omp
182 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 16:33
Dorinta mea ar fi ca atunci cand ies pe strada sa vad oamenii zambind mai mult, umbland mai drept, plini de incredere si radiind de fericire.
|
|
|
9am067109
1 mesaj
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 18:48
De la: marksman, la data 2008-10-04 22:08:40x
dorinta mea : sa cunosc fericirea si s-o pot pastra.
|
9am080376
3 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 21:29
nu vreau sa par rasist dar daca ar fi posibil ca rromii sa plece in india si maghiarii in ungaria,nu as mai dorii nimic decat o BERE RECE
|
sistacmarcela
14 mesaje
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:38
Dupa ce am citit cateva pagini cu dorinte, am observat ca romanii isi doresc cel mai mult sanatate, fericire si, un trai decent(un loc de munca,o casa, o familie cu copii, o masina !!!) cer foarte, foarte putin ! insa, toate aceste nu le pot avea fara bani !... deci, in concluzie in Romania o tara europeana in plin sec.21!, cand poporul e sarac si nu are un trai decent ! acel popor este bolnav ! si, implicit nefericit !. Tare as vrea ca toate aceste dorinte sa fie citite de asa zise CAPETE LUMINATE care au condus aceasta tara spre saracie si umilinta timp de 20 de ani. Sunt romani care muncesc si sunt umiliti ! pentru un salariu de 650 de lei adica 150 Euro !, suma cu care un neamt, un englez, un francez, un austriac ii da pe consumul de hartia igienica intr-o luna !. Starea de saracie in care se afla in momentul de fata peste 50% din populatia romaniei ESTE IREVERSIBILA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
5013 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:41
De la: sistacmarcela, la data 2009-06-24 22:38:33Dupa ce am citit cateva pagini cu dorinte, am observat ca romanii isi doresc cel mai mult sanatate, fericire si, un trai decent(un loc de munca,o casa, o familie cu copii, o masina !!!) cer foarte, foarte putin ! insa, toate aceste nu le pot avea fara bani !... deci, in concluzie in Romania o tara europeana in plin sec.21!, cand poporul e sarac si nu are un trai decent ! acel popor este bolnav ! si, implicit nefericit !. Tare as vrea ca toate aceste dorinte sa fie citite de asa zise CAPETE LUMINATE care au condus aceasta tara spre saracie si umilinta timp de 20 de ani. Sunt romani care muncesc si sunt umiliti ! pentru un salariu de 650 de lei adica 150 Euro !, suma cu care un neamt, un englez, un francez, un austriac ii da pe consumul de hartia igienica intr-o luna !. Starea de saracie in care se afla in momentul de fata peste 50% din populatia romaniei ESTE IREVERSIBILA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
bine...si tu ce iti doresti?
|
devilish_girl
1 mesaj
Oras: Ploiesti
|
Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 22:53
Mi-as dori ca lumea sa nu mai fie atat de pesimista
|
Fosta membra 9am.ro
666 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 01:19
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-10 22:44:48Daca ar fi posibil sa ti se indeplineasca o dorinta, care ar fi aceia?!!
Sa sting ultimul lumina cre[s]tinismului. ei ... se pare ca am sa prind momentul! cu fiecare zi imi dau seama ca dorinta mea este mai aproape ca niciodata !... oamenii incep sa-si dea seama in ce minciuna gogonata au trait.
Adevarat ca mai cinstit lucru nu este in lume, si mai scump si mai curat, decat omul procopsit la invatatura. - Mihail Sadoveanu
|
|
|
9am19780
14 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 12:11
Dimineata la stiri sa aud "asistatul social Traian Basescu si EBA" au plecat in alta tara oricare ar fi ea definitiv si au renuntat la cetatenia Romana.maria
|
|
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 12:15
De la: devilish_girl, la data 2009-06-24 22:53:20Mi-as dori ca lumea sa nu mai fie atat de pesimista
Si eu la fel. ma uit pe forum si se rezolva.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
Fosta membra 9am.ro
116 mesaje
Oras: Tecuci
|
Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 12:26
Mi-as dori din tot sufletul, dar nu mai apuc in aceasta viata, sa se schimbe sistemul social.Cam cum am citit in acest articol.Cititi-l si voi si doriti-va din suflet orice!
Spre o nouă eră cea a tehnologiei
Foarte puțini oameni se opresc să se întrebe ce anume le îmbunătățește viața. Oare banii? Bineînțeles că nu. Un om nu poate mânca bani, la fel cum nu poți turna bani în rezervorul unei mașini pentru a o alimenta. Să fie politica? Mă îndoiesc. Tot ce pot face politicienii este să dea legi, să stabilească bugete și să declare război. Oare e religia? Desigur că nu. Religia nu creează nimic altceva decât un soi de alinare emoțională pentru cei care au nevoie de acest lucru.
Singurul dar cu adevărat prețios care ne-a îmbunătățit viața de-a lungul secolelor este tehnologia. Ce este tehnologia? Este tot ce vezi în jurul tău atunci când te trezești dimineața la tine acasă: pat, scaun, cafetieră, tacâmuri, săpun, creion, computer etc. Imaginează-ți cum ar fi să trăiești o zi fără curent electric, fără telefon sau fără aragaz. Tehnologia a devenit o extensie a atributelor umane care reduce efortul uman permițându-ne să facem unele lucru pe care în mod normal nu le-am putea face.
E un fapt cunoscut de toată lumea că pentru a putea supraviețui, umanitate are nevoie în primul rând de resurse și energie. Din păcate resursele folosite în prezent pentru a genera energie sunt deținute, în mare parte, de o elită ahtiată după bani și putere, căreia nu-i pasă deloc de oameni și nici de păstrarea mediului. Unicul ei scop este profitul și puterea. Oricât de paradoxal ar părea, în prezent nu ar mai trebui să folosim combustibili fosili precum petrol și gaz pentru a genera energie. Apare astfel întrebarea: dispunem noi oare de alte resurse ecologice și de tehnologia necesară pentru a le folosi? Răspunsul este afirmativ, DA AVEM!
Resursele folosite astăzi sunt demult învechite și, totuși, marile corporații - această clică ce conduce lumea - nu vor ceda nici în ruptul capului în fața unor noi tipuri de resurse. Resursele alternative de energie precum hidrogenul sau energia nucleară sunt insuficiente și, de cele mai multe ori, periculoase pentru mediu. Scopul lor este doar acela de a perpetua structura bazată pe profit. Iar dacă eliminăm toată propaganda și soluțiile promovate din interese personale, putem găsi o listă impresionantă de resurse regenerabile non-poluante pentru a genera curent electric.
Energia eoliană și cea solară sunt bine cunoscute tuturor, dar adevăratul lor potențial rămâne cunoscut de foarte puțini. Energia solară este atât de abundentă și puternică, încât o oră de lumină la amiază conține mai multă energie decât cea consumată de întreaga lume într-un an. Dacă am putea capta a suta parte (0.01%) din această energie, lumea nu ar mai fi nevoită să folosească vreodată petrol, gaze sau orice alt tip de combustibil fosil. Există multe medii științifice care ar putea realiza acest lucru cu tehnologia existentă astăzi dacă nu ar fi blocate de nevoia de a concura pe piață cu marii giganți care dețin monopolul asupra energiilor stabilite. Energia eoliană e considerată de majoritatea ca fiind slabă și dependentă de locație. Departamentul de energie al SUA a recunoscut în 2007 că, dacă energia vântului ar fi exploatată la maxim în doar 3 din cele 50 de state americane, acestea ar putea alimenta întreaga națiune americană.
Alte surse de energie mai puțin cunoscute sunt mareele și valurile. Energia mareelor generează energie prin mișcările mareice ale oceanului. Instalarea unor turbine care să capteze această energie ar putea asigura Marea Britanie cu 34% din necesarul de consum. Energia valurilor este estimată ca având un potențial de 80000 de tetrawatt pe oră anual. Această cifra reprezintă 50% din energia folosită de noi pe planeta Pământ. Este foarte important de spus că aceste resurse sunt non-poluante și aproape că nu necesită un consum preliminar pentru a le putea folosi, spre deosebire de cărbuni, petrol, gaze etc. În combinație - energia eoliană, solară, energia mareelor și a valurilor, captate eficient de tehnologie ar putea alimenta lumea pentru totdeauna.
Paradoxal, însă, se pare că există o altă formă de energie regenerabilă nepoluantă care are un potențial mai mare decât toate celelalte luate împreună energia geotermală. Acest tip de energie folosește mineritul căldurii care printr-un procedeu simplu, folosind apa, poate genera cantități masive de energie curată. Un raport MIT din 2006 a calculat că 13.000 de zetajouli de putere geotermală ar putea fi captați pe Pământ, cu posibilitatea ca încă 2000 să fie ușor accesibili cu o tehnologie îmbunătățită. Energia consumată de toate țările de pe planetă este de 0,5 zetajoiul pe an. Acest lucru înseamnă că în acest moment ar putea fi captată suficientă energie geotermală pentru a alimenta lumea întreagă timp de 4000 de ani, folosind doar această resursă. Știind că această energie este regenerabilă, putem deduce că potențialul ei este nelimitat. Toate aceste resurse sunt atât de abundente încât ar putea fi disponibile oricui pe gratis.
Este timpul să ne schimbăm. Am evoluat de la culegători și vânători, la revoluția agricolă, apoi la cea industrială. Modelul e cât se poate de clar. A venit timpul pentru un nou sistem social care să reflecte cunoștințele pe care le avem astăzi. Sistemul monetar era valabil pentru o epocă în care lipsurile erau o realitate. E timpul pentru o nouă era cea a tehnologiei. E timpul ca sistemul monetar să dispară împreună cu comportamentul aberant pe care îl imprimă asupra noastră. E timpul să ne schimbăm
Unele idei și date folosite în acest articol au fost preluate din filmele Zeitgeist,
Zeitgeist Addendum și The Corporation
|
Fosta membra 9am.ro
12 mesaje
|
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 14:34
Ha,o dorinta??Sa fiu nemuritor si sa privesc cum se termina pomantul
|
ipopescu2456
13 mesaje
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 14:37
MI-a-si dori sa se inventeze o masina a timpului, cu care sa calatoresc in toate acele epoci lipsite de razboaie ,rautate, boli,etc.A-si munci toata viata pentru acest scop.Sa ma scuzati ,in fiecare om exista un vis din copilarie si apoi toti santem liberi sa visam.Mai doresc sa ma plictisesc ,de viata lunga si bunastare.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 14:39
De la: 9am074606, la data 2009-06-29 14:34:16Ha,o dorinta??Sa fiu nemuritor si sa privesc cum se termina pomantul rabdare....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
simpluio
28 mesaje
|
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 18:51
dorinta me ...e sa am de lucru:
prestez....orice...sau aproape orice...instalari in primul rand...de orice fel...reparatii electrocasnice...faianta, gresie,parchet...e criza fratilor...ne ajutam reciproc...preturi de criza...nu ezitati sa apelati...siguranta,calitate ,seriozitate tel:0766307556
Senzationalul se bazeaza pe ignoranta
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 08:04
as vrea omasina indiferent de care,ca am mare nevoie de masina.
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 13:20
De la: simpluio, la data 2009-07-02 18:51:22dorinta me ...e sa am de lucru:
prestez....orice...sau aproape orice...instalari in primul rand...de orice fel...reparatii electrocasnice...faianta, gresie,parchet...e criza fratilor...ne ajutam reciproc...preturi de criza...nu ezitati sa apelati...siguranta,calitate ,seriozitate tel:0766307556 Se retine
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 13:21
De la: 9am074785, la data 2009-07-03 08:04:11as vrea omasina indiferent de care,ca am mare nevoie de masina. De tocat carne e buna? Am eu una.
|
Fosta membra 9am.ro
492 mesaje
Oras: Brasov
|
Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 13:24
Eu imi doresc sa am viata asa cum am avut-o si pana acum,nici foarte buna si nici rea. sa fiu la fel de fericita cum sunt si acuma si sa fiu la fel de sanatoasa cum am fost si sunt. imi mai doresc de asemenea ca familia mea( sotul , parintii fratii ) sa fie si ei fericiti si sanatosi!
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 04:51
Sa fiu actor din cind in cind.
|
9am058744
1 mesaj
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 11:55
sa fiu sanatos , pentru ca sanatatea este mai presus ca toate
|
9am073190
190 mesaje
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 12:11
|
9am12133
1 mesaj
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 12:12
Traim in Romania si asta spune totul,nimic nu e ceea ce pare ,totul e imprevizibil si plin de surprize aberante ....ar trebui sa disparem cu totii si sa se nasca o noua Romanie cu mentalitati si valori morale demne de o cazuza mai buna...
|
alexandru_revnic
115 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 14:15
DORINTELE MELE SUNT: MEA ESTE 1. SA VAD PAMANTUL DIN COSMOS. 2. SA SCAPAM DE ESCROCII DIN UMBRA ,CARE NE OTRAVESC VIATA, SI SANATATEA, PRIN ORICE MIJOACE INUMANE. 3. SA VAD TOTI ROMANII FERICITI PT. CA NOI SUNTEM PERMANENT IN CRIZA ,INCA DE LA PROCLAMAREA TARII CA CA REPUBLICA
CA RASPUNS LA INTREBARE, O DORINTA, LUATI NR. 1.
|
ion_i_nitu
2 mesaje
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 14:31
Durerea face parte tot din viata, nu noi am creat-o noi o distrugem
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 14:37
De la: ion_i_nitu, la data 2009-07-04 14:31:08Durerea face parte tot din viata, nu noi am creat-o noi o distrugem
Numai de distrus sintem buni....
|
saitosmariana
1 mesaj
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 15:23
Eu mi-as dori sa reusesc sa emigrez impreuna cu familia. Apoi sa am o casa a mea (ca nu am avut niciodata). Si nu in ultimul rand sa nu mai vad copii care sufera.
|
gabymarinescu_pulsar
375 mesaje
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 17:05
Sa ma nasc rentier(sau sa devin) pt a nu fi nevoit sa muncesc NICIODATA.Nu mi-as dori o suma mare,m-as multumi cu una pe care o consider modesta=15 mil/luna
|
Rolyk
6 mesaje
|
Postat pe: 4 Iulie 2009, ora 18:21
Mi-aș dori ca românii să scrie corect gramatical , ȘI MAI ALES TU!!!!!!!!!!!
|
geofive2006
64 mesaje
|
Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 18:36
dorinta mea e sa mi se indeplineasca toate dorintele
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 5 Iulie 2009, ora 19:36
De la: Rolyk, la data 2009-07-04 18:21:08Mi-aș dori ca românii să scrie corect gramatical , ȘI MAI ALES TU!!!!!!!!!!! IO?
|
|
|