back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Emigrarea - pro sau contra?

Pagini: << 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:

clamparu_tot

1 mesaj
Oras: Curtea de Arges

Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 14:08

si la ora actuala suntem inapoiati pt ca nu avem taria sa iesim din nou in strada deoare ce sunte-m un popor de rahat ne-au vandut tara
pt ca sunte-m prosti si nu avem spiritu de luptatori

9am181659

6 mesaje
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 15:32

Am primit green cardul acum 4 ani atat eu cat si sotia.Am lucrat atat la negru cat si la firme americane.Am lucrat mai mult la casa de batrani la romani.Catigam cu sotia cam 3500 $ .Am facut naveta in Romania aproape in fiecare an.Mentionez ca in Romania am casa ,masina ,tot ce ne trebuie.Am plecat ca intregire familie dar acolo fiecare cu felia lui.Nu mai putem lucra(am acum 62 ani) si am iesit la pensie anticipat cu o pensie de 520 ron.Noroc ca am invetit interenuri si ma decurc in Romania Toti care au emigrat pana in 45 aninu cred ca se mai intorc si multi care au suferit aici nici nu mai vor sa vina in vizita.Ceilalti mai in varsta se intorc acasa ,nu pentru ca nu s-ar adapta ci pentru ca nu mai pot muncii .Eu cu toate ca am studii superiore(economist) acolo nu m lucrat decat munci fizice.In incheiere daca aveti sub 45 ani plecati.Toti cunoscutii nostri sub aceasta varsta sau realizat material.

Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 16:20

De la: clamparu_tot, la data 2010-04-14 14:08:27si la ora actuala suntem inapoiati pt ca nu avem taria sa iesim din nou in strada deoare ce sunte-m un popor de rahat ne-au vandut tara

POATE TU DAR EU NU MAI VREAU MORTI PE STRADA...SE POATE SI PASNIC?

Raporteaza abuz de limbaj
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA....... -Sa rad mult si des; -Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; -Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti; -Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare; -Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu; -Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 16 Aprilie 2010, ora 23:09

De la: Merry, la data 2010-04-14 16:20:37
De la: clamparu_tot, la data 2010-04-14 14:08:27si la ora actuala suntem inapoiati pt ca nu avem taria sa iesim din nou in strada deoare ce sunte-m un popor de rahat ne-au vandut tara

Se pare ca nu se poate pasnic, ori suntem umili si ne supunem securistilor de la putere, ori iesim in strada cu riscul ca tancurile basesciene sa treaca peste noi.
Din care categorie faci parte?

9am185833

10 mesaje
Postat pe: 16 Aprilie 2010, ora 23:21

De la: 9am178165, la data 2010-04-16 23:09:38
De la: Merry, la data 2010-04-14 16:20:37

Se pare ca nu se poate pasnic, ori suntem umili si ne supunem securistilor de la putere, ori iesim in strada cu riscul ca tancurile basesciene sa treaca peste noi.
Din care categorie faci parte?
Ai grija ca din 2 romani ,trei sunt tradatori @ of,of

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 11:23

Prin aceasta emigrare ne facem de ras pe la straini, pleaca "omizile" in strainatate, acolo se milogesc pentru lucru, muncesc stil robie, platiti slab,dar emigrantul e multumit si asa. !!!!!

Ticu
9am099445

4 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 12:30

cum vezi rezolvarea,oare nu emigrand oriunde.

tinerete
Selectiva

60 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 14:15

De la: Tycu, la data 2010-04-17 11:23:11 Prin aceasta emigrare ne facem de ras pe la straini, pleaca "omizile" in strainatate, acolo se milogesc pentru lucru, muncesc stil robie, platiti slab,dar emigrantul e multumit si asa. !!!!!

"Omizile" au contribuit la pib, cand romania cadea liber. Acum "omizile" se intorc, spre deliciul si mandria ta, banui, nu?
"Omizi" sunt si in tara...si in afara. Nu e padure fara usacaturi, nu?
Demnitatea la care faci tu aluzie e cumva cea prin care mai bine "omida" trebuie sa stea in tara nefacand nimic, eventual pe "venitul inim garantat"?
Dar de romanii de care NU se scrie in ziare si care traiesc firesc si bine mersi integrati, ce stii? Poti generaliza ceva?

"First, God created idiots. That was just for practice. Then He created school boards." Mark Twain
Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 14:21

De la: Selectiva, la data 2010-04-17 14:15:12
De la: Tycu, la data 2010-04-17 11:23:11 Prin aceasta emigrare ne facem de ras pe la straini, pleaca "omizile" in strainatate, acolo se milogesc pentru lucru, muncesc stil robie, platiti slab,dar emigrantul e multumit si asa. !!!!!

"Omizile" au contribuit la pib, cand romania cadea liber. Acum "omizile" se intorc, spre deliciul si mandria ta, banui, nu?
Demnitatea la care faci tu aluzie e cumva cea prin care mai bine "omida" trebuie sa stea in tara nefacand nimic, eventual pe "venitul inim garantat"?
Dar de romanii de care NU se scrie in ziare si care traiesc firesc si bine mersi integrati, ce stii? Poti generaliza ceva?

eu i-as fi raspuns cu o vorba romaneasca, la fel de "isteata" in contextul subiectului ca si postarea domnului.
"cine-i prost, sa stea acasa!"

crisan_oana

1 mesaj
Oras: Brasov

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 14:23

Esti sigur de ceea ce afirmi? Esti sigur ca pleaca doar „omizile”, dar daca e exact invers? Hai sa-ti dau doar doua exemple, pentru ca nu am timp sa scriu mai mult, deoarece as putea sa-ti dau exemple de te-ai plictisi citind:
El director de vanzari pe o anumita regiune din tara la grupul VW Audi, ea directoare BRD, si inca doi copii clasa 1-a. Deci financiar o duceau chiar bine, dar isi dau seama ca nu e ceea ce vor nici pentru ei, nici pentru copii lor. Pleaca din tara, iar dupa 3 ani el ajunge manager vanzari grupul VW pe Asia si Noua Zeenlanda, iar ea manager la o multinationala.
Al doilea exemplu:
Doi tineri sot si sotie, 27 si respectiv 25 ani. Propriul business, iar in plus ea mai lucra si la o banca din Romania cu un salariu cat de cat k. Venit impreuna aproape 4 mii euro, avand casa proprie si un Mercedes e500 de invidiat, cred ca nu „omizile” tale (sa nu se speculeze ca erau tineri cu parinti milionari, mama ei este invatatoare, fara tata, mama lui pensionata medical cu o „pensie” de 350 Ron tatal lui sofer, deci ce au facut au facut pe carca lor) In afara de business el incearca sa intre in politica, la nivel local. Dupa 2 ani isi dau seama ca hotia si prostia din tara este de nedescris. Desi facand parte din „sistem”caracatita era prea mare, ii taiai un brat si ii cresteau doua. Se hotarasc sa plece din tara, mai ales ca se gandesc sa aiba si un copil, si sa nu accepete orice job care li se ofera in afara tarii. Lasa business-ul unui prieten, pe o suma mai mica decat castiga din el lunar, iar casa in grija parintilor. Deci renunta ”la un viitor asigurat”. Dupa doua luni fara servici in afara tarii si sute de CV-uri trimise, el reueste sa se angajeze, iar dupa inca 4 luni ajunge assistent manager la un lant de hoteluri. Intre timp se angajeaza si ea in sistemul bancar pe o pozitie pe care in tara ar fi obtinut-o doar daca era „nepoata” directorului general.
Facand parte din unul dintre cele doua exemple de mai sus, unde ti se pare tie ca cei care pleaca sunt omizi, ca ca ma milogesc, sau ca sunt prost platit, avand in vedere ca doar chiria pe care o platec unde stau este echivalentul in lei a 4000 RON.
Ar trebui sa sti ca spre deoebire de Romania, in afara tari mai sunt promovati si altii decat NON-valorile.

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 16:29

De la: Selectiva, la data 2010-04-17 14:15:12

Eu ma refer la cei care pleaca in strainatate sa caute de lucru aiurea,fara nici un angajament sau contract,nu este adevarat ei nu contribuie la nici un PIB, astea sunt reclame PDL-iste facute pe la TV sau presa, multi in strainatate ajung sa-i slugareasca pe straini pe post de tucalisti, capsunari sau menajeri pentru cativa euro.,asa a ajuns romanul nostru, eu ii inteleg ca in tara nu se poate , asta datorita proastei conduceri PDL-UDMR-ista! De ce nu vin spanioli sau italieni la noi la lucru ?

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 16:39

De la: crisan_oana, la data 2010-04-17 14:23:53

Esti sigur de ceea ce afirmi? Esti sigur ca pleaca doar „omizile”, dar daca e exact invers? Hai sa-ti dau doar doua exemple, pentru ca nu am timp sa scriu mai mult, deoarece as putea sa-ti dau exemple de te-ai plictisi citind:
El director de vanzari pe o anumita regiune din tara la grupul VW Audi, ea directoare BRD, si inca doi copii clasa 1-a. Deci financiar o duceau chiar bine, dar isi dau seama ca nu e ceea ce vor nici pentru ei, nici pentru copii lor. Pleaca din tara, iar dupa 3 ani el ajunge manager vanzari grupul VW pe Asia si Noua Zeenlanda, iar ea manager la o multinationala.
Al doilea exemplu:
Doi tineri sot si sotie, 27 si respectiv 25 ani. Propriul business, iar in plus ea mai lucra si la o banca din Romania cu un salariu cat de cat k. Venit impreuna aproape 4 mii euro, avand casa proprie si un Mercedes e500 de invidiat, cred ca nu „omizile” tale (sa nu se speculeze ca erau tineri cu parinti milionari, mama ei este invatatoare, fara tata, mama lui pensionata medical cu o „pensie” de 350 Ron tatal lui sofer, deci ce au facut au facut pe carca lor) In afara de business el incearca sa intre in politica, la nivel local. Dupa 2 ani isi dau seama ca hotia si prostia din tara este de nedescris. Desi facand parte din „sistem”caracatita era prea mare, ii taiai un brat si ii cresteau doua. Se hotarasc sa plece din tara, mai ales ca se gandesc sa aiba si un copil, si sa nu accepete orice job care li se ofera in afara tarii. Lasa business-ul unui prieten, pe o suma mai mica decat castiga din el lunar, iar casa in grija parintilor. Deci renunta ”la un viitor asigurat”. Dupa doua luni fara servici in afara tarii si sute de CV-uri trimise, el reueste sa se angajeze, iar dupa inca 4 luni ajunge assistent manager la un lant de hoteluri. Intre timp se angajeaza si ea in sistemul bancar pe o pozitie pe care in tara ar fi obtinut-o doar daca era „nepoata” directorului general.
Facand parte din unul dintre cele doua exemple de mai sus, unde ti se pare tie ca cei care pleaca sunt omizi, ca ca ma milogesc, sau ca sunt prost platit, avand in vedere ca doar chiria pe care o platec unde stau este echivalentul in lei a 4000 RON.
Ar trebui sa sti ca spre deoebire de Romania, in afara tari mai sunt promovati si altii decat NON-valorile.

In primul caz din exemplu nu intra in categoria " omizilor" eu ma refer la cei care pleaca aiurea de capul lor in strainatate sa caute de lucru,[Ai auzit de anuntul de la radio, ca Italia angajeaza hamali romani? ] asta e o rusine pentru Romania! In al doilea caz, nu cred ca el ca sa ajunga asistent manager,nu a avut asigurata relatia mai inainte, astea sun cazuri unul la zece mii, nu ar fi fost asa daca aveam o conducere buna,dar cu nenorocitii de PDL-UDMR ajungem la dezastru si o sa plece toti !!!

Ticu
joeelena

59 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 22:04

De la: mona_simona2002, la data 2008-08-20 19:51:09Ce parere aveti?

Merita sa ramai in Romania sau este mai bine sa pleci in occident?
Cine pleaca din tara si din ce motive?
Cei care raman de ce aleg sa ramana?

Astept parerile voastre si argumentele pro si contra.

Eu locuiesc acum in SUA si n-am de gand sa ma mai intorc in Romania decat in vizite. Multa vreme am fost impotriva plecarilor din tara, mai ales cele definitive.

Eu am plecat din tara dupa ce am epuizat toate posibilitatile de acasa. Am fost angajat, liber profestionist, patron si investitor. Am lucrat in mai multe domenii si am avut afaceri proprii in tara.

Mi-e dor de tara mea, de oameni si de locuri, dar mi-e mai bine aici, intre straini. SUA imi ofera sanse si oportunitati pe care tara mea nu mi le-a dat.
Mai bine acasa ,decit sluga pe coclauri straine !

Fosta membra 9am.ro

4462 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 22:11

ziceam mai sus, cine-i prost, sa stea acasa

Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 23:22

De la: pik_nik, la data 2010-04-17 22:11:52ziceam mai sus, cine-i prost, sa stea acasa

si a stat?

"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA....... -Sa rad mult si des; -Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; -Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti; -Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare; -Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu; -Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 23:24

De la: Merry, la data 2010-04-17 23:22:17
De la: pik_nik, la data 2010-04-17 22:11:52ziceam mai sus, cine-i prost, sa stea acasa

si a stat?

si inca mai sta

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 23:26

De la: herra, la data 2010-04-17 23:24:03

si a stat?

si inca mai sta

uraaaaaaaaaaaaaaa!

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 23:35

De la: Merry, la data 2010-04-17 23:26:11

si a stat?

si inca mai sta

uraaaaaaaaaaaaaaa!

faire l'amour, pas la guerre.....

" Minds are like parachutes. They only function when they are open." Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
Fosta membra 9am.ro

8971 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 23:37

De la: herra, la data 2010-04-17 23:35:20

si a stat?

si inca mai sta

uraaaaaaaaaaaaaaa!

e semnatura mea

Fosta membra 9am.ro

7245 mesaje
Postat pe: 17 Aprilie 2010, ora 23:41

De la: Merry, la data 2010-04-17 23:37:48
De la: herra, la data 2010-04-17 23:35:20

si a stat?

si inca mai sta

uraaaaaaaaaaaaaaa!

e semnatura mea

stiu merry.....

Fosta membra 9am.ro

529 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2010, ora 07:00

Un topic vesel,cum sta in firea romanului,chiar daca emigrarea este un fenomen foarte trist.
Inainte de a emigra ,trebuie sa faci o evaluare constienta si corecta asupra capacitatilor personale,sa prevezi ca acolo unde vrei sa emigrezi sunt tot oameni ,care au aceleasi doleantze si care ar prefera sa traiasca mai bine ,exploatind orce ocazie in detrimentul altora.

onlyme

40 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2010, ora 19:13

De la: TEMERAR, la data 2010-04-18 07:00:17
Un topic vesel,cum sta in firea romanului,chiar daca emigrarea este un fenomen foarte trist.
Inainte de a emigra ,trebuie sa faci o evaluare constienta si corecta asupra capacitatilor personale,sa prevezi ca acolo unde vrei sa emigrezi sunt tot oameni ,care au aceleasi doleantze si care ar prefera sa traiasca mai bine ,exploatind orce ocazie in detrimentul altora.

Emigrarea este un fenomen si atat, nu foarte trist. Nu va inchipuiti ca doar romanii emigreaza! A se vedea asiaticii si chinezii in special, care au impanzit planeta,inclusiv Romania. A se vedea negrii din Africa pe care-i gasesti ca emigranti in toate tarile.
Vis-a-vis de evaluarea pe care ar trebui sa si-o faca fiecare sunt de acord cu ideea, dar asta e valabil si daca ramai in Romania: ce esti dispus sa "faci" ca sa accezi la un nivel de trai cat mai ridicat, asa cum cred ca-si doreste fiecare, ce esti dispus sa "accepti" si pe cine calci in picioare. Chestie de moralitatea fiecaruia si de bun-simt.
In strainatate ai sansa, cel putin, sa ajungi intr-o pozitie sociala adecvata fara sa faci prea multe compromisuri si slugareli: asta e diferenta fata de Romania, unde fara pile si relatii esti un nimic, indiferent de cat de bine pregatit esti sau cat de scolit.
Sunt emigranta de 1 an impreuna cu familia si nu ne pare rau de hotararea pe care am luat-o. Aici e mai bine decat in Romania. Asta este parerea mea, subiectiva, normal, si incurajez pe oricine sa faca acest pas.

Fosta membra 9am.ro

1888 mesaje
Postat pe: 18 Aprilie 2010, ora 19:31

Domn1 Tycu nu folositi expresii care pe unii ii dor! Fiul meu are o meserie frumoasa, o stapaneste si cand a avut posibilitataea de a pleca din tara cu ajutorul fiicei mele stabilite in Italia, a fost patriot. Nici pana acum nu a vrut sa iasa peste granita tocmai sa nu fie tentat de ceva mai bun si? In septembrie s-a dus la locul de munca si a gasit lacate pe usile birourilor. Nu i s-a desfacut contractul de munca, nu a beneficiat de nici un drept prevazut in legi ci a fost plimbat cu " vino maine', apoi "te mai cautam noi" si uite asa l-am luat la mine ca fara serviciu iti trec multe rele prin cap. Sunt abonata pe internet la tot felul de linkuri cu forte de munca, mi-am umplut magazia cu ziare in care sa descopar anunturi. Nimic! Acum parca tot mai bine ar fi fost sa-l stiu "omida" care sa se intretina singur, nu sa astepte de la mine bani de tigari! Stiti ce e in sufletul unui om apt de munca fara sa munceasca? Sa-i fie rusine sa iasa in lume? Stiti ce traume se creaza prin starea actuala unde sunt someri neinregistrati sau care au iesit din somaj? Numai cei in situatia mea pot sa raspunda fara sa aduca atingere celor care au stiut cand sa plece si au muncit pe unde au putut dar care, s-au naturalizat si nu mai vor sa se reintoarca! La ce? O famile (Nepot de sora), stabilita definitiv in Italia are masina, motocicleta, casa cumparata numai in sase ani de zile. I-am intrebat daca se vor reintoarce. Mi-au raspuns: numai daca vom fi exilati in Romania!

9am185892

9 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2010, ora 00:15

Mai mult decit va spun eu ,cititi in Adevarul de seara ,ce apare la Bucuresti ,pagina 10
"Ca sa pot sculpta ,mai intai repar timplarie"nivelul cum este inteleasa arta in Italia.
Sunt in Italia din 1998,cind am venit cu o excursie organizata de INTELUS,am adus cu timpul si familia ,datorita conditiilor sociopolitice din Romania.Trebuie sa fii prea sarac in Romania ,ca sa emigrezi intr-o tara saracita ca Italia.Cu timpul devii un dezradacinat,grav este pentru familiile cu copii,eu am 3 ,doi nascuti in Romania si unul in Italia.Acum este criza pretutindeni ,efortul supravetuirii este maxim,trebuie gindit de 10 ori inainte de a face acest pas ,sa emigrezi.Cititi ADEVARUL DE SEARA DIN 18 aprilie 2010

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 19 Aprilie 2010, ora 00:52

De la: onlyme, la data 2010-04-18 19:13:34

Emigrarea este un fenomen si atat, nu foarte trist. Nu va inchipuiti ca doar romanii emigreaza! A se vedea asiaticii si chinezii in special, care au impanzit planeta,inclusiv Romania. A se vedea negrii din Africa pe care-i gasesti ca emigranti in toate tarile.
Vis-a-vis de evaluarea pe care ar trebui sa si-o faca fiecare sunt de acord cu ideea, dar asta e valabil si daca ramai in Romania: ce esti dispus sa "faci" ca sa accezi la un nivel de trai cat mai ridicat, asa cum cred ca-si doreste fiecare, ce esti dispus sa "accepti" si pe cine calci in picioare. Chestie de moralitatea fiecaruia si de bun-simt.
In strainatate ai sansa, cel putin, sa ajungi intr-o pozitie sociala adecvata fara sa faci prea multe compromisuri si slugareli: asta e diferenta fata de Romania, unde fara pile si relatii esti un nimic, indiferent de cat de bine pregatit esti sau cat de scolit.
Sunt emigranta de 1 an impreuna cu familia si nu ne pare rau de hotararea pe care am luat-o. Aici e mai bine decat in Romania. Asta este parerea mea, subiectiva, normal, si incurajez pe oricine sa faca acest pas.

Emigrarea e un fenomen foarte trist, da , sunt si asiatici , africani , dar trebuie sa recunoastem ca tarile lor nu pot sa le ofere un trai decent si ajung milogi pe la straini, in felul asta aduc o emblema proasta tarii de unde au venit, cum fac si romanii nostri,dar ca sa ajungi in strainatate intr-o pozitie sociala adecvata fara slugareliasta e cam exagerare !

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 19 Aprilie 2010, ora 01:07

De la: norinmunti, la data 2010-04-18 19:31:39

Domn1 Tycu nu folositi expresii care pe unii ii dor! Fiul meu are o meserie frumoasa, o stapaneste si cand a avut posibilitataea de a pleca din tara cu ajutorul fiicei mele stabilite in Italia, a fost patriot. Nici pana acum nu a vrut sa iasa peste granita tocmai sa nu fie tentat de ceva mai bun si? In septembrie s-a dus la locul de munca si a gasit lacate pe usile birourilor. Nu i s-a desfacut contractul de munca, nu a beneficiat de nici un drept prevazut in legi ci a fost plimbat cu " vino maine', apoi "te mai cautam noi" si uite asa l-am luat la mine ca fara serviciu iti trec multe rele prin cap. Sunt abonata pe internet la tot felul de linkuri cu forte de munca, mi-am umplut magazia cu ziare in care sa descopar anunturi. Nimic! Acum parca tot mai bine ar fi fost sa-l stiu "omida" care sa se intretina singur, nu sa astepte de la mine bani de tigari! Stiti ce e in sufletul unui om apt de munca fara sa munceasca? Sa-i fie rusine sa iasa in lume? Stiti ce traume se creaza prin starea actuala unde sunt someri neinregistrati sau care au iesit din somaj? Numai cei in situatia mea pot sa raspunda fara sa aduca atingere celor care au stiut cand sa plece si au muncit pe unde au putut dar care, s-au naturalizat si nu mai vor sa se reintoarca! La ce? O famile (Nepot de sora), stabilita definitiv in Italia are masina, motocicleta, casa cumparata numai in sase ani de zile. I-am intrebat daca se vor reintoarce. Mi-au raspuns: numai daca vom fi exilati in Romania!

Pai domnita si eu am spus in ce am postat ca ii cred ca nu ei sunt de vina,de vina e regimul , proasta conducere de la noi,cat timp va fi la conducere acest ordinar infect PDL-UDMR, cu Bocul in frunte asa va fii situatia.Dar cu fica matale sa nu exageram, ca daca fica are o situatie mai buna fii matale sigura ca a muncit mult pentru asta,mai ales in Italia unde ii stim ce fel de "oameni " sunt macaronarii , poate o munca peste demnitatea ei, poate mai mult decat ar fi muncit in Romania cu alt regim ! Si hai sa fim optimisti ca situatia se va schimba si la noi, sa ajunga macaronarii sa vina la noi la cersit munca !

Ticu
onlyme

40 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2010, ora 02:28

De la: Tycu, la data 2010-04-19 00:52:34
De la: onlyme, la data 2010-04-18 19:13:34

Emigrarea e un fenomen foarte trist, da , sunt si asiatici , africani , dar trebuie sa recunoastem ca tarile lor nu pot sa le ofere un trai decent si ajung milogi pe la straini, in felul asta aduc o emblema proasta tarii de unde au venit, cum fac si romanii nostri,dar ca sa ajungi in strainatate intr-o pozitie sociala adecvata fara slugareliasta e cam exagerare !

Te contrazic in totalitate. Nu stiu daca vorbesti din experienta sau din povestile altora, dar eu n-am intalnit aici decat emigranti fff bine scoliti in tarile lor de origine, cu experienta de munca f buna in domeniile lor si care au plecat "in lume" din acelasi motiv din care pleaca si romanii: de scarba degradarii morale a politicienilor,coruptiei si altor mizerii care-i afecteaza pe toti. De exemplu, am cunoscut o familie din Etiopia cu 4 copii, care au emigrat in urma cu 3 ani. I-a costat tot procesul aprox 35.000 $. El director de fabrica, ea casnica, logic. Cam cat de amarati crezi ca erau astia in tara lor? Acum el este manager intr-o fabrica de profil si ea sta acasa cu copiii. Si asta fara slugareala, fara milogeala si alte umilinte. A fost suficient sa dovedeasca in cateva luni dupa ce s-a angajat ce-i poate capul! Castiga el suficient cat sa intretina toata familia si sa mearga si in concedii unde au chef in lumea asta. Alt exemplu: inginer mecanic din China dupa 5 luni de cand a ajuns aici si-a gasit de munca in domeniul lui ca si inginer pe un salariu de 5 ori mai mare decat in tara lui. Si astfel de exemple pot continua.
Esti sluga numai daca vrei sa fii si asta e valabil si daca stai in tara ta, nu trebuie sa emigrezi pt. asta. Chestia ca te duci in alta tara sa slugaresti e rasuflata si m-am saturat s-o tot aud de la unul si de la altul! Muncesc, nu slugaresc! Ca in Romania n-am avut pile si bani de spaga sa muncesc in meseria mea! "Relatiile" mele n-au fost suficient de puternice sa pot trai decent! Asa ca traiesc decent si cu mult mai bine in alta tara care are nevoie de pregatirea si experienta mea de munca si unde simt ca sunt respectata pt ceea ce stiu sa fac. Cam asta e!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 19 Aprilie 2010, ora 02:32

Se emigreaza si din dorinta de a vizita...total...ALTE LOCURI. De rupere a legaturilor cu tara natala. E o dorinta a multora.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
ctitorul

280 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 19 Aprilie 2010, ora 08:26

De la: 9am185892, la data 2010-04-19 00:15:28Mai mult decit va spun eu ,cititi in Adevarul de seara ,ce apare la Bucuresti ,pagina 10
"Ca sa pot sculpta ,mai intai repar timplarie"nivelul cum este inteleasa arta in Italia.
Sunt in Italia din 1998,cind am venit cu o excursie organizata de INTELUS,am adus cu timpul si familia ,datorita conditiilor sociopolitice din Romania.Trebuie sa fii prea sarac in Romania ,ca sa emigrezi intr-o tara saracita ca Italia.Cu timpul devii un dezradacinat,grav este pentru familiile cu copii,eu am 3 ,doi nascuti in Romania si unul in Italia.Acum este criza pretutindeni ,efortul supravetuirii este maxim,trebuie gindit de 10 ori inainte de a face acest pas ,sa emigrezi.Cititi ADEVARUL DE SEARA DIN 18 aprilie 2010

ai dreptate,totdeauna omul crede ca iarba vecinului este mai verde !

nu va uitati ca Basescu este un gainar hot,suportati mizeriile lui !
Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 19 Aprilie 2010, ora 08:42

De la: nastasemihail, la data 2010-04-19 02:32:44Se emigreaza si din dorinta de a vizita...total...ALTE LOCURI. De rupere a legaturilor cu tara natala. E o dorinta a multora.
Si pana la urma li se rupe.............de tara

Pagini: << 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Emigrarea - pro sau contra?
Mergi la: