back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Comunitatea romaneasca

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:

oana1copil

1 mesaj
Postat pe: 28 August 2008, ora 01:26

Salutare. Nu demult am primit in vizita o nemtoaica, care a stat o saptamana la mine, timp necesar sa observe mizeria, strazile, oamenii si mai multe nereguli pa care le cunoastem cu totii. Sincer, mi-a fost rusine, pentru ca nu aveam pe unde sa o plimb, fara sa nu existe o pata, cat de mica ar fi ea. A observat printre altele gunoiul, si aici ma refer la clasicele noastre pubele si mizeria care se aduna pe langa acestea, cainii si sarmanii aferenti. Intrebarea normala a ei a fost aceea: "LA CAT TIMP VIN GUNOIERII, SI CINE FACE CURAT DUPA ACEEA?" I-am raspuns ca la o saptamana si ca ei, gunoierii ar trebui sa stranga gunoiul de pe langa pubele. M-a intrebat, gandind pur nemteste, cate scari sunt alocate la numarul de pubele, spunandu-mi, la raspunsul meu, ca , evident, sunt prea putine. In fine, ei i s-a parut normal ca locatarii, si aici am vrut sa ajung, ar trebui, ca si o mica comunitate sa se ocupe de curatenia din jurul blocurilor, inclusiv a gunoiului. Am tacut, caci avea dreptate. Acesta a fost numai un simplu si mic exemplu din cate mi-a dat nemtoaica. Sunt si politicienii vinovati pentru multe, dar cert este ca, romanii nu sunt uniti, dar barem sa formeze o comunitate, cat de mica , pentru un front comun, Crede cineva ca, in orice tara civilizata vine dom politician si face curat pe la blocuri? Ah da, or fi amenzile usturatoare.. pe la noi nu se dau..cei drept, dar stiti cum este "omul sfinteste locul". Noua romanilor, ne-ar trebui niste nemti care sa domneasca pe la noi prin tara sau o noua dictatura, caci noi romanii nu stim decat de frica. Eram o nationalista convinsa si ina ma tin tare in fata strainilor, nu-mi place sa-mi denigrez tara in care traiesc, dar, din pacate, se denigreaza ea, insasi. Ce parere aveti, putem forma ,noi romanii, o comunitate??? Azi unul, maine doi..

Raporteaza abuz de limbaj
aleeyna21

1 mesaj
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 00:31

Rapunsul destul de evident dupa ceva ani petrecuti in Canada unde peste tot se merge pe ideea de comunitate este ca nu. Cred ca romanii din Canada in cazul meu sunt singura comunitate fara comunitate daca se poate spuine asa, sau oricum printre foarte putinele daca o mai fi vreuna. Din pacate stam fff prost la capitolul asta.

Pe de alta parte sa stii ca si in Franta si in multe alte tari cica "civilizate" mizeria e la ea acasa, aici incluzand si Canada. Degeaba vad ei strainii doar gunoiul din ochiiul nostru. Asta insa nu ne rezolva noua problemele, insa ar putea sa se uite mai mult la lucrurile frumoase pe care le are Romania in loc sa vina aici cu ochiul soacrei, ca stiu eu destul de multe despre nemtii astia nu tocmai de lauda la adresa lor si cu toate astea cand ma duc in Germania incerc sa vad ce au ei frumos, nu invers.

popescuoana

36 mesaje
Oras: Fagaras

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 08:31

Buna!

Sunt total de acord cu oana1copil.Nu stiu de ce multi dintre noi avem impresia ca altii au ceva cu noi.Si, apoi, nici nu ma intereseaza daca in Franta/ Canada / Germania ar fi mizerie.Dar nu este.Nu ma pot pronunta pt Canada ( o sa intreb prieteni care locuiesc /muncesc acolo).

Consider ca romanilor le place mizeria.Daca au in casa gresie si faianta, nu mai conteaza ce e pe afara .... Apoi, nimeni nu se sesizeaza ca nu se face curat pe strazi, in jurul blocurilor si al gunoaielor cu lunile.....Am sunat in cateva randuri la primarie (acum locuiesc in galati) si mi s-a zis ca a fost campania de primavara(apropos-......era iarna....si ca se va face la anul curat...).
Cand este vorba sa facem pe casa scarii curat, toti incep sa se planga de bani.....desi bani pe toate prostiile dau.(bijuterii, au case noi, haine samd).....Dar, curatenia nu mai este demult o prioritate pt majoritatea ....Probabil de asta suntem si pe locul I la boli cauzate de mizerie(plamani si altele).
Sper sa se faca legi care sa ii forteze pe romani sa accepte faptul ca tb facuta curatenie in spatiile publice....nicaieri in Franta sau Germania nu am vazut asa mizerie si blocuri mizerabile.

nuskin

67 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 12:19

Draga Oana,

In orice tara civilizata, inclusiv Elvetia, Austria, Norvegia sau Germania disciplina s-a facut si se face cu cate o contraventie. Ca, in timp, s-a creat undeva in subconstient un mesaj civic...poate e adevarat ,dar FRICA de a plati o amenda i-a facut si pe ei sa fie curati si plini de avant civic. Sa nu crezi ca ei au alt sange decat noi, sunt mai intelepti decat noi dar sistemul a fost de asa natura incat nu te lasa sa gresesti. Nu merge cu o "spaga mica" sau cu o inchidere de ochi daca nu ai facut ceva ce nu trebuia sa faci. Oamenii au sentimentul de turma si pestele de impute de la cap. Daca la cap nu e intelepciune ce pretentii sa ai de la badea Gheorghe din creierul muntilor? (No ofense)
Indolenta noastra merge mana in mana cu sentimentul: "lasa ca a facut si celalalt si nu a patit nimic asa ca pot si eu sa fac, ce sunt mai prost?" Si uite asa se perpetueaza , din pacate, nesimtirea, nepasarea, individualismul, minciuna si coruptia. Toate merg mana in mana. Din pacate, nu e doar in Romania. Eu locuiesc in Cipru si e la fel ca la noi. EI mai au o sansa cu englezii, au venit ei sa-i mai disciplineze dar....sansele sunt minime si la ei. Acest sentiment de" lasa-ma sa te las si fie ce o fi, noi mergem inainte, "dupa parerea mea , e gresit. In rest, sunt povesti nemuritoare pentru copii creduli si naivi! Va doresc zile senine si inima buna :)

Dupa multe incercari cred si sper ca am ramas tot EU
popescuoana

36 mesaje

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 13:47

Draga Oana

(suntem numai Oane...)

nu contest ca in Cipru e la fel ca la noi sau in Anglia....dar nu trebuie sa fie nimeni un model pt noi daca este ceva negativ.

Nu ma intereseaza cum s-a facut civilizarea lor...ideea este ca trebuie sa aplicam si noi o metoda eficienta.

Nu am fost in muklte locuri sa pot compara, dar Romania este imputita......oamenii nu constientizeaza ca trebuie sa se sesizeze, sa faca curat in jur.....numai bine

nuskin

67 mesaje

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 15:06

Eu inteleg dorinta ta dar, se face doar cu frica si cu amenda. Eu am fost in multe locuri, si in germania si in franta si in Canada. Singura tara mai curata era Elvetia. Au reguli foarte stricte. Amenzile sunt foarte mari daca nu pui gunoiul pe categorii, daca nu arunci gunoiul in ziua care trebuie colectat si te trezesti cu o zi dupa, au reguli stricte in a face curat in fata casei, ati plimba cainele in parc si a parca masina. Pentru orice greseala scoti niste franci buni din buzunar. Dar se aplica legea, asta incercam sa spun. Din proprie initiativa nu va face nimeni nimic. ma uitam pe Sena si nu-mi venea sa cred cate cotoare de mar, cate peturi, rahat d ecaine pe strada...parisul mi-i s-a parut cea mai mare dezamagire. In Elvetia nu vedeam nici un muc de tigara, puteam manca pe jos, strazile se spala cu detergent. In Canada, dupa ploaie asfaltul e poros si nu raman balti. Chiar ma intrebam cum, intr-un oras in care ploua zilnic nu sunt balti si noroaie. Pentru ca ii ajuta putin si natura si apoi sistemul se aplica. In Romania se dau legi dar nu se aplica din pacate. Asta am incercat sa subliniez. Nu e posibil. Iti apreciez entuziamul si te sustin 100%. Ai o solutie viabila? Il cunosc pe Cristian Boureanu, mi-e amic , daca ai ceva concret, te duci la el si-i propui sa rezolve. Boureanu e un spirit luptator si intreprinzator. Fac parte din politic si are mult curaj. Astept propuneri concrete.

popescuoana

36 mesaje

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 21:32

pai eu nu prea mai am nicio solutie.....am incercat.In comunitatile in care traiam am incercat sa le explic oamenilor ca avem nevoie de curatenie in jur, le spuneam sa sune la primarie sa faca sesizari ca nu se strange gunoiul, ca betivii fac pipi la coltul blocului, ca vanzatorii de pepeni arunca mizeria in parcarea blocului, ca asa numitele "buticuri" sunt inconjurate de rahati........dar nimic.Ma considerau nebuna.Am avut tentative sa merg la primarie si mi-au cerut lista de la asociatia de proprietari(semnata si stampilata...stii cum e la noi...totul stampilat si semnat) etc...Ca o concluzie, eu mi-am facut datoria civica.....Primaria insa nu reactioneaza sub nicio forma.Si nu eu ar tb sa sesizez Primaria, ci ei ar tb sa se sesizeze. Sunt total de acord cu tine ca doar frica poate duce la civilizarea anumitor persoane......dar , momentan, nu au de ce sa le fie frica....fie ca nu sunt legi, fie ca nu se aplica.Asa ca eu, la nivelul la care sunt si la distanta la care sunt, nu pot face nimic.Solutii concrete din partea mea .......slabut.Cred ca se pot lua doar la nivel inalt prin crearea si aplicarea legilor , dupa cum ai zis si tu.Alte solutii viabile nu vad.
Am intrat pe acest forum doar ca sa imi zic parerea...nu pot insa veni cu nicio solutie(din pacate).

Oricum, eu obosisem prea mult acolo.....inconjurata de mizerie si .....nu numai....

Numai bine

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Septembrie 2008, ora 21:26

...mmmmda , aceasta-i situatia !...ciocnim cupa cucutei impreuna, suntem inca minoritari s-orice-am face tot cum vor "ei" se-ntampla !...
Refractari la civism, refractari la bun simt, le dai programul, studiul si sursa de finantare atat interna cat si externa pt. ecologizare "ei" o refuza !...
Nici donatiile tehnologice in vederea ecologizarii nu le vor, nici macar in administrare nu le doresc, chiar daca devin surse de venit pt. bugetul local .

Cine sunt "ei" ?????...cei din administratia publica locala , de la portar, functionar, pana la consilier, secretar si primar.

Cineva spunea : .." frumoasa tara, pacat ca-i locuita "...tind sa-i dau dreptate !...spun tind, pentru ca inca mai sper ca avem sa devenim majoritari cei ce acum sorbim cucuta .

S-auzim si de bine !...ca de rau,... vad ca multi dintre noi nu prea s-au saturat.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Septembrie 2008, ora 12:51

De la: oana1copil, la data 2008-08-28 01:26:45 Ce parere aveti, putem forma ,noi romanii, o comunitate??? Azi unul, maine doi..

Eu vreau, dar sa-ti povestesc ceva: traiesc in bucuresti, un oras, dupa cum bine stiti, sufocat de masini si gunoaie. Din masina din fata mea "cade" un pachet de tigari, o cutie de cola, o hartie; la semafor deschid geamul si zic: "Nu va suparati, v-a cazut ceva pe jos!" si mi se raspunde cu cea mai mare nonsalanta: "Nu mi-a cazut, eu l-a aruncat". CE FACEM CU ASTIA, CA EU M-AM SATURAT DE EI?

srelu

14 mesaje
Postat pe: 24 Septembrie 2008, ora 07:32

Nu stiu de unde scot unii ca in Canada ar fi mizerie, eu locuiesc in Toronto si e curat. Am auzit ca pe la Montreal ar fi oarecari probleme, dar eu nu stiu, n-am fost pe acolo niciodata.

Problema cu comunitatea care isi face singura curatenie se rezolva altfel. Chestiile astea sunt incluse in intretinere si administratia angajeaza personalul necesar. N-o sa vezi niciodata un canadian facand curatenie in spatiul unei comunitati decat daca a fost angajat s-o faca.

Chiar si intr-un magazin, daca ia de pe raft o marfa si cand o pune inapoi n-o pune bine si cade, nu se apleaca s-o ridice. Dar magazinul are grija sa-si stabileasca preturile in asa fel incat sa le ramana bani sa angajeze suficient personal care sa aranjeze marfa pe rafturi.

In principiu nu individul rezolva problemele comunitatii ci administratia. Evident cu banii individului.
In general, despre orice ar fi vorba, canadianul are un singur raspuns: "Nu-mi cereti sa fac nimic dar puteti sa-mi cereti bani. Platesc daca e vorba de rezolvarea unei probleme a comunitatii."

Voluntariatul in general se practica numai in scopuri de binefacere. Cei care distribuie alimente, imbracaminte, etc, in mod gratuit, nu au probleme cu a gasi voluntari care lucreaza gratis. La fel si unitatile medicale sau cei care strang fonduri in scopuri caritabile.

Eu zic sa nu va asteptati de la romani la voluntariat. Regimul comunist i-a fortat pe oameni sa faca multa munca voluntara si sunt scarbiti de asa ceva. Daca ii ceri unui roman sa faca munca voluntara te va acuza de comportament comunist. Nu pot fi blamati, fostul regim comunist care i-a ingretosat de asa ceva poarta toata vina.

nuskin

67 mesaje

Postat pe: 25 Septembrie 2008, ora 12:04

Buna ziua la toata lumea. Tocmai m-am intors din Romania. Off, din pacate nu prea s-a schimbat nimic, cateva flori la marile intersectii, cativa copacei, s-au marcat strazile ceva mai bine dar...cam atat. Am mers sa o vizitez pe mama si am luat tren clasa 1 pana la Satu Mare si......stupoare, trenul era ingrozitor, nespalat, mirosea a urina si arata jalnic. Ok, nu sunt bani ,dar ma uitam la lumea dn tren, aruncau pe jos si nimeni nu zicea nimic. La Satu Mare e mai curat pe strazi. iar mama mea e ingrijita bine, e spalata si mirosea frumos. Apoi am fost la socrii la Braila, acolo e altceva, e mizerie....Suntem in aceeasi tara dar se traieste diferit, intotdeauna sudul tarii e mult sub nivelul nord vestului. In Bucuresti, am cedat psihic in trafic, am facut 2 ore sa traversez Calea Grivitei. la jumatatea drumului m-am intors si am renuntat sa ma duc unde aveam nevoie. Am parcat masina in centru, pe trecerea de pietoni. Politistul m-a lasat pt ca stia si el ca nu e loc de parcare. In fata blocului m-am invartit1 sfert de ora sa parchez si am gasit un loc langa gunoaie. Lumea tipa, urla, cand intrebi pe cineva ceva ,nu are chef sa raspunda, sau nu vrea. Am stat la numeroase cozi, la ghisee la care am intrat dupa ore de asteptare. M-am dus sa platesc darile mele catre statul roman care nu face nimic poentru noi, absolut nimic. Si pe langa asta te intimpina cu o greata ingrozitoare. Cand am ajuns acasa la vama, nici nu s-a uitat la mine si l-am intrebat: "nu-mi urati Bine ati venit acasa? s-a uitat la mine ca si cum i-as fi spus ca are de platit 1.000.000 euro cuiva....avea o fata de uimire si mi-a raspuns: "domnisoara, daca as raspunde asta la toata lumea ce ar mai fi? dar pt ce esti pus acolo? sa faci lumea sa se simta bine ca vine acasa, pe pamant romanesc, nu? Lumea se impinge, mergem toti ca oile.....am plecat din Bucuresti cu un gust amar. Nu s-a schimbat nimic, noi nu ne-am schimbat, nu ne lasa sistemul. Multa lume pleaca si politicienii nu fac nimic pt asta. Anul asta sunt alegeri....promisiuni pana se vad in scaune si apoi....nu-i mai intereseaza nimic, important e sa le fie lor bine, diferenta sociala e foarte mare. Gunoaie, mizerie, proasta crestere, nesimtire, nepasare vor exista inca multi ani. pentru ca nimeni nu vrea sa se schmbe nimic, e bine asa. Da-i poporului paine si circ si va fi multumit, asta faceau si romanii. Imparteau paine si chemau gladiatorii...poporul uita de necazuri. Instinctele primare erau satisfacute. Acum se organizeaza festivaluri, petreceri, concerte si cica, lumea e fericita. Se face imprumut ca pensionarii sa-si plateasca medicamentele. Ma uit la vecina mea, englezoaica, a iesit la pensie si locuieste in Cipru, pt ca e vreamea buna. iar noi nu ne putem chema parintii. Socrul meu nu poate sa-si permita un drum la mine, are de ales intre a-si pune centrala si a veni la mine. Salariile sunt de mizerie, e un colaps total, asa e....si pe cine mai intereseaza gunoaiele daca nu au cu ce plati facturile? E o debandada organizata! Sa traiti bine, nu? Toti stim astea si nu avem ce face. Si credeti ca romanii sunt altfel in strainatate? Nu......am chemat un roman sa se uite la antena mea, nu avea semnal. Mi-a zis ca are firma. Ok, am cerut factura, nu mi-a dat nimic si mi-a luat scurt 80 euro. vrei bine, nu vrei la revedere. Romanul nu se dezminte nicaieri. Am fost invatati sa pacalim , sa mintim, sa facem orice sa pacalim statul. Si nici statul nu s-a inghesuit sa faca nimic pentru noi. Ne meritam soarta si nu va fi nimic mai bine nici daca vine PSD, PLD, PD sau altcineva. Romanul stie doar de frica. Iar cei tineri sunt indoctrinatii de cei in varsta. Sau se marita cu barbati bogati in alte tari. Romancele, rusoaicele, bulgaroaicele sunt etichatate drept curve. Asta e statutul nostru. Cu asta ma lupt cand ma duc si ma prezint. Isi schimba atitudinea fata de mine foarte rapid. Nu conteaza cine esti, ei ti-au pus eticheta deja. Dar asta e comandat de la putere. Ne zbatem ca pestele pe uscat, fara nici un rezultat. Dar, exista o speranta. Cand se va cadea atat de jos incat o sa spuna : pana aici, nu mai pot! atunci se va schimba ceva. dar inca nu s-a ajuns la limita inferioara. Eu va doresc zile senine. Omul sfinteste locul.

feli

13 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 27 Septembrie 2008, ora 15:30

Dragilor,

Stiti bine ca asta tine de educatie. Eu de ex. daca am vazut ca parintii mei nu arunca pe jos hartii si mizerii, i-am copiat. Ne-au mai invatat si pe la scoala lucrurile astea..dar asta era pe vremea lui Ceausescu. Imi amintesc ca tot pe vremea aia cand incepusem sa lucrez la o intreprindere mare din oras era un program : in fiecare sambata personalul TESA mergea la curatat si adunat gunoaiele din vecinatatea intreprinderii (asta ar putea fii o sugestie pt. d-nul Boureanu). Desi erau si case particulare in zona tot noi curatam in fata usilor lor. Ei radeau de noi (ca asa-i romanau') dar acum imi dau seama ca era mult mai curat orasul.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 19 Octombrie 2008, ora 09:28

de aceea Sibiul ste un oras curat!

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 22 Octombrie 2008, ora 15:17

Vai de cozonacul ei de comunitate !

razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 22 Octombrie 2008, ora 17:35

Oana ... as vrea sa reamintesc ce ai spus tu in ultimul comentariu. Era odata cand eram si eu student.Nu demult. Era odata cand am fost printre primii in an si am avut ocazia sa fac practica la Parlament. Nu am sa spun acum ce si cum era acolo... ca suntem noi destul de scarbiti.Insa intr-o intalnire cu niste domni deputati vine intrebarea de la mine catree dansii: "Ce sanse ar avea ACUM in ROMANIA un partid ecologist" ? printre "balbe si balboace" am primit raspunsuri sterse. raspunsul ... desi pt mine era destul de retorica intrebarea... l-am primit de la un alt stdent: 0 ... cu adaugarea... citez:" Cum zice Parazitii... cand nu are ce pune`n farfurie (romanul) il doare fix in p..a unde arunca o hartie" a cenzurat si el desigur... :) comic sau nu... asa este. cum a spus si Oana cu alte cuvinte... cand nu ai siguranta de maine nu`ti mai pasa unde arunci o hartie.

Traiesc in Anglia acum. Cum zice proverbul ... "Fiecare padure cu uscaciuniile ei". Insa Londra parca nu e asa de aglomerata ca Bucurestiul sau cel putin nu pare... asta in conditia in care in Londra traiesc aproximativ 10 milioane.Si gunoaie... sunt peste tot... ar zice unii... si totusi NU... as zice eu! (a nu se intelege ca nu sunt gunoaie in Anglia... insa sunt mai bine "organizate"... sa zic asa) Love u ppl!

minutemaid

88 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 09:20

E mizerabila Romania;
Educatia face totul. Eu nu arunc gunoi pe unde imi vine...din bun simt si respect fata de ...mine insami!
Unde locuiesc eu gunoiul se triaza (menajer, plastic si cartoane) si se recicleaza! Cu toate astea mai sunt unii care isi abandoneaza sacii de gunoi pe unde le vine...
Insa cei de la administratie vin si curata. Sunt oameni platiti pt a aduna mizeriile de pe jos; au un aparat special cu care apuca mizeria (nici nu se apleaca)
Daca pe politicienii din Ro i-ar interesa , ar comanda niste aparate din astea..
Daca multi oameni ar avea bun simt... ar sta altfel lucrurile!

ady_costin2005

1 mesaj
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 11:49

Salut. Traim in Romania si problema gunoaelo este o problema de educatie ,de spirit civic,pe care romanul zilelor noastre nu il au ,eu lucrez in domeniul constructiilor si de curand a-m adus 4 muncitori de pe un santier din provincie pentru ca era o ora tarzie, bineinteles ca baieti aveau cite ocutie de bere in mina, pe care la golirea ei unul dintre muncitori o arunca pe geam,eu pur si simplu am oprit masina si l-am trimis dupa ea vreo 200m inapoi si la un momentdat l-am auzit injurindu-ma si l=am lasat acolope centura bucurestiului la ora00;01 noaptea,si astea l-ea fost invatatura de minte la toti muncitori care mai mergeau cu mine .

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Noiembrie 2008, ora 19:14

Bucurestiul nu e sufocat de gunoaie ci de "nerusinarea baietilor dastepti", de ignoranta si tupeism, care sufoca realmente toata poleiala de cultura existenta in "capitala" Romaniei.

Plus, Plus......

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 7 Noiembrie 2008, ora 23:15

In Romania s-au facut progrese enorme in privinta curateniei. Peste tot. In toate orasele. La Paris, la periferie, era o mizerie de nedescris, in centru curat.
Cam multe ifose pe la unele posturi, cam multe pretentii ...
Sunt de acord cu opinia de tip canadian conform careia platesc si pentru curatenie si puneti pe cineva specializat sa faca asta ! Scurt. Chestia cu "sa facem cu totii curat prin jurul blocurilor" o consider o tampenie, o utopie, o chestie asa ca sa zicem si noi ceva.
Eu stau la casa si nu ma complic cu nimeni. Viata mi-a aratat ca nu trebuie sa ma aliez cu nimeni daca vreau sa am curat in casa sau in curte. Pentru ca voi fi tot singur....
Mi-au placut posturile Oanelor, dar cea din Cipru a cam exagerat can a desris vizita in tara ... In Atena am condus vreo doua are intr-un trafic infernal si nu m-am basicat cum se da lovita Oana prin Bucuresti. Nici in Paris n-am dus-o mai grozav. Am facut trei ore de la intrare pana la Squar D'Anvers. Mizeria era mai mare ca in Bucuresti.
Nu stiu cum sa va spun, dar nu prea vad cu ochi buni pe cei care au plecat din tara, care se tot plang ca roamnii nu tin cu tara lor, ca nu sunt uniti, dar ei nu se unesc cu nimeni si continua sa-si vorbeasca tara de rau ... mai si spun ca altii nu fac asa. Nu spun neaparat ca ei spun prostii sau neadevaruri dar acestea suna ca dracu din gura lor.... Adica tu stai acolo la loc caldut si-mi ti mie lectii despre ce si cum ar trebui sa fac eu ca sa-ti fie tie bine cand oi veni in vizita pe la mamica sa vezi daca e bine ingrijita si miroase frumos ... Sa ma bat eu cu autoritatile alea, care sunt exact asa cum spui, ca tu sa fi multumita cand vei veni la anul in control ... Nu vrei sa te astept si pe aeroport cu unghiutele facute si cu batistuta la control ? Ce ziceti, voi cei de prin Cipru, Canada, Anglia sau de pe unde va veti fi gasit fericirea ... ?

Acum nu e momentul !
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 8 Noiembrie 2008, ora 20:25

Nota 8. 11. 2008
November 8, 2008 by amycommunications
Nota 8. 11. 2008:

Dragi gospodini si gaspadine, stiu ca va cer enorm, in aceste conditii in care sunteti obligati sa aplicati legea(si sa nu ma comentati pe mine personal, dar numai sa va exprimati(politicos, neantrerupandu-ma in discutii, daca sunteti normali la cap) in legatura cu sensul articolelor/si al actiunilor mele:

Concluzionand cele redactate in data de 7. 11.2008, pe blogul personal(si care a avut reactii imediate in viata reala, dar numai fata de mine/caci numai de mine, o femeie sensibila: aveti curaj sa va luati, maimutelor roz ce sunteti, numai de mine)

In aceste conditii, dati-mi va rog voie sa nu imi mai pierd vremea, adresandu-ma impotentilor si impotentelor(mental= (parinti de fetitze, printre altele), de orice varsta/sex, care nu inteleg ce inseamna o responsabilitate complexa de viata si au tupeul sa se imbrace in roz ca sa imi arate mie ca sunt ‘copil’.

Halal, cretinilor de orice varsta/sex!

P.S. Am avut curajul nemasurat sa va demonstrez ca sunteti niste inculti subdotati/subdotate, inca de acum multi ani de zile, atunci cand comentatorii politici nu aveau inca curajul sa va o spuna in fatza. Curajul, inteligenta, vointa si fidelitatea nu se cauta in tara asta..decat in cantitati mici, in anumite cazuri.

Iata ca am curajul sa v-o spun din nou: mi-e sila de tine, natziune de retardatzi! Punct.

P.S.S. In conditiile in care unul dt. baietzii vostri tineri si o fetitza(imbracatzi in negru/gri) m-au intrerupt intr-o discutie cu o artista din Danemarca, chiar in momentul in care doream s-o chestionez(pentru TVRCultural): despre rolul politicii in cultura tarii sale:

va puteti da seama, pe care dintre votantzi se bazeaza coruptzii din Romania..si cine se va duce la vot.

Exemplu maica-mea si taica-meu, care vor sa isi ’spele rufele in familie’, facandu-ma in toate felurile si crezand ca sunt liberi sa faca ce vor, mai ales acasa:(numai italienii din Mafia se omoara in familie, adica). Punct.

Posted in NATIONAL EVENTS | Edit | Comments Off

NATIONAL EVENTS for the U.N. dept for the justice
November 7, 2008 by amycommunications
7.11. 2008 Astazi am fost la Mega Image, de unde am luat spaghetti cuttura 3 minutti de la etaj si am coborat din lift, impreuna cu un domn in varsta dar deosebit de educat. Caruia i-am dat voie sa iasa inaintea mea, din lift. Iar eu am coborat sa imi cumpar si un croissant cu ciocolata.(ultimele 2 simple, din fata mea, tocmai fusesera luate). Cu toate acestea: in fata casei, am fost lasata sa achit inainte; de chiar domnul caruia ii cedasem locul, afara din lift. I-am multumit si l-am asigurat ca nu am de achitat decat aceste 2 lucruri, apoi m-am intors catre dansul, dandu-I binete. Evident, mi-a placut in mod deosebit ca ne-am despartit noi, ca prieteni. (si ca amandoi depusesem eforturi egale, sa devenim prieteni). Ajunsa in schimb la (..), am fost luata prea tare de proastele de angajate(care insa sunt foarte bune in meseria lor), care mi-au reprosat mie, o falsa impolitete datorata nerabdarii mele-cateodata uluitoare, dar depasita de calmul meu in exprimare, si de coerenta desi rapiditatea mea foarte mare in gandire, care ma fac sa nu fiu nevrotica, dar numai grabita. Cand s-au prins ca sunt incoltite, au luat-o de la “Ana si Caiafa’ al relatiei noastre ‘profesionale’, exact cum am citit eu, in cartea despre psihologia femeilor. ..bine insa ca o am pe doamna Vio, de care ma leaga o afectiune reala.(chiar daca si eu sunt femeie). Le-am povestit despre barbatul frumos pe care il vazusem chiar ieri, in parcarea din fata Guvernului. Si care ma facuse sa imi fie rusine. Si despre faptul real ca rusul a carei sala de fitness o frecventasem, timp de 1 an si mai bine: nu imi permisese sa merg la sala la el ca sa ma fac bine. Decat o data pe saptamana, cu comentarii profunde din partea angajatilor lui de la sala. Impreuna cu cele din atmosfera din familia parintilor. Ceea ce nu imi permisese, desigur, sa ma fac bine. Iar acum, Power-Plate-ul, atmosfera prea calda din ultima luna si jumatate si bazinul de innot de la Novotel pe Calea Victoriei, mi-au permis sa ma fac, dupa atatia ani de asteptare: in sfarsit foarte bine. ..in sfarsit, ajunsa in statia de masina, in drumul meu catre usa, am fost impinsa violent de o batrana, care dorea sa imi ia locul din fata. In sfarsit, mi-a luat si locul care era liber, pe scaun. Iar eu, politicoasa, nu am zis chiar nimic si, stand in picioare, m-am intors incercand sa ma sprijin putin de acest scaun. Evident, a sarit imediat cu gura, la mine. Si atunci i-am replicat: ‘Doamna, eu nu m-am luat de dumneavoastra cand m-ati impins ca sa imi luati locul, in statie. Va rog sa nu mai fiti egoista. Punct.’ Alaturi de ea, o tanara doamna imbracata in negru mi-a oferit locul ei de pe scaun.lnsa mie, deja mi se facuse scarba de baba. La fel ca si de toti batranii care ma privisera atent, in timpul discutiei, dorind sa aiba prilejul sa imi faca educatie publica’. Atat de scarba imi este, insa, de tara asta de analfabeti si de mosi imbecili si tineri prea-egoisti, incat m-am asezat pe un scaun si am spus in gura mare: mama voastra de mosi si de babe cu drept de vot, in natia asta de tarani si tigani imbecili(chiar la nivelul Guvernului tarii!!), cu medici si cu profesori care au tupeul sa ceara sa li se mareasca salariile. Cu toate acestea, spuneti ca stiti voi pe cine sa votati si va dati chiar in petec: ei bine, se pare ca nu aveti capacitatea mentala sa intelegeti: totul pleaca intr-adevar de la oameni, iar cetatenii tarii acesteia (la fel ca si aceia din Guvern pe care i-au ales fiindca le seamana): sufera de o permanenta si invincibila boala denumita ”egoismul izvorat foarte mult, din prostie’. Punct. Si-atunci, de ce mai aveti tupeul sa spuneti ca vreti o schimbare majora, in tara? Ii votati pe ei toti(pe oricine), numai pentru ca eu nu imi pierd vremea sa va mint, de pe liste. Asadar: daca vreti sa va fie prea bine, strangeti din dintii vostri prea ruginiti sau mancati de coruptie si faceti exact ca si mine: nu mai votati pe nimeni, in afara de mine, Amy! Punct.

Articol infolegis.ro Despre violenta domestica, in Romania

7. 11. 2008 Exact acum cca. 2 minute, maica-mea a facut o criza de isterie(obisnuita, in toti anii acestia) datorita 1. incapacitatii si 2. lipsei de educatie care sa ii permita intelegerea lucrurilor care nu sunt gen telenovela.(oricum, politica le da drept de vot tuturor, astfel incat toti au dreptul sa se creada ‘destepti si dotati’ . De aici si pana la dreptul pe care si-l ia fiecare, de la a arunca ciocanul in cap celor pe care ii considera ei insisi vinovati(in lipsa unor avocati care nu sunt corupti, in Romania): nu este decat un pas mititel.
Si, in conditiile in care tot astia au dreptul sa isi aleaga conducatorii, nu o vor putea face decat daca se iau dupa chipul si asemanarea lor insisi/insele.
Astfel, intre fapta si rasplata nu se mai face nici o diferenta, dupa cum nu se mai face nici intre vinovatie/pedeapsa.
Si cum oamenii nici nu inteleg ceea ce le spui, falsa democratie este in floare.
Raspuns: cine dracului’ sa ne mai faca dreptate? Culmea este: ca toti suntem actori, dar putini dintre noi au cultura sa deosebeasca literatura de actorie.Morala lipseste, aproape cu desavarsire.Punct.
deci: unde dragoste nu e, nimic nu e’(subscriu citatului)

Posted in INTERNATIONAL POLITICS & LEGISLATION | Edit | Comments

carlatonic

3 mesaje
Postat pe: 8 Noiembrie 2008, ora 23:45

Romanii din Kazahstan: romaniidinkazahstan.info

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Noiembrie 2008, ora 17:44

De la: mytcor, la data 2008-09-07 21:26:30 ...mmmmda , aceasta-i situatia !...ciocnim cupa cucutei impreuna, suntem inca minoritari s-orice-am face tot cum vor "ei" se-ntampla !...
Refractari la civism, refractari la bun simt, le dai programul, studiul si sursa de finantare atat interna cat si externa pt. ecologizare "ei" o refuza !...
Nici donatiile tehnologice in vederea ecologizarii nu le vor, nici macar in administrare nu le doresc, chiar daca devin surse de venit pt. bugetul local .

Cine sunt "ei" ?????...cei din administratia publica locala , de la portar, functionar, pana la consilier, secretar si primar.

Cineva spunea : .." frumoasa tara, pacat ca-i locuita "...tind sa-i dau dreptate !...spun tind, pentru ca inca mai sper ca avem sa devenim majoritari cei ce acum sorbim cucuta .

S-auzim si de bine !...ca de rau,... vad ca multi dintre noi nu prea s-au saturat.

Dragii mei, eu: ca si voi care scrieti pe blog: avem dorinta sa schimbam ceva, in BINE. In conditiile in care nu suntem lasati sa luam cuvantul in politica, in tembeliziune, la servici si-n alte locuri in care ni se invoca(in cel mai bun caz): 'lipsa de experientza specifica in domeniu', nu ne ramane decat sa fim batjocoriti..de administratie, de ceilalti cetateni si de politica.
Eu cel putin, mi-am facut un ziar on-line si sper sa auda cat mai multi despre redactarile mele, astfel incat sa actioneze, imediat.
Cu toate astea: si eu, ca si voi, scriu in speranta ca motivatia subconstienta a rumanului(de aici si din strainatate) chiar exista. Si ca egoismul acestuia, nu este atat de inradacinat cum sunt prostia si incultura acestuia.
Si astfel, actionez, incercand sa schimb societatea. Cu toate acestea, imi trebuie bani si de paine, dar si ca sa pot sa ajut mai mult, lumea. Iar lumea asta, nu ma lasa. Nici macar nu ma voteaza, pentru ca nimeni nu m-ajuta sa pot sa fiu votata. Punct.(amycommunications.wordpress.com)

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Noiembrie 2008, ora 17:51

Si, a propos de civismul si inteligenta rumanului: intru pe un site de 'prietenii', unde am un cont si il rog in NENUMARATE ori pe unul sa nu imi mai prezinte pe nimeni. Raspunsuyl lui, stiti care e?
Ei bine, eu sunt 'fetitza' iar el este, desigur, mascul(automat 'mai destept' adica.
Daca as fi rugat o femeie, ar fi spus ca 'sunt increzuta' . si 'fetitza'. Iata deci care este educatia rumanului obisnuit si care, indiferent de studii facultate/nefgacultate, prefera sa ramana tributar experientei si educatiei populare 'seculare'. Punct.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Noiembrie 2008, ora 18:02

In ceea ce ii priveste pe straini, astia sunt straini. Ce interes ar avea sa spuna si lucruri frumoase despre altii?(la fel ca si voi, de altfel). CXe interes ar avea un avocat roman sa iti rezolve un proces de o gravitate strigatoare la cer, daca nu are siguranta ca va capata bani din aceasta afacere, pana la batranete?(ca nu va supara pe nimeni din cei care nu trebuie sa fie suparati)? Hai sa fim seriosi. P.S. Elvetia se pare ca este singura tara care iubeste intelectualitatea reala, nu aceea contrafacuta gen 'Iniunea Scriitorilor' si alte asemenea 'Uniuni', ziare si falsi specialisti/te. Punct.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Noiembrie 2008, ora 18:26

Este duminica de dimineata. Probabil avand refrenul melodiei ‘Sunday bloody Sunday a trupei U2 in minte(impreuna cu melodia “Fire’ a acestora, ma apuc, dis de dimineata..de sters praful in casa. Sunt racita si ma doare rau capul, si-as vrea sa ma odihnesc sis a-mi iau, in sfarsit, macar astazi: o vacanta.
Dar ma gandesc, ca incepe iar o saptamana de lupta (diplomatica si profesionala) pentru mine, deci nu am nici acum, vreo sansa sa imi iau o pauza. Sin u am nuci macar iubirea pe care o doresc, de atatia ani, langa mine: care sa ma relaxeze!! Fir-ar a dracului de viata si de ‘comunitate’ romaneasca !!(si spun asa, pemntru ca imi place sa lupt cu comunitatea internationala, prin cultura unica nu tocmai ‘romaneasca’. Sau, poate fi si romaneasca, daca ma veti sustine practic, in politica, in lume si in viata!Punct.

minutemaid

88 mesaje

Postat pe: 10 Noiembrie 2008, ora 09:50

@ amycomunidjhzfjzhefbjehfednc

Tu vrei sa spui cu siguranta ceva... dar ideile tale nu sunt bine structurate...
Ca scriitoare ar trebui sa stii un minimum de notiuni de comunicare...

adela1zone5

66 mesaje
Postat pe: 10 Noiembrie 2008, ora 20:00

Romanii - o natie de cea mai neagra subdezvoltare, care tin tot ce e prost din vechime si iau tot ce e prost de afara, care ASTEAPTA DE LA ALTII dar nu vor sa faca nimic. Cea mai adevarata caracterizare a romanilor: "Noi ne facem ca muncim si ei se fac ca ne platesc" si multe altele. Oricum pentru romani munca e o corvoada, un blestem; toti asteapta sa nu faca nimic si sa obtina oricum ce s-o putea si sa dea vina pe altii: "pica para malaiata in gura lui natafleata". Cel mai groaznic lucru e ca romanii isi URASC MESERIA - majoritatea (cu f. mici exceptii) - valabil pentru toate meseriile. Si isi bat joc unii de altii. Ce sa pretinzi de la conducere daca ASISTENTELE din Romania sunt toate niste tiganci nenorocite care nu suporta sa faca o injectie normala, cu grija, isi bat joc de oameni si s-a ramas la ce se auzea in comunism ca atunci cand ai de facut o inj. trebuie sa cauti prin cunostinte acea asistenta care stie sa faca inj. si sa nu-si bata joc; profesorii vor salarii desi n-au habar de materia pe care o predau ca ar putea sa scrie carti care sa aiba succes afara si sa faca prezentari de ora actuala; toate patiseriile si fast-food - urile fac mancare, daca nu murdara, gatita prost, necoapta - ceea ce reprezinta cauze majore de diabet si altele si nu controleaza nimeni si nu se dau amenzi. Noile generatii afara evolueaza, se schimba, la noi repeta inconstient ce aud de la anteriori, nu au pareri proprii, nu fac nimic; baietii sa ajunga sa faca infractiuni, fetele sa se tina de aceleasi pricipii si barfe ca anterioarele lor. Comunismul i-a adus pe toti la oras desi nu erau de oras si la oras traiesc mai rau ca la tara, nu vin cu idei (afara inventiile sunt totul), traiesc in blocuri in mizerii crunte; afara exista asistenta sociala care stie tot, controleaza, ajuta dar dau si amenzi ; la noi asistenta sociala care ar fi capitala e inexistenta si daca nu vin aia de afara sa faca asa ceva ca sa sperie n-o sa se schimbe nimic iar aia n-o sa vina sa se faca asistenti sociali la noi. ASA ca - tot feudalismul e pentru Romania MARE NENOROCIRE. O natie dearuncat la gunoi; macar daca ramaneau la tara sa aibe ce sa manance si sa fi fost obligati sa munceasca, nu sa nenoroceasca si orasele.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 12:24

Mai baietei si fetite,
Asa este, cam cum spuneti, nu e la noi cum e la altii, dar s-au facut progrese. Asta este. Asa cred eu. Mai sunt multe de facut, chiar foarte multe, dar am inceput sa ma plictisesc de cei ce-o uschesc pe afara, din motive care nu mai intereseaza pe nimeni, treaba lor, si tuna si fulgera despre ce s eintampla in tara. Nu ma ajuta cu nimic. N-au plecat din tara aia desteptii si au ramas numai aia prosti !
S-au facut gropi ecologice se colecteaza gunoiul (nu pe caprarii e drept) nu e chiar curat din cale afara dar se vad progresele. Orice proces este gradual. Asta este ! Puteti sa spunti ce vreti ...

Acum nu e momentul !
nuskin

67 mesaje

Postat pe: 11 Noiembrie 2008, ora 15:41

Draga atotputernicule, dupa cum ai scris in descrierea personala: nu te lasi!

Pai acum am inteles ca orice am spune noi, ceilalti , o sa o tii pe a ta. Indiferent de subiect vei fi Gica contra si o sa contrazici doar de dragul contrazicerii, nu ca ai avea ceva inteligent de spus. Nu e nimeni frustrat ca a plecat, a fost alegerea fiecaruia, dar vorbeam si incercam sa gasim solutii. Cum spunea aseara o persoana din inaltul prezidiu al Romaniei e nevoie de infuzie de tineret pentru a curata "gunoaiele" din tara. Pt ca Oana care a inceput acest topic s-a referit clar la mizeria din tara. nu cred ca ai fost atent la inceputurile topicului ci ai scris doar oful tau. Nu a zis nimeni ca toti destepti au plecat si au ramas doar prostii ( astea sunt cuvintele tale si propria ta gandire, asa ca nu pune cuvintele tale in gura altora).
Te rog concentreaza-te putin mai mult data viitoare cand scrii. Si te rog, sa fie ceva interesant. Altfel e pierdere de timp, si pentru tine si pentru noi.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 12 Noiembrie 2008, ora 14:13

DOMNULE PRIMAR ANDREI CHILIMAN

Subsemnata Neagoe Ana Maria(apelativ Amy), avand domiciliul in Bucuresti, bv. Ion Mihalache nr.325, bloc 19, apt. 9, sector 1,(numar de telefon 0788799188), va fac cunoscut ca la data de 10.10.2008, dupa saizeci de zile de asteptare, am obtinut o audienta la dumneavoastra. Din pacate nu am putut sa va prezint problema mea, o problema care este destul de grava. Am fost primita de catre un salariat al Primariei(seful Consilierilor dumneavoastra, dl. Cristian Dumitrescu) care nu a putut decat sa ma asculte.
Deoarece o noua asteptare de 60 de zile ar fi peste puterile mele, va comunic urmatoarele:
La data de 23 06 2008 am solicitat prin scrisoarea nr. 22337 o solutionare favorabila pentru incadrarea mea in cadrul Centrului Cultural Metropolitan. Termenul de solutionare a fost stabilit pentru data de 19 07 2008, dar nu am primit nici un raspuns, nici macar dupa acest termen: in conditiile in care, la resortul de activitati culturale, doamna directoare Natalia Olteanu mi -a spus sa stau linistita si cu incredere in solutionare favorabila, a cererii mele.
Am asteptat sa treaca vacanta functionarilor publici insarcinati cu aceasta rezolvare(eu nu mi-am permis sa am vacanta, de ani de zile): insa la inceputul lunii septembrie am aflat cu surprindere ca se vor scoate la concurs posturile libere. Pentru mine termenul a fost insa foarte scurt(6 zile). Iar tematica era dedicata absolventilor de Administratie Publica.
M-am pregatit totusi si am ocupat locul al patrulea, dar au fost numai trei locuri libere.
In conditiile in care eu nu am nici un fel de pregatire in administratie, am dovedit din nou(ca si in cazul privatilor care ma chemasera la interviuri sau doar imi analizasera CVul, ca sunt peste media de inteligenta umana). In conditiile in care specializarile mele formale, cat si experientele profesionale si cele personale, sunt in domeniul culturii: nu am inteles cum un functionar public poate fi mai performant pentru o activitate exclusive culturala.. In acest caz, constatam cum concursul a fost doar o modalitate aranjata, pentru a ma elimina.
In conditiile in care am avut de studiat, pentru concurs, 3 legi pe care dumneavoastra sunteti datori a le aplica, constat ca am aceasta experienta a esecurilor in Stat, de cand am avut Dispozitie de incadrare pentru un post de copyrighter, la TVR. Mi s-a spus sa astept scoaterea la concurs, am depus Dosarul, dar nu am mai fost anuntata despre data desfasurarii.
De data aceasta, insa: am contestat la Primarie rezultatul concursului si modul lui de desfasurare. Bineinteles ca si de aceasta data am fost ignorata si nu am primit nici in prezent un raspuns la contestatiile inregistrate cu numarul 32633 si 32699 din luna septembrie.
Concluzionand, acesta a fost motivul pentru care am solicitat o intrevedere cu dumneavoastra. Intrucat nu am avut nici de data asta sansa, ma intreb si de ce sunt preferate in mare parte sa lucreze in Primarie, persoane din alte sectoare. Oare sa fie vinovat Sectorul 1, in a carui incinta sa locuiasca numai persoane ‘fara de calitate?’
Revenind la problema noastra, in care se dovedeste cat de bine 1. cunosc si 2. aplica angajatii/angajatele dumneavoastra, legislatia aferenta pozitiilor acestora, amintesc ca, la inceputul anului, facusem la dumneavoastra solicitarea pentru un loc de munca in virtutea Legii 448/2006. Cea care impune in principal autoritatilor locale de resedinta, sa asigure integrarea in munca si incluziunea sociala a persoanelor cu handicap. Pierzind toata vara in asteptarea solutionarii acestei situatii, am renuntat la statutul meu de persoana cu dizabilitati, din trei motive:
- avind doar un mic deficit neuromotor care este insesizabil in conditii civilizate , am considerat ca, renuntand la ajutorul de handicap, pot favoriza o alta persoana care nu poate munci(de obicei batranii, carora dl. Tariceanu le marise pensile exact la cateva ore dup ace eu anuntasem, pe adresa de secretariat a Partidului Liberal, ca renunt la cele 2milioane oferite lunar de catre Ministerul Muncii si al Solidaritatii Sociale si al Egalitatii de Sanse. .

- orice persoana cunoaste, fara a fi medic: ca hadicapul accentuat atestat in 2006 urmare unui accident avut in urma cu unsprezece ani, nu mai poate fi recuperat la nivelul biologic al organismului.(lucrurile inobservabile cu ochii deschisi, adica). Refacerea in fiecare an a dosarului reprezinta un calvar birocratic si chiar psihic, in conditiile in care angajatele Comisiei ‘de Specialitate’ incalca dreptul fiecarei persoane de a avea o identitate umana. Astfel, o comisie completa are toate documentele necesare pentru a se pronunta in acest caz, fara sa ma mai puna pe drumuri.Mai ales, in conditiile in care reprezentantii si reprezentantii Ministerului Muncii si ai Guvernului Roman care sunt angajati/consultanti in sediul de langa Arcul de Triumf , au dat incontinuu dovada de lipsa elementara de bun simt(manifestata prin neaplicarea legislatiei pentru orice fel de persoana). Impreuna cu o violenta lipsa de cultura si de experienta mai profunda de viata. Caz in care, lipsa reala a unor cunostinte profesionale solide in domeniile specifice de desfasurare a activitatilor acestora, ma duc direct cu gandul la angajatii dumneavoastra de orice varsta/sex, in Primaria sectorului 1.

- In conditiile in care doamna directoare Natalia Olteanu, fiind directoare in departamentul pt. activitati Cultural-Sportive, mi-a oferit promisiunea unui loc de munca care sa mi se potriveasca, in acest domeniu: contrar sfaturilor dansei de a nu renunta la statutul meu de persoana ‘cu dizabilitati’, eu am aplicat Legea Administratiei Publice care nu accepta persoane cu dizabilitati intr-un astfel de serviciu public, cautandu-mi in continuare, singura, sala de fitness si bazinul de innot care sa ma ajute sa ma recuperez rapid si complet, in ciuda ‘recomandarilor profesionistilor’ dumneavoastra angajati la Primarie, oriunde in Ministerele tarii si in departamentele(de protectie sociala) ale acestora. Si pe care ii acuz ca m-au tinut in imposibilitate continua de a ma recupera, asa cum sunt acum: datorita lipsei acestora de inteligenta si de educatie profesionala, timp de mai multi ani.

- In final, cu ajutorul experientelor mele mediatice si, pana la un nivel, mediatizate(datorita experientei mele informale de viata): cu reprezentanti de seama a Dept. pentru Justitie ai U.N.; precum si cu aceia ai CE si cu privati din domeniul cultural; adaugand si primele 2 licente obtinuite de mine(cu punctaj maxim) in perioada adolescentei, in specializarile Media si Publicitate si Advertising:

Va rog sa imi oferiti un post de jurnalista culturala, in oricare dintre publicatiile importante sau institutiile de media-television, din acest domeniu, in Bucuresti.
In conditiile in care sensibilitatile mele fizice( reumatismul, rezistenta scazuta in conditii de stress si oboseala, toleranta minima la fumul de tigara ) sunt comune, intr-o oarecare masura, tuturor oamenilor si in special femeilor sensibile ; nu v-am cerut dumneavoastra personal dar nici angajatilor/consilierilor dumneavoastra(eg. Cristian Dumitrescu si persoane de sex feminin si masculin inregistrate legal si birocratic intr-un post de Administratie Publica, in Primaria dumneavoastra): nu am cerut nimic mai mult in afara lucrurilor pe care le au, in mod natural, acestia. Dar acestia le au, nefiind egali cu mine in privinta capacitatilor psiho-fizice si a celor intelectuale.
Astfel, nu am cerut mai multe lucruri decat au angajatii dumneavoastra sau chiar dumneavoastra. In conditiile in care eu am luptat pentru si am obtinut, de-a lungul intregii mele existente: mult mai multe decat ati fi obtinut, oricare dintre dumneavoastra, in conditii similare. Cu toate acestea, nici macar acum, cand am varsta de 29-30 ani, nu mi-am obtinut stabilitatea independentei mele financiare/materiale/birocraticr/privata-personala, adica asa cum are orice fiinta cu drept de vot. In oricare societate.
Reantorcandu-ma la discutia cu domnul Cristian Dumitrescu, reamintesc ca nici un stat al lumii nu este condus de religie. Deoarece aceasta nu este altceva in orice societate moderna fiind civilizata, decat un domeniu specific de activitate.
In aceste conditii, va rog sa nu imi recomandati mie, sa renunt la mandria pe care am obtinut-o, prin munca mea intelectuala si fizica prin care m-am diferentiat de catre ceilalti.
Avand asadar in vedere ca evenimentele prezentate anterior si care au fost create cu contributia directa si majora a dumneavoastra. Impreuna cu angajatii si colaboratorilor dumneavoastra individuali si cei privati: amintesc ca acestia toti sunt inclusi in politica tarii/tarilor, precum sunt inclusi in legislativul si in legislatia care ar trebui sa le fie superioare, astfel incat sa ii domine.
Si a carei dominatie la nivel politic si birocratic, nu v-a facut sa imi asigurati o sursa de venituri stabile, fara sa am dreptul, ca cetateana europeana, nici macar la asistenta medicala.
Completat, in cazul meu individual, cu toate celelalte drepturi care decurg mai ales din modul in care am demonstrate, de-a lungul anilor si in colaborarile mele neplatite dar eficiente in primul rand in context de cooperare internationala si in industria mediilor de comunicare(va reamintesc, in acest caz, nu doar colaborarea mea cu dl. Ralu Filip, dar mai ales ultima contributie personala, semnificativa, in comunicarile mediatice catre public: exemplu spotul ‘Ziua Barbatului’, pe care ‘il demolasem’ in cateva minute, din fata calculatorului de acasa).

Amy Neagoe, la www.amycommunications.wordpress.com
pers. 0788799188

--- On Tue, 7/10/08, cc_citizen_reply@edcc.ec.europa.eu wrote:
From: cc_citizen_reply@edcc.ec.europa.eu
Subject: RE : [Case_ID: 0065016 / 0000000] RE
To: amy_pilot@yahoo.co.uk
Date: Tuesday, 7 October, 2008, 4:09 PM

Stimatã doamnã Neagoe,
Vã confirmãm primirea mesajului dumneavoastrã. Anumite probleme tehnice ne-au împiedicat sã rãspundem într-un timp scurt solicitãrii dumneavoastrã. Ne cerem scuze pentru întârzierea cauzatã ºi vã confirmãm cã am luat mãsurile necesare pentru ca aceastã situație sã nu se mai repete.

Dorim sã vã informãm cã regretãm incidentul semnalat de dumneavoastrã ºi cã acesta a primit întreaga noastrã atenþie.
Din moment ce problema este în aria de responsabilitate a autoritãþilor naționale, vã recomandãm sã contactaþi Avocatul poporului, daca nu aþi fãcut-o deja ºi/sau pe Europarlamentarul dumneavoastrã. Veți gãsi detaliile de contact ale Avocatului poporului la urmãtoarea adresã:
ombudsman.europa.eu/links/en/natomeu1.htm
Pentru a obține detaliile de contact ale Europarlamentarilor români, vã rugãm sã vizitaþi urmãtoarea adresã (informaþii disponibile în limba englezã):
www.europarl.europa.eu/members/public.do?language=en
Dorim, de asemenea, sã vã informãm cã cetãþenii europeni pot depune plângeri pe lângã Comisia europeanã pentru a semnala orice mãsurã (lege, regulament sau acþiune administrativã) sau practicã atribuibilã unui Stat membru care este vãzuta ca incompatibilã cu prevederile sau principiile legislaþiei comunitare. Pentru mai multe informaþii, vã rugãm sã vizitați urmãtoarea adresã:
ec.europa.eu/community_law/your_rights/your_rights_forms_en.htm

Farã a aduce atingere altor rãspunsuri pe care le puteþi primi, dorim sã vã atragem atenția asupra altor instanțe care v-ar putea interesa, cum ar fi:
- Consiliul Europei: www.coe.int/
- ONG-uri active în câmpul protecției drepturilor omului, de exemplu Human Rights Watch: www.hrw.org/

Sperãm ca informațiile oferite sã vã fie de ajutor.

Cu deosebitã stimã,

Centrul de contact EUROPE DIRECT

Tratatul de la Lisabona – Europa în secolul al XXI-lea
europa.eu/lisbon_treaty/index_ro.htm

Exprimaþi-vã opinia despre UE
europa.eu/debateeurope/index_ro.htm

Clauza de non-rãspundere
De reþinut: Vã atragem atenþia asupra faptului cã încercãm sã vã rãspundem la toate întrebãrile sau sã le dirijãm cãtre sursa corespunzãtoare. Totuºi, nu putem emite aprecieri asupra unor aspecte specifice ale politicii Uniunii Europene. Informaþiile furnizate prin intermediul serviciului EUROPE DIRECT nu ne implicã din punct de vedere legal.

Draga Sorin,

iti multumesc foarte mult pentru incurajarile tale.
Din nefericire pentru mine, blogul meu pe care l-am conceput asemeni unui ziar on-line, impreuna cu acest curaj si aceasta luciditate pe care afirmi ca le apreciezi, la mine: nu imi aduc un venit(stabil), impreuna cu asigurarile pentru o viata normala si continua.
Asadar, in conditiile in care nu detin nici macar un venit lunar care sa imi acopere macar cea mai mare parte a necesitatilor mele feminine si individuale(asigurari de toate felurile, astfel incat sa imi redactez calm articolele si sa am timp si resurse pentru documentarile mele/inclus aici, cursuri; 3 mese zilnice asigurate/dar nu in familie, insa la locul de munca sau in oras, resurse financiare si fizice(echipament sportiv adecvat) pt. activitatile mele sportive care au devenit obligatorii de 1-2 ori/saptamana, in urma accidentului meu de accum cca. 11. De asemeni, am nevoie de resurse financiare pentru sedintele mele de coafor si cosmetica, pentru produsele cosmetice si acelea farmaceutice; am nevoie de resurse pentru intretinerea locuintei-lumina, caldura, energie electrica, gaze, curatenie si cateva accesorii; dar si de resurse pentru a imi achita telecomunicatiile, lunar; impreuna cu echipamentele mele. Am nevoie de bani pentru calatoriile mele zilnice cu mijloacele de transport in comun/rareori, cu taxiul-la fel de mult cum am nevoie de asigurari pentru: viata, sanatate, locuinta, bunuri etc. Sa nu uitam, de asemeni, de urmatoarele: afacerea mea pe care doresc sa o dezvolt on-line si in mediul tiparit, dar nu am o locatie separata pt. afacerea mea, dar nici colaboratori directi. Si, sa nu uitam, nici de imbracamintea, incaltamintea si accesoriile care imi sunt atat de necesare mie, ca femeie care nu mai este independenta financiar si care nu sufera decat de reumatism, de capacitate pulmonara foarte redusa in a suporta fumul de tigara, de fragilitate fizica care ii cauzeaza stari de oboseala, in conditiile unei zile normale de lucru pentru un angajat solid in administratia publica d.e. si de reactii alergice la cateva alimente-in special grasimi, la praf, mizerie etc. ).In conditiile in care mi se iau cateodata interviuri(TVR Cultural, d.e.)si am ocazia sa particip, cateodata, la conferinte de presa(ca jurnalista independenta, cu un blog care nu este inregistrat la CCIR; Sis a nu uitam ca, in conditiile in care redactez(cu greu, din cauza lipsei de timp si de resurse)o carte personala si iau si interviuri, am nevoie de un desktop portabil(un fel de laptop, care sa permita redactarea in “Word’, salvarea fisierelor si transferul documentelor create, in orice computer). De dimensiunile si avand aceeasi greutate, cu un caiet dictando. Sip e care s ail folosesc, deasemeni, in toate evenimentele culturale si in cele de cooperare internationala in care voi fi invitata(deosebit de multe).
Demonstrez permanent curajul si obiectivitatea pe care le pomenesti in mailul pe care mi l-ai trimis mie. Si pe care eu sunt obligata sa le sustin printr-un studiu si o preocupare permanente, in domeniul culturii.
Din nefericire, eu si nici altii asemenea mie, nu reusim sa infrangem singuri, coruptia(si politica) care ne impiedica sa ne realizam identitatile noastre umane, in societate.Iar eu personal, intampin greutati din ce in ce mai mari, pe toate planurile existentei mele. Si asta, in conditiile in care, in toti acesti ani de chin, nu am reusit sa am nici macar o vacanta si momente de iesire din stresul cotidian(cu exceptia catorva bilete la spectacole de dans/teatru, acum cca. 2 ani). Si a unei cafele, intr-o ceainarie, in urma cu 3 ani. Cu o prietena. In rest, nu am facut altceva decat munca, munca si iarasi munca pe toate planurile existentei(cu exceptia celui intim si privat, care fusese inlocuit de certurile cu parintii mei si cu acele crize de isterie ale mamei mele, in special/a tatalui meu, de infantilitate).
Astfel, incurajarile tale mi-au oferit speranta ca, publicand un articol pe siteul tau, ma voi afirma in domeniul ziaristic si in cel al televiziunii, infinit mai mult decat am facut-o pana acum.
Pentru aceasta, propune-mi te rog un subiect pentru evenimentul de arhitectura ce va avea loc incepand de astazi, la Sala Palatului din Capitala. Si ofera-mi te rog numai cateva indicatii de redactare, astfel incat sa il public complet.
Iti multumesc pentru a 2a oara, Amy

Note: Sa ma ajute Dumnezeu(prin oamenii care au minte si experienta de viata si morala juridica corecta), ca, de acum inainte: sa nu mai fiu in situatia de a lua o cafea, intr-un local, cu (barbati) tocilari, urati, prea tineri(idioti) sau prea batrani(egoisti si fricosi). Doar pentru ca am nevoie, printre altele, de un job in domeniul culturii. Cu preferinta mea personala, pentru comunicarea jurnalistica.
Asadar, nu mai doresc sa fiu nevoita sa fac justitie si politica publica, doar in folosul meu(nici nu stii cat de ‘femeie’ m-ai facut sa ma simt in felicitarile tale pentru ceea ce i-am demonstrat consilierului-sef in Primaria Sectorului 1, in urma cu 2-3 zile).

UE Code of Good Administrative Conducts:

Dealing with enquiries
The Commission is committed to answering enquiries in the most appropri- ate manner and as quickly as possible.
- Requests for documents -
If a document has already been published, the person making the enquiry will be directed to the Publications Office’s (OPOCE) sales agents or to the documentation or information centres which provide free access to documents such as Info- points, European documentation cen- tres, etc. Many documents are also easily accessible in electronic form.
The rules on access to documents are laid down in a specific measure.
- Correspondence -
In accordance with Article 21 of the Treaty establishing the European Community, members of the public who write to the Commission shall receive a reply in the language of their initial letter, provided that it was written in one of the official languages of the European Union.
A reply to a letter addressed to the Commission shall be sent within fifteen working days from the date of receipt of the letter by the responsible Commission department. The reply should identify the person responsible for the matter and state how he or she may be contacted.
If a reply cannot be sent within the deadline mentioned above, and in all cases where the reply requires other work on it, such as interdepart- mental consultation or translation, the member of staff responsible should send a holding reply, indicating a date by which the addressee may expect to be sent a reply in the light of this additional work, taking into account the relative urgency and complexity of the matter.
If the reply is to be drawn up by a department other than the one to which the initial correspondence is addressed, the person making the enquiry should be informed of the name and address of the person to whom the letter has been passed.
These rules do not apply to correspondence which can reasonably be regarded as improper, for example, because it is repetitive, abusive and/ or pointless. Then the Commission reserves the right to discontin- ue any such exchanges of correspondence.
- Telephone communication -
When answering the telephone, staff shall identify themselves or their department. They shall return telephone calls as promptly as possible.
Staff replying to enquiries shall provide information on subjects for which they have direct responsibility and should direct the caller to the specific appropriate source in other cases. If necessary, they should refer callers to their superior or consult him or her before giving the information.
Where enquiries concern areas for which staff are directly responsible, they shall establish the identity of the caller and check whether the information has already been made public before giving it out. If this is not the case, the member of staff may consider that it is not in the Community interest for the information to be disclosed. In this case he or she should explain why they are unable to disclose it and refer in appropriate cases to the obligation to exercise discretion as laid down in Article 17 of the Staff Regulations.
When appropriate, staff should request confirmation in writing of the enquiries made by telephone.
- Electronic mail -
Staff shall reply to e- mail messages promptly following the guidelines described in the section on telephone communication.
However, where the e- mail message is, by its nature, the equivalent of a letter, it shall be handled according to the guidelines for handling cor- respondence and shall be subject to the same deadlines.
- Requests from the media -
The Press and Communication Service, is responsible for contacts with the media. However, when requests for information concern technical subjects falling within their specific areas of responsibility, staff may answer them.

Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Comunitatea romaneasca
Mergi la: