei, aici stiu ca v-a lovit rau! Dupa ce va pregatisera-ti sa-l lasati pe dinafara! Pai nu ti-e rusine mai gospodin Vanea sa minti tu cu atita nerusinare? Pai toata lumea stie ce manarie ati facut cand ati modificat voi regulile referendumului, ca sa nu mai poata fi reales! .

3.Si ce tare suferi tu ca nu vine sa te intilneasca in Piata! Du-te tu la Cotroceni!

4.Pai aici chiar devii obraznic! Cum poti sa ai atit tupeu? Base a luat in considerare raportarile si previziunile super-optimiste ale guvernului tau limberal la acea data! Si iti spun eu de ce umflau penelistii tai statisticile: ca sa justifice spargerea a 3,5 milioane de euro in ultimul trimestru din 2008, impreuna cu stapinii lor pesedisti!

De aici incolo nu-mi mai bat capul cu tine pentru ca ai devenit penibil cu prostiile astea!

esti mai mult decat penibil!!!! l-ai provocat pe vanea, el ti-a raspuns clar, concis si la obiect!! iar raspunsul tau asta este??? jjenant de-a dreptul!!!

Ei madame, asta e! Daca dumitale iti plac liberalii, sa fi sanatoasa! Eu ramin la optiunile mele, chir cu riscul de a fi considerat penibil sau jjenant!

Eu nu vreau ca un nemernic care s-a imbogatit pacalind statul si care a detinut rafinarii si acum banci, sa detina si presedintele Romaniei!

Hai sa lamurim cateva aspecte.
1. Nu imi plac liberalii in mod deosebit, dar recunosc ca-l admir si respect pe Crin Antonescu in mod deosebit. (iti multumesc ca-mi doresti sa fiu sanatoasa si te asigur ca-ti doresc sa fi la fel de sanatos, indiferent de de optiunile tale).
2. Nu te consider penibil si nici jenant pentru optiunile tale, ci pentru felul cum intelegi sa te exprimi la adresa cellr care nu-l agreeaza pe basescu!!
3. Nici eu nu vreau ca un nemernic care s-a imbogatit pacalind statul sa fie presedintele Romaniei, si tocmai de aceea consider ca basescu nu mai trebuie sa fie presedintele Romaniei!!! Tocmai de aceea, mai mult ca niciodata, voi merge la vot si nu-l voi vota pe acest mascarici cu pretentii de actor (vezi faza cu "draga Stolo", iar mai nou cea cu anuntul "spontan" al canditaturiii sale). Pentru ca si votul meu conteaza!
4. Daca pana acum aveam dubii in ceea ce priveste acuzatiile unora referitor la dorinta de fraudare a alegerilor a celor din pd-l, incepand de azi nu mai am, ba chiar dimpotriva, sunt convinsa ca pregatesc ceva! Altfel nu se explica de ce sunt numiti presedinti de comisie la alegeri, persoane simpatizante a pd-l-ului, chiar daca acestia nu au fost si nici nu sunt inscrise pe liste, ba mai mult, nu vor participa la tragerile la sorti, pentru ca ele sunt deja numite!

OK! Hai sa lamurim lucrurile!
1. Admiratia dvs. poate sa aiba mai multe motivatii: puteti sa il admirati ca barbat, ca tata de copil, ca profesor de istorie, ca parlamentar, om politic, etc. Pina cand nu veti detalia care este cauza acestei motivatii, care sunt punctele de interes ale acestui personaj, nu putem sa discutam. Adica eu am o opinie formata despre respectivul individ, dar nu pot sa o compar cu a dvs. S-ar putea ca eu sa ma insel, lamuriti-ma care sunt calitatile lui Antonescu.
2. Felul in care ma exprim la adresa celor care il contesta pe Basescu, este corelat cu modul lor de exprimare! Asa cum am mai spus-o sunt domn cu domnii si golan cu golanii! Intotdeauna am incercat sa dau mai mult decit am primit, atit bune cit si rele. Imi pare rau, dar din punctul asta de vedere nu sunt un bun crestin, nu am sa intorc niciodata si celelalt obraz!
3.Doamna, va stabiliti cam ciudat reperele! Averea lui Basescu a fost declarata public si o puteti consulta!
Nu este un om sarac, sper ca nu considerati saracia o virtute, dar nu este nici bogat asa cum il acuzati!
Ce parere aveti de Patriciu, despre modul in care a ajuns cel mai bogat roman? Chiar vreti ca unul care a pacalit la greu statul roman, sa aiba presedintele Romaniei in subordine? Pai Crin Antonescu asta este, subordonatul lui Patriciu! A fost platit, ca multi oameni politici ai PNL, in diverse organizatii patronate de Patriciu! Cum ne va reprezenta pe noi romanii un presedinte cumparat de un puscariabil?
4.Nu stiu nimic de asa ceva! Daca aveti dovezi de ce nu ni le prezentati si noua? Cum vreti sa va cred fara dovezi?

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 20:52

Firmele din România ale lui Dinu Patriciu din ultimii optsprezece ani

firma
ROMINSERV SA
ROMPETROL FINANCIAL GROUP SRL
ROMPETROL DOWNSTREAM SRL
ROMCALOR OIL SERVICES SA
ROM OIL SA
ADEVARUL HOLDING SRL
PALPLAST SA
HEIN ROMANIA SA
ROMPETROL LOGISTICS SRL
ROMPETROL QUALITY CONTROL SRL
ROMPETROL PETROCHEMICALS SRL
SGD SERVICES SRL
ZIUA SRL
THE ROMPETROL GROUP B.V. ROTTERDAM SUCURSALA BUCURESTI
SATIRICON SRL
SANEX SA
ROMPETROL RAFINARE SA
ROMPETROL WELL SERVICES SA
ROMPETROL SA
EUROJET ROMÂNIA SA
GLOBAL SECURITY SISTEM SA
EUROEST PRESS SRL
BANEASA INVESTITII IMOBILIARE SA
CALIZA PROD SRL
EDITURA ZIUA SRL
ANA-MARIA PRESS SRL
ASTRA INVESTITII IMOBILIARE SRL
ALPHA CONSTRUCT SRL
ALPHA CONSTRUCTII SI INVESTITII IMOBILIARE SRL
CLUBUL VINULUI SA
AVIRAD SA
ECOMASTER - SERVICII ECOLOGICE SRL
EASTERN SECURITIES SA
ARTIS DESIGN SA
FIRST LOGISTICS & DISTRIBUTION SRL
ADMINISTRATOR INT. SA
PRAXIS SRL
SG INTERNATIONAL SA
AGROCHIM IMPEX SRL
ADMINISTRATOR SA
EDITURA ION CREANGA SA
ROMPETROL SA
ALPHA INTERNATIONAL CONSTRUCT SA
CVM SA
ROMPETROL DISTRIBUTIE SA
OMEGA PRESS INVESTMENT SA
ALPHA REAL ESTATE SA
COMPANIA DE CONSTRUCTII PHENIX ALPHA SA
ROMPETROL SA
ZIUA TOMIS SA

Sa vedem cine e asociat !

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 20:56

În data de 24.02.1995, Dinu Patriciu soseºte la cunoscutul ºantier naval SC SEVERNAV SA de la Turnu Severin, în vederea perfectãrii unui contract de achiziþionare a unei nave.

Fãrã sã se gândeascã prea mult, conducerea de atunci a SC SEVERNAV SA încheie contractul de livrare nr.153, prin care se obligã sã vândã societãþii comerciale ALPHA Construcþii ºi Investiþii Imobiliare SA cargoul multifuncþional ANDREEA.

Trebuie fãcutã precizarea cã înainte de a se numi ANDREEA, acest cargou a avut denumirea de AKTAU. Nava, cu o capacitate de 3.050 tdw, urma sã fie achiziþionatã pentru suma de 2,2 milioane dolari SUA, plãtibilã în lei, la cursul oficial al zilei de platã. Toate bune ºi frumoase pânã aici în condiþiile în care cei doi parteneri parafeazã un contract comercial beton din care nimeni nu are de pierdut. Dar, aºa cum vom vedea, conu’ Dinu nu avea în niciun caz de gând sã se achite cu brio de obligaþiile contractuale, sperând sã devinã miliardar peste noapte în dauna unei societãþi cu capital majoritar de stat.

de Costin Bãdoiu
Conu’ Dinu uitã sã dea o parte din bani

Odatã încheiat contractul, SEVERNAV SA pune la bãtaie totul pentru încadrarea în termenul de livrare al navei ºi astfel, conform actelor, la 23 iunie 1995, prin semnarea Protocolului de livrare ºi acceptare, cargoul multifuncþional ANDREEA (fost AKTAU) trece în posesia SC ALPHA Construcþii ºi Investiþii Imobiliare SA, al cãrei patron era atunci, ca ºi acum, Dinu Patriciu.

Aºa cum se poate vedea ºi din actele prezentate în facsimil, chiar conu’ Dinu este cel ce a semnat cu „mânuþa" lui în numele societãþii al cãrei proprietar este, din partea SC SEVERNAV SA semnând fostul director Vasile Popescu.

Numai cã, în timp ce societatea severineanã îºi respectã obligaþiile contractuale prin livrarea navei, Dinu Patriciu începe rãzboiul de uzurã ºi întârzie, mai apoi chiar uitã onorarea plãþilor cãtre ºantierul naval din Turnu Severin.

Astfel, din cauza neplãþii la timp a întregii sume ce trebuia vãrsatã în contul societãþii severinene, în data de 20.09.1995, la contractul de livrare iniþial se aduc noi modificãri prin ADDENDUM-ul nr.3, care convine ca restul de platã rãmas neachitat de cãtre firma lui Patriciu, SC ALPHA SA, în sumã de 1.269.448,75 dolari SUA, sã se onoreze în 10 rate lunare în valoare de 126.944 dolari SUA fiecare.

Ultima ratã era prevãzutã a se plãti la 25.07.1996. Naivi, navaliºtii severineni credeau cã, odatã încheiat ºi parafat acest addendum, vor scãpa de toate problemele financiare ºi vor reuºi, chiar dacã ºi cu þârâita, sã scoatã lovelele de la viitorul patron al Rompetrolului. Numai cã s-au înºelat!

Calea justiþiei

Din cauza neachitãrii celor 388.832 dolari SUA (aproximativ 1,112 miliarde lei la cursul zilei de platã), reprezentând ratele pe lunile mai, iunie ºi iulie 1996, conducerea SC SEVERNAV SA s-a adresat cu o cerere la data de 10.07.1996 Judecãtoriei sectorului 2 Bucureºti.

Prin aceastã cerere se urmãrea deschiderea procedurii prevãzute de Legea nr.64/1995, în vederea recuperãrii sumei datorate de SC ALPHA Construcþii ºi Investiþii Imobiliare SA. Cauza a fãcut obiectul dosarului înregistrat cu nr.5.192/1996.

Patriciu vinde nava cu...1 dolar!

Situaþia s-a complicat ºi mai mult în momentul în care Administraþia Dunãrii Maritime din Galaþi transmite prin adresa nr.5.227 din 23.11.1995 informaþia cã nava ANDREEA a arborat încã din data de 21.06.1995 pavilion strãin.

Este relevant faptul cã Dinu Patriciu a vândut cargoul ANDREEA încã din 21.06.1995, deci cu douã zile înainte de a intra în posesia lui. Cum a fost posibil acest lucru?

Patriciu a vândut acelaºi cargou ANDREEA de 3.050 tdw cu nici mai mult, nici mai puþin de 1 dolar SUA. Cui? Unei societãþi înregistrate în Insulele Belize – SC ANDREEA SHIPPING LTD. Credem cã nu este inutil sã mai precizãm cã fantomaticul SRL din minusculele Insule Caraibe, de altfel un adevãrat paradis fiscal, îl are ca patron tot pe Dinu Patriciu. În ceea ce priveºte navaliºtii severineni, a trecut multã apã pe Dunãre pânã ce i-au scos banii din buzunar magnatului bucureºtean.

Sãptãmânalul Indiscret în Oltenia vã prezintã în premierã modul în care, în anul 1995, cel mai bogat om al României de azi, Dinu Patriciu, a cumpãrat de la ªantierul Naval din Turnu Severin un cargou multifuncþional în valoare de câteva milioane de dolari SUA, pentru ca în foarte scurt timp sã-l revândã unei firme off-shore la un preþ simbolic. În acel moment, Patriciu era departe de domeniul afacerilor petroliere, testând piaþa doar prin firma sa SC ALPHA Construcþii ºi Investiþii Imobiliare SA.

CONCURS : Cine ghiceste, cine mai era actionar in firma !

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 20:58

RECHINI DATORNICI LA BANCOREX !

O firma controlata acum de fratii Dinu si Valeriu Patriciu, de Sorin Rosca Stanescu si de controversatul Mihai Cuptor datoreaza AVAS peste sase milioane de dolari.

Alte doua nume cu greutate se adauga listei datornicilor la Bancorex dezvaluita in ultima perioada de "Evenimentul zilei". Dinu Patriciu si partenerul sau traditional de afaceri, Sorin Rosca Stanescu, patroneaza o firma care se situeaza in topul debitorilor aflati sub lupa AVAS, cu 6.157.945 de dolari.

Societatea se numeste Agrochim Impex SRL, iar suma reprezinta valoarea restanta a unui credit total de 15 milioane de dolari luat de la Bancorex in 1996.
In acea vreme, presedintele fostei banci de comert exterior era controversatul Razvan Temesan.

In momentul in care Agrochim Impex a accesat imprumutul de la Bancorex, actionarul principal al societatii era un anume Florin Ficiu, iar minoritari erau Mihai Neagu si Dragos Balcu.
Firma era profilata pe comertul cu produse chimice si prelucrarea lemnului.

La numai un an distanta, 1997, in companie si-au facut intrarea noi actionari de calibru: Dinu Patriciu, cu 18%, Dorin Rosca Stanescu, cu 18%, Valeriu Patriciu (fratele lui Dinu) cu 3%.

Fondatorul Agrochim, Florin Ficiu, si-a pastrat un pachet de 25% din totalul actiunilor. Intrarea "greilor" in societate reprezinta si inceputul declinului acesteia, desi, cu numai un an inainte, Agrochim se pricopsise cu 15 milioane de dolari.

In 1998, unul dintre creditorii companiei cere in justitie lichidarea acesteia, pentru o creanta nerambursata. Tot in acel an, lovitura de gratie avea sa vina din partea bancii de stat. Agrochim este notificata de Tribunalul Bucuresti ca Bancorex a depus o cerere pentru declansarea procedurii de recuperare a debitului.

In trei transe

Povestea creditului a fost rezumata pe scurt, pentru EVZ, de Razvan Temesan:
"Sorin Rosca Stanescu a luat un credit pe vremea mea, prin firma Agrochim Impex.
In august 1996 a luat acel credit de 15 milioane de dolari".

Intamplator sau nu, in perioada in care firma Agrochim a accesat creditul, ziarul "Ziua", patronat atunci de Patriciu si condus de Rosca Stanescu, derula o campanie
de presa furibunda impotriva Bancorex si a lui Temesan.

Fostul presedinte al bancii ne-a declarat ca "imprumutul nu a fost dat pentru a inchide gura ziarului "Ziua", ci pentru simplul motiv ca nu stia cine erau proprietarii companiei.
"S-au prezentat sub o firma in care nu aparea numele dansilor si a fost acordat in trei transe, de cate cinci milioane de dolari, de comitetul de credite. A fost ratificat de mine cu buna- credinta, pentru ca parea in regula in tabelele care mi-au fost prezentate de comitetul de directie", ne-a mai declarat Temesan.

Rosca se da lovit

Sorin Rosca Stanescu respinge orice legatura cu creditul de la Bancorex.

"Eu am devenit asociat al acestei firme cativa ani mai tarziu. Nu am nicio legatura cu creditul. Nu am nicio legatura cu povestea asta, nu intelegeti?
Dumneavoastra scrieti ce prostii vreti", sustine Rosca Stanescu. Potrivit Registrului Comertului, el a intrat in Agrochim Impex la doar un an dupa ce au fost luate cele 15 milioane de dolari. Intrebat cine raspunde pentru datoria de peste 6,1 milioane de dolari urmarita de AVAS, ziaristul se face ca ploua.

"Responsabil de returnarea creditului e cine l-a facut, cine era in firma la vremea respectiva, si nu io. De unde sa mai stiu eu cine era in firma la vremea respectiva? Erau actionarii care erau", ne-a mai spus Stanescu.

Numai ca principalul actionar din 1996 al Agrochim, Forin Ficiu, a ramas pe aceeasi pozitie si dupa intrarea in companie a lui Rosca Stanescu si a fratilor Patriciu. Cat despre cine-i bun de plata in acest caz, datoria se contabilizeaza pe persoana juridica Agrochim Impex SRL, indiferent cine sunt actionarii acesteia.

Locotenentii lui Dinu

Gaita la Cuptor

In prezent, patronii firmei Agrochim Impex SRL sunt fratii Dinu si Valeriu Patriciu (21%), Sorin Rosca Stanescu (15%), George Gaita (18%), Aureliana Vaduva (5%), Florin Ficiu (25%) si Mihai Cuptor (13%).

Cel din urma este un controversat personaj, fiind implicat in mai multe afaceri scandaloase cu gruparea Alexandru Bittner-Adrian Petrache legate de retrocedari abuzive ale imobilelor din patrimoniul RAAPPS, prin avocata lui Adrian Nastase, Marieta Anastasescu.

Acelasi Cuptor este un apropiat al lui Teodor Melescanu inca din vremea in care amandoi conduceau partidul Alianta pentru Romania, absorbit de PNL.

Despre Melescanu se stie ca a fost administratorul grupului Rompetrol, condus de Dinu Patriciu.

Mihai Cuptor a fost cercetat penal de IGP pentru inselaciune in comert cu alcool. Acesta mai controla o firma cu mari datorii la Bancorex, Agricola Alcohol Product SA, societate care figureaza in scriptele AVAS cu o datorie de 3,1 milioane de dolari. In septembrie 1999, chiar ziarul "Ziua" scria despre creditul nereturnat nici pana azi al lui Cuptor, enumerand garantiile depuse de firma acestuia .

Alt actionar in Agrochim Impex SRL este George Gaita, un mai vechi asociat al lui Dinu Patriciu in afacerile imobiliare. La un moment dat, Gaita a fost membru in stafful Clubului Sportiv Steaua, pe vremea cand acesta era condus de "fratele" Viorel Paunescu.
Numele lui Gaita este mentionat si in dosarul de spalare de bani al lui Sorin Rosca Stanescu.

Parlamentarul si creditul

Senatorul PD-ist Dan Carlan se spala pe maini

Senatorul PD Dan Carlan se inscrie la nivel declarativ in categoria "n-am vazut, n-am facut" cand vine vorba de creditul luat de la Bancorex de o firma controlata de el.

In 1996, societatea Lyncs SRL, devenita acum Tricotaje SRL, a luat un credit de la fosta banca de comert exterior care nu a mai fost returnat. In prezent, firma figureaza cu o datorie catre AVAS de 2,1 milioane de dolari.

Senatorul sustine ca debitul nu mai exista acum. "

Exista o hotarare definitiva si irevocabila prin care se dispune scoaterea firmei de pe tabloul firmelor cu datorii", ne-a declarat Carlan. Senatorul nu a negat faptul ca el era la conducerea firmei cand s-a luat imprumutul, dar sustine: "Eu si familia mea nu mai avem nicio legatura cu aceasta firma de peste opt ani".

Desi este la curent cu tot ce se intampla in firma, el spune ca nu mai are nicio legatura cu Tricotaje SRL.

Interesant este ca Dan Carlan si sotia lui au iesit din firma in 1998, locul lor a fost luat de Florin Hozoc si de Gabriel Dumitru Pintilie. "Domnul Pintilie este fost salariat si administrator al societatii si proprietar din 1999 al acestei societati", ne-a mai spus Carlan.

Florin Hozoc este un apropiat al pedistului Carlan, dar ocupa functia de consilier al ministrului PNL al sanatatii si face afaceri cu liberalul Cristian Boureanu. Numele lui Hozoc a fost implicat si in scandalul "Stenogramelor PSD".

Anturajul Baronului

Suveica de interese Oprisan-Bobic-Serbanescu

Lista debitorilor preluati de AVAS de la Bancorex contine o sumedenie de personaje controversate, legate intre ele prin tot felul de asocieri spectaculoase.

Fondatorii firmei Aispa Stars SA se inscriu perfect in aceasta categorie, printre ei figurand Marian Oprisan - baronul PSD de Vrancea, cercetat de DNA, si Cornel Prunache - afacerist controversat din Focsani, abonat la contracte publice si trimis in judecata pentru fapte de coruptie.
Desi Aispa figureaza cu o datorie mica la Bancorex (17.534 dolari), a contractat creditul atunci cand printre actionarii sai se afla o alta societate: Art Construct ‘95. Si aceasta din urma i-a avut ca patroni pe Oprisan si pe Prunache.

Spionul si clientii PSD

Interesant este ca primii cenzori ai Art Construct ‘95 poarta alte nume de rezonanta: Costel Bobic, Emil Burloi si Gheorghe Serbanescu.

Vechi parteneri de afaceri, acestia au contractat credite de la Bancorex de aproape 30 de milioane de dolari. Nici pana acum, banii n-au fost returnati, datoria fiind preluata de AVAS.

Costel Bobic a facut parte din camarila de afaceri adunata in jurul fostului premier Adrian Nastase. Emil Burloi este managerul firmelor lui Bobic, iar partenerul lor, Gheorghe Serbanescu, a fost general DIE in timpul regimului comunist.

Mihai Pacepa, fostul director adjunct al DIE, l-a deconspirat public pe Serbanescu, aratand ca acesta a fost ofiterul roman de legatura cu Organizatia pentru Eliberarea Palestinei, a lui Yasser Arafat, precum si cu Regele Hussein al Iordaniei.

Influentul general (r) Serbanescu l-a ajutat pe magnatul Dinu Patriciu sa cumpere petrol din Irak, deschizand pentru acesta usile guvernului Saddam Hussein.

Marian Oprisan pretinde ca habar n-are ca cenzorii firmei sale au fost Bobic, Burloi si Serbanescu.

Intrebat daca-l cunoaste personal pe Bobic, pesedistul-sef din "provincia Europeana Vrancea" a dat-o pe dupa plop: "Am auzit de el. E de aici de la noi, din Focsani".
Apoi, Oprisan a adaugat: "Eu am fost actionar nesemnificativ in aceasta firma. Am avut vreo 5%. (Oprisan a detinut 15% din Art Construct ‘95 si 3% din Aispa Stars - n.r.) Nu-i cunosc pe Serbanescu si pe Burloi. Sunt convins ca n-au fost cenzori in societate. Eu n-am auzit asa ceva. Uitati-va mai bine". Il contrazice insa Registrul Comertului.

Asta e din ciclul...ei se jura ca nu fura !

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:23

De la: black10131307, la data 2009-10-14 20:56:30În data de 24.02.1995, Dinu Patriciu soseºte la cunoscutul ºantier naval SC SEVERNAV SA de la Turnu Severin, în vederea perfectãrii unui contract de achiziþionare a unei nave.

Fãrã sã se gândeascã prea mult, conducerea de atunci a SC SEVERNAV SA încheie contractul de livrare nr.153, prin care se obligã sã vândã societãþii comerciale ALPHA Construcþii ºi Investiþii Imobiliare SA cargoul multifuncþional ANDREEA.

Trebuie fãcutã precizarea cã înainte de a se numi ANDREEA, acest cargou a avut denumirea de AKTAU. Nava, cu o capacitate de 3.050 tdw, urma sã fie achiziþionatã pentru suma de 2,2 milioane dolari SUA, plãtibilã în lei, la cursul oficial al zilei de platã. Toate bune ºi frumoase pânã aici în condiþiile în care cei doi parteneri parafeazã un contract comercial beton din care nimeni nu are de pierdut. Dar, aºa cum vom vedea, conu’ Dinu nu avea în niciun caz de gând sã se achite cu brio de obligaþiile contractuale, sperând sã devinã miliardar peste noapte în dauna unei societãþi cu capital majoritar de stat.

de Costin Bãdoiu
Conu’ Dinu uitã sã dea o parte din bani

Odatã încheiat contractul, SEVERNAV SA pune la bãtaie totul pentru încadrarea în termenul de livrare al navei ºi astfel, conform actelor, la 23 iunie 1995, prin semnarea Protocolului de livrare ºi acceptare, cargoul multifuncþional ANDREEA (fost AKTAU) trece în posesia SC ALPHA Construcþii ºi Investiþii Imobiliare SA, al cãrei patron era atunci, ca ºi acum, Dinu Patriciu.

Aºa cum se poate vedea ºi din actele prezentate în facsimil, chiar conu’ Dinu este cel ce a semnat cu „mânuþa" lui în numele societãþii al cãrei proprietar este, din partea SC SEVERNAV SA semnând fostul director Vasile Popescu.

Numai cã, în timp ce societatea severineanã îºi respectã obligaþiile contractuale prin livrarea navei, Dinu Patriciu începe rãzboiul de uzurã ºi întârzie, mai apoi chiar uitã onorarea plãþilor cãtre ºantierul naval din Turnu Severin.

Astfel, din cauza neplãþii la timp a întregii sume ce trebuia vãrsatã în contul societãþii severinene, în data de 20.09.1995, la contractul de livrare iniþial se aduc noi modificãri prin ADDENDUM-ul nr.3, care convine ca restul de platã rãmas neachitat de cãtre firma lui Patriciu, SC ALPHA SA, în sumã de 1.269.448,75 dolari SUA, sã se onoreze în 10 rate lunare în valoare de 126.944 dolari SUA fiecare.

Ultima ratã era prevãzutã a se plãti la 25.07.1996. Naivi, navaliºtii severineni credeau cã, odatã încheiat ºi parafat acest addendum, vor scãpa de toate problemele financiare ºi vor reuºi, chiar dacã ºi cu þârâita, sã scoatã lovelele de la viitorul patron al Rompetrolului. Numai cã s-au înºelat!

Calea justiþiei

Din cauza neachitãrii celor 388.832 dolari SUA (aproximativ 1,112 miliarde lei la cursul zilei de platã), reprezentând ratele pe lunile mai, iunie ºi iulie 1996, conducerea SC SEVERNAV SA s-a adresat cu o cerere la data de 10.07.1996 Judecãtoriei sectorului 2 Bucureºti.

Prin aceastã cerere se urmãrea deschiderea procedurii prevãzute de Legea nr.64/1995, în vederea recuperãrii sumei datorate de SC ALPHA Construcþii ºi Investiþii Imobiliare SA. Cauza a fãcut obiectul dosarului înregistrat cu nr.5.192/1996.

Patriciu vinde nava cu...1 dolar!

Situaþia s-a complicat ºi mai mult în momentul în care Administraþia Dunãrii Maritime din Galaþi transmite prin adresa nr.5.227 din 23.11.1995 informaþia cã nava ANDREEA a arborat încã din data de 21.06.1995 pavilion strãin.

Este relevant faptul cã Dinu Patriciu a vândut cargoul ANDREEA încã din 21.06.1995, deci cu douã zile înainte de a intra în posesia lui. Cum a fost posibil acest lucru?

Patriciu a vândut acelaºi cargou ANDREEA de 3.050 tdw cu nici mai mult, nici mai puþin de 1 dolar SUA. Cui? Unei societãþi înregistrate în Insulele Belize – SC ANDREEA SHIPPING LTD. Credem cã nu este inutil sã mai precizãm cã fantomaticul SRL din minusculele Insule Caraibe, de altfel un adevãrat paradis fiscal, îl are ca patron tot pe Dinu Patriciu. În ceea ce priveºte navaliºtii severineni, a trecut multã apã pe Dunãre pânã ce i-au scos banii din buzunar magnatului bucureºtean.

Sãptãmânalul Indiscret în Oltenia vã prezintã în premierã modul în care, în anul 1995, cel mai bogat om al României de azi, Dinu Patriciu, a cumpãrat de la ªantierul Naval din Turnu Severin un cargou multifuncþional în valoare de câteva milioane de dolari SUA, pentru ca în foarte scurt timp sã-l revândã unei firme off-shore la un preþ simbolic. În acel moment, Patriciu era departe de domeniul afacerilor petroliere, testând piaþa doar prin firma sa SC ALPHA Construcþii ºi Investiþii Imobiliare SA.

CONCURS : Cine ghiceste, cine mai era actionar in firma !

Pot sa stiu si eu Black de unde naiba ai aceste "informatii" ? Ai uitat sa dai un link ceva... Sper ca nu le ai de pe CEL MAI PENIBIL FORUM PORTOCALIU din tara asta .Hm,stiu ca dai des citate de acolo Black,NU ESTE PRIMA DATA .Trebuie insa sa intelegi ca ASTEA NU SUNT ADEVARURI , CI CHESTII PENIBILE PE CARE TU LE IEI DE PE UN FORUM RENUMIT CA PDList (cel mai faimos,90% PDL,injura si indeparteaza javrele alea pe oricine nu il lauda pe Base ,au si moderatorul -cenzor de fapt- de partea lor ) SI LE PREZINTI CA ADEVARURI !Black,in ultima vreme tu nu prea mai DISCUTI cu noi,doar INJURI sau dai citate din cei mai absurzi sustinatori ai lui Basescu .

PS:Vrei cumva sa discutam despre Alexa,CEA CARE A SCRIS ACESTE TAMPENII?Ai citit blogul ei ? Ai vazut cum pe vremea de injurat Tariceanu ,ea,o simpla forumista "independenta", a aparut pe Realitatea TV(brusc si fara concurs ) si A AVUT O EMISIUNE DE INJURAT GUVERNUL ?Mda,se numea ceva de genul "parerea unui simplu cetatean" acea emisiune "impartiala" FACUTA DE ALEXA,CEL MAI DEVOTAT SCLAV AI LUI BASESCU .Ce dracu Black,citezi mereu din indivizi abjecti ca :Alexa (campioana ),Alexandru Mitache ,Andra si Gabriela Filip .Pai pe astia ii stie toata lumea ca mint cum respira si ca traiesc DOAR SA-L SLUJEASCA PE BASESCU !Sper ca nu esti si tu ca ei,pana acum nu pari chiar asa ...

elvil

5 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:25

esti in EROAREEEEEEEEE........

elvil

5 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:29

TOTI CARE SINT IMPOTRIVA LUI BASESCU SINT IN MARE RAHAT!

9am146858

1 mesaj
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:31

esti sigur? ai acces la presa acelei vremi? cauta si vei afla raspunsul? asta-i ca si faza cu flota! de vacaroiu ai auzit/

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:33

De la: elvil, la data 2009-10-14 21:29:21 TOTI CARE SINT IMPOTRIVA LUI BASESCU SINT IN MARE RAHAT!

Uau,de ce mai ELvil ?Da un cutremur doar peste ei ? .Ii calca trenul in casa ?Ii cearta Base? .Ii blestemi tu ?Hai spune clar ce primejdii enorme ii ameninta pe toti cei care se opun rahatului de Base .

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:35

www.vot.ro/news/Lista_completa_a_lui_Patriciu.htm

Papasha, dovedeste tu ca ce scrie acolo este fals! Nu-i de ajuns sa decretezi ca e fals, trebuie sa si dovedesti!

Si inca ceva, cum iti explici ca coalitia voastra de "conjunctura" a aruncat Romania in criza taman ieri? Stii ce zi a fost ieri?

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:41

Suveica, fundatiile, creanta Libia...

--------------------------------------------------------------------------------

"Anonimul"

Sorin Marin, fost acþionar al Rompetrol SA, cercetat alãturi de Dinu Patriciu în dosarul referitor la privatizarea Petromidia, a declarat, într-o conferinþã de presã, cã procurorii care-l ancheteazã pentru evaziune fiscalã, spãlare de bani ºi înºelãciune s-au comportat ireproºabil, pânã-n prezent, cu el. Marin a prezentat, din punctul sãu de vedere, implicarea pe care a avut-o la Rompetrol ºi nu a negat faptul cã, la preluarea firmei, în contul acesteia s-a descoperit o creanþã de 85 milioane dolari.

Douã fundaþii au cumpãrat "Rompetrol"!

Achiziþionarea - în 1997, împreunã cu Dinu Patriciu - pachetului majoritar al SC. Rompetrol SA a costat de ordinul "sutelor de mii de dolari".
În acea perioadã l-a cunoscut ºi pe Sorin Ovidiu Vântu. Acesta din urmã a încercat sã cumpere, prin intermediul firmei Gelsor, acþiunile pe care le preluaserã Dinu Patriciu ºi Sorin Marin. Având în vedere cã tandemul Patriciu-Marin deþinea peste 60% din Rompetrol, Vântu a fost cel care, pânã la urmã, a trebuit sã-ºi vândã pachetul sãu de acþiuni.

În 1999, cei doi parteneri au cooptat în acþionariat fondul Romanian& Moldova Direct Found (RMDF), care a ajuns la o participaþie de 16%, având drept de decizie ºi de veto. Sorin Marin controla 42% din acþiuni prin intermediul fundaþiei Tudori, iar Dinu Patriciu avea un pachet similar prin fundaþia familiei sale, Danama.

În 2001, Sorin Marin ºi-a vândut acþiunile deþinute cãtre un grup format din RMDF, Danama Fontation ºi compania austriacã OMV, în schimbul sumei de 20 milioane dolari.
"Toate sumele care au intrat în conturile mele, ale soþiei mele ºi ale Fundaþiei Anonimul provin exclusiv de la Tudori Fondation ºi au ca sursã tranzacþia de mai sus", a declarat fostul acþionar al Rompetrol.

"Rompetrol" a fost cumpãratã cu banii... "Rompetrol"!

Potrivit adresei înaintate Parchetului de Sorin Marin, urmãrirea penalã a fost declanºatã întrucât pachetul majoritar de acþiuni al Petromidia a fost achiziþionat cu sume de bani provenite din creanþe externe ale statului român încasate în mod nelegal de cãtre SC. Rompetrol SA, care - pentru a le ascunde provenienþa - le-a transferat succesiv cãtre societãþi off-shore ºi fundaþii cu sedii în paradisurile fiscale. Dintr-o adresã a ONPCSB reiese cã fundaþiile avute în vedere sunt Tudori Fundation Liechtenstein, East Capital Investment ºi Danama Stiftung.

În ceea ce priveºte recuperarea de la extern a creanþei, Marin a spus cã el nu a participat activ la luarea acestor decizii. Ca membru al acþionariatului a fost pus în situaþia de a aproba sau nu recuperarea parþialã a creanþei. "Exista un board director condus de John Works, dânsul avea sarcina de a conduce societatea ºi de a recupera banii", a mai arãtat Marin.

Potrivit anchetatorilor, în 3 septembrie 2001, Rompetrol Ltd - Insulele Virgine (reprezentatã de Patriciu) a încheiat un acord de împrumut cu The Rompetrol Group BV Olanda (reprezentat de John Works) conform cãruia omul de afaceri român urma sã primeascã de la firma olandezã suma de 15 milioane de dolari. Iar firma olandezã (care avea ca acþionari cele 2 fundaþii - ale lui Patriciu ºi Marin) este cea care ar fi preluat creanþa de 85 milioane dolari - pe care a plãtit-o firmei titulare Rompetrol România cu... 35 milioane dolari.

Banii din creanþã au fost "plimbaþi" Olanda - Petromidia ºi retur

Ministerul Public spune cã, la 1 noiembrie 2001, în baza acordului încheiat, a fost semnat un contract de novaþie, conform cãruia Rompetrol Ltd - reprezentatã de Dan Costache Patriciu - urma sã plãteascã cele 15 milioane de dolari primite de la "surata" sa olandezã cãtre Rompetrol (România) - reprezentatã de Alexandru Bucºã.

Astfel, în zilele de 16 ºi 17 iulie 2002 The Rompetrol Group BV Olanda ºi Rompetrol Ltd (Insulele Virgine) ºi-au onorat obligaþia cãtre Rompetrol (România), asumatã prin contractul de cesiune ºi contractul de novaþie. Tot atunci, banii au trecut mai departe, de la Rompetrol SA la Petromidia - cu titlu de majorare de capital.

Din Informarea Oficiului Naþional de Prevenire ºi Combatere a Spãlãrii Banilor rezultã cã suma de 30 milioane dolari aportatã de SC Rompetrol SA la SC Petromidia SA a fost utilizatã, în 17 ºi 18 iulie 2002, în sens invers - pentru plata de cãtre "Petromidia" a materiei prime ce fusese livratã de The Rompetrol Group BV Olanda. Astfel, majoritatea sumelor încasate de Petromidia de la The Rompetrol Group B.V. Olanda au fost restituite în aceeaºi zi aceleaºi societãþi, cu titlu contravaloare facturi. Aceste transferuri financiare sunt confirmate ºi de Nota Gãrzii Financiare 344/14 aprilie 2003 completatã de Nota de constatare din 8 mai 2003", afirmã Ministerul Public.

Potrivit sursei citate, existã dovezi cã o parte din sumele ce fuseserã virate ca aport la capitalul social al SC Petromidia SA de cãtre The Rompetrol Group BV Olanda ºi Rompetrol SA ar fi fost utilizate în final tot de firma olandezã, în interes propriu.

Informarea Oficiului aratã cã - din suma totalã de 51 de milioane de dolari investitã în România de cãtre grupul olandez - suma de 46 de milioane de dolari ar fi fost transferatã înapoi la extern, din care 34 de milioane de dolari direct la The Rompetrol Group BV Olanda.

"Anonimul" înghite 10-15 miliarde de lei/an

Cu cele 20 milioane de dolari obþinute din vânzarea acþiunilor, a mai spus Marin, a înfiinþat Fundaþia "Anonimul", care consumã anual pentru proiecte culturale ºi caritabile 10-15 miliarde de lei.

Tot prin intermediul Fundaþiei "Anonimul", Sorin Marin a achiziþionat, legal spune el, 50% din acþiunile sãptãmânalului "Academia Caþavencu", pentru cã "vreau o presã independentã".

Salt din "Rompetrol" direct în acte de caritate!

În "trecere", niºte bani au ajuns la "Academia Caþavencu" ºi la Colegiul condus de Andrei Pleºu.
Sorin Marin a precizat cã tranzacþia privind Academia Caþavencu este perfect transparentã, copii dupã contractele de vânzare-cumpãrare putând fi gãsite la Registrul Comerþului. El a afirmat cã deþine 50% din grupul Academia Caþavencu, dar, în urma unei înþelegeri cu ceilalþi acþionari, nu are o poziþie de control.
"Cei de la Caþavencu au libertatea sã scrie ce vor", a spus Sorin Marin, susþinând cã activitatea de presã nu aduce profit.
Din grupul de presã Academia Caþavencu fac parte, pe lângã sãptãmânalul omonim, ziarul Cotidianul, radio Guerilla, Idei in dialog, B-24-FUN, Tabu, Aventuri la pescuit, Bucãtãria pentru toþi etc.

"De la constituire pânã în prezent, Fundaþia Anonimul a cheltuit peste 70 de miliarde de lei", bani în care nu intrã ºi cei daþi pentru proiectul Academia Caþavencu, a declarat Sorin Marin.

"Creanþa libianã" nu figura în contabilitate

Dupã preluarea societãþii, a dezvãluit Sorin Marin, s-a descoperit cã Rompetrol SA are de recuperat o creanþã din Libia în valoare de 85 de milioane de dolari. Deºi procurorii susþin, în cadrul anchetei aflatã în derulare, cã "datoria libianã" se cuvenea statului român, fostul acþionar Rompetrol susþine cã lucrurile stau invers.

Adicã, a explicat el, o firmã de avocaturã strãinã a stabilit cã banii se cuvin firmei conduse de Patriciu ºi Marin.

Sorin Marin mai susþine cã "în 1999, Rompetrol a cerut Ministerului Finanþelor sã precizeze un punct de vedere cu privire la creanþã. Nu ne-au oferit nici un rãspuns, cel puþin pânã-n 2000, când am decis sã mã retrag din afaceri. S-a speculat cã ministru era domnul Remeº, un liberal. Se uitã, însã, cã Dinu Patriciu era un rãzvrãtit în PNL ºi nu ar fi avut cum sã influenþeze".

Marin s-a abþinut sã confirme faptul cã "datoria libanezã" a fost rezolvatã prin preluarea ei de la Rompetrol România pentru suma de 35 de milioane de dolari de cãtre The Rompetrol Group BV Olanda.

Firma olandezã era controlatã de Fundaþiile Danama ºi Tudori, ale familiilor Patriciu ºi Marin, ambele cu sediul în Lichtenstein ºi de fondul de investiþii Romania & Moldova Direct Found (RMDF), cooptat "strategic" în afacere în 1999. "

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:43

INFORMAÞII PENTRU ªMECHERI. Un politician, un afacerist ºi un ziarist au dat un tun de 10 milioane de euro. Averea magnatului Cristian Burci creºte direct proporþional cu autostrada Bucureºti - Braºov.

Printr-o manevrã în care personaje- cheie sunt senatorul PSD Miron Mitrea ºi socrul ziaristului Sorin Roºca Stãnescu, o companie controlatã de Burci a devenit proprietara a 54 de hectare de teren care se suprapun perfect pe un tronson strategic din traseul noii autostrãzi Bucureºti - Braºov. Parcelele se aflã în comuna prahoveanã Dumbrava, unde va fi amplasat ºi nodul rutier din care se va desprinde ruta cãtre Albiþa. Cumpãrate în 2002, la un preþ de nimic, terenurile valoreazã azi, în plinã crizã financiarã, peste opt milioane de euro.

Tunul imobiliar a fost ticluit sub regimul PSD, când Miron Mitrea, prietenul tradiþional al lui Cristian Burci, conducea Ministerul Transporturilor - singura in stituþie care la vremea achiziþionãrii terenurilor avea acces la planurile noii artere rutiere. La rândul sãu, guvernul Tãriceanu a bãgat douã milioane de lei în conturile companiei Global SDS, patronatã de Burci. Suma a fost plãtitã din bugetul public dupã un proces de expropriere: respectiva companie se afla pe lista celor care deþineau proprietãþi exact pe ruta care urma a fi ocupatã de autostradã ºi, în schimbul unei pãrþi din proprietate, a fost despãgubitã.

Profit de douã sute de ori mai mare

Practic, firma câºtigã pe de o parte de la stat ºi pe de altã parte de la investitorii care vor amplasa spaþii comerciale sau de birouri, ben zinãrii ºi hoteluri de-a lungul noii autostrãzi. Miza proprietãþilor controlate de Burci este potenþatã ºi de poziþionarea strategicã: doar 14 la sutã din totalul terenurilor pe care Global SDS le deþine a fost rãscumpãrat de stat, restul parcelelor aflându-se chiar pe marginea autostrãzii, unde vor fi amplasate punctele de asistenþã ºi spaþiile comerciale. Experþii imobiliari chestionaþi de EVZ au precizat cã preþul actual de tranzacþionare a unui metru pãtrat de teren în zona respectivã se încadreazã între 15 ºi 20 de euro.

Astfel, „moºia” pe care Cristian Burci o are în Dumbrava îi poate bãga în buzunar între ºapte ºi zece milioane de euro, în condiþiile în care, pentru achiziþionarea ei, în urmã cu cinci ani, au fost achitate mai puþin de douã miliarde de lei vechi, adicã în jur de 50.000 de euro. Altfel spus, profitul e de douã sute de ori mai mare decât investiþia!
FILIERÃ

Triunghiul prieteniei

„Cu Miron Mitrea sunt prieten nu de ieri, de azi, ci de pe vremea când era lider de sindicat. N-am ascuns niciodatã legãtura, pentru cã nu am de ce”, a precizat Cristian Burci. Întrebat dacã relaþia sa cu fostul ministru al transporturilor a influenþat achiziþionarea terenurilor din Dumbrava, Burci a zâmbit: „Nu are nicio legãturã. Afacerile sunt afaceri. Nu vã gândiþi niciun moment cã eu aº fi avut acces la mai multe informaþii. Stabilirea traseului unei autostrãzi nici mãcar nu intrã în atribuþiile ministrului. Chiar nu are Mitrea legãturã cu terenurile mele!”.

Nici SRS nu e un strãin pentru Burci: „Cu Sorin Roºca Stãnescu mã ºtiu de mult, din 1992, când el a venit la ziarul meu din acea vreme, «Ultimul cuvânt». Ne ºtim de atâta vreme încât faptul cã nu ne mai vedem atât de des nu are o mare relevanþã”. La rândul sãu, Miron Mitrea ne-a declarat: „N-am confundat niciodatã relaþiile private cu cele profesionale. N-am avut niciodatã o discuþie cu domnul Burci vizând autostrada Bucureºti - Braºov. N-am legãturã cu achiziþiile de terenuri, indiferent de proprietarii lor.

Traseul unei autostrãzi se face dupã consultãri publice, la care iau parte inclusiv autoritãþile locale din zonele vizate. Odatã stabilit, oricine poate afla traseul. Nu intrã în atribuþiile ministrului. Nu exclud ca firma care se ocupã de datele tehnice - inclusiv traseu - sã fi furnizat informaþii. În cazul Bechtel, so cietatea care s-a ocupat de traseu a fãcut publice datele din dosarele autostrãzii ºi astfel i-a «a jutat» pe speculanþii imobiliari”.

DOCUMENT. 54 de hectare cumpãrate pe mai nimic de firma Global SDS

ETAPELE UNEI AFACERI CLIENTELARE

Informaþia care aduce milioane de euro

Etapa 1 - Bãtrânul intermediar

În august 2002, Stelian Danciu, socrul în vârstã de 69 de ani al ziaristului Sorin Roºca Stãnescu, înfiinþeazã compania Global SDS. Câteva luni mai târziu, Danciu ia cu asalt comuna Dumbrava, din judeþul Prahova. Un localnic ne dezvãluie: „investitorul de la Bucureºti” cãuta sã cumpere cât mai mult pãmânt în zonã. Motivul interesului subit pentru terenurile prahovene se ascundea în spatele uºilor de la Ministerul Transporturilor: în pe rioada în care socrul lui Roºca Stãnescu se fãcea „latifundiar de Dumbrava”, funcþionarii din subordinea ministrului Miron Mitrea includeau localitatea pe ruta viitoarei autostrãzi Bucureºti - Braºov.

Etapa 2 - Moºier din poartã în poartã

„În perioada aceea nu se vindea nimic. Nu venea nimeni sã-ºi cumpere pãmânt în sat, la acea datã nu se ºtia nimic de nicio autostradã. Localnicii care aveau posibilitatea îl exploatau agricol, dar pentru cei mai mulþi nu era o sursã de venit. Iniþiativa domnului Danciu de a cumpãra terenurile a fost vãzutã ca o infuzie de capital”, ne-a declarat unul dintre oficialii primãriei prahovene. „Localnicii au fost surprinºi de oferta lui Danciu. Pânã atunci, nimeni nu a fost interesat de terenurile rãspândite pe raza localitãþii ºi mulþi au acceptat fãrã rezerve sã le dea”, adaugã sursa EVZ.

Oamenii din sat povestesc cã Danciu a luat asupra sa toatã afacerea, gestionând ºi cele mai mici detalii - de la identificarea celor care ulterior s-a dovedit cã aveau teren chiar în zona viitoarei autostrãzi pânã la parafarea actelor în faþa notarului. „Domnia Sa a venit la Dumbrava chiar înainte de Sãrbãtorile de Iarnã. A umblat din poartã în poartã, a discutat cu cei care aveau terenuri - despre care mai târziu am aflat cã se suprapuneau cu traseul autostrãzii - ºi i-a convins sã vândã. Iniþial au fost încheiate niºte ante-contracte, un fel de pro misiuni de tranzacþionare, dupã care au parafat în faþa notarului documentele de vânzarecum pãrare”, susþin funcþionarii Primãriei Dumbrava.

Etapa 3 - Cine are pontul dicteazã preþul

Preþul oferit de socrul lui Roºca Stãnescu: treizeci de milioane de lei vechi pentru un hectar, adicã mai puþin de un euro pe metru pãtrat. „Nu ºtiau oamenii cã au o comoarã de pãmânt în curte, pe care o sã vinã sã le-o cumpere statul cu patru-cinci euro pe metru pãtrat, aºa cã i-au vândut lui Danciu”, relateazã sursele EVZ. Strategia „din poartã în poartã” aplicatã de socrul lui Sorin Roºca Stãnescu face ca în proprietatea companiei sale sã intre zeci de hectare de pãmânt.

Imediat dupã ce a cumpãrat toate terenurile prin firma Global SDS, Danciu a renunþat la acþiunile pe care le deþinea la aceastã societate. Bãtrânul le-a cedat la valoarea nominalã (douã milioane de lei vechi) unei companii controlate de Cristian Burci, prin intermediul unui offshore din Cipru.

Etapa 4 - Guvernul Tãriceanuscoate banu’

Potrivit unei adrese oficiale emise de Primãria Dumbra va, în prezent, Global SDS figureazã în registrul agricol cu su pra faþa de 540.686 metri pãtraþi, cumpãraþi între anii 2002- 2003. Suprafaþa expropriatã, a vând 76.230 mp, reprezintã 14,10 la sutã din suprafaþa totalã. Pentru terenurile care au ajuns în proprietatea statului, Danciu a plãtit în 2002 puþin peste douã sute de milioane de lei vechi.

Cinci ani mai târziu, când Compania Naþionalã de Autostrãzi ºi Drumuri Naþionale (CNADNR) a început rãscumpãrarea pãmântului, Global SDS a încasat 1.923.533 lei, adicã de cel puþin 80 de ori mai mult. Suma achitatã companiei provine din bugetul de stat. Din 2006, când a fost fãcut public traseul definitiv al autostrãzii - dupã ce au fost vehiculate mai mult de trei rute posibile -, guvernul Tãriceanu a dat mai multe hotãrâri prin care a stabilit ca proprietarii imobilelor ºi terenurilor aflate „în calea” drumarilor sã fie expropriaþi ºi despãgubiþi.

Aproape zece la sutã din suma care urma sã fie împãrþitã pãgubiþilor (peste 21 de milioane de lei) a ajuns în conturile lui Burci, adicã douã milioane de lei.

Epilog - Tun imobiliar în cifre

Concret, datele afacerii „Autostrada” se rezumã astfel: o informaþie obþinutã preferenþial de la Ministerul Transporturilor ºi o investiþie de 50.000 de euro au produs valoarea de peste opt mili oane de euro a celor 46 de hectare rãmase în patrimoniul firmei lui Burci, plus
o „facturã” de douã milioane de lei plãtitã de stat. Stelian Danciu, socrul lui Sorin Roºca Stãnescu, a fost de negãsit. Contactat de EVZ, ginerele-ziarist s-a enervat: „Nu mã intereseazã ce face socrul meu. De ce mã sunaþi pe mine sã comentez asta? Eu nu vã sun pe dumneavoastrã sã vã întreb ce face socrul dum neavoastrã! Mai bine învãþaþi sã vã faceþi meseria. La revedere!”.

CE SPUN SPECIALIªTII ÎN IMOBILIARE

Preþul terenurilor va sfida criza

Construcþia autostrãzii Bucureºti – Braºov a generat un boom imobiliar. ”O datã cu anunþarea traseului pe care îl va urma noua arterã rutierã, preþul terenurilor limitrofe a crescut considerabil. În Dumbrava – pentru cã aici va fi ºi nodul rutier –, un metru pãtrat de teren e tranzacþionat cu 12 pânã la 15 de euro, în funcþie de poziþionarea faþã de autostradã. Perimetrele care au deschidere directã la drum pot ajunge chiar la 20 de euro per metru pãtrat”, a explicat reprezentantul companiei Marshall Imobiliare din Ploieºti.

Reprezentantul unei alte agenþii imobiliare care s-a ocupat de tranzacþii în zona prahoveanã a scos în evidenþã avantejele pe care le au proprietarii de teren datoritã noii artere rutiere. ”În ciuda crizei care a afectat puternic piaþa imobiliarã, faptul cã prin zona respectivã va trece autostrada a menþinut preþul la un nivel ridicat. Acum oamenii nu mai vând – aºteaptã sã înceapã construcþia. Din acel moment îºi vor face apariþia investitorii, pentru care un drum de o asemenea importanþã reprezintã un vad finaciar – se vor construi hoteluri, benzinãrii, restaurante – ºi atunci vor fi nevoiþi sã cumpere pãmântul de la localnici. Indiferent de evoluþia crizei, un metru pãtrat de teren în zona nodului rutier nu va scãdea sub 15 euro”, considerã specialistul.

În 2003, când Ministerul Transporturilor a fãcut primul studiu de fezabilitate în vederea construirii autostrãzii, evaluarea terenurilor a cãzut în sarcina CNADNR, care a delegat sarcina unor case de avocaturã. ”Preþul imobilelor ce trebuie expropriate pentru proiect este stabilit prin întocmirea unui dosar de expertizã. El este calculat de cãtre un expert evaluator independent care face parte din Corpul Experþilor Judiciari. Acesta a fost angajat, pentru tronsonul Bucureºti – Ploieºti, de casa de avocaturã Toma Dragomir ºi Asociaþii, cu care CNADNR a încheiat un contract de servicii juridice în vederea exproprierilor încã din anul 2003”, se aratã într-o adresã oficialã remisã de CNADNR.

Potrivit documentelor, statul a plãtit pentru un metru pãtrat de teren din zona de construcþie a autostrãzii între trei ºi opt euro.
PARAVANE

Interpuºii din umbra magnatului

Înregistratã pe 2 august 2002, firma Global SDS l-a avut la data înfiinþãrii ca unic acþionar ºi administrator pe Stelian Danciu (69 ani), tatãl celei de-a treia soþii a ziaristului Sorin Roºca Stãnescu. Acesta era atunci director general al ziarului „Ziua” ºi i-a uºurat socrului sãu demersurile birocratice la Registrul Comerþului, apelând la serviciile subalternei sale, jurista Simona Davidescu. „Eu am fost împuternicitã sã mã ocup de actele necesare constituirii firmei, fãrã sã am vreo legãturã directã cu activitatea sau acþionarii sãi. În acea perioadã eram angajatã la «Ziua» ºi a fost, practic, o sarcinã de serviciu”, a explicat Davidescu pentru EVZ.

Vânzarea, de Crãciun

La nici patru luni de când a pus pe picioare firma Global SDS, sexagenarul Stelian Danciu a fãcut un pas înapoi. Nu înainte însã de a cumpãra zeci de hectare de teren care se suprapuneau fidel traseului pe care îl va urma autostrada Bucureºti - Braºov, construitã de Ministerul Transporturilor, condus atunci de Miron Mitrea. Dupã ce a devenit moºier, chiar în Ajunul Crãciunului, pe 23 decembrie 2002, socrul lui Roºca Stãnescu a ieºit din firma Global SDS, cedând acþiunile. Astfel, 95% din societate intrã în controlul firmei Investment Group, iar restul de 5% e preluat de Denisa Turcu.

Interpuºii

Aparent niºte anonimi, noii proprietari ai Global SDS sunt conectaþi prin relaþii de afaceri ºi suveici financiare la Cristian Burci, prieten ºi asociat vechi al lui Sorin Roºca Stãnescu, ginerele lui Danciu. Denisa Turcu este finanþistul- ºef în mai multe companii patronate de Burci, fiind angajatã la holdingul feroviar al magnatului, International Railway System. Pe lângã acþiuni, ea a preluat de la Stelian Danciu ºi funcþia de administrator la Global SDS. În august 2008, Turcu i-a cedat administrarea lui Wilson Stancu. ªi acesta din urmã se numãrã printre „locotenenþii” lui Burci, secondându-l când manageria postul Prima TV.

În prezent, Stancu este acþionar la mai multe agenþii de comunicare ºi publicitate aflate în aria de control a magnatului. Pe de altã parte, acþionariatul firmei Investment Group este împãrþit de Jan Ionicã („Johnny”, cum îl alintã Cristian Burci, prietenul sãu din copilãrie ºi tradiþionalul lui asociat) ºi Caryston Enterprises Limited, un offshore cipriot reprezentat în România de acelaºi „Johnny”.

Cumnatul lui Mitrea

Acelaºi offshore cipriot (Carystone), reprezentat de Ionicã ºi patronat de Cristian Burci, deþine 80% din acþiunile companiei U.T.G. United Travel Group, la care este asociat ºi Florian Miturcã, nimeni altul decât cumnatul lui Miron Mitrea. Relaþia dintre fostul ministru al transporturilor ºi Burci este, de asemenea, notorie.

Evz

super_green_frog

1358 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:46

De la: elvil, la data 2009-10-14 21:29:21 TOTI CARE SINT IMPOTRIVA LUI BASESCU SINT IN MARE RAHAT!

Ne-am prins ! Fara nici o gluma. Vedem ce urmeaza. Ne asteptam la orice tip de mazilire. Poftiti va rog !

All Things Grow With Love
Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:47

My name is Patriciu..Costache Patriciu

--------------------------------------------------------------------------------

Ce TREBUIE SA UITE membrii PNLPatriciu:

Anul 1990 îl gãseºte ca arhitect, cu o experienþã de 15 ani în materie, amplificatã de proiectarea de palate în Emiratele Arabe Unite pentru magnaþii petrolului din zonã. Prima afacere pe care a pornit-o în primãvara lui 1990, o firmã de arhitecturã ºi decoraþiuni interioare, nu a avut nici un temei legal, dar avea în spate sprijinul masoneriei, prin socrul sãu, ca ºi Cãlin Popescu-Tãriceanu, al cãrui tatã vitreg era Dan Amedeo Lãzãrescu. Ambii au fost sprijiniþi sã acceadã în sferele de vîrf ale afacerilor ºi politicii, cu alte cuvinte ale Puterii din România. Este evident astãzi pentru toatã lumea cã, în pofida eºecurilor electorale repetate, cei doi liberali au cãzut mereu în picioare din punct de vedere al afacerilor. Activ în afacerile cu petrol încã din 1996, Dinu Patriciu a preluat controlul asupra grupului Rompetrol în 1998, cu sprijinul lui Sorin Ovidiu Vântu, care i-a transferat la momentul oportun, conform înþelegerii, acþiunile pe care acesta le achiziþionase chiar de la PAS - asociaþia salariaþilor, care i-au cedat acþiunile cu speranþa cã astfel aveau sã fie protejaþi de atacul lui Patriciu. Rompetrol era „nava amiral” a comerþului exterior românesc, fiind singurul contractor specializat în petrol ºi gaze care activa cu succes pe piaþa mondialã. Ani de zile, a adus în þarã milioane de dolari rezultaþi din lucrãrile de foraj ºi construcþii-montaj în domeniul petrolier, executate în diverse þãri ale lumii. Afacerea Rompetrol a fost conceputã din start ca bazã a unei strategii de destructurare a economiei naþionale, cãci ea a reprezentat începutul unei serii de lovituri succesive, care au dus la lichidarea întregului patrimoniu petrolier al României, una dintre averile strategice ale þãrii fiind înstrãinatã prin jaf.
Tandemul de astãzi OMV - Rompetrol este expresia unui periculos monopol în industria petrolului, creat prin contribuþia decisivã a „elitelor” mondiale.
Intrat de mai multe ori sub incidenþa legii, dar niciodatã condamnat, Dinu Patriciu continuã sã fie obiectul scandalului Petromidia, izbucnit în 2004, fiind acuzat, din nou, de evaziune fiscalã ºi spãlare de bani într-un dosar deschis ºi în prezent. Astãzi nu mai este un secret cã Dinu Patriciu ºi-a adjudecat Petromidia cu sprijinul PSD, dar legãturile dintre PSD ºi Patriciu au fost cimentate de înalte feþe ale masoneriei româneºti ºi nu numai. Astfel, soþia Marelui Maestru al Marii Loje Naþionale din România, Eugen Ovidiu Chirovici, este directoarea financiarã a holdingului patronat de Dinu Patriciu, iar mulþi dintre cei care conduc masoneria românã sînt angajaþii lui (de exemplu Marele Trezorier, Ion Tãnãsie).
Dupã cum se ºtie, Chirovici a fost un apropiat al PSD vreme îndelungatã, fiind chiar ministru în cabinetul Nãstase, iar în 2004 a trecut de partea lui Dan Voiculescu.
În medii bine informate se susþine cã Patriciu este un apropiat al masoneriei ruseºti ºi cã din aceastã posturã ar fi mediat, alãturi de Eugen Ovidiu Chirovici, întîlnirea Marelui Secretar al Marii Loje Naþionale a Rusiei, Alexandr Kondyakov, cu Cãlin Popescu-Tãriceanu, în iunie 2006, în cadrul cãreia au fost discutate probleme economice care vizeazã în principal piaþa energeticã. Alexandr Kondyakov a venit de mai multe ori în România, începînd cu 2003, anul constituirii Marii Loje Naþionale, apoi în iunie 2006 ºi din nou în aprilie 2007. În sprijinul afirmaþiilor referitoare la apropierea lui Dinu Patriciu de masoneria rusã vine ºi faptul cã la scurt timp de la întîlnirea româno-rusã, departamentul de Stat al SUA ºi-a dat acceptul pentru audierea unor martori în dosarul Rompetrol, redeschis în trombã, chiar pe teritoriul american, în interiorul Ambasadei României din Washington. Declaraþiile acestora au fost folosite în probarea fraudãrii Statului Român prin încasarea ilegalã, de cãtre holdingul lui Patriciu, a creanþei din Libia. Informaþiile atestã faptul cã un al doilea scop al vizitelor repetate ale lui Alexandr Kondyakov în România, poate chiar mai important decît cel de naturã economicã, a fost cel de naturã militarã. Generalul GRU urmãrea sã ia pulsul vechii reþele a spionajului militar rus, pentru cã România nu este numai o mizã economicã, ci ºi una militarã de mare importanþã strategicã, deoarece bazele americane instalate în þara noastrã vor închide o linie care va „îndigui” avanpostul rusesc. România poate fi comparatã cu un portavion fix, de pe care vor putea fi lansate atacuri pe o razã care se întinde din Caucaz pînã la Munþii Iranului.
De aceea GRU, cu o inserþie mult mai puternicã decît KGB în spaþiul românesc, vizeazã reactivarea cît mai multor cadre recrutate în perioada anilor ‘60 în timpul stagiilor de pregãtire la Academiile sovietice, cãci acestea au condus mari unitãþi ºi au avut în legãturã un numãr important de ofiþeri din sistem.
Ulterior, GRU ºi-a îmbogãþit, în anii ‘80, structura informativã ºi a agenþilor de influenþã prin preluarea „dizidenþilor”, „creºterea” acestora ºi plasarea lor în spaþiul politic, dupã 1989. În aceste condiþii, pentru a-ºi proteja interesele militare, este posibil ca Moscova sã întindã o „mînã” energeticã Executivului de la Bucureºti, cu condiþia sã obþinã imunitate pentru oamenii sãi.

Conºtiinþa înaltului sprijin MOSCOVIT de care beneficiazã i-a permis lui Dinu Patriciu sã înfrunte ºi chiar sã sfideze acuzele de trãdare politicã
provocate de dezvãluirile apãrute în presã cu privire la sponsorizãrile masive fãcute în campania din 2004 cãtre PSD, aproape 2 miliarde de lei, conform propriilor declaraþii.

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:48

Exploziv – Cozma: ”Basescu mi-a dat trenuri ca sa aduc minerii la Bucuresti”

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, face o declarație ieșitã din comun pentru Inpolitics, anume cã actualul președinte i-a pus la dispoziție trenuri pentru a aduce ortacii la București, în timpul uneia dintre mineriade. La fel de exploziv, Cozma își mãrturisește regretul cã nu l-a debarcat cu forța, în 1990, pe Ion Iliescu, deși oamenii sãi înconjuraserã Palatul Cotroceni și Guvernul.

„Înconjurasem Cotrocenii, Ion Iliescu nu mai putea sã miºte”

Miron Cozma mãrturisește cã regretã faptul cã nu ºi-a însuºit funcþia supremã în stat la primele mineriade. „Înconjurasem Cotrocenii, Ion Iliescu nu mai putea sã miºte. Înconjurasem guvernul. Era o nimica toatã sã fiu preºedinte. Am crezut cã sunt eu prost ca sã fiu preºedinte, credeam cã pentru asta trebuie sã fi un semizeu. Acum regret cã nu am fãcut-o. Când vãd ce caricaturi vor sã fie preºedinþi pãrerea de rãu e din ce în ce mai mare”, ne-a dezvãluit Miron Cozma. Totodatã, Cozma a explicat cã nici nu vrea sã audã de un eventual sprijin electoral acodat prezedintelui în funcþie. „Bãsescu e la fel de vinovat ca Iliescu pentru mineriade. O datã, Bãsescu mi-a dat trenuri pentru a ne deplasa cu minerii la Bucureºti. La ultimele mineriade a refuzat. Cu alte cuvinte, dacã primele dãþi i-a plãcut sã venim la Bucureºti, la ultimele mineriade nu-l mai aranja. Niciodatã nu o sã îl ajut electoral”, a tunat Miron Cozma.

Rãzvan Gheorghe, www.inpolitics.ro 12.10.2009

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:48

De la: black10131307, la data 2009-10-14 21:35:58www.vot.ro/news/Lista_completa_a_lui_Patriciu.htm

Papasha, dovedeste tu ca ce scrie acolo este fals! Nu-i de ajuns sa decretezi ca e fals, trebuie sa si dovedesti!

Si inca ceva, cum iti explici ca coalitia voastra de "conjunctura" a aruncat Romania in criza taman ieri? Stii ce zi a fost ieri?

Black,sa inteleg ca daca eu spun ca tu esti un homosexual care violeaza baietei,KGBist,cumparat de clanul Cocos,criminal in serie (ca victima inclusiv Elodia) tu esti cel care trebuie sa dovedesti ca nu am dreptate ? Pai atunci Black considera ca am spus asta despre tine si te rog sa imi dovedesti ca ma insel !Ciudata logica ai Black,eu mereu am avut impresia CE CEL CARE FACE AFIRMATIA TREBUIE SI SA O DEMONSTREZE .Voi acolo doar "injurati" aiurea fara sa demonstrati ABSOLUT NIMIC.

PS:Da Black stiu ce zi a fost ieri ,ieri a fost marti 13,zi cu ghinion PENTRU BASE SI PDL

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:50

Schemele de FRAUDARE ale lui Costache(cum a facut rost de banuti)

Mafiotul cu "guler alb" Costache Patriciu se vrea EXEMPLUL PNLPSD de cum poti face BANI in Romania!
Va mai amintiti declaratia lui Costache?

“daca ma lasati in pielea goala in piata intr-un an imi refac averea” . ...

Mai jos gasiti cum poti sa-ti refaci averea chiar daca esti lasat in "Piata Universitatii" IN CURU` GOL.
Un "mic" detaliu totusi...
Trebuie sa te cheme Costache Patriciu,trebuie sa conduci din UMBRA guvernul PSDPNL si desigur,sa fii OMUL MOscovei.

Stapanii lui Patriciu

-Medvedev(papuselul lui Putin)si Oleg DERYPASKA(dreapta imaginii)

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:54

Schemele de FRAUDARE ale lui Costache(cum a facut rost de banuti)

Mafiotul cu "guler alb" Costache Patriciu se vrea EXEMPLUL PNLPSD de cum poti face BANI in Romania!
Va mai amintiti declaratia lui Costache?

“daca ma lasati in pielea goala in piata intr-un an imi refac averea” . ...

Mai jos gasiti cum poti sa-ti refaci averea chiar daca esti lasat in "Piata Universitatii" IN CURU` GOL.
Un "mic" detaliu totusi...
Trebuie sa te cheme Costache Patriciu,trebuie sa conduci din UMBRA guvernul PSDPNL si desigur,sa fii OMUL MOscovei.

Stapanii lui Patriciu

-Medvedev(papuselul lui Putin)si Oleg DERYPASKA(dreapta imaginii)

Fosta membra 9am.ro

1639 mesaje
Oras: Mangalia

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:57

De la: vaneamarin, la data 2009-10-14 21:48:44
De la: black10131307, la data 2009-10-14 21:35:58www.vot.ro/news/Lista_completa_a_lui_Patriciu.htm

Black,sa inteleg ca daca eu spun ca tu esti un homosexual care violeaza baietei,KGBist,cumparat de clanul Cocos,criminal in serie (ca victima inclusiv Elodia) tu esti cel care trebuie sa dovedesti ca nu am dreptate ? Pai atunci Black considera ca am spus asta despre tine si te rog sa imi dovedesti ca ma insel !Ciudata logica ai Black,eu mereu am avut impresia CE CEL CARE FACE AFIRMATIA TREBUIE SI SA O DEMONSTREZE .Voi acolo doar "injurati" aiurea fara sa demonstrati ABSOLUT NIMIC.

PS:Da Black stiu ce zi a fost ieri ,ieri a fost marti 13,zi cu ghinion PENTRU BASE SI PDL

Nu stiu cat ghinion a fost pentru Basescu
Nu vezi ca nu cedeaza deloc?

ARTICOLUL 103 , alin.1 din Costitutie spune asa :
"(1) Preºedintele României desemneazã un candidat pentru funcþia de prim-ministru, în urma consultãrii partidului care are majoritatea absolutã în Parlament ori, dacã nu existã o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament."

Prin acest articol Basescu intelege ca el trebuie sa numeasca premierul din partidul cu cei mai multi parlamentar(PDL)
Cum prosteste asta o tara intreaga, nu am mai vazut asa ceva

Merg pe ideea ca Basescu nu va ceda deloc in formarea noului guvern

TARGOVISTEANU

55 mesaje
Oras: Targoviste

Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 22:18

spre disperarea multora,dar din dorinta a si mai multora,Basescu va fi presedinte din primul tur si va sparge gura targului.....pe deoparte poate asa ne trebuie.
Va voi expune un punct de vedere foarte pertinent despre dedesubturile partidelor politicein special PNL,PSD,PC,UDMR
Desigur cu totii ati observat prezenta din ce in ce mai slaba la vot a romanilor . Motivul ? Greata de politic , faptul ca aceeasi se tot perinda la putere dupa un algoritm al " schimbarii " , in fapt o nesimtita rotatie a lor la guvernare . Iar omul simplu o duce din ce in ce mai rau , in timp ce ei , o duc din ce in ce mai bine .
La acea vreme putini stiau . Brucan a fost unul dintre ei . Masele considera ca cei ce conduc statele sunt presedintii si partidele de la guvernare . Nimic mai fals . Acestea sunt in fapt doar marionete ascultatoare ale PAPUSARILOR din umbra . De aceea esicherul politic nu este de fapt decat o unitate in diversitate .
Este evident ca cei din tagma din care facea parte Brucan ( el a insistat pentru uciderea Ceausestilor in zi Sfanta de Craciun ) nu glumeau
Odata ajunsa la putere , casta conducatoare din Romania ( in fapt marionete ale PAPUSARILOR mondiali ) ce se tot roteste la guvernare de aproape 20 de ani , a instrainat pe nimic sectorul energetic si de materii prime ( strategic pentru orice stat ) , a distrus industria si agricultura ( pentru a devenit o tara consumatoare bazata aproape strict pe importuri ) , a distrus unul din cele mai bine puse la punct sisteme de irigatii , vinde lemn si importa mobilier , etc.
Proiectul Constitutiei Europene a fost elaborat de Valery Giscard D'Estaing , presedintele Conventiei Europene care a redactat textul tratatului constitutional .
Acelasi care in ianuarie 1989, impreuna cu o delegatie a Comisiei Trilaterale , formata din bancherul american David Rockefeller si fostul secretar de stal al SUA, Henry Kissinger , s-a intalnit cu Mihail Gorbaciov pentru a-l convinge ca URSS trebuie sa se integreze in marile institutii financiare ale lumii, GATT, FMI si Banca Mondiala . In cursul intrevederii , la un moment dat Giscard d'Estaing a luat cuvantul si i-a spus lui Gorbaciov: "Domnule presedinte, nu pot sa va spun exact cand se va intampla - probabil intr-un interval de 15 ani - dar Europa va fi un stat federal si trebuie sa va pregatiti pentru aceasta."Tot ce s-a privatizat pana acum in Romania a costat aproximativ 12 miliarde dolari . Se gandea cineva cat de ieftina este o tara ? Ba ne-am si grabit sa dam drepturi peste drepturi homosexualilor pe chestia asta , pentru ca aceasta era una din " conditiile de baza ale aderarii " la NATO si UE
P.S.-Patriciu este omul care a infiintat prima firma privata din Romania,,Alfa"IAR ACUM,ESTE NR 1 in topul celor mai bogati romani.....desigur fara evaziune,fara spaga, fara smecherii a reusit alaturi de ceilalti 20 de magnati sa detina 27% din PIB-ul Romaniei.

targovisteanul din chindie
Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 00:47

De la: CAMELYA_, la data 2009-10-14 21:57:08
Daca face asta, si cum noi il cunoastem ... o va face, a pierdut orice sansa sa mai devina presedinte. Cam asta e, se ingroapa politic singur !
Sunt dispus sa pun pariu cu oricine ca va pierde alegerile dupa ultimile ''ispravi''.

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 08:16

De la: CAMELYA_, la data 2009-10-14 21:57:08
De la: vaneamarin, la data 2009-10-14 21:48:44

Nu stiu cat ghinion a fost pentru Basescu
Nu vezi ca nu cedeaza deloc?

ARTICOLUL 103 , alin.1 din Costitutie spune asa :
"(1) Preºedintele României desemneazã un candidat pentru funcþia de prim-ministru, în urma consultãrii partidului care are majoritatea absolutã în Parlament ori, dacã nu existã o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament."

Prin acest articol Basescu intelege ca el trebuie sa numeasca premierul din partidul cu cei mai multi parlamentar(PDL)
Cum prosteste asta o tara intreaga, nu am mai vazut asa ceva

Daca era un om inteligent se prefacea si el bucuros de Johannis Klaus,spunea PDLului sa-l sustina si ei ,ii lauda pe parlamentari pentru alegerea facuta,spunea ca respecta Constitutia si democratia si gata!El insa este prost si disperat .Prost deoarece asa este si asa a fost mereu, iar disperat deoarece Johannis Klaus nu ii va manari alegerile .

Basescu nu are cum sa nu cedeze in favoarea noului guvern !
1)Johannis Klaus este propus de o majoritate parlamentara care conform Constitutiei S-A CONSULTAT CU PRESEDINTELE .Aceasta majoritate parlamentara este transparenta ,oficial anuntata presedintelui si mai mult ,ESTE FORMATA DIN TOATE PARTIDELE PARLAMENTARE IN AFARA DE PDL.
2)Parlamentul trebuie sa acorde votul de incredere noului guvern avand astfel ultimul cuvant in desemnarea premierului.
3)Fiecare zi care trece fara guvernul Johannis Klaus si cu un guvern provizoriu 2 in 1 ,este responsabilitatea presdintelui Basescu care din incapatanare,prostie si dorinta de a falsifica alegerile arunca tara in haos!

In afara de "fanii" lui cei mai mari ,restul populatiei intelege foarte bine ca Basescu nu il doreste pe Johannis Klaus dintr-un singur motiv :STIE CA NU IL POATE CONTROLA!Pentru Base este bun un om lipsit de personalitate si dispus sa ii falsifice lui alegerile ,un lacheu ca Boc. .

111dinu

1317 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 08:39

De la: 9am056627, la data 2009-10-14 19:18:49
De la: black10131307, la data 2009-10-14 19:13:03Sa dea naiba, sugestiva zi si-au ales! Ziua asta de 13 octombrie este predestinata ticalosiilor si dezlantuirii fortelor obscure! Ca si acum 702 ani, s-a comis o nemernicie!
Sa-i bata Dumnezeu dupa cum merita!

BLACK EU CRED CA E BINE,PANA ACUM NU RECUNOSTEAU NICI SA-I PICI CU CEARA CA SUNT AMANTI,DAR ACUM NU AU MAI AVUT CE FACE .ACUM RELATIA LOR E OFICIALA !!!!!!!!!! SA VAD ELECTORATUL LOR CE OR SA ZICA? LIBERALI CU COMUNISTI ? IN SFARSIT !!!!!!!!!!! E SI O LATURA BUNA IN ASTA !!!!!!!!! ORICUM BASESCU SE JOACA CU EI SI II BATE LA ALEGERI DE NICI NU O SA STIE CUMII MAI CHEAMA !!!!!!!!!!!

Liberali cu comuniºti? Decât cu comuniºtii PD-L, mai bine cu comuniºtii PSD. Pânã acum câteva sãptãmâni eraþi comuniºti cu comuniºti. Crezi cã dacã staþi ascunºi între picioarele Elenei Udrea Cocoº nu mai sunteþi comuniºti ?

Nici clãtita cu brânzã nu se diferenþiazã de celelalte clãtite politice. Gãoaza este un desert prezidenþial. "Daltonistul de urechi" aude în "blondã" ºi negru. Cine se scoalã "prea" de dimineaþã, rãmâne cu "noaptea în cap".
111dinu

1317 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 08:50

@ black cifra

Mãi, tampon absorbant, þi s-au netezit creierii între picioarele Elenei Udrea Cocoº? Ai aflat de averea ilicitã a familiei Bãsescu?

Nici clãtita cu brânzã nu se diferenþiazã de celelalte clãtite politice. Gãoaza este un desert prezidenþial. "Daltonistul de urechi" aude în "blondã" ºi negru. Cine se scoalã "prea" de dimineaþã, rãmâne cu "noaptea în cap".
Fosta membra 9am.ro

549 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 09:29

ALBA LA BÃSESCU, NEAGRA LA ILIESCU…

Afirmând cã a fost surprins de gest ºi recunoscând cu sincerã (sau falsã) modestie faptul cã nu îl meritã, preºedintele american a primit recent Premiul Nobel pentru Pace. Un premiu Nobel pentru rãzboi ºi vrajbã nu a fost instituit. Dar, dacã ar fi existat ºi un astfel de “trofeu”, acesta i-ar fi fost decernat, de drept, pentru “merite” deosebite în politica externã ºi mai ales pentru “merite”speciale în politica internã, preºedintelui român. Ceea ce a scris ºi directorul de campanie, Gheorghe Flutur, pe… fluturaºii Cotroceanului lansat în cursa electoralã pentru un al doilea mandat: “Traian Bãsescu nu a fãcut compromisuri cu sistemul ticãloºit ºi a acþionat cum a fost mai bine pentru români”…
Dar, dacã e sã ne luãm dupã adevãrul(!) pe care gura pãcãtosului (de Sorin Oprescu) îl grãieºte, lucrurile stau taman pe dos: în opinia belicosului ºi câinosului independent (curat independent!), ticãlosul numãrul unu ºi "varful acestui sistem nenorocit din ultimii ani de zile este Traian Basescu”. La asemenea atacuri, buldogul Blaga i-a ºi sãrit la jugularã dobermanului Oprescu, cel care, din ordinul Iliescului - stapânul de haitã, îi sãrise la carotidã ciobãnescului mioritic Bãsescu: ”Sorin Oprescu a fost ºi este parte a sistemului mafiot patronat de Iliescu ºi Cozmâncã…Vine din inima sistemului mafiot…Este creaþia sistemului ticãloºit…” a tunat ºi a fulgerat di-ministrul(!) pedelist. Eu, ca românul imparþial, le dau tuturor dreptate…
Se anunþã mare rãzboi ºi mare tãrãboi la cotrocezidenþiale. Iar Guvernul Boc ºi-a cam pierdut legitimitatea ºi credibilitatea. M-ar mira sã nu cadã la moþiunea de cenzurã Dupã ruperea coaliþiei e ca ceata lui Piþigoi: dai în unul þipã doi…Executivul pedelist nu mai exprimã configuraþia parlamentarã. Ar trebui sã predea puterea dacã nu va reuºi sã formeze o altã majoritate în cazul în care ar beneficia din partea Camerelor de o perioadã de graþie în care sã îºi îngroaºe rândurile prin “import” sau “trafic”de parlamentari din actuala opoziþie lãrgitã. De altfel, racolãrile prin ºantaj, prin presiuni, prin “cerere de oferte” ºi prin alte proceduri de “achiziþii” politice au început la toate nivelurile. Un guvern pedelist minoritar fãrã sprijin pesedist este exclus, istoria executivului liberal de sub (pseudo)comanda Tãriceanului nu se mai poate repeta dupã ruptura coaliþiei: coloana vertebralã fãrã vertebralitate(!), ºira spinãrii fãrã verticalitate a politicii de compromis. Cãderea actualului guvern nu reprezintã o tragedie, un dezastru pentru societate, aºa cum presupun cã va încerca premierul Boc sã prezinte situaþia din þarã în culorile cele mai cenuºii sau negre. Miza, desigur, este exclusiv politicã ºi nu are legãturã cu reformele mult trâmbiþate ºi forþate acum, dar aplicabile într-un viitor în care actualii pensionari îºi vor fi trãit demult traiul ºi îºi vor fi mâncat mãlaiul (ca vai de ei), un viitor în care acest guvern va fi un mit, o amintire tristã, un remember al legendei despre Traian cãpitan de plai (!), sau cãpitan de bric…voinicul din poveste care s-a luptat - cât a ºtiut, cât l-a þinut ºi cât a fost sprijinit (de cãtre prostime) - cu balaurul, cu caracatiþa, cu sistemul ticãloºit… încât nu a mai vãzut pacea de atâta rãzboi. Dar, dacã mã uit peste ulucile gardului, în grãdina lui Ion (Iliescu), încep sã-l cred iar pe Bãsescu, vãzând circul politic jenant (în care Oprescu este mare meºter mare la recorduri ºi cacealmale): Sorin Oprescu s-a lins pe bot de sprijinul ºi simpatia lui Ion Iliescu! Au rupt-o subit. La miºto…Preºedintele onorific ºi mirific(!) al PSD s-a (pre)fãcut cã dezavueazã lansarea lui Oprescu pentru Cotroceni (datoritã “unor” declaraþii neconforme ºi a unor suspiciuni de duplicitate cu Bãsescu). Eu cred cã cei doi politicieni din barca pesedistã, unul cãrmaci, celãlalt la rame, nu s-au sincronizat în declaraþii, dar s-au fãcut înþeleºi: sunt înþeleºi! Înþeleºi sã joace alba-neagra. Alba la Bãsescu, neagra la Iliescu…

Fosta membra 9am.ro

48 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 09:58

AVEREA prezentata de javre precum Rosca -Stanescu,Mucea Ciuvica.las-o balta!

curat nu este cum nu-i nici unul dintre ei dar sa faci din tantar armasar chiar ca-i culmea.

nu uita ! Basescu invartea valuta pe degete inainte de '89,avea ap proprietate,masina(AUDI) iar cei care-l linseaza acum nici culoarea dolarului nu o cunostea pt un desen.

i-a deranjat ft tare acel biletel roz in care se solicita influientalui pt Patriciu-marele hot de resurse naturale ba ....mai fac jocurile si la bursa ....cu cine cu Rosca -Stanescu.

oare mai face parastase prin ins Maldive,pt fiu-sau? care traieste bine merci!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 10:16

De la: 9am052117, la data 2009-10-15 09:58:50
oare mai face parastase prin ins Maldive,pt fiu-sau? care traieste bine merci!

Doamna,am stat ceva timp sa ma gandesc daca sa comentez postarea dvs. sau nu .Gasesc ca este RUSINOS sa va bateti joc de un om mort,prin speculatii absurde, indiferent daca va place sau nu de tatal acelui om.Pur si simplu doamna, URA DUMNEVOASTRA va orbeste si va face sa postati lucruri absurde gen OTV.Nici mie nu imi place Basescu doamna, insa nu am ajuns sa il urasc si nici nu mi-as bate joc de o drama a sa legata de copii sai.Modul cum ati procedat dumnevoastra pur si simplu nu este normal.

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 10:39

De la: 111dinu, la data 2009-10-15 08:50:00@ black cifra

Mãi, tampon absorbant, þi s-au netezit creierii între picioarele Elenei Udrea Cocoº? Ai aflat de averea ilicitã a familiei Bãsescu?

Care e averea aia bai oligofrenule? Hai zi tu mai intelectual de mucava! Expuneti gaoazele cu clatite si Tampaxuri care-ti bantuie haotic prin creierasul ala putred al tau!

lerolv4

282 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 10:51

Poftim cultura si la asta... doamne ce idiot....
De la: black10131307, la data 2009-10-15 10:39:52
De la: 111dinu, la data 2009-10-15 08:50:00@ black cifra

Care e averea aia bai oligofrenule? Hai zi tu mai intelectual de mucava! Expuneti gaoazele cu clatite si Tampaxuri care-ti bantuie haotic prin creierasul ala putred al tau!

Sa fac ceva pe creativitatea mamei tale ca si tu esti roman Americanizat, de ce iti dai impresi cu nume straine, ce porecla e asta pe cafre o porti.Daca asi avea putere sa te pedepsesc as face-o imediat, dar ai sa vezi ca singur te banezi si vei fi un gol "alb", nu precum restul mai normali decat tu.
"Black=Prostie umana" cum te numesti?

Pagini: << 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: