nicoleta34
9 mesaje
Oras: Reghin
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 17:41
din pacate si statul si UE i sprijina pe rromi si oricit ne-am necaji nu cred ca se va schimba ceva .Locuiesc intr-o zona cu multi si vad zilnic favorurile de care beneficiaza >Alocatii duble ,suplimente ,bani ptr fiecare copil care merge la scoala , ajutoare sociale ,alimente ,bonuri valorice de la primarie in fiecare luna ,samd !De unde sa dea si mamicilor care s-au spetit muncind ? doar e recesiune se i-a de la noi si se da la ei ,si nu cred ca in viitorul apropiat se va schimba ceva .Si la ritmul in care se inmultesc in scurt timp nu vor mai fi minoritate si atunci sa te tii ; drepturi !Si daca statul i ajuta ar trebui sa fie prosti sa nu faca 10-15 copii 1
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 18:23
 Tot nu-mi este clar ,daca eu muncesc acum si cistig 5600 ron pe luna,daca fac un copil primesc 4800 roni timp de 2 ani cit stau cu copchilu acasa ?De cind Basescu a numit pe BOC premier ,nea bagat urit in inflatie,mamele care muncesc si platesc CASeul primesc compensatia sau toate chiar daca nu muncesc,ca atunci nene se pun tigancile la facut copii de se inegreste Romania
|
giya_elisee
37 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 18:28
pentru tesco23,tin sa-l informez ca a face copii nu-i deloc o afacere.daca esti in stare sa lucrezi 12 luni crede-ma ca nu te vei bucura sa stai acasa sa cresti un copil (care ,in caz ca nu stiai, te solicita de 1000 de ori mai mult decat serviciul pentru aceiasi bani ,fiind ocupata 24 din 24 de h,7 zile din 7).macar la servici stai la program,iti faci treaba si apoi dupa program toata lumea-i a ta,dormi cat vrei,mananci ce vrei,....iar daca ai un salariu cu 3 sau mai multe zerouri sigur vrei o cariera si nu-ti trebuie oracait,ci in cel mai rau caz o bona.dar te inteleg,ESTI BARBAT SI NU TE DUCE CAPUL!!!!!!!!!!!!!!!!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 18:47
De la: Atotputernicul, la data 2009-01-09 10:52:00Pe cât punem pariu cã americanii vor ieºi din crizã cu cel puþin cinci ani înaintea noastrã ?
Între America ºi România, cine credeþi cã e proasta satului ?
CU BASESCU SI CU BOC NE DUCEM DE RIPA CU TOT !
|
|
|
larababydoll
24 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 21:49
Din moment ce am cotizat ani la rand la buget, cer sa mi se dea procentual din ce am cotizat EU, nu din ce a cotizat "societatea".
Eu am 2 joburi; muncesc mult si am venituri mai bune decat foarte multe alte persoane. Din moment ce cotizez cu cat cotizez, vreau sa mi se intoarca o mica parte inapoi pe perioada cat stau in concediu post-natal. (Daca societatile de asigurari ar fi introdus pe piata din Romania astfel de produse as fi optat pentru ele, dar pana atunci...)
Nu ma deranjeaza si nu ma va deranja ca o alta mama sau om de rand din tara asta de pacat sa primeasca "ajutor financiar acordat de stat" din cotizatia mea. Ma deranjeaza si ma va deranja mereu ca isi umfla altii burtile din "cotizatia MEA"; ca "mananca cu 2 guri".
Nu ma deranjeaza ca etnicii rromi au zeci de copii, ma deranjeaza ca "societatea" si "guvernantii" nu educa populatia (inclusiv cea rroma, sau cu precadere pe cea rroma); nu-i lumineaza, nu-i sanctioneaza, nu-i RESPONSABILIZEAZA cu nimic.
PT "Atotputernicul": sa inteleg ca vrei ca copii tai sa-ti nasca nepotii pe care ii vor creste bonele (ei vor muncii ca sclavii ca sa isi poata permite o bona) iar ei sa nu primeasca nimic de la stat plecand de la principiul "DACA EU M-AM CHINUIT SA SE CHINUIE SI EL"?
Referitor la carti: da-te cu parerea dupa ce le citesti!
|
giny_lud
2 mesaje
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 07:50
De la: terra_fortuna, la data 2009-01-14 14:52:31am nimerit in plin "razboi":-) va certati degeaba , nu mamele ce au muncit cinstit si merita un ajutor sunt cele ce fac marea gaura din bugetul nostru , al tuturor , ci multii romi care nu mai au nici un discernamant , care toarna cu nemiluita suflete nevinovate fara nici un viitor si care apoi primesc de la stat bani iar de la primariile locale f multe ajutoare constand in alimente si bani , toate astea sunt din BANII NOSTRI , acolo e marea gaura . Si desigur , cea mai mare gaura e cea ce o fac de ani de zile guvernantii nostri cu buna stiinta si fara sa le pese cum ar trai ei din 400-500 lei pe luna . Ca niste mame care au un serviciu , care au muncit cinstit , au acum niste drepturi , e f bine , asa ar trebui sprijinite mamele , tinerii , ca ei sunt viitorul . Iar cei ce s-au invatat sa spuna: sa ni se dea! ei , fara regret i-as scoate in afara granitelor tarii instant daca as putea .
Sunt o mamica ce a crescut copiii in perioada comunista si nu mi-a fost usor , dar nu trebuie sa privim cum faceam inainte , asta ar insemna sa privim cum era pe vremea cand o taranca nastea saraca sub caruta si pana seara isi termina de prasit si randul si hranea si sugarul . Nicicand nu a fost usor dar cred ca trebuie sa nu mai abordam cu patima orice subiect , asa cum caracteristic ne este , ci cu luciditate si sa realizam ca orice am vorbi noi pe forum , nimeni din cei in drept nu va lua in seama .
Romii vor turna in continuare copii cu nemiluita , cei de la putere vor "lua" ce mai e de luat iar noi vom ramane doar cu patosul , ce credeti? e posibila o noua r.....tie!! ca mi-e si frica sa scriu cuvantul sau sa ma gandesc .
Dar cum ii vom mai prinde si judeca acum? Ca atunci eram focalizati pe o persoana , acum sunt atat de multi ca noi poporul , aratam ca un vanator ce priveste deznadajduit un camp plin cu iepuri , nu credeti?:-)
Sa aveti o zi buna ........ si e bun si un forum:-)ne mai varsam frustarile ......sunt supapa zilnica
|
giny_lud
2 mesaje
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 07:55
Buna ziua.Stie cineva daca o persoana care a lucrat 12 luni cu 4h/zi poate sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Multumesc.
|
|
|
maria_alina2304
12 mesaje
Oras: Oradea
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 14:06
De la: terra_fortuna, la data 2009-01-14 14:52:31am nimerit in plin "razboi":-) va certati degeaba , nu mamele ce au muncit cinstit si merita un ajutor sunt cele ce fac marea gaura din bugetul nostru , al tuturor , ci multii romi care nu mai au nici un discernamant , care toarna cu nemiluita suflete nevinovate fara nici un viitor si care apoi primesc de la stat bani iar de la primariile locale f multe ajutoare constand in alimente si bani , toate astea sunt din BANII NOSTRI , acolo e marea gaura . Si desigur , cea mai mare gaura e cea ce o fac de ani de zile guvernantii nostri cu buna stiinta si fara sa le pese cum ar trai ei din 400-500 lei pe luna . Ca niste mame care au un serviciu , care au muncit cinstit , au acum niste drepturi , e f bine , asa ar trebui sprijinite mamele , tinerii , ca ei sunt viitorul . Iar cei ce s-au invatat sa spuna: sa ni se dea! ei , fara regret i-as scoate in afara granitelor tarii instant daca as putea .
Sunt o mamica ce a crescut copiii in perioada comunista si nu mi-a fost usor , dar nu trebuie sa privim cum faceam inainte , asta ar insemna sa privim cum era pe vremea cand o taranca nastea saraca sub caruta si pana seara isi termina de prasit si randul si hranea si sugarul . Nicicand nu a fost usor dar cred ca trebuie sa nu mai abordam cu patima orice subiect , asa cum caracteristic ne este , ci cu luciditate si sa realizam ca orice am vorbi noi pe forum , nimeni din cei in drept nu va lua in seama .
Romii vor turna in continuare copii cu nemiluita , cei de la putere vor "lua" ce mai e de luat iar noi vom ramane doar cu patosul , ce credeti? e posibila o noua r.....tie!! ca mi-e si frica sa scriu cuvantul sau sa ma gandesc .
Dar cum ii vom mai prinde si judeca acum? Ca atunci eram focalizati pe o persoana , acum sunt atat de multi ca noi poporul , aratam ca un vanator ce priveste deznadajduit un camp plin cu iepuri , nu credeti?:-)
Sa aveti o zi buna ........ si e bun si un forum:-)ne mai varsam frustarile ......sunt supapa zilnica
|
|
|
maria_alina2304
12 mesaje
Oras: Oradea
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 14:09
eu stiu ca numai mamele primec bani de indemnizatie.copilul primeste alocatia de 200lei pana la 2ani.si asta numai la primii 3 copii .asa ca tigancile fac 3 copii ai tin 2 ani apoi ai abandoneaza sau ai cel mai rau caz ai trimit la cersit.
|
angel_bleuangel
5 mesaje
Oras: Tg Mures
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 14:41
De ce suntem egoiste?????e normal ca cele care au avut un salariu mai mare decat ceii 600 care ni se dau sa ceara mai mult...e dreptul fiecaruia sa vrea sa stea acasa u copilul si sa se ingrijeasca de el...nu sa puna o bona sau sa-l creasca bunica sau vecinii...pt ca ea sa poata merge la servici...Pt cele care au mai putin de 600 ron am o nelamurire..(si eu am avut salariu mai mic de 600)...Vreti sa castigati mai mult prin faptul ca aveti un copil?la asta v-ati gandit cand l-ati facut?Cum sa castigati mai bine?La un salariu mai mare ..impozitul si taxe sunt normal mai mari...deci de ce ne plangem??de ce atata zarva?nu se poate sa fie egalitate...nu e drept....Am un exemplu foarte bun(nu stiu dak o sa va intereseze)..cand am nascut eu a fost cu mine in salon o femeie de 43 de ani care abia acum a putut sa aiba un copil...si era singura..nu avea sot..si lucra la banca..normal avea salariu bun...si ea a spus ca nu poate sa stea acasa ca nu isi permite sa ia doar 600 fata de un salariu de 2500...e o diferenta nu?crede-ti ca femeia aceea nu are dreptul sa stea acasa cu copilul ei doar pt ca are un serviciu si un salariu mai mare decat al multor altele???eu nu cred asta....e inuman sa te gandesti asa.....pt ca copilasul ala are nevoie de atentia si dragostea mamei...nu de a unei straine....ea saraca pleca la serviciu la ora 9...si se intorcea la 18....practic toata ziua era plecata de acasa....e drept?eu nu cred asta si sper sa se schimbe parerea asta gresita...fiecare vrem sa ne fie bine...dar nu sa comitem nedreptati...fac destule cei care ne conduc tara....macar noi sa fim un pic mai buni....si sa ne gandim din si cel de langa noi...chiar dak ..aparent pare sa aiba totul.....FI-TI MAI BUNI CU CEI DE LANGA VOI...la urma urmei si voi sunteti langa cineva....
|
giya_elisee
37 mesaje
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 21:31
tin sa te informez ca in ro nu mai exista salarii mai mici de 600 ron decat pt 1%din femeile incadrate.si,int-adevar,e josnic faptul ca cele care au salarii mai mari sunt obligate sa-si "abandoneze"bebeii pe mana bonelor.orice mama ar trebui sa aiba dreptul de a alege,nu de a fi obligata de considerente financiare.eu am nascut in octombrie si ,desi am lucrat,datorita unui ptron care nu a vrut sa-mi faca contract de munca ,am pierdut o luna din continuitate si de la un castig de 1600 ron in oct,am ajuns la 200 acum.asta e.sa tot cresti copii in romania!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
|
pamarcy72
1 mesaj
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 21:28
De la: iulidan2, la data 2008-08-08 11:08:18se inregistreaza progrese la cresterea populatie de tigani,ceea ce e bine, deci, populatia va ramane la un nivel stabil, isi va schimba doar culoarea.
|
angel_bleuangel
5 mesaje
Oras: Tg Mures
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 09:51
Asta crezi tu....dar nu ....sunt multe locuri de munca unde nu se castiga 600 ron...chiar dak ai sau nu calificari....si eu am dar ..degeaba...asa ca ....nu mai ganditi asa...
|
larababydoll
24 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 15:42
Scuza-ma, dar in ce domeniu lucrezi? Ce calificari ai? De ce accepti aceasta remunerare?
|