back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Deduceri cu bonuri fiscale?

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:

Corinash

34 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 23:15

Ce parere aveti despre noua metoda a lui Boc de a combate evaziunea fiscala?

www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/155521/Ce-deduceri-poti-o...

Raporteaza abuz de limbaj
gp_stefan

1 mesaj
Oras: Iasi

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 01:57

De la: Corinash, la data 2010-07-25 23:15:32Ce parere aveti despre noua metoda a lui Boc de a combate evaziunea fiscala?

www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/155521/Ce-deduceri-poti-o...]
Mda traim in Romania credeti ca aceasta metoda va reduce evaziune fiscala,suntem in tara posibilitatiilor unde pt a castiga un ban nu conteaza prin ce mijloace sau metode romanul cauta sa fure

Fosta membra 9am.ro

1253 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 02:05

Nu va avea efectul scontat. deducerea cheltuilelilor cu amenajarea locuintelor in limita unei sume din impozitul pe venit era in vigoare cred ca de ceva timp...Oamenii simpli nu vor sti sa-si completeze o declaratie de impunere ..Si la ce cozi sunt pe la ghisee...
Oricum..marea evaziune nu este aici..

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 02:24

.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nicumarinbr

1 mesaj
Oras: Constanta

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 04:03

oameni simpli vor invata sa completeze formularele daca ver sa aiba deduceri. In principiu asta trebuie sa apara cu un sistem informational care sa usureze munca, cel putin la populatia care are acces la un calculator/internet. Este o practica folosita in majoritatea tarilor dezvoltate. Daca nu incercam, sigur nu reusim. Nu cred ca va reduce evaziunea fiscala cu mult, dar poate populatia va avea un castig ( mic dar va fi). Cred ca va inpulsiona consumul, stiind ca va primi totusi ceva inapoi.

pdg692006

1 mesaj
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 06:42

Si pentru bonurile fiscale care se streg dupa o perioada de timp !!! cum procedam sa le pastram??

vlarostip

18 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 07:31

DA ! Cred ca va fi o masura foarte buna si cred ca va trebui sa se ridice la echivalentul celor 5% cu care s-a marit TVA. In acest fel Guvernul va gasi repede un spijin popular iar evaziunea va scadea mai mult decat cei 5%.

caiustimar

46 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 07:31

Nici o sansa.Pentru reducerea evaziunii ar trebui mai multe masauri.
1.Eliminarea impozitului forfetar.
2.Preturi reale in magazine ca si in alte tari din UE mai ales la produsele alimentare ( vezi Spania, Franta, Ungaria) Cum???? Prin practicarea unui TVA de maxim 9% la alimente!
3.Deduceri substantiale pe orice bon fiscal! Adica mai mult de 10% cit dau comerciantii. Eu prefer un produs de la comerciant redus cu 10% si fara TVA 24% decit sa astept "pomana" lui Boc de 3% probabil , si la care sa completez o tona de acte care ma costa timp si bani adica mai mult decit deducerea.

bostanmarlena

1 mesaj
Oras: Vaslui

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 07:54

E foarte bine....cu ocazia aceasta nu vom avea excroci sau poate mai putini

Real_Terente

5 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 08:26

O alta aberatie a incompetentului Boc. Cand un prost nu are ce face isi da de lucru cu mici tampenii care sa-i ocupe cat de cat timpul si sa dea impresia ca munceste si el la ceva. Este adevarat ca aceasta practica exista si in alte state europene dar EVAZIUNEA in acele state europene este intr-o limita ce nu deranjeaza prea mult. Si asta pentru ca teroarea aplicabilitatii legilor are efect pana la ultimul cetatean de rand.
In Romania evaziunea nu consta in faptul ca nu se s-ar da bon la casa !!! Boc inca nu este treaz ! Baga Boculetule Politia de Frontiera in priza si adapteaz-o la conditii de munca cu adevarat moderne mergand pana la o salarizare buna si apoi vei vedea cum evaziunea scade in Romania. Eram sa ut, nu inainte de a epura coruptia ce v-a mancat pe toti pana la maduva oaselor.

9am180133

8 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 08:35

Si cine va sta sa calculeze valoarea bonurilor ??? probabil va infiinta o noua agentie sau un nou serviciu pe langa musiu Videanu - cu cateva sute de angajati , sau le vom trimite direct premierului sa le calculeze ca oricum de altceva nu se ocupa decat de prostii !!! VRETI SA SCAPAM DE SARACIE ??? INVESTITI SI RELANSATI AGRICULTURA SI ZOOTEHNIA nu BISNITA !!! cine mai lucreaza in tara asta !!! avem pamant care valoreaza echivalentul a tone de aur .investiti in agriculktura nu in reclame cu pesti in copaci si curve care merg la altar cu 4 barbati !!! NU ESTE PENTRU ROMANIA ASA CEVA . am ajuns sa cumparam ceapa , morcovi si cartofi din Egipt , in schimb exportam banane, mango si kivi. Halal ministru economiei, halal conducere !!! avortoni si pui8 de

9am036526

2 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 08:57

este foarte bine.evident fiecare vrea sa recupereze ceva din banii cheltuiti si este normal ca sa primesti bon fiscal cand cumperi ceva.astfel vor fi obligati si vanzatorii sa-si declare incasarile.dar sa fie si adevarat,pentru ca la noi nu poti avea incredere in NIMIC.TOTUL E VALABIL PANA CAND TREBUIE SA PRIMESTI CEVA INAPOI DE LA STAT-ADINA-

melissza

2475 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 09:08

e o alta idee timpita a lui

Fosta membra 9am.ro

61 mesaje

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 09:37

Pentru a conduce cu succes exista cateva reguli testate de inaintasi.
Una dintre ele aplicabila in timp de criza este sa multumesti poporul dandu-i "paine si circ".
Asta cu bonurile fiscale face parte din categoria "circ", cu toate ca e prezentata ca fiind din categoria "paine" (o sa primiti bani inapoi pe niste hartie pastrata :)) ).

Sa fim seriosi, la buget nu exista nici un leu disponibil nici macar pentru urgente de grad I cum ar fi pensiile iar noi ar trebui sa credem ca vom primi bani pentru colectare de hartie?

vdtoth

35 mesaje
Oras: Pitesti

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 09:37

Nu stiu ce porcarii sa mai scoata. Povestea cu bonurile, [raf in ochii oamenilor. Pai marea evaziune nu este aici. Apoi, trebuie sa ne umplem de hartii. Sa le strangem. Ca vrea Boc. Chitante sa ti, facturi la fel, acum si bonuri de casa.
Vai de noi!

9am207537

6 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 09:47

O tanpenie ceva mai mare ca Boc ,Praf in ochii prostimi.

9am208700

6 mesaje

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 09:47

Ce aberatii in tara asta ! un bon dupa aproape o saptamina practic NU mai poti sa vezi ce scrie pe el.Sa vedeti ce cozi o sa fie la recuperarea banilor o sa faca ei BON de ordine.NU vedeti,ca sa afli cum au facut legea financiara trebuie sa platesti ca sa afli cum au votato ei.Doar un exemplu..zugravesc casa am bonurile dar pot lua bonuri si de la altii,ca sunt unii care nu ii intereseaza dar mai sunt care lasa bonul pe tejghea eu ca vinzator le string si le aduc lui Boc sa imi dea banii . Sa vedeti ca tva se va mai marii.NU sta ei sa dea banii oamenilor mai repede ii ia Ei cheltuiesc banii din buget iar noi trebuie sa ii dam ca de.... ramine guvernul fara bani.Hotia si parsivia NU o sa dispara din Romania!

MadalinChinie

1 mesaj
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 10:09

Cred ca acesta "lucrare" va putea sa stranga la buget mai multi bani decat impozitarea pensiilor, cu conditia ca guvernul si mai ales reprezentantii statului din min. de finante sa-si faca treaba la timp, iar plafonul de returnare a banilor cheltuiti sa fie destul de "incitabil". Din pacate cred ca este un deziderat greu de atins - insa nu imposibil

9am077687

2 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 10:13

nu este o metoda
evaziunea se face pe hartie , intre societati cu " acordul " statului
doar cei care cotizeaza unde trebuie fac evaziune
verificati mai bine cum s-a calculat impozitul minim , comparand prima transa cu ultima ( la un venit de 2480 ori mai mare un impozit de 20 ori mai mare )
cine are de castigat ? aici trebuie umblat
sau introduceti plata cu cardul , obligatoriu

Fosta membra 9am.ro

61 mesaje

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 10:22

NUUU! Fratilor! Boc are dreptate, acum am realizat. Daca strangem bonurile fiscale de pe un an intreg vom trai mai bine, vom face economii.

Pai cu hartia adunata un an intreg ne putem sterge la fund si vom economisi banii de hartie igienica!!!

Hai la colectat bonur fiscal!! :))

ruben_nechi

3 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 10:40

Personal cred ca in acest mod se va combate evaziunea fiscala, chiar daca nu in totalitate, totusi nu va mai fi asa multa munca la negru ca si pana acum si de asemenea si economia subterana isi va pierde cel putin din curaj daca nu chiar si din activitate.

9am187324

1 mesaj
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 12:30

Cred ca in scurt timp nu o sa mai merite sa faci nici o activitate comerciala in Romania pentru ca nu mai merita, ce primesti pe mere trebuie sa dai pe pere asa ca numai statul castiga fara sa faca nimic in privinta asta. Daca ei au impresia ca asa se scapa de criza se insala, sunt state ale Comuniutatii Europene care au micsorat TVA-ul, si unele taxe pt a favorifa firmele sa nu se inchida, la noi e invers .

yux_mm

2 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 15:07

pai daca guvernul va da inapoi valoarea TVA-ului (adica 24%) va face treaba, daca nu, omul va prefera sa cumpere in continuare fara bon fiscal, deoarece vanzatorul ii va da pret echivalent pretului fara TVA. simplu.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 15:11

Reducerile pe care le fac firmele, vinzatorii ajung si peste 50%. Acele prime probabil vor fi citeva procente, in functie de valoare.
Probabil se va spune ca reducerile de pret sint ilegale. Si e legal acea primulita. Apropo de cine micsoreaza nivelul de trai al oamenilor.
E o mare pacaleala. Mai bine ar face facilitati la contractari cu statul sau in intermediere cu statul. Si ar fi mai bine.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 15:12

Cine isi inchipuie ca in comunism nu s-au respectat legile se inseala. Erau draconice. Si nescrise erau. Si tot cea mai saraca tara din Europa eram.

Fosta membra 9am.ro

117 mesaje

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 15:25

Buna. Poate cineva sa-mi spuna despre ce este vorba? Deduceri la tot ce cumpara cetatenul? Scuze dar inca nu m-am putut imforma si sunt curios sa stiu ce sa intamplat. Multumesc .

suteudaniel8

299 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 16:12

Evaziunea fiscala e mai buna decat deducerea... deci, e o abureala ieftina.... asta e un pretext ca cei care presteaza servicii publice din buget sa primeasca bani. Daca din 10 milioane de euro peuntru ceva lucrari, primesc 1% asta inseamna 100.000 de euro... adica firmele desemnate sa faca lucrari etc. primesc bani prin si din deducere... si primesc bani nu gluma

Shaggy
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 16:21

Evaziunea este 90% la firmele mari. Prin scutiri.

Fosta membra 9am.ro

117 mesaje

Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 16:32

Pai tot este bine. De exemplu un cetatean care are un salariu de 1000 lei pe luna , poate primi inapoi contravaloarea impozitului pe apartament, daca pastreaza toate bonurile fiscale de la cumparaturile efectuate in timpul unui an.

petrevaurora

3 mesaje
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 18:27

....VAI CE RUSINE ,,,ALTCEVA NICI CA PUTEA SA INVENTEZE ,,,,,SE VEDE CA E IN COLAPS DE IDEI ,,,CRED CA NICI IDEIA ASTA NU E A LUI ,,,,MA ROG ,,,NU MAI CONTEAZA ,,,,,CONTEAZA CA NU-L DUCE CAPUL LA NIMIC BUN SI PRODUCTIV CEVA SA ADUCA PROFIT SI STATULUI SI OAMENILOR ,,,,,E CA O CIUMA TREBUIE SA SCAPAM DE PERECHA ASTA ,,,,,,BAS-BOC,,,,CE RUSINE ,,,SANTEM UN POPOR CARE NU SE PRICEPE LA POLITICA ,,,CUM SA FACEM SA SUFLAM SI IN IAURT???VORBA AIA N-AM MANCAT USTUROI NICI GURA NU IMI PUTE ,,,DAR,,,,,LE-AS FACE SI EU LOR CE FAC EI UNE INTREGI NATIUNI ....

,,,,,
Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Deduceri cu bonuri fiscale?
Mergi la: