omp
182 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 16:33
Dorinta mea ar fi ca atunci cand ies pe strada sa vad oamenii zambind mai mult, umbland mai drept, plini de incredere si radiind de fericire.
|
|
|
9am067109
1 mesaj
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 18:48
De la: marksman, la data 2008-10-04 22:08:40x
dorinta mea : sa cunosc fericirea si s-o pot pastra.
|
9am080376
3 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 21:29
nu vreau sa par rasist dar daca ar fi posibil ca rromii sa plece in india si maghiarii in ungaria,nu as mai dorii nimic decat o BERE RECE
|
sistacmarcela
14 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:38
Dupa ce am citit cateva pagini cu dorinte, am observat ca romanii isi doresc cel mai mult sanatate, fericire si, un trai decent(un loc de munca,o casa, o familie cu copii, o masina !!!) cer foarte, foarte putin ! insa, toate aceste nu le pot avea fara bani !... deci, in concluzie in Romania o tara europeana in plin sec.21!, cand poporul e sarac si nu are un trai decent ! acel popor este bolnav ! si, implicit nefericit !. Tare as vrea ca toate aceste dorinte sa fie citite de asa zise CAPETE LUMINATE care au condus aceasta tara spre saracie si umilinta timp de 20 de ani. Sunt romani care muncesc si sunt umiliti ! pentru un salariu de 650 de lei adica 150 Euro !, suma cu care un neamt, un englez, un francez, un austriac ii da pe consumul de hartia igienica intr-o luna !. Starea de saracie in care se afla in momentul de fata peste 50% din populatia romaniei ESTE IREVERSIBILA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:41
De la: sistacmarcela, la data 2009-06-24 22:38:33Dupa ce am citit cateva pagini cu dorinte, am observat ca romanii isi doresc cel mai mult sanatate, fericire si, un trai decent(un loc de munca,o casa, o familie cu copii, o masina !!!) cer foarte, foarte putin ! insa, toate aceste nu le pot avea fara bani !... deci, in concluzie in Romania o tara europeana in plin sec.21!, cand poporul e sarac si nu are un trai decent ! acel popor este bolnav ! si, implicit nefericit !. Tare as vrea ca toate aceste dorinte sa fie citite de asa zise CAPETE LUMINATE care au condus aceasta tara spre saracie si umilinta timp de 20 de ani. Sunt romani care muncesc si sunt umiliti ! pentru un salariu de 650 de lei adica 150 Euro !, suma cu care un neamt, un englez, un francez, un austriac ii da pe consumul de hartia igienica intr-o luna !. Starea de saracie in care se afla in momentul de fata peste 50% din populatia romaniei ESTE IREVERSIBILA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
bine...si tu ce iti doresti?
|
devilish_girl
1 mesaj
Oras: Ploiesti
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:53
Mi-as dori ca lumea sa nu mai fie atat de pesimista
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 01:19
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-10 22:44:48Daca ar fi posibil sa ti se indeplineasca o dorinta, care ar fi aceia?!!
Sa sting ultimul lumina cre[s]tinismului. ei ... se pare ca am sa prind momentul! cu fiecare zi imi dau seama ca dorinta mea este mai aproape ca niciodata !... oamenii incep sa-si dea seama in ce minciuna gogonata au trait.
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
|
|
9am19780
14 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 12:11
Dimineata la stiri sa aud "asistatul social Traian Basescu si EBA" au plecat in alta tara oricare ar fi ea definitiv si au renuntat la cetatenia Romana.maria
|
|
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 12:15
De la: devilish_girl, la data 2009-06-24 22:53:20Mi-as dori ca lumea sa nu mai fie atat de pesimista
Si eu la fel. ma uit pe forum si se rezolva.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
116 mesaje
Oras: Tecuci
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 12:26
Mi-as dori din tot sufletul, dar nu mai apuc in aceasta viata, sa se schimbe sistemul social.Cam cum am citit in acest articol.Cititi-l si voi si doriti-va din suflet orice!
Spre o nouã erã – cea a tehnologiei
Foarte puþini oameni se opresc sã se întrebe ce anume le îmbunãtãþeºte viaþa. Oare banii? Bineînþeles cã nu. Un om nu poate mânca bani, la fel cum nu poþi turna bani în rezervorul unei maºini pentru a o alimenta. Sã fie politica? Mã îndoiesc. Tot ce pot face politicienii este sã dea legi, sã stabileascã bugete ºi sã declare rãzboi. Oare e religia? Desigur cã nu. Religia nu creeazã nimic altceva decât un soi de alinare emoþionalã pentru cei care au nevoie de acest lucru.
Singurul dar cu adevãrat preþios care ne-a îmbunãtãþit viaþa de-a lungul secolelor este tehnologia. Ce este tehnologia? Este tot ce vezi în jurul tãu atunci când te trezeºti dimineaþa la tine acasã: pat, scaun, cafetierã, tacâmuri, sãpun, creion, computer etc. Imagineazã-þi cum ar fi sã trãieºti o zi fãrã curent electric, fãrã telefon sau fãrã aragaz. Tehnologia a devenit o extensie a atributelor umane care reduce efortul uman permiþându-ne sã facem unele lucru pe care în mod normal nu le-am putea face.
E un fapt cunoscut de toatã lumea cã pentru a putea supravieþui, umanitate are nevoie în primul rând de resurse ºi energie. Din pãcate resursele folosite în prezent pentru a genera energie sunt deþinute, în mare parte, de o elitã ahtiatã dupã bani ºi putere, cãreia nu-i pasã deloc de oameni ºi nici de pãstrarea mediului. Unicul ei scop este profitul ºi puterea. Oricât de paradoxal ar pãrea, în prezent nu ar mai trebui sã folosim combustibili fosili precum petrol ºi gaz pentru a genera energie. Apare astfel întrebarea: dispunem noi oare de alte resurse ecologice ºi de tehnologia necesarã pentru a le folosi? Rãspunsul este afirmativ, DA AVEM!
Resursele folosite astãzi sunt demult învechite ºi, totuºi, marile corporaþii - aceastã clicã ce conduce lumea - nu vor ceda nici în ruptul capului în faþa unor noi tipuri de resurse. Resursele alternative de energie precum hidrogenul sau energia nuclearã sunt insuficiente ºi, de cele mai multe ori, periculoase pentru mediu. Scopul lor este doar acela de a perpetua structura bazatã pe profit. Iar dacã eliminãm toatã propaganda ºi soluþiile promovate din interese personale, putem gãsi o listã impresionantã de resurse regenerabile non-poluante pentru a genera curent electric.
Energia eolianã ºi cea solarã sunt bine cunoscute tuturor, dar adevãratul lor potenþial rãmâne cunoscut de foarte puþini. Energia solarã este atât de abundentã ºi puternicã, încât o orã de luminã la amiazã conþine mai multã energie decât cea consumatã de întreaga lume într-un an. Dacã am putea capta a suta parte (0.01%) din aceastã energie, lumea nu ar mai fi nevoitã sã foloseascã vreodatã petrol, gaze sau orice alt tip de combustibil fosil. Existã multe medii ºtiinþifice care ar putea realiza acest lucru cu tehnologia existentã astãzi dacã nu ar fi blocate de nevoia de a concura pe piaþã cu marii giganþi care deþin monopolul asupra energiilor stabilite. Energia eolianã e consideratã de majoritatea ca fiind slabã ºi dependentã de locaþie. Departamentul de energie al SUA a recunoscut în 2007 cã, dacã energia vântului ar fi exploatatã la maxim în doar 3 din cele 50 de state americane, acestea ar putea alimenta întreaga naþiune americanã.
Alte surse de energie mai puþin cunoscute sunt mareele ºi valurile. Energia mareelor genereazã energie prin miºcãrile mareice ale oceanului. Instalarea unor turbine care sã capteze aceastã energie ar putea asigura Marea Britanie cu 34% din necesarul de consum. Energia valurilor este estimatã ca având un potenþial de 80000 de tetrawatt pe orã anual. Aceastã cifra reprezintã 50% din energia folositã de noi pe planeta Pãmânt. Este foarte important de spus cã aceste resurse sunt non-poluante ºi aproape cã nu necesitã un consum preliminar pentru a le putea folosi, spre deosebire de cãrbuni, petrol, gaze etc. În combinaþie - energia eolianã, solarã, energia mareelor ºi a valurilor, captate eficient de tehnologie ar putea alimenta lumea pentru totdeauna.
Paradoxal, însã, se pare cã existã o altã formã de energie regenerabilã nepoluantã care are un potenþial mai mare decât toate celelalte luate împreunã – energia geotermalã. Acest tip de energie foloseºte „mineritul cãldurii” care printr-un procedeu simplu, folosind apa, poate genera cantitãþi masive de energie curatã. Un raport MIT din 2006 a calculat cã 13.000 de zetajouli de putere geotermalã ar putea fi captaþi pe Pãmânt, cu posibilitatea ca încã 2000 sã fie uºor accesibili cu o tehnologie îmbunãtãþitã. Energia consumatã de toate þãrile de pe planetã este de 0,5 zetajoiul pe an. Acest lucru înseamnã cã în acest moment ar putea fi captatã suficientã energie geotermalã pentru a alimenta lumea întreagã timp de 4000 de ani, folosind doar aceastã resursã. ªtiind cã aceastã energie este regenerabilã, putem deduce cã potenþialul ei este nelimitat. Toate aceste resurse sunt atât de abundente încât ar putea fi disponibile oricui pe gratis.
Este timpul sã ne schimbãm. Am evoluat de la culegãtori ºi vânãtori, la revoluþia agricolã, apoi la cea industrialã. Modelul e cât se poate de clar. A venit timpul pentru un nou sistem social care sã reflecte cunoºtinþele pe care le avem astãzi. Sistemul monetar era valabil pentru o epocã în care lipsurile erau o realitate. E timpul pentru o nouã era – cea a tehnologiei. E timpul ca sistemul monetar sã disparã împreunã cu comportamentul aberant pe care îl imprimã asupra noastrã. E timpul sã ne schimbãm…
Unele idei ºi date folosite în acest articol au fost preluate din filmele Zeitgeist,
Zeitgeist Addendum ºi The Corporation
|
Fosta membra 9am.ro
12 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 14:34
Ha,o dorinta??Sa fiu nemuritor si sa privesc cum se termina pomantul
|
ipopescu2456
13 mesaje
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 14:37
MI-a-si dori sa se inventeze o masina a timpului, cu care sa calatoresc in toate acele epoci lipsite de razboaie ,rautate, boli,etc.A-si munci toata viata pentru acest scop.Sa ma scuzati ,in fiecare om exista un vis din copilarie si apoi toti santem liberi sa visam.Mai doresc sa ma plictisesc ,de viata lunga si bunastare.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 14:39
De la: 9am074606, la data 2009-06-29 14:34:16Ha,o dorinta??Sa fiu nemuritor si sa privesc cum se termina pomantul rabdare....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
simpluio
28 mesaje
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 18:51
dorinta me ...e sa am de lucru:
prestez....orice...sau aproape orice...instalari in primul rand...de orice fel...reparatii electrocasnice...faianta, gresie,parchet...e criza fratilor...ne ajutam reciproc...preturi de criza...nu ezitati sa apelati...siguranta,calitate ,seriozitate tel:0766307556
Senzationalul se bazeaza pe ignoranta
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 08:04
as vrea omasina indiferent de care,ca am mare nevoie de masina.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 13:20
De la: simpluio, la data 2009-07-02 18:51:22dorinta me ...e sa am de lucru:
prestez....orice...sau aproape orice...instalari in primul rand...de orice fel...reparatii electrocasnice...faianta, gresie,parchet...e criza fratilor...ne ajutam reciproc...preturi de criza...nu ezitati sa apelati...siguranta,calitate ,seriozitate tel:0766307556 Se retine
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 13:21
De la: 9am074785, la data 2009-07-03 08:04:11as vrea omasina indiferent de care,ca am mare nevoie de masina. De tocat carne e buna? Am eu una.
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
Oras: Brasov
|
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 13:24
Eu imi doresc sa am viata asa cum am avut-o si pana acum,nici foarte buna si nici rea. sa fiu la fel de fericita cum sunt si acuma si sa fiu la fel de sanatoasa cum am fost si sunt. imi mai doresc de asemenea ca familia mea( sotul , parintii fratii ) sa fie si ei fericiti si sanatosi!
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 04:51
Sa fiu actor din cind in cind.
|
9am058744
1 mesaj
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 11:55
sa fiu sanatos , pentru ca sanatatea este mai presus ca toate
|
9am073190
190 mesaje
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 12:11
|
9am12133
1 mesaj
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 12:12
Traim in Romania si asta spune totul,nimic nu e ceea ce pare ,totul e imprevizibil si plin de surprize aberante ....ar trebui sa disparem cu totii si sa se nasca o noua Romanie cu mentalitati si valori morale demne de o cazuza mai buna...
|
alexandru_revnic
115 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 14:15
DORINTELE MELE SUNT: MEA ESTE 1. SA VAD PAMANTUL DIN COSMOS. 2. SA SCAPAM DE ESCROCII DIN UMBRA ,CARE NE OTRAVESC VIATA, SI SANATATEA, PRIN ORICE MIJOACE INUMANE. 3. SA VAD TOTI ROMANII FERICITI PT. CA NOI SUNTEM PERMANENT IN CRIZA ,INCA DE LA PROCLAMAREA TARII CA CA REPUBLICA
CA RASPUNS LA INTREBARE, O DORINTA, LUATI NR. 1.
|
ion_i_nitu
2 mesaje
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 14:31
Durerea face parte tot din viata, nu noi am creat-o noi o distrugem
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 14:37
De la: ion_i_nitu, la data 2009-07-04 14:31:08Durerea face parte tot din viata, nu noi am creat-o noi o distrugem
Numai de distrus sintem buni....
|
saitosmariana
1 mesaj
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 15:23
Eu mi-as dori sa reusesc sa emigrez impreuna cu familia. Apoi sa am o casa a mea (ca nu am avut niciodata). Si nu in ultimul rand sa nu mai vad copii care sufera.
|
gabymarinescu_pulsar
375 mesaje
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 17:05
Sa ma nasc rentier(sau sa devin) pt a nu fi nevoit sa muncesc NICIODATA.Nu mi-as dori o suma mare,m-as multumi cu una pe care o consider modesta=15 mil/luna
|
Rolyk
6 mesaje
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 18:21
Mi-aº dori ca românii sã scrie corect gramatical , ªI MAI ALES TU!!!!!!!!!!!
|
geofive2006
64 mesaje
|
Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 18:36
dorinta mea e sa mi se indeplineasca toate dorintele
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 19:36
De la: Rolyk, la data 2009-07-04 18:21:08Mi-aº dori ca românii sã scrie corect gramatical , ªI MAI ALES TU!!!!!!!!!!! IO?
|
|
|