Info
x
Vrem parlament unicameral...
|
Fosta membra 9am.ro 19 mesaje Membru din: 18/02/2009 |
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 10:08
Mi se pare mie sau avem prea multi demnitari, prea multi parlamentari care oricum nu fac nimic pentru noi, ROMANII.
O SOLUTIE DE REDUCERE A CHELTUIELILOR BUGETARE ESTE REDUCEREA NUMARULUI DE PARLAMENTARI, CU PERSONALUL AFERENT ACESTORA...DECI PARLAMENT UNICAMERAL CU MAXIM 150 DE PERSOANE. NIMIC MAI MULT. Raporteaza abuz de limbaj |
|
diana35us 19 mesaje Membru din: 10/02/2009 |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 02:26
De la: petruxxl, la data 2009-03-12 10:08:46Mi se pare mie sau avem prea multi demnitari, prea multi parlamentari care oricum nu fac nimic pentru noi, ROMANII. Sunt de acord cu tine, dar ne trebuie o gramada de semnaturi pt. a face propunerea de schimbare; formuleaza chestia asta in scris si lanseaz-o pe net, sa semneze lumea. Eu sunt prima care semneaza! |
|
Sandel 271 mesaje Membru din: 14/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 09:57
trebuie bine gandit acest lucru... nu putem face ceva asa doar ca sa reducem cheltuielile. petruxxl te rog sa postezi aici care ar fi avantajele parlamentului unicameral si dezavantajele organizarii actuale din toate punctele de vedere ca sa vedem de ce e bine ce propui tu.
Regret ca traiesc in Romania
|
|
Westyy 4 mesaje Membru din: 11/01/2009 |
Postat pe: 11 Aprilie 2009, ora 13:53
sa sti ca nu sunt dezavantaje la o singura camera in parlament. dupa cum constati, parlamentarii nostrii sunt mult mai interesati de alte probleme decat de a face legi viabile, moderne si mai ales, in armonie cu legislatia internationala. platim mult prea mult niste capuse, cu buget nerusinat de mare si nejustificabil, un parlament plin de personaje incalificabile pentru asta (in stare de cercetare penala, condamnati, tot felul de "vedete" care se remarca in media pentru lucruri care n-au nimic in comun cu activitatea de parlamentar. mai mult, sunt cazuri in care acesti "domni" nu au nici o parere despre cum e democratic, ce este abuz, samd. voteaza legi in bloc, fara sa le pese prea mult de ce se intampla, iar cand o fac lata de tot si sare presa apar la tv "ups, n-am fost atent". chiar daca s-ar schimba foarte multe legi, un numar de parlamentari onesti, apropiat de cel propus, este mai mult decat suficient. trebuie doar schimbat si regulamentul interior, astfel incat sa nu mai fie posibil absenteismul, programul de lucru de cateva ore si nici ineficienta.
referitor la numar, este simplu, daca nu ma insel, pentru a candida, initia legi, etc, iti trebuie 150.000 de adeziuni. cred ca este un raport de reprezentare bun. asa ca 22 mil /150000 fac exact 147 de alesi (146,67). |
|
9am16526 60 mesaje Membru din: 20/03/2009 |
Postat pe: 12 Octombrie 2009, ora 14:15
Cat va plateste PDL pentru sustinerea acestei prostii,care nu merita nici macar pusa in discutie,sau comentata.?
|
|
constantin_john2002 35 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Octombrie 2009, ora 14:24
...domnilor ante scriitori pe aceasta tema, solutia mea ar fi sa cerem fundatiei Nobel infiintarea PREMIULUI NOBEL PENTRU PROSTIE , consider ca atat ca tara pozitie geografica ... ne incadram perfect in cerinte si sigur pentru urmatoarele 22000000 de editii vom fi unici castigatori ...
...nu am cuvinte din moment ce un premier apare in 12 octombrie si spune ca v am acordat subventii pentru caldura de cca 40000000 euro pentru circa 22 orase adica 18 euro pe apartament... pe cca 4 luni de iarna ... ...revenind la parlamentul unicameral ...de ce nu marea adunare nationala?!!! simplu ... numarul de senatori si deputati este fixat de legea electorala ... Constituia unei tari unde a guvernat DICTATURA COMUNISTA mai bine de 40 de ani este buna asa cum este ... ...basescu dictator ... nu este posibil chiar daca ar vrea domnia sa ... inclusiv preafericitul care a lasat ca laicii sa treaca prin altarul bisericii cotroceni ... cand esti atat de SARAC ca presedintele basescu il inteleg ca numai prin interventiile domniei sale la TOVARASUL DUMNEZEU si bazat pe dosarele berbecutilor in sutana macelariti de mercenarul dinescu poate sa se erijeze si in rolul de patriarh al ortodoxiei si sa VANDA EVENTUAL SI BILETE LA INTRAREA IN BISERICA ... DOMNILOR NU SPUN CA PSD/PNL/PDL IN ACEASTA FORMULA SUNT SOLUTIA PENTRU ROMANIA ...ASTA ESTE INSA OFERTA CELOR 20 DE ANI DE PROSTIE AZI...IN FAPT IN 22 NOIEMBRIE AVEM SANSA SA O LUAM SI IN ALTA DIRECTIE DECAT DIRECTIA BRUCAN... |
|
Fosta membra 9am.ro 77 mesaje Membru din: 19/02/2009 |
Postat pe: 12 Octombrie 2009, ora 14:27
De la: constantin_john2002, la data 2009-10-12 14:24:18...domnilor ante scriitori pe aceasta tema, solutia mea ar fi sa cerem fundatiei Nobel infiintarea PREMIULUI NOBEL PENTRU PROSTIE , consider ca atat ca tara pozitie geografica ... ne incadram perfect in cerinte si sigur pentru urmatoarele 22000000 de editii vom fi unici castigatori ...
|
|
9am095133 28 mesaje Membru din: 8/07/2009 Oras: Miercurea Ciuc |
Postat pe: 12 Octombrie 2009, ora 18:41
Mãi da «proºti» au fost aºaziºii Pãrinþi ai Naþiunii (vezi istoria USA) cã ºi-au închipuit un sistem parlamentar cu douã camere ºi un Preºedinte executiv (jucãtor) care este în permanenþã cenzurat de CONGRES ºi diferite comitete ºi de PRESÃ.
Noi ne mulþumim sã acceptãm zicerile «oamenilor de bine» care ne cred decreptiþi ºi idioþi, precum: Poporul român nu este pregãtit sã trãiascã în democraþie. Nu avem mentalitatea occidentalã.... ªi alte variante pe aceeaºi temã. Oare adunãtura umanã care a stat la baza societãþii americane cu ce a fost mai deosebitã decât societatea noastrã prezentã azi. Problema noastrã este cã încã nu ne-am gãsit PÃRINÞII NAÞIUNII! |
|
|
|
|
9am116575 10 mesaje Membru din: 12/08/2009 |
Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 09:45
Sunt pentru un parlament unicameral. Motivul este simplu. Sunt pentru cheltuirea banului public intr-un mod cat se poate de eficient, drept pentru care reducerea numarului de parlamentari ar degreva bugetul de cheltuieli. Este un pas, dar nu pot fi naiv sa cred ca banii economisiti vor aduce un plus de bunastare. Banii bugetului romanesc se cheltuie nu se investesc. O tara care nu face investitii profitabile are o problema grava. Sunt foarte multe domenii unde statul poate investi - in constructii sa zicem. Va aduceti aminte de acel inginer care dorea sa fabrice in tara un material de constructii foarte ieftin ce l-a numit Duref? Nu mai zic nimic... am tras concluzia ca toti conducatorii ce au tinut cu interesele tarii nu au murit de moarte naturala. Dar cei de care nu stim? Saracul General Guse.... si altii .... Cu cine ne batem noi? Cu tarele nationale pe care le-am mostenit ca popor aflat la granita Imperiului Roman sau ca popor aflat la intersectia intereselor straine de noi cei multi. ESte o parte din logica pentru care nu putem patrunde multe secrete istorice sau chiar cotidiene. Nu suntem corecti noi ronanii cu noi insine.
|
|
9am116575 10 mesaje Membru din: 12/08/2009 |
Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 09:49
De ce nu conrtruim Dracula Land? Stiti ce infrastructura de servicii de turism s-ar naste? Credeti ca ar fi o afacere perdanta? Incercam sa reducem cheltuielile cu personal la Parlament si cu banii economisiti facem parcul! Banii in acest fel vor fi imultiti. Hotarati voi ce sa facem cu ei!
|
|
9am16526 60 mesaje Membru din: 20/03/2009 |
Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 16:05
De la: 9am116575, la data 2009-10-13 09:49:28De ce nu conrtruim Dracula Land? Stiti ce infrastructura de servicii de turism s-ar naste? Credeti ca ar fi o afacere perdanta? Incercam sa reducem cheltuielile cu personal la Parlament si cu banii economisiti facem parcul! Banii in acest fel vor fi imultiti. Hotarati voi ce sa facem cu ei! Sa le marim salariille celo 300 de parlamentari care vor intra in parlament. Sa le cumparam masini mai bune ca sa poata sa se plimbe prin tara si pe-afara. Sa nu fie saracii nostri parlamentari de rasul Europei, cu petice in fund ca acuma. Sa poata stea si ei la masa europei de la egal la egal cu ceilalti din tarile dezvoltate. |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 16:14
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 16:15
Oricum la nivelul Europei va fi obligatoriu 2 camere.
Si Base vroia la fel. Acum s-a intors....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
elyasromania 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 17:52
CHIAR CREDETI CA VA ACCEPTA CINEVA ASA CEVA?CUM SA-SI TAIE CRACA DE SUB PICIOARE?LASA-TI 300 DE PARLAMENTARI SA SE LAFAIE IN LUX,CARE DAU ,,IMPRESIA" CA FAC CEVA PENTRU ELECTORAT ,DORM IN FOTOLII S, TIMPUL TRECE,LEAFA MERGE,PROSTIII LA GROAPA.
CE TURISM SA FACI IN TARA ASTA?CU PRETURILE ASTEA? N I C I O D A T A .OFERA CONDITII SI CALITATE SI ABIA ATUNCI CERE NISTE PRETURI REZONABILE,(EX.LA UN HOTEL DE 2* 4 NOPTI,REVELION,INTR-O STATIUNE MA VA COSTA 1863RON)IAR LA ACEIASI BANI STAU LA 3*IN AUSTRIA,LA SCHII.SI NU SE POT COMPARA STELELE. SI AR FI MULTE DE DISCUTA DAR DIN PACATE NU NE BAGA NIMENI IN SEAMA SI NE AGITAM DEGEABA |
|
marishka 6 mesaje Membru din: 9/03/2009 Oras: Miercurea Ciuc |
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 08:57
nu confunda notiunile. se poate parlament bicameral cu un deputat si un senator din fiecare judet, (= 84)este arhisuficient, dar neaparat BIcameral. Parlament unicameral a avut ceausescu, UE cere parlament bicameral, si nu degeaba.
marishka
|
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 10:46
In lume parlamentele sunt de regula bicamerale . Functiile acestor camere sunt diferite . Camera deputatilor , reprezinta cetatenii , iar senatul comunittaile ( unitati administrativ teritoriale , sau state in cazul federatiilor ) . Interesele cetatenilor ca persoane fizice si ale comunitatilor ca persoane juridice , cu coincid permanent . Desemeni sunt probleme care intereseaza numai una din aceste categorii de persoane . In Croatia exista parlament tricameral . A treia camera reprezinta asociatiile profesionale . In Romania , functiile celor doua camere se suprapun , de aici se ivesc problemele .
Parlamentul bicameral , mai este gandit si pentru a exista doua trepte de gandire asupra unei probleme . Faptul ca ar trebui sa fie mai putini parlamentari este corect . De exemplu in senatul SUA , statele au cate 2 senatori . In Romania un judet are cel putin 3 senatori ! Nu in ultimul rand are importanta calitatea umana si profesionala a demnitarilor . Daca calitatea acestora este proasta , indiferent cate camere are parlamentul si indiferent cati sunt , activitatea va fi defectuoasa . Dar asta este o alta problema , care tine de aspecte mult mai profunde : mentalitatea sociala , gradul de cultura , nivelul simtului civic si chiar de patriotism ( din pacate aceasta calitate este astazi aruncata la cosul de gunoi ) . |
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:28
Cred ca ar fi utila reintroducerea institutiei senatorului de drept . Ar aduce un plus de stabilitate , experienta , obiectivitate si pertinenta in actul legislativ . Senatori de drept , pot fi :
- fostii sefi de stat ( care oricum primesc o pensie viagera ) ; - rectorii marilor universitati ; - personalitati nationale recunoscute pe plan international : oameni de stiinta , de litere , etc . |
|
Fosta membra 9am.ro 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 14:05
cata lipsa de minte!!! ce legatura are pdl-ul?! e vorba de principiu!!!
|
|
9am104023 21 mesaje Membru din: 22/07/2009 Oras: Targoviste |
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:30
De la: 9am16526, la data 2009-10-12 14:15:15Cat va plateste PDL pentru sustinerea acestei prostii,care nu merita nici macar pusa in discutie,sau comentata.? |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:36
Imi pare rau dar se vorbeste despre Parlament in necunostinta de cauza.Constitutia a fost atat de bine gandita incat sa nu confere nici unei puteri in stat mai mult decat trebuie pentru a evita deplasarea catre dictatura.
De ce doua camere? pentru simplul motiv ca daca o camera ar putea fi controlata de catre presedinte sau guvern,a doua camera ar fi mai greu... Chiar credeti ca marile cheltuieli sunt in intretinerea a o suta de parlamenetari senatori? Greseala mare de tot! |
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:40
Perfect de acord! Introducerea senatorilor de drept este o necesitate. Cred ca fiecare judet ar trebui sa aiba cate un senator,Bucurestiul la fiecare sector si SENATORII DE DREPT asa cum s-a mai propus:fosti sefi de stat,rectorii universitatilor,patriarhul bisericii ortodoxe.
|
|
ios 23 mesaje Membru din: 12/06/2009 |
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 07:06
De la: 9am104023, la data 2009-10-26 15:36:17Imi pare rau dar se vorbeste despre Parlament in necunostinta de cauza.Constitutia a fost atat de bine gandita incat sa nu confere nici unei puteri in stat mai mult decat trebuie pentru a evita deplasarea catre dictatura. |
|
ios 23 mesaje Membru din: 12/06/2009 |
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 07:13
De la: 9am104023, la data 2009-10-26 15:36:17Imi pare rau dar se vorbeste despre Parlament in necunostinta de cauza.Constitutia a fost atat de bine gandita incat sa nu confere nici unei puteri in stat mai mult decat trebuie pentru a evita deplasarea catre dictatura.''parintele'' constitutiei Dl. Iorgovan a facut-o asa de perfect incit sa -i privilegieze pe asa zisi lideri ai poporului de dupa 89' care au miinile 'murdare'. E perfect creata de aceea stau demnitari cu dosare de metrii cubi sfidind natiunea |
|
Westyy 4 mesaje Membru din: 11/01/2009 |
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 18:28
pentru cei care doresc parlament unicameral,
poate nu stiti, dar in doi ani, pentru accederea in zona euro, trebuie sa indeplinim cateva cerinte. una dintre acestea, ne-negociabila, este parlament bicameral. asa ca, toata masacarada lui base, este mai mult decat absurda. cu siguranta, trebuiesc reduse cheltuielile administrative, dar nu aceasta este solutia. culmea este ca sunt legi in vigoare, care aplicate duc la reducerea abuzurilor unor functionari publici si totodata la reducerea cheltuielilor aferente. daca tot trebuie parlament bicameral, nu se impune nimic asupra numarului acestora. cum in romania, reprezentarea este de 1/150.000, rezulta ca un numar maxim de 147 de deputati este mai mult decatsuficient. pentru senat, nivelul de reprezentare este altul, dar cred ca un numar care sa reprezinte numarul de judete plus bucurestiul (42), plus regiunile de dezvoltare (8), plus un sef, oricum sa fie fara sot, ca sa nu poata iesi vot neutru. in al doilea rand, deconturile ar trebui facute conform legislatiei in vigoare, aplicata la ceilalti bugetari. nu ar trebui decontate toate cheltuieleile, itrucat aici sunt celel mai multe si mari, ca valoare abuzuri. am auzit de factura la telefon de peste 100 milioane lei vechi, sau 10.000 lei noi. sa fim seriosi, oricum beneficiaza de abonamente mari, cu foarte multe facilitati. o aswemenea factura este posibila doar daca se folosesc numere cu supra-taxa sau se vorbeste excesiv afara. nu toti trebuie sa vorbeasca international, si nimeni sa utilizeze numere cu supra-taxa. deocamdata, ganditiva la aspectele astea |
|
OlimpusRS 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Postat pe: 27 Octombrie 2009, ora 22:18
Parlament Unicameral fata de Bicameral
Avantaje: -cheluieli cu personalul mai mici -responsabilitate mai mare asupra unei singure camere care trebuie sa munceasca intr-adevar (nu sa doarma, etc. prin parlament) -seriozitate in luarea deciziilor, in proiectele propuse si inclusiv votarea in cunostinta de cauza -transparenta (existenta sau cresterea acesteia fata de organizarea actuala a parlamentului) -acuma ca ar fi doar o unitate a parlamentului (o camera) si ca ar fi mai putini ar trebui sa creasca constiinciozitatea fiecaruia fata de cei pe care ii reprezinta Dezavantaje: -deciziile trebuie cantarite mai greu (sporesc dificultatea locului de munca al unui parlamentar) -cresterea volumului de munca pt un parlamentar |
|
Postat pe: 28 Octombrie 2009, ora 15:22
Vrem un Parlament puternic BICAMERAL,vrem ca legile sa fie dezbatute NUMAI in Parlament si sa se elimimine ORDONANTELE DE URGENTA. De fapt,acestea au fost gandite numai in cazuri deosebite dar toate guvernele au facut din te miri ce ,,cazuri deosebite".
Este inadmisibil ca un cod civil sau penal sa fie adoptate prin ASUMARE DE RASPUNDERE A GUVERNULUI. Sa nu uitam ca ,,bancruta frauduloasa '' a fost desfiintata de catre ministrul Stoica prin ordonanta de urgenta,pentru a scapa de urmarire penala clienti de ai sai, pentru ca apoi sa fie reintrodusa. Avem nevoie de un Parlament puternic iar faptul ca acesta s-a impotrivit lui Basescu la numirea premierului,ne da sperante! |
|
Fosta membra 9am.ro 24 mesaje Membru din: 12/10/2009 |
Postat pe: 9 Noiembrie 2009, ora 16:12
daca ar ramane politicieni ar putea sa fie bicameral,dar cand vezi 3/4afaceristi preocupati de ScorurI,pot fi si uni si tricameral.Interesul e mai mare decat politica si :poarta fesul:,Au ogrija politica banilor....cum spuneam. Greu inca pana o sa avem politicieni.Daca am vedea si auzi multi DOCȚi ,poate ne-am satura de semidocti..
|
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 08:48
Bicameralul este cel mai ferit de visurile unora de marire.Miine altcineva cu noi gogosi ne va propune ca sintem buricul pamintului sa ne grabim sa preluam si noi ceva fara sa disecam . Nu cred in idei aruncate ;la plesneala'/
|
|
9am095133 28 mesaje Membru din: 8/07/2009 Oras: Miercurea Ciuc |
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 15:02
Corect este INCORECT A CLADI STRUCTURA STATALA LA PLESNEALA!
Dacã este ceva de schimbat trabuie MASURAT, SCHITAT, DESENAT SI MAI APOI TAIAT. Innafarã de faptul cã PROIECTAREA este GREA mai este anevoioasã ºi implementarea. La primul referendum asupra Constitutiei toþi care au votat CONTRA au fost categorisiþi ca nefiind BUNI ROMÂNI. AIUREA!!!!!!!!!!!! Se vãd de la o poºtã gãurile din Constituþie, mai apar unii "specialiºti" care spun cã în statele moderne se petrece periodic la 25 ani modificarea Constituþiei º.a.m.d. DEBITÃRI, DEBITÃRI, GOGOªI ºi BRAªOAVE. Contra exemple Cionstitutia USA, UK, .... |
|
Fosta membra 9am.ro 3030 mesaje Membru din: 16/06/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 10 Noiembrie 2009, ora 18:39
Eu doresc un parlament unicameral cu maxim 300 parlamentari ,dar ar trebui sa fie votati pe merit nu pe bani.Sant sigura ca nu se va intampla ca gasec motive de scapare ,Crin Antonescu chiar si-a indemnat colegii de partid sa nu voteze la referendum, la fel UDMR, cred ca si PSD.In concluzie nu se va intruni numarul de voturi sa fie validat referendumul.Vrem degeaba cu o asa clasa politica.
GINA
|
|
|
|