back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Ce viitor oferim copiilor nostrii, cand scoala nu le ofera nici-o sansa!

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 12:58

;;;;;;;Buna ziua;! De ce va suparati, oare??;;Parintii, sunt ;primii vinovati , in esecul copiilor! Aveti,, un copil! ;; Il rasfatati,ii aduceti, luna de pe cer! ;;Ii oferiti;; totul;; nu-i cereti, nimic! E ; obraznic, neascultator, face ;doar ce el ;doreste;! Nu-l mai puteti, stapani de loc!! Se duce la scoala! Acolo, nu-i voie, deloc sa fie ;pedepsit! Ce face acel copil in colectivitate?? ;;Ce poate face invatatoarea, care are ;vreo;20-30elevi, in clasa????;Daca d-vs, nu puteti sa struniti ;;unul;;;??!! ;; Deci ;;educatia ;incepe de acasa!! Se face si-n scoli, dar daca; nu i s-a pus ;;temelia, ((fundatia)) de acasa este ;fff. gereu, de educat ,,de la o varstra!! ;;V-o spun,, in cunostinta de cauza,, ca ;;fost cadru didactic,, si mama de baieti;!;; Sa va ajute Bunul din ;Cer,,sa puteti sa realizati,, ceea ce doriti,, din si cu ;copiii d-vs,!

roxafoxa

34 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Octombrie 2008, ora 16:21

asa este marygeo.,conteaza foarte mult educatia primita de la parintii nu de la cei care au grija de ei in lipsa parintilor. comunicarea si dragostea face copilul de nota 10.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 08:37

BUNA DIMINEATA! VA DORESC, O SAPTAMANA, FRUMOASA TUTUROR! In privinta, copiilor, ;societetea; nu poate face ;nimic, atunci cand ai ;un copil ;needucat;!De acasa! Nu va supartai, va sun din experienta! Azi este ;groaznic, sa fii parinte! Dar voi, trebuie sa fiti ;puternici, sa va struniti , educati, bine copiii! ;;Ca daca i-ati ;;scapat din frau; nimeni ,nu-i mai poate struni!;; V-o spun din ;experienta mea de ;mama de baieti;! Sotul era cu santierele, mai mult ;plecat eu serviciul, 2 schimburi, ei??Baietii, mult, singuri! ;Sa nu credeti, ca au ;fost;ingeri, ca n-au facut si ei diferite prostioarear i-am verificat, mereu si cand i-am prins cu minciuna i-am ;pedepsit, taindu-le din drepturi! Stati blanzi! ;Nu era internet! Era mci de fotbal disco,, si multe altele! Sa ,mai auzim doar de bine!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 08:37

BUNA DIMINEATA! VA DORESC, O SAPTAMANA, FRUMOASA TUTUROR! In privinta, copiilor, ;societetea; nu poate face ;nimic, atunci cand ai ;un copil ;needucat;!De acasa! Nu va supartai, va sun din experienta! Azi este ;groaznic, sa fii parinte! Dar voi, trebuie sa fiti ;puternici, sa va struniti , educati, bine copiii! ;;Ca daca i-ati ;;scapat din frau; nimeni ,nu-i mai poate struni!;; V-o spun din ;experienta mea de ;mama de baieti;! Sotul era cu santierele, mai mult ;plecat eu serviciul, 2 schimburi, ei??Baietii, mult, singuri! ;Sa nu credeti, ca au ;fost;ingeri, ca n-au facut si ei diferite prostioarear i-am verificat, mereu si cand i-am prins cu minciuna i-am ;pedepsit, taindu-le din drepturi! Stati blanzi! ;Nu era internet! Era mci de fotbal disco,, si multe altele! Sa ,mai auzim doar de bine!

trucami

60 mesaje
Postat pe: 27 Octombrie 2008, ora 23:28

As dori sa supun atentiei dumneavoastra posibilitatea creerii cadrului legal de-a se plati cotele de intretinere direct in contul bancar al asociatiei.

Este perfect normal ca fiecare persoana sa aibe posibilitati multiple de-a a achita un serviciu.

Toti furnizorii au deschis diverse cai in care clientii pot achita factura, cat mai simplu, stiindu-se ca oamenii sunt mai tot timpul la servici si nu acasa.

Daca sunteti de acord cu aceasta idee va rog sa semnati petitia online din acest link .

www.petitieonline.ro/petitie-p56012040.html

Daca aveti alte idei referitoare la aceasta problema le puteti scrie tot pe acest link .

Important este sa va implicati pentru a ne usura viata si in acest domeniu destul de iritant cateodata

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 01:25

;;;;;;Sa le da-ti educatie, sa-i verificati, ce fac, unde se duc si cu cine??Daca sunt ;educati atunci la scoala ;puteti cere, mai mult! Dar cand sunt ;obraznici nu fregventeaza cursurile, nu invata, ce sansa poate sa le ;ofere scoala, cand ei, nu ofera, nimic??!

razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 04:07

De la: sa_ti_zambeasca_norocul, la data 2008-09-03 20:44:41Asta este punctul tau de vedere. Scoala este obligatorie, nu este un loc de pelerinaj, pentru parada modei. Iti poti trimite copii ca pe niste cersetori la scoala? Nu cred. Suntem noi din generatia ceausista, se facea altfel de scoala, daca lipseai de la ore venea dirigintele sau profesorul la usa si statea de vorba cu parintii sa vada care este situatia. De ce ai lipsit. Acum nu se mai intereseaza nimeni, daca ai un copil care chiuleste te poti trezi intr-o zi cu el exmatriculat sau si mai rau repetent din cauza absentelor. Daca lucrezi de dimineata pana seara si iti trimiti copilul la scoala si el nu ajunge acolo, te vei intreba de ce......iti spun eu pentru ca sunt timorati, speriati de profesori. Oare ei nu au copii? Cum vor sa fie tratati copii lor de catre alte cadre didactice. Nici-un copil nu ar indrazni sa injure un profesor daca ar stii cum sa se comporte cu ei. Iti spun sigur. La ora actuala invatamantul in Romania lasa de dorit. Se degradeaza pe zi ce trece, ce educatie primesc si ce sa invete copii la scoala cum sa tipe, sa se comporte ca barbarii.

Am intrebat este tot. chiar nu mai inteleg. se spune copiii sau copii? ca 80% folosesc copii in loc de copiii. s-a schimbat regula si nu stiu eu?prea im sare in ochi! Sunt iesit de pe banciile liceului doar de vreo 3 ani si iti garantez eu... liceenii... in general... sunt foarte nesimtiti cu profesorii. sunt si profesori comunisti si invechiti sau cu principii... care mai de care insa copiii au vina lor. si as spune in mare masura. si asta iti spun eu care am fost recent pe acolo! Eu pot zice ca am primit o educatie destul de buna in ceea ce priveste scoala, am fost la scoli bune mereu... insa invata cine vrea si cine poate!

razvankyokushin

288 mesaje

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 04:15

Si sa iti mai spun o chestie.. daca tot te pricepi atat de bine la tot ce se intampla. Eu sti de ce nu mergeam la scoala in clasa a 8-a? fiindca eram intr-o scoala foarte buna(la prima vedere) cu niste colegi... fii si fiice de bogati. Daca nu aveam acum 7-8 ani... macar 100.000 de lei in buzunar nu puteam sa ies cu ei in oras macar. In timp m-am departat si am inceput sa-i urasc chiar. Se purtau oribil cu mine! Era demult si nu mai conteaza insa cazuri de genul acesta sunt peste tot. sa nu crezi ca imi prezint frustrariile pe aici insa nu prea ai dreptate. si la fel.. nu te ingrijora... majoritatea ma urasc si acum... poate ai auzit de cazul cu elevii de clasa a 8 din tg mures prinsi cu droguri in taxiuri... in drum spre sovata! :) erau colegii mei. si eram si eu printre ei poate daca imi dadea tata cu 200.000 de lei mai mult pe zi la scoala (pe langa aia 10.000-20.000 )si uite asa cred ca ajungem la parinti si nu la profesori.

razvankyokushin

288 mesaje

Postat pe: 28 Octombrie 2008, ora 04:25

sa iti zambeasca norocul.... ce ai zice daca nu aiastepta profesoara sa vina la usa dumitale.... ? ce ai face cu 30 de copii problema? cum te-ai duce la usa fiecaruia? cine deconteaza transportul? ala se numeste timp liber si voluntariat... venitul la usa dumitale. ce ar fi daca ai pune mana pe telefon 1 data la 2 saptamani sa vezi ce mai face puiul de om? sau chiar sa mergi la scoala? sau sa te prezinti la sedinte? aveam colegi in liceu... care parintii lor nu au venit deloc in 3 ani la scoala. si dupa 3 ani se mira ca... VAI... DAR CE E CU NOTELE ASTEA... bla bla bla. ! sunt scarbit! crede-ma! ai mei nu mi-au verificat niciodata temele. la scoala ma verifica de obicei. insa cand nu o facea... atunci aduceam bomba. si stii de ce? pt ca eram doar un copil ce nu se gandeste la consecinte! stii cand am gandeam la ele? dupa o discutie cu tata...dupa cele facute! si acum sunt bine mersi!

ali18_mo

3 mesaje
Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 02:03

buna , am vazut si eu o gramada de pareri. si eu sunt elev, doar ca sunt deja trecuta de clasele primare, liceu...sunt la facultate..dar am vazut cu mare groaza ce se intampla i invatamatul nostru...hai sa nu mai acuzam atata profesorii, mai sunt si uscaturi in sistemul nostru de invatamant, dar daca elevul vrea sa invete...merge la scoala si nu conteaza ca are familie bogata cu pile si relatii...merge sa invete si incearca sa faca ceva pentru el in viata asta si nu pentru parinti sau profesori. si eu am avut profesorii "tirani" in liceu dar cand am ajuns la facultate le-am multumit din suflet ca au fost severi cu noi, pentru ca asa am invatat si mi-a fost mult ma usor la facultate.
vad ca mai noi elevii de la liceu, facultate merg la scoala doar sa treaca clasa sau anul, nu mai invata, nu-i mai intereseaza decat sa faca bani, sa fie in pas cu moda, sa fie smecherasi si doar atat.
eu zic ca principiile din familie, cei 7 ani de-a casa si influenta pe care o au parintii asupra unu copil conteaza cel mai mult. daca parintii sunt interesati de situatia copilului si pun picioru in prag de multe ori nu se va ajunge la absente si plecari de la scoala fara motive...dar in acelasi timp trebuie ca parintele sa gaseasca calea de mijloc intre ingaduinta, intelegere si severitate...asta ii cel mai important lucru, sa-i oferi copilului o prspectiva, sa inteleaga de ce merge la scoala si pt ce merge acolo sa invete. merge acolo pentru el, nu ca sa-si faca parintii mandri, nu ca sa isi etaleze bogatia, pilele, saracia, smecheria...ci pentru EL.
am avut si eu colegi si bogati, saraci, cu pile, cu relatii...dar eu am fost printre elevii care s-au nascut intr-o familie modesta, fara relatii, fara prea multi bani, dar am ajuns o mandrie pentru parintii mei pentru ca au stiut intodeauna sa ma invete si sa-mi arate ce conteaza mai mult in viata asta...si pentru asta le multumesc toata viata si de asemenea si la profesorii comunisti cum ziceti voi pe care i-am avut si care m-au invatat carte, nu sa chiulesc de la scoala....am avut si eu greutati, ca orice elev, dar cu munca am trecut peste toate.
asa ca haideti sa nu mai punem vina pe unu si pe altu si sa ne uitam fiecare in familia lui, la ce ii invatam noi pe copiii nostri in primu rand...si apoi sa ne uitam la profesorii care incearca si ei sa ii invete ceva despre viata asta.
imi cer scuze pentru mesaju acesta lung si sper ca v-am ajutat cu o idee di partea unui elev care a ajuns acolo unde isi dorea prin munca, invatatura si cu ajutoru parintilor si al profesorilor...

ali18_mo

3 mesaje
Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 02:13

si mai vreau sa adaug si eu ceva...sunt elevi prea tupeisiti, prea nesimtiti cu profesorii si la un moment dat si ei se satura de comportamentele acestor elevi...si vor fi severi si cu cei care nu merita...da, pt 2-3 elevi nesimtiti sufera o clasa intreaga si nu ar trebui...asa ca parinti, educati-va copiii!!!! interesati-va de ei daca nu aveti incredere in ei 100%, fceti din ei oamnei si nu smecheri, drogati si nesimtiti...ai mei nu au stat cu gura pe mine sa invat niciodata, dar am stiut eu ce aveam de facut, am mai luat si note mici, dar am recuperat eu fara sa afle nimeni...daca aveti copiii cu capu pe umeri, cu cei 7 ani de acasa n-o sa va faca niciodata de rusine.
si apropo....nu-i invatati cu atata internet, calculator, jocuri...nu le stricati copilaria cu nimicuri dinastea. stiu ca e greu cu tehnologia di ziua de azi, dar tot ei vor avea de suferit..pt ca pana la urma in primii ani de scoala calculatorul, jocurile pe calculator nu-i invata nimic bun...doar ii strica..asa ca sa-i invatati sa-si raisaca coplaria ca ii cea mai de pret.

roxafoxa

34 mesaje

Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 16:31

bravo ali 18 mo este cea mai pertinenta opinie de pana acum.

ionut_mitnick

12 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 5 Noiembrie 2008, ora 11:19

pt. ali18_mo: o sa ai un succes nemaipomenit... in mediul academic... si cam atat....
in ceea ce priveste invatamantul pana la liceu (inclusiv), sunt perfect de acord ca sunt informatii de care avem nevoie in formarea noastra ca si oameni, in formarea unei culturi cat de cat, in intelegerea fenomenelor care ne inconjoara si de care o sa avem nevoie etc. Vizavi de profesori sunt si buni si rai (nu vorbim de toleranta fata de elevi, ci de calitatile lor de a fi profesori).
Pana la un punct scoala este bine structurata, doar ca lipsa salariilor corespunzatoare, lipsa evaluarii corecte a profesorilor si nu in ultimul rand, lipsa de buna crestere a unora dintre copii duce la aplicarea proasta a acestei structuri si implicit la rezultate slabe ale sistemului.
Tragedia invatamantului romanesc incepe insa in mediul universitar, si acum o sa intelegeti aluzia putin rautacioasa (imi cer scuze daca am suparat) la adresa lui ali18_mo; pana la finalizarea liceului sunt perfect de acord cu ce a spus, este necesar si daca faci eforturi, cu toate problemele poti sa inveti (este si cazul meu).
Dar acuma as dori sa vb putin despre mediul universitar, in aceasta directie imi permit sa va aduc un exemplu (pe mine...): facultate: Aut si Calc, dupa finalizare: inginer (la mine sigur, la mare parte din colegii de fac. teoretic) .... de ce teoretic? pai sa va explic: dupa finalizarea primului an de facultate am avut ceva probleme financiare in familie, motiv din care m-am vazut fortat sa ma angajez... am prins si eu un post amarat de tehnician IT, care dupa ani de munca si studiu individual l-am transformat in Administrator de Retea, ulterior in Director IT (la o institutie financiara respectabila), iar acum... Director general la propria mea societate, tot in IT... a fost un proces ce a durat 5 ani..., timp in care am repetat 2 ani de facultate si inca nu am reusit sa o finalizez...
Motivul? a-ti putea spune ca nu am invatat, ca nu m-am ocupat de scoala, la prima afirmatie va contrazic, am invatat enorm, mii si mii de documente, unele de zeci de mii de pagini, si de tratate de specialitate, caci altfel nu as fi putut sa imi desfasor activitatea... am ajuns sa cunosc sa proiectez si implementez aproape orice fel de retea de voce sau date, video/audio, conferinte nationale/internationale, servere dedicate - cu pana la sute de mii de utilizatori unici/zi, retele electrice, sisteme de securitate, etc... toate prin multe nopti de nesomn si de munca pana la epuizare. La a doua afirmatie..., nu m-am ocupat de scoala..., nu va contrazic, si va explic si cauza: pe masura ce am inceput sa sap din ce in ce mai mult in practica, am observat ce absurditati poate facultatea sa spuna, care e calitatea informatiei si care o sa fie utilitatea ei cand ajungi inginer... si anume... calitate 0, utilitate 0 (imi pare rau ca nu pot pune semnul de multimea vida... ca ar fi mai potrivit).
Permiteti-mi sa va explic: materie - programarea calculatoarelor (necesara ca si inginer in IT), aparitia ei in modul complex cunoscut astazi: dupa 1995, varsta profesor 73 ani, limbaj programare... pascal. Scopul era bun, sa invatam programare, unde intervine problema? pascal nu se mai foloseste in practica de vreo minim 20 ani, profesorul nici macar pascal nu stia... facea greseli fatidice la tabla.
Acuma cine vrea sa spuna ca am facut pascal ca sa invatam "baza" sa intelegem de unde vine ce avem momentan in piata ii spun 3 lucruri: 1 - se poate intelege la fel de bine cum functioneaza si de unde vine si pe un limbaj avansat (C#, EJB, .NET, C++, Perl, Bash etc) - eu asa am inteles, nu de la scoala, asta fara sa faci istorie in calculatoare; 2 - ce cauta un domn care isi cauta tastele (cauta literele pe tastatura) cand scrie un text la tastatura si cu o varsta respectabila, la care eu nu indraznesc sa sper ca o sa traiesc atat; la catedra de programare???? 3 - Cum poate un profesor care nu a lucrat nici o ora in practica sa ma invete pe mine sa fiu inginer? Si aici pun o intrebare retorica: de ce peste hotare, la universitatile respectate nu poti sa te faci prof. univ. fara macar 5 ani de experienta practica in productie?
Am dat un singur exemplu de materie, si asta era practica, exista multe materii care is doar ca sa aiba profii catedre..., acuma sunt in an terminal (cu greu, ca daca nu reproduci antichitati poti sti cate tehnologii avansate vrei, ca nu treci) si pot sa va spun cu parere de rau, ca din 5 ani de facultate am avut doar doi profesori capabili la cerintele actuale: la Java si la electronica, culmea, amandoi is tineri, si amandoi lucreaza si practic in propriile lor societati comerciale..., cu diverse proiecte pentru firme de peste hotare...
De ce se ajunge in situatia asta? doua motive: primul - profesori batrani, plictisiti, cunostinte actuale 0, care nu vor sa paraseasca catedra si in mod stupid nici nu ii da nimeni afara, plus ca intre timp materia ce au predat-o la vremea ei nici macar nu se mai foloseste si este complet inutila. Al doilea motiv: chiar si unde sunt profesori tineri sunt incapabili din punct de vedere al cerintelor pietei. motivul e simplu: termini facultatea... esti bun pe IT (cazul de fata), ce faci? te angajezi in fac. la un salariu de inceput de 700 RON sau te duci la o firma privata unde iei cam in jur de 500 euro pt inceput. In facultate poti spera sa iti creasca salariul peste vreo 4-5 ani, in practica daca esti bun, poate creste dupa 2 luni..., sincer, cine nu alege practica, in acest context... insa ce se intampla, cine ramane sa fie profesor? va spun eu: cei care au tocit litera cu litera nulitatile predate in facultate, si la fel ca si mentorii lui, nu e capabil sa lucreze practic si va preda si el exact acelasi lucru ca si mentorii de la care a invatat, facand calitatea invatamantului universitar si mai slaba... Pt informatia d-voastra, nu vb de o universitate particulara de care nu a auzit nimeni, ci vb de Univ. Tehnica Cj-N, teoretic una dintre cele mai bine din tara...
scuzati dimensiunea acestui mesaj, dar si chir si asa nu stiu daca a fost suficiet de bine explicat fenomenul pentru a constientiza in totalitate tragedia invatamantului romanesc universitar. Recomandarea mea este... cine isi permite sa nu faca facultatea la noi, sa fuga de univ noastre cat vede cu ochii si sa faca studiile la o univ serioasa din vest...

florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 17 Noiembrie 2008, ora 22:01

Scoala,la fel ca si viata social-culturala este in cadere libera.Eu cred ca aceasta situatie este gandita de cei ce au tot interesul sa manevreze dupa interesul lor MASELE.Scoala este institutia reprezentativa.In numele democratiei elevii de la mic la mare fac cam tot ce vor.Profii ,din ce in ce mai slab pregatiti.Din clasele a 6-a,a 7-ea, se intalnesc in v.c. si lasa pe jos prezervativele murdare....Cei mai multi....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 17 Noiembrie 2008, ora 22:32

... aoleu frateeeee, iar problema cu diplomele ... vechea boala romaneasca, n-are gogutza diploma se usuca datatorii de viata de oftica ... NICAIERI nu am vazut o lume a III cu mai multe pretentii ... numai in ro gasesti gramezi ingineri care NU SINT INGINERI ... gramezi de doctori care nu sint doctori ... gramezi de muncitori care nu sint muncitori ... nu pot sa inteleg un lucru, un muncitor open mind ar putea cistiga in 5 ani mult mai mult decit un inginer si ar putea face facultatea imdeiat dupa cind intelege valoarea ei ... dar in ro, TOTUL se reduce la spoiala ... nu dau exemple, dar de vreo 4 luni lucrez in ro ... MAMAaaaaaaaaaa e incredibil ... ingineri care lucreaza ca dactiligrafe (se plateste bine, cica, ptr. seriozitate) sau fac pe dictatorii de ultima speta ... doctori care asculta sfaturile pacientilor si ii trateaza dupa cum li se sugereaza ... si ... si ... si ... o LIPSA CRASA DE PROFESIONALISM spoit cu pretentii ... muncitorii de multe ori sint cu mult peste acestia, cel putin ca meserie ... sansa le-o ofera doar munca, ambitia, seriozitatea, corectitudinea ...

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 18 Noiembrie 2008, ora 07:23

Invatatura si cultura reprezinta cea mai importanta investitie pentru un om normal . Adica pentru un om care are de gand sa fie cetatean si sa traiasca din munca sa . Unii vor sa traiasca din furat sau din prostitutie . Asta este cu totul altceva ! Atrag atentia ca piata prostituatelor , cantaretilor si fotbalistilor , tinde a se satura . Cat despre excroci , nu se stie . S - ar putea sa se cam sature lumea de ei intr - o zi ! S - ar putea sa ii astepte streangul !

obliografic

1094 mesaje
Postat pe: 18 Noiembrie 2008, ora 20:57

Va rog sa cititi ca sa va convingeti ce fac dascalii nostri in scoli
www.obiectivdevaslui.ro/articles_details.php?page=&articles_id=88

CELUI MAI BUN PRIETEN Cand tu razi, rad si eu. Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui. Cand tu plangi, plang si eu. Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu. Cand tu te arunci in cap... O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 00:01

UN JOB BINE PLATIT,IN INDUSTRIA PORNOGRAFICA!PARINTI AR PUTEA REALIZA PANA LA 50.000EURO DIN ASTA ASA CA MAI GANDITIVA,DATIMI MSJ. SI DUPA ACEEA MAI VORBIM!

silenia

2 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 18:45

Buna seara!!!!am o intrebare poate cineva citeste si imi da un raspuns
..baietelu meu este in clasa2 ,sambata l-am internat in spital cu diagnostic interocolita ..luni mam dus sa spun invatatoarei ca,este in spital ..dansa a iesit si m-ia spus ca,copilu meu are hepatita i-am spus ca,nu este adevarat.. ca,a sunat de la sanepid la scoala...-i-am adus analizele si externarea din spital ....m-ia spus ca,de ce m-am suparaty...una dintre mamici mi-a spus ca,ascund ceva ca,ea crede ca,baiatul meu are hepatita.......unde sa mai ma duc? ce analize sa-i mai fac?????? nu mai pot ma doare capul ingrozitor....au spus ca,daca nu avea ceva nu ma suparam..sunt eu nebuna????eu cred ca,orice mamica facea la fel ...multumesc

silenia

2 mesaje

Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 19:02

uffffffff...ce dreptate ai !!!! eu trec printro situatie dasta

boamfa_ion

86 mesaje
Postat pe: 27 Noiembrie 2008, ora 11:53

imi aduc aminte poate cu nostalgie de vremurile cand eram elev in clasa I a si tare as mai vrea sa am anii de atunci(din pacate nu se poate). dar ceea ce imi aduc aminte cel mai bine este faptul ca erau niste baremuri de pregatire clare pentru promovarea in clasa a II a si cine nu le indeplinea ramanea pur si simplu repetent(la mine in clasa au fost 2 astfel de exemple)
la ora actuala elevi de clasa aIX,X si XI nu stiu sa scrie si sa citeasca. vrea cineva sa ma convinga ca aici e vina scolii? de acord e vina invatatorilor care pentru a nu fi terorizati de sefi imbecili care nu au dat in viata lor pe la catedra ii trec. dar numai ei au vina? nu carecumva acea structura anacronica(care in multe tari din UE lipseste) numita ministerul invatamantului are vina principala? nu carecumva aberatiile lor duc nivelul invatamantului romanesc acolo unde e acum(adica la zero)?. in primul rand intreg personalul din conducerea acestui minister impreuna cu parazitii care formeaza inspectoratele scolare isi permit sa incalce cu buna stiinta legea invatamantului si actele legislative anexe care fac parte din aceasta(ma refer la regulamentul scolar). incercati sa aplicati regulamentul scolar unui elev de clasa a V a si veti constata ca toata gasca de nulitati si paraziti va va sarii in cap sustinand ca 10 clase sunt obligatorii. si aici voi face 2 precizari:
1 regulamentul scolar,parte integranta a legii invatamantului(lege organica care poate fi schimbata doar de parlament si numai in anumite conditii) precizeaza la art.118 ca elevul care a acumulat 40 absente nemotivate este exmatriculat. nu precizeaza ca aceasta nu se aplica si la clasa I a. luati orice catalog de scoala generala si numarati absentele. o sa va ingroziti. ceretile aberantilor din inspectoratele scolare explicatii si veti vedea ce anomalii va vor spune
2. in legea invatamantului este precizat clar ca 10 clase sunt obligatorii. de acord. dar nicaieri nu se impune ca cele 10 clase sa fie facute in 10 ani. pot fi 11,15,20. de ce e nevoie sa ne intoarcem la vremurile in care se raportra cincinalul in 4 ani si jumatate(sau pe jumatate)
in alta ordine de idei oare familia nu are nici o obligatie din punct de vedere al educatiei? poate scoala sa suplineasca incultura,obraznicia si reaua vointa cu care copii vin la scoala? poate un invatator sa aplice legea care interzice accesul cu mijloace de comunicare in clasa ca copii unor parinti de o toparlanie iesita din comun sa vina la scola cu telefoane mobile ultimul racnet(si multi urla ca n-au bani de paine sau caiete) cand mama sau tatal vin si isi impun si cu forta parerile in scoala si cand mutantii care conduc invatamantul le dau dreptate in ciuda legilor?
poate ar fi necesar sa ne amintim de una din comorile literaturii romane si sa-l recitim pe Creanga cu ale sale Amintiri din Copilarie.
dar in rpimul rand ar trebui aplicata legea atat impotriva elevilor cat si impotriva asa zisilor dascali care fac scoala de ras
de aia am ajuns unde am ajuns si de aia ne mira ca sondajel indica un grad inale de semianalfabetism la elevii nostri
CUM NU VII TU TEPES DOAMNE

georgiana_lascar

1 mesaj
Oras: Braila

Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 01:24

Ellevii nu sunt "terorizati", pentru ca acum domnul elev nu este atins nici cu o floare, conform noilor reguli. Insa invatamantul era de o calitate superioara atunci cand chiar erau terorizati elevii, iar bataia sau pedeapsa corporala/penalizarea era la ordinea zilei. Nu zic sa se revina asupra acestor tratamente - chiar sunt impotriva lor; ceea ce vreau sa adaug este ca vina in mare parte tine de educatia primita in familie (sau mai bine zis, lipsa ei). Parintii sunt mult mai preocupati de grija zilei de maine, isi iau cate 2/3 joburi iar copilul ramane manipulat de catre media pedominant agresive de astazi. Pe de alta parte si trusturile media cauta audienta si bineinteles ca o castiga prin "senzational", inedit si mai incalca deontologia jurnalistica si chiar regulile morale, de bun simt. Deci vina este a societatii in ansamblu - e un cerc vicios...

norocel_marinescu

3 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea

Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 13:11

Daca vor iesi la fel ca incultul ala care nu stie ca "nostri" se scrie cu doar un singur "i", vai de capul lor...

ram_craciun

4 mesaje
Postat pe: 24 Decembrie 2008, ora 14:41

Buna ziua si Craciun fericit!
Jumatate din cadrele didactice existente sunt performante si cu studii net superioare celor predate, restul jumatatii sunt "uscaciuni"!!! Cum ziceti unii dintre dvs. Fara grade perfectionari studii si cursuri pt. a se adapta cerintelor din prezent. Eu le/as spune depasiti si suplinitori cu Lic de mecanica fina etc...
Sunt deja intr/un an 9.000 de posturi vacante si lunar apar altele... Deci se pleaca... Elevii nu sunt terorizati ci din contra sunt cei care terorizeaza. Fac ce vor si daca vor!
Elevii cu parinti influenti si cu bani nu prea mai sunt in scolile de stat... au migrat la 1300/1800 euro/luna taxa de scolarizare la privat: Mark Twain, Sc americana...
Tot ce v/am scris sunt lucruri reale si nu din auzite...
Tot ce fac, fac din pasiune si atat... Ca alearga sc particulare dupa cadre didactice specializate si cu experienta, deschise la nou...
Acolo intr/adevar sunt ingraditi profesorii de catre parintii care achita taxele de scolarizare si implicit salariile lor... Elevul nostru stapanul nostru!
Va urez Sarbatori fericite si fiti optimisti... poate va fi mai bine daca si noi vom dori si vom depune eforturi reale... nu vorbe!
Un cadru didactic

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 24 Decembrie 2008, ora 19:04

In concluzie, cine vrea sa invete, invata ! Cine nu vrea, sa fie sanatos !
Se da vina pe profesori pentru ca este cel mai usor lucru si parintii isi cred copii. Nu prea le trece prin cap ca domnii copii mint !
Sunt si profesori de rahat, asa este, dar copii care doresc sa invete o pot face. Oricat de jalnic ar fi sistemul de invatamant in el se poate invata. Cine vrea. Cine nu vrea spune ca e de vina profesorul , sistemul, societatea, clasa politica, mama mare, criza mondiala, ... oricine in afara de domnul scolar....

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

69 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 22:12

Nu sunt deacord cu bataia, dar nici cu limbajul vulgar. Eu am un fumator in casa 6.5 ron /zi, pute a tigari de 20 ani, cand i-l caut este la tigara, merg undeva cu el fuge afara la tigara. Tigara mi-a rapit tot timpul pe care trebuia sa-l petrecem impreuna. Dupa sex este fulger la tigara.
Stie profa' asta ceva.

Fosta membra 9am.ro

69 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 22:30

ionut_mitnick ai perfecta dreptate, eu sunt la master si constat exact ce spui tu, cred ca moda este sa cumperi examenele de la ramolitii de comunisti (profesori) si lucand sa inveti

Fosta membra 9am.ro

69 mesaje

Postat pe: 27 Decembrie 2008, ora 22:59

Este greu de spus: ,, cine vrea sa invete invata'', la fiul meu in clasa la teza unica la mate din 21 elevi 14 au luat sub 5, de ce? Profa este o idioata fara cei 7 ani de acasa, pacat ca are cca. 48 ani. A distrus copiii, a reusit nenorocita, cea mai mare nota 6.5. Al meu are 9.10 dar este meditat de alta profesoara din scoala, care are note de peste 9 cu 11 elevi. Idioata de la clasa cu meditatii are maxim nota 6.5, copii sunt buni profesorii si parinti gresesc.
O alta problema grava este ca nu au aceleasi sanse, cei meditatii, de regula, au note mari fata de ceilalti. Sa nu fiti rautaciosi ca meditatiile inseamna multa munca din partea copilului si efort financiar din partea parintilor. Dar ce sa zic de cei care pierd timpul si banii cu o idioata cum este profa de la clasa? Plus ca timpul lor nu valoreaza nimic, are un profesor dreptul sa-i manance copilaria ( orele de la scoala pierdute) cu incompetenta, idiotenii si frusrarii proprii?

florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 15:03

Coana parhon,va permiteti sa dati numele unui cadru didactic "idiot".Este una din explicatiile din care reiese motivul prostiei multor elevi....Explicatia care cuprinde interesul major al in tregii societati este interesul politicienilor,chiar la nivel mondial.Interesul celor ce conduc este sa aiba o mare masa de alegatori usor manevrabile,usor de pacalit,usor de mintit.Un exemplu de curand sunt propunerule celor mai puternice (trei) de la noi...Nimeni nu-s bate capul cum sa ....scoala mai bine,cum sa...plateasca ,sa atraga profesori bine pregatiti.Ce interes au?...Din contra...Sa dai vina pe scoala ,ca parinte inseamna vederi scurte ,limitate,incultura,ca faci parte din cei ce l-au votat pe iliescu,constantinescu,basescu,....Ei reprezinta partidele care v-au pacalit,iar d-stra dati vina pe "idioata" de...Chestie de educatie,de scoala pe care ati absolvit-o,de cultura,....

rinso54

14 mesaje
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 19:04

Bai "Desteptilor"! Chiar mai crede vre-unu din voi ca mai trebuie scoala!? Sau mai bine zis numai scoala?
Lasati-mi batranetea linistita ! Nu fi-ti ridicoli. Vreti un exemplu? OK!
Ziceti-mi si mie, ce daca Victor Ciorbea a fost SEF DE PROMOTIE!? A FOST CE A FOST, dar acum e de "RASU` LUMII"! BOC la fel, baiat "harnic" la scoala lu` peste, a ajuns ce-i azi dar, pe pariu, AJUNGE CA CIORBEA!!!! Si exemple as mai putea da insa, fara sa va plictisesc, va rog sa priviti in jur si o sa vedeti "alti tipi de succes" care, neconsiderand scoala clasica, au furat cunostinte temeinice din "scoala vietii', acolo unde profesorii SUNT EXIGENTI, nu sunt "platiti de la buget", si BAZEAZA "LECTIILE' PE PRACTICA.
Doriti exemple!? OK! Un Madalin Voicu, un Mazare, un Oprisan, un Tiriac, Copos, Penescu....
VA SPUN, din toata sinceritatea de care sunt capabil ca, DACA AR FI FACUT NUMAI ACADEMIA, Base s-ar fi "INECAT", Generalii pu-lii ar fi ramas "SERGENTI"(ceea ce de multe ori raman), iar restul...niste sarantoci !
Cheia SUCCESULUI in ziua de azi, pe langa "bruma" dobandita in scoala clasica( pentru care profesorii nu merita nici salariu actual), ESTE SCOALA STRAZII. Aici inveti abecedarul "succesului", LOIALITATEA, CORECTITUDINEA si, ce-a mai Inalta treapta a succesului, TRADAREA!
Nu mai vorbesc, ca om de succes, nu poti sa nu ai o constitutie fizica PERFECTA, PE CARE SCOALA NU TI-O GARANTEAZA.
CHIAR NU VEDETI CA INTELECTUALII, bazati numai pe scoala clasica, TRAIESC IN "LUMEA LOR"? Sunt atat de "DUSI" de val ca NU POT INTELEGE LUMEA REALA. Pur si simplu traiesc in "bibilioteci". Unii "VISEAZA" mai cu "stanga" creierului, altii mai cu "dreapta". SINGURII CARE SUNT INTRE EI, pentru echilibru, SUNT CEILALTI, care au facut din strada biblioteca.
CEL MAI MARE RAU al vietii noastre publice sunt INTELECTUALII FARA OPINIE! Chiar mai rau decat CEI DE STANGA care sunt prin natura lor UN CANCER.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Ce viitor oferim copiilor nostrii, cand scoala nu le ofera nici-o sansa!
Mergi la: