Info
x
Vrem parlament unicameral...
|
9am095133 28 mesaje Membru din: 8/07/2009 Oras: Miercurea Ciuc |
Postat pe: 11 Noiembrie 2009, ora 15:46
Stranie dorința ce o ai și cum de a izbucnit atât de impetuos și oportun tocmai acum. Oare poți să-și argumentezi opțiunea ori e o simplă dorință și atunci trebuie tratată ca atare.
Ca să treacă referendumul sunt cu totul alte condiții decât simpla directivă de partid, oricare ar fi el. Să auzim Numai de Bine! și Să ajungem să trăim la modul pur și simplu demni. Raporteaza abuz de limbaj |
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 15:57
Propunerea tov-ului BASESCU ce sa luptat temeinc cu sistemul ;ticalosit al raposatului din pozitia de reprezentant NAVROM la Amsterdam suna precum sforaitura unui porc pe cale sa piarda cocina /Atit ne mai trebuie inca 5ani de neimpliniri de parca ceilalti au fost impliniti./avem o singura viata si nu mai vreau un presedinte incapabil sa sa lupte cu sistemul ticalosit ...sa se lupte cu parlamentul sa se lupte cu toata lumea ce nu gindeste ca dumnealui . sa se lupte cu tot poporu ce nu il mai vrea EL VREA MEREU SA LUPTE ......../ne-am saturat vrem o tara linistita / nu mai vreau sa vorbesc de un individ BOLNAV /VREAU O TARA NORMALA/....
|
|
Fosta membra 9am.ro 3030 mesaje Membru din: 16/06/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 12 Noiembrie 2009, ora 19:06
Dupa cate vad, nici nu avem sansa sa votam ca se lupta pe toate caile posibile sa nu se tina acum referendumul.
GINA
|
|
Fosta membra 9am.ro 24 mesaje Membru din: 12/10/2009 |
Postat pe: 13 Noiembrie 2009, ora 15:13
daca avem mai multi senatori decat USA cred c-ar fi de bun simt sa fie rariti de orce presedinte ar iesi in alegeri ptr ca sant niste risipitori ai averii statului,însa pot ramine 2camere ptr actul legislativ cred.
|
|
Nr4 134 mesaje Membru din: 4/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Noiembrie 2009, ora 21:30
oameni buni, potoliti-va ca nu aici e problema natiunii.. da, avem senatori mai multi ca sua dar la ei e alta organizare..sunt state cu guvernatori alesi,politici separate teritorial.. daca ar fi sa se adune tot aparatul decizional din sua il depaseste cu mult pe al nostru..
de ce nu luati exemplul suediei care are 400 de parlamentari la 8 milioane de locuitori.. economiile aduse romaniei de reducerea nr de parlamentari ar fi de aprox 10-12 milioane de euro.. e ceva , dar la nivelul romaniei e nimic.. ganditi-va numai la contractele rusinoase care le fac guvernantii (ca exemplu autostrada bechtel care a inghitit MILIARDE fara sa fie gata).. avem miliarde de euro cheltuiti aiurea de catre guvernarile succesive ale ultimilor 20 de ani ( am fost politicos si nu am spus bani furati,, doar cheltuiti aiurea) as avea o singura rugaminte.. cel putin 80% dn cei care sustin reducerea habar nu au de cum functioneaza un sistem politic, habar nu au ce sisteme de organizare au in realitate celelalte state .. e usor sa auzi propaganda lu' Base si sa repeti ca papgalul.. mai cititi fratilor, mai uitati-va la tv si la altceva decat telenovele si poate va mai luminati |
|
Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 18:13
Se comenteaza ca in cazul bicameralismului este o selectare a ideilor mai sigura si legile vor fi votate mai corect.Dar parlamentarii nostri indiferent cati sant vor vota corect ca legile sant facute de comisii de specialitate.Deci o singura camera si mai putini parlamentari e o solutie binevenita pt. tara noastra care si asa e saraca in urma crizei economice.
GINA
|
|
Fosta membra 9am.ro 24 mesaje Membru din: 12/10/2009 |
Postat pe: 18 Noiembrie 2009, ora 20:23
O sa votez un bicameral mai mic,putina ieeeconomie nu strica.Ma gandesc ca se poate ,sau nu,.oricum nu va conta înca.....20ani,sa zicem25.Parlamentarul sfinteste locul,presedintele la fel:,sau omul ?nici nu stiu da,îmi place.
|
|
Postat pe: 19 Noiembrie 2009, ora 14:36
In 22noiembrie 2009 voi vota la referendum DA
GINA
|
|
|
|
|
Nr4 134 mesaje Membru din: 4/08/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Noiembrie 2009, ora 00:36
De la: 9am076753, la data 2009-11-19 14:36:57In 22noiembrie 2009 voi vota la referendum DA vorba lu neaTanase..si cu asta ce-am facut.. chestia cu referendumul e o tampenie.. stii ce obtin cei care voteaza da ? nimic .. nu se schimba absolut nimic..doar se va lua in calcul un nou proiect de constitutie, alaturi de alte modificari care vor fi supuse si ele referendumului, si iar alte alegeri, alte cheltuieli, apoi se va elabora o noua constitutie care va trece prin parlamentul actual, bicameral, unde i se vor aduce modificari, apoi se va face un nou referendum pentru aprobarea noii constitutii de catre popor.. si nimic nu garanteaza ca in final parlamentul va fi unicameral sau bicameral.. SA FIM INTELESI, UN DA LA REFERENDUM NU MODIFICA AUTOMAT PARLAMENTUL CI DOAR POATE IMPUNE O DISCUTIE DESPRE LEGEA CARE FACE ACEST LUCRU.. acest lucru putea sa-l faca Basescu drect, deoarece are parghiile prin care sa demareze modificarea constitutiei si fara referendum.. nu este decat o smecherie in plus pentru a obtine voturi.. |
|
Postat pe: 20 Noiembrie 2009, ora 17:58
Eu vreau si voi vota DA
GINA
|
|
mitzi_t 2 mesaje Membru din: 17/11/2009 |
Postat pe: 20 Noiembrie 2009, ora 20:51
puteti fi sigur ca nu va exista nici un parlamentar care sa semneze referendum-ul. ca doar nu e prost, dar nu stiu daca aceasta decizie apartine doar parlamentarilor, cred ca avem si noi ceva de spus in aceasta privinta,......tocmai de aceea MERGETI LA VOT!!!!
|
|
gabymarinescu_pulsar 375 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 11:42
Exact!Mai putini trantori de lux,sa fie atat de putini incat sa stea treji la sedinte si sa nu mai absenteze nemotivat.Chiar si pt asta(absente nemotivate)ar trebui gasit ac de cojocul lor!La un anumit numar de absente nemotivate dat afara ca si din oricare alt servici,si inlocuit de urmatorul de pe lista propriului partid!Parlamentul este un garant al democratiei oriunde in lume,implicit si la noi,dar hai sa fim rezonabili,nu avem nevoie de atat de multi parlamentari ca sa fie fragmentat,nefunctional sau/si sa intre neaparat UDMR in ecuatie!Sau tiganii sau mai stiu eu cine pt a fi cat de fragmentat si ineficient,cat mai usor de imbarligat pt puteri straine intereselor noastre nationale.La cata populatie avem ne-ar ajunge cred eu si 150 de reprezentanti,fara atatea privilegii -mai ales imunitate-nimeni nu trebuie sa fie deasupra legii.
|
|
Tycu 3787 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 11:57
In Romania , este necesar ca aerul si apa, pentru cresterea economiei, un parlament unicameral, cu max 100 parlamentari, prea multi hoti in parlament care stau pentru interesul lor, care ne papa banii degeaba.Nu avem tarlaua asa mare pentru bicameral, mai rau incurca, nu conteaza ce vor stainii, pe ei nu ii intereseaza situatia noastra, votati pentru unicameral si reducerea hotilor din parlament !!!!!!!!!
Ticu
|
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 12:43
Da la referendum .Nu va trece dar am incercat.
GINA
|
|
Fosta membra 9am.ro 127 mesaje Membru din: 21/10/2008 |
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 13:11
eu cred ca va trece aceasta propunere este putin dar atat poate face legal din postura de presedinte dar odata realizat acest lucru va scade si restul aparatului bugetar din romania
|
|
9am085096 86 mesaje Membru din: 26/06/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 14:15
De la: 9am076753, la data 2009-11-21 12:43:02Da la referendum .Nu va trece dar am incercat.ba eu cred ca va trece si mai rarim randurile plosnitelor astea |
|
9am055094 4 mesaje Membru din: 19/05/2009 |
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 17:26
Da eu vreau Parlament Unicameral in Romania dar in loc de 300 Parlamentarii sa fie 200 de Parlamentarii si sa numai doarma in timpul sedintelor pentru ce le platim salarile foarte mari sa doarma ?
|
|
valysky 16 mesaje Membru din: 26/08/2009 |
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 18:02
si daca ar ramane doar 10 nu ne vor folosi la nimic,s-a vazut,nu ajunge ce au arata in 20 de ani?
eu zic sa-i macelarim pe toti si sa recuperam de la ei tot ce ni se cuvine ! cine ma isoteste in acest demers ? |
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 18:06
euma gandesc sa mai incercam sa abordam si altfel problema-daca nu fac treaba ,sa plateasca-mai exact o modificare legislativa prin care sa se impuna o alta conduita mai responsabila mmmm?
|
|
Valy 27 mesaje Membru din: 12/08/2009 Oras: Bacau |
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 18:07
DA- Eu te-as insoti daca ar mai fi ramas ceva bun si din ei ca din tara au dus tot.
|
|
Dorinel 3855 mesaje Membru din: 24/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 18:08
De la: valysky, la data 2009-11-21 18:02:27si daca ar ramane doar 10 nu ne vor folosi la nimic,s-a vazut,nu ajunge ce au arata in 20 de ani?Poate ca multi te-ar sustine. Mai corect ar fi sa le luam tot ce nu pot justifica ca au dobandit legal, si mai putin faza cu macelaritul lor; pentru asta exista inchisori. Un exemplu ca asta iar determina pe viitorii sa puna umarul la treaba sau sa se orienteze spre altceva.
Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
|
|
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 18:08
bravo !corect!straini si asa ne cosidera niste somalezi ,ne confunda cu tiganii...
|
|
Valy 27 mesaje Membru din: 12/08/2009 Oras: Bacau |
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 18:31
De la: Valy, la data 2009-11-21 18:07:45DA- Eu te-as insoti daca ar mai fi ramas ceva bun si din ei ca din tara au dus tot. |
|
9am21123 5 mesaje Membru din: 26/03/2009 |
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 22:22
SANT PENTRU UNICAMERAL! AVANTAJUL MAJOR !DRUMUL PE CARE TREBUIE SA IL FACA O LEGE DE CAND E PROPUSA SI PANA LA PROMULGARE E MULT MAI MIC. ;MULTI DEMNITARI =MULTA PROSTIE=MULTA MAFIE!
|
|
mamalucy43 24 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 22:36
ce unicameral vorbesti cred ca n-ai trait in romania pe timpul lui ceausescu.cata dictatura a fost si mai este ,asa mai voalata in romanica,ne mai trebuie inca vreo 3 camere cred.nu vezi ca tipa si acum dictatura in unii.doamne ce-ar mai fi sa fie numai o camera s-ar acoperi unulk pe altul acum tot mai rasufla de udrea de ridzi,de altii da daca erau numai un partid nu se mai afla nimic maine poimaine poate ar fi bun un singur partid ce atata cheltuiala se vede ca ai trait bine pe timpul lui ceausescu de vrei asa ceva .eu una si sunt multi ca mine care numai vrem nici in vise vreodata sa mai traim ce-am trait,in intuneric,in foame ,in prostie nu aveai voie sa stii nimic din ce nu trebuia sa stii cu ascultari cu interceptari valeu duca-se pe pustii.sper ca romaNII SA SE TREZEASCA SI SA VOTEZE IN CUNOSTINTA DE CAUZA SA NU SE GANDEASCA LA CE ZIC COMUNISTII ASTIA ,DICTATORII ASTIA CA ECONOMIE ALEA,ALEA E VRAJEALA VOR TOT NUMAI PT O MANA DE IMBUIBATI.
|
|
9am156374 3 mesaje Membru din: 16/10/2009 |
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 23:44
Da, vreau parlament unicameral si deasemenea vreau desfintarea tuturor legile speciale care asigura privilegii parlamentarilor,armatei,magistratilor etc. M-am saturat sa ma simt sfidat intr-o tara care se vrea democratica . Aasta este motivul pentru care voi vota cu D-l Basescu , primul presedinte al Romaniei care a incercat sa schimbe ceva in tara asta dar s-a impiedicat de mafia PSD-PNL , GENERATIA A DOUA DE COMUNISTI SI IMBOGATITII DE DUPA REVOLUTIE CARE AU FURAT SI-AU SPOLIAT TOT CE MAI EXISTA IN TARA ASTA.( vezi PETROM cu concesionarea terenurilor petroliere pe timp de 30 de ani, mare parte din platoul marii Negre, banci, Tractorul Brasov, ARO Campulung si altele). Un cetatean din Ploiesti |
|
romulus90 1 mesaj Membru din: 21/11/2009 |
Postat pe: 21 Noiembrie 2009, ora 23:47
Mamalucy43, scuza-ma , dar nu se prea intelage ce vrei sa spui. Nici nu stapanesti prea bine limba romana si nici ideile tale nu sunt prea coerente...Parera mea(este posibil insa sa gresesc eu, fiindca nici eu, la randul meu, nu sunt vre-un doctor in gramatica, literatura sau filozofie).
Chestia aia cu "ne trebuie vreo 3 camere in Parlament ca sa nu vina dictatura peste noi" nu prea tine,deoarece nu nr. de "alesi ai poporului" determina aparitia dictaturii sau a anarhiei intr-o societate ci calitatea morala si priceperea intre-a-le politicii in interesul natiunii ale acelori alesi. Insa aceste calitati sau aptitudini, din pacate, nu se prea regasesc la acei ce se numesc OAMENI POLITICI ROMANI, sau asa cum ii denumeam mai devreme - "alesi ai poporului".De fapt aceste calitati nu se prea mai regasec pe nicaieri in tara noastra cea frumoasa si odata, demult, bogata.De lipsa morlitatii cred ca suferim cei mai multi dintre noi, marea majoritate, si daca tinem seama de proverbe de genul ; "Cum e turcul si pistolul" sau " La asa cap, asa caciula" ajungem inevitabil , in mod logic, la concluzia ca ne meritam conducatorii sau "alesii"(parca a mai spus cineva chestia asta). Eu am apucat sa traiesc vreo 25 de ani si in regimul trecut si pot sa spun ca si atunci -ca si acum- erau foarte multi dintre noi, cei de jos, care erau in stare sa tradeze pe oricine sau "sa calce pe orice cadavru"(nu sunt sigur daca trebuia sa pun ghilimelele) pt. a accede intro pozitie sociala aducatoare de trai bun si fericire .Unii s-au inscris in partid - doar "pt. un apartament" cum au declarat dupa `89- ori s-au apucat sa-si "verse" colegii de echipa, de la birou,cunostintele ,vecinii, rudele uneori, la Securitate sau la Militie.Acei oameni sau o mare parte dintre ei se afla si acum printre noi , oameni care si-au transmis nu doar genele, ci si mentalitatea odrasleor lor.Mentalitate care a devenit din pacate predominanta pe aceste meleaguri. In concluzie , vreau sa spun, ca nu cei ce ne conduc sunt cauza saraciei si nefericirii noastre, ci chiar mentalitatea fiecaruia dintre noi.Politicienii sunt doar efectul acestei mentalitati. In chestiunea cu numarul de camere care ar trebui sa existe in Parlament - tinand seama ca este foarte putin probabil sa mai fi calcat in ultimii 5 ani picior de om cinstit pe-acolo, tind sa inclin catre solutia basesciana(a nu se crede ca sunt vre-un sustinator de-al lui Base, care dupa mine, la fel ca si ceilalti candidati la prezidentiale, este o mare lichea). |
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 00:55
Eu voi vota NU din urmatoarele motive
1. Exista pericolul sa ne trezim cu o dictatura mascata. Tind sa presupun asta fiindca suntem o tara cu precedent. Avem traditie idictatoriala si la conducerea institutiilor statului se afla inca persoane provenite din fostele structuri comuniste. Nu am incredere in buna-credinta afisata de cel care a propus referendumul. 2. Avem nevoie de o reprezentativitate cat mai larga. Nu suntem o tara foarte mica. Trebuie modificat doar forma actuala de vot uninominal in sensul inbunatatirii. Sa castige cel care a fost votat si nu unii pe care nu ii votam dar prin redistribuire intra in parlament. 3. Avand un numar mai mic de parlamentari, creste premiza manipularii. Devine facil sa mituiesti, sa manipulezi, sa influentezi prin diverse mijloace un numar mai mic de parlamentari. 4. Reducerea de costuri ne-ar putea costa infinit mai mult datorita motivelor de mai sus. 5. Economia facuta este infinit mai mica in comparatie cu risipa care se face prin proasta gestionare a banilor publici de care au dat dovada guvernantii actuali. Se cheltuieste prea mult in interesele de grup. Astfel de conduita poate fi aplicata cu mai mult succes tot datorita primelor trei motive aratate mai sus. Voi vota NU la referendum. Este o pista falsa. O consider o capcana in care putem cadea acceptand propunerea actualului presedinte.
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
dulcica 1 mesaj Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 01:06
eu nu sunt pt parlamentul unicameral
|
|
9am156374 3 mesaje Membru din: 16/10/2009 |
Postat pe: 22 Noiembrie 2009, ora 01:40
Un raspuns pentru "Broscuta cea verde". Dictatura nu mai poate fi, pentru ca un presedinte numai poate avea decat doua mandate. Adevarul este ca in momentul de fata avem mai multi parlamentari ca in Statele Unite. In Europa sunt 14 state care au parlament unicameral si sunt unele din cele mai prospere. Cred ca esti de acord cu mine ca prin reducerea numarului de Parlamentari se poate mari si eficienta ,pentru ca acum din cei 471 jumate dorm sau citesc presa(lipsa de respect fata de alegatori) si o parte lipsesc nemotivat pentru ca au si probleme nu. Eu unul nu pot sa plec de la serviciu pentru ca pierd retributia pe ziua respectiva . Eu zic ca reducerea numarului de parlamentari este o sulutie buna si la fel o singura camera este suficienta pentru ca se reduce timpul de validare a legilor. In momentul de fata Camera Deputatilor si Senatul au aceleasi prerogative lucru care lungeste actul legislativ. In concluzie: nu exista niciun pericol de dictatura deci mai gandeste-te in privinta votului legat de reducerea numarului de Parlamentari. PM |
|
|
|

In Romania , este necesar ca aerul si apa, pentru cresterea economiei, un parlament unicameral, cu max 100 parlamentari, prea multi hoti in parlament care stau pentru interesul lor, care ne papa banii degeaba.Nu avem tarlaua asa mare pentru bicameral, mai rau incurca, nu conteaza ce vor stainii, pe ei nu ii intereseaza situatia noastra, votati pentru unicameral si reducerea hotilor din parlament !!!!!!!!!