back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce viitor oferim copiilor nostrii, cand scoala nu le ofera nici-o sansa!

Pagini: 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:

Sorina_Luca

48 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 2 Septembrie 2008, ora 19:43

A venit , a venit toamna. Incepe scoala, cea despre care se spune ca este obligatorie. 10 clase. Dar s-a intrebat cineva, cum si unde ne indreptam in situatia in care se lasa corigenti si repetenti de la clasa a I a. pana la clasa a XII a si in facultate?
Sa spunem ca nu au reusit in cursul anului scolar sa obtina notele de trecere, din varii motive, fie din cauza unor probleme de sanatate, fie din cauza unor probleme in familie. Ce vor face, merg in toamna la reexaminare. Si surpriza se lovesc de aceleasi principii si prejudecati si mai mult nu promoveaza, datorita unor rautati. Rezultatul? Repetentia. Merita oare sa ne mai trimitem copii la scoala in situatia in care nu li se acorda o noua sansa. Mai merge cineva de placere la scoala? In situatia in care vrei sa mergi la ore si esti dat afara fara drept de apel? Sunt vinovati copii, care totusi gandesc ca atare, sau sunt vinovati adultii, profesorii care nu pot trece peste principiile lor?

Unica
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 3 Septembrie 2008, ora 12:47

Or mai fi si profesori comunisti cu nush ce principii silasand la o parte acei elevi care nu au promovat din cauza unor "probleme de sanatate", ce ne facem cu nebunii astia care injura profesorii la ore, care chiulesc si sunt exmatriculati din cauza absentelor. Cati tineri din ziua de azi se mai duc la scoala de placerea invatatului? Foarte putini, pentru ca majoritatea se duc la scoala ca sa isi etaleze noile toale, scoala a devenit un locde petrecere a timpului si atat.Daca un profesor a dat afara o eleva care a fost prinsa in timpul orei fardandu-se, crezi ca a facut-o pt ca nu poate trece peste principiile lui? Am trecut si eu prin liceu si stiu ca acele "probleme de sanatate" nu exista de fapt, copiii se duc la medicul de familie cu cafeaua si ciocolata si primesc scutiri medicale pentru o luna de zile. Vai saracutii, cred k s-au imbolnavit de atata carte.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 10:33

Copiii sunt speriati de profesori? Dar oare ce atitudine au profesorii aceia la scoala de ii determina pe elevi sa nu mai ajunga la scoala? Da, sunt unii profesori mai "agresivi", dar de aici pana la a-i determina pe elevi sa nu mai ajunga la scoala... Am zis "agresivi" pt ca un profesor nu are voie sa bata un elev pt ca ar fi sanctionat. Iar daca copiii vor atat de asidu sa se duca la scoala dar nu mai ajung acolo de frica profesorilor, de ce nu le spun parintilor ca nu vor sa se duca la scoala din acest motiv decat sa plece dimineata de acasa si in drum spre scoala ajung prin baruri? Sa le spuna parintilor iar parintii sa sesizeze conducerea scolii daca scoala acum a devenit un loc de "teroare" pt copii.

Sorina_Luca

48 mesaje

Postat pe: 4 Septembrie 2008, ora 18:26

Esti cumva cadru didactic? Ai copii? Sau ai pe cineva care preda la scoala?Nu esti in tema cu ce se intampla in scoli? Intreaba parintii care au copii la scoala si te vei convinge. Copii nu merg in baruri, daca ai vazut un caz doua la televizor nu inseamna ca toti fac acelasi lucru. Copii au ajuns sa nu mai mearga la scoala, la anumite ore tot din cauza profesorilor.

Unica
rita_dumbravescu

3 mesaje
Postat pe: 11 Septembrie 2008, ora 17:18

Sunt mai multe cauze pentru care elevii chiulesc.Daca sunt mai mici poate sa fie intimidati si de vreun profesor,dar de ce nu spun acasa.?Poate ii intimideaza si parintii la fel de mult?
Si daca lucrati asa de mult contributia dumnervoastra la educatia copilului , nu mai spun de ajutor la lectii unde este?Si pe la scoala trebuie sa treceti mai des sa vedeti cum "evolueaza " elevul.
Eu am avut o problema cu copilul meu care chiulea (in clasa a 6-a) pentru ca ii era frica de niste colegi "draguti" nu de profesori .In anul urmator l-am mutat de la scoala aceea si s-a terminat cu absentele.
Daca este mai mare nu il mai sperie nimeni , ci are o gasca cu care se ia si uita sa mai treaca pe la scoala.

Oricum scoala este buna pentru cei ce reusesc sa tina pasul cu marea majoritate a elevilor, pentru ceilalti este necesar un "ajutor individual" numit meditatii.

deny_stancutza

2 mesaje
Oras: Tg Mures

Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 03:44

Bine spus. In clasa in care predau sunt copii care nu au auzit de ion creanga

deny_stancutza

2 mesaje
Oras: Tg Mures

Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 03:45

Vezi sa nu! Merg pt ca sunt nesupravegheati, si nu merg toti.

office5_34

1 mesaj
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 10:51

MAI, DAR VOI NU VEDETI CUM E SCRIS TITLUL?
NOSTRII cu doi de "i"

Si mai vorbim despre scoala!

Sorina_Luca

48 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 11:32

Sa vorbeasca si nea Ion........

Unica
extacy_sophia2004

1 mesaj
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 12:07

Am citit msg ce sunt postate...si toata lumea se incurca in povesti...cum vine aia k nu mai merg la scoala k se iau aia mari d ei?...probabil se intampla am vazut cazuri...dar si mai ridicol sa spuna copilul/....poi copilul este suparat,timorat nici nu poate sa vrb...si poate nu are o relatie buna nici cu parintele nici cu profesorul....asa k este absurd.sunt eleva inca de liceu si traiesc printre ei....si va pot spune ca se duce tot de rapa..si nu pt ca elevii merg in baruri sau ca au telefoane mobile din cls I ci pt ca este prea mare diferenta intrre profesorii care inca predau la scolii.pana o sa se ajunga la o mentalitate in care sa nu fie diferenta asa mare mai dureaza ceva ani buni...

anyway,eu chiar doresc numai bine pt invatamant,insa in ziua d azi au devenit alte lucruri prioritare mai ales pt profesorii si nu acelea de a-si duce scopul de a educa pana la capat!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 12:18

"Nici-o"

Alta perla

Fosta membra 9am.ro

69 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 12:26

SCOALA ESTE BATAE DE JOC, copii sunt tratati in functie de relatiile, i de rangul social al parintilor si in mod special de contributiile materiale ale parintilor. Daca nimeresti un profesor tampit te-ai ars ca nu-l poti schimba cu nimic.

Fosta membra 9am.ro

69 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 12:47

Sunt profesori in scoli ,,batuti in cap cu leuca'' in perelinaj prin scoli, fiul meu a avut o astfel de idioata venita din productie (cred ca si de acolo pleca mereu cu sorcova ca nu au tinut-osi a venit in invatamant clasele 5-8).

Oameni buni, se vede clar lipsa la laboratoarelor comuniste si a practiicii in productie, laboratoare, etc. Plus ca invatamantul este IRATIONAL facut de nebuni pentru nebuni, nu tine pasul cu realitatea economico-sociala, nu tine seama de proverbul : ,,minte sanatoasa in corp sanatos'', COPII NU FAC MISCARE SI SUNT OBEZI, NU CA AR MANCA INTRUNA, PROFESORII NU TIN SEAMA DE SITUATIA FAMILIALA -PSIHICA SI ECONOMICA A ELEVULUI, TEZELE UNICE NU AU UN NIVEL MEDIU CI PLEACA DE LA EXTREMA NINIMA LA CEA MAXIMA (CERINTELE DE COMPLEXITATE MAXIMA PREDOMINA), SUNT PROFESORI IDIOTI CARE NU TIN SEAMA CA COPII SUNT FIINTE CU BOLI FIZICE, PROBLEME AFECTIVE, ECONOMICO-SOCIALE, ETC.
Ma mandresc ca copilul meu a avut norocul sa intalneasca si oamenii de elita in invatamant, o educatoare de 10 cu felicitari si una de rahat incins, o invatatoarea de 10 cu fellicitari si pedagoga de la semiinternat o javra, in clasa a 5-a a fost cosmarul vietii lui diriga profa de desen Odae Cornelia scoala 56 Bucuresti, scoakla de stat dar pe bani ( o nenorocita ceausista care lasa corigenti in clasa a 8-a la desen sa te duci disperat cu plicul la scoala la ea) . In majoritatea scolilor bune functioneaza sistemul ceausist pe principii materiale, nepotism si influente politice.

Fosta membra 9am.ro

69 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 13:22

Oameni buni, ce credeti ca facem aici gramatica, mai greseste omul de la tastatura, la a mea nu functioneaza prea bine unele taste, este absurd sa ne tragem de sireturi ci sa comunicam constructiv, as fi foarte bucuroasa sa vad parerea elevilor.
Va relatez un caz de la Sc 56 BUCURESTI , nu de la scola de la Ciorogarla, ,,STIMATII LUSTRI PROFESORI'' : elev obrajnic mediocru clasa a -7-a era terorizat de profesori nu ca nu ar fi invatat sau ca era cel mai obraznic copil ci ca nu se incadrau parintii in cerintele de ATENTII ,RELATII ale scolii, parinti la fel l-au terorizat , demoralizat ca nu e bun ca nu se incadreaza in cerintele profesorilor, deznodamantul a fost ca la inceputul unei noi ,,terori" in septembrie in clasa a 8-a s-a aruncat de la etaj.
Eu consider ca profesorii cer peste puterile elevilor si parinti nu-i ajuta, un copil nemeditat cu greu va face fata cerintelor, ma refer la Bucuresti nu la Ciorogarla. Cei din provincie au unele avantaje: mananca natural, fac mai multa miscare pentru ca majoritatea stau la curte nu la bloc ca in Bucuresti, nu au atat de multi boala internetului si a jocurilor pe calculator care ii tampesc, vom avea o noua generatie de criminali juvenili dintre cei care au stat foarte mult pe jocuri video(oraseni majoritatea), nu-si etaleaza atat de mult ca orasenii hainele, celularele si excursiile prin Europa. Pe fiul meu i-l doare ca nu se plimba prin Europa ca unii dintre colegii lui.
Cred ca invatamantul este GENERAL, dar elevii si mediul din care provin sunt diferiti.
Cand am probleme la scoala discut cu multe persoane care au avut copii in scoala si vad ce spun ei, majoritatea au pus accentul pe problemele care l-au avut ei cu copii lor si cum le-au rezolvat sau unde au gresit.
AM INVATAT DIN EXPERIENTA ALTORA SI AU DECIS ALTII PENTRU MINE PRIN SFATURILE LOR (AM FACUT O SINTEZA). PROBLEMA ESENTIALA SUNT PARINTII SI PROBLEMELE DIN FAMILIE PE CARE NIMENII (IN AFARA DE PRIETENII BUNI DE INCREDERE, RUDE) NU LE SPUN.
EU AM O PROBLEMA DE COMUNICARE IN FAMILIE INTRE MINE SI SOTUL MEU SI COPILUL A COPIAT-O INTOCMAI. Cum pot sa-i cer copilului altceva daca el asta vede in familie lipsa de seriozitate si de organizare din partea sotului, desi sotul meu are succes profesional (nu pot spune ca nu are capacitate).
Cred ca ne lipsesc valorile educatiei, noua parintilor si implicit mai departe copiilor. Repet cativa profesori a avut de elita de la gradinita (4 ani) pana in prezent clasa a 8-a, reamintesc in Bucuresti, sector 2.
Va rog din suflet, dragi elevi, flori ale viitorului, daca aveti timp si nimeriti aici sa-mi spuneti unde gresesc.

Fosta membra 9am.ro

69 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 13:25

De la: tud_parhon, la data 2008-09-20 12:26:14SCOALA ESTE BATAE DE JOC, copii sunt tratati in functie de relatiile, i de rangul social al parintilor si in mod special de contributiile materiale ale parintilor. Daca nimeresti un profesor tampit te-ai ars ca nu-l poti schimba cu nimic.

Fosta membra 9am.ro

69 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 13:26

De la: tud_parhon, la data 2008-09-20 13:22:25Oameni buni, ce credeti ca facem aici gramatica, mai greseste omul de la tastatura, la a mea nu functioneaza prea bine unele taste, este absurd sa ne tragem de sireturi ci sa comunicam constructiv, as fi foarte bucuroasa sa vad parerea elevilor.
Va relatez un caz de la Sc 56 BUCURESTI , nu de la scola de la Ciorogarla, ,,STIMATII LUSTRI PROFESORI'' : elev obrajnic mediocru clasa a -7-a era terorizat de profesori nu ca nu ar fi invatat sau ca era cel mai obraznic copil ci ca nu se incadrau parintii in cerintele de ATENTII ,RELATII ale scolii, parinti la fel l-au terorizat , demoralizat ca nu e bun ca nu se incadreaza in cerintele profesorilor, deznodamantul a fost ca la inceputul unei noi ,,terori" in septembrie in clasa a 8-a s-a aruncat de la etaj.
Eu consider ca profesorii cer peste puterile elevilor si parinti nu-i ajuta, un copil nemeditat cu greu va face fata cerintelor, ma refer la Bucuresti nu la Ciorogarla. Cei din provincie au unele avantaje: mananca natural, fac mai multa miscare pentru ca majoritatea stau la curte nu la bloc ca in Bucuresti, nu au atat de multi boala internetului si a jocurilor pe calculator care ii tampesc, vom avea o noua generatie de criminali juvenili dintre cei care au stat foarte mult pe jocuri video(oraseni majoritatea), nu-si etaleaza atat de mult ca orasenii hainele, celularele si excursiile prin Europa. Pe fiul meu i-l doare ca nu se plimba prin Europa ca unii dintre colegii lui.
Cred ca invatamantul este GENERAL, dar elevii si mediul din care provin sunt diferiti.
Cand am probleme la scoala discut cu multe persoane care au avut copii in scoala si vad ce spun ei, majoritatea au pus accentul pe problemele care l-au avut ei cu copii lor si cum le-au rezolvat sau unde au gresit.
AM INVATAT DIN EXPERIENTA ALTORA SI AU DECIS ALTII PENTRU MINE PRIN SFATURILE LOR (AM FACUT O SINTEZA). PROBLEMA ESENTIALA SUNT PARINTII SI PROBLEMELE DIN FAMILIE PE CARE NIMENII (IN AFARA DE PRIETENII BUNI DE INCREDERE, RUDE) NU LE SPUN.
EU AM O PROBLEMA DE COMUNICARE IN FAMILIE INTRE MINE SI SOTUL MEU SI COPILUL A COPIAT-O INTOCMAI. Cum pot sa-i cer copilului altceva daca el asta vede in familie lipsa de seriozitate si de organizare din partea sotului, desi sotul meu are succes profesional (nu pot spune ca nu are capacitate).
Cred ca ne lipsesc valorile educatiei, noua parintilor si implicit mai departe copiilor. Repet cativa profesori a avut de elita de la gradinita (4 ani) pana in prezent clasa a 8-a, reamintesc in Bucuresti, sector 2.
Va rog din suflet, dragi elevi, flori ale viitorului, daca aveti timp si nimeriti aici sa-mi spuneti unde gresesc.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 14:18

Aveti, mare dreptate!!! Copiii saraci ,sunt marginalizati! Daca ;parintii; sunt patroni, au bani, sponsorizeaza ;scoala, este ;;fff, bine, daca ,nu , copilul trage ponoasele! Am nepoti, la scoli in ;Romania si asta se-ntampla! E de ;jale; cu sistemul actual de invatamant!!

catalin25mai

1 mesaj
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 14:23

da,aveti dreptate copiii nu se mai duc la scoala de drag ,dar nu din cauza profesorilor ci pt ca au inceput sa aiba alte preocupari mai interesante(distracia,calculatorulsi multe altele) pe care parintii le tolereaza si apoi dau vina pe profesori.Eu va dau un ex. :nepotii mei au avut probleme cu profesori pe care candva i-am avut si eu ca profesori,iar mie mi s-au parut niste oameni extraordinari,asta poate ca pentru ca invatam si imi vedeam de treaba mea.acum elevii isi injura profesorii ,altii ridica mana la profesor asa ca nu -i de mirare daca ii lasa repetenti.din pacate nici parintii nu mai sunt de partea profesorilor si le tin partea copiilor lor indiferent ce ar face.Si eu am fost eleva si apoi am ajuns sa-mi dau examenul practic ca profesor intr_un liceu.Mi-au fost suficiente doar 2 zile ca sa-mi dau seama ca daca as profesa ar avea toti nota scazuta la purtare si mai multe de jumatate repetenti.Nu sunt o fire violenta,niciodata nu am fost de acord cu asa ceva,dar exista notele cu care poti sa-i pedepsesti pe elevi.ma scuzati daca am gresit pe undeva.

Sorina_Luca

48 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 15:10

tud_parhon ai perfecta dreptate punct ochit punct lovit

marygeo2006 \"Aveti, mare dreptate!!! Copiii saraci ,sunt marginalizati! Daca ;parintii; sunt patroni, au bani, sponsorizeaza ;scoala, este ;;fff, bine, daca ,nu , copilul trage ponoasele! .......E de ;jale; cu sistemul actual de invatamant!!\" PERFECT ADEVARAT

office5_4 Daca ai ceva de spus.......spune, daca nu.. , nu te-a intrebat nimeni daca s-a scris corect aici se dezbate un subiect, asa ca lasa-ne.......... daca nu vrei sa spui altceva

extacy_sophia2004 " sunt eleva inca de liceu si traiesc printre ei....si va pot spune ca se duce tot de rapa..si nu pt ca elevii merg in baruri sau ca au telefoane mobile din cls I ci pt ca este prea mare diferenta intrre profesorii care inca predau la scolii.pana o sa se ajunga la o mentalitate in care sa nu fie diferenta asa mare mai dureaza ceva ani buni..." "in ziua d azi au devenit alte lucruri prioritare mai ales pt profesorii si nu acelea de a-si duce scopul de a educa pana la capat!"

In ziua de azi se trece clasa sau te pui bine cu profesorii , daca parintii au potential financiar, sa le duca, sa le dea, sa-i sature odata, daca nu ori iti cauti alta scoala ori stai acasa.

Unica
alex_dobre

2 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 19:07

NU PENTRU SCOALA, CI PENTRU VIATA INVATAM. So WTF?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 19:27

De la: alex_dobre, la data 2008-09-20 19:07:08NU PENTRU SCOALA, CI PENTRU VIATA INVATAM. So WTF?
;;;; DA!!!! Ai dreptate, dar,,,,, ca sa poti invata iti trebuie ;conditii normale!!! Nu!!!! Discriminare!! Bogatii, troneaza, iar saracii???? ,,,,,, Vai de sufletul copiilor, saraci! Dar cel satul, nu va sti niciodata cum este sa ;;fie; flamand! Tot asa copilul ;bogat; niciodata, n-o sa-l inteleaga pe cel sarac! V-o spun, asta din ;experienta;! Eram , la scoala in clas cu copii de ;evreu, de asemenea cu copii de intelectuali. Prin ;1963, nu toata lumea ;facea ;un liceu! Am intrat , cu nota ;bunicica; Am fost ;3copii, acasa, un singur salariu, mic, asa ca eu nu puteam sa ma-mbrac la ;ultima moda;! Noroc, am avut cu; uniforma, dar aveam serbari si activitati, iar eu nu eram imbracata foarte bine! ;; In tot liceul m-am simtit, ;umilita, pt, ca am fost ;saraca;!! N-am vrut sa treaca si fiii mei prin ,aceea ;trauma ;sufleteasca! Fiind la un liceu fff, bun , auto, le-am oferit ;totul; si nu m-au dezamagit nici unul;! meritat ;sacrificiul;! Nu stiu , unde , vor ajunge copiii de azi, cu scoala, dar dupa cum ;vad si aud, nu le prevad ,nimic bun!! Pacat!! Ca ; avem copii, talentati, destepti si nu l-i se ofera nici ;o sansa;!! Poate ;se vor trezi, la ;;realitate, sa fie ;scoala, iar ;scoala! Dupa capacitatea fiecaruia, nu dupa ;functia, parintilor!!

Fosta membra 9am.ro

69 mesaje

Postat pe: 20 Septembrie 2008, ora 22:42

Creanga avea dreptate: ,, decat codas la oras mai bine-n satul tau fruntas"

osex

1 mesaj
Oras: Iasi

Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 11:53

oare chiar e vina profesorilor?sunt ei vinovati de absentele elevilor si de nivelul slab de pregatire al acesora?un copil pregatit de nivel mediu(adica maxim 2 ore pe zi pregatire pt scoala) nu va ramane niciodata repetent.cat despre absente...cu totii am suferit de teribilism infantil...din curiozitate, nu eram pregatiti intr`o zi anume la o anumita materie, sau pur-si-simplu nu aveam chef de scoala.singura problema a copiilor e lipsa de comunicare cu parintii, daca sunteti atat de interesati de viitorul copiilor vostri, cati dintre voi isi verifica copilul periodic?sau asteptati sa vina acasa cu avizul de exmatriculare, situatie in care cautati sa dati vina pe cineva....pt ca voi il stiati un copil bun...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Septembrie 2008, ora 13:49

Ma uit in jurul meu! Nu ,mai recunosc ;oamenii;!! Foarte multa violenta! Nu, mai exista; educatie, bun simt ;nimic;! Uitativa, la comentariile de pe forum;!! ;;;Daca n-am comentat in ton cu ei, ;;ne fac ;in tot felul;;!! Raul ;genereaza, mult ;rau;!! Nu se tine cont,de nimic ; ca;;suntem femei, ca ; avem o varstra, nimic!! ;; Daca aveti acasa ;1-2 copii, pe care nu puteti sa-i stapaniti, voi, ;;parintii; la scoala ce sa le faca;; dascalii;;????!!! Cand sunt cu mainile ;;legate; ca nu-i voie sa fie ;;;deranjati;; mariile sale ;;elevii???!! Atunci ce asteptati?? De la ;dascali??? ;Nimic, nu se poate face in aceste ;conditii, cand este ;;debandada;! ;; Internetul , le-a dat ;prea multa ;libertate ;tinerilor;! Prea multe stiu, de mici!! N-au ;copilarie, n-au nimic, asa ca; nu va mirati ca avem , ce avem! ;;Avem, ce creiem si familia ;trebuie sa ajute ;scoala! Asta este parerea mea ca ;fost dascal si ca fost parinte!

dagaio

1073 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 23 Septembrie 2008, ora 02:22

INCULTURA PESTE TOT! INCULTURA SI PROASTA CRESTERE DE ACASA NE FACE VIOLENTI, EGOISTI, MURDARI, FARA CONTROL SI BUN SIMT, PLINI DE RAUTATE SI CHIAR PROSTIE!!!!!!

VREI SA DISTRUGI O TARA CU TRADITII SANATOASE SI CU OAMENI DESTEPTI, II DISTRUGI SI MINIMALIZEZI INVATAMANTUL!!!

Stiati, voi parintilor, ca SCOALA TREBUIE RESPECTATA SI CONSIDERATA CA ACESTI COPII SA AIBE O EDUCATIE BUNA SI UN VIITOR MAI FRUMOS ????

CINE VREA SA INVETE, NU ESTE, NU A FOST SI NU VA FI NICIODATA OPRIT!!
CINE NU VREA SA INVETE, GASESTE MII DE SCUZE SI APOI CAUTA VINA NEREUSITELOR ORIUNDE!!!

DRAGI PARINTI, SCOALA PE CARE VOI ATI FACUT-O ERA ADEVARATA
( SI DACA ATUNCI V-ATI PLANS DE EA, INSEAMNA CA NU ATI AJUNS PREA DEPARTE - INTELECTUAL VB )
COPIII VOSTRI AU DREPTUL LA O SCOALA ADEVARATA. EI AU DREPTUL SA INVETE. CHIAR NU VEDETI CA RESPECTUL PLEACA DE ACASA? CUM AR TREBUI SA FIE SCOALA DACA NU EXISTA RESPECT PENTRU EA? DACA VOI NU O RESPECTATI, ATUNCI CUM SA O RESPECTE COPIII VOSTRI?
DE CE II INVATATI PE COPII CA SINGURA VALOARE DIN LUME E BANUL SI NU INTELIGENTA SI STIINTA SI LUPTA CINSTITA????

Stiu ce se intampla in scoli. LIPSA TOTALA DE RESPECT PENTRU CADRELE DIDACTICE SI PENTRU MATERIA LOR, CHIAR SI PENTRU DIRECTORUL SCOLII.

SUNTETI ORBI, DRAGI PARINTI??? NU VEDETI CE COPII OBRAZNICI, SMECHERI SI "ATOTSTIUTORI" AVETI?? ( NU TOTI. MA REFER LA CEI CARE AU PROBLEME ) Cu ce pot lupta profesorii ca sa-i aduca pe drumul bun si sa-i invete ce trebuie? Singura modalitate consta in nota mica, dar asta daca iti permiti, ca profesor, pentru ca vine elevul si te injura, te impinge, te loveste, te umileste, te filmeaza, te cearta, te ameninta chiar cu moartea, etc , si mai vine directorul care te apostrofeaza pt. ca el nu isi permite sa piarda o sursa de sponsorizare.

ACESTA E ADEVARUL, OAMENI BUNI!!!!
COPIII MINT CU NERUSINARE PENTRU BANI SI PENTRU CA VOI SA NU FITI SUPARATI PE EI. MINCIUNA INCEPE CAM PRIN CLASA A V-A, UNEORI CHIAR MAI REPEDE.

adrianflorin_almasan

9 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2008, ora 12:45

recent s-a terminat vacanta . o vara intreaga am fost terorizat de juni si june producatori de zgomot : motor de scuter ambalat aiurea , hahaieli pana inspre dimineata in parculetul dein fata blocului , manele date tare din masini "tari" . acum vremea e rea , bautul berii si fumatul s-au mutat (e drept mei pe mute) din parculet in scara blocului . nu cred ca asta e preocuparea primordiala a "tineretului din zilele noastre" dar dau o imagine care usor poate fi generalizata . daca mai pui la socoteala ca o mare parte din ei nu au citit O CARTE pana la majorat (sansa mare e sa se stinga din viata inainte de a citi O CARTE) ai imaginea sumbra a unei mase de manevra care va inlocui cu succes minerii anilor '90 . culturalizarea , acumularea de cunostinte utile , munca - acestea sunt valori care , din pacate , dispar din lista de prioritati a tinerilor . se inlocuiesc cu ascultat de muzica (de cele mai multe ori de foarte slaba factura) , cu conversatii idioate pe "mess" , cu productia de zgomot prin orice mijloace , etc . nu scoala ii lipseste de sanse . se lipsesc singuri de sanse si din pacate si parintii contribuie substantial la chestia asta , indiferent de nivelul de bogatie (adica si bogatii si saracii) . tinerii nu au decat sa-si aleaga modele din viata si sa faca tot ce depinde de ei sa-si realizeze visul . totul e sa aleaga corect .
din pacate DAGAIO , intr-un limbaj usor violent , are dreptate si incearca sa va trezeasca la realitate .

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2008, ora 14:34

Multumesc, adrianflorin_almasan!

Imi cer scuze pentru limbajul meu violent, dar uneori e nevoie de asa ceva pentru a ajunge mesajul unde trebuie si pentru a fi inteles.

Fosta membra 9am.ro

69 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2008, ora 16:02

Scoala este influentata de catre copii, parinti, profesori, salariile profesorilor, legislatie, ministerul invatamantului, societate prin exemplele de viata pe care le vad copii, tinerii.
Toti trebuie sa facem ceva ca altfel noi vom fi talhariti pe strada de catre derbedei pe care-i toleram, problema este ca nici cei buni nu pot invata de derbedei care fac misto si se pun in gura cu profesorii, de gastile de derbedei cu tati mafiotii sau politicienii, de care nu se atinge nimeni in scoala, liceu.
Amenintarile de genul: ,, te mut din cartier, fraiere" vin mereu catre copii care invata (tocilari) din partea fiilor de puslamale politice sau mafioti de cartier. Problema este ca ii contamineaza si pe cei buni.
Copii ceilalti nu se baga nici unul, zic mereu: ,, eu nu ma bag, nu am vazut nimic, doamna" cand esti la pamant calcat in picioare auzi speriat colegii: ,, ai grija ca taica-su, unchi-su e mafiot''.
Unde este justitia, politia? De ce nu-si fac datoria si de ce efectul negativ al muncii si coruptiei lor ajunge la copii nostri?????
Este problema si obligatia noastra de a ne educa copii, stimati cetateni ai Romaniei. Din aceasta cauza ne pleaca tinerii din tara, de scarba justitiei si a dreptatii.

Sorina_Luca

48 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2008, ora 22:13

"dagaio" sincer, ma surprinde mesajul tau, la cei 28 de ani, banuiesc ca ai si foarte multa experienta in cresterea copiilor, de aici tonul si exprimarea, sau esti cadru didactic?
Si daca esti profesoara sau invatatoare, imi dau seama cum iti tii elevii la scoala cu HU' O si cu TU'A nu vor merge niciodata ore.
Si apropo voi ati auzit de problemele de sanatate, de adevaratele probleme de sanatate? Chiar credeti ca toata lumea este perfect sanatoasa? Copii pot lipsi de la scoala si daca sunt bonavi, credeti-ma .

Unica
dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 23 Septembrie 2008, ora 22:49

Draga sa_ti_zambeasca_norocul,

la x ani cati ai, cat timp ai stat in ultimii 3 ani intr-o clasa de liceu sa vezi si tu ce se intampla???? Cu atitudinea asta de "atotstiutoare" de ce iti mai pui intrebari si vrei raspunsuri? Ar trebui deja sa le stii pe toate.

DESCHIDE OCHII SI VEZI! NU E GREU. Am incercat sa ma exprim ca tu si altii care nu vad sa inteleaga pe limba voastra. Vrei sa-ti raspund mai academic? Pentru mine nu e greu.

Continui sa desconsideri scoala si profesorii. Cu ce sa fie mai buni copiii tai?

Pagini: 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce viitor oferim copiilor nostrii, cand scoala nu le ofera nici-o sansa!
Mergi la: