Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 14:01
PALINCA AM DAT-O DE-O PARTE DE MULT. NU MAI MERGE....NIMIC....
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 15:02
Binenteles ca dupa ce veneam de la scoala trebuia sa fac lectiile. Prilej pentru mama , ca sa ma mai spuneasca putin. Cateodata mai le saream , spunand ca nu am nimic de scris sau ca nu trecusem la o alta lectie mai departe. Dar asta nu dura prea mult. Eu stateam cu Any in banca a doua de la perete. Asta pentru ca nu vedeam bine la tabla. Si asta am facut-o de-a lungul timpului si la liceu pentru a vedea mai bine la tabla. Nu stiam ca nu vad, normal Ai mei nu s-au interesat de aceasta problema. Am descoperit de abia cand m-am dus in armata la vizita medicala. Au stat cam in dubii dar pana la urma mau primit, spre disperarea mea. Si s-a confirmat faptul si mai tarziu dupa alti 2 ani , cand am venit din armata, la angajare. Abia atunci am mers la medic si mi-a prescris ochelari. Aveam -3 la dreptul si -1 la stangul. Dupa operatia de la ochiul stang, ramanand numai cu dreptul, acesta a evoluat in bine scazand dioptria la -1 Unde a rama s pana azi. Purtam numai ochelari numai pentru distanta. Ma mir si acu, cum am putut trage fb, la trageri, ca vedeam tinta in ceata. Am fost primul din pluton. Si cum spuneam in fata mea era un baiat care din acelasi motiv , dar mult mai grav , statea si el in prima banca. Era cel mai linistit baiat . Era de o timiditate strigatoare. Statea tot timpul cu capul in jos. Dca il intrebai ceva , mormaia ceva. Asta i-a daunat o vreme si la lectii, unde invatatoarea crezand ca nu a invatat , nu-si mai batea capul cu el. Am incercat sa intru in vorba cu el. S-a lasat greu. Raspundea monosilabic tot timpul . Era considerat`prostul `clasei. Il chema Tutu Manole. Incet , incet prin mine am reusit sa-l integrez in randul celorlati colegi. Fetele nu-i dadeau nici o atentie. O data s-a scapat pe el in timpul orei , ne cerand voie la invatatoare. Fapt care a trezit rasetele colegilor de rusinea lui. Era sub orce limita. A doua zi nu a mai venit la scoala. Invatatoarea , observand ca comunicam mai mult cu el , ce azis : Dute Grigoriu- le la el acasa si vezi ce are. M-am dus cu un coleg de sacara- ca statea la bloc - si de clasa ,la el , cu unul Rainov � a murit saracu de inima � cand era in clasa a ii-a .....Cand am ajuns la el , m-ama speriat ca acolo era un altul. Din `mutul cum ii spunea toti ,era de o obraznicie nemai intalanita, la el acasa. Statea cu bunica si un unchi. Probabil de asta. Odata chiar s-a inbolnavit si invatatoarea ma trimitea sa-i duc lectiile. Azi asa maine asa , a prins coaja omul. Nu ma mai lasa sa plec acasa. Ca sa ma joc cu el . Dupa ce terminam de scris temele ma mai jucam si eu. Intr-un tarziu , cand reuseam sa fug mai mult , ajungeama si eu pe la16 acasa. Mama si tata de abia ma asteptau. Dupa ce ma scarmanau bine ma punea sa le spun povestea. O vreme a mers asa. Veneam mereu pe la 4, spre disperarea parintilor mei si a mea. Parintii lui Tutu erau si ei severi. Dar mi-au acceptat compania. Incepuse sa se schimbe si la scoala . Incepuse sa-si intre in rol. Facea numai prostii, iar eu o luam in locul lui. Incepuse sa ia si note mai bune. Iar nivelul meu incepuse sa aibe de suferit. Invatatoarea pentru a ne impulsiona si de a ne rusin de noi insine, ne-a facut un tabel mare ca un grafic in care pe axa y erau numele colegilor, iar pe axa x erau notele proaste pe care le trecea in randul nostru, dupa cum fiecare le primea la obiectul respectiv. Odata parintii mei ducandu-se la o sedinta cu parintii, l-a cunoscut si pe Tutu al meu, iar dupa cum l-au vazut mi-a spus ca asta nui poama buna, si sa termin cu el. Eu aveam o incredere oarba in el, cea ce m-a costat in continuare. Invatatoarea ca sa scap de el i-a zis mamei lui Tutu ca eu saunt cele mai obraznic din scoala. Fapt ce m-a suparat si m-a demoralizat foarte mult. Mama lui de abia a asteptat. Ia interzis si lui sa se mai vada cu mine. Eu am continuat sa raman prieten si cu el. In spatele meu era un alt baiat care statea si el prinimprejurimile scolii. Avea si el o colega de banca Zorina. Pe vremea aia era un serial la radio :`` intamplarile lui Gruia Grozovanu``. Imi placea nespus acest serial si asteptat cu nerabdare sa vina Duminica ca sa-l aud. Asa ca , ma transpuse in piele lui `gruia` tutu era un capitan de-a lui gruia iar Calici � asa il chema pe colegul din spate- era Cobuz. Si pentru ca acolo era si iubita lui gruia , pe nume Vochita , acest rol l-a luat colega mea Boroda Any. Cred ca- i placea acest rol. Odata nu stiu ce �mi veni, am scos piciorul afara din banca , in intervalul dintre banci, fara sa-mi dau seama si stateam asa cu el afara. Invatatoarea o striga pe colega lui Calici , Zorina- ii spuneau toti ``Zurlia``- Iar aceasta ori ca nu observase piciorul meu ori nu stiu ce alta pricina, se impedica de piciorul meu si era sa cada, cata era de lunga, Noroc ca s-a tinut de o banca vecina. Invatatoarea m-a si chemat la ordine. Mi-a aplicat niste lovituri la palma cu linia ei `speciala`, ca nu-mi mai simteam nimic la ele , asa de tare se inrosisera. Any , a incercat sa ma compatimeasca, luindu-mi mana si masand-o usor. Am, ridicat privirea la ea, si atunci am vazut pentru prima oara , cum ochii ei straluceau. Poate si de durere ,dar stiu ca asta m-a facut sa izbucnesc pentru prima data, in plans ,in fata colegilor. M-am simtit groaznic. Mi-am data seama ca tinea la mine. Asta se petrecea prin clasa a 3-a sau a 4-a. M-am dus cu ea o data la ea acasa, ca s-o iau la film. Ne daduse bilete de la scoala. Rula , nu mai stiu ce un film la cinematograful `Tiglina`. Era cu mama s-a si cred ca si cu o matusa. Stateau la o garsoniera la Blocurile A8. Stiu ca mi-au dat mama ei sa mananc. Any mai avea si un frate mai mare cred ca prin clasa a 7 sau a8-a. Dar nu am mai vazut filmul ca era doliu national , murise Gheorghe Gheorghiu- Dej. Era in `65. Soarta era sa faca ca sa vorbesc cu mama ei dupa ani de zile nestiin unul de altul. Dar asta mai tarziu.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 17:41
Ei dar sa nu credeti ca in fiecare zi era , batae la scoala. Nu , mai erau si cateva zile insorite, ce-i drept destul de rar .Important ca erau. De pilda la ora de sport sau de educatie fizica cum se spunea , cand afara era urat, stateam in clasa si jucam diferite jocuri. Unul era cu `crabii si crevetii``, altul era cu strigarea colegilor, dar era unul care mi-a placut foarte mult. Se numea `In Romania mare`. Alegea o pereche invatatoarea din clasa. Acestia ieseau in fata clasei la tabla . Se intorceau cu spatele si alegeau un cuvant dintr-un domeniu. Cand se hotarau ,se intorceau si scriau pe tabla prima litera si ultima, punand linii, in locul literelor. Un fel de `spanzuratoare`. Apoi intrebau din copii din clasa. Urma urmatorul text: `` Am fost in Roamania Mare si am adus un nume de lucru sau finta � ce era el- incepe cu x si se termina cu y ``� de exemplu. Apoi toti unul cate unul isi incercau norocul . Unii mai ghiceau altii nu... Cel, sau cea , care ghicea trebuia sa aleaga o culoare sau alceva la care se gandise cei doi. De ex. Eu sunt rosu tu esti albastru. Iar cel care ghicea spunea ca vrea rosu. Apoi se alatura la cel sau cea care ramase la tabla, celalat trecand in banca, si jocul continua, pana la terminarea orei. M-am plimbat si eu pe la tabla ghicind destul de des. La unii nu prea le convenea. Unii stateau mai mult la tabla fiind mai norocosi. Incepand de la clasa a doua sau atreia incepuse sa ne faca pionieri. Erau facuti primii care aveau note mai bune. Se organizau serii de cate 4-5 viitori pionieri. Toate acestea se tineau cu fast, cu angajamente scrise, etc. Mie mi-a venit randul la a treia serie, impreuna cu alti doi colegi. In alta zi aveam ora de istorie. Acasa am incercat sa invat toata seara lectia. Era 12 noaptea si eu nu reuseam s-o invat. Cat s-au `chinuit` ai mei sa ma faca sa invat mai repede, nu au reusit. Dimineata pe la 6 � ca invatam dimineata- ma scoala mama , si ma pune sa repet lectia. Era despre cucerirea Daciei de catre romani. A ramas mama foarte surprinsa cand i-am spus lectia cuvant cu cuvant ca in carte. Mi-a spus bravo, si am plecat la scoala. Aici cand a venit ora de istorie invata toarea a intrebat cine vrea sa spuna lectia. Eu ama ridicat mana. Invatatoarea usor surprinsa , mi-a dat totusi cuvantul. Am spus toata lectia spre uimirea si a ei si a colegilor. Atunci mi-a spus prima data : Ei vezi ca poti?`. Si mi-a pus 9, dupa care a dat cuvantul la alt elev. Dar nu totdeauna eram pregatit . Nu stiu cum facea ca mereu ma prindea si in off side. Si atunci ma dojenea: esti branza buna in burduf de caine. Apoi ma sanctiona in mod corespunzator. Cu cate o nota mai mica. Tutu al meu pe zi ce trecea faceam o multime de prostii cu el. O data un elev pe nume Fratila Ghe. A venit cu un clasor cu timbre. Ne-am uitat toti la el in recreatie. Apoi restul au iesit afara. Ramasasem eu si tutut si fratila . El a pus clasorul in banca si a iesit afara. Am iesit si eu. Dupa recreatie a constata ca clasorul lui disparuse. Findca eu ramasesem in clasa la urma s-a luat de viata mea. Tutu nu a zis nimic si nici pe el nu l-a intrebat nimeni nimic. M-a facut hot. Nu am suportat si m-ama indreptat spre el cu gandul sa ma apar. Dar el a fost mai iute ca mine. Cand a venit invatatoarea a incercat sa aplaneze situatia. Se luase de mine nevinovat. Mai tarziu aveam sa revad clasorul de timbre la Tutu acasa. Atunci am inteles ca cea ce facea el nu era bine si incet incet am incercat sa-l evit . Tata era impotriva acestor manevre. Mereu imi spunea ca daca gasecti ceva nu vii cu el acasa. Indiferent ca era creion toc sau stilou. Il dai invatatoarei sau colegului care l-a pierdut. Si acu am castigat increderea in colegi convindu-se ca eu nu furam. .Si incet incet a venit si clasa a � IV-a . Cand ne-ama despartit de invatatoarea noastra. Cu toate ca s-a purtat militareste cu noi, pe unii i-au cam afectat. Si astfele intram intr-o noua era ciclul 2 clasele 5-8. Ei de acu aveam sa am ,mult mai multe probleme ,legate mai ales de scoala ....Mai tarziu...
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 18:48
Sa nu credeti ca am povestit povestea mea aici degeaba. Poate o citi si cineva mult mai tanar , tineretul din ziua de azi. Si o trage niste invataminte si concluzii.Poate pentru unii li se vor parea povesti sau basme. Dar nu ! Totul e adevarat. Cei care sunt contemporani cu mine sau chiar mai batrani isi amintesc si ei ,cred, si pot sa confirme.Sa vada si ei cum se invata carte pe atunci , nu ca acum . Am fost de cate va ori la scoala la feciorumiu , si m-am speriat ce fel de scolari sunt astazi. Numai este ordine si disciplina. Fiecare face ce vrea. Nu se mai asculta de profesori. Se trag cu ei de sireturi. S-a schimbat situatia invatamantului ...ce spun de 360 grade, un numar urmat de periaoada 360 .Nimic nu mai e ca inainte. Acu nici profesorii nu sunt interesati sa invete pe copii , dar nici copii nu se omoara cu invatatul. Poate or invata ceva din experienta mea amara., citind aceste randuri. Si poate si ministrul invatamantului sau al culturii. Mai sunt si exceptii , care vor sa invete si nu sunt lasati. Anturajul strica tot, si pe toti. Ce pretentii sa avem , daca traim intr-o lume in continua miscare, in care america ne comduce. Ce invatam de la ei ? Numai exemple proaste. Ne daunumai muzica de-a lor si tot felul de filme , in care nu au nimic de invatat , tineretul asta. Acolo invata cum sa devina drojdia societatii. oare cei in drept de ce nu vad, sau se fac ca nu vede. Ce pretentii sa avem la compartarea tinerilor nostrii , cand invata sa faca tot felul de atrocitati invatate din filme. Sau muzica . Unde este muzica noastra romaneasca. unde sunt toti cantaretii si compozitorii nostrii de alta data. De ce nu se mai da nimic de ei . Nu am mai auzit de mult o muzica de ei. Pe vremea mea era promovata muzica italiana , franceza, germana chiar si rusa. Muzica latina Brazilana, tangourile.... Si astea erau bune. Incet . incet v-a disparea muzica romaneasca....si cand zic muzica , apoi sa fie muzica nu panarama..
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 22:09
De la: Marin56, la data 2010-10-19 14:00:04INGRID , CE ARE LUMEA SI CU TINE.... EU VORBEAM SERIOS.... ...A, nu-ti face griji, e doar gelozie....pentru pupicul inocent pe care ti l-am dat mai inainte
Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Fosta membra 9am.ro 3030 mesaje Membru din: 16/06/2009 Oras: Brasov |
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 22:14
De la: _KARPOV, la data 2010-09-25 20:56:26 Numai daca esti clarvazator...... si susti ce vezi ...............
GINA
|
|
Postat pe: 19 Octombrie 2010, ora 22:24
...de s-ar descoperi si virusul inteligentei!!!
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 08:27
GOOD MORNING , CHILDS , HOW DO YOU DO?
|
|
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 08:28
AZI O SA VA SPUN POVESTEA ... MAI DEPARTE....
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 08:29
V-A PLACUT POZA MEA TRUCATA CAND AM FOST EU PIONIER.
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 08:57
De la: Marin56, la data 2010-10-20 08:27:37GOOD MORNING , CHILDS , HOW DO YOU DO? Salut voios, pionierule! ..un taciune si-un carbune, spune-ne povestea, spune!
|
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 08:59
De la: Ingrid, la data 2010-10-20 08:57:01De la: Marin56, la data 2010-10-20 08:27:37GOOD MORNING , CHILDS , HOW DO YOU DO? vrei sa faci jar pentru........................gratar!
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 09:06
De la: Marin56, la data 2010-10-20 08:29:59V-A PLACUT POZA MEA TRUCATA CAND AM FOST EU PIONIER. Am cravata mea I: Am cravata mea, sunt pionier, Si ma mindresc cu ea, sunt pionier! Flutura in vant, zalog si legamint, Intaiul meu cuvint de pionier... II: Am cravata mea, sunt pionier, Si ma mindresc cu ea, sunt pionier! Maine - brigadier si sef de santier, Chiar daca azi sunt numai pionier... III: Am cravata mea, sunt pionier, Si ma mindresc cu ea, sunt pionier! Cu tine nu ma joc si n-o s-o fac deloc, Eu doar decit ma joc cu pionieri... Pionier... Pionier... La la la la la la, La la la la la la, Pionier... Pionier...
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 09:13
De la: Tramp, la data 2010-10-20 09:06:17De la: Marin56, la data 2010-10-20 08:29:59V-A PLACUT POZA MEA TRUCATA CAND AM FOST EU PIONIER. www.youtube.com/watch?v=dvjMZltZExc
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 09:18
De la: Ingrid, la data 2010-10-20 09:13:47De la: Tramp, la data 2010-10-20 09:06:17De la: Marin56, la data 2010-10-20 08:29:59V-A PLACUT POZA MEA TRUCATA CAND AM FOST EU PIONIER. Pisicuto, nu fi suparata dupa....................cravata,vad ca ai si fundita rosie...............esti geloasa peee..............ne'a Marin
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 10:01
Bravo Domnilor! Mai stiti cantecul?....O sa-l copii si eu si ama sa-l bag la arhiva....O data cu trecerea mea in clsaa- V-a , aveau sa apara si noi probleme. Prietenul meu Tutu, avea sa joace un rol important in viata mea. Pe unde mergea ele mergeam si eu. Facea el prostii , faceam si eu. Nu stiu ce ma facuse sa ma atatsez atat de el. Doar nu era un tip special. Era un puturos si un lenes si care ii placea sa dea din gura , numai in prezenta mea sau ai lui de acasa. Acum se schimbasa treaba la scoala . Aveam cate un profesor la fiecare ora. Aveam sa facem si 2 limbi straine . Engleza si rusa. Mi-a venit foarte greu sa le invat. Diriginta noastra, doamna Moldovan , era profesoara de istorie. Era destul de buna si ingaduitoare, cu noi. Avea pe feciorusu in clasa cu noi. Dar asta nu conta pentru ea. Se purta sever si cu el. Chiar il si `articula ` cu cate o nota mai putin atragatoare. Cred ca o facea mai mult de `forma`. A dua zi ii punea in schimb 9. Intr-o seara pe la sfarsitul orelor am plecat acasa. Eu cu Tutu, am luat-o pe scurtatura , sarind gardul scolii de 1m. El l-a sarit foarte repede. Eu l-am escaladat mai greu, iar cand am ajuns sus si ma pregateam sa sar jos , piciorul meu intalneste o piatara care se numerise in traiectoria piciorului meu. Mi-a venit piciorul rau si m-ama ales cu o entorsa. In cateva minute mi s-a umflat piciorul. Cat chin sa ajung acasa. Nu era departe scoala , dar pentru mine mi se parea o vesnicie. Cand in fine am ajuns acasa , ai mei m-au si intrebat , ce am?. Mi-au bagat piciorul intr-un cazanele cu apa ferbinte cu huse . Tarate de grau. Dimineta aveam glezna umflata ca nu mai putea sa ma incalt. Am mers la doctor , si m-ama ales cu o `cizmulita alba`. Ma duceam asa cum puteam la scoala. In fine dupa ce mi-au scos ghipsul am facut iar bai de apa cu tarate. Peste vreo 2 luni mi-a trecut. In fine a trecut si clasa a �V-a . In urmatorul an, mama s-a hatarat sa ma trimita la alta scoala mai aproape de noi. Cand am inceput scoala aveam sa constat ca colegii de acolo faceau limba Franceza. Eu facusem Engleza. Asa ca conducerea scolii a hotarat sa ma intorc iar la scoala mea. Trecuse 2 saptamani decand incepuse noul an. M-am dus din nou la scoala mea. M-au primit si directoarea m-a trimis intr-o anume clasa. Mama ma i-a de mana si intram in timpul orelor, in clasa. Era ora de matematica Tocmai preda o profesoara. Am aflat ca o chema - Simionov. Nu i-a placut intrarea noastra in clasa , si cu un gest rece mi-a spus sa ma duc sa caut un loc in banca. Mama a incercat sa-i explice ca d-na Directoare ne-a trimis. Nu a stat la discutii. Iar eu de atunci am devenit barna din ochi. Pusese ochii pe mine . si avea darul de a ma fastaci si mereu ma trezeam cu cate o nota proasta. Cred ca o facea din razbunare. De alfel era o profesoara foarte buna. Numai ca era severa. Cand am intrat atunci in clasa preocupat de discutia dintre mamam si profesoara , nu prea am bagat de seama cine era in clasa. M-am asezat in ultima banca si dupa cate va secunde mi-am data seama cine era langa mine. Cine credeti? Da, da Bunul meu prieten Tutu. Apoi rotind privirele prin clasa aveam sa constat ca erau toti colegii mei cu care facusem 1-4. Interesant nu? Mai erau si colegi mai noi. Simionov nu s-a lasat . Si-a facut ambitia si mi-a stricat `concediul`, de trei luni. In schimb toamna a fost o doamna. A venit si cl;asa a sasea. Eram fericit ca ma reintalnisem iar cu vechii colegi. Mai ales cu fosta mea colega de banca, Any. Ne-am salutat mai mult din priviri. Dar nici anul asta nu-mi v-a prii. Si s-au repetat evenimentele intocmai. Acum putin mai altfel. Dupa ore, profa de muzica , ne aduna pentru repetitie la ansamblul coral. Fusesem si eu ales la vocea a I-a. Am participat la multe spectacole. Si in seara aia dupa recreatie urma corul . Cam intarziasem pe afara din cauza lui Tutu. El nu era la cor. Cand in sfarsit am scapat de el, am fugit repede sus pe scari . Cand eram la ultima scara , si ma pregateam sa ma intorc, ma lovesc puternic cu gamba de barele scarii. La inceput nu ama dat importanta. Dupa repetitie toti au plecata iar eu nu mai puteam sa pun piciorul in pamant. Si iar am ajuns acsa cu greu si cu dureri insuportabile. Si iar s-a repetat scena. Dupa toate trase de mine mai punea si domna Simionov paie pe foc, in a-mi strica ziua. Cu ce oi fi gresit? Fac si eu ca ala : `De ce mi se intampla toate , numai mie`? a urmat apoi la fel si clasa a 7-a. Nici anul acesta nu am mai avut mai mult noroc. Si ca sa fie treaba in treaga si sa nu ma plictisesc , cumva, am mai fost fortat sa mai revad si literatura Engleza. De parca nu ar fi fost de ajuns numai una. Si binenteles a urmat iar episodul cu piciorul de data asta la celalalt picior. Am trecut si peste asta. A venit in sfarsit si clasa a -8 a. Pe asta nu aveam sa o mai uit niciodata. ....
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 10:10
Ce-s cu imbratisarile alea , Ingrid/? `free hugs....
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 10:24
Inainte de a incepe iar am o curiozitate. Nu sunteti obligati sa-mi raspundeti. As vrea sa stiu cati ani aveti fratilor.? , de mai stiti cantecul.
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 10:24
De la: Marin56, la data 2010-10-20 10:10:53Ce-s cu imbratisarile alea , Ingrid/? `free hugs.... Campanie de tandrete, pentru cine nu gaseste acasa...sta fata draguta in drum si te imbratiseaza fara nici o obligatie, nu trebuie sa o iei acasa, nici sa-i dai cadouri...ai vazut cata lume chiar si-a dorit imbratisarea?! evident eu as fi preferat baiatul, daca n-as fi avut imbratisarile mele de acasa.
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 10:29
De la: Marin56, la data 2010-10-20 10:24:10Inainte de a incepe iar am o curiozitate. Nu sunteti obligati sa-mi raspundeti. As vrea sa stiu cati ani aveti fratilor.? , de mai stiti cantecul. cand l-am auzit prima oara ,aveam 9 ani
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 10:30
De la: Ingrid, la data 2010-10-20 10:24:16De la: Marin56, la data 2010-10-20 10:10:53Ce-s cu imbratisarile alea , Ingrid/? `free hugs.... deci!...........totul gratis!.............asa tot sa fie creiza
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 10:36
De la: Marin56, la data 2010-10-20 10:24:10Inainte de a incepe iar am o curiozitate. Nu sunteti obligati sa-mi raspundeti. As vrea sa stiu cati ani aveti fratilor.? , de mai stiti cantecul. Ooo, l-am si cantat in prima parte a celor 25 de ani ai mei acum ma uit cu uimire ce chestii penibile faceam, n-am nici o nostalgie...ba da, pentru scoala cu profesorii de atunci si pentru cartile in care ma aruncam cu totul...dar carti am si acum.
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:16
Intr-o zi, pe cand ma aflam intr-o reacreatie, am avut o altercatie cu un coleg din alta clasa. Ma jignise cu un cuvant ( am sa va spun alta data ce cuvant mi-a spus) . Eu nu prea suportam asa ceva. Am ripostat si eu la randu-mi. El s-a aplecat si lund o piatra de pe jos � ca erau destule pietricele de rau in curte scolii - a incercat sa ma loveasca cu ea . Eu pe atunci eram mai sprinten. Ma feream cu usurinta . Greu ma putea ochi cineva. La capitolul asta stateam bine. Cand am vazut ca se chinuia sa ma ocheasca, ce mi-am zis, stai sa-ti arat eu cum se ocheste. Si lund o piatra de pe jos, am aruncat-o in directia lui. Intre timp, intre piatra si el se interpuse un alt coleg. El se dase in spatele lui. Mi-am dat seama ca piatra mea aruncata de mine, il va lovi pe cel nevinovat. Si in timp ce priveam piatra se petrecu iar un fenomen ciudat. Piatra a prins un efect neasteptat, ocolind capul colegului ne avizat si indreptandu-se spre capul celuilalt . Traiectoria pietrei luase o curba. Binenteles ca si-a atins si tinta. Ca la fotbal cand dai gol cu efect. Te duci dupa minge si ea intra in poarta prin invaluire. Apropo de fotbal. Jucam si eu fotbal mai ales in curtea scoli. In general nu ma prea pricepeam la fotbal, driblindu-ma toti. Imi esea limba de un cot fugind dupa minge . Oboseam repede. Atunci baietii m-au pus in poarta. Niciodata de cate ori jucam fotbal si eram eu in poarta , echipa mea nu pierdea niciodata. Chiar daca meciul se termina cu 10 � 9 . Important ca castigam , Nu?. Aveam un reflex mare. Scoteam mingi imposibile. Dar si primeam gol la mingi prostesti. Ceea ce ii supara pe colegi. Eu acasa nu aveam cu cine sa joc fotbal. Afara tata si mama nu ma lasa. Si nu pentru ca aveau cu mine ceva anume. Ci pentru propietareasa care nu suporta sa ma vada jucandu-ma in curte. I se punea pata. Cat am fost mic propietareasa nostra, ca stateam cu chirie, madam Berdan, era o fire foarte rautacioasa. Nu se impaca nici cu ginerele ei. El era inspector la invatamant iar nevasta lui , fica lui Berdan, - Lina, era invatatoare chiar la scoala unde am invatat eu ciclul 1-4. Ele aveau o fata pe nume Lorica. De la ea a plecat totul. Intr-o zi eram singur acasa. La o camera care avea ferestre afara in curte, erau acoperite cu o draperie neagra ca sa fie mai intuneric in casa si umbra. Tata pusese din proprie initiativa , fara acordul lui madam Berdan niste fire de rosii. Tot statea terenul parloaga. Se facusera mari erau si inflorite. Lorica in ziua aceea se duce in curte sa prinda paianjeni si alte gaze pentru insectar. Era la scoala cred ca la liceu. Si tot foidu-se pe acolo pe linga rosiile nostre le calca , dandu-le palanca la pamant. Nu stiu daca a facut-o din greseala sau intentionat. Eu de dupa perdea am vazut-o . Ea s-a uitat inspre fereastra dar, nevazand miscare, a crezut ca nu suntem acasa. Cand a venit tata acasa, si a vazut rosiile distruse, m-a si intrebat ce-s cu ele. Atunci am spus cine e de vina. S-a dus la madam Berdan si a facut-o cu oua si otet. Eu auzeam si mi se stransese inima cat un purice . Stateam cu frica. Dupa aia s-a certat si mama cu tata. Asa ca a doua zi pe cand tata era la munca mama m-a luat de mana si am plecat la bunica, unde am stat 2-3 zile. Dupa ce ia trecut supararea mamei a venit iar acasa. Tata o astepta stand pe un scaunel in balcon. Ma gandeam ca iar o sa iasa panarama. Dar nu s-au, impacat repede. Cerand iertare ei si plangand, ca de ce la parasit. De obicei tata nu pre facea acest lucru, decat daca era artaguit. Am observat la tata un lucru. Cand incepea sa bea, corpul lui trecea prin mai multe faze , de obicei trei. Dupa cateva pahare se inveselea, apoi era asa de bun ca dadea si haina de pe el . la aceasta faza profitam si eu cerandu-i bani. Nu se zgarcea imi dadea tot maruntisul de prin buzunare. Urma o faza grea cand facea rau de tot. Dupa care se culca. Sa nu cumva sa fi facut mama sau eu ,greseala sa-l scol atunci ,ca era bai mare. Trantea si darama tot prin casa. Dupa ce dormea cateva ore se mai trezea si urmau efectele dar in sens invers . era iar vesel si bun. Daca mai continua somnul se trezea si era de parca nu bause nimica. Eu ma obisnuisem cu el si ma feream de el, atunci. Cand auzeam cainele ca latra stiam ca vinbe tata. Si ma uitam sa vad daca nu se abatuse pe la o tuiculita. Mama tremura intotdeauna cand venea el , ca nu stia cum e. Apropo sa va spun alta poveste: ... un banc pe aceasta tema...
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:21
De la: Marin56, la data 2010-10-20 10:24:10Inainte de a incepe iar am o curiozitate. Nu sunteti obligati sa-mi raspundeti. As vrea sa stiu cati ani aveti fratilor.? , de mai stiti cantecul.Marine, tu credeai ca esti singurul ,,om in toata firea'' de pe aici? Nu avem tocmai varsta ta, dar nici departe nu suntem! Sa fi sanatos sa ne mai povestesti. Stiu ca atunci cand o faci, simti o bucurie, asa ca o eliberare!
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:25
Poi dupa cum spuneti voi ca Ingrid e aproape de varsta mea iar Tramp e si el pe aproape oleaca mai tanar. Deci suntem contemporani , oleaca.... Misto!... Reintregirea familiei... As fi fericit daca vreunul din fostii colegi ar scrie si el aici... Sau nu citeste nici unul topicul asta?... O sa mai continuu in povetele mele sa mai dau si alte nume poate se vor auzii si altii. o sa strig catalogul.... :)))
|
Flo13 373 mesaje Membru din: 22/07/2010 |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:27
De la: Marin56, la data 2010-10-20 11:25:11Poi dupa cum spuneti voi ca Ingrid e aproape de varsta mea iar Tramp e si el pe aproape oleaca mai tanar. Deci suntem contemporani , oleaca.... Misto!... Reintregirea familiei... As fi fericit daca vreunul din fostii colegi ar scrie si el aici... Sau nu citeste nici unul topicul asta?... O sa mai continuu in povetele mele sa mai dau si alte nume poate se vor auzii si altii. o sa strig catalogul.... :))) Tot inainte ...vrednic pionier .
|
Fosta membra 9am.ro 8928 mesaje Membru din: 25/04/2010 |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:29
De la: Marin56, la data 2010-10-20 11:25:11Poi dupa cum spuneti voi ca Ingrid e aproape de varsta mea iar Tramp e si el pe aproape oleaca mai tanar. Deci suntem contemporani , oleaca.... Misto!... Reintregirea familiei... As fi fericit daca vreunul din fostii colegi ar scrie si el aici... Sau nu citeste nici unul topicul asta?... O sa mai continuu in povetele mele sa mai dau si alte nume poate se vor auzii si altii. o sa strig catalogul.... :)))Am vazut pe lumea e mica , si inca pe cateva site-uri unde iti lasi numele si adresa , eventual numarul de telefon actual si Liceul sau facultatea absolvita si anul. Astfel, colegii care sunt interesati de acelasi lucru te pot contacta mai usor. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:45
venea el , ca nu stia cum e. Apropo sa va spun alta poveste: ... un banc pe aceasta tema...
Era odata un om care era cam cusurgiu. Nimic din ce ii facea nevasta , nu-i placea. Se luase de ganduri biata femeie. Intr-o zi nu a mai rabdata si s-a dus la o femei e batrana din sat, unde i-a povestit pasul. Baba a ascultat-o si apoi a sfatuit-o ce sa faca. Bucuroasa , la gandul ca v-a scapa de data asta de bataia barbatului, se puse sa faca mancare. Cand a venit acasa, seara barbatu-su , el ca de obicei : - ce mancare mi-ai facut? La care femeia raspunde : Poi bors de peste,barbate, raspunde ,femeia. Iar el , de colo: Dar de ce nu mi-ai facut plachie? Ti-am facut si plachie. Dar de ce nu mi-ai facut prajit? Ti-am facut si prajit. De ce nu mi-ai facut rasol? Ti-am facut si rasol , face femeia si sa stii ca ti-am facut si compot de peste. Cand aude una ca asta , barbatul mananca ceva acolo apoi se duse sa se intinda pe prispa. O intreaba iar: De ce nu mi-ai asternut in casa ? Ti-am asternut si in casa. De ce nu in tinda ? am astyernut si acolo. Vede omul nostru ca nu are incotro. Se duce sa se culce afara. Cum sta el asa cu ochii pe cer, ce-i trasneste. Femeie , face el , ce stele sunt alea de acolo? Poi closca , barbate. Asa ,face el. Si stelele alea de acolo? Poi alai carul , barbate. Se scoala omul nostru si se repede la ea zicand: Poi bine mai femeie aici mi-ai asternut tu , sa ma spurve closca , sau sa-mi cada vreo roata de la car si sa ma omoare? Si dai iar... bataie.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 11:51
De la: M_Elody, la data 2010-10-20 11:29:37De la: Marin56, la data 2010-10-20 11:25:11Poi dupa cum spuneti voi ca Ingrid e aproape de varsta mea iar Tramp e si el pe aproape oleaca mai tanar. Deci suntem contemporani , oleaca.... Misto!... Reintregirea familiei... As fi fericit daca vreunul din fostii colegi ar scrie si el aici... Sau nu citeste nici unul topicul asta?... O sa mai continuu in povetele mele sa mai dau si alte nume poate se vor auzii si altii. o sa strig catalogul.... :)))Am vazut pe lumea e mica , si inca pe cateva site-uri unde iti lasi numele si adresa , eventual numarul de telefon actual si Liceul sau facultatea absolvita si anul. Astfel, colegii care sunt interesati de acelasi lucru te pot contacta mai usor. am incercat eu...si nu am primit nicio veste in 5 ani de zile...mai ales ca cei din generatia mea nu prea le au cu calculatorul Raporteaza abuz de limbaj
Daniela
|
|
Postat pe: 20 Octombrie 2010, ora 12:59
Asa e Elody , ai perfecta dreptate. o fac din toata inima...
|
|
|