back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 >> Sari la pagina:

CREMENE

743 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Iulie 2012, ora 21:39

Uite SILVER daca tot te plangi ca nu-ti raspunde nimeni, ca sa nu poti spune ca ramai nebagat in seama, desi am spus ca nu-ti voi mai raspunde, sunt marimios la inima si ma indur sa-ti raspund.

- Nu doresc sa fiu complice la incalcarea Constitutiei, legilor si regulamentelor parlamentare.
De acord, nu vreau sa am un presedinte care a incalcat constitutia, un guvern care a incalcat legea,
neaplicand legea cresterii salariale la profesori, si un parlament care a acceptat numaratoarea Anastasei.

- Nu doresc sa fiu complice la distrugerea statului de drept.
Nici eu, in care un presedinte dicta taieri de pensi, imprumuturi la FMI, inchideri de scoli si spitale.

- Nu vreau sa fiu cetatean al unei Romanii in care Avocatul Poporului ajunge Avocatul Puterii.
Corect, unde a fost avocatul poporului cand pensiile au fost taiate, prin frauda in parlament,
cand CCR a spus ca se pot taia toate pensiile numai ale magistratilor nu. Era al puterii.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie al carei premier incalca decizia Curtii Constitutionale si
da buzna la Bruxelles fara vreun alt mandat decat unul imaginar dat de un grup de parlamentari traseisti.
A fost perfect constitutional, altfel presedintele nu scapa ocazia sa depuna plangere penala,
faptul ca nu a facut-o demonstreaza ca afost constitutional si legal.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie in care ministrul de Interne suna noaptea la un
infractor condamnat definitiv la doi ani de inchisoare pentru a se scuza ca trebuie sa il duca la puscarie.
Nici eu nu vreau ca cineva in tara asta sa fie condamnat pe baza de probe indirecte si
de judecatori numiti din procurori care nu aveau decret de inamovibilitate, si sa ise schimbe incadrarea juritica
in ultima zi pentru a nu se putea apara, oricat de vinovat ar fi.

- Nu vreau sa fiu membru al unui stat in care un grup mafiot isi permite sa mobilizeze o adevarata retea pentru a scapa de puscarie un infractor condamnat definitiv la doi ani de inchisoare,
fara ca vreunui membru al acelui grup sa i se clinteasca un fir de par din cap.
In primul rand nu stiu la cine te referi, dar eu stiu pe cineva care aprimit zilele trecute
doua NUP-urin in doua dosare, printre care unul de spalare de bani,
sau in care Anastase cu probe directe, de furt de voturi primeste NUP.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie al carei ministru politic al Justitiei
e capabil sa participe la proteste menite sa intimideze magistrati sau sa ceara
incarcerarea unor procurori.
nici mie numi place cand consiliul superior al magistraturii afirma ca presa face presiuni impotriva lor,
nu mi place cand presedintele CCR se atepronunta pe o cauza, nu-mi place cand justitia se face la televizor si nu la tribunal.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie al carei ministru politic al Justitiei ii declara,
cu de la sine putere, incompatibili pe doi dintre magistratii CCR si cere public anchetarea lor.
Antepronuntarea si incopatibilitatea iti spun ceva.

- Nu doresc sa fiu complice la aplicarea unor ordonante de
urgenta care incalca flagrant Constitutia si principiul fundamental al separatiei puterilor in stat.
poate ne spui si noua despre ce e vorba, ca noi nu stim nimic.

- Nu vreau sa fiu membru al unui stat in care Parlamentul nesocoteste deciziile instantei si
refuza sa vacanteze, in conformitate cu Constitutia,
mandatele unor senatori si deputati incompatibili.
Poate, dar exista precedente in care guvernul nu a vrut sa aplice
deciziile judecatoresti si sa plateasca, pensiile si salariile reintregite castigate in instanta.
Te referi la perlamentul despre care Basescu a spus ca nu vrea sa-i fie slugoi?

- Nu vreau sa traiesc intr-un stat european in care Televiziunea
Publica executa comenzile unui fost sef al Serviciului de Informatii Externe,
iar Consiliul ei de Administratie este numit prin incalcarea legii.
Nici eu cu o televiuziune care traieste din banii contribuabililor,
care are datorii de milione de euro si risepeste banii, in vant siunde
basescu avea spatiu alocat sa injure populatia.

- Nu vreau sa fiu membru al unui stat guvernat de politicieni care vor sa forteze
introducerea unui sistem de vot imoral si neconstitutional.
Se pare ca la locale unde a fost sistemul de vot pe care il clamezi v-a convenit,
dupa ce ati vazut ca va bate si dan diaconescu nu v-a mai convenit

- Refuz sa mai simt umilinta permanenta de a avea in fruntea Executivului un dottore plagiator,
in stare sa expedieze, de la Palatul Victoria, unei prestigioase reviste de stiinta,
scrisori pline de greseli si sa terfeleasca reputatia unor oameni de stiinta remarcabili
intr-o incercare disperata de a amana inevitabilul.
Ar trebui sa incepi cu Laura Codruta Kovesi, dosarule ei de plagiat e mai vechi.
De ea de ce nu amintesti?

Voi raspunde la toate punctele, acum am putina treaba.

nenita_dan

32 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 22 Iulie 2012, ora 22:11

- eu nu vreau sa fac parte dintr-o lume in care un personaj ce negociaza pentru functia de procuror general ameninta cu moartea ziaristi
- eu nu vreau sa fac parte dintr-un stat unde presedintele parlamentului minte in public fara sa clipeasca (sau poate a clipit imi cer scuze daca m-am inselat)
- eu nu vreau sa fac parte dintr-o tara unde ministrul justitiei comite un act necinstit (aruncand vina pe predecesori intr-un caz atat de evident incat pare mai curand o atitudine sablon decat o enuntare de opinie)

cand iti faci timp, mie poti sa-mi raspunzi doar la astea trei. Si nu pe langa sau in paralel.

Raporteaza abuz de limbaj
valeriulivanov

1792 mesaje
Postat pe: 22 Iulie 2012, ora 22:11

Referitor la afisul public pro Basescu:Nu stinge flacara democratiei?!.Care democratie?!,Vorbesti in van fara a fi rezultate.E mai rau ca pe tinpul lui Ceausescu,a fost infiintata politia politica,telefoanele,NET-ul sunt verificate,camera de luat vederi oriunde si la intersectii,reperarea zonei unde te afli dupa telefonul mobil etc.DNA-ul este folosit ca arma de santaj in razboaiele politice,intimidarea,eliminarea adversariilor politici,.La curtea constitutional judecatorii sunt numiti de presedinte si este normal ca sa depinda deciziilee de cei care le-au numit,ambsadorii sunt numiti de presedinte si este normal ca votul de demitere a presedintelui sa fie viciat deoarece cetatenii de origine romana din strainatate au nevoie de anumite servicii de la ambsada.Situatia cresteri bursei se datoreaza neproductiei,a imprumuturilor si traiul din taxe si impozite.(stat neproductiv).Un Ambasador al unui stat a zis ca ziua de vot pentru schimbarea Presedintelui va fi cea mai neagra. Se vede ca mizeria crunta in Romania i-l avantajeaza.Referitor la politica externa in UE a blocat florile Olandei in vama pentru a forta intrarea in spatial Schengen,a sanctionat fiscal firma Nokia-Finlandendeza pentru a determina vot pentru aderare la zona Schengen,a facut loby in U E pentru a ocoli vetoul Olandez folosindu-se de presedentia Poloneza la UE,D-lui Barosso,Partidului European influienta Americana ,etc,.Acesta este domnul Basescu,un artist glumet,figurant ,plangaret ca sa-ti franga inima si duplicitar.

CREMENE

743 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2012, ora 22:24

De la: nenita_dan, la data 2012-07-22 22:11:02- eu nu vreau sa fac parte dintr-o lume in care un personaj ce negociaza pentru functia de procuror general ameninta cu moartea ziaristi
- eu nu vreau sa fac parte dintr-un stat unde presedintele parlamentului minte in public fara sa clipeasca (sau poate a clipit imi cer scuze daca m-am inselat)
- eu nu vreau sa fac parte dintr-o tara unde ministrul justitiei comite un act necinstit (aruncand vina pe predecesori intr-un caz atat de evident incat pare mai curand o atitudine sablon decat o enuntare de opinie)

cand iti faci timp, mie poti sa-mi raspunzi doar la astea trei. Si nu pe langa sau in paralel.

dar intr-o tara in care fratele presintelui ameninta cu moartea tot ziaristi se poate,
Nu prea stiu care e minciuna, sau te referi .
Si nici cu actul necinstit nu sunt la curent.
Detaliaza sa intelegem.

nenita_dan

32 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2012, ora 22:25

M-am intrebat oare cum trebuie sa fie cineva in varful piramidei, in functia de presedinte. Ce s-ar intampla in cazul in care Romania devine o tinta a unei puteri externe (mafie sau afaceri necinstite de anvergura mare, cifre mai mari ca PIB-ul Romaniei pe un an), si presedintele ar avea ideea sa se impotriveasca. Cat de moral ar trebui sa fie ca sa nu se lase cumparat? Cat de independent ca sa nu se supuna unor interese de grup? Cat de curajos sa reziste amenintarilor de orice fel-inclusiv cu moartea? Cat de mult sa tina la un popor ca sa faca toate astea pentru poporul respectiv ? Intrebarea pe care ti-o poti pune este daca exista un asemenea om. Vestile sunt bune. Asemenea oameni exista. Este doar o chestiune de educatie, exista oameni care in viata isi seteaza prioritatile dupa valori spirituale, si nu materiale. De exemplu un om care are valori materiale, va pune banul in varful preferintelor sale. si va acorda atentie doar obtinerii de beneficii. Un om care are valori spirituale, este in culmea fericirii cand are impliniri spirituale, material se multumeste cu o viata medie, si priveste rece goana dupa profituri. Cineva care iubeste dreptatea va fi cel mai fericit cand va face dreptate. Cineva care iubeste arta va fi fericit cand va crea o capodopera. Cineva care iubeste oamenii va fi fericit cand ii va face pe oameni sa fie fericiti. Savanti, scriitori, artisti sau oameni ai bisericii (cei care nu pacatuiesc desigur) pot sa aiba asemenea valori, ca si orice om educat sa fie cinstit. Pentru un asemenea om onoarea si dreptatea sunt mai presus decat banul. Nu inseamna ca unii sunt "hrapareti" si altii sunt "caraghiosi sentimentali". NU, fiecare are locul lui in societate, cei care au valori materiale vor impinge ca un motor dezvoltarea industriala, si cei cu valori spirituale vor veghea la organizare si respectarea regulilor, sa nu se ajunga la o o jungla fara de lege in care domneste dreptul celui mai puternic si astfel sa aiba toata lumea dreptul la sanse si la o viata buna. Pe langa faptul ca atunci cand un asemenea om ajunge la conducere intr-o societate preponderent materialista este un moment de destupat sampania, exista insa si o cerinta, una mare de tot.Un asemenea om face totul pentru ceilalti, dar in momentul in care va fi atacat, societatea pentru care lupta trebuie sa il si sustina. Altfel, el neluptandu-se pentru lucruri materiale, ci doar pentru ceilalti, risca sa fie dezamagit puternic si afectat profund.

nenita_dan

32 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2012, ora 22:46

- amenintari cu moartea, imi place ca nu negati chestia cu procurorul general desi nu stiu daca au fost facute intr-un mod care poate constitui proba juridica. Mersi pentru confirmare. Aveti probe privind ceea ce spuneti dvs.? Puteti prezenta situatia?
- decizia curtii constitutionale privitor la neconstitutionalitatea OUG a fost prezentata exact invers de Dorneanu. Primirea cerintelor de la comisia europeana a fost negata si ea. Ati auzit de tehnica de inversare a realitatii? e un articol tare fain in Romania Libera. Cititi Romania Libera?
- Titus Corlatean a afirmat ca raportul europenilor defavorabil Romaniei e din vina fostului guvern, atunci
cand e clar ca e din vina evenimentelor din perioada Ponta. Sper ca nu o sa cereti sa va argumentez mai mult.Aveti studii juridice? Puteti evalua onestitatea. Imi pare rau ca nu pot sa mai stau acum pe forum.

CREMENE

743 mesaje

Postat pe: 22 Iulie 2012, ora 23:13

De la: nenita_dan, la data 2012-07-22 22:46:13- amenintari cu moartea, imi place ca nu negati chestia cu procurorul general desi nu stiu daca au fost facute intr-un mod care poate constitui proba juridica. Mersi pentru confirmare. Aveti probe privind ceea ce spuneti dvs.? Puteti prezenta situatia?
- decizia curtii constitutionale privitor la neconstitutionalitatea OUG a fost prezentata exact invers de Dorneanu. Primirea cerintelor de la comisia europeana a fost negata si ea. Ati auzit de tehnica de inversare a realitatii? e un articol tare fain in Romania Libera. Cititi Romania Libera?
- Titus Corlatean a afirmat ca raportul europenilor defavorabil Romaniei e din vina fostului guvern, atunci
cand e clar ca e din vina evenimentelor din perioada Ponta. Sper ca nu o sa cereti sa va argumentez mai mult.Aveti studii juridice? Puteti evalua onestitatea. Imi pare rau ca nu pot sa mai stau acum pe forum.

Mircea Basescu in cazul lui Mugur Ciuvica, "Aa cum vede Ciuvic c se fac case acolo eu i fac lui cas, ori cas ori loc de veci, ce vrea",
www.antena3.ro/politica/mircea-basescu-lui-mugur-ciuvica-ii-dau-...
?Da aa i-am spus reporterului?, a declarat Mircea Bsescu la Sinteza Zilei. Mai precis, fratele preedintelui i-a spus reporterului de la Gndul: ?Ori i faci meseria, ori eti un gozar ca alii, cum bine v-a zis frate-miu?.

Nu stiu daca ai citi raportul Comisiei europene pe justie, In cadrul mecanismului de verificare si cooperera, dar eu l-am citit,
ec.europa.eu/cvm/docs/com_2012_410_en.pdf, ar fi util sa-l citesti si sa vezi ca referirile la ce sa intamplata in ultima luna sunt pasagere, in schimb supune cu a cresct coruptia, cum un numar tot mai mare de persoane afirma au tot ami putina incredere in justitie, cum lauda DNA desi culmea acrescut copruptia. Merita citit, in unele locuri te poti si amuza.

Despre care OGU e vorba?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 08:34

De la: nenita_dan, la data 2012-07-22 22:25:26M-am intrebat oare cum trebuie sa fie cineva in varful piramidei, in functia de presedinte. Ce s-ar intampla in cazul in care Romania devine o tinta a unei puteri externe (mafie sau afaceri necinstite de anvergura mare, cifre mai mari ca PIB-ul Romaniei pe un an), si presedintele ar avea ideea sa se impotriveasca. Cat de moral ar trebui sa fie ca sa nu se lase cumparat? Cat de independent ca sa nu se supuna unor interese de grup? Cat de curajos sa reziste amenintarilor de orice fel-inclusiv cu moartea? Cat de mult sa tina la un popor ca sa faca toate astea pentru poporul respectiv ? Intrebarea pe care ti-o poti pune este daca exista un asemenea om. Vestile sunt bune. Asemenea oameni exista. Este doar o chestiune de educatie, exista oameni care in viata isi seteaza prioritatile dupa valori spirituale, si nu materiale. De exemplu un om care are valori materiale, va pune banul in varful preferintelor sale. si va acorda atentie doar obtinerii de beneficii. Un om care are valori spirituale, este in culmea fericirii cand are impliniri spirituale, material se multumeste cu o viata medie, si priveste rece goana dupa profituri. Cineva care iubeste dreptatea va fi cel mai fericit cand va face dreptate. Cineva care iubeste arta va fi fericit cand va crea o capodopera. Cineva care iubeste oamenii va fi fericit cand ii va face pe oameni sa fie fericiti. Savanti, scriitori, artisti sau oameni ai bisericii (cei care nu pacatuiesc desigur) pot sa aiba asemenea valori, ca si orice om educat sa fie cinstit. Pentru un asemenea om onoarea si dreptatea sunt mai presus decat banul. Nu inseamna ca unii sunt "hrapareti" si altii sunt "caraghiosi sentimentali". NU, fiecare are locul lui in societate, cei care au valori materiale vor impinge ca un motor dezvoltarea industriala, si cei cu valori spirituale vor veghea la organizare si respectarea regulilor, sa nu se ajunga la o o jungla fara de lege in care domneste dreptul celui mai puternic si astfel sa aiba toata lumea dreptul la sanse si la o viata buna. Pe langa faptul ca atunci cand un asemenea om ajunge la conducere intr-o societate preponderent materialista este un moment de destupat sampania, exista insa si o cerinta, una mare de tot.Un asemenea om face totul pentru ceilalti, dar in momentul in care va fi atacat, societatea pentru care lupta trebuie sa il si sustina. Altfel, el neluptandu-se pentru lucruri materiale, ci doar pentru ceilalti, risca sa fie dezamagit puternic si afectat profund.

poiii, Nenita, NICI NU S- A OPUS in vreun fel !
de ce crezi ca don presedinte a fost cel mai fervent sustinator al " privatizarilor " de la CUPRUMIN sau Rosia Montana ....sau a gazelor de sist ? ha ! auzi la el : s-a opus
de ce crezi ca-i sustinut de niste "europeni " sau americani, atit de vizibil , incit miroase a Amestec in treburile interne ale altui stat ?

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 09:10

Baselule, uitai sa-ti spui :
AMR 6 zile !
sa ai o saptamina buna si linistita ,asa cum le-ai facut-o romanilor in ultimii 7 ani !

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 09:35

De la: CREMENE, la data 2012-07-22 21:39:59Uite SILVER daca tot te plangi ca nu-ti raspunde nimeni, ca sa nu poti spune ca ramai nebagat in seama, desi am spus ca nu-ti voi mai raspunde, sunt marimios la inima si ma indur sa-ti raspund.

- Nu doresc sa fiu complice la incalcarea Constitutiei, legilor si regulamentelor parlamentare.
De acord, nu vreau sa am un presedinte care a incalcat constitutia, un guvern care a incalcat legea,
neaplicand legea cresterii salariale la profesori, si un parlament care a acceptat numaratoarea Anastasei.

- Nu doresc sa fiu complice la distrugerea statului de drept.
Nici eu, in care un presedinte dicta taieri de pensi, imprumuturi la FMI, inchideri de scoli si spitale.

- Nu vreau sa fiu cetatean al unei Romanii in care Avocatul Poporului ajunge Avocatul Puterii.
Corect, unde a fost avocatul poporului cand pensiile au fost taiate, prin frauda in parlament,
cand CCR a spus ca se pot taia toate pensiile numai ale magistratilor nu. Era al puterii.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie al carei premier incalca decizia Curtii Constitutionale si
da buzna la Bruxelles fara vreun alt mandat decat unul imaginar dat de un grup de parlamentari traseisti.
A fost perfect constitutional, altfel presedintele nu scapa ocazia sa depuna plangere penala,
faptul ca nu a facut-o demonstreaza ca afost constitutional si legal.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie in care ministrul de Interne suna noaptea la un
infractor condamnat definitiv la doi ani de inchisoare pentru a se scuza ca trebuie sa il duca la puscarie.
Nici eu nu vreau ca cineva in tara asta sa fie condamnat pe baza de probe indirecte si
de judecatori numiti din procurori care nu aveau decret de inamovibilitate, si sa ise schimbe incadrarea juritica
in ultima zi pentru a nu se putea apara, oricat de vinovat ar fi.

- Nu vreau sa fiu membru al unui stat in care un grup mafiot isi permite sa mobilizeze o adevarata retea pentru a scapa de puscarie un infractor condamnat definitiv la doi ani de inchisoare,
fara ca vreunui membru al acelui grup sa i se clinteasca un fir de par din cap.
In primul rand nu stiu la cine te referi, dar eu stiu pe cineva care aprimit zilele trecute
doua NUP-urin in doua dosare, printre care unul de spalare de bani,
sau in care Anastase cu probe directe, de furt de voturi primeste NUP.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie al carei ministru politic al Justitiei
e capabil sa participe la proteste menite sa intimideze magistrati sau sa ceara
incarcerarea unor procurori.
nici mie numi place cand consiliul superior al magistraturii afirma ca presa face presiuni impotriva lor,
nu mi place cand presedintele CCR se atepronunta pe o cauza, nu-mi place cand justitia se face la televizor si nu la tribunal.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie al carei ministru politic al Justitiei ii declara,
cu de la sine putere, incompatibili pe doi dintre magistratii CCR si cere public anchetarea lor.
Antepronuntarea si incopatibilitatea iti spun ceva.

- Nu doresc sa fiu complice la aplicarea unor ordonante de
urgenta care incalca flagrant Constitutia si principiul fundamental al separatiei puterilor in stat.
poate ne spui si noua despre ce e vorba, ca noi nu stim nimic.

- Nu vreau sa fiu membru al unui stat in care Parlamentul nesocoteste deciziile instantei si
refuza sa vacanteze, in conformitate cu Constitutia,
mandatele unor senatori si deputati incompatibili.
Poate, dar exista precedente in care guvernul nu a vrut sa aplice
deciziile judecatoresti si sa plateasca, pensiile si salariile reintregite castigate in instanta.
Te referi la perlamentul despre care Basescu a spus ca nu vrea sa-i fie slugoi?

- Nu vreau sa traiesc intr-un stat european in care Televiziunea
Publica executa comenzile unui fost sef al Serviciului de Informatii Externe,
iar Consiliul ei de Administratie este numit prin incalcarea legii.
Nici eu cu o televiuziune care traieste din banii contribuabililor,
care are datorii de milione de euro si risepeste banii, in vant siunde
basescu avea spatiu alocat sa injure populatia.

- Nu vreau sa fiu membru al unui stat guvernat de politicieni care vor sa forteze
introducerea unui sistem de vot imoral si neconstitutional.
Se pare ca la locale unde a fost sistemul de vot pe care il clamezi v-a convenit,
dupa ce ati vazut ca va bate si dan diaconescu nu v-a mai convenit

- Refuz sa mai simt umilinta permanenta de a avea in fruntea Executivului un dottore plagiator,
in stare sa expedieze, de la Palatul Victoria, unei prestigioase reviste de stiinta,
scrisori pline de greseli si sa terfeleasca reputatia unor oameni de stiinta remarcabili
intr-o incercare disperata de a amana inevitabilul.
Ar trebui sa incepi cu Laura Codruta Kovesi, dosarule ei de plagiat e mai vechi.
De ea de ce nu amintesti?

Voi raspunde la toate punctele, acum am putina treaba.

Esti malitios,vrei cu tot dinadinsul sa ma jignesti ,daca asa consideri tu ca se poarta un dialog ,e problema ta ,e tipic USL-ist .
Nu ti'am cerut sa ma bagi pe mine in seama ,eu am cerut doar sa'ti exprimi parerea asupra manifestului ( care nu e redactat de mine ) ,atat ......vad ca sunt puncte in care recunosti si condamni incalcarea statului de drept ,inseamna ca esti un om onest si nu esti ipocrit .
De ce mereu se ia ca "amenintare" un post de al meu ,tin minte ca te'am felicitat odata ,si imediat a fost interpretat ca " dosare,stii cine sunt eu ......." De ce interpretati ,chiar nu se mai poate discuta in Ro. ,doar jigniri si " ba pe'a matii " a inceput sa ma dezguste un astfel de dialog ,nu mi'l doresc ,nu am de impartit nimic cu nimeni ,daca se poate sa ne " contram "in opiniile noastre insotite cu dovezi palpabile e OK,,restul e de prost gust .........

c poi numai s reueti, nu ai cum s pierzi. Eecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eec. Nimic. Totul nainteaz in istoria umanitii precum se ntmpl i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz de-a lungul cltoriei tale.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 09:36

De la: gabigabi2, la data 2012-07-23 09:10:26Baselule, uitai sa-ti spui :
AMR 6 zile !
sa ai o saptamina buna si linistita ,asa cum le-ai facut-o romanilor in ultimii 7 ani !

Si tie'ti doresc sa ai o viata buna pana in ........2014 !

c poi numai s reueti, nu ai cum s pierzi. Eecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eec. Nimic. Totul nainteaz in istoria umanitii precum se ntmpl i cu procesul ei evolutiv. Totul avanseaz de-a lungul cltoriei tale.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 09:54

De la: Silver9AM, la data 2012-07-23 09:36:54
De la: gabigabi2, la data 2012-07-23 09:10:26Baselule, uitai sa-ti spui :
AMR 6 zile !

Si tie'ti doresc sa ai o viata buna pana in ........2014 !

si eu, tie, dupa 2014, asta daca nu cumva, Base' va primi inca din 29 iulie raspunsul pe care-l merita ptr. tot ce-a facut Ro !

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 10:13

Vad ca lucrurile decurg in nota eterna, atacuri la persoana, nimic nou ...
Asa ca-mi vad de treaba.
Mie mi-e clar ce si cum am de facut la referendum, la alegerile parlamentare, eventual la cele prezindentiale, daca or fi ...
Vad ca si altora le e clar ... nu vad de ce sa ma mai sfadesc cu unul sau cu alta care n-au alta treaba.
S-auzim de bine.
Sau, altfel spus, sa traim bine, desi acum, chestia asta suna mai degraba a injuratura (dupa capul unora) chiar daca noul guvern exact asta ne promite daca vom vota impotriva lui Basescu ...
Avand in vedere devaloriazarea monedei din ultima vreme, nu prea sunt semne, dar altceva nu mi-a mai ramas. Sa fiu optimist ....

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 10:21

De la: Silviu, la data 2012-07-23 10:13:42Vad ca lucrurile decurg in nota eterna, atacuri la persoana, nimic nou ...
Asa ca-mi vad de treaba.
Mie mi-e clar ce si cum am de facut la referendum, la alegerile parlamentare, eventual la cele prezindentiale, daca or fi ...
Vad ca si altora le e clar ... nu vad de ce sa ma mai sfadesc cu unul sau cu alta care n-au alta treaba.
S-auzim de bine.
Sau, altfel spus, sa traim bine, desi acum, chestia asta suna mai degraba a injuratura (dupa capul unora) chiar daca noul guvern exact asta ne promite daca vom vota impotriva lui Basescu ...
Avand in vedere devaloriazarea monedei din ultima vreme, nu prea sunt semne, dar altceva nu mi-a mai ramas. Sa fiu optimist ....

Si as mai adauga ,si dupa semnalele care vin din interiorul UE......pana la un punct il inteleg pe ponta ca minte ,asta e mitoman de ingheata ,ca nu are cu ce'si onora promisiunile ,e clar .....problema mare viine din ce verdict o sa de'a FMI,CE ........aici e buba pe care multi nu o vad ,sau se faca ca nu o vad....

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 10:23

De la: Silviu, la data 2012-07-23 10:13:42Vad ca lucrurile decurg in nota eterna, atacuri la persoana, nimic nou ...
Asa ca-mi vad de treaba.
S-auzim de bine.

nu-ti promite, mai Silviule , ca vei trai bine, ca datoriile trebuiesc platite....economia-i la pamint ; agricultura, idem ; locuri de munca, nu-s....deci : de unde naiba sa traiesti bine ? ce tot bateti moneda pe stupiditatea asta pe care doar voi, basistii, o sustineti ?
- ce se poate promite si eu asta astept ,este Intrarea in Normalitatea LEGII, asa cum este ea consfintita de Constitutie si de aici decurg toate celelalte !

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 10:25

Am ajuns sa nu mai vedem incalcari crase ,cu premeditare .......Presedintele interimar are voie sa faca campanie politica in favoarea unui partid ? Deci il suspendam pe unul ptr. presupuse incalcari ale constutiei dar nu'l vedem pe cel ce'l inlocuieste ca o face pe fata...bravos natiune !

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 12:02

D-le @Cremene - la ex. pe care l-ati dat va ajut sai eu cu versiunea in limba romana :

ec.europa.eu/cvm/docs/com_2012_410_ro.pdf

ca poate acel "fan a lui Basescu" nu cunoaste limba engleza si este pacat sa nu aiba acces la textul original.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 12:23

Ca deobicei fanii lui Basescu (oare sunt cei care stau in acea casa, de unde isi conduce Basescu Campania Pro-Basescu - chiar, mai are "EBA buzele mai sexi decat mainile" sau nu?! ) cand nu stiu ce sa mai raspunda (inpiedicandu-se in prostiile lor pe care le arunca fara sa se gandesca prea mult) schimba tema si incearca alte teme, doar-doar vor castiga ceva!

Acuma au dat-o pe Presedintele interimar, de parca este obligatoriu ca sa fie ales la Alegerile viitoare Presedinte al Romaniei! Dar atata timp cat ei zic si sustin ca numai Basescu are dreptate, tot asa ei sunt convinsi ca la Alegerile viitoare va fi Presedinte al Romaniei numai cel pe care il propune Basescu! Tampenie mai mare decat asta nu am mai vazut/auzit. Dar ce sa le faci celor platiti/avantajati de catre Basescu, de unde nu este (minte), nici Dumnezeu nu cere, asa ca ii lasam in mintera lor, mai ales ca si unul din ei a spus ca prefera sa stea in rahatul lui Basescu decat sa aleaga pe altcineva!

Nota:

Ca Basescu, cat a fost Presedinte al Romaniei, a condus efectiv PDL-ul (Boc fiind doar o paiata a lui Basescu - recunoscut de chiar el) desi era INTERZISDE LEGE se vede ca nu este important pt "fanii lui Basescu"! Ce voua nu-va place, de ce nu i-ati spus/cerut si lui Basescu cat timp a fost Presedinte al Romaniei?! A, nu va avantaja sau nu puteati primi bani de la gasca lui Basescu! Se aude "fanilor a lui Basescu'! Vi se raspunde cu aceeasi moneda!

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 12:39

De la: eugenb, la data 2012-07-23 12:23:05Ca deobicei fanii lui Basescu (oare sunt cei care stau in acea casa, de unde isi conduce Basescu Campania Pro-Basescu - chiar, mai are "EBA buzele mai sexi decat mainile" sau nu?! ) cand nu stiu ce sa mai raspunda (inpiedicandu-se in prostiile lor pe care le arunca fara sa se gandesca prea mult) schimba tema si incearca alte teme, doar-doar vor castiga ceva!

Acuma au dat-o pe Presedintele interimar, de parca este obligatoriu ca sa fie ales la Alegerile viitoare Presedinte al Romaniei! Dar atata timp cat ei zic si sustin ca numai Basescu are dreptate, tot asa ei sunt convinsi ca la Alegerile viitoare va fi Presedinte al Romaniei numai cel pe care il propune Basescu! Tampenie mai mare decat asta nu am mai vazut/auzit. Dar ce sa le faci celor platiti/avantajati de catre Basescu, de unde nu este (minte), nici Dumnezeu nu cere, asa ca ii lasam in mintera lor, mai ales ca si unul din ei a spus ca prefera sa stea in rahatul lui Basescu decat sa aleaga pe altcineva!

Nota:

Ca Basescu, cat a fost Presedinte al Romaniei, a condus efectiv PDL-ul (Boc fiind doar o paiata a lui Basescu - recunoscut de chiar el) desi era INTERZISDE LEGE se vede ca nu este important pt "fanii lui Basescu"! Ce voua nu-va place, de ce nu i-ati spus/cerut si lui Basescu cat timp a fost Presedinte al Romaniei?! A, nu va avantaja sau nu puteati primi bani de la gasca lui Basescu! Se aude "fanilor a lui Basescu'! Vi se raspunde cu aceeasi moneda!

Ai, nu ne-nebuni ...
Presedintele interimar are, cu doua exceptii, exact aceleasi prerogative ca presedintele ales.
Nu ne mai f... creierii ca Antonescu ar avea mai multa voie decat Basescu c-asa crezi tu.
Zici ca relatia Base-Boc era de natura stapan-sluga docila, pentru ca Boc facea ce zicea Base.
Pai acum ce "relatie" e intre Antonsescu si Ponta ? Nu sunt amandoi pe aceeasi lungime de unda ...
Auzi, mai analistule, ia mai mediteaza inainte sa scri toate tampeniile astea care sunt mari infractiuni daca e vorba despre Basescu si mari virtuti data ce vorba despre Ponta-Antonescu.
Cauta-ti alti clienti.

Gabi, aia cu traitul bine nu o mai asteptam de mult de la Basescu, pe motiv de criza, o asteptam de la cei doi demagogi care tunau si fulgerau si promiteau ca daca vor fi ei vor face si vor drege.
Tu esti in stare sa ne f ... creierii cu Basescu ani la rand ca sa ne explici de ce nu se tin de cuvant cei din USL, evident numai si numai din cauza lui Basescu ...
Mai bine te-ai intreba in ce fel nu-i lasa Basescu ...
Ce cauta presedintele interimar la mitinguri delirand pe tema Basescu si democratia, ce cauta USL-ul la mitingurile astea, ce cauta PDL-ul sa-l sprijine pe Basescu ?
Toate partidele incalca constitutia in camapania asta cu referendumul.
Aci e vorba de o campanie a unui singur om: a presedintelui ales si suspendat temporar.
Doar el are dreptul sa-si faca campanie si sa incerce sa lamureasca poporul ca merita sa revina in functie ! Toti ceilalti n-au ce sa caute in poveste, sunt toti niste infractori indiferent din ce partid sunt.
Eu nu mai astept binele de la Basescu, indiferent de rezultatul referendumului ci de la tandemul Ponta-Antonescu. Despre asta vorbesc ei zilele astea, asta promit ei c-o sa avem daca votam Da la referendum.
Este ?
Sau n-ati observat chestia asta, ocupati fiind sa-l sfasiati pe Basescu ....

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
CREMENE

743 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 14:17

Cred ca trebuie sa lamurim un aspect, in privinta participarii presedintelui la manifestarile, mitinguti, si adunari in timpul campaniei pentru referendum.
1) Referendumul nu sunt alegeri, nici locale, nici prezidentiale, nici parlamentare.
La fel cum si Basescu la referendumul din 2009, ca si presedinnte te poti pozitiona pentru da sau pentru nu , in cadrul referendumului. In capaniile locale si parlamentare, presedintele in functie, chiar si cel interimar nu poate participa la campania electorala, el nefacand politica, la cele prezidentiale, poate participa din pozitia de candidat.
Numai ca aici e referendum, adica o consultare populara cu privire la demiterea actualului presedinte. Nu e vorba de candidatura, sau de alegeri.

ARTICOLUL 84
(1) n timpul mandatului, Preedintele Romniei nu poate fi membru al unui partid i nu poate ndeplini nici o alt funcie public sau privat.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 14:49

De la: Silver9AM, la data 2012-07-23 10:25:46 Am ajuns sa nu mai vedem incalcari crase ,cu premeditare .......Presedintele interimar are voie sa faca campanie politica in favoarea unui partid ? Deci il suspendam pe unul ptr. presupuse incalcari ale constutiei dar nu'l vedem pe cel ce'l inlocuieste ca o face pe fata...bravos natiune !

despre CARE partid vorbesti, cashcheta ? Care Partid e-n campanie electorala acum si ptr. CE ? ha ?
omul- pres. Basescu a fost Suspendat pe motivul stiut ,ca atare EL- personal isi face campanie siesi , asa cum se vede : Acuzind pe altii si Nedind niciun fel de explicatii in ceea ce-l priveste pe el si actiunile lui , desi asa ar fi fost normal : el a fost Contestat si Suspendat !
in rest :
PDL n-are decit sa-l sustina
USL n-are decit sa-l combata

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 14:58

Cric nu are voie sa faca campanie electorala....sau are?
Este mediator.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 15:04

De la: CREMENE, la data 2012-07-23 14:17:52Cred ca trebuie sa lamurim un aspect, in privinta participarii presedintelui la manifestarile, mitinguti, si adunari in timpul campaniei pentru referendum.
1) Referendumul nu sunt alegeri, nici locale, nici prezidentiale, nici parlamentare.
La fel cum si Basescu la referendumul din 2009, ca si presedinnte te poti pozitiona pentru da sau pentru nu , in cadrul referendumului. In capaniile locale si parlamentare, presedintele in functie, chiar si cel interimar nu poate participa la campania electorala, el nefacand politica, la cele prezidentiale, poate participa din pozitia de candidat.
Numai ca aici e referendum, adica o consultare populara cu privire la demiterea actualului presedinte. Nu e vorba de candidatura, sau de alegeri.

ARTICOLUL 84
(1) n timpul mandatului, Preedintele Romniei nu poate fi membru al unui partid i nu poate ndeplini nici o alt funcie public sau privat.

Interesant..........deci ,ca sa inteleg si eu : C.A. are dreptul sa se manifeste la diverse mitinguri deoarece nu e implicat personal ,el doar un cetatean oarecare care'si striga nemultumirea,care indeamna la demiterea Presedintelui ..... care din punctul tau de vedere nu incalca legea deoarece nu are nici un interes in aceasta problema ,am inteles bine ?
Prin urmare nu incalca nici ART. 84 deoarece C.A. ca si Presedinte interimar a zbierat ,la mitingurile organizate unde nu era urma de partid politic ,au fost doar niste precupeti si un autocar cu Ucrainieni......misto interpretare ,asa o sa se intampe si la rezultatul final al referendumului ,fara obligativitate la sigilare urnelor,vot unde vrea muschiul fiecarui cetatean,ore din noapte numai bune de "votat si numarat'......nu conteaza cine voteaza si cum,o sa fie o mare de buletine rosii.......si asta in timp ce euro a depasit 6 lei......

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 15:20

De la: Silver9AM, la data 2012-07-23 15:04:58
De la: CREMENE, la data 2012-07-23 14:17:52Cred ca trebuie sa lamurim un aspect, in privinta participarii presedintelui la manifestarile, mitinguti, si adunari in timpul campaniei pentru referendum.

ARTICOLUL 84

Interesant..........deci ,ca sa inteleg si eu : C.A. are dreptul sa se manifeste la diverse mitinguri deoarece nu e implicat personal ,el doar un cetatean oarecare care'si striga nemultumirea,care indeamna la demiterea Presedintelui ..... care din punctul tau de vedere nu incalca legea deoarece nu are nici un interes in aceasta problema ,am inteles bine ?
Prin urmare nu incalca nici ART. 84 deoarece C.A. ca si Presedinte interimar a zbierat ,la mitingurile organizate unde nu era urma de partid politic ,au fost doar niste precupeti si un autocar cu Ucrainieni......misto interpretare ,asa o sa se intampe si la rezultatul final al referendumului ,fara obligativitate la sigilare urnelor,vot unde vrea muschiul fiecarui cetatean,ore din noapte numai bune de "votat si numarat'......nu conteaza cine voteaza si cum,o sa fie o mare de buletine rosii.......si asta in timp ce euro a depasit 6 lei......

Erata ........4,6 lei .

CREMENE

743 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 15:34

ARTICOLUL 84

Uite , m-am uitat in constitutie, in legea referendumului, in Legea nr. 47/1994 privind organizarea si functionarea Presedintiei Romaniei, nicaieri nu e stipulat in mod explicit sau implicit, ca presedintele nu are voie sa participe, la campania pentru referendum, deci e legal, altceva in mod sigur daca era o singura reglementare legala pe acest aspect, sunt absolut convins ca PDL- il manca de viu, sau il spanzura de primul felinar intalnit in cale.
2 la referendumul din 2009, cand basescu a initaiat un refer. pentru unicameral, si-a pus poza pe toate afisele pt refer, cu tot felul de texte, desi Comisia de la Venetia facuse doua recomandari clare.
A) nu este recomandat ca initiatorul referendumului sa faca campanie pro referendum fiindca poate influenta rezultatul,
B) nu este recomandat ca refer., sa aibe loc in aceiasi zi cu alegerile, indiferent de natura lor, cu atat mai putin in care initiatorul este candidat in timpul al ambelor campani, cea pentru refer. cat si cea electorala.

cum ti de pare?

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 15:53

De la: CREMENE, la data 2012-07-23 15:34:00

ARTICOLUL 84

Uite , m-am uitat in constitutie, in legea referendumului, in Legea nr. 47/1994 privind organizarea si functionarea Presedintiei Romaniei, nicaieri nu e stipulat in mod explicit sau implicit, ca presedintele nu are voie sa participe, la campania pentru referendum, deci e legal, altceva in mod sigur daca era o singura reglementare legala pe acest aspect, sunt absolut convins ca PDL- il manca de viu, sau il spanzura de primul felinar intalnit in cale.
2 la referendumul din 2009, cand basescu a initaiat un refer. pentru unicameral, si-a pus poza pe toate afisele pt refer, cu tot felul de texte, desi Comisia de la Venetia facuse doua recomandari clare.
A) nu este recomandat ca initiatorul referendumului sa faca campanie pro referendum fiindca poate influenta rezultatul,
B) nu este recomandat ca refer., sa aibe loc in aceiasi zi cu alegerile, indiferent de natura lor, cu atat mai putin in care initiatorul este candidat in timpul al ambelor campani, cea pentru refer. cat si cea electorala.

cum ti de pare?

Am crezut ca ai sa observi "ghilimelele de rigoare" din postul meu ,eu am vorbit din punct de vedere MORAL .........dar ce mai este moral in Ro. in aceste zile.......Observatiile notate cu A si B sunt de bun simt ,dar asa cum am zis......in Ro. se intampla " viceversa"

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 16:06

MORAL ? vorbesti despre MORALITATE, cind Suspendatul a SCUIPAT in ochi poporul roman, afirmind cu ura ca el Nu vrea sa fie SLUGOIUL parlamentului ?
da' cine-i Parlamentul, Silvare , cine ? Nu-i POPORUL in forma sa institutionalizata si este PUTEREA SUPREMA in Stat si nu Basescu ? si care-i relatia dintre inst Parlamentului si cea a presedentiei ? vai de voi ca nu stiti ce vorbiti si vai de noi , caci sunteti in Stare de Orice ilegalitate, imoralitate ,ptr. a-l impune pe acest om care-i o imensa Primejdie ptr. Romania !

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 16:37

De la: gabigabi2, la data 2012-07-23 16:06:13MORAL ? vorbesti despre MORALITATE, cind Suspendatul a SCUIPAT in ochi poporul roman, afirmind cu ura ca el Nu vrea sa fie SLUGOIUL parlamentului ?
da' cine-i Parlamentul, Silvare , cine ? Nu-i POPORUL in forma sa institutionalizata si este PUTEREA SUPREMA in Stat si nu Basescu ? si care-i relatia dintre inst Parlamentului si cea a presedentiei ? vai de voi ca nu stiti ce vorbiti si vai de noi , caci sunteti in Stare de Orice ilegalitate, imoralitate ,ptr. a-l impune pe acest om care-i o imensa Primejdie ptr. Romania !

Cand te fortezi ai momentele tale de glorie......Chiar cine e PARLAMENTUL RO. AZI ?Pe cine reprezinta el ? Daca acei parlamentari nu s'au mai regasit si nu au mai putut sa'si exercite mandatul ,dat de cetateni ,de ce nu si'au dat demisia ?

PS. Sper sa te duca mintea sa iei provenienta parlamentarilor la partidele in care votantii i'au trimis ptr. ai reprezenta.........

nenita_dan

32 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 19:39

Partea cea mai importanta a alegerii este sa alegem exact ce ne dorim.
Adica de a alege BINELE sau RAUL pentru ca VREM binele sau VREM raul.
Dar ce e BINE si ce e RAU?
Este clar ca ceea ce este bine pentru unii poate fi rau pentru altii, de exemplu ceea ce este bun pentru oamenii cinstiti poate fi rau pentru hoti de si ce e bun pentru hoti poate fi rau pentru oamenii cinstiti. Intr-un grup de oamani cinstiti, hotul e rau :"asta e in stare sa te si fure". Intr-un grup de hoti, ala cinstit e rau: "asta e in stare chiar sa te toarne la politie".

Deci binele sau raul se raporteaza la normele unui grup, unei societati, a unei lumi. Ca sa poti sa clarifici notiunea de "bine" trebuie deci sa alegi o lume, si sa vezi ce inseamna "binele" in lumea aceea.

Deoarece traim intr-o democratie, unde avem dreptul sa alegem, putem alege atat binele cat si raul.
Putem alege de exemplu sa nu mai traim intr-o democratie. Si alegem dictatura la vot, iar democratia se termina la inchiderea urnelor.

Vrem asta? Sunt convins ca nu. Atunci cum alegem? Prima oara alegem lumea catre care tindem.
Civilizatia spre care tindem este Uniunea Europeana (sper ), deci "binele" este ceea ce este bine in UE. Apoi ne situam de care parte suntem, vrem binele sau vrem raul, asa cum sunt ele in UE. Pentru ca votul priveste viitorul, trebuie sa ne gandim nu cum suntem acum, ci cum am vrea sa fim. De exemplu cineva care este obligat sa lucreze la "negru" sau sa calce legea intr-un mod care nu este grav, comparandu-se cu ce "bine" in UE, ar putea conclude ca el e "rau". Dar daca viitorul pe care si-l doreste este legal, adica "bun" el poate fi de fapt "bun" pentru ca tinde catre "bine". Si atunci pentru a alege corect pentru el va vota binele. Sa luam un hot sau un escroc care nu concepe sa fie altfel nici acum nici in viitor. Dupa normele UE el este "rau". Ca sa aleaga ceea ce e bine pentru el va trebui sa aleaga "raul".

Daca toti romanii care vor alege vor alege EXACT ceea ce isi doresc, atunci, majoritatea va hotara "EXACT" ce vom fi, perfect cinstit, si incontestabil, am stabili EXACT cum e tara noastra, o tara "buna sau rea" (pentru UE), si viitorul va fi EXACT cel pe care il vom alege, si-l vom merita 100% oricum ar fi. (in shengen sau )

Dureros, trist si nedrept ar fi insa sa ne pacalim, si sa alegem altceva decat ceea ce vrem de fapt. Este unul din momentele importante ale istoriei Romaniei, nu avem voie sa fim neseriosi, pentru ca in clipele astea noi facem istoria.

Manipularea este exact dusmanul gandirii noastre libere. Pot sa-mi las gandirea inflentata de COPILARII (sic sic ca am votat, la la lalaaala) sau ORGOLII (sa vezi ce-i fac eu la vot, sa vezi ce-i arat eu la vot) sau de TURMA (ca asa vrea toti la mine-n bloc) sau de FRICA (nu vreau sa fiu de partea cuiva atacat in mod violent) sau de vreun bilet de tombola sau mi-e jena sa mai continui. Eu nu doresc sa ma pacalesc si sa traiesc apoi ani de zile cu ideea, si cand voi citi mai tarziu intr-un manual de istorie ce s-a intamplat, sa imi vina sa sar peste pagina.

Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje

Postat pe: 23 Iulie 2012, ora 21:38

De la: CREMENE, la data 2012-07-23 21:32:43
De la: nenita_dan, la data 2012-07-23 19:39:59Partea cea mai importanta a alegerii este sa alegem exact ce ne dorim.
Adica de a alege BINELE sau RAUL pentru ca VREM binele sau VREM raul.
Dar ce e BINE si ce e RAU?
Este clar ca ceea ce este bine pentru unii poate fi rau pentru altii, de exemplu ceea ce este bun pentru oamenii cinstiti poate fi rau pentru hoti de si ce e bun pentru hoti poate fi rau pentru oamenii cinstiti. Intr-un grup de oamani cinstiti, hotul e rau :"asta e in stare sa te si fure". Intr-un grup de hoti, ala cinstit e rau: "asta e in stare chiar sa te toarne la politie".

Deci binele sau raul se raporteaza la normele unui grup, unei societati, a unei lumi. Ca sa poti sa clarifici notiunea de "bine" trebuie deci sa alegi o lume, si sa vezi ce inseamna "binele" in lumea aceea.

Deoarece traim intr-o democratie, unde avem dreptul sa alegem, putem alege atat binele cat si raul.
Putem alege de exemplu sa nu mai traim intr-o democratie. Si alegem dictatura la vot, iar democratia se termina la inchiderea urnelor.

Vrem asta? Sunt convins ca nu. Atunci cum alegem? Prima oara alegem lumea catre care tindem.
Civilizatia spre care tindem este Uniunea Europeana (sper ), deci "binele" este ceea ce este bine in UE. Apoi ne situam de care parte suntem, vrem binele sau vrem raul, asa cum sunt ele in UE. Pentru ca votul priveste viitorul, trebuie sa ne gandim nu cum suntem acum, ci cum am vrea sa fim. De exemplu cineva care este obligat sa lucreze la "negru" sau sa calce legea intr-un mod care nu este grav, comparandu-se cu ce "bine" in UE, ar putea conclude ca el e "rau". Dar daca viitorul pe care si-l doreste este legal, adica "bun" el poate fi de fapt "bun" pentru ca tinde catre "bine". Si atunci pentru a alege corect pentru el va vota binele. Sa luam un hot sau un escroc care nu concepe sa fie altfel nici acum nici in viitor. Dupa normele UE el este "rau". Ca sa aleaga ceea ce e bine pentru el va trebui sa aleaga "raul".

Daca toti romanii care vor alege vor alege EXACT ceea ce isi doresc, atunci, majoritatea va hotara "EXACT" ce vom fi, perfect cinstit, si incontestabil, am stabili EXACT cum e tara noastra, o tara "buna sau rea" (pentru UE), si viitorul va fi EXACT cel pe care il vom alege, si-l vom merita 100% oricum ar fi. (in shengen sau )

Dureros, trist si nedrept ar fi insa sa ne pacalim, si sa alegem altceva decat ceea ce vrem de fapt. Este unul din momentele importante ale istoriei Romaniei, nu avem voie sa fim neseriosi, pentru ca in clipele astea noi facem istoria.

Manipularea este exact dusmanul gandirii noastre libere. Pot sa-mi las gandirea inflentata de COPILARII (sic sic ca am votat, la la lalaaala) sau ORGOLII (sa vezi ce-i fac eu la vot, sa vezi ce-i arat eu la vot) sau de TURMA (ca asa vrea toti la mine-n bloc) sau de FRICA (nu vreau sa fiu de partea cuiva atacat in mod violent) sau de vreun bilet de tombola sau mi-e jena sa mai continui. Eu nu doresc sa ma pacalesc si sa traiesc apoi ani de zile cu ideea, si cand voi citi mai tarziu intr-un manual de istorie ce s-a intamplat, sa imi vina sa sar peste pagina.

Seara buna Silviu.
Am citit si cred ca am inteles foarte bine ce ai spus, intradevar in multe cazuri chiar si la nivel national, interesele sunt divergante, desi nu ar trebui, interesul national ar trebui sa fie unic.
uite te rog da-mi 5 exemple de ce a facut Basescu bine pentru tara in ultimul mandat, fiindca eu voi veni cu cateva exemple de ce a facut rau pentru tara.
Da e adevarat, manipularea, e foarte grava, si foarte grava atunci cand se face pe si impotriva propriului popor, cateva exemple ar fi binevenite, pentru a sti la cele ne referim, sti mie imi place sa fiu concret, si punctual, astfel vom putea sa pricepem ce face diferenta dintre Turma si cei care sunt dincolo de gard. Faptul ca cei care primesc un bilet de tombolo, vor iesi la vot la referendum, nu inseama nimic, pot lua bilete si cei care voteaza si pro si contra, e doar un stimulent de a iesi la vor, de a-ti exercita un drept constitutional, nu pentru a vota ceva anume.
Vezi tu, desi contrar recomandarii Comisiei de la Venetia, CCR a spus ca pentru a fi validat Refer. e nevoie de prag electoral. Care e motivatia Comisei de la Venetia, 1) cei care nu vin la vot fiindca nu pot sau pur si simplu nu au chef sa vina fiindca s-au saturat de toata clasa politica in bloc, pot fi asimilati cu cei care sunt efectiv impotriva si 2) fiind doua categorii de votanti , activi , care aleg sa mearga la vot si pasivi cei care aleg sa nu mearga, votul celor care aleg sa nu meaga impreuna cu cei care refuza sa voteze, vor anula votul celor activi, fara a se putea face o diferenta clara intre cai care abtinandu-se de la vot, sunt impotriva si cei care inmod normal nu pot sau nu vor sa voteze.
In general manipulatea este in cele mai multe cazuri asociata si cu dezinformarea.
Asa ca atunci cand basescu a spus Doamnei Merkel, " A mai avut o ntrebare legat de cum decurge procedura, dac e reglementat n Constituie procedura de suspendare a preedintelui. I-am spus: "Nu, nu e reglementat", a declarat senin Bsescu."
Ex de lucruri rele facute de Basescu:
1) a divizat, jignit si umilit societatea romanesca intr-un mod inadmisibil, lovind sistematic in aproape toate categoriile profesionale, Cica medicii sunt platiti foarte bine, si daca nu le convine sa plece din Romania, profesorii sunt platiti foarte bine ca ce au doua luni de vacanta, ce mai vor, si putem continua.
2) a numit la conducerea ministerului invatamantului un individ care nici macar nu are bacul luat, dupa ce a afirmat ca scoala romaneasca scoate numai tampiti,
3)Taierea pensiilor cu ajutorul votului furat de anastase,
4)Chiar daca USL castiga alegerile din noiembrie, nu am sa le dau mandatul de prim ministru lucru pe care la si facut, Cazul Klaus Iohannis
5) a pus-o pe fiisa europarlamentar
6) a inchis scoli si spitate.

Ori faci o manipulare jalnica,ori esti in necunostinta crasa...............punctele de la 1 la 6 cad unul cate unul ,la cea mai minima informare reala !

Pagini: << 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: