back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce s-ar intimpla cu lumea daca nu ar mai fii petrol (titei)

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 15:39

In lipsa petrolului, omenirea ar avea doua variante: ori dispare, ori ajunge ca in primitivism!

Ticu
gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 02:56

Aici se vede rolul scolii in educatia noastra si de ce trebuie sa invatam la toate materiile. Pentru ca nu am mai arunca pe FORUM atatea strigate de alarma nejustificate. Fata de ceea ce s-a spus deja pana acum eu adaug doar ca ar fi chiar mai bine daca s-ar termina petrolul. Altceva sa ne ingrijoreze. Cresterea efectelor nocive ale poluarii, amplificarea conflictelor militare, dezvoltarea mafiei si a terorismului, indobitocirea si manipularea oamenilor, inversarea valorilor si disparitia treptata a acestora si multe alte semne care fac pe unii sa prevada, parca cu prea multa usurinta, sfarsitul omenirii chiar inaintea epuizarii petrolului. Insingurarea si neadaptarea sociala a individului este mai periculoasa decat orice alarma, parca anume data de cate unii pentru a mai da de lucru mass mediei dar si pentru a atrage atentia omului de la adevaratele sale probleme. Ba ca vine un meteorit, ba o cometa, ba ca vine caldura, ba ca vine de fapt frigul, ba ca vine al cu coarne s.a.m.d. astfel ca copii si nepotii nostri in loc sa invete cum sa traiasca sa invete cum sa moara mai repede. Prea dam satisfactie unor persoane frustrate, sau care nu au de lucru, sau sunt afectate psihic sau ma rog ar dori foarte mult ca lumea sa se termine odata cu ei. Oare, fratilor de pe FORUM nu ar fi mai bine sa discutam despre cum sa fim, mai bogati, mai puternici si mai buni ? Logos.

dirlo1964

167 mesaje
Oras: Medias

Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 05:49

Domnule Gigi,cu respect va informez ,ca toate relele mai sus enumerate de dvs.sunt consecinta LUPTEI pentru resurse! Totodata va informez ca Zeitgeist este o fictiune utopica!Va mai consuma multa energie "clasica"omenirea pana se vor descoperi metode alternative de producere a energiei si mai ales de stocarea acesteia!Cat despre moarte:"am venit pe rand ,plecam pe sarite!".Viata lunga va doresc!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 22:03

Nimic.

Va veni si vremea aceea.

Nici o frica.

Cu siguranta omenirea va supravietui. Oamenii au inventat utilizarea tzitzeiului in dif. scopuri, tot ei vor sti sa gaseasca solutiiile pastrarii ori schimbarii stilului de viata.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 19:09

vom folosi celulele fotovoltaice,generatoarele pe apa si eoliene

dadylaly

1 mesaj
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 15:25

Nu s-ar intampla nimic! AM invata sa folosim alte resurse mult mai putin poluante, cum ar fi energia solara, eoliana, hidroenergia. De exemplu s-au fabricat demult automobile care circula cu energie solara, asadar, ar fi o foarte mare binefacere pt aceasta planeta!
Si chiar daca nu s-au terminat resursesle de titei, tot ar trebui sa schimbam modul de viata al oamenilor!

chandramuki_md

173 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 15:39

De la: dadylaly, la data 2009-01-19 15:25:48Nu s-ar intampla nimic! AM invata sa folosim alte resurse mult mai putin poluante, cum ar fi energia solara, eoliana, hidroenergia. De exemplu s-au fabricat demult automobile care circula cu energie solara, asadar, ar fi o foarte mare binefacere pt aceasta planeta!
Si chiar daca nu s-au terminat resursesle de titei, tot ar trebui sa schimbam modul de viata al oamenilor!

felicitari ! exact asta se va intampla : NIMIC

gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 20:15

Cand pretul petrolului urcase la maxim spuneam apropiatilor ca aceste speculatii vor avea un efect cu atat mai nimicitor cu cat acesta va urca mai sus. Uitati-va cat este acum pe piata internationala. Oricum alternativele energetice sunt deja conturate si foarte putin mai avem pana petrolul va fi invins definitiv pentru folosirea sa in unele domenii. Va ramane doar o parte din consumul industrial. De altfel omenirea va fi nevoita sa adopte un cu totul alt mod de viata decat cel prezent pentru a supravietui. Este o chestiune doar de timp. Dar ce spun eu ? Este un secret in ceea ce spun ? Oare este cineva care nu stie despre ce este vorba ? Nu cred. Logos.

adryan2477

7 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 15:49

Ar invata sa mearga pe jos. Am fii cu totii suplii.

Andrei
szindobel

7 mesaje
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 19:17

nu este tragedie deloc .. cand sa inventat masinile cu aburi credeau ca asta e cea mai buna solutie.. cat sa modificat de atunci.??
eu chiar cu masina mea {diesel} am mers cu ulei de froarea soarelui si ulei de soia si sunt si alte soluti.. petrolul e chiar o energie depasita .. .. ( ar fi dar sunt prea multi banii in joc si interese...) nu va speriati..

antoaneta_marinescu

4 mesaje

Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 14:42

NE-AR FI MAI BINE ASTA E CLAR

Mircov

44 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 20 Martie 2009, ora 20:51

Resurse alternative exista de multa vreme dar cum spunea-ti si voi nu a eistat interesul, eu cred ca viitorul il reprezinta energia electrica, energie care se produce prin itersctarea a doua cimpuri magnetice, nu polueaza, nu se distruge nimic pentru a creea aceesta energie. Sper ca acum cind America, „tara petrolului„, nu mai este la putere, omenirea sa isi indrepte privirea spre aceesta energie „verde„//////

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Martie 2009, ora 01:23

Hidrocarburile nu au cum sa se termine. Soarele genereaza continuu astfel de substante si le expulzeaza pina intilnesc obstacole, precum planetele.
La marginea sistemului solar se vede ca sint planete cu hidrocarburi inghetate.
Cometele au o treime hidrocarburi.
Toate analizele spectroscopice arata ca hidrocarburile sint cu mult mai multe decit apa peste tot in jurul Terrei.
Pur si simplu hidrocarburile cad pe planete precum apa si meteoritii, numai ca se disperseaza in atmosfera si nu se observa.
Principala sursa e din comete.
Toate zacamintele de hidrocarburi se refac la loc, din interiorul planetei.
Nici o sansa sa scapam de "materialele dracului".

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
homemarcel0

1937 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 01:46

... nu se va intimpla nimic ... absolut NIMIC ... depinde cit de REALISTI vor mai ramine actualii oameni ... cit de capabili vor fi sa treaca peste sloganurile prin care li se ''netezeste'' creierul ... A RAMINE LA PETROL INSEAMNA O INVOLUTIE ... si asta nu pentru lozinci cu ecologia sau incalzirea globala, ci pentru ca arata ca oamenii nu mai au resurse intelectuale de a mai crea ceva ... dar oricum la un punct trebuie resetat totul ... e chestie de timp pina se va incepe din nou cu scrisul prin pesteri ...
... iar omenirea nu inseamna un tot ... ci inseamna natiuni, unele cu pretentiia de a le conduce pe altele (si aproape normal, unele creeaza si altele doar folosesc, nu prea merge) ... asa a fost si asa va fi intotdeauna ... doar prostii se considera parte din ''omenire'' ... restul, pastreaza doar discursul populist, insa actiunile sint tot in interesul lor personal ...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 08:58

Nicio problema!dispare mafia petrolului si apare mafia energiilor solare,eoliene,hidraulice,atomice etc

carp_adrian

4 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 20:25

sa nu ne intrebam ce s-ar vintampla cu lumea daca nu ar mai fi petrol.. sa ne intrebam daca vom mai ajunge pana in momentul acela..la felul cum creste poluarea si la cat de subtire a ajuns stratul de ozon, nu prea vad bine terra... si sunt un optimist din fire

carp_adrian

4 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 20:33

hai sa prindem meteoriti

dcruciu

2 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 20:58

Parerea mea e ca atunci va fi un dezastru total. Eu lucrez de 3 ani in ind petrolului si deja pot spune ca stiu foarte multe aspecte.
Ideea este ca suntem milioane de oameni care lucram in industria asta, si alte zeci de milioane care depind direct de petrol. Deci? Dexastru cu D mare !
parerea mea ca la carerea de 80 de mld de bbls pe zi care este momentan poate rezista undeva pana la 30 - 40 de ani luand in considerare rata de descoperiri de noi zacaminte si viteza evolutziei metodelor de explorare si exploatare.
Dar cand nu o sa mai existe nimik de expplorat.....ce le dam sa faca ce le dam de munca ce le dam sa manance la acei milioane de oameni si famillilor lor ?

dcruciu

2 mesaje
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 21:05

catre nastasemihail.
frate esti pe dinafara total.....ai macar o vaga idee despre ce vobesti tu acolo si despre cum se formeaza petrolul si ce substantze :)) emana soarele ? my advise: citeste ceva ushor de cultura generala si mai da cu ochiu si pe la Discovery si National Geographic! sincer.....esti praf!

umblataprinlume

72 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 03:30

Cu sau fara petrol - Jidanii (neamul preferat al lui Dumnezeu) au dominat, domina si vor domina lumea forever...

favorita nr.1
fulgerul1989

133 mesaje

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 04:19

Ar disparea poluarea,bolile cardiace ,bolile de plamin,ar fi o planeta verde

umblataprinlume

72 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 22 Martie 2009, ora 23:37

De la: fulgerul1989, la data 2009-03-22 04:19:14Ar disparea poluarea,bolile cardiace ,bolile de plamin,ar fi o planeta verde

Da, dar atunci cum si-ar mai face jocurile de interese evrei bogati?

In Sahara Paneluri Soarele (+caldura pe care o degaja nisipul incalzit de soare transformata in energie) ar putea aproviziona fara probleme intreaga planeta...

favorita nr.1
eastside

179 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 23 Martie 2009, ora 00:14

De la: szindobel, la data 2009-01-29 19:17:14nu este tragedie deloc .. cand sa inventat masinile cu aburi credeau ca asta e cea mai buna solutie.. cat sa modificat de atunci.??
eu chiar cu masina mea {diesel} am mers cu ulei de froarea soarelui si ulei de soia si sunt si alte soluti.. petrolul e chiar o energie depasita .. .. ( ar fi dar sunt prea multi banii in joc si interese...) nu va speriati..

Fratioare, esti cu capu'?!....
Cum pusca mea sa cultivi pamintul ca sa ai cu ce merge cu masina?!
Tu stii citi oameni mor de foame pe planeta?
Eu zic sa nu ne cerem pedeapsa, au fost enumerate destule solutii pina acum.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 19:25

Mor arabii de foame si s-ar apuca de razboaie ca de munca niciodata.....

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 02:44

De la: dcruciu, la data 2009-03-21 21:05:53catre nastasemihail.
frate esti pe dinafara total.....ai macar o vaga idee despre ce vobesti tu acolo si despre cum se formeaza petrolul si ce substantze :)) emana soarele ? my advise: citeste ceva ushor de cultura generala si mai da cu ochiu si pe la Discovery si National Geographic! sincer.....esti praf!

Mai documenteaza-te ce contin norii de pe planetele gazoase, compozitia cometelor, ce arunca soarele in cosmos. Hidrogen, heliu si partial alte elemente care ajung pe suprafata tuturor planetelor. Hidrocarburile in tot universul sint mult mai multe ca si cantitate decit rocile si mai ales apa. Hidrocarburile sint primele costituente din furnalele solare. Ca doar nu s-or fi format in spatiul cosmic, la -270 grade celsius. Ma refer la hidrocarburile simple.
Toate elementele usoare sint formate continuu in soare si expulzate in spatiu.
Hidrocarburile se formeaza atit in interiorul pamintului din materiale organice cit si din spatiul cosmic.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 02:48

De la: dcruciu, la data 2009-03-21 21:05:53catre nastasemihail.

Spune tu de unde provin hidrocarburile de pe Terra. Din zacamintele care s-au refacut in ultimii zeci de ani. De pe planetele gazoase. Alea nu prea contin apa. Ca doar nu or fi vapori de cucu.

alice_corina

186 mesaje
Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 11:58

De la: dirlo1964, la data 2009-01-11 05:49:39Domnule Gigi,cu respect va informez ,ca toate relele mai sus enumerate de dvs.sunt consecinta LUPTEI pentru resurse! Totodata va informez ca Zeitgeist este o fictiune utopica!Va mai consuma multa energie "clasica"omenirea pana se vor descoperi metode alternative de producere a energiei si mai ales de stocarea acesteia!Cat despre moarte:"am venit pe rand ,plecam pe sarite!".Viata lunga va doresc!

mi-a placut ce ai spus despre moarte ... frumos "pusa" problema ...

O sambata frumoasa ...

"Nimic nu este ceea ce pare a fi!"
cris_bcv

2 mesaje
Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 12:12

ptr d-ra(d-na) laura_boritoni sau cum o vrea sa isi zica
sa te vad atunci knd o sa scapi de poluare cum iti iei concediu 7 zile si faci 3 zile dus, 3 zile intors pe drum si iti mai ramane doar 1 zi k sa petreci din minunatul concediu pe care ti-l doresti asta ptr k va trebui sa mergi cu bicicleta k masini nu ai la dispozitie k ai scapat de poluare!tu nu vezi k este UN RAU NECESAR si suntem cu totii dependenti de el?eu unul dk acum as ramane fara masina as fi un om legat de maini si de picioare ptr k nu pot misca nimik fara masina!!!trebuia sa intelegi k raul asta este necesar si suntem dependenti de el 99% din populatia globului!!!nu vreau sa sustin marile companii auto sau magnatii petrolului dar eu unul sunt dependent de acest rau care il numesti tu poluare!!!lucrez in domeniul asta si stiu ce inseamna petrolul!!!asa k nu avem cum sa skimbam lumea!!!petrol a existat si va exista mereu!!!acolo in pamant de unde este scos sa stii k ramane o gaura foarte mare in care se foarmeaza altul in cativva ani(25-30 de ani)!!!nu am gasit o explicatie ptr asta dar poate sunt altii mai destepti ca mine si stiu felul cum se formeaza inapoi si probabil este un secret mondial si de aceea nu se spune!!!ASA K O SA ASTEPTI MULT SI BINE SA SCAPI DE POLUARE PTR K NU VEI AVEA SANSA ASTA NICIODATA NICI TU SI NICI URMASII TAI!!!

gabymarinescu_pulsar

375 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 12:21

Arabii ar avea "ciocu' mic"si ar manca nisip sau propriul lor kkt....

Fosta membra 9am.ro

115 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 23:09

Mai oameni buni !...dar voi n-ati auzit de msinile acelea ecologice ?..ca in desenele animate cu Fred si Barney..hehehe...dai din picioare de-ti vine bîþu!... ...Sa fim seriosi!...deja exista motoare electrice care sunt mult mai performante decit,cele cu ardere interna.se zice ca problema ar fi acumulatorii care nu dau energie pe timp indelungat,dar de fapt si treaba asta a fost descoperita deja ...problema este ca inca nu vor sa lanseze pe piata asemenea masini ...ia ginditiva voi ce sar intimpla cu marii giganti ai petrolului?...ce ar face marile corporatii,companii...e.t.c..care se ocupa cu petrolul?...asa ca acesti rechini financiari ai lumii prefera sa umfle cu bani pe cei citiva oameni de stiinta si sa-i comvinga sa se ocupe cu alt ceva decit masina electrica si sa spuna ca inca nu au gasit solutia

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce s-ar intimpla cu lumea daca nu ar mai fii petrol (titei)
Mergi la: