back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce s-ar intimpla cu lumea daca nu ar mai fii petrol (titei)

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

127 mesaje
Postat pe: 21 Octombrie 2008, ora 22:16

daca nu va mai fi petrol sigur se va gasi un chimist sa il faca intrun laborator obscur

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 12:58

Exista de pe acum tehnologii alternative care sunt cam scumpe dar se lucreaza permanent la perfectionarea lor. Energia eoliana e foarte raspandita in occident, iar cea solara poate reprezenta sursa viitorului practic inepuizabila in urmatoarele cateva miliarde de ani. Cand petrolul se va aptopia de sfarsit, treptat, vor aparea tehnologii care vor face accesibile celelalte surse de energie. Nu e cazul sa ne punem cenusa in cap.

Daca se va ajunge la biciclete, oricum Becali va avea tot o bicicleta Maibach. La pedale va da Smarandescu, nu Gigi, normal .... Gigi va fi la ghidon, pac, pac ......
Noi vom merge cu Tohanu, ca si pana acum si tot noua o sa ne cada lantul ...

Acum nu e momentul !
marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 17:51

Daca va fi desteapta va gasi o alta sursa de energie ! daca nu si nu este , va pieri !

petricaromosan

16 mesaje
Oras: Alba-Iulia

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 21:09

nu va ganditi numai la energie , ganditiva si la confort

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 15:14

'''''''Cred, ca; ar fi ;; groaznic;;!Sa nu fie petrol!!

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 18:01

De la: petricaromosan, la data 2008-10-24 21:09:53nu va ganditi numai la energie , ganditiva si la confort

Care confort? Evolutia presupune iesirea din starea de confort. A te opune schimbarii e in firea umana, o reactie normala, dar daca schimbarea se impune ai doar doua cai:
- sa te adaptezi si sa supravietuiesti (adica sa iesi din actuala stare de confort)
- sau sa renun ti la lupta si sa mori.

Cam asa este peste tot in natura. Uita-te ca sunt plante (feriga de exemplu) sau animale (soprala de exemplu) care au supravietuit si s-au adaptat la schimbarile de pe Terra. Omul ca specie, a facut la fel si asa va trebui sa faca si de acum incolo daca vrea sa supravietuiasca.

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 02:23

Draga Mona,

de acord ca trebuie sa ne adaptam, e foarte natural, dar nu e neaparat nevoie sa renuntam si la confort. Depinde ce intelegi prin confort?
Eu spun ca tehnologia de azi si de maine va gasi acele solutii sa nu ne pierdem si proastele obiceiuri de a sta in pozitii prea relaxante care sa ne pastreze sedentari. Vor exista masini care sa foloseasca alte surse de energie, vom sta la calculator mai mult (adio socializare in natura ), etc.

sbucur sau "atotputernicul" a spus corect cand a mentionat rolul important pe care il vor juca energia eoliana si cea solara in aceasta transformare, dar, din pacate, eu cred ca, va accentua confortul asa cum au facut-o toate celelalte tehnologii pe parcursul evolutiei noastre.

Fosta membra 9am.ro

127 mesaje
Postat pe: 29 Octombrie 2008, ora 21:56

va tot radeti ca ce va face becali sau nu mai stiu cine daca nu va fi petrol ce va face va zic eu : vom fi saraci lipiti pamantului si ne vom pune in fata lui becali sau a nustiu cui si vom cere sa ne inhame si pe noi la trasurica ca ne este foame ,bogatul tot bogat va ramane dar sa ne furam acum palaria din cap , este o prostie , sa ne fie rusine ca gandim ca niste comunisti, natiune de rahat

jercaleanu_dragos

3 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 30 Octombrie 2008, ora 15:05

aproape totul de la mase plastice, carburanti, medicamente....totul are la baza petrolul.E o prostie imensa in momentul de fata sa considerati ca putem sa traim fara.Sigur exista si alte surse alternative, dar mult mai scumpe si in orice caz, surse care pentru moment nu sunt suficiente pentru lumea in care traim!

petricaromosan

16 mesaje

Postat pe: 30 Octombrie 2008, ora 18:40

calculatorul contine 70%produs petrolier , la ce te mai uiti

leo_

448 mesaje
Postat pe: 3 Noiembrie 2008, ora 09:35

De la: petricaromosan, la data 2008-09-12 21:54:56toti va ganditi numai la energia de miscare. ganditiva si la industria chimica, farmaceutica, telecomunicatii,asfaltul carecontine 60%produs petrolier. deageaba sant masini hibride sau cu alte energii caci nu au pe ce merge.

eh vezi ca terminam si cu e-urile?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Noiembrie 2008, ora 21:43

Eu cred ca deja alternative viabile exista, dar sint tinute secrete, deoarece exista interese prea mari in lumea petrolului.Oricum, cand se va termina titeiul, va fi de rau.

littlekyttykat

6 mesaje
Postat pe: 16 Noiembrie 2008, ora 14:29

Ok am citit multe tampenii (ex: unele! mesajele de mai sus). Cum puteti sa ganditi ca ne v-om adapta fara petrol?Asta e folosit in multe ramuri e adevarat nu o sa dispara brusc, o sa dispara in timp dar daca 5-6 tari o sa ramana in acelasi timp fara aceasta resursa sigur se vor rascula, o sa inceapa probabil un al ||| -lea razboi mondial. Americanii oare au treaba in Iraq sau Afganistan DOAR CU teroristii? Sa fim seriosi Nostradamus a scris multe catrene care s-au adeverit nu cred ca nu a citit nimeni despre 11 septembrie (am urmarit un documentar despre 11/9 in care cineva a spus ca evenimentul putea fi evitat daca se tine cont de acel catren,care a fost citit in acelasi documentar si se specifica clar -inceperea luptei impotriva terorismului- deci nu era interpretabil)si sistemele de securitate pe care le au americanii (lasa cu gura cascata pe orice individ care s-a bucurat cand a devenit armata obtionala)nu cred ca nu au detectat ceva suspect... Sa ne ajute Dumnezeu sa trecem cu bine si peste acest hop si sa traim fericiti si in pace si sa ne bucuram de copii si de nepoti

leo_

448 mesaje
Postat pe: 17 Noiembrie 2008, ora 00:02

De la: littlekyttykat, la data 2008-11-16 14:29:03Ok am citit multe tampenii (ex: unele! mesajele de mai sus). Cum puteti sa ganditi ca ne v-om adapta fara petrol?Asta e folosit in multe ramuri e adevarat nu o sa dispara brusc, o sa dispara in timp dar daca 5-6 tari o sa ramana in acelasi timp fara aceasta resursa sigur se vor rascula, o sa inceapa probabil un al ||| -lea razboi mondial. Americanii oare au treaba in Iraq sau Afganistan DOAR CU teroristii? Sa fim seriosi Nostradamus a scris multe catrene care s-au adeverit nu cred ca nu a citit nimeni despre 11 septembrie (am urmarit un documentar despre 11/9 in care cineva a spus ca evenimentul putea fi evitat daca se tine cont de acel catren,care a fost citit in acelasi documentar si se specifica clar -inceperea luptei impotriva terorismului- deci nu era interpretabil)si sistemele de securitate pe care le au americanii (lasa cu gura cascata pe orice individ care s-a bucurat cand a devenit armata obtionala)nu cred ca nu au detectat ceva suspect... Sa ne ajute Dumnezeu sa trecem cu bine si peste acest hop si sa traim fericiti si in pace si sa ne bucuram de copii si de nepoti

exista combustibili pe terra be alta baza decat petrol. exemplul este elementul 115, asa ca nu vor suferi decat marile trusturi daca petrolul ajunge gaz lampant. in medicina si farmacie nu se consuma foarte mult si sunt sigur ca am trai cateva sute de ani cu putin petrol in ramurile respective. in plus am putea descompune alte produse organice pentru a scoate substantele respective. cauciucul de la masini e inlocuibil. acum ceva ani mi-a cazut in mana o brosura cu masini experimentale pe perna de aer editata in 1972, asa ca eu cred ca le putem pune in practica. si daca chiar avem probleme cu energia o avem pe cea nucleara.

octombrie73

1 mesaj
Postat pe: 17 Noiembrie 2008, ora 18:30

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 17 Noiembrie 2008, ora 19:16

De la: octombrie73, la data 2008-11-17 18:30:57

cam multa bere draga mea, si daca ne imbatam se duce naibii proiectul cu alternativele la petrol

Fosta membra 9am.ro

9 mesaje
Oras: Adjud

Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 13:11

www.fosforescent.ro

va place ? ce parere aveti ?

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 20:52

De la: dagaio, la data 2008-10-29 02:23:45Draga Mona,

de acord ca trebuie sa ne adaptam, e foarte natural, dar nu e neaparat nevoie sa renuntam si la confort. Depinde ce intelegi prin confort?
Eu spun ca tehnologia de azi si de maine va gasi acele solutii sa nu ne pierdem si proastele obiceiuri de a sta in pozitii prea relaxante care sa ne pastreze sedentari. Vor exista masini care sa foloseasca alte surse de energie, vom sta la calculator mai mult (adio socializare in natura ), etc.

sbucur sau "atotputernicul" a spus corect cand a mentionat rolul important pe care il vor juca energia eoliana si cea solara in aceasta transformare, dar, din pacate, eu cred ca, va accentua confortul asa cum au facut-o toate celelalte tehnologii pe parcursul evolutiei noastre.

Nu ma refeream la confortul in sine. Ar fi absurd sa ne dorim sa traim in corturi si sa facem foc de lemne ca sa ne incalzim. Starea de confort insemna, in context, o liniste a creierului, obisnuinta. ma refeream la a ne pune mintea la contributie si a gasi solutii.

razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 19:52

Cand petrol nu va mai fi ... celelalte resurse au sa apara din colturi... tinute la secret pana acum. ce ne facem daca nu mai folosim acum petrol? Saracim tot. Saracim Emiratele... ca nu ne mai trebuie nimic de la ei, saracim Venezuela si alte tari din America de Sud, luam motivul luptei Americanilor de prin Iraq... ce sa mai zic... ? a.. si facem fericiti si dam premii Nobel tot pt Americani... ca doar ei se afla deja in posesia alternativelor... cumparate cu bani multi acum mult timp poate. Si sa`l lasam noi pe Becali ca pamantul nu este afectat... tot pamant este :) . El nu are de pierdut... insa nu stiu de Patriciu ce sa mai zic...! :))
Si daca tot ajungem prin corturi... oi fii prea batran sa mai conteze! Deja oasele ma dor indiferent unde dorm! ;)

lapice2006

8 mesaje
Oras: Fetesti

Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 07:31

solutii s-au gasit deja,dar marii capi ai lumii(masonii)nu au niciun interes sa se popularizeze...cum altfel ar mai tine lumea in mainile lor?cum ar mai putea ei sa creeze razboaie si implicit sa faca bani in urma vanzarii armelor?

dirlo1964

167 mesaje
Oras: Medias

Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 20:13

Ar fii foarte grav!Si acest lucru se vede deja!Uitati-va la criza financiara care bantuie acum mapamondul!Toate industrile bazate pe acest produs o sa cada!Criza aceasta este minciuna pe langa ce va fii atuncia!

VAM_CIURUIT

426 mesaje
Oras: Satu Mare

Postat pe: 6 Decembrie 2008, ora 13:18

Anul 2012 un moment de cumpana pentru omenire" daca veti citi ,cineva incearca sa explice previziunile.
Totusi nui asa grav,deoarece exista motorul cu apa,un motor care foloseste hidrogenul din apa si oxigenul pentru combustibil dar marile puteri,marii regi ai petrolului si automobilului ,nu investesc in asemenea masini ecologice.O sursa de energie este de la soare cu celulele fotovoltaice,de la vint,turbinele eoliene.Alceva este esential ,sursele de hrana.In lume se investesc sume astronomice pentru fabricarea mijloacelor de distrugere nu pentru sanatate si alimentatie.In sfirsit CENTRUL MONDIAL AL TERORISMULUI AMERICA ,a intrat in recesiune economica.Poate este spre binele omenirii.

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 05:11

Ar fi foarte curat. Din pacate nu este posibil. Hidrocarburi se gasesc in cantitate incomparabil mai mare decit apa chiar in sistemul solar. Noi spunem ca energia solara este curata. Acolo arde hidrogen si in cantitate mult mai mica si alte elemente. Aceste elemente odata racite se cam ajunge si la hidrocarburi. Cind cade o cometa aduce praf, hidrocarburi si apa pentru alte mii de ani (norocul nostru ca nu avem parte de astfel de bogatie prea des). Toate substantele organice se transforma in hidrocarburi, in sol la presiuni mari (pe pamint sint gazoase si lichide), . Cind ies la suprafata se transforma in substante organice asimilabile de plante. Ciclul hidrocarburilor este strins legat de substantele organice, chiar si apa. Deci nu scapam de hidrocarburi. Mai degraba apa este mai rara, dar nu aici pe pamint. De fapt s-a cercetat doar pina pe la 10-15 km in sol. Iar in oceane exista o hidrocarbura, rezultata din obsorbtia CO2 in apa oceanelor reci si substantele organice depuse. Aceasta hidrocarbura nu este bine cunoscuta nici de chimisti. A fost prezentata la niste emisiuni stiintifice. Este foarte instabila si necesita o tehnologie mai deosebita ptr folosire in masa. Cantitatile sint suficiente ptr mii de ani de exploatare. Deocamdate se studiaza modul de folosire, ptr a nu se destabiliza chiar regiunile respective (odata inceputa exploaterea se emite metan continuu din locurile respective), si se astepta racirea climei, folosirea acesteia ducind la o incalzire si mai puternica a climei. Chiar daca nu vom avea hidrocarburi ca pina acum va apare energie electrica ieftina din regiunile cu soare si vint.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
petricaromosan

16 mesaje

Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 19:52

vreau ceva demonstrat stiintific

Fosta membra 9am.ro

46 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 09:46

Daca s-ar termina petrolulu,a-s face cu oricine pariu din lumea asta,ca in maxim o saptamana se gaseste altceva.Si sa va spun cateva chestii,daca s-ar capta energia de la producerea fluxului si refluxului s-ar obtine 103%din necesarul energiei pe Pamant intr-o zi,daca sa-r putea capta timp de o ora raza soarelui,aceasta energia obtinuta ar ajunge 10000de ani pt tot Pamantul si multe altele.Dar acest lucru nu vor sa-l faca deoarece nu ar mai putea tine la respect concurenta si oamenii de rand,ce ar insemna sa nu platim nimik pt ceea ce consumam???
Pace.

petricaromosan

16 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 20:57

De la: henry, la data 2008-12-19 09:46:50 Daca s-ar termina petrolulu,a-s face cu oricine pariu din lumea asta,ca in maxim o saptamana se gaseste altceva.Si sa va spun cateva chestii,daca s-ar capta energia de la producerea fluxului si refluxului s-ar obtine 103%din necesarul energiei pe Pamant intr-o zi,daca sa-r putea capta timp de o ora raza soarelui,aceasta energia obtinuta ar ajunge 10000de ani pt tot Pamantul si multe altele.Dar acest lucru nu vor sa-l faca deoarece nu ar mai putea tine la respect concurenta si oamenii de rand,ce ar insemna sa nu platim nimik pt ceea ce consumam???
Pace.

pentru a capta energia solara trebuie sa ai suport. Din cematerial il construiesti?

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje

Postat pe: 25 Decembrie 2008, ora 14:15

Este o intrebare parca scoasa din Zeitgeist Adendum. Acolo se spune, printre altele, ca pe pamant exista resurse inepuizabile de energie si ca nu este necesar ca acesti combustibili fosili (petrol si carbuni) sa fie principala sursa de energie. Dar, asa cum s-a spus mai sus de catre unii dintre noi, petrolul nu este folosit doar pentru a obtine benzina si motorina ci si la alte multe intrebuintari de care suntem mai mult sau mai putin dependenti.
In filmul Zeitgeist se prezinta si o alternativa la transporturi nelimitate si gretuite si mai ales o societate construita pe ideea ca actuala lume este condusa de cativa indivizi care nu vor deloc binele omenirii. Deci ar trebui reconstruita societatea care sa foloseasca resursele naturale (chiar si petrolul) pentru binele tutror oamenilor, societatea in care oamenii sa nu mai fie sclavii banilor, a sistemelor monetare in spatele carora se afla doar cativa. Rezulta ca oamenii trebuie sa traiasca nu pentru bani, nu oentru a fi mai buni ca alti oameni nu pentru confortul propriu, ci oamenii ar trebui sa traiasca pentru toti oamenii. Motivatia lucrurilor pe care le facem sa fie binele celorlalti. Locuintele, mancarea si caldura sunt ca si rezolvate.
In fine, ideea ca intr-un timp mai lung sau mai scurt nu va mai fi petrol si ce ne-am face, este tangenta cu ce este prezentat in Zeitgeist. Incet, incet omenirea trebuie sa se schimbe si asta face parte din schimbare, o simpla idee. Urmeaza discutii despre sistemul monetar, ce solutii ar fi daca nu ar mai exista bani...asta ar fi si mai misto de comentat, ca mai legati suntem de bani decat de petrol, daca nu tot la fel...si asa mai departe.
Stim ca petrolul nu va disparea curand, dar stim ca altele vor trebui sa dispara de pe fata pamantului: foametea, bolile, ura dintre noi. Suntem prea inteligenti si prea dezvoltati sa nu gasim solutii la problemele acestea de care ar trebui sa ne fie rusine ca exista.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 26 Decembrie 2008, ora 15:45

Masinile vor merge cu alt combustibil, bineinteles, cum de exemplu ar fi fanul, cu care vom hrani un magar, pe care il vom introduce sub capota, in locul motorului, iar la pedala de acceleratiae va fi atasat un ac, care il va impunge in zona curului(am zis bine?), atunci magarul va da din copite mai intens, si va antrena rotile.Simplu, nu?Dar problema este ca va trebui sa ne gandim ce facem cu balega.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 04:06

Am citit de curind ca rezervele naturale de petrol si gaze, care sint niste roci poroase, se umplu in mod ciudat la loc, peste tot prin lume. Sint unele exploatari parasite.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
dirlo1964

167 mesaje
Oras: Medias

Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 16:43

Uite ca avem acum exemplul !Ce face Europa fara gaz?A trecut o saptamana de la declansarea crizei,a aparut vreo alternativa?

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ce s-ar intimpla cu lumea daca nu ar mai fii petrol (titei)
Mergi la: