back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce s-ar intimpla cu lumea daca nu ar mai fii petrol (titei)

Pagini: << 1 2 3 4 Sari la pagina:

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 04:54

Motoarele electrice sint de mare viitor, dar energia primara tot din hidrocarburi este intre 40-90%, in toate tarile. Este cea mai rentabila si cea mai usor de folosit. Si inca este....cit o mai fi.
Petrolul este mult mai rentabil de folosit ca materie prima in industria chimica, plastice in special si materie compozite.
Dar nu sint alte surse de energie atit de rentabile ca petrolul si gazele.
Poate in viitor, energia nucleara sa ii ia locul, dar mai e de lucru la fiabilitatea centralelor.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 16:22

Omenirea este cu mult mai veche decat petrolul. Daca nu ar mai fi petrol multe lucruri bune s-ar intampla si lumea s-ar reaseza pe alte valori morale si sociale.
Tuturor le doresc un Paste Fericit ! Gigi.

alexandru_revnic

115 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 16:33

CE S-AR INTAMPLA DACA NU AR MAI FI PETROL? PET-ROLA = MIC -O = MAC - IO = FIUL(celta)
= I-ONU = I-SUS = I - SAC = I-OVA =IO- ANA

PET - RO - L = ROMANIA = LUMINA MIC (lumina mica = fiul iudeilor=iluminatii ) = STEAUA

ROMANIA = STEAUA(cel mai mare merit ofrit de presedinti tarii)

DE MULT TIMP , APA A LUAT LOCUL BENZINEI, DAR TOCMAI CA ESCROCII CARE DETIN MONOPOLUL PETROLULUI MONDIAL, NU VOR SA CEDEZE, PT. CA PBENZINA SA FIE INLOCUITA CU APA SAU ENERGIE ELECTRICA, DEOARECE PIERD SURSA DE BANI, CEEA MAI BUNA AFACERE. AR DISPAREA POLUAREA. AM PLATI MULT MAI PUTINI BANI, FATA DE EXPLOATAREA IN PREZENT A CETATENILOR LUMII., DE O MANA DE ESCROCI.

ESCROCI = ES CROC - I = S - CROCE - I = CRUCEA - IOI I-O-I = LUMINA IUDAICA =SPIRITUL CRUCII

ESCROCII = ILUMINATII INTERNATIONALI DIN IRAN

Sandel

271 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 20:58

Eu as fi mai fericit!

Regret ca traiesc in Romania
Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 21:02

De la: Sandel, la data 2009-09-21 20:58:15Eu as fi mai fericit!
De ce ?!!! Crezi ca nu vei mai fi nevoit sa platesti ''sursa'' cu care vei pune in miscare o masina ?!!!

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Sandel

271 mesaje

Postat pe: 21 Septembrie 2009, ora 21:27

De la: Dorinel, la data 2009-09-21 21:02:31
De la: Sandel, la data 2009-09-21 20:58:15Eu as fi mai fericit!
De ce ?!!! Crezi ca nu vei mai fi nevoit sa platesti ''sursa'' cu care vei pune in miscare o masina ?!!!

Nu va mai fi atata poluare

Regret ca traiesc in Romania
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Septembrie 2009, ora 23:22

Daca nu ar mai fi petrol, ar fi mult mai scumpe sursele de energie si plasticele. Si poate o viata mai linistita.
Se pot face plastice si din alte surse. Iar energie din alte surse dar mai putin rentabile.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 25 Septembrie 2009, ora 18:01

De la: nastasemihail, la data 2009-09-22 23:22:30Daca nu ar mai fi petrol, ar fi mult mai scumpe sursele de energie si plasticele. Si poate o viata mai linistita.
Se pot face plastice si din alte surse. Iar energie din alte surse dar mai putin rentabile.
:

sml-confused0067: Domnu nastase, nu se poate sti , cum ar fi fost, pentru ca omul in lipsa petrolului, ar cauta [ poate ar fi inventat ] alte surse , de energie care nu stim daca ar fi fost mai rentabile sau nu ! si ale tipuri de plastice . ! Omul e inventiv , totdeuna cauta metode de supravietuire !

Ticu
Ninu

58 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 14:30

Cred ca in curand va disparea industria petroliera si poate cea electrotehnica va aparea.Momentan au grija inlocuiri petrolului si merge.Cand se va pune in aplicare vom vedea.Politica asta!!!!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 14:58

De la: nastasemihail, la data 2009-09-22 23:22:30Daca nu ar mai fi petrol, ar fi mult mai scumpe sursele de energie si plasticele. Si poate o viata mai linistita.

Sunt de acord cu sursele alternative , care ele este ºi e multe da' nu vrea nesimþiþii ãºtia ca de-alde Buci sau (lã)buº sã dea drumul sceptrului din mânã ...

Dar fãrã masã plasticã cine ne mai face nouã pet-uri ... ºi bidoane ...?
ªi eu ce m-aã face dupãmeci ?????????????????????????????????????+
....Asta mã doare pe mine ....

Fosta membra 9am.ro

4916 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 15:20

De la: camioneros70, la data 2010-02-08 14:58:28

Sunt de acord cu sursele alternative , care ele este ºi e multe da' nu vrea nesimþiþii ãºtia ca de-alde Buci sau (lã)buº sã dea drumul sceptrului din mânã ...

Dar fãrã masã plasticã cine ne mai face nouã pet-uri ... ºi bidoane ...?
ªi eu ce m-aã face dupãmeci ?????????????????????????????????????+
....Asta mã doare pe mine ....

Bei direct din ciubar, agitatule...

radu_toma_2006

61 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 12:56

daca n-ar mai fii petrol americanii nu isi vor mai baga nasu' in treburile interne ale multor tari

Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 17:07

Eu am lucrat in domeniul Producerii si Distribuirii energiei electrice. O spun ca sa vedeti de ce am unele argumente proprii care difera de ale altora dar nu intrutotul. A produce energie, indiferent de materia folosita (inafara de apa- vezi hidrocentrale), randamentul e foarte scazut deci si costuri foarte mari pe unitatea de produs! A consuma hidrocarburile in termocentrale ca apoi sa folosesti curentul pentru tractiune, e un fel de divertisment. Daca s-ar amenaja albiile raurilor interioare si s-ar infiinta microhidrocentrale ar fi o nadejde. Cat priveste utilizarea carbunelui in continuare, iar e o irosire de fonduri pentru ca utilajele presupun costuri inalte pentru intretinerea lor si uneori, datorita calitatii carbunelui mai apelezi la o combinatie cu pacura. Dar automobilele pe curent electric au si o serie de dezavantaje: nu polueaza in direct dar deseurile de la baterii, dar acizii? Si pregatirea prizelor de alimentare in tot teritoriul? Eu personal nu am studiat tot ce s-a scris pana acum aici ca sa fiu obiectiva, am gasit acest topic intamplator, deci cu scuzele mele, ma puteti contrazice si chiar lamuri.

Fosta membra 9am.ro

127 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2010, ora 17:58

ai dreptate energia se produce anevoios

CAMELEONII

164 mesaje
Oras: Odorheiul Secuiesc

Postat pe: 8 Martie 2010, ora 19:09

De la: petricaromosan, la data 2008-08-27 21:30:42

ar trece la motorul cu apa si la energia solara in combinatie cu cea eoliana

Traian Bãsescu a venit azi la Cluj pentru a le transmite oamenilor sã meargã în 29 iulie la vot indiferent de modul în care aleg sã voteze ...dar ar prefera un DA sa plece pe mare......
Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2010, ora 21:00

De la: NICE, la data 2010-03-08 19:09:40
De la: petricaromosan, la data 2008-08-27 21:30:42

ar trece la motorul cu apa si la energia solara in combinatie cu cea eoliana

Asta ar fi solutii care nu au nevoie de materie prima! Cred ca cei care sunt interesati de evolutia pe perioade mari de timp ( adica nu dupa mine potopul), ar trebui sa caute noi genii in gandirea innoitoare a tehnicii. Poate doar daca ar mai aparea un entuziast fantezist ca Jules Verne care sa revolutioneze tehnica viitorului.

9am179065

4 mesaje
Postat pe: 22 Martie 2010, ora 01:49

Exista masina cu hidrogen care nu polueaza deloc,dar descompunerea sa din apa e prea scump inca.Daca sa-r intampla asa ceva s-ar baga mare productie in descompunerea apei,ca doar avem destul in ocean.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2010, ora 03:04

De la: 9am179065, la data 2010-03-22 01:49:21Exista masina cu hidrogen care nu polueaza deloc,dar descompunerea sa din apa e prea scump inca.Daca sa-r intampla asa ceva s-ar baga mare productie in descompunerea apei,ca doar avem destul in ocean.
Acel motor cu apa, asta s-ar putea sa fie. De fapt decompunerea apei si folosirea hidrogenului. Iar amorsarea reactiei cu curent. Dar cum orice randament este sub 1, de undeva trebuie energie continuu ptr alimentarea reactiei.

9am183518

5 mesaje
Postat pe: 27 Martie 2010, ora 16:57

Cred ca in primul rand ar apare imediat desi cred ca exista noi capacitati de stocare a energiei sau baterii mai perfectionate, apoi vom folosi altceva in loc de petrol [hidrogen,biodiesel,metanol],stati linistiti lumea nu piere asa usor,in ce masura il va afecta pe "unchiul sam" nu uitati ca ei au benzina acum la 2.2 dolari/galon[3.78 l] asa ca nu va bateti capul cu ei.

Fosta membra 9am.ro

60 mesaje
Postat pe: 15 Aprilie 2010, ora 21:13

Trebuie sa fac o mica informare privind petrolul . Cele mai bogate si influente , cu bugete ce uneori sunt comparabile cu ale unor state vest europene , sunt companiile petroliere. Aceste companii sunt capabile, si au facut-o , sa genereze conflicte si politici mondiale favorabile lor. De ce ,oare ?
Pentru ca exista petrol pentru inca 150 de ani dar exista o problema. Petrolul care este acum exploatat , la preturile actuale , se afla la adancimi ce permit fo0losirea tehnicii actuale. In concluzie pretul actual este generat de tehnica folosita astazi, dar si de cerere si oferta. Restul cantitatilor de petrol inca neexploatate si estimate la 80 % din intreaga cantitate de pe terra se afla la adancimi mai mari. Extragerea de la mare adancime necesita costuri mai mari si inca nu reprezinta o alternativa deoarece cererea de petrol ,in lume a scazut drastic. Peste asta , au aparut solutiile alternative pentru combustibilul fosil care determina scaderea cererii. Daca observati , desi productia mondiala de petrol scade pretul acestuia creste semnificativ. Cand preturile de extractie ale petrolului de la mare adancime vor fi suportabile de catre piata, atunci se vor exploata si aceste resurse. Eu nu vad inca o mare problema legata de disparitia petrolului caci o alta problema macina omenirea.
Poluarea care determina schimbarile climatice care sunt pe un drum , se pare , ireversibil.
Schimbarile climatice care creaza imense probleme legate de gestionarea apelor. Obtinerea apei si tratarea lor inainte de a fi deversate in mediu. Sunt afectate zone intregi din toate continentele .Zeci de state riverane la oceanul planetar isi construiesc statii de desalinare apa de mare caci obtinerea in acest mod ramane singura solutie. Agricultura este cea care este afectata si va determina crestere preturilor la mancare si de aici alte probleme. In mod surprinzator , cele mai afectate vor fi societatile bogate. Va las pe dumneavoastra sa intuiti singuri , motivele.

Fosta membra 9am.ro

1449 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 15 Aprilie 2010, ora 21:35

DEMULT ,trebuia abolita imparatia titeiului! IMPARATIA TITEIULUI A INSEMNAT PENTRU NOI IN ULTIMII ZECI DE ANI, CEEA CE A INSEMNAT INCHIZITIA IN EVUL INTUNECAT PT. OMENIRE! OMENIREA A APUCAT-O PE UN DRUM ERONAT! ALTE SURSE DE ENERGIE PERPETUUME SI IEFTINE ,TREBUIAU SA TRONEZE ASTAZI ! DAR SURSELE NECONVENTIONALE INEPUIZABILE , AU FOST "CONTRATE" DE REGII PETROLULUI , CARE S-AU OPUS COMITIND CRIME PT. PUTEREA ABSOLUTA CE VOIAU S-O DETINA! DUPA MINE ASTAZI IN SISTEMUL ALFA CENTAURI AR FI FOST PRIMA STATIE SPATIALA UMANA.

Kosty.Prietenii la nevoie se cunosc! Nimeni nu este mai presus de restul ,doar un procent infim din ADN-ul nostru ne diferentiaza! Si asta creeaza "starea in care ne aflam".
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Februarie 2011, ora 04:19

De la: IPU, la data 2010-04-15 21:35:28DEMULT ,trebuia abolita imparatia titeiului! IMPARATIA TITEIULUI A INSEMNAT PENTRU NOI IN ULTIMII ZECI DE ANI, CEEA CE A INSEMNAT INCHIZITIA IN EVUL INTUNECAT PT. OMENIRE! OMENIREA A APUCAT-O PE UN DRUM ERONAT! ALTE SURSE DE ENERGIE PERPETUUME SI IEFTINE ,TREBUIAU SA TRONEZE ASTAZI ! DAR SURSELE NECONVENTIONALE INEPUIZABILE , AU FOST "CONTRATE" DE REGII PETROLULUI , CARE S-AU OPUS COMITIND CRIME PT. PUTEREA ABSOLUTA CE VOIAU S-O DETINA! DUPA MINE ASTAZI IN SISTEMUL ALFA CENTAURI AR FI FOST PRIMA STATIE SPATIALA UMANA.

A fost o lupta acum vreo 100 de ani, intre folosirea petrolului si a energiei electrice.
Pe moment si aparent au cistigat cei cu petrolul. De atunci sint probleme si cu poluarea si cu scumpirea petrolului. Cu banii.
E vorba de un concept pus in practica de Tesla. Dar a fost oprit experimentul. De scoatere de energie direct din aer, mediu.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Februarie 2011, ora 04:19

A fost o lupta acum vreo 100 de ani, intre folosirea petrolului si a energiei electrice.
Pe moment si aparent au cistigat cei cu petrolul. De atunci sint probleme si cu poluarea si cu scumpirea petrolului. Cu banii.
E vorba de un concept pus in practica de Tesla. Dar a fost oprit experimentul. De scoatere de energie direct din aer, mediu.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Februarie 2011, ora 04:24

E vorba de surse independente de curent.

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 26 Februarie 2011, ora 12:42

De la: nastasemihail, la data 2011-02-26 04:24:25E vorba de surse independente de curent.
Da, se pot gasi diverse alternative. Din punctul acesta de vedere ai dreptate insa va fi mai greu pentru economia tarilor care s-au bazat ce s-au bazat aproape in exclusivitate pe extragerea si comercializarea titeiului si-a gazelor naturale.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2011, ora 03:10

De la: Melody_, la data 2011-02-26 12:42:25
De la: nastasemihail, la data 2011-02-26 04:24:25E vorba de surse independente de curent.
Da, se pot gasi diverse alternative. Din punctul acesta de vedere ai dreptate insa va fi mai greu pentru economia tarilor care s-au bazat ce s-au bazat aproape in exclusivitate pe extragerea si comercializarea titeiului si-a gazelor naturale.

Toate economiile moderne se bazeaza pe petrol si gaze. Carbunele e practic terminat. Si se va folosi ptr sintetizare de materiale, probabil.
Criza din orient e majora si va pune punct la consumul de materii prime fosile ptr energie.
Eu ma mir cum de nu se iau masuri in pas alergator ptr trecerea masiva pe alte surse.
Asta arata ca politica e condusa de diletanti fara pic de viziune si chiar cu rea vointa impotriva oamenilor.
Va fi f rau citiva ani pe partea energertica. Si s-ar putea o inflatie la nivel mondial. Doar sistemele de economii mici, rurale, vor rezista. Asta ca un paradox.
Sursele de energie alternative, mai putin cea nucleara si hidro, sint mai mult individuale.

Pagini: << 1 2 3 4 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce s-ar intimpla cu lumea daca nu ar mai fii petrol (titei)
Mergi la: