back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

omenirea,omenia,facerea de bine ..... si calaii !

Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

CMDRAGANELLO

8 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 16:17

relatiile interumane avanseaza pe un fagas din ce in ce mai anapoda ,si asta in timp ce noi pretindem ca la ordinea zilei este civilizatia,respectul reciproc,intrajutorarea aproapelui,facerea de bine .
In realitate,din ce in ce mai dominant , se constata o reractie psihologica,ce pare,la prima vedere paradoxala.Oamenii pe care i-ai ajutat sau carora le-ai facut in repetate randuri sfarsesc ori ori prin a te dispretui, ori prin a te uri.Oricat de multe ai facut pentru ei, in clipa in care nu mai poti,sau nu mai poti suficient (pentru ca ei vor din ce in ce mai mult),atunci se declanseaza o carteala nemultumita,care sfarseste prin a degenera in ura.
Aceia care pretind servicii,cu o insistenta care-i uluieste pe cei potopiti de cererile lor,sfarsesc prin a considera ca li se cuvin toate favorurile .Daca i-ai ajutat odata,e limpede capoti,Si daca poti de ce sa nu-i ajuti si a doa si a...noua si a "n"-a oara?.Logica lor evoluiaza gaunos si aberant si ajung sa considere ca esti rauvoitor,ingrat,lisit de bun simt,chiar marsav daca nu tii cont de doleantele lor.
Constatarile sunt valabile pentru toti:rude si prieteni,colegi si vecini,saraci si bogati,diavoli si sfinti.
Ca om al cifrelor si banilor am inteles de mult o axioma : "Daca vrei sa-ti pierzi un prieten sau sa-l transformi in dusman,atunci da-i bani cu imprumut !".
Dar acum a inceput ca totul sa imbrace forme aberante:unul vrea pila la examen pentru fica sa care nu a trecut pe la Facultate,altul vrea sa-i angajezi odrasla pe post de sef (daca s-ar putea chiar seful tau),unul vrea ca sa vorbesc eu cu un vecin ca sa-i vanda lui garajul din subsol la un pret cam de jumatate din piata (fara sa conteze ca omul are si el masina),recent unul a venit sa-mi ceara sa se racordeze la conducta de apa a catatii ..si i-am dat voie(cu toate ca e3u am platit-o singur pentru o distanta de 25o m.).Dar vai,el vrea sa se lege din curtea mea,adica dupa ce apa a trecut prin apometrul meu.Refuzandu-l riposteaza:ma da zgarcit mai esti - si el i-si face o vila de circa o jumatate de milion de Euro ! . Si exemplele ar putea continua,dar mai am una pe suflet: In urma cu cativa am am imprumutat cateva zeci de mii de unitati monetare unui prieten,luand insa toate masurile ipotecare asiguratorii.Dupa,patru ani,fara dobanda,dupa numeroase rugaminti si insistente,trecand chiar la amenintari de executare silita,in fine,mi-a adus banii dar lipseau din ei 50 monezi.Si riposteaza inainte de a-l intreba ceva: "si ce mai vrei,tu nu vezi ca n-am hartii decat de 100 ?(si-mi rasfoieste prin fata un teanc de cateva zeci de sute)!
Dar sa nu va speriati.In aceasta mocirla mai exista si cate o floare.Pe laga casa mea,pe pasune,pastea vaca o batrana de 86 de ani ,si pe care am observat-o ca nu vede,ca e oarba.Intr-o zi m-am oprit si am intrebat-o ce are si mi-a raspuns ca are cataracta la ambii ochi,ca nu vede de vreo7 ani si ca nu poate sa se opereze ca nu are bani,desi are 5 copii toti in plina capacitate de munca . In sfarsit ,am lut-o cu masina,am facut 9 drumyuri in zile succesive [pana la o unitate medicala de profil,am operat-o am platit totul si acum femeia vede.Si de cate ori trec spre casa i-mi iese in drum sa-mi mai multumeasca odata,vrea sa-mi sarute mana,vrea sa-mi dea ceva din batatura , vroind astfel parca sa-mi stearga toata proasta impresie lasata de cdei care nu sunt ca ea.
V-am spus toate acestea pentru ca sa fiti prudenti,sa va asteptati la orice,dar sa nu deveniti caini.pentru ca mai sunt si oameni(precum batrana cu vaca).!
28 nov.2008
Prof.univ.dr.doc.C.M.DRAGAN
CLUBUL CONTABILILOR LIBERI
Presedinte

Raporteaza abuz de limbaj
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 22:45

Foarte, foarte adevarat !
In ultima vreme am avut de multe ori impresia ca am intalnit prea multi magari si prea putini OAMENI !

Sentim3nt

26 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 29 Noiembrie 2008, ora 05:58

Trebe sa fi om trecut prin viata sa iti dai seama de chestiile astea.Da ai o foarte foarte foarte mare dreptate ,deci sincer nam cuvinte.Chestia este facerea de bine se uita foarte usor, poate omu nu prea are memoria multa sa te tie minte ca iai facut un bine cand a fost la greu,si a 2 a chestia este ca raul se uita foarte greu,o data ce iai facut la om rau ii posibil sa te tie minte si toata viata si sa te urasca si blesteme.Totusi am muscato si io in viata ca am ajutat multa lume,da io cand am avut nevoie nam fost bagat in seama.Ce sa zic oameni is cu 2 fete,am patito si io asta in fata iti vorbesc una si pe la spate te critica si iti face rau.Chestia aia din Biblie ii un exemplu bun ca din 10 leprosi vindecati doar 1 sa intors la Iisus sa ii multumeasca,nu pot sa zic ca nu sunt oameni buni da totusi in ultimu timp cu lumea asta schimbatoare is tot mai putini.Parerea mea este ca uni oameni cer prea mult si asta ii face ca din prieteni sa iti devina dusmani si sa se intoarca impotriva ta.Ma bucur CMDRAGANELLO ca ai scris toate astea totusi mai invatam si noi ceva din vorbele tale grele si pentru ca ai ceva de zis.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 29 Noiembrie 2008, ora 16:19

De la: CMDRAGANELLO, la data 2008-11-28 16:17:52 relatiile interumane avanseaza pe un fagas din ce in ce mai anapoda ,si asta in timp ce noi pretindem ca la ordinea zilei este civilizatia,respectul reciproc,intrajutorarea aproapelui,facerea de bine .
In realitate,din ce in ce mai dominant , se constata o reractie psihologica,ce pare,la prima vedere paradoxala.Oamenii pe care i-ai ajutat sau carora le-ai facut in repetate randuri sfarsesc ori ori prin a te dispretui, ori prin a te uri.Oricat de multe ai facut pentru ei, in clipa in care nu mai poti,sau nu mai poti suficient (pentru ca ei vor din ce in ce mai mult),atunci se declanseaza o carteala nemultumita,care sfarseste prin a degenera in ura.
Aceia care pretind servicii,cu o insistenta care-i uluieste pe cei potopiti de cererile lor,sfarsesc prin a considera ca li se cuvin toate favorurile .Daca i-ai ajutat odata,e limpede capoti,Si daca poti de ce sa nu-i ajuti si a doa si a...noua si a "n"-a oara?.Logica lor evoluiaza gaunos si aberant si ajung sa considere ca esti rauvoitor,ingrat,lisit de bun simt,chiar marsav daca nu tii cont de doleantele lor.
Constatarile sunt valabile pentru toti:rude si prieteni,colegi si vecini,saraci si bogati,diavoli si sfinti.
Ca om al cifrelor si banilor am inteles de mult o axioma : "Daca vrei sa-ti pierzi un prieten sau sa-l transformi in dusman,atunci da-i bani cu imprumut !".
Dar acum a inceput ca totul sa imbrace forme aberante:unul vrea pila la examen pentru fica sa care nu a trecut pe la Facultate,altul vrea sa-i angajezi odrasla pe post de sef (daca s-ar putea chiar seful tau),unul vrea ca sa vorbesc eu cu un vecin ca sa-i vanda lui garajul din subsol la un pret cam de jumatate din piata (fara sa conteze ca omul are si el masina),recent unul a venit sa-mi ceara sa se racordeze la conducta de apa a catatii ..si i-am dat voie(cu toate ca e3u am platit-o singur pentru o distanta de 25o m.).Dar vai,el vrea sa se lege din curtea mea,adica dupa ce apa a trecut prin apometrul meu.Refuzandu-l riposteaza:ma da zgarcit mai esti - si el i-si face o vila de circa o jumatate de milion de Euro ! . Si exemplele ar putea continua,dar mai am una pe suflet: In urma cu cativa am am imprumutat cateva zeci de mii de unitati monetare unui prieten,luand insa toate masurile ipotecare asiguratorii.Dupa,patru ani,fara dobanda,dupa numeroase rugaminti si insistente,trecand chiar la amenintari de executare silita,in fine,mi-a adus banii dar lipseau din ei 50 monezi.Si riposteaza inainte de a-l intreba ceva: "si ce mai vrei,tu nu vezi ca n-am hartii decat de 100 ?(si-mi rasfoieste prin fata un teanc de cateva zeci de sute)!
Dar sa nu va speriati.In aceasta mocirla mai exista si cate o floare.Pe laga casa mea,pe pasune,pastea vaca o batrana de 86 de ani ,si pe care am observat-o ca nu vede,ca e oarba.Intr-o zi m-am oprit si am intrebat-o ce are si mi-a raspuns ca are cataracta la ambii ochi,ca nu vede de vreo7 ani si ca nu poate sa se opereze ca nu are bani,desi are 5 copii toti in plina capacitate de munca . In sfarsit ,am lut-o cu masina,am facut 9 drumyuri in zile succesive [pana la o unitate medicala de profil,am operat-o am platit totul si acum femeia vede.Si de cate ori trec spre casa i-mi iese in drum sa-mi mai multumeasca odata,vrea sa-mi sarute mana,vrea sa-mi dea ceva din batatura , vroind astfel parca sa-mi stearga toata proasta impresie lasata de cdei care nu sunt ca ea.
V-am spus toate acestea pentru ca sa fiti prudenti,sa va asteptati la orice,dar sa nu deveniti caini.pentru ca mai sunt si oameni(precum batrana cu vaca).!
28 nov.2008
Presedinte

e trist...am trecut si eu prin astfel de experinte...dar ma opresc aici! Intradevar sa nu devenim caini!

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 10:59

Foarte interesanta tema si foarte bine pusa in pagina de primul care posteaza. Interesant este faptul ca aceasta adevarata declaratie este semnata cu numele real al autorului ceea ce ii confera o greutate suplimentara.
Am patit-o si eu in repetate randuri si as putea sa insir exemple ca cele spuse de domnul profesor.
Si asa imi explic de ce nu am dacat o familie de prieteni de 25 de ani cu care ne vizitam saptamanal...
Interesant va fi ca vor poasta aici si aia care sunt jigodii si vor spune ce victime sunt ei ... cum n-au fost destul ajutati ...
Sa vedem daca ii depisteaza cineva ...
Chestia cu ajutatul e o arma ... Si iata de ce :
Eu sunt priceput sa fac lucruri, am indemanare. Mi-am ridicat o casa singur, mi-am facut instalatiie electrice, am sapat fantana, am sapat o incapere langa fantana si am construit un hodrofor, am sapat si mi-am construit garaj, la fel o centrala termica pe gaze si lemne, singur imi zugravesc casa, izolatii, cate si mai cate. Cei care veneau pe la mine erau placut impresionati si ar fi vrut sa le fac si lor lucrari de genul asta pe la ei pe acasa, asa, pentru ca suntem prieteni, pe degeaba... I-am pierdut. N-am vrut sa muncesc degeaba pe la tot felul de boieri imaginati.
Noi romanii avem un obicei extrem de prost. Cand vine cineva pe la noi il ducem peste tot in toata casa sa-i aratam ce ne-am mai luat, ce ne-am mai construit, ce grozavi suntm noi... Asa ramanem fara scule sau fara prieteni. De indata ce un vizitator vede ca ai un hammer, imediat are si el o treaba cu scula respectiva si ti-o cere cu imprumut instant. De obicei n-o mai vezi sau daca o vezi, n-o mai recunosti. Daca marai, esti o jigodie ...
Asa ca eu nu mai dau nici o scula. Ii indrum pe nevoiasi la magazinul de scule. Brusc nu mai au nevoie de ea ...
Nu mai cred in basmele cu ajutatul, nu mai ajut pe nimeni si nu ma bazez pe ajutorul nimanui. E cel mai simplu...
In viata mea am ajutat pe cateva persoane sa traiasca mai bine si n-u m-au pus in rama dar nici nu m-au ignorat total. La serviciu se exploateaza totul. De aceea nu trebuie mers pe " omenie" ci pe proceduri. Oamenii sunt deosebit de perversi, de prefacuti, de parsivi.
Sunt un mic sefulet si am parte zilnic de sex oral pe la spate... Nu conteaza ce spui sau ce faci, sunt unii care te toaca asa din pasiune, din rautate, de obicei puturosii. Asta cand nu esti de fata. In fata sunt numai miere...
Gata, ma duc sa dau cu glet, am treaba sa merg la vot,

mai vorbim !

Toata simpatia pentru dumneata domnule profesor !

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 12:03

Hai Silviule drag, eu inca mai cred in omenie si in facerea de bine. Sau cel putin asa vreau eu sa cred...Dumnezeul la nevoie, mai trimite cate un sol catre cel aflat la nevoie....adica tot un om care sa-ti faca un bine. Ideea e ca la binele care il faci, este important sa nu astepti la vreo rasplata...caci atunci nu se mai numeste un BINE. Eu asa gandesc. Si fac un bine numai la oamenii care simt eu ca se bucura de binele meu...nu de alta dar acel bine se transforma intr-o TZEAPA.

Fii atent mi-am cumparat o carte trasnet :"Despre ingeri" de Andrei Plesu...citeste-o, o recomand cu caldura tuturor. .."juisezi" , te "imbogatesti" sau te "inalti" spiritual...iti spun eu! E fantastica cartea...si modul serios si plin de umor in acelasi timp, de punere intr-un dialog, cu tine insuti a acestei problematici: existenta ingerilor:Cartea incepe asa: "Trebuie sa va spun, de la bun inceput, ca n-am vazut niciodata ingeri. sau ca nu-mi amintesc sa fi vazut. Nu fac parte dintre cei care se pot lauda cu experiente, n-am organ pentru "fenome"...........

.............S-a spus mereu ca ingerii sunt "dublu" ceresc al omului. suntem mereu insotiti de modelul nostru de potretul nostru imbunatatit. Si suntem -sau , in orice caz , ar fi bine sa fim-intr-un dialog permanent cu posibilil acestui portret. Ingerul ofera fiecaruia din actele noastre reperul epurei lui, adica desenul lui ideal. Langa fiecare "este', ingerul asaza un "cum ar trebuie sa fie". El conjuga neobosit, la optativ, curgerea vietii noastre, asa cum am face-o noi insine daca am fi in conditia lui.

......restul lectura placuta...si nu uitati ca intodeauna, oriunde am fi ca loc, in orice moment al vietii noastre ca timp, ...si orice am fi.ca om...mereu avem cate un inger langa noi!

v-am pupat!
Eu asa cred! Uite in polemica care am avut-o cu un prea zelos de bine de facere de bine pe o alta tema, tu Silviule mi-ai fost un inger...si sa nu o uit si pe Dagaio a noastra. Nu ma asteptam sa ma sustina ! In felul ei are si ea dreptate!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 12:05

Cartea incepe asa:

"Trebuie sa va spun, de la bun inceput, ca n-am vazut niciodata ingeri. Sau ca nu-mi amintesc sa fi vazut. Nu fac parte dintre cei care se pot lauda cu experiente, n-am organ pentru "fenome"...........

.............S-a spus mereu ca ingerii sunt "dublu" ceresc al omului. suntem mereu insotiti de modelul nostru de potretul nostru imbunatatit. Si suntem -sau , in orice caz , ar fi bine sa fim-intr-un dialog permanent cu posibilil acestui portret. Ingerul ofera fiecaruia din actele noastre reperul epurei lui, adica desenul lui ideal. Langa fiecare "este', ingerul asaza un "cum ar trebuie sa fie". El conjuga neobosit, la optativ, curgerea vietii noastre, asa cum am face-o noi insine daca am fi in conditia lui." ANDREI PLESU.

Am pus ghilimelele de rigoare!

dagaio

1073 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 13:09

Eu m-am simtit intotdeauna foarte bine sa ajut pe oricine, daca mi-a stat in putere. Uneori e nevoie doar de un sfat, alteori de o fapta buna. E drept ca niciodata nu am imprumutat multi bani cuiva oricat de prieten mi-a fost sau imi este. Am donat doar sume mici. Probabil daca aveam averi dadeam mai mult, dar cum nu am avut in ce sa ma lafai, am fost limitata.
Nu ma gandesc niciodata sa primesc inapoi ceea ce daruiesc. E destul pentru mine sa stiu ca ajutorul meu a ajuns la persoana si se poate bucura de el.

Da. Exista intotdeauna un "ingeras" care sa ma ajute cu lucrurile mici pe care eu le cer. Deobicei nu-mi place sa cer ajutorul, am invatat ca e mult mai sigur daca ma bazez doar pe mine. Daca sunt ajutata cu un imprumut, stau destul de stresata pana acel lucru imprumutat il pot inapoia. Nu imi place sa am datorii, de aceea prefer sa nu mananc decat sa cer imprumut bani. Sunt invatata sa am mai multa grija de lucrurile care nu sunt ale mele si ma simt foarte responsabila de integritatea lui. Am principii destul de stricte cu privire la acest aspect. Nu sunt invatata nici sa aleg calea cea mai usoara sa-i fac raspunzatori pe altii de faptele mele. Daca am gresit, incerc sa-mi repar greseala. Nu pot sa ma simt datoare nimanui.

E important sa stii intotdeauna cu ce poti ajuta. Sa nu promiti ceva ce nu poti face sau sa nu-l distrugi mai mult decat sa-l ajuti.
Daca un cersetor ( cu probleme ce par reale ) imi cere bani, eu nu-i dau bani pt. ca stiu ca e posibil sa nu-i foloseasca pt. binele lui, si atunci daca ii e foame ii cumpar ceva bun de mancare, sau il ajut cu un sfat sau cu o informatie despre cum sa-si gaseasca de lucru. Inca din scoala am invatat sa nu imprumut lucruri importante daca stiu ca e mai greu sa ma reintalnesc cu ei sau daca stiu ca nu pot avea grija.

O problema la romani este faptul ca multi cred ca ajutorul dat cuiva trebuie sa se intoarca neaparat de la acel cuiva. Atunci cand ajutam pe oricine, nu trebuie sa ne gandim ca vom primi inapoi. Trebuie sa ne simtim foarte bine ca am dat, ca am putut fi de ajutor. Sincer mie mi-e destul sa mi se spuna multumesc ( daca persoana e in fata mea ) si sa stiu ca e multumit de ajutorul meu. Chiar nu ma intereseaza daca a cea persoana poate sa-mi intoarca favorul sau nu.
Sunt multi oameni care ajuta pe cineva doar daca au un interes, ci nu din placerea de a face un bine.

Daca toti refuzam sa mai facem bine celuilalt pentru ca nu am primit ajutorul inapoi ori pt. ca a fost gresit interpretat sau au uitat ce am facut pentru ei, atunci suntem la fel ca ei. Devenim egoisti si singuri.

Eu am putini prieteni adevarati. As fii superficiala si mincinoasa daca as spune ca am multi prieteni adevarati. E imposibil. O prietenie adevarata este ca o casnicie lunga si reusita. Daca rezista in timp prin sentimente sanatoase si cinstite, prin acceptarea a ceea ce suntem fiecare fara ca unul sa profite prea mult de celalalt, atunci e cu adevarat prietenie. Nu cred in prieteniile cumparate.

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 20:34

Dagaio, ma vad nevoit sa ma declar de acord cu tine. Si cu Maria. Dar suna nefiresc de frumos...
Eu am ajutat pe unii, nu multi, si nu vroiam nimic in schimb insa ei m-au atacat, exact cum spune dom'profesor. Au vrut mai mult, nu se mai potoleau si din ce le dadeam d-aia nu le ajungea ...
In teorie e ca voi, in practica e cum spun eu.
Regret sa va informez ca nimeni nu da nimic pe degeaba !
Se asteapta ca, cel putin sa nu ai de suferit de pe urma lui daca nu cumva sa te tina minte si sa te treaca la acatist.
Dagaio imi esti mult mai simpatica de ceva vreme.
Dar asta nu inseamna nimic pentru tine ....

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 21:52

Oare, o fi datorita mie, Silviule, de ti-e draga Dagaio? Da se pare ca e cam asa, teoria e a noastra, practica e a ta! Dar intotdeauna e si calea de mijloc intre teorie si practica!

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 13:45

De la: mariaoprea75, la data 2008-11-30 21:52:48Oare, o fi datorita mie, Silviule, de ti-e draga Dagaio? Da se pare ca e cam asa, teoria e a noastra, practica e a ta! Dar intotdeauna e si calea de mijloc intre teorie si practica!

Nu, n-ai nici o treaba ... in afara de tema cu discriminarea la care m-am incaierat rau de tot cu Dagaio, pe alte teme am vazut ca gandeste cam la fel cu mine si este chiar mai preocupata, stie mai bine ca mine unde sa caute si aduce mai eficient decat mine, care vin doar cu parerile mele, ce si cum din legislatie. Chiar daca m-a enervat pe o tema, nu sunt atat de idiot sa o tin puia gaia si sa nu recunosc atunci cand spune un adevar. S-a sucarit pe mine. Sa fie sanatoasa. Eu nu ! Usor ma aprind, usor ma sting, sunt coleric dar pot sa recunosc valoarea acolo unde mi se pare ca o vad.
Dagaio este, fara indoiala o tipa inteligenta, destupata, cam feminista (o fi patit ea ceva la viata ei) dar are valoare fara indoiala. Mi-ar fi placut sa ma ia mai in ras, dar se pare ca am atins o coarda sensibila a sufletului ei daca nu a avut capacitatea sa treaca cu umor peste magariile mele.
Constat ca nu numai eu sunt oparit pe forumurile astea ...
Ca sa ilistrez ce vreau sa spun, un banc:
In autobuz, unul mort de beat, se dezechilibreaza si cade peste o doamna ... pe deasupra, cu ochii tulburi, ii spune:
- Esti urata ... ! ...
- Du-te dom'le d-aici, ca esti beat ...
- Da, da' mie-mi trece ....

La revedere !

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 15:37

Stai linistit...stii cum e cu cei colerici...si eu sunt una dintre ei...de aia ma si defulez pe forum!
SI LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR!

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 23:54

Trist, subiectul nu mai intereseaza pe nimeni.
Am banuiala ca domnul profesor care a lansat tema a vrut, saracul, sa faca vreun studiu ceva, dar combatantii au inceput sa cam lipseasca. Se pare ca tema nu e interesanta pentru multa lume ...
Salut !

Acum nu e momentul !
Sentim3nt

26 mesaje
Oras: Arad

Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 06:43

Totusi merita mai multa atentie acest subiect,ai dreptate Atotputernicul ,ii destul de interesant subiectu,pacat ca nu ii nimeni interesat ceea ce scrie aici ii adevarat.Asta e.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 16:16

De la: Atotputernicul, la data 2008-12-11 23:54:19Trist, subiectul nu mai intereseaza pe nimeni.
Am banuiala ca domnul profesor care a lansat tema a vrut, saracul, sa faca vreun studiu ceva, dar combatantii au inceput sa cam lipseasca. Se pare ca tema nu e interesanta pentru multa lume ...
Salut !

Foarte trist !...

Atunci cand lipsesc acele comori ale vietii, cum ar fi :
-cei 7 ani d-acasa,
-invatatura,
-cultura,
-stiinta,
-inteligenta,
.....incoronate de-un caracter stralucit,
Ce ne-ar mai ramane de facut ?...decat a privi cu tristete spre indivizi ce-si ridica monumente stralucitoare in memoria sufletelor lor,... cazute. !...

..

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 13 Decembrie 2008, ora 10:40

Sunt miliarde de indivizi care reprezinta multiplicari ale satanei . Sunt borfasi , badarani , inculti , prosti , cinici , lenesi si egoisti . In ultimii ani este o explozie de astfel de entitati . O buna parte din tineret , de exemplu .

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 08:40

De la: marian_bd_rotaru, la data 2008-12-13 10:40:15Sunt miliarde de indivizi care reprezinta multiplicari ale satanei . Sunt borfasi , badarani , inculti , prosti , cinici , lenesi si egoisti . In ultimii ani este o explozie de astfel de entitati . O buna parte din tineret , de exemplu .

Este un topic special pentru tanara generatie, domnule Rotaru ...
Si va inselati in privinta tinerilor !
Unde ati fost ? Cum ati participat la educarea lor ?
Aveti peste 55 de ani, nu ?

Acum nu e momentul !
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 11:03

Domnu...Dragan
Nu disperati...mergem inainte,care dintre noi nu a suferit deceptii???Am ajuns sa ne temem sa mai vorbim cu cineva,sa nu cumva sa ne ceara ceva,sau sa ne vorbeasca de rau.....DAR mai exista OAMENI DE CUVANT....sa va dau un exemplu din viata mea:Sant crestin get-beget....adica pocait(asa se spune)cand pastorul biserici a venit la mine acasa....l-am intrebat UNDE-S BANII BISERICI??? CE SALAR AI???si multe altele...fiind la mine acasa mi-am permis....cum sa simtit bietul om???....nu sa suparat....m-ia explicat tot sistemul.....prima data am aruncat....apoi am judecat....Eu am zis ca eu nam nevoie de nimeni,am TOT CE IMI TREBUIE....dar DUMNEZEU m-ia dovedit contrariul....Cu 5 ani in urma am ajuns in CLUJ-N la spital....dureri atroce la coloana.....RMN...analize....rezultat..sindromul cozii de cal....puteam paraliza de la gat in jos in orce moment.......internare....operatie......durere....am avut CREDINTA....dar biserica...fratii de credinta.....m-au ajutat..din toate punctele de vedere...adevarati OAMENI....care asteapta rasplata nu de la mine.....de la DUMNEZEU....cauta si vei gasi....cere si vei primi....bate si ti se deschide.....
DUMNEZEU sa va binecuvanteze pe toti....!!!!
;

;

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 14 Decembrie 2008, ora 17:38

De la: marian_bd_rotaru, la data 2008-12-13 10:40:15Sunt miliarde de indivizi care reprezinta multiplicari ale satanei . Sunt borfasi , badarani , inculti , prosti , cinici , lenesi si egoisti . In ultimii ani este o explozie de astfel de entitati . O buna parte din tineret , de exemplu .

Mi se pare ca exagerati putin...eu fac parte din tanara genaratie si nu ma regasesc deloc in tot ce ati descris...eu am sentimentul ca dvs sunteti tare nefericit, citindu-va si alte comentarii...pareti omul ursuz, retras, si foarte certat cu VIATA!

Siti ce...modelele de viata , eu una nu le caut la TELEVIZOR! Acolo nu exista decat la 2 cel mult 3 emisiuni!.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Decembrie 2008, ora 12:04

~."...tinerii doresc a schimba lumea s-atunci cand ei ajung batrani doresc a-i schimba pe tineri "...

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 03:14

Intr-adevar e bine sa ajuti pe cei in nevoie. Dar cel mai bine este sa fii atent daca cel care iti cere ajutorul este in nevoie reala. Cam greu. Schimburile intre oameni sint totusi mai bune. Daca unui om ii faci un serviciu si ii ceri ceva, de care ai mare nevoie, chiar marunt, pe care tu observi ca il are din belsug, chiar un serviciu, s-ar putea sa observi ca iti intoarce spatele cu cea mai mare viteza. Este o metoda care nu da gres, dar s-ar putea sa se faca curatenie in jurul tau. Ramii cu ingerasii din cer. Nu glumesc. Natura umana este, deocamdata, axata pe interese de imbogatire. Si cind te gindesti ca imbogatirea materiala duce la slabirea psihicului...

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 12:11

Foarte interesant si adevarat ce s-a scris pe topic pana acum dar am si eu o parere. Trebuie sa fim cumpatati si cumpaniti in toate. Unii ofera ajutor doar pentru satisfactia lor personala (sigur nu este cazul poate a celor ce au scris in topic) si atunci se intampla ca acesta sa nu ajunga la cine trebuie. Oamenii care nu isi asuma niciodata nici-o vina si nici-o responsabilitate nu sunt capabili a recepta corespunzator un ajutor, fie sub forma de donatie, fie sub forma de imprumut fie sub forma de sfat. De ce sunt asa ? Din fire, din educatie, cum s-a mai spus, din spirit de conservare deformat, din deprinderi proaste capatate pe parcurs (pomenile de tot felul) etc. De altfel acest comportament de daruire fata de semeni exagerat se manifesta si fata de animale. Asistati la niste aberatii publicate in special prin mass media pe care cu multi ani in urma nici n-ati fi crezut ca ar fi posibile. Aceasta exacerbare duce inevitabil la comportamente deviante. Astfel ca in Romania poti fi caine, puscarias, handicapat, tigan, ungur sau orice numai roman patriot sa nu fii caci acest lucru lasa rece mai ales lumea internationala. Revenind, desi invatamintele din experienta acestor daruiri fata de semeni si animale dateaza inca din antichitate, noi nici azi nu le pricepem. Desigur a nu se intelege ca nu trebuie sa fim in continuare oameni, dar macar sa ne apropiem de nemti in sensul bun al cuvantului. Ajutand in exces pe cineva slab de inger(!) ii facem de fapt rau. De fapt acest lucru se vede si la inghesuiala unor pomeni electorale sau iefteniri la magazine prin care unii parveniti imbogatiti peste noapte se distreaza copios pe baza spiritului de turma care domneste la noi dar uneori si pe la altii in care pe langa saraci mai vin si unii cu deviatii comportamentale serioase. Ce este mai rau este ca aceasta "distractie" va costa societatea romaneasca, pe langa alte costuri mai grave, acum si mai ales pe viitor in tot mai multe furturi, crime, sinucideri si alte fenomene infractionale si antisociale. Deci sa fim buni dar numai cu cine trebuie caci altfel este neproductiv si chiar periculos. Nu mai dau si eu exemple personale caci n-s sti pe care sa le aleg si v-as plictisi mai ales ca s-au ilustrat foarte bine de profesor. Pe curand. Logos.

gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 13:09

Revin si mai adaug ca cel mai grav, prin implicatiile sale in educatie, este comportamentul parintilor fata de copii. Eu si sotia am crescut 3 copii dar oricand as avea curaj sa o iau de la inceput cu orice copil nu mai mare de 8 luni. Peste 90% din caracterul sau ajuns la maturitate va depinde de educatia primita. Sa nu credeti prin aceasta ca eu am o reteta sau ca acum sunt foarte multumit de copii mei. Nu. Niciodata nu vom fi. Dar daca cineva care ar afla ca eu am izgonit baietii din casa (cand depasisera 18 ani) i-ar intreba acum cum ma califica pentru acest gest extraordinar si nemaintalnit la romani, ar spune ca bine le-am facut (asa s-a exprimat catre cineva cel mare) si ca nu ar fi ajuns asa cum sunt astazi. Parintii din dorinta de a le face cat mai mult bine, le fac cat mai mult rau, inconstient si fara sa priceapa ca ei, copii incep educatia inca de la un an in sus. Ei in general te copiaza. Daca tu nu esti multumit de tine (ceea ce nu prea se intampla la multi dintre noi) atunci trebuie sa-l inveti mai mult decat ai facut sau poti tu realiza. Copilul cand este mic este foarte receptiv. Un var de-al meu care isi testa nepotul de 3 ani isi jumatate pe strada, in Bucuresti, il intreba : Nepoate ce masina este aceea ? - Trabant, raspunde nepotul. Dar aceea ? - Dacia. Dar aceea ? - Audi. Si aceea ? Nepotul raspunde impacientat. Dar, bunicule tu nu stii niciuna ? La care varul meu a ramas fara grai. Daca noi nu vrem sa le cultivam cat mai multe inclinatii pe motiv ca este prea mic atunci la 7 ani nici nu va sti sa vorbeasca la scoala. Cum vom trai in viitor depinde de cum noi toti actionam in prezent. Poate sunteti uimiti cum se dau concursuri simple pe la posturi TV la care concurentii dovedesc lacune incredibile cu toate avantajele informarii pe internet pe care noi nici in vis nu le-am avut. Deci pentru a corecta ceva din constiinta sociala romaneasca trebuie inceput azi, de catre noi toti, ca sa beneficiem poate peste 20 ani. Desigur caracterul nu rezulta numai din educatie si cultura. Experienta de munca si de viata face ca sa intalnesti si oameni simpli (dar din ce in ce mai rar) cu care nu trebuie sa faci inscrisuri si respecta intocmai cuvantul dat. Deci avem de intalnit in viata, oameni si oameni. Trebuie sa ne invatam sa ne orientam pentru fiecare caz in parte. Nu este lucru usor. Eu am crescut la internat de mic, pentru ca parintii s'au despartit. Intr-o ora l-am depistat din ochi pe colegul care mi-a furat un stilou, am scapat la MIzil (aveam 12 ani) de o haita de circa 20-25 de caini salbaticiti, pun mana pe orice caine (cu exceptia unora dresati si manipulati de stapan sau a celor bolnavi- pe care insa ii depistez la timp) si multora li se pare extraordinar, dar mie mi se pare firesc pentru ca am experienta vietii de la tara cum s-ar spune. Deci si persoanele se pot citi in ochi si dupa anumite reactii de testare din partea nastra din prudenta. Pentru ca a pierde o suma de bani nu este nimic pe langa a-ti pierde chiar viata in anumite imprejurari. Dar bineinteles noi sa ne restrangem la persoane cunoscute caci este foarte complicat de discutat la relatii dintre oameni in general. V-am plictisit destul. Astept reactii. Apropo nu trebuie sa ne suparam pe alte pareri chiar daca sunt ne-avenite. Eu am invatat de la cei care m-au criticat si nu de la cei care m-au laudat sau au fost mereu de acord cu mine. Cand este un subiect sau o remarca nepotrivita este simplu. Nu raspunzi. Voi reveni daca va fi cazul. Logos.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 14:46

Motiv pentru care te-am intodus in lista mea de prieteni!
Imi cer scuze daca a fost cu atata intarziere dar asteptam acel ceva care sa ma determine ...sa fac acest lucru, si ma bucur ca ai aceste pareri! Numai bine si sa daruiesti si sa primesti binele cu acel dram de masura si in anul in care am intrat. La multi ani!

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 22:34

Domnule gigilipianu,
Mi-a plăcut mult ce ai scris și îmi pare sicer rău că nu mă pot apuca să te contrazic astfel încât să avem o polemică interesantă. În privința copiilor ai atât de multă dreptate încât hoardele de mame tembele care-și protejează stupid, ca niște leoaice, și care nu se lasă până nu-i scot compleți idioți nici moarte, ar trebui spun ca acestea să vină la cursuri de pregătire profesională la dumneata. Și ar mai trebui să ia și adunătura de psihologi tembeli care nu mai prididesc să lupte pentru drepturile tinerilor de a face ce doresc, zăpăcind de cap unele tute de mame care nu ezită să sară la gâtul bărbaților care îndraznesc să mârâie timid ceva împotriva neprețuitelor odoare. ...
Vă felicit pentru modul cum gândiți. Aș avea, totuși ceva de spus .... sunt copii pe care oricum i-ai aborda, oricum ai proceda, nu se urnesc, nu vor să înțeleagă iar atunci când vrei să le aplici tratamentul de a-i alunga de acasa la 20 de ani, înseamnă să-ți distrugi propria viață, să divorțezi, pentru că ei nu doresc să meargă pe drumul propriu, aleg întotdeauna calea cea mai simplă, cea mai profitabilă pentru ei. Copiii de genul asta au tendința naturală să paraziteze părinții până când nu se mai poate... după care devin niște ratați sau chiar pericole pentru cei din jur...

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

121 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 17:56

Cred ca in principiu, indiferent de caracterul duplicitar al unor oameni, conteaza ca cei care sunt educati, manierati, inteligenti sa-si pastreze verticalitatea, sa nu se complaca in indolenta altora. In relatiile cu ceilalti …indiferenta unora poate aduce dupa sine dezintegrarea adevaratelor valori morale si umane.Nu cu o floare se face primavara, dar daca “udam” rigolele suficient s-ar putea sa avem de unde face un buchet.
Pacat ca exista persoane care pot schimba ceva si n-o fac, pacat ca au trecut de-o anumita varsta si n-au lasat nimic generatiilor pe care acum le hulesc.

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 17:32

De la: CMDRAGANELLO, la data 2008-11-28 16:17:52 relatiile interumane avanseaza pe un fagas din ce in ce mai anapoda ,si asta in timp ce noi pretindem ca la ordinea zilei este civilizatia,respectul reciproc,intrajutorarea aproapelui,facerea de bine .
28 nov.2008
Presedinte

shefu' ,chiar ca ai moaca de ...contabil...cu manecutze ...
io ii iubesc pe contabili ...
dar cel mai mult l-am iubit pe contabilu' lu' ...Capone...deshtept baiat !

si electronica !
razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 19:53

Azazel... haios mereu! :) Dar asta nu era momentul.. cred! :)) sa nu se simta altii deranjati! :)

Subiectul e grozav si imi pare rau ca... presat de timp nu am mai scris nimic in ultimele saptamani! promit sa revin...!

Sa ma dau exemplu cu acei copii care pleaca sau nu pe drumul lor... nu negativ sau pozitiv... ci un simplu exemplu...! :)) mereu am vrut sa o iau pe calea mea... de capul meu...! unii imi spun ca sunt o insula (greu de penetrat). sunt mai rece de felul meu... dar sufletist... si prost de multe ori...! sunt de conceptia ca... "las` sa mai fie si un lup mancat de oaie". cand am terminat liceul si am inceput facultatea nu am stiut cum sa`i zic tatalui meu ca vreau sa ma mut singur.imi era teama sa nu ccreada altceva... ca m`ar fi suparat cu ceva... ca sunt rebel si nerecunoscator( familia mea este nu bogata... dar nu ne lipseste nimic). aveam un job bine platit si al vremea aceea... ma descurcam. dupa luni de ezitare... i`am spus.. VREAU SA PLEC.si el spune spre surprinderea mea: " poti sa pleci cand vrei si sa te intorci cand vrei... stiu ca odata tot vei pleca... oricat de greu mi-ar fii" . ei bine... sunt dus... si asa am sa fiu mereu! dar mereu ma intorc cu placere la casa parintilor... in camera MEA... in patul MEU... care vor ramane acolo MEREU.

Cat despre subiect... am sa va spun o istorioara:
" Ion si Maria... au jucat si au castigat la loteria Americana! Se intorc in tara... in satul de bastina! oameni cinstiti... isi spun...ca daca tot au avut asa noroc... de ce sa nu ii ajute si pe sateni? SI FAC UN CHEF... cu artificii si tot tacamul... vinul curgea garla si taurii erau pe protap! :) in incheiere se strange tot satul si fac anuntul: Fiindca ati fost mereu alaturi de noi dragi prieteni... si suntem atat de bogati acum.. vrem sa va ajutam. suntem toti o familie. fiecare satean o sa primeasca 100 de dolari LUNAR... !
Toata lumea fericita.. erau idolatrizati de sat... aveau prieteni peste tot! dupa 15 ani de zile .. obiceiul continua!Copiii au crescut nevoile erau mai mari... banii se imputinau. Si fac o petrecere la fel si un anunt la final: Dragii mei... 15 ani am contiunuat sa va dam 100 de dolari lunar. copiii nostri au crescut... avem nevoi.. banii s-au imputinat. fata merge la facultate... chiria mare... scoala scumpa.. baiatul la liceu... haine mai noi... nu ami e ce era. asa ca de acum incolo am sa va dam doar 50 de dolari lunar.
Ei bine... satenii se revolta.. arunca cu pietre in ei... si spun toti in COR: BINE BINE... NOI INTELEGEM DAR CE TREABA AVEM NOI? CUM RAMANE CU PARTEA NOASTRA DE 100 de DOLARI?VREI SA INTRETII COPIII TAI DIN BANII NOSTRI?

morala e simpla.eu sunt un fel de ION de mai sus... la un nivel mai mic. mereu am ajutat pe toata lumea...! insa incep sa ma trezesc! unii oameni se obisnuiesc sa primeasca si li se pare ceva firesc! si imi e frica de un lucru...! sa nu fie ceva in sangele romanesc! si spun asta ca in anglia... inca nu mi-am luat teapa(niciodata nu e prea tarziu). dar ce se intampla cu acel caz din familie? sunt ca tatal meu... nu am sa am avere nici daca o sa am posibilitati. si nu ca sunt prost sau ami putin inteligent decat altii care fac. ci pt ca sunt prea bun... si naiv (intentionat). cine stie.. poate se schimba in timp toate astea! inca am multe de patit! :)

p.s. cum spune Atotputernicul... e ami bine sa faci singur TOT... pe spatele tau... oricum te chinui ...! am 3 prieteni la care pot apela ORICAND si ma ajuta... cu bani, sfaturi si prezenta.. daca sun la 4 dimineata! sunt langa mine. asa sunt si eu. si stiti ce e ciudat? ca acesti prieteni nu sunt cei mai vechi... si nu sunt cei cu care petrec cel mai mult timp. (mai ales acum ca sunt plecat). dar sunt aceia care mi-au castigat increderea si eu a lor...! sunt romani toti 3.
insa daca asi calcula procentual cu toate cunostiintele si amicii care ii am... e sub 1%.
iubiti-va mult!

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 12:05

Bancul original era că " .... bine, bine, înțelegem noi că au greutăți cu copii lor dar, .... pe banii nostri ?".

Azazele, nu înțeleg de ce ți neapărat să fi bou cu orice ocazie ? Aproape nu ratezi nici una. Ce dracu' să te ia ai de împărțit cu domnul contabil care a pus o problemă de bun simț cât se poate de des întâlnită și de răspândită nu numai la noi ci și în toate țările.
Ți se pare că miștocăreala despre orice și despre oricine e vreo mare brânză ? E vreo dovadă de deșteptăciune ?
Ești un cretin (parcă ți-am mai spus asta, dar văd că ... nimic).

Răzvane, te-ai normalizat, ai posturi coerente în care spui ceva. E bine.
E foarte bine. Ai plecat din țară, sau urmează să vii ?

Acum nu e momentul !
razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 18:55

se poate... cu originalul. stii cum e cu bancurile din gura in gura :) fiecare mai adauga sau taie cate ceva. asa a ajuns la mine... ideea e sa prindem morala.
si cu ce scriu depinde foarte mult de starea mea silviu. sunt destul de instabil... de aceea comentariile mele variaza ca exprimare, atitudine si idei! :))) am stat in romania din 1 decembrie pana in 12 decembrie. dupa care m`am intors in anglia.. un decembrie foarte incarcat... interesant... obositor si placut(pe ici pe colo) in acelasi timp. luni ma intorc in tara impreuna cu verisorul meu si alti 2 prieteni si colegi de munca in acelasi timp(englezi amandoi) . ii plimb putin prin transilvania.... paltinis... balea...avem doar 4 zile la dispozitie. sper sa fiu un bun ambasador :)
p.s. iti sunt cam tociti coltii de la o vreme... imbatranesti? :)

Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului OMENIREA,OMENIA,FACEREA DE BINE ..... SI CALAII !
Mergi la: