Info
x
Basescu
|
KARP0V_ 1890 mesaje Membru din: 28/02/2013 |
Postat pe: 23 Decembrie 2013, ora 23:30
Basescu va fi un nimeni ca si nastase, ca si constantinescu......peste 365 de zile.
|
|
Basescu va fi un nimeni ca si nastase, ca si constantinescu......peste 365 de zile.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postat pe: 23 Decembrie 2013, ora 23:31
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Black_Friday_ 4276 mesaje Membru din: 23/08/2013 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 05:18
De la: sirboby, la data 2013-12-23 23:18:37De la: Black_Friday_, la data 2013-12-23 18:15:07De la: sirboby, la data 2013-12-23 16:13:52De la: 9am_1454, la data 2013-12-23 10:39:53Constat ca, usurel, discutiile s-au departat de subiectul Basescu si se indreapta spre subiectul: JOS USL ! Sirule, mai ai putin si o sa ne intrebi si tu ca Leana, cati romani au murit de foame in vremea lui Ceasca. Daca tu ai dus-o bine atunci si ti-a placut, e treaba ta, dar nu generaliza frate, vorbeste strict din punctul tau de vedere. Tatal meu a fost muncitor, nu a fost nici securist si nici APV-ist. Dimpotriva, a avut de suferit din cauza celor carora le duci tu acum dorul.Nu a fost primit la liceu din cauza de dosar, pentru ca bunicul lui fusese declarat chiabur, pentru ca avea si el vreo 10 hectare de pamant si nu voise sa se inscrie in CAP, iar tatal lui refuzase, prizonier fiind in URSS,sa se intoarca cu rusii in divizia Tudoor Vladimirescu. Asa ca noi nu am crescut cu alimente de la popota vreunei unitati sau de la magazinele speciale ale securistilor si activistilor laudati de tine. Eu am simtit din plin umanismul comunistilor tai in anii '80, cand ma intorceam de la scoala si urcam scarile blocului pe pipaite, in intuneric intuneric, ma schimbam de haine imbracand niste haine mai groase cu care sa rezist frigului din casa si imi faceam temele la lumina lampii cu gaz, asta fiind in Bucuresti, nu in vreun sat de munte.Iar cand veneau sarbatorile, ai mei se duceau si stateau noptile la coada la macelarie, ca sa avem o bucata de carne pe masa de Craciun, pentru ca nu aveam nicio ruda la tara. Asa ca nu ma invata tu cum a fost comunismul! Daca tie ti-a priit, sa fii sanatos, dar ai decenta si taci naibii din gura, nu te mai repezi ca prosata cu mizeriile astea, ca romanul vrea sa manance friptura cat capacul de WC. Iar pentru figurile de prost gust, referitoare la romani si la cum ne vad strainii, iti dedic un sincer "fuck you!". Ai baut apa dupa scarba de harkov? Va pute Romania? Ai respirat cativa ani aerul strainatatii si acum vorbesti despre romanii din Romania, tu fiind altceva? Esti un taran coclit bai, daca vezi lucrurile asa!!! De bine ce o duci acolo si la cati prieteni ti-ai facut printre straini, ce mai cauti pe un forum romanesc? Crezi ca numai tu stii cum este in strainatate? Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am_2878 219 mesaje Membru din: 5/11/2013 |
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 09:15
De la: KARP0V_, la data 2013-12-23 23:31:05Basescu va fi un nimeni ca si nastase, ca si constantinescu......peste 365 de zile. ASA CUM ESTI SI TU....UN NIMENI, UN COATE GOALE ASCUNS IN SPATELE UNOR POSTARI CHIPURILE DE PRESCOLAR DAR IN REALIATE UN RATAT SADEA! PS.Ce pensie ai ,,copile''?
|
9am_1454 1051 mesaje Membru din: 1/02/2013 |
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 10:45
De la: Black_Friday_, la data 2013-12-24 05:18:10De la: sirboby, la data 2013-12-23 23:18:37De la: Black_Friday_, la data 2013-12-23 18:15:07De la: sirboby, la data 2013-12-23 16:13:52De la: 9am_1454, la data 2013-12-23 10:39:53Constat ca, usurel, discutiile s-au departat de subiectul Basescu si se indreapta spre subiectul: JOS USL ! Asa este, am exact aceleasi pareri ca si tine despre perioada ceausista, a fost intocmai cum o descri, chiar daca eu am trait intr-un orasel din provincie si nu in capitala. La fel cred si despre cacaciosi de teapa lui Hakon si a altora care nu se mai considera romani de multi prieteni ce au pe-acolo pe unde s-au pripasit si nu mai prididesc cu sfaturile. Cretineii astia isi imagineaza ca daca au avut pe cineva care le-a gasit un loc de munca bine platit pe-afara, i-au si transformat automat in destepti, in niste fiinte superioare, in niste romani mult mai romani, spusele lor seamana mai degraba cu tezele lui Ceausescu din mai, aprilie si dintotdeauna, li se pare ca orice basina dau pe gura devine linie directoare de urmat fara cracnire de catre niste retarzi cum ne vad pe noi, fraierii care-am ramas in tara. Nu ne rasculam la comanda unui bou ca Hakon sau altii ca ei, asta e pacatul nostru, nu ducem la indeplinire, de indata si fara cracnire, sarcinile pe care ni le traseaza idiotii astia. Si, da, iar iti dau dreptate, tembelii astia isi imagineaza ca numai ei au fost pe-afara. Am fost si eu, si nimeni nu m-a injurat, n-a fost oripilat cand a aflat ca sunt roman, n-a lesinat nimeni ... nu s-a sinchisit nimeni de invazia pe care o produsesem prin prezenta mea. Unora chiar le-a placut de mine si m-au invitat sa mai revin. Si nu cred ca au fost numai politicosi. CHIAR DACA STIU CA SPUN ASTA TUTUROR. Si o sa ma mai duc daca imi voi permite pentru ca mi-a placut. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 985 mesaje Membru din: 16/12/2013 |
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 11:11
România e, în multe privinþe, o alcãtuire paradoxalã. De aceea e greu
sistematizabilã, de aceea e greu de guvernat. Reuºim lucruri care, în mod normal, nu merg împreunã. Reuºim de pildã, constatase deja Titu Maiorescu, sã producem forme, pentru care ne lipseºte cu totul fondul. Aºa ceva nu e la îndemâna oricui. ªi ceea ce e spectaculos e cã, una peste alta, þara funcþioneazã, aºa paradoxalã, improbabilã cum este! Sã dãm câteva exemple: Una dintre neobiºnuitele noastre reuºite este sã avem un coeficient imens de poluare (în aer, în apã ºi pe pãmânt), fãrã sã avem o mare industrie. Industria noastrã este sublimã, dar imperceptibilã altfel decât prin cantitatea de toxine pe care o emanã. Ne otrãvim, aºadar, fãrã otravã sau, mai exact, obþinem otravã din te miri ce. O altã reuºitã paradoxalã: avem medici foarte buni ºi spitale foarte proaste... E inexplicabil cum poþi avea medici de calibru, când mai tuturor le lipseºte instrumentarul necesar pentru a-ºi face meseria onorabil. ªi totuºi ºi-o fac. Medicul te salveazã, "sistemul" te omoarã. Alt miracol: avem o mare concentrare de "atracþii turistice" ºi n-avem turism. Turismul n-ar da rezultate la noi decât dacã s-ar generaliza un mod de teleportare a turiºtilor, aºa încât ei sã ajungã în faþa frumuseþilor patriei fãrã sã aibã nevoie de drumuri, de hoteluri ºi de servicii în general. Paradox colateral: suntem ospitalieri, dar umflãm grosolan nota de platã, pe baza ideii cã "strãinul" trebuie jumulit. Mai departe: ne lãudãm cu elevi eminenþi, foarte bine calificaþi la felurite olimpiade internaþionale, dar ºtim cu toþii cã învãþãmântul autohton e în crizã, cã profesorii s-au descalificat, cã ºcolile sunt delabrate ºi salariile sunt mici. Avem tradiþii agrare incontestabile, pãmânt fertil, mânã de lucru, dar nu prea mai avem agriculturã: mâncãm pâine turceascã, fructe ºi legume comunitare, iar carne ºi produse din carne importãm din toatã lumea. Suntem sãraci, dar am umplut Bucureºtiul de automobile pretenþioase, cârciumile sunt pline, cãlãtorii români se înghesuie prin avioane trans-europene ºi trans-atlantice cu bagaje de apocalipsã. Suntem patrioþi, dar n-avem patriotism: adicã nu ne preocupã grãdinãritul limbii strãmoºeºti, viitorul imediat ºi concret al þãrii, istoria ei, monumentele ei, instituþiile ei. Avem la chefuri romanþioase suspinuri naþionale, dar primul gând când ne amintim de þãriºoarã e s-o delapidãm. Pe mãsurã ce avem elite mai puþine, dezvoltãm faþã de ele un dispreþ tot mai mare. Avem ºomaj, dar muncim la negru, n-avem bani, dar ne descurcãm, suntem creºtini, dar la câte un hram sau la câte o sãrbãtoare ortodoxã ne îmbulzim, ne ocãrâm ºi vociferãm ca o hoardã fãrã istorie ºi fãrã credinþã. Orice analizã a României contemporane (sau eterne?) se blocheazã, la un moment dat, în paradoxuri asemãnãtoare. Inventarul lor pare infinit. În rezumat, s-ar spune cã ori avem evoluþii interminabile, care nu culmineazã niciodatã într-un scop atins, ori avem împliniri care nu se justificã prin nici o evoluþie. Ori drum fãrã þintã, ori þintã fãrã drum. Creºterea organicã, cu rezultat conºtient ºi = previzibil, continuitatea, consecvenþa, organizarea, tenacitatea iatã virtuþile care ne lipsesc. Dar ne descurcãm noi ºi fãrã... Nici în strãinãtate nu e totul perfect. Nici vorbã. În Franþa disciplina rutierã e ºleampãtã, infinit mai rea decât în Germania; portofelul îþi poate fi furat oriunde pe glob; ºmecheri ºi obraznici se gãsesc pretutindeni; surpriza restaurantului scump ºi prost e mereu posibilã; unele locuri sunt murdare; blocuri dizgraþioase s-au construit, mai ales în anii '60, peste tot; companiile aeriene occidentale oferã servicii mediocre, provoacã întârzieri, nu te scutesc, la o adicã, de pierderea bagajelor. Pe scurt, oriunde te-ai afla, poþi întâlni numeroase prilejuri de indispoziþie. La noi e altfel. Neregulile, inconfortul, arbitrarul, lipsa de educaþie, nesimþirea, ilegalitatea, aproximaþia, mã rog, toatã ornamentica "milenarã" a þãriºoarei ilustreazã o tradiþie durabilã. Nu e vorba de accidente, de "din când în când"-uri tolerabile, inerente, compensate de un fundal general agreabil. Fundalul a ocupat avanscena. ªi e esenþialmente neplãcut. E muºchiulos, vital, indestructibil. Turcii vin ºi pleacã, fanarioþii vin ºi pleacã, ruºii vin ºi pleacã, comuniºtii vin ºi pleacã. Noi rezistãm fãlos, fudul, chefliu ºi dârz. Dãm vina pe ei, pe toþi, ºi ne vedem de treabã. NATO încearcã sã ne organizeze, UE încearcã sã ne domesticeascã. Degeaba. Apa trece, pietrele rãmân, avem ºapte vieþi în pieptul de aramã, românul nu piere. Nu moare ºi nu se transformã. Se adapteazã. Se descurcã. Þine cu dinþii de specificul lui naþional. ªi tocmai de aceea, sunt pesimist. Cred cã nu ne vom schimba niciodatã. Vom continua sã stãm în calea tuturor binefacerilor ºi noroacelor, fãrã sã luãm decât caimacul de primã instanþã. În rest, vom dospi, somnolenþi, în dulcele borº autohton, cu mici accese de enervare tandrã... Strãzile vor rãmâne mereu betege, pline de gropi ºi asfaltate cu gumilastic, autostrãzile, dacã vor exista, vor fi niºte ºantiere perpetue, ºoferii "profesioniºti sau amatori" vor conduce bezmetic, isteric, mitocãneºte. κi vor parca maºinile în poarta ta, în curtea ta, în sufletul tãu ºi, dacã protestezi, te vor înjura exterminator sau vor zâmbi suveran, de la înãlþimea limuzinei proprii. Justiþia va fi mereu o loterie, ziarele vor evita orice urmã de decenþã ºi de nobleþe. Limba se va strica zi de zi, televiziunile vor atinge culmi de manipulare ºi trivialitate. Laura Andreșan e doar începutul. Oricine va putea striga în piaþa publicã orice despre oricine. "Relaþiile", pilele, bacºiºul vor fi la fel de greu de înlãturat ca ºi câinii vagabonzi, politicienii vor perora obscen despre patrie ºi se vor gândi strict la gãºtile de partid ºi la conturile personale. Toate scursurile vor ajunge vedete, toþi derbedeii vor deveni campioni ai dreptãþii. Vom fi sufocaþi de proasta creºtere, de inculturã, de muzicã proastã ºi de fast-food. Prostia va avea bani, iar nepriceperea va avea putere. Aerul se va umple de invidie, urã ºi bãºcãlie. Comunismul va reînvia, roz ºi cochet, cu sprijinul unor bãieþei de bani (ºi idei) gata, semidocþi ºi trendy, netrãiþi, iresponsabili, grãbiþi sã gãseascã înainte de a cãuta. În schimb, icoanele vor fi evacuate din viaþa publicã, în numele unei libertãþi de conºtiinþã care nu ºtie încã nici ce e libertatea, nici ce e conºtiinþa. Manelele se vor multiplica, urbanistica va intra în colaps, vom avansa trudnic printre rãgete ºi scuipãturi. ªi vom vota, o datã la patru ani, în funcþie de clubul sportiv care ne place. Cum vedeþi, sunt pesimist. Ba pot, pentru ca sã spun, cã sunt apocaliptic. Totul a început când, întors la Bucureºti dupã o vacanþã agitatã pe alte meleaguri, am constatat douã lucruri: mai întâi cã e mai cald decât în restul Europei, mai cald decât la Mediterana ºi apoi cã singura scarã rulantã care urca de la autobuze la ghiºeele de control-pașapoarte nu funcþioneazã. Am urcat gâfâind, cu mireasma patriei în nãri. Sunt prea pesimist? De-abia aºtept sã fiu contrazis. Andrei Pleºu
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 11:37
Nu se vorbeºte destul despre poluarea sonorã la care ne condamnã nu statul sau politica globalã, ci semenii noºtri. În comparaþie cu alte seminþii, românii au tendinþa sã vorbeascã tare. Fie rãstit (la nervi), fie surescitat (la veselie), fie pur ºi simplu tare, din proastã creºtere sau din convingerea cã ce are de spus intereseazã pe toatã lumea, românul cultivã tonul ridicat.
Pare sã creadã cã interlocutorul – orice interlocutor - e, prin definiþie, cineva tare de ureche. De aceea, strada, cîrciuma, mall-ul, toate locurile publice au, la noi, ceva de iarmaroc pestriþ. Ceea ce, în oraºele „normale” din alte pãrþi, este zumzetul discret al ambianþei urbane, la noi e zgomot de codru, de Bãrãgan, de zaiafet. ªi cînd munceºte, românul îºi cheltuie jumãtate din energie strigînd. Chiar ºi micile ºantiere curente (cele care, de pildã, dau gãuri în asfalt) provoacã tãmbãlãu. „Coechipierii” se cheamã non stop unii pe alþii, îºi dau indicaþii, înjurã cu nãduf, sau, mãcar, fluierã a pagubã. Nici noaptea nu-i potoleºte. Ba dimpotrivã! Stimulaþi, cumva, de liniºtea din jur, se strãduiesc încã ºi mai abitir s-o umple cu interjecþii. Sã fie un reziduum ancestral al singurãtãþii pastorale? Al vremurilor cînd se dialoga de pe un deal pe altul? Sau al muncii de cîmpie, sub un soare torid, cînd agricultorul cerea apã consoartei aflate la celãlalt capãt al tarlalei? Dar ºi modernitatea a fost de îndatã adoptatã tot pe linia ”aplicaþiilor” ei sonore. Radioul, amplificatoarele, telefonul mobil ºi-au adus rapid contribuþia la multiplicarea trepidaþiilor noastre auriculare. La masa de-alãturi din restaurant, de pildã, cînd cîte un client volubil face lungi conversaþii cu iubita, cu mama, cu ºefu`, aºa încît, vrei nu vrei, devii indiscret (chiar dacã omul nu pare sã aibã nimic de ascuns). De altfel ºi fãrã telefon unii muºterii de la mesele învecinate îþi stricã liniºtiþi cheful ºi ciorba întreþinîndu-se cu amicii din jur ca ºi cum ar fi acasã, în bucãtãria proprie: cu glas mare, cu hohote de rîs ascuþite, cu tachinerii de budoar. Prin oraºe s-a rãspîndit obiceiul ca, din cînd în cînd, în piaþa centralã, o orchestrã ”de fiþe” sã-ºi instaleze pagode întregi de scule muzicale, cu ajutorul cãrora terorizeazã sonor, ore de-a rîndul, tot ce miºcã pe o razã de cîþiva kilometri. S-a dovedit cã ºoarecii, de la anumite cote de decibeli în sus, fac ulcer, se nevrozeazã sau mor. Omul pare sã fie mai rezistent. Eventual se cretinizeazã, cade în fandacsie sau, mai rãu, devine dependent. Oricum, mãrturisesc cã n-am prea multã încredere în cei care, fericiþi (sau resemnaþi) sã fie agresaþi în felul acesta, îºi exprimã ”liber” votul cînd li se cere… Un obicei generalizat este ºi ”muzica de fond” din orice magazin, dar mai ales din restaurante ºi cafenele. Eºti invitat sã abandonezi orice conversaþie ºi sã te dai pe mîna gazdei, cu preferinþele ei muzicale, cu nevoia ei de zumzãialã ritmicã sau de imagini televizate. Iar cine crede cã poþi gãsi scãpare în aer liber, se înºealã amarnic. Vrei sã te retragi undeva, departe de lume, într-o cabanã pitoreascã, pe-un picior de plai, pe-o gurã de rai? Ai toate ºansele sã te trezeºti, într-o bunã zi, cã paradisul însuºi e invadat de pasiunea cuiva din zonã pentru minunatul nostru folclor sau pentru ºugubeþele noastre manele. Faþã de epidemia de sunete revãrsatã peste vãi întregi, micile exerciþii de prin cîrciumi ºi pieþe sunt jocuri nevinovate de amatori. Cred, sincer, cã un asemenea regim sonor, o asemenea cruciadã de decibeli sunt o sursã primejdioasã de imbecilizare publicã. Simplul fapt cã urechile noastre nu se mai odihnesc niciodatã e o catastrofã. Ca sã nu mai vorbesc despre ce eºti obligat sã auzi. Cãci nu asculþi Mozart sau Eminescu (nici ei n-ar fi, de altfel, o hranã igienicã, dacã prezenþa lor acusticã ar fi obligatorie ºi neîntreruptã), ci asculþi lucruri de genul: ”Ce te uiþi aºa, du-te-n pana mea!”, ”Iubi, iubiþel, scoate banii de la bancã, sã-þi arãt cã nu-s þãrancã, bagã cardu-n bancomat, sã-mi arãþi cã eºti bãrbat”, ”Sunt bunã, bunã de tot, altcumva sã fiu nu pot!”, ”Tatãl meu este boier, cã mi-a luat elicopter!”, ”Sunt bãrbat de calitate, super-calitate. La mine gîndeºte capul ºi cîºtig banii cu sacul”. Asaltaþi, clipã de clipã, cu voie sau fãrã voie, de asemenea ingeniozitãþi erotice, comerciale, metafizice, nu e de mirare cã ne degradãm vesel, cu mic cu mare, ratãm bacalaureatul, încurcãm economia de piaþã, gîndim politicul ca pe o huiduialã de stadion, facem rating unor emisiuni ºi unor ziare de birt, vorbim româna ca pe o limbã strãinã, ne realizãm social ºi intelectual pe forumuri, alegem parlamentari descurcãreþi, formaþi la ”fãrã frecvenþã”, ne uitãm de sus la dumneaei Europa, dãm vitejeºte cu oiºtea-n gard, cu bîta-n baltã ºi cu nuca-n perete. Facem tot ce facem pe un fond muzical pe care ni-l aleg alþii. Am scãpat de totalitarismul ideologilor comuniºti ºi cochetãm cu totalitarismul þoapei prepotente. La mai mare! Andrei Plesu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 11:50
There are only two global problems of humanity, energy and education. Energy is the basis of material existence and education as social. They must be resolved.
The rest is speculation, business Tetsuo Yoshida Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1833 mesaje Membru din: 4/06/2013 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 24 Decembrie 2013, ora 12:01
1454 "Asa este, am exact aceleasi pareri ca si tine despre perioada ceausista, a fost intocmai cum o descri, chiar daca eu am trait intr-un orasel din provincie si nu in capitala. La fel cred si despre cacaciosi de teapa lui Hakon si a altora care nu se mai considera romani de multi prieteni ce au pe-acolo pe unde s-au pripasit si nu mai prididesc cu sfaturile. Cretineii astia isi imagineaza ca daca au avut pe cineva care le-a gasit un loc de munca bine platit pe-afara, i-au si transformat automat in destepti, in niste fiinte superioare, in niste romani mult mai romani, spusele lor seamana mai degraba cu tezele lui Ceausescu din mai, aprilie si dintotdeauna, li se pare ca orice basina dau pe gura devine linie directoare de urmat fara cracnire de catre niste retarzi cum ne vad pe noi, fraierii care-am ramas in tara. Nu ne rasculam la comanda unui bou ca Hakon sau altii ca ei, asta e pacatul nostru, nu ducem la indeplinire, de indata si fara cracnire, sarcinile pe care ni le traseaza idiotii astia. Si, da, iar iti dau dreptate, tembelii astia isi imagineaza ca numai ei au fost pe-afara. Am fost si eu, si nimeni nu m-a injurat, n-a fost oripilat cand a aflat ca sunt roman, n-a lesinat nimeni ... nu s-a sinchisit nimeni de invazia pe care o produsesem prin prezenta mea. Unora chiar le-a placut de mine si m-au invitat sa mai revin. Si nu cred ca au fost numai politicosi. CHIAR DACA STIU CA SPUN ASTA TUTUROR. Si o sa ma mai duc daca imi voi permite pentru ca mi-a placut ".[/quote] Pana la urma , despre ce este vorba ? Despre mentalitatea romaneasca despre care admiti ca este rea sau despre mandria orgoliulului ranit in nationalism ?Daca recunoastem cu totii ca mentalitatiea generala trebuie sa se schimbe de ce ne suparam atat de usor atunci cand o spune unul care traieste afara ? Doar pentru ca nu suportam sfaturi de la altii ? Iti surade directia inspre care ne indreptam ? Cu siguranta nu vrem sa ne intoarcem in bezna " epocii de aur " si atunci ce-i de facut ? Sa asteptam stoici si mandri sa treaca 40-50 de ani asa cum ai spus dar nu cumva sa indrazneasca vreunul sa ne dea sfaturi ?? Care este interesul nostru general ? Sa fim mandri saraci nationalisti infranti de clasa politica sau sa schimbam mentalitatea generala ? De ce mai discutam cu totii pe aici ? Stiu , e mai simplu sa ne pupam si sa ne complimentam reciproc , sa fim mandri ca suntem romani dar cu ce ne incalzeste asta in urmatorii 40-50 de ani ! ? Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|