back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Legea pentru bebelusi

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:

moi

21 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 7 August 2008, ora 14:25

Interesant ca de abia acum au schimbat aceasta lege. Pana acum, statul acorda o indemnizatie de crestere a bebelusului de 800 de lei, indiferent de cati copii vedeau lumina zilei in urma unei sarcini. Prin urmare, mamicile de gemeni sau tripleti erau, clar, discriminate. Dar cum de nu s-a facut nimic pana acum?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 7 August 2008, ora 21:54

statul roman urmareste sa ramina fara romani, si daca iau in considerare impresia multor romani ca statul, in schimbul impozitului, trebuie sa le asigure totul, in citeva generatii va reusi sa isi indeplineasca telul. Dar am doua exemple care arata ca altii sint foarte constienti si aplica masuri cit mai populare. In Irlanda o familie cu 5 copii primeste aproape 2500 de pounds pe luna. In Ucraina pentru primul copil se primesc 2500 US, al doilea 5000US ptr. al treilea 10000US si continua ptr. fiecare care mai vine ... In alte tari probabil se aplica aceleasi sau aproximativ aceleasi metode de a stopa declinul populatiei .. In romania politica este accelera acest declin ... ca peste 20-30 de ani sa se poata spune - vedeti avem nevoie de emigranti cit mai multi ... nu mai merge industria, agricultura ... avem numai ingineri, economisti si avocati ...

iulidan2

156 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 8 August 2008, ora 11:08

se inregistreaza progrese la cresterea populatie de tigani,ceea ce e bine, deci, populatia va ramane la un nivel stabil, isi va schimba doar culoarea.

maria_alina2304

12 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 16 August 2008, ora 17:51

totusi se fac copii pentru ca-i dorim sau pentru bani?oricum acei bani ai primesti doar 2ani pe urma ce faci iti abandonezi copilul?

lszombathy

1 mesaj
Postat pe: 26 August 2008, ora 10:12

Legea pentru bebelusi 800RON, Sa oprim aici putin din 800 RON 600 primeste mamica pentru ca este la concediu de maternitate iar copilul primeste 200RON. Acuma ce nu inteleg, este ca rromi primest tot 800 de RONi, dar multi dintre ei nice nu stiu de este sa ai un loc de munca, numai fac 10-15 copii, la varsta can nu mai primesc bani dupa ei ori le trimit la cersit ori le abandoneaza, si ajung la orfelinate. Orfelinatele sunt finantate tot din impozitul nostru, iar ajutorul ce primesc tot din impozitul nostru primesc. Eu as spune sa primeasca ajutorul numai si numai acelea femei care au loc de munca de celputin 1 an. Si pentru a a preveni abuzul numai pentru primele 2 copii as acorda ajutorul.

O sa ajungem ca noi o sa fim in minoritate si la asta trebuie gindit, si atunci ce facem??? Daca acuma in multe localitati fac teroare la oameni unde ajungem atunci???

larababydoll

24 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 August 2008, ora 14:41

Eu astept sa fac un bebe dupa ce se va promulga legea inaintata de Lavinia Sandru si un grup de femei care au semnat o petitie in acest sens. Acea lege va da mamelor 75% din salariu pe toata durata a celor 2 ani cat mama poate sta cu bebelu'. Cine are salariul mic ( minimul pe economie ) sau care nu au salariu vor primi in continuare acea indemnizatie de 800 lei, restul... pe masura "valorii" recunoscute si DECLARATE DE ANGAJATOR.
Trist! A avea un copil a ajuns un lux.

chitu_petruta

3 mesaje
Oras: Deva

Postat pe: 28 August 2008, ora 15:15

De ce sa se dea doar pentru 2 copii ajutor? Eu am 4 copii, am studii superioare (post universitare) si eu si sotul meu, nu suntem rromi , nici pocaiti... Cautati alte criterii... de acordare a unor bani pentru cei care fac copii. Eu nu am facut copiii pentru bani. AM luat de fiecare data mult mai putini bani de la stat, decat as fi luat daca lucram.

gabriela_esty

21 mesaje
Postat pe: 29 August 2008, ora 04:29

Ce idee prosteasca sa primeasca mamicile bani doar pentru 2 copii. Eu am trei, dar nu am primit pentru niciunul. Acum cel mai mic are 6 ani. I-am crescut si fara bani de la stat, dar cred ca ar trebui ajutate mamele cu copii.

Si eu am studii si am lucrat, dar in contratimp: Dupa ce am terminat facultatea, am nascut dupa 5 luni, deci nu am primit decat alocatie. Am ramas fara serviciu cand avea copilul 2 ani si am facut dupa alti 2 ani un copil. Nu aveam serviciu, deci nici ajutor de la stat. Dupa inca doi ani am avut o fetita, din nou nu am primit nimic, iar apoi m-am angajat in invatamant. Deci, eu nu meritam sa primesc bani, pentru ca nu am avut serviciu inainte de nastere, iar pentru ca am avut neobrazarea sa fac si o fetita dupa 2 baieti, meritam probabil sa dau ceva bani inapoi! Merci celor "rautaciosi"! Fiti fericiti ca inca cei ca voi conduc destinele Romaniei!

aura_sory

1 mesaj
Postat pe: 23 Octombrie 2008, ora 22:51

dupa parerea mea cred ca undeva s-au pierdut pe drum niste date ale problemei.de ce?
Toata lumea vorbeste de bani, bani, bani...legea asta clar face o diferenta de venituri...dar la copii??cine se gandeste ?..si cel al unui sarac trebuie sa manance si cel al omului de rand dar si cel al bogatului.toti au nevoie de pampersi ,fructe,lapte..etc.Ma gandesc ca(cum in Romania toate se fac sa-mi fie mie celui care propun bine)LAVINIA SANDRU s-a gandit sa faca un copil si sa-mi fie cu iertare dar cum se descurca cu 600 ron??

modarel

4 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 09:11

dar alocatia de 200 lei pt ce este suficienta? la intretinere platesti si pt un bebe ca si pt un adult, pampers, lapte ,alea alea... Ce sunt aia 200 lei?? Acolo trebuie umblat pt ca altfel ...... daca pt un bebel ar fi 400 lei alocatia spre exemplu atunci o mamica cu tripleti ar primi 1800 lei si mi s-ar parea acceptabil.
Adevarul e ca la impozitele pe care le platim... statul isi bate joc de noi!

denissa_mar

1 mesaj
Oras: Brasov

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 11:22

Raspuns pentru lszombathy
"Legea pentru bebelusi 800RON, Sa oprim aici putin din 800 RON 600 primeste mamica pentru ca este la concediu de maternitate iar copilul primeste 200RON. Acuma ce nu inteleg, este ca rromi primest tot 800 de RONi, dar multi dintre ei nice nu stiu de este sa ai un loc de munca, numai fac 10-15 copii, la varsta can nu mai primesc bani dupa ei ori le trimit la cersit ori le abandoneaza, si ajung la orfelinate. Orfelinatele sunt finantate tot din impozitul nostru, iar ajutorul ce primesc tot din impozitul nostru primesc. Eu as spune sa primeasca ajutorul numai si numai acelea femei care au loc de munca de celputin 1 an. Si pentru a a preveni abuzul numai pentru primele 2 copii as acorda ajutorul"

Nu esti documentata cum trebuie in ceea ce priveste legea. Intradevar mamica primeste 600 ron doar in cazul in care aceasta are 12 luni lucrate fara intrerupere. Daca a lucrat doar 11 luni si 29 de zile nu primeste decat cei 200 lei pentru bebelusi.
Deci rromii care au "satra de copii" nu primesc tot 800 ron, decat in cazul in care unu din parinti au avut un loc de munca timp de cel putin 12 luni consecutive.

modarel

4 mesaje

Postat pe: 24 Octombrie 2008, ora 14:03

De la: denissa_mar, la data 2008-10-24 11:22:22Raspuns pentru lszombathy
"Legea pentru bebelusi 800RON, Sa oprim aici putin din 800 RON 600 primeste mamica pentru ca este la concediu de maternitate iar copilul primeste 200RON. Acuma ce nu inteleg, este ca rromi primest tot 800 de RONi, dar multi dintre ei nice nu stiu de este sa ai un loc de munca, numai fac 10-15 copii, la varsta can nu mai primesc bani dupa ei ori le trimit la cersit ori le abandoneaza, si ajung la orfelinate. Orfelinatele sunt finantate tot din impozitul nostru, iar ajutorul ce primesc tot din impozitul nostru primesc. Eu as spune sa primeasca ajutorul numai si numai acelea femei care au loc de munca de celputin 1 an. Si pentru a a preveni abuzul numai pentru primele 2 copii as acorda ajutorul"

Nu esti documentata cum trebuie in ceea ce priveste legea. Intradevar mamica primeste 600 ron doar in cazul in care aceasta are 12 luni lucrate fara intrerupere. Daca a lucrat doar 11 luni si 29 de zile nu primeste decat cei 200 lei pentru bebelusi.
Deci rromii care au "satra de copii" nu primesc tot 800 ron, decat in cazul in care unu din parinti au avut un loc de munca timp de cel putin 12 luni consecutive.

denissa vroia sa sublinieaza chiar acest fapt: cum se face ca rromi care nu au lucrat poate ca niciodata in viata lor beneficiaza de acesti bani ca si cele care au muncit de-o viata intreaga.
Probabil ca sunt patroni binevoitori care abia asteapta sa faca angajari fictive, sa ii ajute contra unor sume ... Nu stiu, zic si eu.
Asa cum sigur se vor gasi patroni care sa "salte" salariile mamicilor pe ultima suta de metri pt indemnizatii consisyente timp de 2 ani.Asta in cazul in care nu vb despre o mamica care-si face singura salariul si care are posibilitatea sa si-l creasca cu exact 12 luni inainte.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 16:53

Se numesc COPII SUGARI !

liasic05

2 mesaje
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 15:00

toate bune si frumoase, dar de ce nu se gandesc oare dragii nostri guvernanti
si la mamicile studente, care nu pot sa lucreze (sunt facultati unde prezenta la cursuri si laboratoare este obligatorie!? ex: Fac. de Medicina, sau de Medicina Veterinara), sau probabil copii acestora cresc din amarata aia de alocatie... !!!Am vazut comentarii, ca sa faci un copil atunci cand ai posibilitati financiare....hai sa fim seriosi, cand este cu putinta oare asa ceva in Romania?

larababydoll

24 mesaje

Postat pe: 5 Noiembrie 2008, ora 20:13

In Romanica nu este si nu va fi (cel putin in curand) o politica de incurajare a cresterii demografice. Pana cand aceasta crestere demografica nu va fi de o minima importanta statul nu va sustine si nu va incuraja acest "fenomen". Si eu vreau un copil, si inca foarte mult, dar aici pe langa faptul ca nu este un "mediu atractiv" pentru cresterea si dezvoltarea unui copil (mie imi pare rau ca m-am nascut aici) nici nu imi permit. Nu imi permit nici macar sa fac un credit pt o casa, apoi sa am un copil... In speranta ca lucrurile se vor prezenta mai bine, sau macar mai promitator nu pot decat sa va urez (si totodata si mie) nervi de otel si rabdare. Oricum s-a facut un mic pas, si amune s-a adoptat legea conform careia de la 1 ian se vor lua in calcul 85% sau 75% din venitul mamei (salariu pe care aceasta il avea inainte de a intra in post-natal); dar cum majoritatea nu au salariul trecut corect pe cartea de munca... dar intram in alte discutii.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 12 Noiembrie 2008, ora 15:51

Ceea ce este foarte important ati si subliniat cativa: "Dumnezeul" celor mai multi dintre noi, patronul roman, nu se sinchiseste de asemenea "trebusoare". EL, (dupa 9 ani in firma lui, si alti 4 in alta), dupa 12-14 ore de munca pe zi si acum, in luna a sasea, imi va acorda cu marinimie cei 800RON. Nu va imaginati ca am fost de acord, insa salariul de aici, mi-a permis o rata bancara pentru o casa, si... cam atat. Multe suntem in aceasta situatie, pe care in mod cert, o constientizeaza si Lavinia Sandru, dar nu-i pasa. Si dc spera la mai multi bani la buget, nimanui nu-i pasa! Decat noua, celor care, in nefericirea noastra si in prag de criza economica, am avut "inspiratia" de a ramane insarcinate! Adio rate(creditate ipotecar), adio pensii si orice alte beneficii!!!

pturcanu

2 mesaje
Postat pe: 19 Noiembrie 2008, ora 09:39

aceasta problema trebuie luata in serios pentru ca nu este corect ca toti parazitii sa beneficiexe de munca noastra ,mai ales tiganii

larababydoll

24 mesaje

Postat pe: 20 Noiembrie 2008, ora 12:34

Nu are sens sa fim rasisti. Tiganii sunt totusi rezulatatul actiunilor nostri. Au fost slugiile "romanilor" secole la rand, apoi au fost persecutati de Comunism mai mult decat "romanul", acum sunt marginalizati inca din gradinite... Ar tb ca noi "romanii" sa ne asumam raspunderea pt actiunile noastre. Lipsa lor de cultura si mod lor de a trai este din cauza noastra si de noi depinde cat de mult ii ajutam sa "devia ca noi".

greiner_mirela

6 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 27 Noiembrie 2008, ora 15:23

Apropo de rromi ar trebui sa ne intrebam citi din ei vor sa fie ajutati s-au sa isi doreasca sa fie ca noi romanii , cu scuzele de rigoare dar lucrind cu uni din ei am realizat ca doar o mica parte vrea , si de multe ori cind prind momentul se duc cu turma. Asta este, om fi noi devina ca societatea nu face mare lucru dar le a creat conditii la scoala si degeaba.....

va_ciuruim

225 mesaje
Oras: Turnu Magurele

Postat pe: 27 Noiembrie 2008, ora 16:59

este adevarat ,statul are grija de salariile demnitarilor care sint niste jegosi parsivi care-si bat joc de popor,Basescu este un prefacut ordinar care joaca teatru

conform cercetarilor facute sa stabilit ca black-friday și silver9am ,apartin aceluiaș ID,,o persoana care vrea sa compromita PDL ul prin prezentarea de afirmații oneroase și injuri ,cautași sa-l izolați.
angel_bleuangel

5 mesaje
Oras: Tg Mures

Postat pe: 27 Noiembrie 2008, ora 17:16

apropo de acest subiect ..e adevarat ca s-a marit indemnizatia si perioada de concediu????si inca ceva....am nascut acum 3 luni jumate si abia acum 3 luni am primit alocatia...sa nu mai zic de indemnizatie,care inca nu am primit-o.....in timp de 3 luni cu ce bani ar trebui sa-mi cresc si ingrijesc copilul???exista si mame singure care nu au alt, venit decat alocatia si indemnizatia...ele cu ce bani isi intretin copilul???ce fac timp de 3 luni...sau mai mult in vederea indemnizatiei.....guvernul nu se gandeste la toate aspectele cand promulgheaza o lege...nu se gandesc la nevoile oamenilor....iar cu privire la "voi ramane insarcinata cand imi voi permite"...asta nu o sa se intample niciodata..daca vrei un copil nu tre sa te gandesti la bani.....iti iei tie de la gura si ii dai lui ce ii trebuie...in viata trebuie sa stim care ne sunt prioritatile.....iar familia trebuie sa fie prioritate....dar la noi mai trebuie sa treaca mult timp pana o sa avem aceasta gandire.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2008, ora 18:02

Indemnizatia de stat se plateste pentru copii . " Bebelusul " , este probabil o specie noua . Adoptarea formei pocite a englezescului baby si parasirea romanescului copil , este inca un semn al prostiei nationale . Mai ales ca este un diminutiv de rangul II . Ferice de Titu Maiorescu , ca a murit la timp , ca su nu vada si sa auda cum roamnii isi bat joc de frumoasa lor limba .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 27 Noiembrie 2008, ora 18:10

Stimata Iarababydoll . Vad ca sunteti o mare aparatoare a rasei tiganesti . Respectuoas va atrag atentia ca habar nu aveti de istoria nationala . Comunismul stimabila , s - a construit de catre tigani si pentru tigani . Cat priveste slugarnicia tiganilor la romani , va atrag atentia ca erau satre tiganesti pe mosii . Dar greul muncii il duceau taranii romani . Tiganii de regula , erau grajdari , slugi in casa , lautari . deci munci relativ usoare in comatatie cu cea a iobagului . Apoi tiganii erau oricum venetici nomazi . In al treilea rand tiganii dvs . sunt cei mai mari inamici ai natiunii romane .

larababydoll

24 mesaje

Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 16:27

Nu sunt tiganii mei ci ai nostri. Nu apar pe nimeni, ci - spre deosebire de foarte multi care isi exprima parerile pe acest forum - ma intereseaza de mine si de cat voi primi eu, nu cat primeste o alta mama fie ea de etnie rroma sau romana. Cred si sustin egalitatea drepturilor si nu sunt si nu voi fi rasista ( ba mai mult cred ca acesta atitudine denota prostie si limitare )

base73

13 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 19:57

cel mai bine ar fi sa acorde fiecarei mamici indiferent de cotizatie stimate... ca la mijloc e cresterea copiilor nu alte optiuniuni.....de coruptie de ce vb ce este coruptie in tara noasrtra???? nicidecum .......a fost este si va fi asa ca hai sa vedem ce fac ai nostri nu ce fac altii am votat aiuea sa fim sanatosi si...ce sa votezi toti sunt o apa si un pamant

baptisem

2 mesaje
Oras: Dej

Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 21:03

Pentru doamna Chetu Petruta !

Doamna draga, ce e rau sa fii tigan sau pocait ? De ce asociati tiganul cu pocaitul ? In mintea dumneavoastra, asa cum ati spus, sunteti cu studii superioare post universitare, ma indoiesc de calitatea dumneavoastra de om echilibrat care judeca drept lucrurile. Cred ca ar fi pacat sa regretati intr-o zi pentru cele crezute si afirmate!
A fi pocait e o injosire ? A fi pocait inseamna sa fii inuman ?
Ori a fi pocait inseamna a fi cu adevarat om! Pocainta nu este o religie si nici o secta, asa cum vi se pare dumneavoastra, ci este porunca lui Dumnezeu, este de datoria fiecarui om sa se pocaiasca de pcatele sale si sa se intoarca la Dumnezeu prin credinta in jertfa Domnului Isus Hristos. Ori a considera pe cei care cred asta, ratati, ma intreb cum sunt cei care fac aceste afirmatii?
SA va dea Dumnezeu putere si capacitate sa ganditi altfel si sa nu asociati lucrurile pentru ca... inseamna ca aveti probleme destul de serioase !

cioana_2

1 mesaj
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 21:09

Ehe, stati sa aflati cum sta treaba in ElLVETIA. in primul rand alocatia este de intre 200 si 240 franci elvetieni pe luna pe copil DAR in felul acesta statul considera ca reprezinta o marire de salariu DECI mareste impozitul pe salariu. Statul iti da mai nimic si iti ia mai mult!!! Clasa la zgarcitii astia. In plus mama are DOUR 2 LUNI DE CONCEDIU IAR LOCUL DE MUNCA NU ESTE PASTRAT!!! DECI mama e practic data la o parte din viata activa daca face un copil!!! E bine in Elvetia, nu ?!?!

mihaiela_mastica

2 mesaje
Oras: Tulcea

Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 18:05

stir cineva daca o persoana care are numai 6 luni de cotizare,beneficiaza de indemnizatie de crestere copil?600 lei?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Decembrie 2008, ora 15:20

De la: iulidan2, la data 2008-08-08 11:08:18se inregistreaza progrese la cresterea populatie de tigani,ceea ce e bine, deci, populatia va ramane la un nivel stabil, isi va schimba doar culoarea.

cel mai tare comentariu posibil. 10 cu felicitari :))

gabriela_esty

21 mesaje
Postat pe: 23 Decembrie 2008, ora 00:59

In Romania problema cea mare e saracia. Vreau sa va dau exemplul unei tari bogate si care are un program pe termen lung de repopulare: Australia. Aici nu se primeste alocatie pentru copil, doar in cazul in care venitul pe membru e foarte mic.Doar mamicile care lucreaza la guvern s-ar parea ca primesc ceva, dar nu am cunoscut pe nimeni de acolo ca sa stiu cat anume primerste.

Angajatorul face o intelegere cu mamica insarcinata sa ii pastreze locul de munca nu mai mult de 6 luni, timp in care ea nu primeste nici un ban. Asta in cazul cel mai fericit. In mod normal, mamica se intoarce la munca dupa cateva zile de la nastere sau isi pierde serviciul.

Protectia sociala este in schimb foarte bine pusa la punct, astfel ca o familie cu peste 10 copii si cu parinti care nu au lucrat niciodata primea in jur de 10 000 dolari pe luna. Multi renunta la servici cand au vreo 3 copii pentru ca devine mai rentabil decat sa lucreze

Inechitate e peste tot.

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Legea pentru bebelusi
Mergi la: