back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Transilvania versus restul tarii.

Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

gbispas

688 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 August 2010, ora 16:56

Incerc sa deschid acest topic pt ca prea am vazut multe pareri exprimate si pro si contra cum ca in Transilvania ar curge lapte si miere pe strazi,oamenii sunt cei mai destepti si cei mai frumosi din lume, la ei nu exista nici prosti nici hoti,tiganii,nu mai spun,nici macar nu au trecut pe acolo,...................Oare asa sa fie?

Raporteaza abuz de limbaj
EU
july

563 mesaje
Postat pe: 17 August 2010, ora 19:09

Pentru mine este cea mai frumoasa regiune! Si chiar asa e cum se spune: tiganii sunt altfel decat in restul teritoriilor( nu numai din tara).Se numesc gabori, sunt curati, majoritatea munceste.

Din pacate laptele si mierea s-a terminat-cel putin in judetul Cluj- cand Boc a ales sa plece la Bucuresti!

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 18 August 2010, ora 12:03

...daaa!!! la noi fug câinii cu covrigii-n coadã...ca-n America...

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
gbispas

688 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 17:27

De la: Dorulet, la data 2010-08-18 12:03:32
...daaa!!! la noi fug câinii cu covrigii-n coadã...ca-n America...

Acum inteleg,d-aia sunteti voi asa obositi,fugiti dupa caini toata ziua:)):))

EU
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 17:35

Eu nu m-am declarat obositã...dacã tu ai cunoscut numai ardeleni obosiþi....e problema ta!
Nu-mi plac javrele....absolut deloc! Decât sã-mi iau un câine, mai bine cresc un prunc!
comentariul meu de mai sus...era o glumã....chiar am pus emoþiconul de rigoare...

Când toatã lumea gândeºte la fel înseamnã cã nimeni nu gândeºte.
gbispas

688 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 20:44

De la: Dorulet, la data 2010-08-18 17:35:59 Eu nu m-am declarat obositã...dacã tu ai cunoscut numai ardeleni obosiþi....e problema ta!
Nu-mi plac javrele....absolut deloc! Decât sã-mi iau un câine, mai bine cresc un prunc!
comentariul meu de mai sus...era o glumã....chiar am pus emoþiconul de rigoare...

Mami si raspunsul meu tot o gluma era,d-aia am pus semnele de la sfarsit.Iar in problema copiilor,uneori.....si nu de putine ori sunt muuuult mai javre decat copii.

EU
Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 18 August 2010, ora 20:52

L-a vazut cineva pe Brad Pitt p-acolo? Cica face un film la voi!

gbispas

688 mesaje

Postat pe: 18 August 2010, ora 22:48

De la: Will, la data 2010-08-18 20:52:19L-a vazut cineva pe Brad Pitt p-acolo? Cica face un film la voi!

Cred ca nu.Cica umbla undercover/

EU
9am188648

241 mesaje

Postat pe: 23 August 2010, ora 16:19

Imi place Transilvania ca teritoriu si mentalitate oamenilor sunt mult inaintea celorlalti romani. Sunt mai uniti nu este atata barfa ,credinciosi si gospodari,.Mi_am dorit sa traiesc acolo, dar mai vedem.

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 28 August 2010, ora 11:55

De la: 9am188648, la data 2010-08-23 16:19:05
Imi place Transilvania ca teritoriu si mentalitate oamenilor sunt mult inaintea celorlalti romani. Sunt mai uniti nu este atata barfa ,credinciosi si gospodari,.Mi_am dorit sa traiesc acolo, dar mai vedem.

Nu exista nicio diferenta intre romanii din Ardeal si ceilalti ! Problema este pericolul in care se afla Ardealul de a fii federalizat !Maghiarimea a reusit sa bage frica in romanii de acolo,controland toata Transilvania !! Trebuie doar o unire mai puternica intre romani pentru a neutraliza "talpa " maghiarimii si a secuilor tradatori care ne-a murdarit Transilvania !!!!

Ticu
july

563 mesaje
Postat pe: 28 August 2010, ora 14:27

De la: Tycu, la data 2010-08-28 11:55:42

Nu exista nicio diferenta intre romanii din Ardeal si ceilalti ! Problema este pericolul in care se afla Ardealul de a fii federalizat !Maghiarimea a reusit sa bage frica in romanii de acolo,controland toata Transilvania !! Trebuie doar o unire mai puternica intre romani pentru a neutraliza "talpa " maghiarimii si a secuilor tradatori care ne-a murdarit Transilvania !!!!

Cu ce au murdarit Transilvania?

Arthemis

390 mesaje

Postat pe: 28 August 2010, ora 16:25

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 28 August 2010, ora 16:48

De la: july, la data 2010-08-28 14:27:17

Cu purtarile si faptele multora influentati de ilegalul UDMR si infectia de Tokes !!!

Ticu
gbispas

688 mesaje

Postat pe: 28 August 2010, ora 20:47

De la: july, la data 2010-08-28 14:27:17

Chiar si cu prezenta.

EU
click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 28 August 2010, ora 21:06

Ticule, eu traiesc in Transilvania, nimeni n-a bagat spaima in noi , inca, poate ca o faci tu.

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 29 August 2010, ora 12:32

De la: click_cont, la data 2010-08-28 21:06:16

Ticule, eu traiesc in Transilvania, nimeni n-a bagat spaima in noi , inca, poate ca o faci tu.

De ce prin multe primarii si alte institutii , prin magazine [ mai ales Harghita , Covasna, Mures... } romanii sunt obligati sa vorbeasca ungureste altfel foarte greu sau deloc nu sunt serviti ? cu ce drept au cerut inscriptii bilingve ale strazilor si localitatilor din Ardealul Romanesc ? Se cred in pustele lor ? Cu ce drept faca adunari clandestine si canta imnul lor fara autorizatie ? cu ce drept defaimeaza , batjocuresc simbolurile , statuile romanesti ? De ce in institutii sunt romani dati afara si angajati maghiari ? {Caz la Sibiu ] ? De ce la toate astea romanii nu indraznesc sa se opuna ?-eu stiu de ce ; Romanii din Ardeal sunt oameni minunati , dar .... asta tot o frica se chiama!!!!!!

Ticu
click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 29 August 2010, ora 13:03

De la: Tycu, la data 2010-08-29 12:32:20

De ce prin multe primarii si alte institutii , prin magazine [ mai ales Harghita , Covasna, Mures... } romanii sunt obligati sa vorbeasca ungureste altfel foarte greu sau deloc nu sunt serviti ? cu ce drept au cerut inscriptii bilingve ale strazilor si localitatilor din Ardealul Romanesc ? Se cred in pustele lor ? Cu ce drept faca adunari clandestine si canta imnul lor fara autorizatie ? cu ce drept defaimeaza , batjocuresc simbolurile , statuile romanesti ? De ce in institutii sunt romani dati afara si angajati maghiari ? {Caz la Sibiu ] ? De ce la toate astea romanii nu indraznesc sa se opuna ?-eu stiu de ce ; Romanii din Ardeal sunt oameni minunati , dar .... asta tot o frica se chiama!!!!!!

La Sibiu??? Ma mir! Nu acolo e primar unul pe care voi il voiati prim ministru???? Sincer nu am auzit nicaieri de cele spuse de tine aici. Mai mult aveti o noua boala. Daca adevarurile va lipsesc incercati sa ne invrajbiti cu minciuni??? Intotdeauna romanii fata de maghiari si invers au avut unele reticente, asta nu inseamna insa ca atunci cand interesele sunt comune nu se pot intelege. Vrei sa stii de ce au cerut autonomie? Pentru ca s-au saturat sa plateasca taxe si impozite si sa fie marginalizati. Numi plac nationalistii de nici o natura si mai mult ma revolta prostiile unora insa nu pot sa-ti dau nici tie dreptate sau celor ce sustineti ca romanii nostri sunt marginalizati. Poate ca sunt romanii marginalizati dar nu de maghiarii de aici. Ei nu vor decat sa fie tratati normal intr-o tara in care s-au nascut, au trait, au muncit si au platit cot la cot cu ceilalti cetateni!

gbispas

688 mesaje

Postat pe: 29 August 2010, ora 16:29

De la: click_cont, la data 2010-08-29 13:03:49

La Sibiu??? Ma mir! Nu acolo e primar unul pe care voi il voiati prim ministru???? Sincer nu am auzit nicaieri de cele spuse de tine aici. Mai mult aveti o noua boala. Daca adevarurile va lipsesc incercati sa ne invrajbiti cu minciuni??? Intotdeauna romanii fata de maghiari si invers au avut unele reticente, asta nu inseamna insa ca atunci cand interesele sunt comune nu se pot intelege. Vrei sa stii de ce au cerut autonomie? Pentru ca s-au saturat sa plateasca taxe si impozite si sa fie marginalizati. Numi plac nationalistii de nici o natura si mai mult ma revolta prostiile unora insa nu pot sa-ti dau nici tie dreptate sau celor ce sustineti ca romanii nostri sunt marginalizati. Poate ca sunt romanii marginalizati dar nu de maghiarii de aici. Ei nu vor decat sa fie tratati normal intr-o tara in care s-au nascut, au trait, au muncit si au platit cot la cot cu ceilalti cetateni!

Auzi,mai fata(plec de la premisa ca esti fata),dar cine i-a marginalizat?Tu ai idee despre ce vorbesti?Pai au cele mai multe drepturi,raportat la alte natii prin lume,de multe ori in detrimentul celor care merita(spre exemplu au locuri la facultati speciale,-de ce sa nu mearga la facultate unul care merita,roman sau ce o fi el si sa se duca unul care nici nu stie sa vorbeasca romaneste?),au locuri de munca dupa reguli etnice(de ce sa nu fie un politist care merita si il ia pe un ungur,ca si ungurii sunt obligati prin lege sa vorbeasca romaneste?)..........s.a.m.d.Ca sa nu mai spun ca cei cu adevarat dezavantajati sunt romanii,cel putin in cele trei zone-Harghita,Covasna,Mures- unde nu din auzite ci din vazute(am umblat foarte mult prin tara,mai umblu si nu rareori am o casa in Tg Mures unde mai raman,uneori si luni intregi) stiu ca nu esti angajat in institutii publice(magazine,policlinici,institutii ale statului,................)daca nu cunosti maghiara foarte bine.Pai de ce sa stiu eu limba maghiara,doar pt ca ei nu sunt in stare sa invete romana?Pai in cazurile astea(si ar fi mult mai multe,daca vrei mai vin cu exemple) romanii sunt cei desconsiderati,marginalizati si catalogati ca niste neica-nimeni in propria lor tara.Si asta doar pt ca,repet,bozgorii ori nu sunt in stare ori nu vor sa invete limba tarii in care traiesc si sunt respectati?Sa stii ca intr-o tara nu e de ajuns sa-ti platesti impozitele,mai trebuie sa respecti si celelalte legi.Ori in legea de baza a unei tari,CONSTITUTIA,se stipuleaza clar la articolul 13,ca limba este DOAR ROMANA.Sa respecte constitutia si celelalte legi si apoi sa aibe curaj sa spuna ca ei sunt niste modele.
Si ca sa ma iau si de aceasta autonomie,tu esti sigura ca stii ce presupune ea?Spui ca in cazul in care ar fi autonomi,d.p.d.v. financiar,nu ar mai fi obligati sa plateasca alte taxe la administratia fiscala centrala?Vai de capul vostru,ca habar nu aveti ce vorbiti.Nicaieri in lume,unde exista un asa tip de autonomie(dar nu doar regional si mai ales de natura etnica sau religioasa pt ca acolo unde exista,TOATA TARA respectiva este divizata in centre autonome regionale,nu doar trei regiuni) mai mult de 50% din ceea ce se incaseaza se duce fara doar si poate la centru.Ori crede cineva ca gata,avem o suma de un milion de euro(dau exemplu) si acel milion il folosim noi cum vrem?Si curcile va rad.Si mai am curaj sa fac pariu cu oricine ca daca or sa fie autonomi,la cum arata acele judete(cum am mai spus am fost in toate,de foarte multe ori,cunosc foarte bine zona)nu or sa aibe nici macar cat au acum.Exista inca mentalitatea aceea ca TREBUIE SA DEA GUVERNUL,TREBUIE SA FACA ALTUL,PICA PARA MALAIATA,............Oameni buni,treziti-va,NOI suntem cei ce trebuie sa facem,sa ne punem capetele la contributie si sa creem,sa producem........Posibilitati sunt,dar trebuie doar sa stim sa ne folosim si capetele.Daca situatia in tara(si in lume ca acum totul este globalizat) ar fi grea doar in cele trei judete,as fi fost de acord dar la fel este peste tot,incepand cu Bucurestiul.Olandezul are o vorba" CINCI LEI PRODUCEM,CINCI LEI MANCAM"(bine,la ei e cu euro).Asa si noi,cat producem,atat mancam,nu putem sa producem cinci lei si sa mancam zece. Iar daca ma intreaba cineva pe mine,situatia in Transilvania este dezastruoasa datorita oamenilor.Aia de acolio se vad cei mai frumosi,cei mai destepti,cei mai....cei.De ce,nici ei nu stiu,dar sunt siguri ca asa este.Agricultura este la pamant,nu munceste nimeni,terenurile sunt parloaga.Cu mici exceptii le la Arad si zona intre Timisoara si Sannicolau).In rest,aproape zero.Pai cine vrea sa vada agricultura sa mearga in Teleorman,in Giurgiu,Ialomita,Buzau,Prahova,Vaslui.........Industria,la fel,slab de tot.ZOne defavorizate,foarte multe(Petrosani,Turda,In Hunedoara,cel putin,......e varza...) Se cred oameni foarte muncitori dar ma intreb,oare de ce firmele straine ce au venit prin zona au inceput sa planga dupa cateva luni.Si au inceput sa spuna ca romanul(ca ei nu fac diferenta pe zone) este lacom,vrea salariu mare dar puturos,ii trebuie pauze multe,nu munceste,......)Firmele din sud,spre exemplu,nu le-am auzit sa se planga dar in zona aia,...............pleaca pe capete)Singurul lor bun,cat de cat,zonal,este putin gaz.ATAT.Dar nu se poate compara cu petrolul ce se gaseste tot in sud.Si gaz mai au si moldovenii.Apoi,infrastructura,cele mai proaste drumuri,tot ei le au,in Transilvania.E drept ca in ultimii ani s-a mai remediat putin situatia,dar tot mult in urma moldovenilor sunt,moldoveni care,culmea, au cele mai bune drumuri si cea mai buna infrastructura din tara.Mai spun Transilvanenii ca zona lor este foarte frumoasa.Aici sunt de acord,este foarte frumos.Dar nu e mai frumoasa ca Moldova sau ca sudul.Numai cine nu a fost are impresia ca este raiul pe pamant in vest.Sa fim seriosi.La fel de frumos este si in celelalte regiuni.Intentionat nu am folosit expresia CEL PUTIN LA FEL DE FRUMOS.Ca oameni,peste tot sunt la fel,doar dialectele in care se vobeste limba difera.In rest,absolut nimic.Bine,la voi aveti si zone in care nu se vorbeste limba romana,deloc,dar asta nu-i in avantajul vostru.
As putea sa mai continui mult dar o sa inchei cu rugamintea sa te gandesti ca daca intre romani si unguri nu erau probleme mari dar spuse doar pe la spate,de cine are curajul sa o spuna,nu se intampla ce s-a intamplat la Tg Mures,in 1990.Si focul inca mocneste.Repet,doar cineva foarte ignorant poate sa spuna ca nu exista nimic sau prea putin intre cele doua natii.Si sa mai aduc in discutie ca ei nu doar cu noi se au asa?Ia intreaba-i pe slovaci,mai ales.Dar si pe cehi,sarbi,......Daca sunt ei asa de inocenti,de ce nu-i iubeste nimeni?Exceptandu-i poate pe austrieci la care au atarnat atatia ani.Si cand te mai gandesti la Bucuresti,gandeste-te ca partidul cel mai c-urva,care a atarnat la toti,doar sa ramana la putere este tot din vest.Dealtfel singurul partid(chiar daca din pct meu de vedere este ilegal) care este cu reprezentare doar din zona voastra.De ce oare?

EU
july

563 mesaje
Postat pe: 29 August 2010, ora 18:33

Gbispas, uite ce scrii:
"Ia intreaba-i pe slovaci,mai ales.Dar si pe cehi,sarbi,......Daca sunt ei asa de inocenti,de ce nu-i iubeste nimeni? "

Conteaza ce spun altii?
Atunci poate imi explici de ce isi bat joc francezii, spaniolii de noi. ne considera tigani si cersetori. Sau englezii, care - nu vor sa vina in ghena de Bucuresti-

coradu

3399 mesaje

Postat pe: 29 August 2010, ora 18:47

asa-i ,nu sunt diferente majore intre romanii din ARDEAL si cei din restul tarii..
cu bagatul fricii in ardeleni,nu sunt insa de acord,pt ca nu am simtit nici un minut asta..

GOLFOSOK

12 mesaje
Postat pe: 29 August 2010, ora 22:03

Ești de o cretinitate rarã... Cã ești prost se cunoaște de la ...o poștã... ce ai fost în regimul trecut, Dar fi sincer...ofițer, activist de partid sau un simplu turnãtor...? Aflã dobitocule cã în ardeal românii sunt cu mult mai deștepți decât crezi....pentru în majoritatea cazurilor vorbesc douã sau chiar trei limbi, spre deosebire de tine care nu cunoști nici mãcar istoria țãrii româânești dacã spui cã ungurii au venit aici....Dobitoc nenorocit ce ești...te citesc de mult dar nu mai suport tâmpeniile tale de prost, incult...dute și mai citește puțin cultivã-te, caã nu reușești altfel cultivãtã deodatã cu pãmântul din Bãrãgan, cã și ãla este mai deștept ca tine...mai adunã-ți mințile prostule....

GOLFOSOK

12 mesaje
Postat pe: 29 August 2010, ora 23:25

Nea Ticu, zãu nu știu cum a putut Bunul Dumnezeu sã te facã ața prost ! Pãi ce nu înțelegi ? cã voi ați venit în Transilvania și acum aveți pretenții, pentru cã v/ați pãrãsit, locul unde v-ați nãscut? Atunci da învãțați limba. Noi oricum am învãțat-o. Iar tâmpenii, gogonate precum cã nu sunteți servit …asta este o tâmpenie atât de veche ca matale și atât de proastã, pe puțin ca Matale. Nea Ticu ! eu nu am nici o pregãtire în a psihologiei, dar matale ori ești fost ofițer ori activist de partid a lui Nea Nicu Ceaușescu, cã altfel nu poți, nu existã sã fi atât de restrâns mintal. Da deadreptul ești prost, dar rãu de tot…Trateazã-te omule cã atâta prostie poate sã ucidã… Nu cã se cred dar sunt pe pustele lor pentru cã s-au nãscut acolo, iar voi dupã ce nu au avut coloanã vertebrã nici înaintașii voștri, ați semnat tratate, înșelând Occidentul, dar niciodatã nu ați respectat clauzele respective. Dar spre fericire cei din Occident s-au trezit, ca și secuii, și nici mãcar, Francezii nu vã mai susțin. Din pãcate abia acum au înțeles cã în ambele Rãzboaie Mondiale, în ultima clipã ați schimbat macazul…pe când Ungurii au fost fideli…Se apropie zile grele frate Ticu pentru Dobitoci ca tine…atunci sã te vãd, când oficial se va recunoaște Autonomia Ținutului Secuiesc, și limba maghiarã limbã oficialã… Care simbol național este batjocorit?... Dobitoc Bãtrân și prost ce ești, nici mãcar geografie nu cunoști, din moment dai exemple de dat afarã de român pentru maghiari, pãi mãi bãtrân prost…acolo noi nu suntem nici la municipiu, nici la județi reprezentați…dacã vreun prost din familia ta a fost dat afarã, a fost pentru cã este prost ca tine… La ce Dracu sã se opune românașii tãi…cã voi aveți grijã cã și pânã-n Secuime toate Decentralizatele sã fie condus de oameni care au meseria de Români… Mai intereseazã-te și dupã acea sã vorbești…cã ești atât de impotent cã nici sã te mai deplasezi nu poți…nu ai ce face, rãutatea îmbãtrânește…

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 August 2010, ora 23:37

Transilvania e locuita continuu de populatia autohtona. In acei ani, 1000, nici nu stiu cum se numeau. In multe locuri isi spuneau daci. Si acum, in citeva regiuni compacte. Si normal acum, romini. continuitatea populatiei autohtone, este dovedita.
Huno-ungurii, au fost popoare migratoare, f razboinice, si f singeroase, venite prin anii 400-800. Din fata lor au fugit toate populatiile si s-au ascuns in munti. De aceea a dat impresia de pustiu. Fugeau.
Si de aceea rominii locuiesc mai mult pe inaltimi, in Ardeal.

Se stie de Attila, ca a fost si blestemat, de autohtoni, de citi oameni a omorit. Dra a afcut si multi copii, sa compenseze.

Aveti grija, voi astia care jigniti la greu, la limbaj, ca nu suport sa ma luati in corzi.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 August 2010, ora 23:43

Huno-ungurii, insa nu au putut niciodata sa cucereasca asazisul regat. Au procedat ca in Ardeal, dar in sud si est deja erau mai organizati. Deh, lipsurile mai mari i-a facut pe oameni mai uniti, la greu.
In Ardeal fiind regiune colinar-muntoasa, rominii s-au retras in sate mai izolate, si nu au mai avut treaba cu ungurii, stabiliti mai mult in vai, regiuni mai joase. si a dat impresia de pustiu.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 August 2010, ora 23:48

Si mai e o problema, blonzii, satenii, din rindul populatiei maghiare, nu sint maghiari, sint autohtoni. Huno-ungurii, aveau trasaturi mongoloide, f bruneti. Nicidecum blonzi.
Ildico, a lui Attila, era blonda, deci autohtona.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 August 2010, ora 23:50

Exista o unitate f mare in populatia romineasca. Poate in afara de germani, nici nu mai gasesti, o populatie atit de unitara in obiceiuri si mai ales limba.

Fosta membra 9am.ro

14360 mesaje

Postat pe: 29 August 2010, ora 23:59

mi s-or gatat nervii-n asta seara,da' ma ocup io si de voi ca si p'aciulea=s cam multi care nu stiu sa mance-o pita cu slana si sa ragaie a cozonac...

Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, sã îþi faci lectura pe vapor decât sã faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
GOLFOSOK

12 mesaje
Postat pe: 30 August 2010, ora 08:19

Se stie de Attila, ca a fost si blestemat, de autohtoni, de citi oameni a omorit. Dra a afcut si multi copii, sa compenseze.

Vezi câtã asemenare în istorie, și Mihai Viteazul fãcea la fel....în vederea unei explozii demografice....Ceaușescu nu a avut venã pentru așa ceva și din cauza asta a dat decretul, care interzicea întreruperii sarcinilor.... În ce privește pe Attila, asemenarea este uluitoarã, și Bãse este blestemat zilnic...și nimic nu se întâmplã...ca și prostiile pe care-l îndrugi, niște neadevãruri istorice de nu știu cine inventate...Dobitocule știi de unde provine dansul cãrușarilor? Pentru ce erau înpodobiți, acei hoți cu clopoțele, ca sã se știe pe unde umblã...și așa s-a format pe teritoriul actual, din cei expuzați din statele,vecine româniei, a hoților, tâlharilor, criminaslilor... Cea ce se vede și la ora actualã, pentru cã trãim într-un stat de hoți, criminali... Recunoaște cã am dreptate...și lasã idilizarea gen Daicoviciu a istoriei. Ocupã te mai bine de alegerile anticipate, nu vezi cã suferim toți...Dar asta a fost și este o boalã a voastrã cã nu trãiți niciodatã clipa.Nici mãcar, decembrie 1989 nu a putut sã vã trezeascã...mãmãliga nu explodeazã, dacã nu era Tokes, și acum l-ați asculta, pe Ceaușescu...Este un adevãr incostabil, cã dacã nu treci prin tote etapele istoriei, prin toate dezvoltãrile, societãților nu poți recupera, ori în 1944 când România, printr-un experiment a fost trecut de la sclavagism la comunism...nu a reușit sã recupereze niomic și la ora actualã acolo este...Recunoaște și mediteazã și pormã poate mai discutãm...

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 30 August 2010, ora 15:22

De la: click_cont, la data 2010-08-29 13:03:49

Eu nu am votat nici un prim ministru !, apoi spui ca..."Nu-mi plac nationalistii de nici o natura "...!O persoana care nu e nationalista e o persoana straina in tara lui, un om indiferent de ce se intampla in tara lui ,care nu simte nimic fata de popor si tara unde s-a nascut !! Taxe si impozite platesc si romanii , platesc toti , de ce sa fie ei scutiti ? Si cine i-a marginalizat , ? nu i-a marginalizat nimeni , mai ales ca au avantaje mai multe decat romanii adevaratii stapani ai Transilvaniei ,de ce pe ei nu-i obliga nimeni sa vorbeasca romaneste , iar romanii sun obligati sa invete ungureste daca vor sa fie serviti , peste tot li s-au dat prioritate, iar autonomia o vor ca asa le este felul din strabunii lor , de oameni acaparatori,cotropitori , defapt asa au acaparat si Ardealul ,!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 30 August 2010, ora 15:28

De la: coradu, la data 2010-08-29 18:47:00

asa-i ,nu sunt diferente majore intre romanii din ARDEAL si cei din restul tarii..
cu bagatul fricii in ardeleni,nu sunt insa de acord,pt ca nu am simtit nici un minut asta..

Domnu Coradu , inca nu ai simtit asta, dar ia sa incerci sa defaimezi putin drapelul lor sau o statuie sau alt obiectiv de-al lor, cum mai fac ei cu ale noastre, ca te asigur ca nu mai scapi viu de acolo, pe cand la noi ....!!!

Ticu
Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Transilvania versus Restul Tarii.
Mergi la: