Info
x
Basescu
|
Musetel 9787 mesaje Membru din: 4/04/2012 |
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 10:19
De la: __H4AK0N__, la data 2014-12-08 07:03:00De la: giovausaro, la data 2014-12-08 00:48:31A fost o perioada cand ne-am cunoscut,a fost o perioada cand v-am iubit ,a fost o perioada cand v-am spus ca va iubesc,am fost bucuros sa va intalnesc zilnic....apoi....au venit vremuri cu ploi,au venit alegerile...am devenit dusmani, inamici,am inceput sa ne aruncam vorbe grele,prieteniile s-au dus,ne dam replici in care ....nu credem..care e castigul?...mde nimic,nimic.......va las cu bine 10 din 10 pentru originalitatea in exprimare! Jur ca ma duc si la dictionar!
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 10:27
Atata timp cat VOM FI prezenti pe acest forum, MyLord!
Raporteaza abuz de limbaj
''Dac� ar trebui s� scriu o carte de moral�, primele 99 de pagini le-a� l�sa goale �i pe a o suta a� scrie: "Exist� o singur� datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus
''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea
''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me l�ser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exup�ry
|
|
Fosta membra 9am.ro 1833 mesaje Membru din: 4/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 11:05
De la: Black_Friday_, la data 2014-12-08 09:12:21 adicatelea , doar voi aveti dreptul sa postati politica in cafenea , este ? Ce baieti "de caracter " sunteti voi
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 12:14
De la: _2148_, la data 2014-12-08 11:05:39De la: Black_Friday_, la data 2014-12-08 09:12:21 Evident, Bella, cafeneaua nu e noastra, e doar a lor. Mai vrei un topic? Un ceiuc de Musetel merge? Il bem pe unde ne prinde bine, mereu impreuna! Studiem niste accize intre timp? Pfuai, poate nu esti la curent ca poeziile mele le pun mintea la contributie! Cica ochisorii lor ''plange, mama cand le vede''. Hai mai, ca doar ne-o facut ''casa'' Medeea. Si totusi : www.youtube.com/watch?v=FotCW5OIFZc Solutii sunt! Viata merge mai departe !
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
gabigabi2 33366 mesaje Membru din: 13/10/2011 |
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 17:02
De la: Black_Friday_, la data 2014-12-08 09:12:21Kakanele, mai dezvaluie-ne din tainele existentei tale de sobolan postac. Va sa zica, tu nu mananci fkl doar pe aici, ci activezi si pe alte forumuri, unde te lupti inclusiv cu cei de la RMGC! ehhhh, bag seama ca trebuie sa reiau, ca vad ca nu se intelege foarte bine : cind 45 % din cetatenii unei tari traiesc la limita saraciei , CE ar putea ei sa aleaga ca forma de guvernamint ? o social - democratie care le asigura , totusi, o protectie sociala sau capitalismul Feroce practicat de PDL ? Sunt si am ramas fidela liberalismului , ceea ce-nseamna Importanta Individului in societate si reusita lui pe baza meritului personal , dar asta Nu inseamna ca N-as Sti ca nu suntem egali ; ca nu avem aceleasi capacitati si talente , basca influenta mediului in care creste si se educa un copil, viitor adult si ca, in acest caz , e nevoie si de protectie sociala pentru cei defavorizati ! asa ca atunci cind l-am auzit pe Presedintele Ro , secondat de marele prof. de drept constitutional - adica Boc- spunind ca Romania Nu este Stat Social si nu e responsabila ptr. cetatenii ei, m-am ingrozit si asta ptr. ca se Recunostea astfel Disolutia Statului de Drept si a Constitutiei ca Lege de Capatii si inlocuirea lui ( a Statului ), cu o dictatura personala in care cel care detine Puterea , acela impune / face legea ! am spus de nenumarate ori acest lucru si nu s-a inteles si nici n-a ingrijorat pe nimeni Enormitatea spusa de don basescu si @2148 continua sa -mi spuna ca am un fix cu base', nerealizind consecintele acelor declaratii, culminind acum, cu ocazia alegerilor prezidetiale , cu accentuarea urei indreptata impotriva celor defavorizati de soarta si impotriva pensionarilor, bagati in aceeasi oala de asistati sociali, TOT de catre base' si boc , ceea ce este si Imoral si Ilegal si Neconstitutional ! acum , il astept pe noul pres. ales sa vad ce va face , caci intr-una din declaratii a facut o afirmatie foarte importanta , dar probabil nereperata de adeptii lui, omul spunind ca VREA sa se Intoarca la Constitutie pe care s-o aplice in Litera si Spiritul ei , recunoscind , astfel, ca biata Constitutie a fost eludata, ignorata si interpretata cum i-a convenit JUPINULUI ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 17:19
De la: Musetel, la data 2014-12-08 10:27:20Atata timp cat VOM FI prezenti pe acest forum, MyLord! sadicul si masochista impreuna, admirindu-se reciproc mai putin el , care daca nu-i va zice si ei una d'aia " originala" ea s-ar putea sa nu-l mai recunosca de stapin si sa nu-l mai alinte spunindu-i miorlait lingusitor : My Lord ! ....baaaa, sunteti scorbasi, baaa P.S nu stiti ce-nseamna SCORBASI ? e combinatia dintre scirbavnici si scirbosi !
|
Fosta membra 9am.ro 103 mesaje Membru din: 1/12/2014 |
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 17:49
De la: gabigabi2, la data 2014-12-08 17:02:34 HABAR-NULO ! Exemplific, adica, CITEZ: Ianuarie 2011 "Actualele contexte socio-economice determin� nevoia de reformare a statului. Aplicarea m�surilor de austeritate �i �n celelalte ��ri ale Uniunii Europene, se demonstreaz� faptul c� statul social nu mai este un termen viabil, drept pentru care, se impune o redefinire a acestui concept. Criza ne-a ar�tat c� statul social nu poate func�iona, �n Rom�na, �n �n�elesul pe care noi l-am dat expresiei stat social. Va trebui, dac� avem for�� s-o facem, s� definim ce �nseamn� stat social, aici, la noi, �n Carpa�i. Niici Europa nu mai poate rezista �n sintagma de "stat social", a�a cum ea a fost aplicat� p�n� acum, �n statele vechi ale Uniunii Europene. M�surile care se iau �n diverse ��ri ale Uniunii, m�suri de austeritate, ne demonstreaz� c� �i �n ��rile vechi membre ale Uniunii se fac pa�i �napoi, din punct de vedere al ideii de stat social. Num�rul parlamentarilor rom�ni trebuie s� scad�, indiferent de modul �n care se va face acest lucru. Ori se revizuie�te Constitu�ia, ori exist� varianta legislativ�. In afar� de reforma serviciilor publice, este necesar� a reform� constitu�ional�, dar �i una electoral�, �n ceea ce prive�te reforma constitu�ional�, se va limita strict la rezultatul referendumului la care rom�nii s-au pronun�at pentru parlament unicameral �i reducerea num�rului de parlamentari la maxim 300. Dialogul dintre Guvern �i sindicate, asupra moderniz�rii Cosului Muncii, trebuie continuat. �ncurajez continuarea dialogului �ntre Guvern �i sindicate, dar acest dialog trebuie limitat �n timp, pentru c� Rom�nia nu mai poate a�tepta. Nu mai putem sta cu 1,6 milioane de oameni care muncesc la negru �i c�rora nimeni nu le pl�te�te nici asigur�rile sociale, nici pe cele de s�n�tate. Se incearca acreditarea ideii ca statul, guvernul, este responsabil pentru fiecare cetatean. Nu-i adevarat. Statul nu mai are resursele comunismului. Pe vremea comunismului toate pamanturile erau ale statului, toate veniturile veneau la stat si atunci statul isi asuma responsabilitatea pentru fiecare cetatean. Acum, terenurile nu mai sunt la stat. 70% din economia romaneasca este in sectorul privat. Cine vrea comunism nu poate fi partenerul nostru politic, care reprezentam o miscare de centru-dreapta hotarata sa puna in valoare omul si nu statul. Va trebui sa continuam sa explicam oamenilor ca niciodata statul nu va reusi sa se ingrijeasca de fiecare cetatean. Presedintele a facut un apel la responsabilitatea cetatenilor fata de ei insisi, fata de familiile lor si fata de comunitatile lor in care traiesc, dar si la valorile crestin-democrate, justitie sociala, solidaritate, familie, angajare civica, respect fata de drepturile si libertatile omului." Esti liberala? Habar n-ai ce inseamna LIBERALISM, cu atat mai putin intelegi doctrina PPE-ului (crestin-democrata) habarnisto ! Si ai persiflat cu o nesimtire de neimaginat , onestii participanti la dezbaterea subiectelor de pe acest topic, incercand totdeodata sa propui o discutie despre clarificarea doctrinelor politice in Romania, doctrine politice scoli de gandire economico-sociale etc. despe care tu, stoarfoneta cufurita, habar n-ai, insa in prostia si nesimtirea care te caracterizeaza, insisti cu vehicularea unor ineprii abjecte pana ajungi sa provci tuturor o colosala, ad nauseam ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 17:55
De la: gabigabi2, la data 2014-12-08 17:19:10De la: Musetel, la data 2014-12-08 10:27:20Atata timp cat VOM FI prezenti pe acest forum, MyLord! SIKTIR, shtoarfoneta NESIMTITA! vrei sa te raportez? n-am s-o fac ! te las sa-ti devoalezi adevarata infatisare hada de-o prostie si nesimtire ABSOLUTE!
|
|
|
|
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 18:17
POSTACULE,
cind dl. Basescu facea teoria chibritului si spunea in clar ca Romania NU este RESPONSABILA ptr. cetatenii ei pe care-i lasa in plata Domnului sau ii gonea din tara ptr. ca granita e deschisa si SA PLECE , UE aplica masuri de austeritate , dar NU ca aici ! ....si nici cu rezultatul , Fix invers, scontat ! si, in timp ce se Taiau salarii, pensii, indemnizatii ptr. copii si mame , se-nchideau spitale lasate apoi in paragina si scoli, madam Bica, cu Udrea , Cocos & com , FURAU in draci ; primeau spagi de 9 si 10 MILIOANE de euro si retrocedau catre mafia imobiliara un teren de 17 h care era evaluat la 385 MILIOANE si un altul de 13 h la 60 MILIOANE de EURO si atunci, normal ca nu erau bani de salarii si pensii si trebuia impusa Austeritate tot pe cei de la care se FURA , nu-i asa ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 19:17
De la: gabigabi2, la data 2014-12-08 18:17:21 POSTACULE, onor tariciosului liberal si risipei banului public ai fost in prag de junck financiar, nesimtito, crestere economica 8% deficit economic 5% def.structural 7%. pe fondul musamalizarii crizei financiare externe de zbudalnicul taricios a carei economie duduia, ceea ce a urmat, austeritatea si reducerea cheltuielilor statului, a fost inevitabile. sa-l pupi in kour pe base si e cei de la fmi,bm si c.e, ca nu te-a lasat sa mori de foame sau sa ajungi in situatia argentinienilor de acum mai bine de un deceniu, siktir stoarfonete nesimtita, n-ai argumente dar bat tasta ca proasta care doreste sa se afle-n treaba dsi este o retardata habanula ! cei care au furat, vor ajunge in puscarie lang idolul tau, voiculescu, ir averile dobandite fraudulos, confiscate extins, conf. directivei eurpene -macovei. a propos, ai cunostinta care este procentul la care se ridica recuperariea prejudiciului comis de iubitul tau voiculescu statului roman? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 19:25
De la: __H4AK0N__, la data 2014-12-08 09:50:34"FA" Vinereo, daca tot vrei sa te credem o desteapta, poti sa-mi prezinti cateva contra argumente proprii asezonate textului pe care l-am postat ca raspuns la subiectul pe care l-ai propus dezbaterii? Fa otreapo, cine puii mei te crezi tu sa emiti asemenea idiotenii? De ce crezi ca dosarul a fost trimis in instanta in cazul lui M. Basescu, daca nu existau probe solide care sa confirme acuzatiile care i se aduc? Desi este fratele presedintelui, desi dosarul a fost tinut ascuns timp de trei ani, atunci cand imaginile au fost difuzate la tv, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l feri pe M. Basescu de raspundere. In moivarea Curtii de Apel Constanta scrie clar: "Se re�in �n mod punctual, relevante, ca mijloace de prob�: -- denun�urile �i declarațiile martorilor [...], [...], [...], [...];- procesele verbale de redare a �nregistr�rilor depuse de autorul sesiz�rii, prin avocat, planșele fotografice și �nregistr�rile audio și audio-video la care aceste procese verbale se refer�;- raportul de expertiz� criminalistic� nr. 249 din 4 iulie 2014 �ntocmit de Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice București;- procesele verbale de redare a convorbirilor interceptate �n dosarul nr. 1318/P/2012 al Parchetului de pe l�ng� Tribunalul București și �nregistr�rile convorbirilor telefonice la care acestea se refer�; - listele de convorbiri telefonice preluate din dosarul nr. 1318/P/2012 al Parchetului de pe l�ng� Tribunalul București și procesele verbale prin care acestea au fost analizate; - procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate �n dosarul nr. 307/P/2011 al Parchetului de pe l�ng� Curtea de Apel Craiova; - procesele verbale de redare a �nregistr�rilor �n mediu ambiental realizate �n temeiul autorizațiilor și mandatelor de supraveghere tehnic� emise �n dosarul nr. 1670/P/2013 al Parchetului de pe l�ng� Tribunalul Constanța și �nregistr�rile la care aceste procese verbale se refer�;- procesul verbal de redare a �nregistr�rii �n mediu ambiental realizat� �n temeiul mandatelor de supraveghere tehnic� emise �n dosarul nr. 81/P/2014 al Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Constanța și �nregistrarea la care acest proces verbal se refer�; - procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate și �nregistrate �n temeiul mandatelor de supraveghere tehnic� emise �n dosarul nr. 81/P/2014 al Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța și �nregistr�rile la care aceste procese verbale se refer�; - declara�iile inculpa�ilor date �n fa�a organelor de urm�rire penal� precum �i cu ocazia solu�ion�rii propunerii de arestare preventiv�." Iar referitor la raportul de expertiza a filmuletelor prezentate si la tv: "�n privin�a Raportului de expertiz� criminalistic� nr.249/4 iulie 2014 �ntocmit de Laboratorul Interjude�ean de Expertize Criminalistice Bucure�ti, la care s-a f�cut referire de c�tre inculpa�i, prin ap�r�tori, se iau �n seam� concluziile acestuia � �n urma examin�rii cu echipamentele �i sistemele din dotarea laboratorului a �nregistr�rilor contestate nu au fost g�site urme ale unor eventuale interven�ii asupra con�inutului �nregistr�rilor �nreg00.amr cu durata de 5:37, �nreg00.amr cu durata de 3:16, 26.02.2012 avi cu durata de 11.05. �i dq23 02 2012, avi cu durata de 20:11.�" Asa ca bai stoarfa basista, mananca kkt cat vrei, pentru ca tot nu iti foloseste la nimic! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 20:05
De la: Black_Friday_, la data 2014-12-08 19:25:16De la: __H4AK0N__, la data 2014-12-08 09:50:34"FA" Vinereo, daca tot vrei sa te credem o desteapta, poti sa-mi prezinti cateva contra argumente proprii asezonate textului pe care l-am postat ca raspuns la subiectul pe care l-ai propus dezbaterii? "FA" Vinereo, tu esti deraiata mintal? Vrei sa-mi demonstrezi ca: au fost expertizate si certificate niste copii audio-video a caror durata insumata este de 40':11" si pe cre le-ai vizionat integral pe A 3 ? esti GLUMEATZA "fa", basmalito, despre ce fel de expertizare poate fi vorba atuncici cand supui unor metodologii analitice niste COPII audio-video ale caror INSTRUMENTE ELECTRONICE (digitalle sau analoge) cu care s-au efectuat inregistrarle ORIGINALE, sunt DEFECTE/nefunctionale, iar inregistrarile audio-video in ORIGINAL lipsesc cu desavarsire ? ba, VInero, o asemenea procedura nu se poate ridica la nivelul, exigentele si la o veritabila certificare tehnico-stiintifica a unor probe audio-video pe care sa le poti oferi a fi luate in considerare ca probae certe intr-o instanta de judecata in care magistratii sunt profesionisti cu o integritate ireprosabila. auzi la el, expertizarea unor copii provenite din sisteme nefunctionale, ba, esti nebun , ba, esti prost, ba, esti nesimtit !? analizarea unor copii in lipsa probelor audio-video ORIGINALE si absenta starii de functionalitate a tehnicii audio-video de pe care s-au efectuat inregistrarile audio-video originale, DESCALIFICA expertul analist si compromite veridicitatea probelor si a certificarii unei asa zise expertize. ai inteles "fa" Vinereo !?
|
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 20:34
De la: __H4AK0N__, la data 2014-12-08 20:05:56De la: Black_Friday_, la data 2014-12-08 19:25:16De la: __H4AK0N__, la data 2014-12-08 09:50:34"FA" Vinereo, daca tot vrei sa te credem o desteapta, poti sa-mi prezinti cateva contra argumente proprii asezonate textului pe care l-am postat ca raspuns la subiectul pe care l-ai propus dezbaterii? "�n privin�a Raportului de expertiz� criminalistic� nr.249/4 iulie 2014 �ntocmit de Laboratorul Interjude�ean de Expertize Criminalistice Bucure�ti, la care s-a f�cut referire de c�tre inculpa�i, prin ap�r�tori, se iau �n seam� concluziile acestuia � �n urma examin�rii cu echipamentele �i sistemele din dotarea laboratorului a �nregistr�rilor contestate nu au fost g�site urme ale unor eventuale interven�ii asupra con�inutului �nregistr�rilor �nreg00.amr cu durata de 5:37, �nreg00.amr cu durata de 3:16, 26.02.2012 avi cu durata de 11.05. �i dq23 02 2012, avi cu durata de 20:11.�" Nu mai este Impartialitate, Integritate, Eficienta? Nu mai respecti DNA, ? Taie-ti venele spurcaciune! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 21:02
De la: Black_Friday_, la data 2014-12-08 20:34:07De la: __H4AK0N__, la data 2014-12-08 20:05:56De la: Black_Friday_, la data 2014-12-08 19:25:16De la: __H4AK0N__, la data 2014-12-08 09:50:34"FA" Vinereo, daca tot vrei sa te credem o desteapta, poti sa-mi prezinti cateva contra argumente proprii asezonate textului pe care l-am postat ca raspuns la subiectul pe care l-ai propus dezbaterii? Este, in ceea ce priveste DND, insa nu este in acea instanta si nu mai este in ceea ce priveste acea pseudo-expertiza ! "fa"vinereo, esti o basmalita intr-atat de idioata incat nici nu esti in stare sa realizezi ceea ce am contestat in speta respectiva, insa pentru o tigva seaca asa cum o ai tu , am sa-ti precizez: analizarea si certificarea unor "probe" audio-video care in fapt, sunt niste copii. un aseenea demers si o asemenea procedura nu se poate numi o investigare analitica de factura tehnico stiintfica si descalifica, atat autorul unei asemenea expertizari, cat si certificarea unor pseudo-probe audio-video. de fapt, nu cred ca dispuneti e tenhica necesara analizarii unor asemenea probe si nici de experti consacrati in domeniul criminalistic respectiv. in rest, se observa de la orizontul galactic faptul ca, fara un text copy/paste pe care il percepi si intelegi partial sau deloc, esti un habarnul infatuat lipsit de creier. SIKTIR infectie basmalita ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 21:18
Tu contesti? Ce competente ai tu bai amaraciune ca sa contesti ceva? Copy/paste nu iti ofera nicio competenta. Nu esti mai sus de genunchiul broastei, vierme securist!
|
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 21:57
De la: __H4AK0N__, la data 2014-12-08 17:49:13De la: gabigabi2, la data 2014-12-08 17:02:34 Mercic ! Am cautat candva acest text sa-i dau cu contextu'n cap madamei care , in stilul ei personal , rastalmaceste si distorsioneaza orice cu scopul de a manipula .O fi lucrat vreodata in privat madama ? Ii tot plange pe bugetarii lui Boc ca li s-au taiat salariile intr-un an de criza dar o sti tanti cati din privat au beneficiat de acelasi tratament de austeritate din partea angajatorilor sau cati si-au pierdut slujbele in perioada aia si au fost nevoiti sa-si caute altele ? Pe aia de ce nu-i jeleste nimeni , ca doar ei duc in spate PIB-ul Romaniei ?!Astia care lucreaza la stat au impresia ca s-au nascut cu postu' de functionar si cu contractu'n brate , gata semnat pe viata . Tanti Gabi , in Privat , daca patronu' iti taie din salar' si nu-ti convine situatiunea , pleci frumusel si-ti cauti alta slujba , capisci ? Nu e obligat Boc sa-ti asigure servici sau sa te angajeze ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 22:16
Am mai spus si repet : Boc a gresit , a fost prea milos cu bugetarii ca nu i-a trimis in privat sa-si caute slujbe , a preferat sa le taie din salariu . Trebuia sa-i dea masiv AFARA !
|
Postat pe: 8 Decembrie 2014, ora 22:29
De la: Musetel, la data 2014-12-08 12:14:26De la: _2148_, la data 2014-12-08 11:05:39De la: Black_Friday_, la data 2014-12-08 09:12:21 Ete nah ..parca ne retine ceva sau cineva sa postam in cafeneaua lor Merci ptr.ceai n-am avut timp nici de cafea azi , am fost pe fuga !.
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 01:45
De la: _2148_, la data 2014-12-08 22:29:42De la: Musetel, la data 2014-12-08 12:14:26De la: _2148_, la data 2014-12-08 11:05:39De la: Black_Friday_, la data 2014-12-08 09:12:21 eu nu am postat nimic despre asistati so,ba mai mult imi repugna expresia Raporteaza abuz de limbaj |
|
giovausaro 4610 mesaje Membru din: 21/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 01:53
daca eu sunt pro iar tu esti contra in politca,devenim dusmani,ne destramam familiile?ne uram,ne inpuscam?,asta inseamna lipsa de educatie politca,vor trece generatii iar noi nu le vom apuca...
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 08:02
De la: Black_Friday_, la data 2014-12-08 20:34:07De la: __H4AK0N__, la data 2014-12-08 20:05:56De la: Black_Friday_, la data 2014-12-08 19:25:16De la: __H4AK0N__, la data 2014-12-08 09:50:34"FA" Vinereo, daca tot vrei sa te credem o desteapta, poti sa-mi prezinti cateva contra argumente proprii asezonate textului pe care l-am postat ca raspuns la subiectul pe care l-ai propus dezbaterii? lasa-l ca e-n vrie si nu stie cum s-o mai dea cotita, desi Esentialul este evident : Mircica a fost adus cu duba si catuse la miini si DACA era o facatura NU -si risca madam Kovesi libertatea de dragul A3 si a filmuletelor explodate-n presa ! si reiau : Dosarul n-ar fi stat ascuns intr-un sertar 3 ani si procurorul de caz, in speta Iacobescu , mazilit si Fortat sa demisioneze ! si ma uit la el cum ma tot trimite catre Tariceanu care Nu are treaba cu retrocedarile catre mafia imobiliara , caci multe s-au facut dupa 2009, exact atunci cind Urlau ca Nu sunt bani la buget si vai si au si, TAIEM ca asa AM DECIS EU, Basescu ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 08:15
De la: _2148_, la data 2014-12-08 21:57:52De la: __H4AK0N__, la data 2014-12-08 17:49:13De la: gabigabi2, la data 2014-12-08 17:02:34 da, madam, atit IPROMET cit si TURBOMECANICA s-au privatizat ....deci, DA, am lucrat si in Privat , asta ca sa te linistesti ! dar Subiectul este ALTUL si pe asta il ocoliti cu grija, ptr. ca-i fierbinte : in timp ce se batea moneda pe Austeritate , se FURA in draci ? CINE fura ? LUPII pusi la stina sefi si daca tu / voi puteti explica suma aia Infernala de 60 Mil. sau 385 Milioane ptr. 13 sau 17 h de pamint si NIMANUI nu i-a sarit in ochi si n-a Stopat acest JAF din banii bugetului , inseamna ca sunteti Partasi / Complici la aceasta porcarie ! si ma-ntreb si eu ca prostu', da' ce avea terenul ala de era asa de super- evaluat : era aurifer, diamantifer sau te pomeni ca tisnea petrolul ca apa din pamint si nu stim noi ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 08:26
De la: giovausaro, la data 2014-12-09 01:53:26daca eu sunt pro iar tu esti contra in politca,devenim dusmani,ne destramam familiile?ne uram,ne inpuscam?,asta inseamna lipsa de educatie politca,vor trece generatii iar noi nu le vom apuca... DEZBINA si STAPINESTE ! nu stii deviza asta si nu stii ca a fost aplicata cu succes oriunde si oricind, nu numai PDL si Base cu acea lozinca electorala " Noi cu voi ei cu ei " ? cam ce crezi ca insemna asta si Cine erau acei " NOI " ? si cine erau acei " EI" ? nu e asta o impartire a unei populatii in NOI CU VOI ? dar, ailalti sunt EI CU EI ?! arta manipularii nu-i deloc noua si tre' sa fii atent la cine ce iti spune si in care directie se doreste sa fi impins si asta a fost directia : DEZBINAREA si a functionat al naibii de eficient, pina ati ajuns sa ne blestemati pe cei antiB si sa doriti sa navaliti peste noi si sa ne luati gitul !....asa ati declarat , nu-i asa , ca doar e scris aici, negru pe alb ?! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 09:29
De la: _2148_, la data 2014-12-08 22:16:48Am mai spus si repet : Boc a gresit , a fost prea milos cu bugetarii ca nu i-a trimis in privat sa-si caute slujbe , a preferat sa le taie din salariu . Trebuia sa-i dea masiv AFARA ! da, au ratat o oportunitate deosebit de importanta, propice unei reforme radicale si pe termen f. scurt a satului si, un moment istoric unicat, care i/le-ar fi permis sa evite problemele si personajene nefaste aparute ulterior, intrand in istorie ca, cel mai important reformist as statului centralizat din ultimile doua milenii. insa, ghinion ! n-a avut cu ce si nici pentru cine ! insa, realizarile pe seciunea justitie, sunt de apreciat si chiar vationat la scena deschisa ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 09:35
De la: Black_Friday_, la data 2014-12-08 21:18:53 da, CONTEST ! DEOARECE NU MA POATE DUCE DE NAS MASS-MEDIA ROMANEACA asca cum va imbecilizeaza pe voi SI NICI NU MA POATE IMBROBODI PSEUDO-EXPERTII VOSTRI.prin aceleasi metode cu care va prosteste pe voi. ai inteles. "fa" Vinereo ?! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 09:38
De la: gabigabi2, la data 2014-12-09 08:15:15De la: _2148_, la data 2014-12-08 21:57:52De la: __H4AK0N__, la data 2014-12-08 17:49:13De la: gabigabi2, la data 2014-12-08 17:02:34 aha...intreaba-te si ce NU avea terenul ICA , de era asa subevaluat ! S-a demonstrat cumva ca s-a inventat coruptia incepand cu mandatul lui Basescu ? Nu , tanti . Coruptie a fost si pe vremea lui Iliescu si Nastase , a fost si pe vremea lui Basescu si va mai fi si cu Iohannis presedinte . Ia uite ce direct le spune SOV -un exponent veritabil al coruptiei din Romania : https://ro-ro.facebook.com/activenewsro/posts/541487519287613 SO SO V�ntu atac� dur genera�ia FACEBOOK: Sunte�i ni�te pro�ti! Sorin Ovidiu V�ntu a transmis, printr-un clip postat pe contul s�u de Facebook, un mesaj dur la adresa celor care au votat la alegerile prezidențiale din 16 noiembrie și a celor care fac parte din �generația Facebook�. �Sunteți niște proști, fraieri �n toat� puterea cuv�ntului. Șmecherii suntem noi. Noi suntem un aspirator de resurse, tot ceea ce produceți voi, lu�m noi. Noi suntem combinatorii, �ia de deasupra. Indiferent cine vine la putere, avem relații și colo, și colo, oricum facem bani. Voi ce faceți? Generația n-am! Nu aveți absolut nimic! Nu aveți cas�, nu aveți mașin�. B�, nici curve nu aveți! Trebuie s� plecați din țar�! Astfel r�m�n mai puțini muncitori care s� produc� bani pe care noi s�-i lu�m. Vreți s� ne schimbați pe noi? Aveți o singur� șans�. Schimbați sistemul politic. Altfel, veți continua s� fiți slugile noastre �n continuare�, a declarat V�ntu. Deci , tanti , CORUPTIA a existat si va exista ! Numai ca , daca pe timpul lui Iliescu si Nastase coruptii isi faceau de cap linistiti fara sa aiba vreun stres ca vor pati ceva , iata cad in "regimul odios" al lui Basescu , justitia , in speta DNA-ul a inceput sa se miste . Se pare ca tuturor le vine randul si asta trebuie incurajat nu blamat si aparat coruptii cum o faceti voi .Toata clasa poltica e corupta , iti suna cunoscut ? Nu erati voi anti DNA ? Uite ca DNA isi face treaba si unul cate unul , incolonati , mai devreme sau mai tarziu , vor ajunge sa dea cu batzul pe acolo . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 15:19
madamoooo, ce ai de nu intelegi ce ti se spune ? Coruptia nu-i inventata nici macar de PSD si nici de comunisti, ca si atunci se fura....ea e vesnica si este expresia LACOMIEI omenesti ! dar , nimeni nu a avut indrazneala sa ne MINTA in fata asa cum au facut-o Base si PDL si sa-si bata joc d'un popor intreg si-ntimp ce "austeritatea " cadea ca secera peste capul populatiei , se SUPRAEVALUAU si SUPRAEVALUAU de cite 10- 20 ori valoarea unui petec de pamint si, stupida lu' mama, daca Voiculescului i s-au imputat cele 60 mil - terenul ICA fiind Recalculat la pretul zilei si umflat cu pixul - ptr. un Spatiu Imens , situat intr-un loc de vis al Capitalei, basca acele cladiri , CE avea pe el terenul evaluat la 385 mil ca sa justifice acea suma exorbitanta platita fara a se sta pe ginduri ca era Austeritate, alea- alea si de catre CINE ? eeeee?
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 15:32
mi-e jena de jena ta , madam ! cine blama DNA.ul , cucoana , cind noi spuneam ca trebuie luate la verificat TOATE ....intelegi ? TOATE averile facute peste noapte, incepind cu VIRFUL conducerii Statului si nu numai de la opozantii politici, folosind institutia ca pe un Instrument Politic....Despre ASTA e vorba, chiar Nu vrei sa Intelegi ?
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 15:36
De la: _2148_, la data 2014-12-08 22:29:42De la: Musetel, la data 2014-12-08 12:14:26De la: _2148_, la data 2014-12-08 11:05:39De la: Black_Friday_, la data 2014-12-08 09:12:21 Pe mine ma retine, da,da! VOINTA me'! Cine goneste prin ziua ca vantu'? E Bella ce tine s-ajunga la ceai! Caii-i in putere secera pamantu' Si repede-mi zboara catre Bella gandu'... Bella... Cand mai vii, sa mai stai! Unde te duci, cand o sa vii? bis de 5 ori! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2014, ora 18:54
De la: __H4AK0N__, la data 2014-12-09 09:35:07De la: Black_Friday_, la data 2014-12-08 21:18:53 Coarda penala, nu contesti tu si hoatararea Curii de Apel Constanta? Hai, ca justitia este buna doar cand vrei tu, cand se ia de stapanul tau, nu mai este buna. Casca ochii si citeste aici: R O M � N I A CURTEA DE APEL CONSTAN�A SECTIA PENAL� �I PENTRU CAUZE PENALE CU MINORI �I DE FAMILIE Dosar nr. 5412/118/2014/a1 �NCHEIERE NR. 63/P/CP �edin�a camerei de consiliu de la 18 iulie 2014 Completul compus din: JUDEC�TOR CAMER� PRELIMINAR� � Maria Uzun� Cu participare: Grefier � Mihaela Vasilache Ministerul Public prin procuror D.N.A. � [...] S-au luat �n examinare contesta�iile formulate de inculpa�ii [...] - �, de�inut �n DGPMB Serviciul Independent de Re�inere �i Arestare Preventiv� �i [...] - �, de�inut �n Penitenciarul Poarta Alb�, �mpotriva �ncheierii de �edin�� din data de 16.07.2014, pronun�at� de Tribunalul Constan�a, �n dosarul penal nr. 5412/118/2014, av�nd ca obiect verificare m�sur� preventiv� (art. 207 NCPP). La apelul nominal f�cut �n �edin�a din camera de consiliu se prezint�: - inculpatul [...], �n stare de de�inere, asistat de avocați aleși [...] și [...], �n baza �mputernicirilor avocațiale emise de Baroul Bucure�ti, depuse la dosar; - inculpatul [...], �n stare de deținere si asistat de ap�r�torii aleși [...] și [...], �n baza �mputernicirilor avocațiale emise de Baroul Bucure�ti, depuse la dosar; Procedura este legal �ndeplinita, citarea fiind efectuat� cu respectarea disp. prev. de art. 257-263 cod procedura penal�. S-a f�cut referatul cauzei de c�tre grefierul de �edin��, dup� care, Judec�torul de camer� preliminar�, �n conformitate cu dispozi�iile art. 372 alin. 1 Cod procedur� penal�, procedeaz� la verificarea identit��ii contestatorilor inculpa�i [...] �i [...], care precizeaz� c� �i men�in contesta�iile promovate �n cauz�, dup� care pune �n vedere p�r�ilor s� precizeze dac� au cereri prealabile de formulat sau excep�ii de invocat. Av�nd cuv�ntul pentru contestatorul inculpat [...], avocat [...] solicit� �ncuviin�area probei cu �nscrisuri, const�nd �ntr-un set de ziare ale zilei de ast�zi, pentru a se observa percep�ia opiniei publice asupra procesului de fa��. Av�nd cuv�ntul, procuror [...] se opune �ncuviin��rii acestei probe, pe considerentul c� opiniile unui ziarist nu reprezint� �i opinia majorit��ii. Men�ioneaz� c� nu se poate demonstra p�rerea opiniei publice vizavi de acest caz strict din perspectiva unui ziarist, indiferent de la care cotidian ar fi acesta. Apreciaz� c� aceast� prob� nu este relevant� solu�ion�rii cauzei �i nici pentru aprecierea pericolului concret pentru ordinea public�. Av�nd cuv�ntul �n replic�, pentru contestatorul inculpat [...], avocat [...] precizeaz� c� este vorba de 10 jurnali�ti, nu doar de unul singur, consider� c� aceast� prob� este util� solu�ion�rii cauzei, �ns� las� la aprecierea instan�ei cu privire la admiterea acesteia. Judec�torul de camer� preliminar�, deliber�nd, respinge cererea formulat� de ap�r�torul contestatorului inculpat, apreciind c� aceste �nscrisuri nu sunt utile solu�ion�rii cauzei. �n conformitate cu dispozi�iile art.363-366 Cod procedur� penal�, p�r�ile arat� c� nu au excep�ii de ridicat �i nici cereri de formulat. Judec�torul de camer� preliminar� constat� contesta�ia �n stare de judecat� �i acord� cuv�ntul p�r�ilor pentru dezbateri. Av�nd cuv�ntul pentru contestatorul inculpat [...], avocat [...] solicit� �n temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. b Cod procedur� penal�, admiterea contesta�iei formulate, desfiin�area �ncheierii de �edin�� pronun�at� de Tribunalul Constan�a la data de 16.07.2014, �i rejudec�nd, �n temeiul art. 205 alin. 10 Cod procedur� penal� luarea unei alte m�suri preventive, dintre cele prev�zute la art. 202 alin. 4 lit. b, c, �i d Cod procedur� penal�. Men�ioneaz� c� nu este o cerere nou�, separat�, dispozi�iile art. 205 alin. 10 Cod procedur� penal� prev�d ca judec�torul, �n solu�ionarea contesta�iei, s� analizeze posibilitatea lu�rii unei m�suri alternative m�surii arestului preventiv. Av�nd cuv�ntul pentru contestatorul inculpat [...], avocat [...] precizeaz� c� potrivit jurispruden�ei CEDO, magistratul independent, �n fa�a c�ruia se afl� un acuzat �n stare de deten�ie provizorie, este obligat, din oficiu, mai �nainte s� se pronun�e pe perpetuarea st�rii de arest preventiv, s� examineze, dac� m�suri mai pu�in grave, sunt apte s� conduc� la buna desf�urare a procesului penal. Men�ioneaz� c�, dincolo de motivele invocate �n sus�inerea contesta�iei, indiferent de faza procesual� �n care se afl� verificarea legalit��ii �i temeiniciei m�surii arest�rii preventive, judec�torul este obligat s� analizeze cu prioritate �nlocuirea, prin schimbare, a m�surii care face obiectul judec��ii, cu o m�sur� mai pu�in intruziv�. Consider� c� legisla�ia �n vigoare, referitor la calea de atac �mpotriva unei �ncheieri prin care s-a luat m�sura arest�rii preventive, sau �ncheierea prin care se dispune asupra lu�rii m�surii arest�rii preventive la propunerea organului de urm�rire penal�, este aceea prin care judec�torul are posibilitatea ca s� dispun� luarea unei m�suri preventive mai pu�in intruzive, dincolo de limitele �n care a fost �nvestit. Precizeaz� c� acesta este sensul dispozi�iilor legale, care vin �n consonan�� cu jurispruden�a CEDO, iar m�sura arestului preventiv este o m�sur� de excep�ie prin raportare la alte m�suri preventive �i oblig� magistratul, ca �nainte s� se pronun�e pe luarea, men�inerea sau pe prelungire m�surii arest�rii preventive �n cursul urm�ririi penale, s� fac� un examen preliminar asupra inciden�ei sau oportunit��ii lu�rii unor m�suri mai pu�in intruzive. Precizeaz� c�, dincolo de criticile formulate �mpotriva �ncheierii de �edin�� atacate, judec�torul trebuie, din oficiu, s� analizeze dac� nu cumva o m�sur� mai pu�in grav� este apt� s� asigure desf�urarea procesului penal �n bune condi�ii. Av�nd cuv�ntul pentru contestatorul inculpat [...], avocat [...] critic� �ncheierea de �edin�� a Tribunalului Constan�a din prisma a trei argumente avute �n vedere de c�tre judec�torul de camer� preliminar� care a dispus men�inerea arest�rii preventive, respectiv: subzisten�a temeiurilor avute �n vedere la luarea m�surii arest�rii preventive, m�sura preventiv� mai u�oar� nu ar fi suficient� �i eficace pentru realizarea scopului prev�zut de art. 202 Cod procedur� penal�, �i c� m�sura este propor�ional�, necesar� �i suficient� �n realizarea aceluia�i scop �ntruc�t nu a dep�it o durat� rezonabil�. Consider� c� �n decizia luat�, judec�torul de camer� preliminar� de la instan�a de fond, �n ceea ce prive�te nedep�irea termenului rezonabil, a f�cut o confuzie �ntre institu�ia arestului preventiv �i institu�ia execut�rii pedepsei, �ntruc�t luat� doar prin prisma gravit��ii faptei, m�sura arest�rii preventive nu se poate justifica �i men�ine f�r� a aduce alte argumente care s� duc� la concluzia c� cercetarea �n stare de libertate a inculpatului ar aduce atingere bunului mers al desf�ur�rii procesului penal. Cu privire la acest aspect, apreciaz� c� scopul m�surii arest�rii preventive nu este doar de a extrage individul din societate �i a-l pune �n deten�ie, ci are mai multe inten�ii, printre care �i ca desf�urarea procesului penal s� nu fie afectat� prin cercetarea inculpatului sub o alt� m�sur� preventiv�, ca inculpatul s� nu comit� alte infrac�iuni �i s� nu altereze probele aflate �n fa�a instan�ei de judecat�. Din aceast� perspectiv�, men�ioneaz� c� nu exist� nicio prob�, nici un indiciu, nu exist�, �n mod clar, posibilitate ca inculpatul s� aib� vreun rol hot�r�tor �n buna desf�urare a procesului penal, un rol care s� determine magistratul s� men�in� starea de arest preventiv. Referitor la cel de-al doilea argument, judec�torul de camer� preliminar� a apreciat c� scopul pentru care este necesar s� se men�in� m�sura arest�rii preventive este buna desf�urare a procesului penal, �ns� nu a avut �n vedere �ncheierea prin care s-a dispus m�sura arest�rii preventive asupra inculpatului. Red� din �ncheierea din data de 20.06.2014, fila 29 un fragment �scopul m�surii arest�rii preventive este buna desf�urare a procesului penal, f�r� riscul denatur�rii cercet�rilor �n cauz� �i eviden�iaz� c� judec�torul care a luat m�sura arest�rii preventive a apreciat c� aceast� m�sur� are unicul scop de a asigura buna desf�urare a procesului penal �i de a nu altera cercet�rile �n cauz�. �nvedereaz� c� judec�torul de drepturi �i libert��i, c�nd a luat m�sura arest�rii preventive, a sus�inut c� dosarul se afl� �n faza incipient� �i c� �n lumina acestui scop este necesar� m�sura arest�rii preventive, �ns� etapa cercet�rii penale este finalizat�, instan�a a fost �nvestit� cu rechizitoriu, la acest moment procesual nu mai exist� nici un motiv ca inculpatul s� r�m�n� �n stare de arest, pentru c� acest scop este satisf�cut, iar �n lipsa unui alte scop motivat de c�tre instan��, nu se mai impune men�inerea st�rii de arest preventiv fa�� de inculpatul [...]. Nu exist� indicii care s� duc� la concluzia c� odat� l�sat �n libertate, inculpatul contestator [...] ar putea influen�a probele sau martorii din dosar ori ar putea denatura buna desf�urare a procesului penal. Cu privire la cel de-al treilea argument, respectiv la temeiurile avute �n vedere la luarea m�surii arest�rii preventive, judec�torul de camer� preliminar� a re�inut c� aceste temeiuri subzist� cu privire la faptul c� asupra contestatorului inculpat exist� b�nuiala rezonabil� c� ar fi comis infrac�iunea de trafic de influen��, pe de o parte, iar pe de alt� parte, c� gravitatea faptei necesit� men�inerea �n continuare a inculpatului �n stare de arest. Referitor la gravitatea faptei, care se apreciaz� c� este deosebit de grav� �i prin natura sa impune judecarea inculpatului �n stare de arest preventiv, precizeaz� c� fapta este consacrat� �n Titlul V din Codul penal �i face parte din cadrul infrac�iunilor de corup�ie �i de serviciu. Subliniaz� c� aceast� fapt� nu face parte din cadrul infrac�iunilor de siguran�� na�ional�, �mpotriva vie�ii �i a integrit��ii persoanei, �mpotriva justi�iei �i apreciaz� c� nu este at�t de grav�, �nc�t prin simpla ei comitere, s� fie apt� s� �in� o persoan� �n deten�ie, iar acest temei, avut �n vedere la luarea m�surii arest�rii preventive, nesus�inut de alte probe �i de alte dovezi care s� arate c� inculpatul contestator odat� pus �n libertate ar putea influen�a �n vreun fel cercetarea judec�toreasc�, nu mai exist�. Consider� c� judec�torul de camer� preliminar� nu a analizat dispozi�iile art. 223 alin. 2 Cod procedur� penal�, care prev�d c� la luarea, men�inerea sau prelungirea m�surii arestului preventiv trebuie analizat� gravitatea faptei, modul de comitere a acesteia, anturajul, antecedentele penale �i alte elemente cu privire la persoana inculpatului, nu a avut �n vedere nici un argument �n favoarea inculpatului. Referitor la anturajul inculpatului, men�ioneaz� c� acesta este un fost comandant de nav�, de�i pensionar a devenit om de afaceri, iar sub acest aspect anturajul s�u nu poate fi pus la �ndoial�, a avut o conduit� irepro�abil� p�n� la data comiterii presupusei fapte. � Apreciaz� c� m�surile alternative prev�zute de art. 202 alin. 4 lit. b, c, �i d Cod procedur� penal�, sunt suficiente �i prezint� garan�ii suficiente pentru buna desf�urare a procesului penal. Referitor la pericolul concret pentru ordinea public� pe care l-ar prezenta l�sarea �n libertate a inculpatului [...] sau cercetarea sub o alt� m�sur� preventiv�, apreciaz� c� nu exist�, este zero. Solicit� a se avea �n vedere condi�ia pe baza c�reia s-a dispus luarea m�surii arest�rii preventive, prev�zut� de art. 223 alin. 2 Cod procedur� penal� �i nu de alin. 1 al acestui articol, deci parchetul nu a venit cu nicio prob� c� inculpatul ar putea influen�a martorii, s-ar putea sustrage sau ar putea comite alte infrac�iuni. Consider� c� opinia public� nu trebuie s� aib� o pondere at�t de mare �n luarea deciziei de men�inere sau de respingere a men�inerii m�surii arest�rii preventive, pentru c� legea nu se face �n numele opiniei publice. Justi�ia trebuie s� se fac� �n numele legii �i nu �n numele opiniei publice. Dore�te ca inculpatul [...] s� beneficieze de dreptul constitu�ional prev�zut de art. 23 �i 16 respectiv egalitatea �n fa�a legii, f�r� discriminare �i dreptul de a fi cercetat sub control judiciar. Consider� c� inculpatul este discriminat din prisma numelui - [...], �ntruc�t pe baza unui asemenea probatoriu o alt� persoan� nu ar fi fost arestat� preventiv �i a da crezare unor colaje, unor copii ale unor �nregistr�ri, despre care nu exist� certitudinea c� sunt integrale, �n raportul de expertiz�, expertul men�ion�nd c� nu poate stabili continuitatea �nregistr�rilor audio video, nu justific� men�inerea �n stare de arest a inculpatului. � � la acest moment, �n procedura de camer� preliminar� care dureaz� 60 de zile, �n care vor fi analizate excep�iile �i cererile formulate, doar pe baza unor colaje de �nregistr�ri, s� se impun� men�inerea inculpatului �n stare de arest preventiv, apreciaz� c� este prea mult. Av�nd cuv�ntul pentru contestatorul inculpat [...], avocat [...], �n completare, men�ioneaz� c� are de prezentat elemente noi pe baza c�rora consider� c� judec�torul de camer� preliminar� va admite contesta�ia, va desfiin�a �ncheierea atacat� �i rejudec�nd, conform art. 4251 alin. 7 pct. 2 Cod procedur� penal�, va revoca m�sura arest�rii preventive �i �n subsidiar, analiz�nd oportunitatea lu�rii unei alte m�suri mai pu�in grave, �n consonan�� cu dispozi�iile art. 205 alin. 10 Cod procedur� penal�, care d� posibilitatea magistratului de camer� preliminar�, dac� sunt �ntrunite condi�iile pentru luarea unei alte m�suri, va �nlocui m�sura arest�rii preventive, cu m�sura controlului judiciar sau cu m�sura preventiv� a arestului la domiciliu. Solicit� a se observa dispozi�iile art. 207 alin. 5 Cod procedur� penal� raportat la art. 207 alin. 3 Cod procedur� penal�, potrivit c�rora, �n cadrul verific�rilor de legalitate �i temeinicie a m�surii preventive �n cursul procedurii de camer� preliminar�, magistratul are la �ndem�n� 2 solu�ii, fie s� men�in� m�sura arestului preventiv pentru motivul c� temeiurile care au fost avute �n vedere la luarea m�surii, subzist� �i impun �n continuare privarea de libertate, fie �n consonan�� cu alin. 5, s� revoce m�sura pentru 2 cazuri, respectiv dac� au intervenit elemente noi pe baza c�rora m�sura arestului preventiv luat� devine nelegal�, sau dac� temeiurile care au fost avute �n vedere la luarea m�surii arestului preventiv au �ncetat. �nvedereaz� c� a evocat �n fa�a judec�torului de camer� preliminar� �mprejurarea c� a intervenit un element esen�ial pe baza c�ruia are dreptul s� cear� revocarea m�surii arest�rii preventive pentru motive de nelegalitate, respectiv dispozi�iile art. 223 alin. 1 Cod procedur� penal�, care impun ca m�sura arestului preventiv se fie luat� numai dac� sunt probe din care s� rezulte suspiciunea rezonabil� c� s-a s�v�r�it o infrac�iune. �n leg�tur� cu aceast� chestiune, dore�te s� aminteasc� judec�torului de camer� preliminar� modul �n care a fost luat� m�sura arestului preventiv �i ce probe au fost avute �n vedere la luarea acestei m�suri de c�tre judec�torul de drepturi �i libert��i. Solicit� a se observa referatul cu propunere de arestare preventiv� �i �ncheierea judec�torului de drepturi �i libert��i �i s� se constate c� m�sura arestului preventiv a fost luat� fa�� de inculpatul [...] pentru motivul c� ar fi existat probe, �nsemn�nd �nregistr�rile convorbirilor ambientale �i declara�iile martorilor [...], [...], nefiind alte probe �n dosar. Ulterior, �n decurs de o lun� de zile nu s-a mai administrat nicio prob�, cu excep�ia expertizei criminalistice. Precizeaz� c� singura prob� este aceast� expertiz�. Dac� la momentul lu�rii m�surii arestului preventiv au fost avute �n vedere ca fiind mijloace de prob� acele �nregistr�ri care au format convingerea c� [...] trebuie arestat, ast�zi, dup� efectuarea expertizei se pune �n discu�ie valabilitatea acelor probe care decurg din mijlocul de prob� �nsemn�nd �nregistr�ri. Potrivit art. 139 alin. 3 Cod procedur� penal�, conform c�ruia constituie probe �nregistr�rile f�cute de p�r�i sau alte persoane, ale propriilor discu�ii �i a dispozi�iile art. 143 care impun ca probele ob�inute prin �nregistr�ri f�cute de p�r�i, s� �ndeplineasc� exigen�e de autenticitate, dac� statul face �nregistr�ri �n baza unui mandat, cu aparatura consacrat�, un func�ionar al statului este obligat s� fac� o clon� dup� acea �nregistrare, s� o autentifice prin semn�tur� �i s� arate mijlocul prin care s-a f�cut �nregistrarea, apoi �nregistr�rile sunt trimise procurorului care instrumenteaz� cazul, iar la instan�� se trimit copii de pe aceste clone. Consider� c� dac� statului revine obliga�ia de a proceda astfel, evident c� �i p�r�ile trebuie s� conserve probele originale �i anume �nregistr�rile, pentru c� ele sunt mijloacele de prob� valabile. �nvedereaz� c� a solicitat efectuarea unei expertize �i a cerut organului ca la r�ndul lui s� solicite protagoni�tilor care au f�cut �nregistr�rile aparatele cu care s-au realizat aceste �nregistr�ri pentru a observa caracterul lor autentic, �i dac� corespund celor originale. �ns� p�r�ile, �n mod voit, au adus 3 mijloace de �nregistrare, respectiv un breloc, o cravat� cu o camer� de luat vederi �i un ceas, iar expertul, dup� examinare, a precizat c� aceste mijloace de �nregistrare nu au fost folosite pentru efectuarea acelor �nregistr�ri de pe stickuri, deoarece camera era defect� iar acel ceas care capta imagini nu putea s� fie folosit pentru c� mi�carea c�t de mic� a �ncheieturii ducea la concluzia asta. Expertul a precizat c� nu se poate pronun�a cu privire la caracterul de continuitate al �nregistr�rilor de pe stickuri pentru c� nu cuno�tea dac� �nregistr�rile erau continue, interpretare pe care o apreciaz� logic�. �nvedereaz� c� �n lipsa unor �nregistr�ri autentice, se na�te prezum�ia de malversa�iune, �n raport cu proba�iunea �n contra inculpatului [...] �i �n�elege s� conteste autenticitatea �i veridicitatea �nregistr�rilor. Apreciaz� c� mai exist� probe �n dosar, respectiv declara�iile lui [...] �i [...]. � Precizeaz� c� la acest moment se pune problema de nelegalitate pentru lipsa probelor, �ntruc�t cele avute �n vedere de c�tre judec�tor la luarea m�surii arest�rii preventive vin �n discordan�� cu �nregistr�rile. �nvedereaz� c� din con�inutul �nregistr�rilor se observ� c� [...] a negat c� a primit suma de bani. Organul de urm�rire penal�, c�nd evoc� �nregistrarea �n care [...] zice �la mine au ajuns 250.000 euro �i de aia m-am sup�rat eu c� m-am trezit cu gr�mada aia�, tot organul de urm�rire penal� zice �m-am trezit cu gr�mada aia de dolari�. Ap�r�torul se �ntreab� retoric dac� o fi primit euro sau o fi primit dolari, cine mai �tie. �nvedereaz� c� dac� judec�torul de camer� preliminar� va aprecia c� sunt probe suficiente pe baza c�rora se na�te suspiciunea rezonabil� c� infrac�iunea a fost s�v�r�it� de inculpatul [...], trebuie analizat dac� temeiurile avute �n vedere la luarea m�surii arest�rii preventive subzist� �i impun �n continuare men�inerea st�rii de arest. Precizeaz� c� temeiul de drept prev�zut de art. 223 alin. 2 Cod procedur� penal�, este apt pentru m�sura arest�rii preventive, p�n� la pronun�area unei hot�r�ri definitive. Apreciaz� c� temeiurile de luarea a m�surii arest�rii preventive sunt subsumate scopului prev�zut de art. 202 Cod procedur� penal�, iar o m�sur� preventiv�, mai ales aceea a arestului preventiv, plasat� �n afara scopului �i dus� �n alt� sfer�, nu este o m�sur� preventiv�, ci o pedeaps� anticipat�. Sus�ine c� scopul m�surilor preventive este acela de a prezerva buna desf�urare a procesului penal, de a �mpiedica inculpatul s� se sustrag� de la urm�rirea penal� sau de la judecat�. Totodat�, arestul preventiv poate s� fie �i o m�sur� care vine �n �nt�mpinarea nevoii de a izola un individ periculos de societate. Consider� c� acei indivizi care s�v�r�esc infrac�iuni de omor, de viol, de terorism, infrac�iuni foarte grave, trebuie izola�i de societate �ntruc�t creeaz� prezum�ia c� mai comit �i alte fapte. �ns�, �n cauz� este vorba de o infrac�iune de corup�ie, �ntr-adev�r se discut� despre o sum� mare, 250.000 euro �i dac� exist� dubii cu privire la probatoriu, se �ntreab� retoric de ce [...] nu poate fi cercetat sub m�sura preventiv� a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. Faptul c� organul de urm�rire penal� finalizeaz� aceast� etap� �n termen de 20 de zile �i nu insist� �n elucidarea unor chestiuni care �in de acuza�ie, se refer� aici la stabilirea datei la care s-a s�v�r�it infrac�iunea, apreciaz� c� nu este o acuza�ie precis�. �nvedereaz� c� nu sunt respectate dispozi�iilor art. 407 Cod procedur� penal� care implic� �i impun magistratului judec�tor s� descrie fapta cu ar�tarea datei �i locului, iar 2011-2012 nu este o dat�, este o perioad� de timp, iar aceast� cauz� trebuie deslu�it� �i nu cu men�inerea inculpatului [...] �n stare de arest preventiv. Solicit� �n principal, revocarea m�surii arest�rii preventive, iar �n subsidiar luarea unei m�suri mai pu�in intruziv�, pentru a-i putea oferi inculpatului [...] dreptul la libertate �i la un proces echitabil. Precizeaz� c� [...] a fost victima unui lin�aj mediatic. Solicit� insistent analizarea cu prioritate dac� o m�sur� preventiv� mai pu�in intruziv� este apt� s� asigure desf�urarea procesului penal. Av�nd cuv�ntul pentru contestatorul inculpat [...], avocat [...] �nvedereaz� c� �n opinia ap�r�rii, �ncheierea pronun�at� de judec�torul de camer� preliminar� de la Tribunalul Constan�a este nelegal� �i netemeinic�. Cu toate c� la filele 8, 12, 16 al �ncheierii se re�ine un stadiu incipient al fazei de camer� preliminar�, judec�torul ajunge la concluzia c� exist� suspiciunea rezonabil� c� inculpatul [...] a s�v�r�it fapta pentru care a fost trimis �n judecat�. �nvedereaz� c� este de acord c� exist� suspiciunea rezonabil� de comitere a unor fapte de natur� penal� la un anumit moment, �ns�, potrivit art. 54 lit. a Cod procedur� penal� �n raport cu competen�a judec�torului de camer� preliminar�, urmeaz� c� judec�torul s� se asigure c� m�sura preventiv� ce se ia este necesar� �i propor�ional� cu scopul unei astfel de m�suri. Consider� c� �i inculpatul [...] este victima unui lin�aj mediatic. �nvedereaz� c� este vorba despre o infrac�iune care s-ar fi comis �n urm� cu c��iva ani de zile, nu are o dat� exact� de comitere, iar extrase din convorbirile purtate �ntre p�r�i, convorbiri care �n opinia ap�r�rii sunt trunchiate, abuziv f�cute, provocatorii, au ap�rut �n pres� pe un anumit post de televiziune �nainte ca Direc�ia Na�ional� Anticorup�ie s� se sesizeze �i s� fac� vreo informare a publicului. Sub acest aspect, inculpatul [...] nu poate fi acuzat c� nu recunoa�te fapta, acesta a prezentat fapta a�a s-a petrecut �n materialitatea ei. Anterior au existat ni�te �mprumuturi cu cam�t�, iar acest �mprumut a fost luat �n anumite condi�ii, respectiv c�nd avea calitatea de finan�ator, la dosar exist� o decizie irevocabil� a Cur�ii de Apel Bucure�ti, prin care s-a dispus restituirea avansului pentru participarea la acea licita�ie. Precizeaz� c� aceasta era destina�ie banilor �i c� �n cauz� nu exist� infrac�iunea de trafic de influen��. �nvedereaz� c� fa�� de intercept�rile f�cute, a formulat o pl�ngere la parchet prin care a contestat autenticitatea acestora �i a solicitat efectuarea unei expertize criminalistice, av�nd ca obiective, printre altele, s� se stabileasc� dac� supor�ii tehnici pe care sunt imprimate �nregistr�rile sunt originali �i dac� �nregistr�rile sunt autentice �i solicit� a se observa concluziile raportului de expertiz�. Precizeaz� c� la dosar exist� declara�iile martorilor �i ale denun��torilor, care sunt subiective �i c� expertiza efectuat� �n cauz� nu poate fi primit� de c�tre instan�a de judecat�, �ns� �n camera preliminar�, �n aceast� faz� procesual�, apreciaz� c� se impune �nlocuirea m�sura arest�rii preventive cu m�sura preventiv� a controlului judiciar. Men�ioneaz� c� instan�a, prin �ncheierea pronun�at�, ofer� o justificare abstract� a no�iunii de ordine public�, iar �n cauz�, la momentul actual, nu exist� o stare de pericol. Inculpatul nu are antecedente penale, nu s-a sustras anchetei sau judec��ii, nu exist� riscul ca odat� pus �n libertate s� z�d�rniceasc� administrarea probelor �i nu exist� riscul comiterii unor infrac�iuni de c�tre acesta. �nvedereaz� c� m�sura controlului judiciar este prev�zut� �n Codul de procedur� penal� ca fiind o m�sur� preventiv� cu existen�� de sine st�t�toare �i �n atare situa�ie, inculpatul [...] poate s� fie judecat �n stare de libertate. �n opinia ap�r�rii, expertiza efectuat� �n cauz� ridic� mari semne de �ntrebare, �ntruc�t acele �nregistr�ri nu sunt credibile, au fost prezentate trunchiat, au fost f�cute �n mod provocator, Uniunea European� nu agreeaz� �nregistr�rile audio �i video abuzive, iar �n spe�� nu se poate discuta de tehnici speciale de anchet�, �n sensul recomand�rii 10/2005 a Comitetului de Mini�trii al Consiliului Europei, nu pot fi probe valide �n sensul art. 139 Cod procedur� penal� cu corespondent �n art. 911 �i 916 Cod procedur� penal�, nu se �ncadreaz� �n dispozi�iile art. 23 din Conven�ia penal� privind corup�ia. �n spe�� este vorba de o conduit� acerb� a denun��torilor �mpotriva inculpa�ilor, �i pe cale de consecin�� solicit� admiterea contesta�iei, desfiin�area �ncheierii de �edin�� atacat�, �i aplicarea m�surii controlului judiciar fa�� de inculpat. Solicit� ca instan�a, din oficiu s� analizeze luarea unei alte m�suri preventive, �n principal m�sura preventiv� a controlului judiciar, iar �n subsidiar m�sura arestului la domiciliu. Av�nd cuv�ntul pentru contestatorul inculpat [...], avocat [...], solicit� admiterea contesta�iei, desfiin�area �ncheierii atacate, cu referire la condi�iile prev�zute de art. 242 alin. 2 Cod procedur� penal�, respectiv �nlocuirea m�surii arestului preventiv �n principal cu m�sura preventiv� a controlului judiciar, iar �n subsidiar, cu m�sura preventiv� a arestului la domiciliu, fiind �ndeplinite condi�iile prev�zute de lege pentru luarea unei m�suri mai bl�nde dec�t cea luat� ini�ial. Apreciaz� c� sunt �ndeplinite condi�iile prev�zute de lege pentru a se dispune m�sura preventiv� a controlului judiciar, implicit �i pentru a se dispune m�sura arestului la domiciliu. Precizeaz� c� m�sura arestului preventiv a fost luat� �n baza unor �nregistr�ri depuse de c�tre denun��tori �i a denun�urilor formulate de ace�tia la parchet. Referitor la �nregistr�ri, precizeaz� c� p�r�ile au formulat cereri, iar parchetul le-a comunicat c� din oficiu a dispus aceasta, �ns� nu a dispus efectuarea expertizei fa�� de num�rul mare de obiective pe care ap�rarea l-a depus la dosar �i pentru a se verifica veridicitatea, autenticitatea �nregistr�rilor. Expertiza care a fost efectuat� �n cauz� pune sub semnul �ntreb�rii valabilitatea �i autenticitatea �nregistr�rilor, plan�nd suspiciunea cu privire la existen�a sau inexisten�a veridicit��ii acestor �nregistr�ri ca probe �i urmeaz� a se constata c� temeiurile avute �n vedere la luarea m�surii arest�rii preventive nu mai subzist�, iar �n ceea ce prive�te denun�ul, ca mijloc de prob�, solicit� a se observa contradic�iile �ntre denun�urile ini�iale �i declara�iile martorilor denun��tori luate �n dosarul de urm�rire penal�. Fa�� de aceste aspecte, solicit� a se observa, potrivit art. 207 alin. 5 Cod procedur� penal� c� nu mai subzist� temeiurile avute �n vedere la luarea m�surii arest�rii preventive. �n raport de circumstan�ele reale �i personale ale inculpatului, apreciaz� c� m�sura arestului preventiv este o m�sur� mult prea dur�, care trebuie luat� �n condi�ii de excep�ie, nu ca regul�, �n condi�iile �n care toate probele existente �n dosar sunt contestate. Consider� c� m�sura controlului judiciar, �n principal, sau a arestului la domiciliu, �n subsidiar, sunt suficiente. �n �ncheierea pronun�at� de judec�torul de camer� preliminar� de la instan�a de fond se precizeaz� c� nu s-a dep�it o durat� rezonabil�, fiind doar o perioad� de 26 zile de arest. P�n� �n prezent, s-a fixat o perioad� de camer� preliminar� de 40 de zile, timp �n care inculpatul nu va participa la aceast� procedur�, nu va putea s� influen�eze �n nici un fel desf�urarea �n bune condi�ii a procesului penal, se vor ridica excep�ii se vor verifica m�surile de legalitate. Apreciaz� c� doar pentru a se evita eventuale discu�ii contradictorii pe aceast� tem� nu este suficient ca m�sura arestului preventiv s� fie men�inut�. S-a mai re�inut c� limitele de pedeaps� impun �n spe�a de fa�� men�inerea st�rii de arest preventiv, apreciaz� c� nici acesta nu este un argument, coroborat cu celelalte aspecte eviden�iate anterior. � �n ceea ce �l prive�te pe inculpatul [...], sus�ine pledoariile colegilor avoca�i, referitoare la �ntregul material probator, la lipsa de veridicitate a acestuia. Solicit� a se observa c� infrac�iunea re�inut� �n sarcina inculpatului este complicitate la trafic de influen��, aspect care pe de o parte nu rezult� din materialul probator pe care ap�rarea l-a contestat continuu, iar pe de alt� parte, raportat doar la infrac�iunea re�inut� �n sarcina inculpatului activitatea sa infrac�ional� este foarte redus�. Solicit� a se avea �n vedere toate considerentele expuse �i s� se dispun� admiterea contesta�iei astfel cum a fost formulat� �i sus�inut�. Av�nd cuv�ntul, procuror [...] solicit� �n temeiul dispozi�iilor art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b respingerea contesta�iilor formulate ca nefondate �i men�inerea �ncheierii de �edin�� a Tribunalului Constan�a pronun�at� la data de 16.07.2014, ca legal� �i temeinic�, cu consecin�a respingerii �i a cererilor subsidiare formulate de inculpa�i prin ap�r�tori. Solicit� a se constata, c� �n mod corect instan�a de fond a apreciat c� �n acest moment procesual al sesiz�rii judec�torului de camer� preliminar� cu rechizitoriul nr. 227/P/2014 din data de 14.07.2014 al D.N.A. � Sec�ia de combatere a corup�iei, �n cauz� materialul probator este complet �i complex, administrat at�t �n acuzare c�t �i �n ap�rare, care relev� suspiciunea rezonabil� c� inculpa�ii au comis infrac�iunile pentru care s-a dispus trimiterea �n judecat�, respectiv �n cazul inculpatului [...] a infrac�iunii de trafic de influen�� iar �n cazul inculpatului [...] � complicitate la s�v�r�irea infrac�iunii de trafic de influen��, �n modalitatea descris� �n actul de inculpare, astfel cum rezult� din materialul probator. �n ceea ce prive�te �ndeplinirea condi�iei prev�zute de art. 223 alin. 2 Cod procedur� penal�, �nvedereaz� c� legiuitorul a �n�eles s� pun� pe picior de egalitate at�t infrac�iunile contra vie�ii c�t �i infrac�iunile de corup�ie. Privitor la starea de pericol pentru ordinea public� solicit� a se constata c� acesta rezid� din circumstan�ele concrete de s�v�r�ire a faptelor de c�tre fiecare inculpat, din natura infrac�iunilor re�inute �n sarcina acestora, care sunt infrac�iuni grave, apreciate �i de c�tre legiuitor, nu doar de practica judiciar� �i de literatura de specialitate, din sumele ce formeaz� obiectul infrac�iunii de corup�ie �ntr-un cuantum foarte mare, respectiv 250.000 euro, iar �n cazul inculpatului [...] s� se constate c� din materialul probator a rezultat c� acesta �i-a oprit �i suma de 350.000 euro de la martorii denun��tori, scopul ce a fost urm�rit prin comiterea infrac�iunilor, respectiv ob�inerea unor foloase substan�iale de pe urma persoanelor interesate �n rezolvarea pe c�i ilicite a unor probleme judiciare, ceea ce denot� existen�a unei mentalit��i gre�ite asupra actului de justi�ie �i asupra persoanelor �i organelor abilitate s� �l aduc� la �ndeplinire, dar �i asupra institu�iilor statului. Apreciaz� c� m�sura arest�rii preventive este �n continuare necesar� �i oportun� chiar dac� judec�torul de camer� preliminar� a fost sesizat cu actul de inculpare, pentru asigurarea �ndeplinirii principiilor statuate de art. 202 alin. 1 �i 3 Cod procedur� penal�, respectiv asigurarea bunei desf�ur�ri a procesului penal �i a prezerv�rii materialului probator administrat �n cauz� precum �i pentru �mpiedicarea inculpa�ilor de a se sustrage de la judecat� �i a s�v�r�i noi infrac�iuni. Totodat� solicit� a se avea �n vedere perseveren�a infrac�ional� a inculpa�ilor care rezult� din perioada lung� de timp �n care s-a desf�urat activitatea infrac�ional�, arestarea preventiv� fiind �n continuare propor�ional� cu gravitatea acuza�iilor �i necesar� pentru realizarea scopului urm�rit. Men�ioneaz� c� magistratul din cadrul Tribunalului Bucure�ti care a dispus luarea m�surii arest�rii preventive fa�� de inculpa�i, la data de 20.06.2014 nu a avut �n vedere strict stadiul incipient al urm�ririi penale �i necesitatea prezerv�rii �i prevenirii denatur�rii probatoriului administrat �n cauz�, ci �i necesitatea ocrotirii interesului public �i pericolul social pentru ordinea public� ce rezult� din circumstan�ele concrete de comitere a faptelor, a persoanelor inculpa�ilor �i a rela�iilor sociale lezate prin comiterea acestor fapte, aspecte ce au fost avute �n vedere �i de c�tre judec�torul de camer� preliminar� al instan�ei de fond. Apreciaz� c� toate aceste aspecte formeaz� convingerea c� este necesar� �n continuare privarea de libertate a inculpa�ilor. Consider� c�, �n mod corect au fost respinse cererile de revocare �i de �nlocuire a m�surii arest�rii preventive cu alte m�suri preventive mai bl�nde, motiva�ia ce a stat la baza respingerii cererilor fiind ar�tat� pe larg �n con�inutul �ncheierii atacate. Solicit� a se observa c� legea nu d� satisfac�ie opiniei publice, ci are obliga�ia �i menirea s� ocroteasc� interesul opiniei publice de a tr�i �ntr-o societate guvernat� de ordine �i lege �n care justi�ia nu este obiectul unor ac�iuni mercantile ci este respectat�. �n ceea ce prive�te obiectul �nregistr�rilor contestate, solicit� a se constata c� �n cursul urm�ririi penale a fost efectuat� o expertiz� �n cauz�, obiectivele solicitate de c�tre ap�rare au fost reformulate de c�tre organul de urm�rire penal�, �ns� a�a cum s-a ar�tat �n con�inutul concluziilor formulate de expert, �n urma analiz�rii acestor �nregistr�ri cu echipamentele �i sistemele din dotarea laboratorului, nu au fost g�site urme ale unor eventuale interven�ii asupra con�inutului �nregistr�rilor. Av�nd �n vedere stadiul procesual, apreciaz� c� aceste concluzii sunt suficiente pentru a se constata caracterul real al �nregistr�rilor depuse �n ap�rare de c�tre denun��tor �i martorii din prezenta cauz�. Referitor la obliga�iile ce ar putea fi instituite prin admiterea unor cereri de �nlocuire cu alte m�suri preventive mai u�oare, apreciaz� c� niciuna din obliga�iile ce ar putea fi impuse inculpa�ilor nu ar garanta �ndeplinirea principiilor generale apreciate de c�tre ap�rare, dar care sunt suficient de clare �i de restrictive, circumstan�ele personale ale inculpa�ilor nu pot avea o prevalen�� mai mare fa�� de natura �i gravitatea infrac�iunilor comise de c�tre inculpa�i, impun�ndu-se a da prioritate ocrotirii ordinii publice �i nu interesului persoanelor cercetate. �n ceea ce prive�te revocarea arest�rii preventive, valabilitatea probelor referitor strict la intercept�rile efectuate, apreciaz� c� acestea sunt clare �i legal administrate, subzist� �n continuare temeiurile avute �n vedere la luarea m�surii arest�rii preventive, chiar �i referitor la perioada mare de timp care s-ar fi scurs de la momentul comiterii faptelor de care sunt suspecta�i inculpa�ii �i data sesiz�rii instan�ei de judecat�, solicit� a se constata c� perioada de timp scurs� nu a diminuat cu nimic pericolul social concret �i efectul pe care l-au avut comiterea acestor fapte �n r�ndul opiniei publice, raportat la data la care au fost sesizate organele de urm�rire penal�. Referitor la inculpatul [...], solicit� a se avea �n vedere c� normele de procedur� penal� sunt obligatorii �i de imediat� aplicare, astfel c� raportat critica ap�r�rii referitoare la durata procedurii �n camera preliminar� �i lipsa de activitate concret�, nu poate fi imputat� aceast� perioad� judec�torului de camer� preliminar� care judec� contesta�ia, iar circumstan�ele personale ale inculpatului au fost avute �n vedere de c�tre instan�a de fond, care �n mod corect, a apreciat c� argumentele expuse nu pot influen�a starea de arest �n favoarea inculpatului. �n concluzie, solicit� respingerea contesta�iilor �i men�inerea �ncheierii de �edin�� pronun�at� de Tribunalul Constan�a, ca legal� �i temeinic�, cu consecin�a men�inerii st�rii de arest preventiv a inculpa�ilor. Av�nd ultimul cuv�nt, inculpatul [...] este de acord cu sus�inerile ap�r�torilor. �nvedereaz� c� nu a primit bani pentru trafic de influen��, nu a f�cut trafic de influen��. � Arat� c� procurorul i-a prezentat ni�te h�rtii, a v�zut transcrierea unei convorbiri telefonice foarte acuzatoare pentru el, pe care a explicat-o am�nun�it procurorului la Bucure�ti, �i �ntr-un loc apare scris neinteligibil, �ntr-un loc apare scris dolari, copia aceluia�i document. Precizeaz� c� este nevinovat �i nu a ripostat p�n� acum, nu a ie�it la televiziuni, a stat �i a a�teptat ca justi�ia s� �i fac� treaba. A crezut �ntotdeauna �n justi�ie �i nu �i-a permis s� �i spun� cuiva �las� c� vorbesc eu cu un judec�tor, las� c� vorbesc eu cu cineva�. Av�nd ultimul cuv�nt, inculpatul [...], precizeaz�, �n leg�tur� cu acuza�ia care i se aduce, respectiv complicitate la s�v�r�irea infrac�iunii de trafic de influen�� c� nu a comis aceast� infrac�iune. Regret� c� de la un simplu �mprumut pe care l-a luat, s-a ajuns s� fie atras �ntr-o capcan� al�turi de [...] cu care avea rela�ii de afaceri, de c�tre aceste persoane� �n acest moment, constituie probe �n dosar doar declara�iile denun��torilor care se contrazic �n totalitate, declara�iile acuza�ilor �i �nregistr�rile care �nclin� balan�a st�nga � dreapta �i at�ta timp c�t la acest moment este contestat� veridicitatea acestor �nregistr�ri, solicit� s� fie �nclinat� balan�a �n favoarea lor, s� beneficieze de prezum�ia de nevinov��ie �i s� se dispun� fa�� de ei o m�sur� neprivativ� de libertate. �nvedereaz�, de asemenea c� �ocul pe care l-a p��it este foarte mare, �n 20 de zile a trecut de la familie la Arestul Bucure�ti, apoi la Arestul din Constan�a. JUDEC�TORUL DE CAMER� PRELIMINAR� Asupra contesta�iilor penale de fa��, Prin �ncheierea de �edin�� din data de 16.07.2014, pronun�at� �n dosarul penal nr. 5412/118/2014, Tribunalul Constan�a a hot�r�t urm�toarele: ��n baza art.348 alin.2 c.pr.pen.rap.la art.207 alin.2 c.pr.pen; Constat� legalitatea �i temeinicia lu�rii m�surii arest�rii preventive fa�� de inculpa�ii: [...] �i [...] - prin �ncheierea FN din data de 20.06.2014 a judec�torului de drepturi și libert�ți din cadrul Tribunalului București - Secția I penal� (dosar nr. 21084/3/2014), men�inut� prin �ncheierea nr. 439/27.06.2014, (dosar 21084/3/2014) a judec�torului de drepturi �i libert��i din cadrul Cur�ii de Apel Bucure�ti - Sec�ia I penal�. �n baza art.348 al.2 c.pr.pen.�n ref.la art. 207 al.4 c.pr.pen; Men�ine m�sura arest�rii preventive fa�� de inculpa�ii: - [...] - �; - [...] - �. �n baza art.242 al.1 c.pr.pen; Respinge, ca nefondat�, cererea formulat� de inculpatul [...], prin ap�r�tori, de revocare a m�surii arest�rii preventive. �n baza art.242 al.1 c.pr.pen; Respinge, ca nefondat� cererea formulat� de inculpatul [...], prin ap�r�tori, de revocare a m�surii arest�rii preventive. �n baza art..242 al.2 c.pr.pen; Respinge, ca nefondat�, cererea formulat� de inculpatul [...], prin ap�r�tori, de �nlocuire a m�surii arest�rii preventive cu m�sura preventiv� a controlului judiciar. �n baza art..242 al.2 c.pr.pen; Respinge, ca nefondat�, cererea formulat� de inculpatul [...], prin ap�r�tori, de �nlocuire a m�surii arest�rii preventive cu m�sura preventiv� a controlului judiciar.� Pentru a pronun�a aceast� hot�r�re, judec�torul de camer� preliminar� de la instan�a de fond a re�inut urm�toarele: �Prin rechizitoriul Ministerului Public - Parchetul de pe l�ng� �nalta Curte de Casa�ie �i Justi�ie � Direc�ia Na�ional� Anticorup�ie � Sec�ia de Combatere a Corup�iei nr. 227/P/2014 din data de 14 iulie 2014, s-a dispus trimiterea �n judecat�, �n stare de arest preventiv, a inculpa�ilor: - [...] �, f�r� antecedente penale, pentru s�v�rșirea infracțiunii de: - trafic de influenț�, prev�zut� de art. 291 al. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 și art. 5 din Codul penal; -[...] - �, f�r� antecedente penale, pentru s�v�rșirea infracțiunii de: - complicitate la infracțiunea de trafic de influenț�, prev�zut� de art. 48 din Codul penal, raportat la art. 291 al. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 și art. 5 din Codul penal. �n sarcina inculpatului [...] s-a re�inut c� �n perioada 20.02.2011 - 22.02.2012, ar fi primit suma de 250.000 de euro de la numitul [...], prin intermediul coinculpatului [...], �n schimbul promisiunii c� va interveni pe l�ng� magistrații �nvestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea s�v�rșit� de [...], precum și a altor cereri incidente �n respectiva cauz�, �n scopul de a obține o hot�r�re favorabil� lui [...], fie condamnarea la o pedeaps� mai mic�, fie punerea �n libertate., �n sarcina inculpatului [...] s-a re�inut c� �n perioada 20.02.2011 � 22.02.2012, ar fi acordat ajutor coinculpatului [...] pentru ca acesta s� primeasc� suma de 250.000 de euro de la [...], �n schimbul promisiunii c� [...] va interveni pe l�ng� magistrații �nvestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea s�v�rșit� de [...], precum și a altor cereri incidente �n respectiva cauz�, �n scopul de a obține o hot�r�re favorabil� lui [...], fie condamnarea la o pedeaps� mai mic�, fie punerea �n libertate. M�sura arest�rii preventive s-a dispus fa�� de inculpa�ii [...] �i [...], prin �ncheierea de �edin�� FN din data de 20.06.32014 pronun�at� de judec�tor de drepturi �i libert��i din cadrul Tribunalului Bucure�ti - sec�ia a I-a penal� (dosar nr. 21084/3/2014), �n baza art. 223 al.1 �i 2 c.pr.pen. rap. la art. 202 alin.1 �i 3 c.pr.pen. �i art. 226 alin.1 c.pr.pen. pe o durat� de 30 zile, cu �ncepere de la data de 20.06.2014 p�n� la data de 19.07.2014 inclusiv. Au fost emise mandatele de arestare preventiv� nr. 223/U.P./20.06.2014 �n privin�a inculpatului [...] �i respectiv mandatul arestare preventiv� nr. 224/U.P./20.06.2014 �n privin�a inculpatului [...]. Aceast� �ncheierea a fost men�inut� prin �ncheierea nr.439/din 27 iunie 2014 a judec�torului de drepturi �i libert��i din cadrul Cur�ii de Apel Bucure�ti - sec�ia I-a penal� (dosar nr. 21084/3/2014), care �n baza art. 204 c.pr.pen. a respins, ca nefondate, contesta�iile formulate de inculpa�ii [...] �i [...]. -- Conform disp.art.348 al.2 c.pr.pen. ��n cauzele �n care fa�� de inculpat, s-a dispus o m�sur� preventiv�, judec�torul de camer� preliminar� verific� legalitatea �i temeinicia m�surii preventive, proced�nd potrivit dispozi�iilor art. 207 c.pr,.pen.�. Verific�nd, din oficiu, legalitatea �i temeinicia lu�rii m�surii arest�rii preventive, �n temeiul art. 348 alin.2 c.pr.pen. judec�torul de camer� preliminar�, �n respectarea cerin�elor acestui text de lege, din examinarea materialului probator administrat �n cauz�, doar �n faza de urm�rire penal�, constat� c� m�sura de excep�ie a arest�rii preventive s-a dispus �n privin�a inculpa�ilor [...] �i [...] �n condi�ii de legalitate �i temeinicie cu respectarea at�t a condi�iilor de form� c�t �i a celor de fond, �n considerarea actelor aflate la dosarul cauzei, �n realizarea �i a scopului prev�zut de art.202 alin.1 c.pr.pen. �i anume de a se asigura buna desf�urare a procesului penal, al �mpiedic�rii sustragerii acestora de la cercet�ri ori al prevenirii s�v�r�irii unor alte infrac�iuni. Potrivit art. 207 c.pr.pen.�Verificarea m�surilor preventive �n procedura de camer� preliminar� �(1) C�nd procurorul dispune trimiterea �n judecat� a inculpatului fa�� de care s-a dispus o m�sur� preventiv�, rechizitoriul, �mpreun� cu dosarul cauzei, se �nainteaz� judec�torului de camer� preliminar� de la instan�a competent�, cu cel pu�in 5 zile �nainte de expirarea duratei acesteia� iar la (2) ��n termen de 3 zile de la �nregistrarea dosarului, judec�torul de camer� preliminar� verific� din oficiu legalitatea �i temeinicia m�surii preventive, �nainte de expirarea duratei acesteia, cu citarea inculpatului�. Conform art.207 alin.4 c.pr.pen.� c�nd constat� c� temeiurile care au determinat luarea m�surii se men�in sau exist� temeiuri noi care justific� o m�sur� preventiv�, judec�torul de camer� preliminar� dispune prin �ncheiere men�inerea m�surii preventive fa�� de inculpat�. �n actuala faz� procesual�, c�nd doar a fost sesizat� �n mod formal instan�a prin rechizitoriu, dosarul afl�ndu-se �n stadiul incipient al fazei de camer� preliminar�, urm�nd a fi verificate pe parcursul acestei faze, at�t legalitatea sesiz�rii instan�ei c�t �i legalitatea administr�rii probelor �i a efectu�rii actelor de c�tre organele de urm�rire penal�, stabilindu-se termen �n acest sens, se constat� c� sunt satisf�cute cerin�ele prev�zute de aceste texte de lege. Temeiurile primare care au fost avute �n vedere ini�ial la momentul lu�rii m�surii de excep�ie a arest�rii preventive, respectiv la data de 20.06.2014, subzist� nealterate, nu au intervenit elemente noi, �i justific� men�inerea m�surii arest�rii preventive fa�� de fiecare dintre inculpa�ii [...] �i [...]. R�m�n �ndeplinite �i cerin�ele prev�zute de art.202 alin.1 c.pr.pen �i art.223 alin.1 c.pr.pen., prin raportare �i la exigen�ele disp.art.5 par.1 lit.c) din Conven�ia European� a Drepturilor Omului �i anume din examinarea materialului probator administrat �n faza de urm�rire penal�, se re�ine c� rezult� suspiciunea rezonabil� c� ace�ti inculpa�i, [...] ar fi s�v�r�it fapta de trafic de influen��, respectiv [...] ar fi s�v�r�it fapta de complicitate la trafic de influen�� pentru care sunt cerceta�i, mai ales c� faza de urm�rire penal� s-a finalizat, s-a �ntocmit rechizitoriul �i s-a realizat trimiterea �n judecat� a acestor inculpa�i, pe baza unui material probator apreciat de c�tre Parchet, a fi complet. Se re�in �n mod punctual, relevante, ca mijloace de prob�: -- denun�urile �i declarațiile martorilor [...], [...], [...], [...];- procesele verbale de redare a �nregistr�rilor depuse de autorul sesiz�rii, prin avocat, planșele fotografice și �nregistr�rile audio și audio-video la care aceste procese verbale se refer�;- raportul de expertiz� criminalistic� nr. 249 din 4 iulie 2014 �ntocmit de Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice București;- procesele verbale de redare a convorbirilor interceptate �n dosarul nr. 1318/P/2012 al Parchetului de pe l�ng� Tribunalul București și �nregistr�rile convorbirilor telefonice la care acestea se refer�; - listele de convorbiri telefonice preluate din dosarul nr. 1318/P/2012 al Parchetului de pe l�ng� Tribunalul București și procesele verbale prin care acestea au fost analizate; - procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate �n dosarul nr. 307/P/2011 al Parchetului de pe l�ng� Curtea de Apel Craiova; - procesele verbale de redare a �nregistr�rilor �n mediu ambiental realizate �n temeiul autorizațiilor și mandatelor de supraveghere tehnic� emise �n dosarul nr. 1670/P/2013 al Parchetului de pe l�ng� Tribunalul Constanța și �nregistr�rile la care aceste procese verbale se refer�;- procesul verbal de redare a �nregistr�rii �n mediu ambiental realizat� �n temeiul mandatelor de supraveghere tehnic� emise �n dosarul nr. 81/P/2014 al Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Constanța și �nregistrarea la care acest proces verbal se refer�; - procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate și �nregistrate �n temeiul mandatelor de supraveghere tehnic� emise �n dosarul nr. 81/P/2014 al Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța și �nregistr�rile la care aceste procese verbale se refer�; - declara�iile inculpa�ilor date �n fa�a organelor de urm�rire penal� precum �i cu ocazia solu�ion�rii propunerii de arestare preventiv�. �n privin�a Raportului de expertiz� criminalistic� nr.249/4 iulie 2014 �ntocmit de Laboratorul Interjude�ean de Expertize Criminalistice Bucure�ti, la care s-a f�cut referire de c�tre inculpa�i, prin ap�r�tori, se iau �n seam� concluziile acestuia � �n urma examin�rii cu echipamentele �i sistemele din dotarea laboratorului a �nregistr�rilor contestate nu au fost g�site urme ale unor eventuale interven�ii asupra con�inutului �nregistr�rilor �nreg00.amr cu durata de 5:37, �nreg00.amr cu durata de 3:16, 26.02.2012 avi cu durata de 11.05. �i dq23 02 2012, avi cu durata de 20:11.� C�t prive�te condi�iile prev�zute de art.223 alin. 2 c.pr.pen. se constat� c� acestea sunt �n continuare satisf�cute, nu au intervenit modific�ri, �ntruc�t inculpa�ii, fiecare, sunt cerceta�i �n leg�tur� cu comiterea unei infrac�iuni de corup�ie - trafic de influen�� - care se �ncadreaz� �n categoria de infrac�iuni prev�zute de teza I-a acestui articol, dar �i infrac�iuni �n privin�a c�rora teza a II-a prevede pedeapsa �nchisorii de 5 ani sau mai mare. Infrac�iunea de trafic de influen�� prev.de art.291 c.pen., prin aplicarea �i a art. 6 din Legea nr. 78/2000, pentru care sunt cerceta�i ace�ti inculpa�i, aresta�i preventiv, este sanc�ionat� cu pedeapsa �nchisorii, ale c�rei limite sunt cuprinse �ntre 2 �i 7 ani �nchisoare. Prin raportare �i la disp.art.202 al.3 c.pr.pen.�i art.223 al.2 c.pr.pen. se apreciaz� c� m�sura arest�rii preventive este necesar� �i propor�ional� fa�� de natura �i gravitatea deosebit de ridicat� a faptei pentru care fiecare dintre inculpa�ii aresta�i preventiv, [...] �i [...] este cercetat - trafic de influen�� - indiferent de forma de participa�ie - a �mprejur�rilor, modalit��ilor �i mijloacelor concrete de s�v�r�ire a acesteia, conform acuz�rii - suma mare de bani - 250.000 de euro - care ar fi f�cut obiectul activit��ii infrac�ionale - valorile sociale lezate �i ocrotite de normele penale, impactul social intens negativ a unei astfel de fapte, care persist� �i care atrage �n mod necondi�ionat oprobiul public, dar �i sentimentul de nesiguran��, de nelini�te creat, stimul�nd temerea colectiv� c� justi�ia nu este suficient de eficient� �mpotriva unor fapte deosebit de periculoase. Privarea de libertate a inculpa�ilor, �n acest moment procesual, apare astfel a fi necesar�, pentru �nl�turarea unei st�ri reale de pericol real ce s-ar crea pentru ordinea public�. Este adev�rat c� presupusa activitate infrac�ional� s-ar fi desf�urat �n perioada 2011 -2012, dar nu se poate re�ine c� simpla trecere a timpului ar fi diminuat pericolul social generat, �in�nd seama �i de contextul �i modalitatea �n care s-a ajuns la devoalarea acestei activit��i. Sunt respectate �n continuare �i exigen�ele art.4 c.pr.pen. �i art.6 par.2 din Conven�ia European� a Drepturilor Omului, cu luarea �n considerare �i a Jurispruden�ei CEDO, fiecare inculpat este beneficiarul prezum�iei de nevinov��ie �i a regulii judec�rii persoanei �n stare de libertate,p�n� la pronun�area unei hot�r�ri penale definitive, dar anumite �mprejur�ri particulare, speciale, au prioritate �n protejarea ordinii publice fa�� de interesul strict individual. -- �n ceea ce prive�te cererea formulat� de inculpa�ii [...] �i [...], prin ap�r�tori, de revocare a m�surii arest�rii preventive, de a se proceda conform art. 207 alin.5 c.pr.pen �n referire la art.242 alin.1 c.pr.pen..- �i a se dispune, �n prezent revocarea m�surii arest�rii preventive, se constat� c� o astfel de cerere este nejustificat� �i urmeaz� a fi respins�, �ntruc�t nu sunt �ndeplinite cerin�ele acestui text de lege, fa�� de subzisten�a temeiurilor ini�iale care au determinat luarea m�surii arest�rii preventive, iar pe de alt� parte nu se identific� �n actele dosarului �mprejur�ri noi de nelegalitate. �mprejurarea c� la data de 4 iulie 2014 a fost �ntocmit Raportul de expertiz� criminalistic� nr.249/4 iulie 2014 de Laboratorul Interjude�ean de Expertize Criminalistice Bucure�ti nu poate atrage nelegalitatea m�surii preventive, �n considerarea concluziilor acestui raport. --Conform art.242 alin.2 c.pr.pen. �M�sura preventiv� se �nlocuie�te, din oficiu sau la cerere, cu o m�sur� preventiv� mai u�oar�, dac� sunt �ndeplinite condi�iile prev�zute de lege pentru luarea acesteia �i, �n urma evalu�rii �mprejur�rilor concrete ale cauzei �i a conduitei procesuale a inculpatului, se apreciaz� c� m�sura preventiv� mai u�oar� este suficient� pentru realizarea scopului prev�zut la art. 202 alin. 1 c.pr.pen.� �n urma evalu�rii �mprejur�rilor concrete ale comiterii faptei, �ncadrat� ca o fapt� de corup�ie, urm�rile grave produse sau care se mai puteau produce, impactul social intens negativ, se apreciaz� c� o m�sur� preventiv� mai u�oar�, precum aceea a controlului judiciar, chiar cu stabilirea unor m�suri ferme,, �n acest moment procesual nu este suficient� �i eficace pentru realizarea scopului prev�zut la art. 202 alin. 1 c.pr.pen.� Singura m�sur� ce apare a fi propor�ional� ,necesar� �i suficient� pentru realizarea scopului �nscris �n textul art.202 alin.1 c.pr.pen. este m�sura arest�rii preventive, care nu a dep�it o durat� rezonabil�, dat�nd de cca. 26 de zile, ceea ce reprezint� un termen rezonabil �i propor�ional �n raport de natura �i gravitatea deosebit de ridicat� a acuza�iilor aduse inculpa�ilor.� �n termen legal, �mpotriva acestei hot�r�ri au formulat contesta�ii inculpa�ii [...] �i [...], critic�nd-o pentru nelegalitate �i netemeinicie pentru motivele invocate prin ap�r�tori �i cuprinse detaliat �n partea introductiv� a prezentei �ncheieri. La Curtea de Apel Constan�a cauza a fost �nregistrat� sub nr. 5412/118/2014/a1. Examin�nd legalitatea �i temeinicia �ncheierii de �edin�� din data de 16.07.2014, pronun�at� de Tribunalul Constan�a, �n dosarul penal nr. 5412/118/2014 prin prisma criticilor aduse de contestatori, precum �i din oficiu, curtea constat� urm�toarele: Prin rechizitoriul parchetului de pe l�ng� �nalta Curte de Casa�ie �i Justi�ie � Direc�ia Na�ional� Anticorup�ie Sec�ia de Combatere a Corup�iei nr. 227/P/2014 din data de 14.07.2014 s-a dispus trimiterea �n judecat� a inculpa�ilor: - [...] pentru s�v�rșirea infracțiunii de trafic de influenț�, prev�zut� de art. 291 al. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 și art. 5 din Codul penal, const�nd �n aceea c� �n perioada 20.02.2011 - 22.02.2012, ar fi primit suma de 250.000 de euro de la numitul [...], prin intermediul coinculpatului [...], �n schimbul promisiunii c� va interveni pe l�ng� magistrații �nvestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea s�v�rșit� de [...], precum și a altor cereri incidente �n respectiva cauz�, �n scopul de a obține o hot�r�re favorabil� lui [...], fie condamnarea la o pedeaps� mai mic�, fie punerea �n libertate, -[...] - pentru s�v�rșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de trafic de influenț�, prev�zut� de art. 48 din Codul penal, raportat la art. 291 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 și art. 5 din Codul penal, re�in�ndu-se c� �n perioada 20.02.2011 � 22.02.2012, ar fi acordat ajutor coinculpatului [...] pentru ca acesta s� primeasc� suma de 250.000 de euro de la [...], �n schimbul promisiunii c� [...] va interveni pe l�ng� magistrații �nvestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea s�v�rșit� de [...], precum și a altor cereri incidente �n respectiva cauz�, �n scopul de a obține o hot�r�re favorabil� lui [...], fie condamnarea la o pedeaps� mai mic�, fie punerea �n libertate. Prin �ncheierea de �edin�� FN din data de 20.06.32014 pronun�at� de judec�tor de drepturi �i libert��i din cadrul Tribunalului Bucure�ti - sec�ia a I-a penal� �n dosarul nr. 21084/3/2014, s-a dispus luarea m�surii arest�rii preventive fa�� de inculpa�ii [...] �i [...] pe o durat� de 30 zile, cu �ncepere de la data de 20.06.2014 p�n� la data de 19.07.2014 inclusiv � hot�r�re men�inut� prin �ncheierea nr. nr.439/din 27 iunie 2014 a judec�torului de drepturi �i libert��i din cadrul Cur�ii de Apel Bucure�ti - sec�ia a I-a penal�, pronun�at� �n dosarul nr. 21084/3/2014. Potrivit art.348 alin.2 Cod procedur� penal�.��n cauzele �n care fa�� de inculpat, s-a dispus o m�sur� preventiv�, judec�torul de camer� preliminar� verific� legalitatea �i temeinicia m�surii preventive, proced�nd potrivit dispozi�iilor art.207 Cod procedur� penal�. Conform art. 207 alin 2 Cod procedur� penal�, judec�torul de camer� preliminar� verific� din oficiu legalitatea �i temeinicia m�surii arest�rii preventive, �nainte se expirarea acesteia, iar alin. 4 al aceluia�i articol, prevede c� atunci c�nd temeiurile care au determinat luarea m�surii se men�in, sau exist� temeiuri noi care justific� o m�sur� preventiv� judec�torul de camer� preliminar�, men�ine m�sura preventiv�. Analiz�nd m�sura arestului preventiv luat� fa�� de inculpa�ii [...] �i [...], �n raport cu actele �i lucr�rile dosarului, dar �i cu dispozi�iile legale mai sus enun�ate, judec�torul de camer� preliminar� de la instan�a ierarhic superioar� celei care a pronun�at hot�r�rea atacat�, apreciaz� c� temeiurile care au determinat luarea m�surii preventive nu s-au modificat p�n� �n acest stadiu procesual �i impun �n continuare privare de libertate a inculpa�ilor. Conform art. 202 alin. 1 cod pr. penal�, m�surile preventive pot fi dispuse dac� exist� probe sau indicii temeinice din care rezult� suspiciunea rezonabil� c� o persoan� a s�v�r�it o infrac�iune �i dac� sunt necesare �n scopul asigur�rii bunei desf�ur�ri a procesului penal, al �mpiedic�rii sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urm�rirea penal� sau de la judecat� ori al prevenirii s�v�r�irii unei alte infrac�iuni. Potrivit alin. 3 al aceluia�i articol, orice m�sur� preventiv� trebuie s� fie propor�ional� cu gravitatea acuza�iei aduse persoanei fa�� de care este luat� �i necesar� pentru realizarea scopului urm�rit prin dispunerea acesteia. De asemenea, art. 223 alin.1 Cod procedur� penal� prevede c� m�sura arest�rii preventive poate fi luat� de c�tre judec�torul de drepturi �i libert��i, �n cursul urm�ririi penale, de c�tre judec�torul de camer� preliminar�, �n procedura de camer� preliminar�, sau de c�tre instan�a de judecat� �n fa�a c�reia se afl� cauza, �n cursul judec��ii numai dac� din probe rezult� suspiciunea rezonabil� c� inculpatul a s�v�r�it o infrac�iune �i exist� una dintre urm�toarele situa�ii: a) inculpatul a fugit ori s-a ascuns, �n scopul de a se sustrage de la urm�rirea penal� sau de la judecat�, ori a f�cut preg�tiri de orice natur� pentru astfel de acte; b) inculpatul �ncearc� s� influen�eze un alt participant la comiterea infrac�iunii, un martor ori un expert sau s� distrug�, s� altereze, s� ascund� ori s� sustrag� mijloace materiale de prob� sau s� determine o alt� persoan� s� aib� un astfel de comportament; c) inculpatul exercit� presiuni asupra persoanei v�t�mate sau �ncearc� s� realizeze o �n�elegere frauduloas� cu aceasta; d) exist� suspiciunea rezonabil� c�, dup� punerea �n mi�care a ac�iunii penale �mpotriva sa, inculpatul a s�v�r�it cu inten�ie o nou� infrac�iune sau preg�te�te s�v�r�irea unei noi infrac�iuni.� Potrivit alin. 2 al aceluia�i articol, m�sura arest�rii preventive a inculpatului poate fi luat� �i dac� din probe rezult� suspiciunea rezonabil� c� acesta a s�v�r�it o infrac�iune inten�ionat� contra vie�ii, o infrac�iune prin care s-a cauzat v�t�marea corporal� sau moartea unei persoane, o infrac�iune contra securit��ii na�ionale prev�zut� de Codul penal �i alte legi speciale, o infrac�iune de trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism, sp�lare a banilor, falsificare de monede ori alte valori, �antaj, viol, lipsire de libertate, evaziune fiscal�, ultraj, ultraj judiciar, o infrac�iune de corup�ie, o infrac�iune s�v�r�it� prin mijloace de comunicare electronic� sau o alt� infrac�iune pentru care legea prevede pedeapsa �nchisorii de 5 ani ori mai mare �i, pe baza evalu�rii gravit��ii faptei, a modului �i a circumstan�elor de comitere a acesteia, a anturajului �i a mediului din care acesta provine, a antecedentelor penale �i a altor �mprejur�ri privitoare la persoana acestuia, se constat� c� privarea sa de libertate este necesar� pentru �nl�turarea unei st�ri de pericol pentru ordinea public�. Conform art. 5 paragraful 1 lit. c din Conven�ia pentru Ap�rarea Drepturilor Omului �i a Libert��ilor Fundamentale, nimeni nu poate fi lipsit de libertatea sa dec�t dac� exist� motive verosimile de a b�nui c� a s�v�r�it o infrac�iune. �n ceea ce prive�te existen�a motivelor verosimile de a se b�nui c� a s�v�r�it o fapt� incriminat� de normele interne de drept penal, Curtea European� a Drepturilor Omului a considerat c� suspiciunile verosimile presupun existen�a unor fapte sau a unor informa�ii de natur� a convinge un observator obiectiv �i neutru c� persoana �n cauz� a putut comite fapta pentru care este cercetat� (cauza Erdag�z contra Turciei, Creang� contra Rom�niei). Proced�nd �n conformitate cu dispozi�iile legale mai sus enun�ate, la verificarea legalit��ii �i temeiniciei m�surii arest�rii preventive luat� fa�� de inculpa�ii [...] �i [...], curtea constat� c� m�sura este legal� �i temeinic� fiind �ndeplinite �n continuare condi�iile pentru men�inerea arest�rii. Astfel, din analiza probelor administrate �n faza de urm�rire penal�, curtea constat� c� rezult� suspiciunea rezonabil� c� inculpa�ii [...] �i [...] au s�v�r�it infrac�iunile pentru care sunt cerceta�i. �n acest sens, judec�torul de camer� preliminar� de la instan�a superioar� are �n vedere urm�toarele mijloace de prob�, respectiv: - denun�urile �i declarațiile martorilor [...], [...], [...], [...] ; - procesele verbale de redare a �nregistr�rilor depuse de autorul sesiz�rii, prin avocat, planșele fotografice și �nregistr�rile audio și audio-video la care aceste procese verbale se refer�; - raportul de expertiz� criminalistic� nr. 249 din 04 iulie 2014 �ntocmit de Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice București; - procesele verbale de redare a convorbirilor interceptate �n dosarul nr. 1318/P/2012 al Parchetului de pe l�ng� Tribunalul București și �nregistr�rile convorbirilor telefonice la care acestea se refer�; - listele de convorbiri telefonice preluate din dosarul nr. 1318/P/2012 al Parchetului de pe l�ng� Tribunalul București și procesele verbale prin care acestea au fost analizate; - procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate �n dosarul nr. 307/P/2011 al Parchetului de pe l�ng� Curtea de Apel Craiova; - procesele verbale de redare a �nregistr�rilor �n mediu ambiental realizate �n temeiul autorizațiilor și mandatelor de supraveghere tehnic� emise �n dosarul nr. 1670/P/2013 al Parchetului de pe l�ng� Tribunalul Constanța și �nregistr�rile la care aceste procese verbale se refer�; - procesul verbal de redare a �nregistr�rii �n mediu ambiental realizat� �n temeiul mandatelor de supraveghere tehnic� emise �n dosarul nr. 81/P/2014 al Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Constanța și �nregistrarea la care acest proces verbal se refer�; - procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate și �nregistrate �n temeiul mandatelor de supraveghere tehnic� emise �n dosarul nr. 81/P/2014 al Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța și �nregistr�rile la care aceste procese verbale se refer�; - declara�iile inculpa�ilor date �n fa�a organelor de urm�rire penal� precum �i cu ocazia solu�ion�rii propunerii de arestare preventiv�. De altfel, pentru luarea sau men�inerea arest�rii preventive nu este necesar� formularea unor aprecieri certe de vinov��ie. Datele necesare lu�rii �i men�inerii arestului preventiv nu trebuie s� aib� for�a celor care sunt avute �n vedere la stabilirea vinov��iei �ntruc�t no�iunea de suspiciune rezonabil� se limiteaz� la analizarea existen�ei unei suspiciuni obiective de comitere a faptei, condi�ie �ndeplinit� �n cauz� �n raport de probele administrate mai sus men�ionate. Astfel c� nu pot fi primite criticile contestatorilor privind inexisten�a unor probe sau indicii temeinice din care rezult� presupunerea rezonabil� de comitere a infrac�iunilor imputate celor doi inculpa�i. Curtea mai constat� inciden�a temeiului reglementat prin dispozi�iile art. 223 alin. 2 Cod procedur� penal� re�in�ndu-se existen�a datelor �n sensul c� l�sarea �n libertate a inculpa�ilor prezint� pericol concret pentru ordinea public� conturat de natura �i gravitatea infrac�iunilor de care sunt acuza�i inculpa�ii, circumstan�ele reale de comitere a presupuselor fapte penale, scopul urm�rit - de ob�inere a unor foloase considerabile de pe urma unor persoane interesate �n rezolvarea pe c�i ilicite a unor probleme judiciare, suma mare de bani care ar fi f�cut obiectul activit��ii infrac�ionale, respectiv 250.000 de euro, iar �n cazul inculpatului [...], suma de 350.000 euro oprit� de la martorii denun��tori, valorile sociale lezate �i ocrotite de normele penale, precum �i impactul social intens negativ a unor astfel de fapte cu consecin�e asupra persoanelor �i organelor abilitate s� aduc� la �ndeplinire actul de justi�ie, precum �i asupra institu�iilor statului. Ca atare, �n cauz�, �n acest moment procesual nu exist� motive temeinice care s� conving� instan�a �n sensul judec�rii inculpa�ilor �n stare de libertate ca urmare a revoc�rii arestului preventiv, c�t� vreme temeiurile care au determinat luarea m�surii nu au �ncetat �i nu au ap�rut �mprejur�ri noi din care s� rezulte nelegalitatea m�surii preventive, nefiind incidente dispozi�iile art. 207 alin. 5 Cod procedur� penal�. M�sura arest�rii preventive se justific� �n continuare, fiind propor�ional� cu gravitatea acuza�iilor aduse inculpa�ilor iar raportat la circumstan�ele cauzei, perioada de o lun� de arest �n care procesul penal a parcurs faza urm�ririi penale este prea scurt� pentru a considera c� motivele ini�iale care au determinat luarea m�surii arest�rii preventive �i-au pierdut din relevan��. M�sura arest�rii preventive corespunde scopului m�surilor preventive astfel cum este prev�zut �n art.202 alin. 1 Cod procedur� penal� din perspectiva asigur�rii bunei desf�ur�rii a procesului penal �n condi�iile �n care cauza se afl� �n procedura camerei preliminare iar �n cazul �nceperii judec��ii se asigur� prezen�a inculpa�ilor �n fa�a instan�ei dar �i evitarea influen��rii persoanelor ce urmeaz� a fi audiate �n cauz�, �n vederea afl�rii adev�rului. �n ceea ce prive�te cererile subsidiare de �nlocuire a arestului preventiv formulate de inculpa�i, curtea re�ine c� �nlocuirea m�surii preventive cu o m�sur� mai u�oar� �n condi�iilor art. 242 alin. 2 Cod procedur� penal� intervine atunci c�nd se consider� �n urma evalu�rii �mprejur�rilor concrete ale cauzei c� m�sura preventiv� mai u�oar� este suficient� pentru realizarea scopului prev�zut de art. 202 alin.1 Cod procedur� penal�. Ori, �n cauz�, de la data lu�rii m�surii arest�rii preventive nu au fost produse modific�ri esen�iale care s� conduc� la o astfel de concluzie, fiind necesar� �n continuare privarea de libertate a inculpa�ilor [...] �i [...], pentru buna desf�urare a procesului penal. Pentru aceste considerente, curtea constat� c� �ncheierea atacat� este legal� �i temeinic�, neexist�nd motive de reformare a acesteia nici chiar din perspectiva celor care pot fi invocate din oficiu �n favoarea inculpa�ilor. Drept urmare, �n baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedur� penal� raportat la art. 203 alin. 5 Cod procedur� penal� �i art. 205 Cod procedur� penal�, Va respinge ca nefondat� contesta�ia formulat� de inculpatul [...] �mpotriva �ncheierii de �edin�� din data de 16.07.2014, pronun�at� de Tribunalul Constan�a �n dosarul penal nr. 5412/118/2014. Va respinge ca nefondat� contesta�ia formulat� de inculpatul [...] �mpotriva �ncheierii de �edin�� din data de 16.07.2014, pronun�at� de Tribunalul Constan�a �n dosarul penal nr. 5412/118/2014. �n baza art. 275 alin. 2 Cod procedur� penal� va obliga pe inculpa�ii [...] �i [...] la plata sumei de c�te 300 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare c�tre stat. PENTRU ACESTE MOTIVE �N NUMELE LEGII DISPUNE: �n baza art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedur� penal� raportat la art. 203 alin. 5 Cod procedur� penal� �i art. 205 Cod procedur� penal�, Respinge ca nefondat� contesta�ia formulat� de inculpatul [...] �mpotriva �ncheierii de �edin�� din data de 16.07.2014, pronun�at� de Tribunalul Constan�a �n dosarul penal nr. 5412/118/2014. Respinge ca nefondat� contesta�ia formulat� de inculpatul [...] �mpotriva �ncheierii de �edin�� din data de 16.07.2014, pronun�at� de Tribunalul Constan�a �n dosarul penal nr. 5412/118/2014. �n baza art. 275 alin. 2 Cod procedur� penal� oblig� pe inculpa�ii [...] �i [...] la plata sumei de c�te 300 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare c�tre stat. Definitiv�. Pronun�at� �n camera de consiliu ast�zi, 18.07.2014. Judec�tor de camer� preliminar�, Grefier, Maria Uzun� Mihaela Vasilache Jud. fond. E.Ganera Red.�nch. jud. M. Uzun� 2 ex/22.07.2014 Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

Jur ca ma duc si la dictionar!
adicatelea , doar voi aveti dreptul sa postati politica in cafenea , este ?
....baaaa, sunteti scorbasi, baaa
e combinatia dintre scirbavnici si scirbosi !
Ii tot plange pe bugetarii lui Boc ca li s-au taiat salariile intr-un an de criza dar o sti tanti cati din privat au beneficiat de acelasi tratament de austeritate din partea angajatorilor sau cati si-au pierdut slujbele in perioada aia si au fost nevoiti sa-si caute altele ? Pe aia de ce nu-i jeleste nimeni , ca doar ei duc in spate PIB-ul Romaniei ?!
madamoooo, ce ai de nu intelegi ce ti se spune ?
avea pe el terenul evaluat la 385 mil ca sa justifice acea suma exorbitanta platita fara a se sta pe ginduri ca era Austeritate, alea- alea si de catre CINE ? eeeee?