Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2010, ora 16:06
De la: camioneros70, la data 2010-02-18 15:57:54Anonim , rescrierea dosarelor doldora de criminali , mă refer la revoluția română din '89 , nu este o așa mare problemă !! Important este , că noi deja știm cine au fost !! ASTA CONTEAZĂ !!
Restul e can-can , mai mult sau mai puțin politic !!!
....s-o gătat fresh can-can-ul Camioneeeee !...nu mai sunt bănuți pt. plata "comisionul" ca PREȚ AL tăcerii , cârdășiei și tacitelor coparticipațiuni la jaful ROMÂNIEI !....
...atunci când o "pensie" de 8-10.000 va fi 2-3.000 lei,...atunci să vezi spectacol,... trupa pe butoaie, nu altceva !...
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
2700 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2010, ora 16:22
De la: mytcor, la data 2010-02-18 16:06:20De la: camioneros70, la data 2010-02-18 15:57:54Anonim , rescrierea dosarelor doldora de criminali , mă refer la revoluția română din '89 , nu este o așa mare problemă !! Important este , că noi deja știm cine au fost !! ASTA CONTEAZĂ !!
....s-o gătat fresh can-can-ul Camioneeeee !...nu mai sunt bănuți pt. plata "comisionul" ca PREȚ AL tăcerii , cârdășiei și tacitelor coparticipațiuni la jaful ROMÂNIEI !....
...atunci când o "pensie" de 8-10.000 va fi 2-3.000 lei,...atunci să vezi spectacol,... trupa pe butoaie, nu altceva !...
Păi spectacolul ăsta cu pensiilii , e "pe rol" ...cam de 3 anișori încoace ....
Dar , încet, încet ... o să priceapă !! Că văd că de înțeles nu prea se înțelege...
Raporteaza abuz de limbaj
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 22 Februarie 2010, ora 10:20
De la: camioneros70, la data 2010-02-18 16:22:56De la: mytcor, la data 2010-02-18 16:06:20De la: camioneros70, la data 2010-02-18 15:57:54Anonim , rescrierea dosarelor doldora de criminali , mă refer la revoluția română din '89 , nu este o așa mare problemă !! Important este , că noi deja știm cine au fost !! ASTA CONTEAZĂ !!
Păi spectacolul ăsta cu pensiilii , e "pe rol" ...cam de 3 anișori încoace ....
Dar , încet, încet ... o să priceapă !! Că văd că de înțeles nu prea se înțelege...  SA EMEGREZA PENSIONARIII  .....POATE IN ALTE TARI ESTE RECUNOSCUT SI RESPECTAT STATUTUL DE PENSIONAR
|
Prototypa
197 mesaje
|
Postat pe: 26 Februarie 2010, ora 00:05
|
|
|
anca_relu_upcmail_ro
477 mesaje
|
Postat pe: 26 Februarie 2010, ora 11:09
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 26 Februarie 2010, ora 15:12
|
Copilasa
80 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 26 Februarie 2010, ora 15:44
De la: GIONBAS, la data 2010-02-17 02:36:44De la: onlyme, la data 2010-02-13 16:33:16De la: SCONCSUL, la data 2010-02-13 13:27:46De la: mytcor, la data 2010-02-12 18:51:06De la: NICE, la data 2010-02-12 18:39:15
Romanii care au plecat in Occident dupa 1990 ,au adus progres ,au impulsionat economiile tarilor unde au ajuns sa lucreze.Nu acelasi lucru se poate spune de romanii care vor sa plece in Ocident in prezent,nu mai au meserie ,nu mai au pregatire ,studiile nu mai sint nici macar la nivelul celor 8 clase din perioada de pina in 1989. Asa ca inainte sa vinati ciiniii cu covrigii in coada ,luatio in Romania in serios,vin vremuri cind veti regreta ca ati dispretuit melegul natal ,ca nu ati depus interes sa invatati o meserie ,facultatea fara meserie este FACULTATIVA
Corect,acum s-a umplut pamintul de curve,meserie veche cunoscuta in toata lumea,romanii de inainte de 1989 mai si munceau
Daca tot esti asa de destept fa o apreciere si la adresa barbatilor. Astia ce meserie practica? De "peshte" pentru "meseriasele" de curve? Sau poponari?
Barbatii plecati in strainatate ?
vai de mama lor! stau cu caciula in mina la coltul strazii sa se indure cineva sa le ofere 2- 3 ore de munca,hamalic,spalat geamuri ,curatat balegarul la vite,etc.ca mai sint si pesti care exploateaza proastele aduse din Romania ,ar trebui sa dea de gindit amatorilor
Bine ca mai spun unii si adevarul, Gionbas, ca in rest m-am saturat de cretinisme despre "magia" Occidentului care "judeca, stie, cunoaste, poate TOTUL"
Basmele despre românii care "sunt primiti cu bratele deschise" in strainatate...  Sa spele pe jos, da, sau sa care gunoaie, sa stearga la fund...
Vedeti voi, tocmai pe ei, românii, îi asteptau occidentalii ca sa le dea locurile lor de munca, ca multe mai sunt...  (când in Occident este o seceta de nu te vezi de locuri de munca, si asta de 30 de ani, nu de acum) !!
Sau poate asteapta Occidentul pe români sa-i învete "DEMOCRATIA"  Sa-i învete , "LUPTA CONTRA COMUNISTILOR si a MOGULILOR" :
Si când s-o pràfui caterinca cu fantomele comunismuilui si cu mogulii, cine ne-o mai "învata " si ce ?! Ca vad ca se iau la întrecere "democratii" de la putere cu cei din Occident ! Care mai decare sa ne "lumineze" cu "stiinta" si mai ales cu "BUNAVOINTA" lui.
Daca au pe cine !!! Credeti fratilor tot ce vi se spune, ca un creier spalat cu apa neînceputa duce la o viata mai lunga
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 26 Februarie 2010, ora 15:46
De la: Copilasa, la data 2010-02-26 15:44:01De la: GIONBAS, la data 2010-02-17 02:36:44De la: onlyme, la data 2010-02-13 16:33:16De la: SCONCSUL, la data 2010-02-13 13:27:46De la: mytcor, la data 2010-02-12 18:51:06De la: NICE, la data 2010-02-12 18:39:15
Romanii care au plecat in Occident dupa 1990 ,au adus progres ,au impulsionat economiile tarilor unde au ajuns sa lucreze.Nu acelasi lucru se poate spune de romanii care vor sa plece in Ocident in prezent,nu mai au meserie ,nu mai au pregatire ,studiile nu mai sint nici macar la nivelul celor 8 clase din perioada de pina in 1989. Asa ca inainte sa vinati ciiniii cu covrigii in coada ,luatio in Romania in serios,vin vremuri cind veti regreta ca ati dispretuit melegul natal ,ca nu ati depus interes sa invatati o meserie ,facultatea fara meserie este FACULTATIVA
Corect,acum s-a umplut pamintul de curve,meserie veche cunoscuta in toata lumea,romanii de inainte de 1989 mai si munceau
Daca tot esti asa de destept fa o apreciere si la adresa barbatilor. Astia ce meserie practica? De "peshte" pentru "meseriasele" de curve? Sau poponari?
vai de mama lor! stau cu caciula in mina la coltul strazii sa se indure cineva sa le ofere 2- 3 ore de munca,hamalic,spalat geamuri ,curatat balegarul la vite,etc.ca mai sint si pesti care exploateaza proastele aduse din Romania ,ar trebui sa dea de gindit amatorilor
Bine ca mai spun unii si adevarul, Gionbas, ca in rest m-am saturat de cretinisme despre "magia" Occidentului care "judeca, stie, cunoaste, poate TOTUL"
Basmele despre românii care "sunt primiti cu bratele deschise" in strainatate... Sa spele pe jos, da, sau sa care gunoaie, sa stearga la fund...
Vedeti voi, tocmai pe ei, românii, îi asteptau occidentalii ca sa le dea locurile lor de munca, ca multe mai sunt... (când in Occident este o seceta de nu te vezi de locuri de munca, si asta de 30 de ani, nu de acum) !!
Sau poate asteapta Occidentul pe români sa-i învete "DEMOCRATIA" Sa-i învete , "LUPTA CONTRA COMUNISTILOR si a MOGULILOR" :
Si când s-o pràfui caterinca cu fantomele comunismuilui si cu mogulii, cine ne-o mai "învata " si ce ?! Ca vad ca se iau la întrecere "democratii" de la putere cu cei din Occident ! Care mai decare sa ne "lumineze" cu "stiinta" si mai ales cu "BUNAVOINTA" lui.
Daca au pe cine !!! Credeti fratilor tot ce vi se spune, ca un creier spalat cu apa neînceputa duce la o viata mai lunga
 intra-n coma profuna???
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
3915 mesaje
|
Postat pe: 26 Februarie 2010, ora 16:37
De la: 9am045616, la data 2010-02-26 15:46:08De la: Copilasa, la data 2010-02-26 15:44:01De la: GIONBAS, la data 2010-02-17 02:36:44De la: onlyme, la data 2010-02-13 16:33:16De la: SCONCSUL, la data 2010-02-13 13:27:46De la: mytcor, la data 2010-02-12 18:51:06De la: NICE, la data 2010-02-12 18:39:15
Basmele despre românii care "sunt primiti cu bratele deschise" in strainatate... Sa spele pe jos, da, sau sa care gunoaie, sa stearga la fund...
Vedeti voi, tocmai pe ei, românii, îi asteptau occidentalii ca sa le dea locurile lor de munca, ca multe mai sunt... (când in Occident este o seceta de nu te vezi de locuri de munca, si asta de 30 de ani, nu de acum) !!
Sau poate asteapta Occidentul pe români sa-i învete "DEMOCRATIA" Sa-i învete , "LUPTA CONTRA COMUNISTILOR si a MOGULILOR" :
intra-n coma profuna??? Nicidecum, traieste intr-o continua fericire, beatitunine, raiul pe pamant
|
florys1
28 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 11:18
chiar crezi sincer ca cei care au hotarat sa paraseasca Romania au facut-o pt ca "nu si-au gasit locul"?
este foarte usor sa judecam ,dar foarte greu sa ....gandim inainte de a ne da cu parerea ...scuzele mele daca jignesc ,,,,dar noi,"tradatorii",asa cum le place la unii sa numeasca diaspora ,ne-am saturat sa tragem semnale de alarma la SURZI...sa ne complacem in starea de asteptare "poate la anul va fi mai bine ...."
fiecare plecat din Ro are povestea lui si nu putem sa etichetam oamenii....daca credeti ca ne-am uitat tara sau originile sau limba ,va inselati amarnic...sunt romani care au fost fortati de saracie sa plece la munca in strainatate ,care stau in alte tari pana isi termina ratele la banci sau platesc tratamentele medicale ale celor dragi lor ...nimeni nu e de vina ca anumite posturi TV au aratat strainatatea si romanii plecati ca un mare succes ....
poate spui "dar ce in tara nu puteau sa-si gaseasca de munca ?" ei uite ca nu au putut unii ,desi au incercat ,dar fara PCR(pile,cunostinte,relatii)si fff multi bani,nu prea ai sorti de izbanda ...si dacat sa-si ia zilele sau sa se imprumute de la camatari,au ales strainatatea.ieri am vazut pe Protv ,un caz cu o femeie disponiobilizata care a incercat sa se sinucida ,pt ca a luat mancare pe datorie si nu a avut cum sa isi plateasca contul....si cate cazuri mai sunt de disperare
asta e Romania zilelor noastre si pe deageaba incercam sa ne imbatam cu apa rece ,sa spunem :ce frumos e la noi in tara,ce peisaje minunate avem(plin de gunoaie lasate pe tot locul),ce cladiri moderne avem (iar functionarii nici nu te baga in sema pana nu le dai bacsisul),ce invatamant grozav avem(cu profesori,care terorizeaza elevii si viceversa,cu programa incarcata,mai mult toceala...cu manauale si rechizite platite din banii parintilor ),ce sistem medical avem (mor oamenii din simple operatii,iar tratamentul il aduci de-acasa ,pe banii tai,plus spaga de la femeia de servici pana la doctor),ce performanta avem in sport(piscine ioc si scandaluri de coruptie cate vrei),cate modalitati de a ne petrece timpul liber(teatrele au disparut cu desavarsire in localitatile mici,biblotecile sunt goale,iar manelele au ajuns sa fie un mod de viata la unii...cu acordul tacit al unor posturi TV ),ce turism de calitate avem(cu ospatari care te lasa in soare si 30 de minute ,cu plaje murdare,muzica de-ti sparge timpanele,preturi exorbitante ) si asa mai departe....asta e Romania din pacate nu se vede deloc "luminita de la capatul tunelului"...
daca ai hotarat sa ramai in tara ? foarte bine ! asta e decizia ta si o respect asa cum si altii ar trebui sa respecte decizia celui plecat...
hai sa terminam cu gossipul ,cu etichetarile facute de-o parte si de alta ....sa lasam rautatea si uneori frustrarea ,deoparte,,,,sa ne gandim ca suntem indiferent de situatie :ROMANI....si sa nu ne fie rusine sa o spunem ,oriunde ne-am afla fie in tara ,fie in strainatate...sa nu mai judecam oamenii dupa culoare,etnie si situatie materiala....sa putem zambi cand trecem pe langa un om ,chiar daca nu-l cunoastem si sa nu intoarcem capul dupa el,daca are o diformitate sau e imbracat aiurea ....sa putem ajuta ,fara sa asteptam ceva in schimb:nici nu stiti cat de mult face o vorba buna ,o incurajare pt un om bolnav,necajit ,dar si cat rau poate sa provoace un singur cuvant jignitor ,spus la nervi sau suparare ...si daca am facut-o sa avem curajul de a ne cere iertare .constructiv poti fi in multe feluri,atat in tara cat si in strainatate..
imi cer scuze daca am jignit pe cineva,dar asta e realitatea din pacate si multi se complac in aceasta realitate ....si eu am stat in Ro 36 de ani ,...20 de ani am tot asteptat sa se schimbe ceva ,am trecut prin tot ceea ce am descris mai sus,pana am ajuns la concluzia ca nu doresc aceasi soarta si copilului meu...si credeti-ma ,la mine nu a fost vorba de bani(suntem o familie de mijloc ca sa spun asa)....pur si simplu nu am mai rezistat....s-a umplut paharu  si am luat decizia de ne muta in alta tara...dar asta n u ma impiedica sa gandesc romaneste,sa vorbesc romaneste,sa tin sarbatorile romanesti,sa fac macaruri romanesti si sa vorbesc despre Romania (cultura,traditie,istorie)....nu uit ca tot bagajul de cunostinte mi l-am facut in Ro,ca buna crestere mi-a fost data de parintii si bunicii mei ,credinta in D-zeu am aflat-o in Ro ,ca scoala si tot ce insemana cunoastere am inceput-o in Ro(si o continui aici cu mult drag ),deci ? e greu ,nu? ce regret?doar faptul ca am fost atat de naiva sa cred ca Ro ,va intra pe drumul normal....ca am stat atatia ani in asteptare ,poate...poate ...poate...,am iubit si iubesc aceasta tara ,dar nu o voi pune mai presus de binele copilului meu...niciodata....cine are copiii stie ce vorbesc
|
anca_relu_upcmail_ro
477 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 11:36
|
NESIMTITUL
786 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 11:47
De la: mona_simona2002, la data 2008-08-20 19:51:09Ce parere aveti?
Merita sa ramai in Romania sau este mai bine sa pleci in occident?
Cine pleaca din tara si din ce motive?
Cei care raman de ce aleg sa ramana?
Astept parerile voastre si argumentele pro si contra.
Eu locuiesc acum in SUA si n-am de gand sa ma mai intorc in Romania decat in vizite. Multa vreme am fost impotriva plecarilor din tara, mai ales cele definitive.
Eu am plecat din tara dupa ce am epuizat toate posibilitatile de acasa. Am fost angajat, liber profestionist, patron si investitor. Am lucrat in mai multe domenii si am avut afaceri proprii in tara.
Mi-e dor de tara mea, de oameni si de locuri, dar mi-e mai bine aici, intre straini. SUA imi ofera sanse si oportunitati pe care tara mea nu mi le-a dat.
omul este un animal evoluat dar imperfect,stapineste pamintul de miliarde de ani.Au fost civilizatii mult mai avansate care au disparut datorita cataclismelor terestre provocate de membrii civilizatiilor respective.Actuala generatie se trage din supravetuitorii ultimului cataclism produs in urma cu 3 milioane de ani,are creerul foarte dezvoltat dar este folosit doar 033%.Faptul ca in lunga sa peregrinare pe tera a suportat multe cataclisme marunte ,omul a fost nevoit sa se adapteze.A aparut lupta pentru suprematie,stocarea averilor,forme de intimidare scornite pentru dominarea maselor credule si inapoiate mintal cum este religia,politica,inarmarea excesiva.Cind religia nu a mai fost credibila a aparut politica,o forma bazata pe minciuni si promisiuni desarte ,facuta celor slabi pentru a acorda votul unor excroci cu limbarnita,care doresc sa profite sa beneficieze de imunitate pentru a nu fi pedepsiti de lege.In prezent religia si politica au dat mina in scopul mentinerii suprematirii asupra celor slabi si inapoiati,religia constituind o frina in calea dezvoltarii iar politica o forma de invrajbire a diferitelor grupuri de oameni,crearea zonelor de conflict armat pe principiul ;divide si cucereste "Datorita exploatarii salbatece si necontrolate a subsolului terestru au fost creiate mari goluri care vor fi inundate de apele oceanului.Astfel pamintul se va reaseza,faliile fiind acum intr-un puternic dezechilibru,zona Americi va deveni fund de ocean ,Asia va suporta mari cutremure,Antarctida va disperea,partea deinspre Italia,Franta,Spania,Portugalia va deveni un teritoriu arid african,mare parte dintre supravetuitori vor veni in Est,in Romania,Bulgaria si zona europeana Turcia,vor fi lupte pentru supravetuire din cauza lipsei de alimente.Omul va continua sa suprvetuiasca inca 7 miliarde de ani pina la stingerea nucleului Solar.
|
eastside
179 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 17:24
De la: florys1, la data 2010-02-27 11:18:26chiar crezi sincer ca cei care au hotarat sa paraseasca Romania au facut-o pt ca "nu si-au gasit locul"?
este foarte usor sa judecam ,dar foarte greu sa ....gandim inainte de a ne da cu parerea ...scuzele mele daca jignesc ,,,,dar noi,"tradatorii",asa cum le place la unii sa numeasca diaspora ,ne-am saturat sa tragem semnale de alarma la SURZI...sa ne complacem in starea de asteptare "poate la anul va fi mai bine ...."
fiecare plecat din Ro are povestea lui si nu putem sa etichetam oamenii....daca credeti ca ne-am uitat tara sau originile sau limba ,va inselati amarnic...sunt romani care au fost fortati de saracie sa plece la munca in strainatate ,care stau in alte tari pana isi termina ratele la banci sau platesc tratamentele medicale ale celor dragi lor ...nimeni nu e de vina ca anumite posturi TV au aratat strainatatea si romanii plecati ca un mare succes ....
poate spui "dar ce in tara nu puteau sa-si gaseasca de munca ?" ei uite ca nu au putut unii ,desi au incercat ,dar fara PCR(pile,cunostinte,relatii)si fff multi bani,nu prea ai sorti de izbanda ...si dacat sa-si ia zilele sau sa se imprumute de la camatari,au ales strainatatea.ieri am vazut pe Protv ,un caz cu o femeie disponiobilizata care a incercat sa se sinucida ,pt ca a luat mancare pe datorie si nu a avut cum sa isi plateasca contul....si cate cazuri mai sunt de disperare
asta e Romania zilelor noastre si pe deageaba incercam sa ne imbatam cu apa rece ,sa spunem :ce frumos e la noi in tara,ce peisaje minunate avem(plin de gunoaie lasate pe tot locul),ce cladiri moderne avem (iar functionarii nici nu te baga in sema pana nu le dai bacsisul),ce invatamant grozav avem(cu profesori,care terorizeaza elevii si viceversa,cu programa incarcata,mai mult toceala...cu manauale si rechizite platite din banii parintilor ),ce sistem medical avem (mor oamenii din simple operatii,iar tratamentul il aduci de-acasa ,pe banii tai,plus spaga de la femeia de servici pana la doctor),ce performanta avem in sport(piscine ioc si scandaluri de coruptie cate vrei),cate modalitati de a ne petrece timpul liber(teatrele au disparut cu desavarsire in localitatile mici,biblotecile sunt goale,iar manelele au ajuns sa fie un mod de viata la unii...cu acordul tacit al unor posturi TV ),ce turism de calitate avem(cu ospatari care te lasa in soare si 30 de minute ,cu plaje murdare,muzica de-ti sparge timpanele,preturi exorbitante ) si asa mai departe....asta e Romania din pacate nu se vede deloc "luminita de la capatul tunelului"...
daca ai hotarat sa ramai in tara ? foarte bine ! asta e decizia ta si o respect asa cum si altii ar trebui sa respecte decizia celui plecat...
hai sa terminam cu gossipul ,cu etichetarile facute de-o parte si de alta ....sa lasam rautatea si uneori frustrarea ,deoparte,,,,sa ne gandim ca suntem indiferent de situatie :ROMANI....si sa nu ne fie rusine sa o spunem ,oriunde ne-am afla fie in tara ,fie in strainatate...sa nu mai judecam oamenii dupa culoare,etnie si situatie materiala....sa putem zambi cand trecem pe langa un om ,chiar daca nu-l cunoastem si sa nu intoarcem capul dupa el,daca are o diformitate sau e imbracat aiurea ....sa putem ajuta ,fara sa asteptam ceva in schimb:nici nu stiti cat de mult face o vorba buna ,o incurajare pt un om bolnav,necajit ,dar si cat rau poate sa provoace un singur cuvant jignitor ,spus la nervi sau suparare ...si daca am facut-o sa avem curajul de a ne cere iertare .constructiv poti fi in multe feluri,atat in tara cat si in strainatate..
imi cer scuze daca am jignit pe cineva,dar asta e realitatea din pacate si multi se complac in aceasta realitate ....si eu am stat in Ro 36 de ani ,...20 de ani am tot asteptat sa se schimbe ceva ,am trecut prin tot ceea ce am descris mai sus,pana am ajuns la concluzia ca nu doresc aceasi soarta si copilului meu...si credeti-ma ,la mine nu a fost vorba de bani(suntem o familie de mijloc ca sa spun asa)....pur si simplu nu am mai rezistat....s-a umplut paharu si am luat decizia de ne muta in alta tara...dar asta n u ma impiedica sa gandesc romaneste,sa vorbesc romaneste,sa tin sarbatorile romanesti,sa fac macaruri romanesti si sa vorbesc despre Romania (cultura,traditie,istorie)....nu uit ca tot bagajul de cunostinte mi l-am facut in Ro,ca buna crestere mi-a fost data de parintii si bunicii mei ,credinta in D-zeu am aflat-o in Ro ,ca scoala si tot ce insemana cunoastere am inceput-o in Ro(si o continui aici cu mult drag ),deci ? e greu ,nu? ce regret?doar faptul ca am fost atat de naiva sa cred ca Ro ,va intra pe drumul normal....ca am stat atatia ani in asteptare ,poate...poate ...poate...,am iubit si iubesc aceasta tara ,dar nu o voi pune mai presus de binele copilului meu...niciodata....cine are copiii stie ce vorbesc
Toata stima Florys, ma regasesc in toate cele spuse de tine. Personal sint in aceeasi situatie, nu trebuie sa plec "de foame", dar am obosit. Si de ceva timp, ca si tine, nu trebuie sa ma gindesc doar la mine. Sincer, ma doare ca trebuie sa las familie, prieteni, bunici care sint in ultima etapa a vietii si trebuie sa fim linga ei cit mai au timp.... . Cum mai spunea cineva pe-aici, am lucrat si ca angajat, si ca patron sau free lancer. In Anglia de ex. un inginer cu pregatirea, cunostintele si experienta mea cistiga 30 de lire pe ora. As ramine in tara pentru 30 de lire pe zi, dar macar sa vad ca se indreapta spre bine celelalte aspecte despre care ai vorbit. Am obosit sa mai sper, sint dator fata de copii sa vreau mai bine, si daca in tara mea nu se poate, voi fi strain in tara altora. Acum doi ani nici nu voiam sa aud de plecat din tara, am refuzat oferte numai la gindul ca trebuie sa facem ceva, sa ridicam tara asta. Doar ca aici unul incarca, zece descarca, ba il mai si scuipa pe primul daca are "tupeul" sa se revolte. Ma uit in jur la semafor si vad doar fete incruntate, schimonosite de ura, de stres, de rautate. N-am nevoie de-asa ceva. Toti cei pe care-i cunosc gindesc la fel, si n-am de gind sa ramin la urma. Mie-mi place pe lumina.
|
onlyme
40 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 20:04
De la: eastside, la data 2010-02-27 17:24:19De la: florys1, la data 2010-02-27 11:18:26chiar crezi sincer ca cei care au hotarat sa paraseasca Romania au facut-o pt ca "nu si-au gasit locul"?
imi cer scuze daca am jignit pe cineva,dar asta e realitatea din pacate si multi se complac in aceasta realitate ....si eu am stat in Ro 36 de ani ,...20 de ani am tot asteptat sa se schimbe ceva ,am trecut prin tot ceea ce am descris mai sus,pana am ajuns la concluzia ca nu doresc aceasi soarta si copilului meu...si credeti-ma ,la mine nu a fost vorba de bani(suntem o familie de mijloc ca sa spun asa)....pur si simplu nu am mai rezistat....s-a umplut paharu si am luat decizia de ne muta in alta tara...dar asta n u ma impiedica sa gandesc romaneste,sa vorbesc romaneste,sa tin sarbatorile romanesti,sa fac macaruri romanesti si sa vorbesc despre Romania (cultura,traditie,istorie)....nu uit ca tot bagajul de cunostinte mi l-am facut in Ro,ca buna crestere mi-a fost data de parintii si bunicii mei ,credinta in D-zeu am aflat-o in Ro ,ca scoala si tot ce insemana cunoastere am inceput-o in Ro(si o continui aici cu mult drag ),deci ? e greu ,nu? ce regret?doar faptul ca am fost atat de naiva sa cred ca Ro ,va intra pe drumul normal....ca am stat atatia ani in asteptare ,poate...poate ...poate...,am iubit si iubesc aceasta tara ,dar nu o voi pune mai presus de binele copilului meu...niciodata....cine are copiii stie ce vorbesc
Toata stima Florys, ma regasesc in toate cele spuse de tine. Personal sint in aceeasi situatie, nu trebuie sa plec "de foame", dar am obosit. Si de ceva timp, ca si tine, nu trebuie sa ma gindesc doar la mine. Sincer, ma doare ca trebuie sa las familie, prieteni, bunici care sint in ultima etapa a vietii si trebuie sa fim linga ei cit mai au timp.... . Cum mai spunea cineva pe-aici, am lucrat si ca angajat, si ca patron sau free lancer. In Anglia de ex. un inginer cu pregatirea, cunostintele si experienta mea cistiga 30 de lire pe ora. As ramine in tara pentru 30 de lire pe zi, dar macar sa vad ca se indreapta spre bine celelalte aspecte despre care ai vorbit. Am obosit sa mai sper, sint dator fata de copii sa vreau mai bine, si daca in tara mea nu se poate, voi fi strain in tara altora. Acum doi ani nici nu voiam sa aud de plecat din tara, am refuzat oferte numai la gindul ca trebuie sa facem ceva, sa ridicam tara asta. Doar ca aici unul incarca, zece descarca, ba il mai si scuipa pe primul daca are "tupeul" sa se revolte. Ma uit in jur la semafor si vad doar fete incruntate, schimonosite de ura, de stres, de rautate. N-am nevoie de-asa ceva. Toti cei pe care-i cunosc gindesc la fel, si n-am de gind sa ramin la urma. Mie-mi place pe lumina.
Sunt in Canada de cateva luni, dar deja incep sa vad LUMEA si VIATA cu alti ochi. Sunt multi emigranti in aceasta tara, din toate colturile lumii, culturi, obiceiuri si educatie diferite, dar toti fac tot posibilul sa fie bine pentru toata lumea. Cand pui o intrebare unui strain, indiferent despre ce, iti raspunde cu zambetul pe buze. Cand ceri ajutor in orice problema esti indrumat si ajutat pana rezolvi problema. Si asta fara spagi si umilinte. Nu stiu daca pana acum am auzit 10 claxoane pe strada, injuraturi la volan sau "grozavi" care cred ca strada e numai a lor.
Am asteptat sa vad macar o mica parte din asa ceva in Romania, dar dupa cum bine stiti, suntem departe de asta. Dupa cum spune un vechi proverb romanesc " omul sfinteste locul" si dupa cum merg treburile prin Romania la ora actuala, ma intreb unde sunt Oamenii din Romania! De 20 de ani tot speram si asteptam sa se schimbe ceva in bine, dar romanii o duc tot mai greu, "alesii" isi fac buzunarele grase pentru ei si noi votam in continuare spagarii, profitorii, incompetentii. Si ca sa fie totul ok, nesimtirea si tupeul au ajuns sa fie de admirat. Bunul-simt si cei 7 ani de-acasa sunt blamate si cine le are este considerat prost.
Spunea cineva ca in occident nu se gaseste de munca! Te contrazic! Occidentul nu inseamna numai Europa! In Canada, de exemplu, gasesti de munca in toate domeniile, numai sa vrei! Este o companie, de exemplu, in Alberta, care are angajati in majoritate numai soferi de camioane romani, adusi din tara prin firme intermediare. Tocmai au postat pe site-ul lor ca doritorii de munca pot contacta compania direct sa nu mai plateasca comisioane la intermediari si dupa 1 an sponsorizeaza si familia pentru cei care doresc sa emigreze. Fac angajari pentru primavara. Si astfel de exemple mai sunt. Asa ca cine nu vrea, nu munceste aici! Daca emigrezi si nu ai un contract de munca de la inceput dureaza ceva pana iti faci echivalarile de studii si experienta, dar apoi gasesti de munca in domeniul tau platit ca orice alt canadian, nu mai putin pentru ca esti emigrant! Intre timp poti munci intr-un domeniu unde nu se cer calificari, dar iti asiguri traiul de zi cu zi si nu mori de foame in casa.In acest stadiu sunt eu acum, astept sa termin cu echivalarile studiilor si experientei de munca din Romania si intre timp muncesc in ceva fara nici o legatura cu profesia mea, dar MUNCESC!
Cat despre copii si avantajele pe care le ofera aceasta tara, am scris in alte postari.
E greu de luat o astfel de decizie, de a parasi tara, rudele, prietenii, tot ce ti-e drag, dar cand iti ajunge cutitul la os si se umple paharul "rupi pisica in doua", cum se spune! Daca nu le poti avea pe toate, alegi ce e mai bun, in special pentru copii (cine are). Sau pentru tine! Ca nu plange nimeni de mila ta in Romania ca n-ai tu de munca sau cu ce platii darile la stat si ratele la banci.
|
Fosta membra 9am.ro
4462 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 23:24
n-am avut vreme sa citesc opiniile la subiect, dar cred ca e deosebit de sensibil. Subiectul, evident.
Cine pleaca definitiv din tara are sansa unei vieti mai bune, sau mult mai bune, dar si sansa esuarii definitive. Cunosc cazuri din ambele tabere.
Daca e sa ne referim la vremurile actuale, cel care pleaca acum din tara are nevoie de legaturi puternice afara, pentru ca nicaieri situatia nu e roz. Multi romani se intorc zilnic in tara cu mainile goale, dupa 3-5-10 ani de agoniseli dincolo, dupa ce si-au investit banii intr-o casa sau o afacere, apoi au falimentat, au platit niste rate cativa ani, au lasat totul dezamagiti si revin fara nimic...
Si mai delicate sunt problemele de suflet. Da' astea sunt valabile doar pentru cei ce-si recunosc neamul, tara, indiferent cine sunt conducatorii, cei carora le spune ceva iarba curtii parintesti, care n-au uitat aroma strazii pe care au crescut, s-au jucat, au iubit, cei ce mai cred in pashtele romanesc, in craciunul cu sarmale, in prieteni, rude, familie...
Raul si binele sunt doua notiuni ale aceleiasi realitati. Se mentin mereu in echilibru si se succed ciclic. Ce e bine azi afara, maine poate deveni tragic. Si ce e rau azi in tara, maine poate deveni civilizat.
Daca e sa-mi spun o opinie, as alege sa fiu un soi de oportunist. Merg unde imi pot realiza planurile, unde mi-e bine temporar, dar casa mea ramane casa din tara
|
anca_relu_upcmail_ro
477 mesaje
|
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 15:48
De la: florys1, la data 2010-02-27 11:18:26chiar crezi sincer ca cei care au hotarat sa paraseasca Romania au facut-o pt ca "nu si-au gasit locul"?
Somajul in Romania a facut multa lume nefericita. Dar somajul s-a declansat din 1990.....
Pana in 1190 insa cu parere de rau trebuie sa spun ca multi romani s-au multumit sa spun.... 'TREBUIE SA MA PLATEASCA PENTRU CA AM SEMNAT CONDICA'
IMPORTANTA ERA O SEMNATURA IN CONDICA
Munca ...nu mai intra in discutie....
Un roman constiincios la locul de munca ducea in spate 2-3 chiar patru angajati incompetenti..
In somaj au fost trimisi in primul rand cei muncitori, cei competenti
Incompetenta a trecut la PUTERE...
In strainatate un roman spala si WC-uri indiferent de pregatire, dar nu in ROMANIA  .... Si face tot posibilul si imposibilul sa-l inlature pe cel competent prin minciuni si turnatorii murdare
CONCLUZIA....
|
9am109678
49 mesaje
|
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 15:57
|
florys1
28 mesaje
|
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 17:42
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 15:17
De la: 9am178850, la data 2010-02-28 15:48:54De la: florys1, la data 2010-02-27 11:18:26chiar crezi sincer ca cei care au hotarat sa paraseasca Romania au facut-o pt ca "nu si-au gasit locul"?
Somajul in Romania a facut multa lume nefericita. Dar somajul s-a declansat din 1990.....
Pana in 1190 insa cu parere de rau trebuie sa spun ca multi romani s-au multumit sa spun.... 'TREBUIE SA MA PLATEASCA PENTRU CA AM SEMNAT CONDICA'
IMPORTANTA ERA O SEMNATURA IN CONDICA
Munca ...nu mai intra in discutie....
Un roman constiincios la locul de munca ducea in spate 2-3 chiar patru angajati incompetenti..
In somaj au fost trimisi in primul rand cei muncitori, cei competenti
Incompetenta a trecut la PUTERE...
In strainatate un roman spala si WC-uri indiferent de pregatire, dar nu in ROMANIA .... Si face tot posibilul si imposibilul sa-l inlature pe cel competent prin minciuni si turnatorii murdare
CONCLUZIA....  concluzia !!!!...cine-i harnic si munceste.....  ori-ii prost ori nu gandeste
|
9am_anonim
126 mesaje
|
Postat pe: 4 Martie 2010, ora 03:24
De la: 9am178850, la data 2010-02-26 11:09:39Cei ce nu si-au gasit locul in aceasta tara au plecat.
Cei ce doresc sa plece se pare ca nimic nu-i mai opreste
Dar cei ce raman ar fi cazul sa-si iubeasca tara si sa incerce sa faca ceva constructiv pentru ea.
Eventual sa traga niste semnale de alarma cand este cazul si sa accepte actuala conducere a tarii
Boicotul sa inceteze
20 de motive pentru a ramâne in România;
1) Pentru că din România poți să pleci, totuși, oricând...Nu te ține nimeni cu forța; 2) Pentru că aici ceilalți sunt gata să împartă cu tine tot ce au: manelele din mașină, gripa din autobuz și nevasta de acasă; 3) Pentru că în țara noastră poți să devii doctor în științe doar dacă dovedești că nu ai mai multe cunoștințe decât un elev de gimnaziu; 4) Pentru ca aici marinarul a ajuns președinte. Îți dai seama unde poți să ajungi ca pompier sau mecanic auto? 5) Pentru că doar în România sunt mai multe Jepp-uri decât milionari și mai mulți milionari decât firme; 6) Pentru că doar aici ni se pare firesc să primim fără să oferim ceva în schimb; 7) Pentru că România e singura țară în care numai dacă privești la cei care muncesc, primești un spor de spectator numit indemnizație de conducere; 8) Pentru că doar aici te poți bucura în orice clipă de ospitalitatea proverbială a poporului român. De pildă, în trafic toată lumea vrea să-ți cunoască mama și să-ți iubească copiii, morții și sfinții; 9) Pentru că suntem singurul neam la care hoțule este o vorbă de alint; 10) Pentru că doar aici putem vorbi urât de unguri, bulgari, evrei, olteni, moldoveni, ardeleni... și să fim considerați haioși în același timp; 11) Pentru că avem cea mai bună shaorma, chiar dacă arabii sint minoritari; 12) Pentru că aici cineva se poate numi Simona Sensual, fără să fie neapărat actriță porno; 13) Pentru ca avem mai multe Silicon Valley, dar nu între două dealuri din California, ci intre doua țâțe din Dorobanți; 14) Pentru că aici poți să devii șofer, fără să dai vreun examen; 15) Pentru că numai în România se poate organiza campionatul mondial de 3000 km slalom printre obstacole (căruțe, gropi, câini morți de foame, bețivi morți de beți); 16) Pentru că pe meleagurile românești zăpada este considerată sfântă, numai pentru că a picat din cer... Odată așezată pe șosea, o lună de zile nu o mai atinge nimeni; 17) Pentru că în România se iau pauze înainte de a incepe munca; 18) Pentru că românii sunt foarte atașați de noțiunea de politețe. Atât de atașați, încât, de pildă, le este foarte greu să dea de la ei un simplu bună ziua; 19) Pentru că doar aici parfumul se cumpară dupa nume, nu după miros; 20) Pentru că atunci cind toate locurile din iad vor fi ocupate, România va deveni destinația de rezervă. Cei care rămân aici vor fi scutiți de cheltuielile de transport.
AM PRIMIT-O AZI PRIN E-MAIL DE LA CINEVA DIN ROMANIA.
|
SOGUNUL
389 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 4 Martie 2010, ora 08:51
De la: mona_simona2002, la data 2008-08-20 19:51:09Ce parere aveti?
Merita sa ramai in Romania sau este mai bine sa pleci in occident?
Cine pleaca din tara si din ce motive?
Cei care raman de ce aleg sa ramana?
Astept parerile voastre si argumentele pro si contra.
Eu locuiesc acum in SUA si n-am de gand sa ma mai intorc in Romania decat in vizite. Multa vreme am fost impotriva plecarilor din tara, mai ales cele definitive.
Eu am plecat din tara dupa ce am epuizat toate posibilitatile de acasa. Am fost angajat, liber profestionist, patron si investitor. Am lucrat in mai multe domenii si am avut afaceri proprii in tara.
Mi-e dor de tara mea, de oameni si de locuri, dar mi-e mai bine aici, intre straini. SUA imi ofera sanse si oportunitati pe care tara mea nu mi le-a dat.
Daca nu ai reusit sa-ti faci un rost in Romania,emigreaza in strainatate ,sa-ti irosesti si tineretea pe care o mai ai ,in strainatate vei reusi sa descoperi ce nu stiai -munca in zadar
http://promotia70eltc.nvn.ro/istoric/71-istoric.html
|
anca_relu_upcmail_ro
477 mesaje
|
Postat pe: 4 Martie 2010, ora 13:24
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 4 Martie 2010, ora 14:19
...pentru cei ce nu regretă, dar nici nu speră ...
Biblicul Solomon sau...Solomoane, Solomoane,...am img.LIVE pe o televiziune ON LINE, mare-mi este mirarea să observ mizeria umană și degradarea atitudinii civice pe care a atins-o populația unei anumite zone situată istoric la porțile orientului, dar aspirând fudulă la un statut respectabil de zonă geografică europeană.
Dacă au ajuns cetățenii craiovei, alături de angajații primăriei , să desfășoare acțiuni de susținere civică în favoarea unui primar pus sub învinuire pentru fapte de corupție, atunci chiar că s-a-ntors cu susul în jos normalitata raționalului colectiv, mai mult decât atât, dacă au ajuns ca reprezentanții clerului să țină slujbe religioase în susținerea unei prezumtive fapte de corupție al unui enoriaș, fie el și primar de urbe, atunci chiar că-mi provoacă o stare de greață aceasta religie ortodoxă(dreaptă credință).
Domnului Solomon:... într-un stat de drept veritabil, unde nimeni nu este mai presus de lege, într-o societate liberă și democrată, unde onoarea și demnitatea sunt reguli nescrise ale societății civile, de la care nu se admit rabaturi de calitate, înaintarea demisiei dv. cu mult timp înaintea acestei încătușări (procedurale) ar fi reprezentat un gest de respect față de cetățenii urbei pe care i-ați condus și poate-i veți mai conduce vreodată (...!?) în calitate de edil șef.
Reprobabilă situație, abject momentul, cât despre faptul că o societate civilă nu-și cunoaște drepturile și obligațiile, dar mai ales nu-și cunoaște exigențele propriului statut, sprijinind printr-o acțiune civică un personaj, prezumtiv corupt, din cadrul administrației publice locale, mă determină să pot spune că mioriticul spațiu românesc, deja s-a transformat într-un spațiu al diferitelor ; clanuri, ginte și triburi locale, conduse după bunul plac sau la chremul diferiților șefi (de trib) în strânsă colaborare religioaso-tothemică, ce-mpart împreună frimiturile preaplinului din cre se-nfruptă, unei populații d-un primitivism mental de neimaginat, la-nceput de Mil. III.
|
elena_bejan
10 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 4 Martie 2010, ora 21:23
care are noroc sagaseasca un loc de munca afara sa plece aici termini o facultate nu iti gasesti loc de munca dar fara,mie rusine .
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 14:56
imi cer scuze daca am jignit pe cineva,dar asta e realitatea din pacate si multi se complac in aceasta realitate ....si eu am stat in Ro 36 de ani ,...20 de ani am tot asteptat sa se schimbe ceva ,am trecut prin tot ceea ce am descris mai sus,pana am ajuns la concluzia ca nu doresc aceasi soarta si copilului meu...si credeti-ma ,la mine nu a fost vorba de bani(suntem o familie de mijloc ca sa spun asa)....pur si simplu nu am mai rezistat....s-a umplut paharu si am luat decizia de ne muta in alta tara...dar asta n u ma impiedica sa gandesc romaneste,sa vorbesc romaneste,sa tin sarbatorile romanesti,sa fac macaruri romanesti si sa vorbesc despre Romania (cultura,traditie,istorie)....nu uit ca tot bagajul de cunostinte mi l-am facut in Ro,ca buna crestere mi-a fost data de parintii si bunicii mei ,credinta in D-zeu am aflat-o in Ro ,ca scoala si tot ce insemana cunoastere am inceput-o in Ro(si o continui aici cu mult drag ),deci ? e greu ,nu? ce regret?doar faptul ca am fost atat de naiva sa cred ca Ro ,va intra pe drumul normal....ca am stat atatia ani in asteptare ,poate...poate ...poate...,am iubit si iubesc aceasta tara ,dar nu o voi pune mai presus de binele copilului meu...niciodata....cine are copiii stie ce vorbesc  pamfletam si ironiza  inlumea virtuala avem libertate-a deplina sa facem asta si nu o facem din rautate ,daca va intereseaza topicuri ,mai sunt si altele
|
adyhd1969
773 mesaje
|
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 15:07
|
adyhd1969
773 mesaje
|
|
adyhd1969
773 mesaje
|
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 11 Martie 2010, ora 15:45
|
MANELISTUL
271 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 14 Martie 2010, ora 15:21
Eu zic ca tot acasa in Romania este mai bine ,dece ca femeie sa te tavaleasca strainii si ca barbat sa muncesti ca un argat ,cind poti face acelasi lucru si in Romania ,oha,aha,hahaha !
|
|
|