back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Basescu

Pagini: << 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

296 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 16:43

De la: goaaddict2003, la data 2009-07-12 16:37:23Corect, subscriu comentariului tau. Gaozarul Bashinescu este cel mai penibil presedinte din istoria acestei tari, dar din pacate mai sunt si conationali care s-ar arunca si in cap pentru el. Pentru mine, procentul de prostie crancena din tara asta se masoara in sustinatorii si votantii lui Basescu, in procent de aproximativ 35%, dar din fericire intr-o continua scadere !!!
P.S. E foarte tare ca lui Basescu cazul Ridzi i se pare unul minor - normal ca e din PDL, ca daca era din alt partid, o manca cu fulgi cu tot pana acum - ca Bashinescu nu ne spune nimic despre Videanu, unul din putinii parlamentari romani arestati dupa '89, care iar e din PDL si care daca era din orice alt partid era facut cu ou si otet pana acum, sau de Costel Iancu, mafiotul si interlopul din Craiova, PDL-ist, care a sechestrat si maltratat un om si a scapat basma curata. Traiasa BASHINESCU, MARELE LUPTATOR ANTICORUPTIE !!!
Ma bulagiule,cind tragi limbi strigi lozinci?

http://www.youtube.com/watch?v=iYKYDqZsUNo
va_ciuruim

225 mesaje
Oras: Turnu Magurele

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 20:38

De la: goaaddict2003, la data 2009-07-12 16:38:51Scuze, despre Videanu am vrut sa spun de fapt condamnat, nu arestat !!!

Da ce mai io sint gainar sa suport condamnari,dai banul si DNA ul joaca dupa muzica ta,in rest este CANCAN

conform cercetarilor facute sa stabilit ca black-friday și silver9am ,apartin aceluiaș ID,,o persoana care vrea sa compromita PDL ul prin prezentarea de afirmații oneroase și injuri ,cautași sa-l izolați.
ferikal

1 mesaj
Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 20:47

sunt de acord cu tine...

BOBITA

638 mesaje

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 20:59

De la: ferikal, la data 2009-07-12 20:47:10sunt de acord cu tine...
Asa a zis si tata

Si totusi tata va pacaleste inca odata ca romanii uita repede !
twincle

275 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 12 Iulie 2009, ora 21:04

Asculta bolovane ... cred ca esti drogatul de fredy.......(rotmar)

teo
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 07:41

De la: 9am088163, la data 2009-07-12 16:47:20MAI DESTEPTULE ,coruptii sint cei care nu sint in PDL

Acest adevar il stiu si eu ...Am incercat insa sa induc in eroare cititorii mai naivi ai acestui forum .Macar unul daca prind tot imi fac jocurile securisto-comuniste manipuland opinia publica si slabind sansele singurului presedinte care ,vorba unei doamne, a facut ceva dupa Revolutie si s-a luat la lupta dreapta cu coruptii,comunistii,securistii incercand sa faca o Romanie mai buna,mai frumoasa .Ce sa faci,asa am ordin sa nu inteleg ca notiunea de "corupt" este incompatibila cu cea de membru PDL. .

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 07:57

De la: 9am056627, la data 2009-07-12 16:27:44
CE RUS MIC SI PROST TI-E DOR DE STALIN !!!!!!!!!!!!!! STA BINE ACOLO UNDE ESTE,DACA NU MA CREZI PE CUVANT MERGI DE TE CONVINGE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mai Popartzache ,daca imi era dor de Stalin il sustineam pe Basescu care ii seamana foarte mult la apucaturi... .Tu chiar nu ai nimic normal de spus ci doar macani aiurea ca sa iti treaca timpul mai usor?...Spune mai Cifra cu curaj de ce iti place tie de Basescu si de ce Basescu a luat in cazul Monica Ridzi, o pauza din lupta impotriva coruptiei ?

PS:Sincere felicitari ,este primul tau mesaj scris corect .Iata ca daca stai pe langa niste oameni care scriu corect ai si tu sansa sa mai prinzi cate ceva d'ale gramaticii.Probabil ca asta este si motivul pentru care te mai bagi si tu in seama pe acest forum desi nu ai nimic de spus ci doar injuri cu sete."I-ti" prinde bine sa vezi si tu cum se pun acele liniute ingrozitoare pe care le folosesc carturarii tarii si care ai dracului stiu mereu unde sa le puna.Nu-i asa ca pentru tine proverbul "ai carte ,ai parte" este doar o lozinca de cazinou?

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 08:30

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-13 08:20:02 NEA MARINE,AI DE GRIJA CA TE-AI AUTODEMASCAT SECURISTULE CARE ESTI TU SECURIST!

Bine SEFU',o sa fiu mai atent altadata!Acu' sper sa nu-mi tai aia10% din leafa deoarece am gresit si io ca omu'. .Cica "eroare humanum ieste" cum bine ziceau dacii cand au invatat limba aia veche de circulatie internationala de la trupele de mentinere a pacii stationate pe aceste meleaguri.Oricum sefu', asta deja stie toata reteaua deci eu zic sa ne luam banii si sa ne suim in primul avion de Miami .

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 08:39

De la: vaneamarin, la data 2009-07-13 08:30:45
De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-13 08:20:02 NEA MARINE,AI DE GRIJA CA TE-AI AUTODEMASCAT SECURISTULE CARE ESTI TU SECURIST!

Bine SEFU',o sa fiu mai atent altadata!Acu' sper sa nu-mi tai aia10% din leafa deoarece am gresit si io ca omu'. .Cica "eroare humanum ieste" cum bine ziceau dacii cand au invatat limba aia veche de circulatie internationala de la trupele de mentinere a pacii stationate pe aceste meleaguri.Oricum sefu', asta deja stie toata reteaua deci eu zic sa ne luam banii si sa ne suim in primul avion de Miami .
nu plecam deloc,ne dam la fund[nu cu vaselina ca-i nasol] si asteptam vremurili alea bune,clarrrr???

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 08:45

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-13 08:39:26

nu plecam deloc,ne dam la fund[nu cu vaselina ca-i nasol] si asteptam vremurili alea bune,clarrrr???

La dracu',imi schimbasem deja toti banii in ruble americane...

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 08:46

De la: vaneamarin, la data 2009-07-13 08:45:29

foloseste-te de lirele alea franceze din contu' din cayman,da' vezi nu-l goli de tot

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 08:58

Vai, dar cit de glumet si de inteligent poate sa fie toarsul Ivanea, romanul neaos care se preocupa de tara asta!
Bai tu nu esti doar securist, esti si agent al rusilor in Romania! Tu, cu iubirea ta Tariceanu, bai homosexualule?
Ai fost in Egipt si ai calarit pe camiloi, sau el pe tine?

Fosta membra 9am.ro

677 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 10:39

De la: vaneamarin, la data 2009-07-13 07:41:32
De la: 9am088163, la data 2009-07-12 16:47:20MAI DESTEPTULE ,coruptii sint cei care nu sint in PDL

Acest adevar il stiu si eu ...Am incercat insa sa induc in eroare cititorii mai naivi ai acestui forum .Macar unul daca prind tot imi fac jocurile securisto-comuniste manipuland opinia publica si slabind sansele singurului presedinte care ,vorba unei doamne, a facut ceva dupa Revolutie si s-a luat la lupta dreapta cu coruptii,comunistii,securistii incercand sa faca o Romanie mai buna,mai frumoasa .Ce sa faci,asa am ordin sa nu inteleg ca notiunea de "corupt" este incompatibila cu cea de membru PDL. .
La urma urmei ce a facut Monica ,a ascultat ruga unui tata care-si dorea fetitza parlamentar european neavind loc in Romania.Acum nici sefu nu este vinovat,a utilizat si dispus de mijloacele avute la indemina pentru atingerea scopului.Si voi la fel faceati bulagiilor

Cit este Basescu in floare,nici in tocuri nu ma doare !
godzila

32 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 12:00

De la: 9am070302, la data 2009-07-12 20:59:33
De la: ferikal, la data 2009-07-12 20:47:10sunt de acord cu tine...
Asa a zis si tata
I-MI PLACE DE MUTRA TA ,ESTI LESBIANA?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 12:06

De la: vaneamarin, la data 2009-07-13 08:45:29

amero Vannea, amero !....

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 12:09

De la: black10131307, la data 2009-07-13 08:58:30
Vai, dar cit de glumet si de inteligent poate sa fie toarsul Ivanea, romanul neaos care se preocupa de tara asta!
Bai tu nu esti doar securist, esti si agent al rusilor in Romania! Tu, cu iubirea ta Tariceanu, bai homosexualule?

Mai Negrule ,nu esti tu informat bine,in Egipt te poti duce si pentru alte lucruri interesante in afara de sexul cu camilele care te pasioneaza pe tine.Spre exemplu in batalia de la Kadesh ce zici ,au avut nemtii strategie buna sau nu ? .Asculta sfatul lui Base si cauta pe Google daca vrei sa discutam pe aceasta tema. In rest mesajul tau este unul obisnuit in care arati clar ca cine nu tine cu Basescu este securist ,agent al rusilor,homosexual etc.Logica tipica de basescian infocat care in loc de argumente logice pe care nu le poate avea,baga la greu acuzatii prostesti de acest gen.Eh,ce sa faci si tu altceva decat sa iti imiti idolul...

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 12:12

amero Vannea, amero !.. mytcor,apropo de moneda transnationala AMERO ,cat este realitate si cat fictiune,functioneste,circula[circulati,va rog!?] sau sunt doar basme si bune intentii?

godzila

32 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 12:18

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-13 12:12:37amero Vannea, amero !.. mytcor,apropo de moneda transnationala AMERO ,cat este realitate si cat fictiune,functioneste,circula[circulati,va rog!?] sau sunt doar basme si bune intentii?

Australienii au o vorba;daca te tii de politica ,sex cind mai faci?Va ardeti toata ziua in parabole si femeile voastre se masturbeaza sau au devenit lesbiene

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 12:27

...NAFTA Florinache, despre Eco si ECOWAS nu se sufla o vorbulita, dar se, ....si mai su...UEMOA; CAF; CEMAC au nu stii lista blocurilor comerciale de pe mapamond ?...

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 12:31

De la: mytcor, la data 2009-07-13 12:27:50...NAFTA Florinache, despre Eco si ECOWAS nu se sufla o vorbulita, dar se, ....si mai su...UEMOA; CAF; CEMAC au nu stii lista blocurilor comerciale de pe mapamond ?...
pai mytcor,daca tu sti totul despre orice,inseamna ca stiu si eu,n'asa? doar suntem unul si acelasi sinistru personaj securisto-kaghebist,vorba lu' tata mona care da de mancare la tot cartieru' cat timp tac-su este prefect[simplu sau compus?!]

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 12:38

Dupa al II-lea razboi mondial, datorita faptului ca piata capitalului s-a dezvoltat mai repede decat cea a marfurilor, liberalizarea comertului a devenit si mai imperioasa. In acest sens se manifesta doua tendinte pe planul comertului international: globalizarea pietei, asa cum a fost promovata de SUA in cadrul Acordului General pentru Tarife si Comert (GAAT) si, incepand cu 1995, de nou infiintata Organizatie Mondiala a Comertului (O.M.C.) si crearea de organisme economice regionale promovate, mai intai, de statele europene si, mai apoi, de catre statele din celelalte continente.
De fapt globalizarea (multilateralitatea) si regionalizarea sunt tendinte complementare; realizarea de grupari regionale faciliteaza si grabeste liberalizarea internationala a comertului. Se poate aprecia, deci, ca regionalizarea, la randul ei, a devenit un fenomen global.
Procesul de integrare economica si comerciala regionala, inceput in anii '60, a urmarit realizarea unei diversitati de avantaje: accesul reciproc preferential pe piata; realizarea de zone de liber schimb sau cu regim vamal preferential fata de terti; folosirea in comun a infrastructurii si a institutiilor si nu in cele din urma realizarea unei stranse integrari politice, ca motiv important de depasire a unor dispute si diferende.
Organismele economice regionale au aparut si ca raspuns la lipsa unor institutii globale, atat GATT, cat si OMC nepropunandu-si realizarea de masuri radicale de liberalizare a comertului pana la stadiul de zone libere.
Daca la aparitia primelor organizatii regionale (Comunitatea Economica Europeana, Asociatia Europeana a Liberului Schimb) politica vamala si agricola comuna a condus la un gen de uniuni vamale, in prezent cei 15 doresc integrarea, adica piata unica (de la 1 ianuarie 1993), adica miscarea libera a marfurilor in spatiul comunitar. In aceste conditii, modelul comunitar prevede tarif vamal extern comun, cu doua coloane de taxe vamale aplicate tertilor: taxe autonome si taxe conventionale; pentru importul pe care o tara comunitara il realizeaza din Uniunea Europeana nu se aplica taxe vamale; in cazul importurilor din tarile in curs de dezvoltare se aplica un sistem de preferinte vamale (pentru a se respecta cerintele GATT si OMC).
Din Europa, aflata in fruntea conceptiei integrarii in organizatii regionale, ideea de bloc comercial si de integrare regionala a continuat in ritm sustinut si s-a extins si in alte continente. Marturie stau urmatoarele:
- Zona de Liber Schimb din Europa Centrala (CEFTA) in baza unui acord semnat intre tarile membre (Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia) care a intrat in vigoare in anul 1993, care a decis eliminarea taxelor vamale la majoritatea produselor prelucrate;
- in Asia apare ASEAN, Asociatia Natiunilor din Asia de Sud-Est (Indonezia, Malayezia, Filipine, Singapore, Cambodgia, Brunei), cu peste 300 milioane de locuitori;
- zona de comert liber nord-americana - NAFTA - prin participarea SUA, Canadei si a Mexicului, o piata cu peste 360 milioane locuitori. SUA, facand abstractie de greutatile de adaptare a diferitelor tari din cele doua Americi, a extins aria liberului schimb la 34 de state, prevazandu-se crearea pana in 2005 a unei zone de liber schimb intre acestea (ETAA) care se va dezvolta pe structura actualului Acord de Liber SChimb al Americii de Nord - NAFTA, o zona economica ce cuprinde 850 milioane locuitori;
- reuniuni la nivel inalt intre statele din Comunitatea din Caraibe (CARICOM) au decis realizarea unei piete unice si a unui tarif vamal comun in anul 1972; CARICOM evolueaza in prezent spre realizarea de obiective complexe si anume: instituirea unui tarif vamal comun, armonizarea fiscalitatii, crearea unui fond de investitii, libera circulatie a persoanelor, abordarea in comun a negocierilor internationale pe probleme de mediu inconjurator si turism, etc.;
- Forumul de cooperare Asia - Pacific - APEC-, initiat in 1989 reuneste 18 state si anume: Australia, Brunei, Canada, Chile, China, Coreea de Sud, Filipine, Hong-Kong, Indonezia, Malaezia, Mexic, Noua Zeelanda, Papua Noua Guinee, Singapore, Taiwan, Thailanda si SUA. APEC a fost creat ca for de negociere si cooperare in problemele comerciale si financiare, obiectivul urmarit fiind crearea unei comunitati a economiilor din Asia - Pacific prin liberalizarea schimburilor comerciale reciproce si libera circulatie a factorilor de productie in cadrul regiunii;
- O alta grupare economica in America Latina, la inceput "de forta", dar care, ulterior, s-a micsorat ca importanta, o constituie Pactul Andin (sau Piata Comuna Andina), creat in 1971 intre: Bolivia, Columbia, Ecuador, Peru si Venezuela, care si-a propus realizarea unei uniuni vamale intre tarile membre, cu perspective de piata comuna. Marile discrepante economice ce exista intre tarile membre, ca si instabilitatea politica si conflictele dintre unele tari membre au incetinit mult procesul de integrare, care in prezent ia forma unei zone de comert liber;
- De mare interes pentru America Latina este si gruparea economica Sistemul Economic Latino - American - SELA, constituita in 1975, la care participa toate tarile latino-americane si are ca obiective: promovarea cooperarii interregionale in scopul accelerarii dezvoltarii economico-sociale a tarilor membre, consultare si coordonare pentru adoptarea de pozitii si strategii comune asupra problemelor economice si sociale in organismele si forurile internationale, cat si fata de tarile terte sau grupuri de tari;
- Accentuarea procesului de integrare la nivel regional se reliefeaza si prin semnarea in anul 1991 a tratatului de cooperare intre Argentina, Brazilia, Paraguay si Uruguay care a avut drept obiectiv crearea intre tarile semnatare - incepand cu 1994 - a Pietei Comune a Sudului - MERCOSUR;
- Cooperarea si integrarea economica la nivelul Africii a condus la crearea spatiului economic african, indeosebi prin crearea de grupuri economice subregionale, preludiu al unei Piete Comune la nivelul continentului, care se poate realiza numai prin eficientizarea actualelor nuclee de integrare si cooperare economica: C.E.D.E.A.O. - Comunitatea Economica a Statelor din Africa de Vest; C.E.E.A.C. - Comunitatea Economica a Statelor din Africa Centrala; U.D.E.A.C. - Uniunea Economica si Vamala din Africa Centrala; U.M.A. - Uniunea Maghrebului Arab; Z.E.P. - Zona de Schimburi Preferentiale pentru Africa Orientala si Australa.
O noua realitate la ansamblul continentului o reprezinta crearea Comunitatii Economice Africane, prin semnarea Tratatului de constituire in 1991 in Nigeria;
- Initiativa Central-Europeana (I.C.E.) a luat fiinta din initiativa Italiei, care in 1989 a format impreuna cu Ungaria si fosta Iugoslavie ceea ce s-a numit Dunarea - Adriatica. In 1990 au fost admise in grupare Cehia si Slovacia, iar in 1991 Polonia. In anul 1996 numarul membrilor ajunsese la 10 state: Austria, Bosnia, Croatia, Cehia, Macedonia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria si Italia. Din anul 1996 Romania a devenit membru al I.C.E.. I.C.E. are ca obiectiv central dezvoltarea in aceasta zona a unor retele transeuropene in domeniul transporturilor, telecomunicatiilor, energiei, turismului, protejarii mediului, etc., dand posibilitatea ca unele tari membre sa beneficieze de ajutoare din partea BERD si programului Phare;
- La inceputul lunii februarie 1992 a fost semnat la Istambul acordul prin care a luat fiinta Zona de Cooperare Economica a Marii Negre (Z.C.E.M.N.), prin participarea Turciei, Romaniei, Moldovei, Gruziei, Ucrainei, Armeniei, Azerbaidjanului, Greciei, Albaniei si Rusiei. Z.C.E.M.N. isi propune sa realizeze in spatiul sau geografic: proiecte de interes comun in domeniul transportului, telecomunicatiilor, informatiilor, schimburilor economice, turismului, agriculturii, protectiei sanitare, stiintei, tehnicii si mediului inconjurator. Zona respectiva urmeaza sa devina o zona a cooperarii economice dar si a pacii si stabilitatii, urmand ca treptat sa se integreze in spatiul economic al intregii Europe.
Urmarea acestor initiative este ca circa 60% din comertul mondial se desfasoara in cadrul acestor organisme regionale. Contrar asteptarilor, in ultima perioada nu s-a inregistrat o crestere spectaculoasa in cadrul organismelor si acordurilor de integrare regionala cu exceptia Uniunii Europene. Un studiu recent al Bancii Mondiale a1sasupra impactului integrarii regionale mentioneaza ca "experienta arata ca prin aderarea la blocuri comerciale nu s-au urmarit in mod absolut, performante comerciale deosebite, ci si intelegeri care pot genera un acces mai mare si mai stabil la piete, cresterea credibilitatii politicilor promovate, mijloace de atragere a investitiilor si tehnologiilor".
Evolutia gruparilor regionale si incercarile de integrare economica a tarilor membre a condus la aparitia unor puncte de vedere divergente privind compatibilitatea acestora cu tendintele generale de globalizare si multilateralizare a relatiilor comerciale. Unii analisti considera proliferarea, in ultimii ani, a negocierilor bilaterale si regionale un simptom alarmant al fragmentarii si incoerentei sistemului comercial, reprezentand tot atatea devieri de la principiul multilateralitatii, consfintit de-a lungul timpului drept principiul calauzitor al sistemului comercial international.
Pana in prezent, insa, regionalismul nu a produs un efect devastator asupra procesului de multilateralizare si globalizare. Au existat insa si actiuni care ar fi putut avea efecte deosebit de grave, ca de exemplu aparitia gruparilor NAFTA si APEC in perioada de criza a negocierilor in cadrul Rundei Uruguay, care au avut ca scop de a servi drept alternative, daca sistemul global preconizat nu putea fi infaptuit.
Procesul de integrare comerciala si economica, dupa criterii regionale, a unor economii nationale cu potentialuri si niveluri diferite, da expresie tendintei mai vechi, devenita acum mai pregnanta, de a valorifica factorii geografici pentru interese economice sau ecologice comune si de a aloca si reuni mai eficient la scara internationala unele resurse si capacitati, care, utilizate numai in cadrul national, ar avea efecte mult mai putin semnificative.
Polemicile aparute in cadrul dezbaterilor teoretice si diferitelor reuniuni internationale, derivate din opunerea regionalismului si a globalizarii, par a avea un caracter artificial si a nu observa o caracteristica dominanta a perioadei actuale cu perspective de mentinere si anume: niciuna din aceste tendinte nu poate fi eliminata din economia mondiala, una nu exlude pe cealalta, multilateralismul este sprijinit de regionalism. Formarea de grupuri regionale comerciale si economice flexibile, cu reguli de functionare, dar si cu interese diferite, se constituie intr-un proces necesar, o etapa intermediara inainte de a ajunge la economia globala integrata.
Regionalismul nu constituie o alternativa la globalizare, ci un proces complementar care faciliteaza globalizarea. Regionalismul si globalizarea sunt doua procese independente, care se sustin reciproc, contribuind la liberalizarea relatiilor economice internationale.
Prin constituirea spatiilor economice regionale, regionalismul este fara indoiala calea cea mai eficienta pentru a favoriza deschiderea progresiva a economiilor nationale si liberalizarea fluxurilor globale intr-o perioada de competitie exacerbata. Pe masura ce sistemele de productie se extind in mod frecvent dincolo de granitele nationale, pentru a cuprinde si tarile invecinate, nu trebuie sa mire faptul ca se accentueaza presiunile pentru eliminarea impedimentelor din calea comertului international.
In timp ce anumite aspecte ale productiei contemporane imbraca nu numai dimensiuni regionale ci si globale, datele disponibile releva deosebit de clar ca productia a devenit mult mai integrata la scara regionala decat la cea globala. Pe de alta parte, se poate considera ca internationalizarea productiei reprezinta si forta motrice care alimenteaza acordurile regionale de comert liber.
Noile realitati conturate in cadrul economiei mondiale presupun ca partenerii comerciali sa ajunga la intelegerea faptului ca piata globala este o competitie acerba intre jucatori, dispunand de diferite planuri ale jocului, dar ca, pentru a supravietui in aceste circumstante noi, raporturile de colaborare trebuie sa prevaleze asupra celor de confruntare. Tendintele manifestate la nivel international converg, implacabil, catre adancirea interdependentelor economice, politice si culturale dintre state, ceea ce presupune in mod necesar cooperare, atat in cadru regional cat si multilateral

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 12:43

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-13 12:31:56
De la: mytcor, la data 2009-07-13 12:27:50...NAFTA Florinache, despre Eco si ECOWAS nu se sufla o vorbulita, dar se, ....si mai su...UEMOA; CAF; CEMAC au nu stii lista blocurilor comerciale de pe mapamond ?...
pai mytcor,daca tu sti totul despre orice,inseamna ca stiu si eu,n'asa? doar suntem unul si acelasi sinistru personaj securisto-kaghebist,vorba lu' tata mona care da de mancare la tot cartieru' cat timp tac-su este prefect[simplu sau compus?!]

...a-a !... ie mai mult ca perfect !

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 13:01

Traian Basescu l-a acuzat recent, pe Vantu, la emisiunea "Nasul" de la B1 TV ca "pe ultima suta de metri a guvernarii Tariceanu" a beneficiat de "o rambursare ilegala de TVA de 60 de milioane de euro", prilej cu care seful statului si-a exprimat speranta ca "institutiile statului isi vor face datoria".

Presedintele Romaniei a spus ca stie ca pe actele oficiale "nu pune semnaturi Vantu" si de aceea "altii merg in fata procurorilor". Basescu a explicat ca Vantu a avut grija sa trimita banii din restituirea de TVA "in Cipru si sa-i bage in Realitatea, tribuna aia in care mi se dau lectii".

Replica lui Vantu a venit ieri, cu ceva intarziere, dar cu multa fermitate el l-a actionat in judecata, civil, pe presedinte, cerandu-i despagubiri uriase. Informatia este furnizata de ziaristul Victor Ciutacu, pe blogul propriu, www.ciutacu.ro, via Inpolitics.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 13:03

999videonews.ro/jwplayer/player.swf" width="407" height="324" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="www.macromedia.com/go/getflashplayer" allowfullscreen="true" align="middle" flashvars="file=videonews.ro/files/videos/videos/19d68f6ca8cc5e2.flv&image=video...>

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 13:10

....www.youtube.com/v/gJ69X1qt4sQ&hl=en&fs=1&rel=0">www.youtube.com/v/gJ69X1qt4sQ&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 14:48

cica elevul Bula se cere urgent afara din clasa si se-ntoarce cu pantalonul un in fata ....ce-i Bula,a inceput sa ploua? intreaba tov.invatatoare
- nu,toarasa, bate Vintu !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 14:50

uf ! pantalonul UD !

Fosta membra 9am.ro

48 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 15:14

Ce bomba! E suficient cate un Kalashnikov!

Fosta membra 9am.ro

1563 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 18:00

De la: vaneamarin, la data 2009-07-13 12:09:36
De la: black10131307, la data 2009-07-13 08:58:30

Mai Negrule ,nu esti tu informat bine,in Egipt te poti duce si pentru alte lucruri interesante in afara de sexul cu camilele care te pasioneaza pe tine.Spre exemplu in batalia de la Kadesh ce zici ,au avut nemtii strategie buna sau nu ? .Asculta sfatul lui Base si cauta pe Google daca vrei sa discutam pe aceasta tema. In rest mesajul tau este unul obisnuit in care arati clar ca cine nu tine cu Basescu este securist ,agent al rusilor,homosexual etc.Logica tipica de basescian infocat care in loc de argumente logice pe care nu le poate avea,baga la greu acuzatii prostesti de acest gen.Eh,ce sa faci si tu altceva decat sa iti imiti idolul...

Wow tov. Vanea, cunoastem si istorie antica!
Numai cu istoria contemporana nu stam prea bine!

Stii ce ma oftica la voi astia, contestatari de mucava, nu aveti singe'n veioza! Bai nene, iesi in fata si dovedeste-mi ca esti si inteligent si spune la tot poporul: Ba, nu-l votati pe Basescu, votati-l pe X-ulescu ca ala ne poate scoate din criza, ala o sa termine coruptia, samd, samd....

Nu stiti decit sa dati din clanta ca Basescu e hot, corupt, etc, dar cind vine vorba hai sa-l schimbam, pe cine il votam, pe Isus?

Cu macanitori dalde astia ca tine si gloata, nu facem nicio scofala, nu faceti nimic concret doar dati din gura!

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 19:41

De la: black10131307, la data 2009-07-13 18:00:06

Stii ce ma oftica la voi astia, contestatari de mucava, nu aveti singe'n veioza! Bai nene, iesi in fata si dovedeste-mi ca esti si inteligent si spune la tot poporul: Ba, nu-l votati pe Basescu, votati-l pe X-ulescu ca ala ne poate scoate din criza, ala o sa termine coruptia, samd, samd....

Iti inteleg pozitia,este cea normala a unui sustinator al lui Base care nu intelege niciodata unul din principiile de baza ale lumii civilizate respectiv separarea puterilor in stat,la noi este vorba de respectarea Constitutiei pe scurt.Nu presedintele trebuie sa termine coruptia ,nu presedintele trebuie sa ne scoata din criza samd samd.Faptul ca Base pretinde IN MOD ABSOLUT DEMAGOGIC ca EL face aceste lucruri si ca indivizi ca tine il cred nu este problema mea.

Pagini: << 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului basescu
Mergi la: