back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

omenirea,omenia,facerea de bine ..... si calaii !

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

super_green_frog

1358 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 17:46

Iata ce ne sfatuieste cineva : " Uita tot ce stiai si invata sa fii un om nou ! Chiar daca e greu ceea ce iti propun aici, uita de tot si in primul rand toate rautatile! Fii mai presus de ceilalti prin bunatate si prin multa educatie! Daruieste fara a te intreba ce primesti inapoi, ajuta fara sa te gandesti ca poate intr-o zi vei avea nevoie de omul pe care tocmai l-ai ajutat. Doar ajuta, doar pretuieste !".... As adauga: "Fii superior prin asta!"

Raporteaza abuz de limbaj
All Things Grow With Love
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 10:47

De la: spiridusul_schiop, la data 2009-01-08 17:46:34Iata ce ne sfatuieste cineva : " Uita tot ce stiai si invata sa fii un om nou ! Chiar daca e greu ceea ce iti propun aici, uita de tot si in primul rand toate rautatile! Fii mai presus de ceilalti prin bunatate si prin multa educatie! Daruieste fara a te intreba ce primesti inapoi, ajuta fara sa te gandesti ca poate intr-o zi vei avea nevoie de omul pe care tocmai l-ai ajutat. Doar ajuta, doar pretuieste !".... As adauga: "Fii superior prin asta!"

Și toți te vor disprețui ...
Basme !
Trebuie să trăiești în timpul tău, să te adaptezi la cerințe, să supraviețuiești.
nu trebuie să fi un ticălos dar nici să dăruiești, bla, bla, bla, pentru că vei fi călcat în picioare. Atât îți trebuie să te depisteze că ești milos, darnic, ... nu vei mai scăpa și te vor distruge fără milă pentru că vor cere din ce în ce mai mult și în momentul când nu mai poți face acte caritabile vei fi ostracizat.
Spiridușule, de ce ai rămas șchiop ?
Ai girjă ce faci ....
Ce spui tu aici este pentru alții, nu ?
Sau dăruiești și tu așa, teoretic ?
Eu nu mai dăruiesc nimic. De câte ori am făcut-o, am luat-o pe cocoașă.
De când îmi văd de treaba mea, îmi e mult mai bine.
De câte ori vine cineva și-mi spune:
-Stii, am o problemă .... și dă să-mi explice ...
-Ține-o pentru tine, nu mi-o da mie, pentru că și eu am problemele mele. Nu-mi mai trebuie ale altora. Nu le vreau.
Mila e o armă. Foarte eficientă....

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 16:20

Aici, Silviule, mi-e teama ca ai dreptate! Uneori ma doare si pe mine cat de fraiera sunt! Dar poate nu deageaba sunt date si asemenea trairi, experiente!
NU ca as zice ca bunatatea mea debordeaza...dar pentru anumite persoane am fost si sunt in stare sa-mi dau si haina de pe mine, tocmai ca si eu am daruit fara sa cer nimic. Azi....ma intreb daca aceste vorbe: "Daruieste fara a te intreba ce primesti inapoi, ajuta fara sa te gandesti ca poate intr-o zi vei avea nevoie de omul pe care tocmai l-ai ajutat. Doar ajuta, doar pretuieste ..." mai au vreo valoare?
Uneori avem nevoie (cel putin eu) si de un feedback de la persoana care, sa zicem, ca acordam un gest de bunavointa, poate ajutor e prea mult spus....dar parca, tocmai de la acele persoane care au fost ajutate de catre noi, asteptam o multumire sufleteasca atunci cand, fie te astepti, pentru ca iti doresti sa primesti macar o urare la o onomastica sau zi de nastere, fie in alte situatii cand nu te astepti la absolut nimic din partea lor...si esti, paradoxal, surprins de bunatatea lor!

E oricum ciudat!

super_green_frog

1358 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 16:57

Pentru Atotputernicul : Nu sunt sfaturile mele! Unele lucruri sunt "doar bine de stiut" fiindca sunt dragute. Raman ca informatii inactive dar sunt acolo. Altfel, in realitate ne adaptam ca oameni inteligenti ce suntem. Nu?
Apropo "stiati ca... furnicile, cunoscute pentru harnicia lor, isi petrec 70% din viata stand, fiindca sunt foarte bine organizate si eficiente?"

All Things Grow With Love
oki_beton

4 mesaje
Postat pe: 10 Ianuarie 2009, ora 20:29

Cine nu are un batran.....sa-si cumpere.Noi tinerii din ziua de azi nu prea stim sa apreciem pe cei cu parul alb....Cati tineri ofera locul lor in autobuz batranilor?Cati batrani sunt uitati in azile pentru au devenit o povara?....dar nu ei sunt o povara....ci acei copii care au uitat cine le-a dat viata.....ei sunt o povara pentru tara noastra....

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 14:48

Dar bătrânii ce caută prin autobuze ? De ce nu sunt îngrijiți acasă și nu li se aduce ce le trebuie de către copii lor. De ce nu și i-au crescut așa fel încât să nu se afle în situația asta ?
În povestea asta e un mare paradox: O mamă care este împreună cu un copil de 7-10 ani, îl pune pe acesta pe banchetă în autobuz și-l mai și păzește ca o leoaică de ceilalți, dar ceeași femeie, dacă vede un copil de zece ani care nu cedează locul unuia mai în vârstă sare ca arsă și debitează tâmpenii despre buna creștere și altele asemenea. Am 50 de ani și, uneori, cand sunt în autobuz, sunt atât de obosit încât nu-mi pasă de cei din jurul meu. Alteori, cedez locul altora dacă mă simt bine. Nu înțeleg de ce mama dracului pe aștia bătrânii îi apucă sfârșeala tocmei în autobuz și trebuie neapărat să le cedeze cineva locul. Se poate întâmpla ca cel mai tânăr să se întoarcă acasă după o noapte de muncă grea, iar bătrânul din patul în care a dormit toată noaptea... Asta e moral ? Povestea asta nu e simplă și dacă bătrânii nu pot merge cu autobuzele, în picioare, de ce se mai urcă în ele ?

Acum nu e momentul !
razvankyokushin

288 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 11 Ianuarie 2009, ora 21:08

asa e.. paradoxala toata treba cu autobuzul si cedatul locului! si atotputernicul a pus foarte bine problema. pe vremea knd umblam cu autobuzul... (si umblam zilnic de 4 ori) cedam locul batranilor... si de cele mai multe ori nu ma asezam... chiar daca erau locuri. isna sunt momente in care esti foarte obosit sau... in cazul meu erau seri in care abia am tineam pe picioare de la loviturile din timpul antrenamentelor. sau uneori se intampla sa te gandesti si tu la problemele tale si nu dai atentie in jur. si de obicei.. tocmai atunci iti sare de gat. batranii nu au ocupatie de aceea se cearta! ii iubesc...bunica mea e modelul meu in viata... cel ami linistit si calculat om din lume. bunicul meu lafel.sunt impreuna de 54 de ani (casatoriti)... dar odata cu varsta... unii debiteaza... si "o iau pe ulei" sa zic asa.
p.s. maine dimineata ... aterizez la cluj! abia astept!

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 17:07

Și când fac toate astea se bazează pe mine. Nu le pot face fără să mă enerveze ? Libertatea lor trebuie să fie o povară pentru mine ? Eu nu am drepturi ?
Aș fi mai amabil și mai înțelegător cu ei dacă n-ar fi atât de agresivi, atât de toape, unii dintre ei ...
Poezia lui Păunescu vorbește despre altfel de părinți .... de cei care sunt modești, cuminți, la locul lor ... n-are legătură cu ce bălăurim noi aici....

Să dea Domnul să mă înșel ...

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 11:19

of mai Silviule...nu mai ai mult si ...ii ajungi!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 12:09

De la: Atotputernicul, la data 2009-01-13 17:07:23Și când fac toate astea se bazează pe mine. Nu le pot face fără să mă enerveze ? Libertatea lor trebuie să fie o povară pentru mine ? Eu nu am drepturi ?
Aș fi mai amabil și mai înțelegător cu ei dacă n-ar fi atât de agresivi, atât de toape, unii dintre ei ...
Poezia lui Păunescu vorbește despre altfel de părinți .... de cei care sunt modești, cuminți, la locul lor ... n-are legătură cu ce bălăurim noi aici....

Să dea Domnul să mă înșel ...

...da,da...n-o da naiba sa ne intalnim peste vr-o 15-20 de ani printr-un autobu ?..., sa vad cum iti clampane mandibula si cum iti tremura bastonu-n mana ?...
N-am sa ma ridic de pe scaun pentru ati oferii locul pana n-am sa-ti reamintesc ce-ai postat aici, asa sa stii @Atotputernicule !...

Ce nu-i in grafic, ce nu corespunde parametrilor ?...Ce-i atat de sacaitor de cateva zile-ncoace, de ti-ai pus pe toata lumea pe picior de razboi in contra d-niei. dv.?..?????

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 12:38

da si eu il simt asa! dar are si motive sa fie asa! Silviule iti doresc sa treaca cat mai repede perioada asta!

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 13:30

In autobuz, un tanar observa langa el o batrana, se ridica si ii ofera locul. Batrana refuza amabil spunandu-i :
- Lasa tinere, multumesc, stai acolo linistit, c-o sa stai destul in picioare cand o sa fii ca mine ... ai grija de tine ....

Vine Bula de la scoala cu doua palme imprimate, cate una pe fiecare obraz.
- Ce-ai mai facut nemernicule, il ia tatal in primire ?
- Pai, sa vezi, cand veneam de la scoala, in autobuz, am observat ca, uni doamne ii intrase rochia in fund ... Si pentru ca ma obseda privelistea asta si n-am vrut ca doamna sa se simta jenata, usor de tot, i-am tras rochia .... dar m-a simtit si mi-a tras o palma ....
- Asa .... si cealalta plama ?
- Pai, daca am vazut ca nu-i convine ... i-am bagat-o la loc !

Asa este, sunt cam bataios de cateva zile. Poate ca pentru ca asa sunt eu, bataios pana la tampenie crasa. Poate ca ma amuz, poate ca-mi imaginez gresit ca n-are importanta, poate ca-mi place sa fiu Gica Contra, poate ca nu-mi plac cliseele, tiparele care tin de o falsa educatie .... dracu' stie ...
Oricum va rog sa obseravti ca eu sunt campionul celor care cedeaza locul batranilor in autobuze In toate autobuzele. Pentru ca nu m-am mai urcat in autobuz de vreo douazeci de ani si sper ca nici nu voi mai putea sa ma urc.
Doar nu credeti despre mine ca daca as fi in vreun autobuz n-as ceda locul unei cotoroante de 80 de ani ? Una d-aia cu neg pe nas din care iese un fir de par de vreo cativa centimetri si care si-a uitat matura acasa, in coliba din padure, gen sfanta Vineri ....
Sau doar nu credti despre mine ca, in autobuz fiind, as avea tupeul sa-i admonestez pe cei mai tineri ca mine ca sa-mi cedeze locul ?
Vreti s-o iau pe cocoasa ?

Mi se pare mie sau luati de bun tot ce spun eu ?

Acum nu e momentul !
Evident

66 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 13:41

E important sa-ti ajuti PRIETENII care te-au ajutat la randul lor. Pe restul nu trebuie neaparat sa-i refuzi, insa trebuie sa faci diferenta clara dintre ajutor si favor. Daca ii faci un favor iti ramane dator, nu ii esti tu dator s-o mai faci si a II-a oara. Si cel mai bine e sa iti iei masuri de precautie.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 14:25

De la: Evident, la data 2009-01-14 13:41:50E important sa-ti ajuti PRIETENII care te-au ajutat la randul lor. Pe restul nu trebuie neaparat sa-i refuzi, insa trebuie sa faci diferenta clara dintre ajutor si favor. Daca ii faci un favor iti ramane dator, nu ii esti tu dator s-o mai faci si a II-a oara. Si cel mai bine e sa iti iei masuri de precautie.

te rog detaliaza!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 14:32

De la: Atotputernicul, la data 2009-01-14 13:30:36In autobuz, un tanar observa langa el o batrana, se ridica si ii ofera locul. Batrana refuza amabil spunandu-i :
- Lasa tinere, multumesc, stai acolo linistit, c-o sa stai destul in picioare cand o sa fii ca mine ... ai grija de tine ....

Vine Bula de la scoala cu doua palme imprimate, cate una pe fiecare obraz.
- Ce-ai mai facut nemernicule, il ia tatal in primire ?
- Pai, sa vezi, cand veneam de la scoala, in autobuz, am observat ca, uni doamne ii intrase rochia in fund ... Si pentru ca ma obseda privelistea asta si n-am vrut ca doamna sa se simta jenata, usor de tot, i-am tras rochia .... dar m-a simtit si mi-a tras o palma ....
- Asa .... si cealalta plama ?
- Pai, daca am vazut ca nu-i convine ... i-am bagat-o la loc !

Asa este, sunt cam bataios de cateva zile. Poate ca pentru ca asa sunt eu, bataios pana la tampenie crasa. Poate ca ma amuz, poate ca-mi imaginez gresit ca n-are importanta, poate ca-mi place sa fiu Gica Contra, poate ca nu-mi plac cliseele, tiparele care tin de o falsa educatie .... dracu' stie ...
Oricum va rog sa obseravti ca eu sunt campionul celor care cedeaza locul batranilor in autobuze In toate autobuzele. Pentru ca nu m-am mai urcat in autobuz de vreo douazeci de ani si sper ca nici nu voi mai putea sa ma urc.
Doar nu credeti despre mine ca daca as fi in vreun autobuz n-as ceda locul unei cotoroante de 80 de ani ? Una d-aia cu neg pe nas din care iese un fir de par de vreo cativa centimetri si care si-a uitat matura acasa, in coliba din padure, gen sfanta Vineri ....
Sau doar nu credti despre mine ca, in autobuz fiind, as avea tupeul sa-i admonestez pe cei mai tineri ca mine ca sa-mi cedeze locul ?
Vreti s-o iau pe cocoasa ?

Mi se pare mie sau luati de bun tot ce spun eu ?

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 14:59

...phai ce sa facem conasule,daca ai devenit sursa credibila si acreditata ?...do-r n-ai vrea sa capitulezi taman acu' obligandu-ne sa-ti retragem investiturile, acreditarile, alea,alea,...ne-ar trebuii o intraga truda si-o eternitate mioritica pana sa dibuim alta .....

Chiar, n-ar strica sa-ti strangi de pe topicuri com-urile, sa le paginezi s-apoi fuguta cu ele pe la vr-o editura.
Ti-ar sta chiar bine-n postura unui prozator de tranzitie !...

S-asa ne lipseste-un Caragiale, un Musatescu, un Maximilian post modern, eee , ce spui?....

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 18:47

Am si eu momente cind vad ca e in zadar sa fii bun sa fii omenos,sa darui caci in mod paradoxal nu esti apreciat ptr toate astea din contra ,si nici supravetuirea nu e simpla cit esti corect.Esti mai presus teoretic dar ..de altfel conceptul asta de omenie e supraapreciat.E bine sa fii omenos si sa faci bine doar in urma unor rationamente bine definite

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 23:13

....nu-i nici o gluma !..parafrazandu-i spusele lui Eminescu catre I. Creanga in cenaclurile dulcelui targ al Iesilor...' scrie badie scrie '....

Curaj badie !...

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 23:14

De la: mytcor, la data 2009-01-14 23:13:12....nu-i nici o gluma !..parafrazandu-i spusele lui Eminescu catre I. Creanga in cenaclurile dulcelui targ al Iesilor...' scrie badie scrie '....

Sincer,Curaj Badie !...

Pt.@Atotputernicul

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 06:23

Un filozof spunea ca oamenii pot fi condusi doar prin doua metode:
1-prin teroare
2-prin impunerea personalitatii conducatorului

In 99% din cazuri se intampla prin metoda 1.

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 07:18

Va intrebati de ce in Romania s-a trecut de la cazul Ceausescu in care toata puterea a fost data unui singur om (cumula nu mai putin de 4 functii supreme in stat) la disiparea puterii de asa maniera incat ea nu mai poate fi exercitata ?
Sa luam exemplul primarului. Pentru ce imi trebuie un consiliu local din moment ce am primar ?
1-Ca sa nu faca abuz primarul ?
2-Ca sa nu faca singur abuz primarul ?
3-Ca sa poate face abuz primarul fara sa raspunda de nimic ?
4-Ca sa nu poata face nimic primarul ?

In ce fel raspund primarul si consiliul local ?
Cum se face ca, desi ar trebui sa se controleze reciproc si sa nu fie posibile abuzurile, la finalul mandatului, atat primarul cat si consilierii sunt mult mai bogati ?
De ce dau socoteala personajele astea doar printr-o eventuala nealegere ?
Cum se poate ca, atata vreme cat nu sunt bani pentru intretinerea scolilor, a strazilor, a parcurilor .... primariile sa finanteze tot felul de fantasme cum ar fi fantanile cantatoare, recorduri cu carnati si torturi sau curse de formula doi si cate altele ?
Desi seamana oarecum cu cea occidentala, democratia asta de pe la noi are nevoie de o cosmetizare urgenta.
Ati obeservat prin toate filmele cum tremura politistii americani cand intra pe fir ...internele ? Adica politia politiei. Pentru ca daca te incaleca aia pierzi tot, salariu, pensie, onoare, tot. Esti ca si mort. Si asa, tot se mai gasesc poplitisti sa se dea cu hotii.
La noi nu se intampla mai nimic.
Se descopera ca politistii au vandut permise de conducere la Pitesti. Multi politisti. Sunt arestati. Arestarea s-a facut dupa stragerea unor probe suficiente si necesare pentru a se lua asemenea decizie. .... Si timpul trece, si trece, permisele eliberate ilegal nu sunt anulate, oamenii aia nu sunt considerati complici sau faptuitori la dare de mita, nu-i deranjeaza nimeni, ba mai mult sunt lasati sa ucida in continuare pe sosele si, timpul trece, si trece .... si nu se mai intampla nimic. Poate se uita. La ce se vor fi gandind judecatorii ? Cum sa dea la pace cu hotii astia ? Se se gaseasca o chichita ca sa-i scape basma curata ? E cineva sa-i ia de guler pe oamenii astia, sa-i traga la raspundere, sau totul a ajuns la bunul plac.

Se vorbeste de tendinta lui Basescu de a-si insusi puterea ca sa fie dictator. Nu incepe sa va seduca aceasta idee cand vedem atata neputinta de a realiza ceva bun pentru comunitatea asta ?
Cand vedeti ca orice problema ai avea nu prea poti s-o rezolvi simplu si firesc asa cum se intampla la alte natii ? Ca trebuie sa manjesti mereu pe cate cineva, orice ai avea de rezolvat ?
Daca-ti vezi de treaba ta, de slujba ta, de casa ta, dar vorbesti de lucrurile astea care nemultumesc pe toata lumea nu numai pe tine, se gasesc instant insi care-ti spun ca esti frustrat, ca ai probleme cu capul, ca asa e lumea, ca n-o poti schimba tu, ca nu e nimic de facut, ca e un dat ca la noi pe strazi sa fie vesnic gunoaie, mizerie, ca asa sunt oamenii hoti, mincinosi ... curve, intr-un cuvant ca beleaua ar fi cu tine. Nu dau doi bani pe filozofii de acest gen !
M-am gandit la intrebarea : Cine a scris biblia ?
Se spune ca biblia este o scriere apocrifa, adica n-a scris-o nimeni, dar e scrisa de toata lumea, autor necunoscut .... De ce nu si-a asumat nimeni redactarea evangheliilor ? De ce nu s-a mai adaugat nimic la ea ? E totul perfect ? S-a spus tot ce era de spus, nu mai e nimic de adaugat ?
Daca e atat de buna cum e posibil ca nimeni sa nu incerce sa-si asume meritul scrierii ei ?
Se spune ca .... la inceput a fost cuvantul ....
Oamenii se agata de cuvinte. Puterea cuvantului este foate mare. Enorma. Oamenii cred in cuvinte. Oamenii au transformat cuvantul in arma. O arma foarte puternica. Ganditi-va la magia lui "te iubesc". "esti frumoasa", "esti destept".
Daca le spui oamenilor cuvinte frumoase, mestesugite, daca te pricepi sa-i magulesti, sa-i minti, le-ai castigat increderea.
Oamenii l-au ales pe Barabas nu pe Isus. Isis le vorbea despre suflet. Barabas despre burta, despre confortul trupului ....
De ce nu si-a asumat nimeni scrierea bibliei ?
Pentru ca ar fi fost atacata persoana si cartea ar fi trecut in derizoriu.
Cine crede ce scrie in biblie ?
Foarte putini ?
Cine respecta decalogul ?
Mai nimeni ?
Ce e mai profitabil, sa respecti decalogul sau sa-l incalci ?
Pentru cine este scris decalogul ? Numai pentru ceilalti ?

Mai vorbim ...
Voi nu aveti nimic de spus, badiilor ... sau ma gandesc ca poate va incurc.
Va plictisesc cu parerile mele, vi se par infantile, prostesti .... ?

Acum nu e momentul !
quasar

73 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 07:28

De la: Atotputernicul, la data 2009-01-15 07:18:44Va intrebati de ce in Romania s-a trecut de la cazul Ceausescu in care toata puterea a fost data unui singur om (cumula nu mai putin de 4 functii supreme in stat) la disiparea puterii de asa maniera incat ea nu mai poate fi exercitata ?
Sa luam exemplul primarului. Pentru ce imi trebuie un consiliu local din moment ce am primar ?
1-Ca sa nu faca abuz primarul ?
2-Ca sa nu faca singur abuz primarul ?
3-Ca sa poate face abuz primarul fara sa raspunda de nimic ?
4-Ca sa nu poata face nimic primarul ?

In ce fel raspund primarul si consiliul local ?
Cum se face ca, desi ar trebui sa se controleze reciproc si sa nu fie posibile abuzurile, la finalul mandatului, atat primarul cat si consilierii sunt mult mai bogati ?
De ce dau socoteala personajele astea doar printr-o eventuala nealegere ?
Cum se poate ca, atata vreme cat nu sunt bani pentru intretinerea scolilor, a strazilor, a parcurilor .... primariile sa finanteze tot felul de fantasme cum ar fi fantanile cantatoare, recorduri cu carnati si torturi sau curse de formula doi si cate altele ?
Desi seamana oarecum cu cea occidentala, democratia asta de pe la noi are nevoie de o cosmetizare urgenta.
Ati obeservat prin toate filmele cum tremura politistii americani cand intra pe fir ...internele ? Adica politia politiei. Pentru ca daca te incaleca aia pierzi tot, salariu, pensie, onoare, tot. Esti ca si mort. Si asa, tot se mai gasesc poplitisti sa se dea cu hotii.
La noi nu se intampla mai nimic.
Se descopera ca politistii au vandut permise de conducere la Pitesti. Multi politisti. Sunt arestati. Arestarea s-a facut dupa stragerea unor probe suficiente si necesare pentru a se lua asemenea decizie. .... Si timpul trece, si trece, permisele eliberate ilegal nu sunt anulate, oamenii aia nu sunt considerati complici sau faptuitori la dare de mita, nu-i deranjeaza nimeni, ba mai mult sunt lasati sa ucida in continuare pe sosele si, timpul trece, si trece .... si nu se mai intampla nimic. Poate se uita. La ce se vor fi gandind judecatorii ? Cum sa dea la pace cu hotii astia ? Se se gaseasca o chichita ca sa-i scape basma curata ? E cineva sa-i ia de guler pe oamenii astia, sa-i traga la raspundere, sau totul a ajuns la bunul plac.

Se vorbeste de tendinta lui Basescu de a-si insusi puterea ca sa fie dictator. Nu incepe sa va seduca aceasta idee cand vedem atata neputinta de a realiza ceva bun pentru comunitatea asta ?
Cand vedeti ca orice problema ai avea nu prea poti s-o rezolvi simplu si firesc asa cum se intampla la alte natii ? Ca trebuie sa manjesti mereu pe cate cineva, orice ai avea de rezolvat ?
Daca-ti vezi de treaba ta, de slujba ta, de casa ta, dar vorbesti de lucrurile astea care nemultumesc pe toata lumea nu numai pe tine, se gasesc instant insi care-ti spun ca esti frustrat, ca ai probleme cu capul, ca asa e lumea, ca n-o poti schimba tu, ca nu e nimic de facut, ca e un dat ca la noi pe strazi sa fie vesnic gunoaie, mizerie, ca asa sunt oamenii hoti, mincinosi ... curve, intr-un cuvant ca beleaua ar fi cu tine. Nu dau doi bani pe filozofii de acest gen !
M-am gandit la intrebarea : Cine a scris biblia ?
Se spune ca biblia este o scriere apocrifa, adica n-a scris-o nimeni, dar e scrisa de toata lumea, autor necunoscut .... De ce nu si-a asumat nimeni redactarea evangheliilor ? De ce nu s-a mai adaugat nimic la ea ? E totul perfect ? S-a spus tot ce era de spus, nu mai e nimic de adaugat ?
Daca e atat de buna cum e posibil ca nimeni sa nu incerce sa-si asume meritul scrierii ei ?
Se spune ca .... la inceput a fost cuvantul ....
Oamenii se agata de cuvinte. Puterea cuvantului este foate mare. Enorma. Oamenii cred in cuvinte. Oamenii au transformat cuvantul in arma. O arma foarte puternica. Ganditi-va la magia lui "te iubesc". "esti frumoasa", "esti destept".
Daca le spui oamenilor cuvinte frumoase, mestesugite, daca te pricepi sa-i magulesti, sa-i minti, le-ai castigat increderea.
Oamenii l-au ales pe Barabas nu pe Isus. Isis le vorbea despre suflet. Barabas despre burta, despre confortul trupului ....
De ce nu si-a asumat nimeni scrierea bibliei ?
Pentru ca ar fi fost atacata persoana si cartea ar fi trecut in derizoriu.
Cine crede ce scrie in biblie ?
Foarte putini ?
Cine respecta decalogul ?
Mai nimeni ?
Ce e mai profitabil, sa respecti decalogul sau sa-l incalci ?
Pentru cine este scris decalogul ? Numai pentru ceilalti ?

Mai vorbim ...
Voi nu aveti nimic de spus, badiilor ... sau ma gandesc ca poate va incurc.
Va plictisesc cu parerile mele, vi se par infantile, prostesti .... ?

E @Atotputernicule si tu acum,ce ai vrea sa-ti raspunda lumea?
De ce nu dormi la ora asta?

Am avut rabdare si timp si am citit tot ce sa postat pe topicul asta si am ajuns la o concluzie:
''data viitoare cand iti cere cineva ciocanu,dai omului ciocanu inprumut sa isi faca si el treba(daca al lui are coda rupta)''

afara este trist si cenusiu.........
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 10:15

Atotputernicule,e mult mai simplu sa-ti multumesti stomacul decit sufletul.Mincare gasesti pe toate drumurile de toate felurile.Dar hrana ptr suflet?De cite ori " ne-am delectat cu o fapta buna?" Uite sa ne trezim intr-o buna dimineata si sa spunem:acelui om care mi-a facut atita rau ii voi spune un cuvint bun.Sau sa ne ducem la biserica si sa ascultam o slujba,sa dam de pomana,sau ..o ...zi macar sa tinem post.Dar ptr multi din noi e mai simplu sa turnam o halca de carne in ulei incins si sa dam pe git o halba de bere.
Decalogul?Sint 10 porunci,prea multe iar omul e obisnuit sa spuna :sint om nu sfint nu am cum sa nu gresesc,si uite ca pornind de la premiza asta nici unul din noi nu incearca sa devina un om mai bun.
Dar nu cred ca avem nevoie de un dictator,avem nevoie de motive in care sa credem,si ptr care sa ne schimbam conceptiile.Uite de exemplu daca cineva mi-ar face un bine as avea un motiv sa cred ca ar trebui sa fiu mai bun,caci asa este specia umana,noi ca oameni nu sintem altruisti,nu putem sa daruim daca nu primim ceva in schimb.Noi numim asta evolutie.Din timpuri ancestrale a existat trocul,eu iti dadeam tie o mina de graunte tu imi dadeai un pumn...de fasole,trocul exista si pe plan senzitiv.Deci gindim asa:eu sint bun cu tine daca si tu esti bun cu mine.Asta e natura umana.

Evident

66 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 14:17

De la: mariaoprea75, la data 2009-01-14 14:25:04
De la: Evident, la data 2009-01-14 13:41:50E important sa-ti ajuti PRIETENII care te-au ajutat la randul lor. Pe restul nu trebuie neaparat sa-i refuzi, insa trebuie sa faci diferenta clara dintre ajutor si favor. Daca ii faci un favor iti ramane dator, nu ii esti tu dator s-o mai faci si a II-a oara. Si cel mai bine e sa iti iei masuri de precautie.

te rog detaliaza!

Foarte simplu. E normal sa iti ajuti prietenii. Daca cineva care nu iti e prieten iti cere ajutorul si poti sa o faci fa-o! Da asigura-te ca se intelege ca este un favor, pentru care respectivul iti este dator, si va trebui sa isi pletesca datori la un momendat.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 14:40

De la: vasixo, la data 2009-01-15 10:15:11Atotputernicule,e mult mai simplu sa-ti multumesti stomacul decit sufletul.Mincare gasesti pe toate drumurile de toate felurile.Dar hrana ptr suflet?De cite ori " ne-am delectat cu o fapta buna?" Uite sa ne trezim intr-o buna dimineata si sa spunem:acelui om care mi-a facut atita rau ii voi spune un cuvint bun.Sau sa ne ducem la biserica si sa ascultam o slujba,sa dam de pomana,sau ..o ...zi macar sa tinem post.Dar ptr multi din noi e mai simplu sa turnam o halca de carne in ulei incins si sa dam pe git o halba de bere.
Decalogul?Sint 10 porunci,prea multe iar omul e obisnuit sa spuna :sint om nu sfint nu am cum sa nu gresesc,si uite ca pornind de la premiza asta nici unul din noi nu incearca sa devina un om mai bun.
Dar nu cred ca avem nevoie de un dictator,avem nevoie de motive in care sa credem,si ptr care sa ne schimbam conceptiile.Uite de exemplu daca cineva mi-ar face un bine as avea un motiv sa cred ca ar trebui sa fiu mai bun,caci asa este specia umana,noi ca oameni nu sintem altruisti,nu putem sa daruim daca nu primim ceva in schimb.Noi numim asta evolutie.Din timpuri ancestrale a existat trocul,eu iti dadeam tie o mina de graunte tu imi dadeai un pumn...de fasole,trocul exista si pe plan senzitiv.Deci gindim asa:eu sint bun cu tine daca si tu esti bun cu mine.Asta e natura umana.

oare de ce avem nevoie, mereu, de ceva in schimb

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 14:50

De la: Evident, la data 2009-01-15 14:17:39
De la: mariaoprea75, la data 2009-01-14 14:25:04

te rog detaliaza!

Foarte simplu. E normal sa iti ajuti prietenii. Daca cineva care nu iti e prieten iti cere ajutorul si poti sa o faci fa-o! Da asigura-te ca se intelege ca este un favor, pentru care respectivul iti este dator, si va trebui sa isi pletesca datori la un momendat.

MULTUMESC PENTRU RASPUNS!
De multe ori se intampla atunci cand ajutam pe cineva , strain, cel putin mie mi s-a intamplat, sa se simta "jenati" de acel "favor" pe care l-am oferit!
Si am ajuns la concluzia ca e cel mai bine sa acordam un ajutor sau sa facem un bine atunci cand ni se cere in mod expres! Altfel cadem ridicoli in fata lor!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 15:37

Maria,ai aflat si raspunsul.De multe ori daca faci un bine din proprie initiativa este atit de interpretat gestul tau si nu de bine incit e mai bine cel putin acum sa ajutam cind ni se cere ajutorul.Traim mereu cu frica pina si de aproapele nostru,ne suspectam unii pe altii,nu avem incredere in nimeni,religia incepe sa fie contestata si controversata,nici noi nu mai stim in ce sa credem deci de ce nu am fi suspiciosi daca un bine se face in mod altruist?

Fosta membra 9am.ro

1491 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 10:12

N-am spus ca avem neaparata nevoie de un dictator ...
Doar daca vrem autostrazi, curatenie in mediul inconjurator, ordinde si disciplina, respect, educatie, sanatate, cultura ... n-o sa putem face toate astea fara un regim autoritar cum e in Franta, Germania, Austria .... si altele.
Astia suntem, nu merge altfel, nu se vede ?
Nici macar nu intelegem ce inseamna libertatea ...

Acum nu e momentul !
Fosta membra 9am.ro

195 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 10:37

Ba da voi chiar mai credeti in religie si ortodoxie ,catolicism si alte bazaconii?
Eu cred ca sunteti niste inalinienati sentimental. Unii zic ca este usor sa gasesti o dovada impotriva religiei si sa o numesti act al diavolului. Eu cred ca e o prostie ignorarea anumitor realitati. Cati ani are omenirea din punctul de vedere al religiei? Nu cred ca mai mult de 1.000.000 ani. De fapt cred caare mal putin de 10.000 ani. Dumnezeu a creat animale si omul care au sa zicem 10.000 de ani. Atunci cum au existat dinozauri (care sunt animale) acum milioane de ani? Si au existat ... datarile cu ajutorul izotopului 14 si 12 de carbon sunt chestii REALE, nu superstitii. Si inca ceva? Daca Dumnezeu a creat pe Adam si Eva... care se presupune pe undeva prin Asia , cum au ajuns descendentii lor in Australia sau America? Au inotat mii de km? La mintea voasta cred ca se poate asta. Hristos a murit si a inviat dupa 3 zile. Mai sunt cel putin 7 persoane care au facut asta in mitologia egipteana. Deci ... astea sunt povesti. Si inca ceva .. potopul. Ati calculat ce volum de apa ar trebui ca se acopere chiar si Everestul ? NU CRED. Luand in calcul circuitul apei in natura apa aia trebuia sa se evapore ...si apoi sa cada iar pe pamat. Ba da voi chiar sunteti cazuti in cap? Religia este un mod de manipulare si DIVIZIUNE a lumii. De ce sunt peste 35.000 de relegii separate derivate din crestinism? Peste 35.000 si voi afirmati ca asta e morala bisericii ? Ca asa este etic? Discriminarile care apar din caura apartenentei religioase duc de multe ori la conflict si fanatism, razboi cea ce nu este ETIC. Sa inteleg ca voi credeti ca Dumnezeu a creat lumea apoi l-a lasat pe Satana sa faca ce vrea si apoi sa vina Dumnezeu sa judece? Si sa-i aleaga pe cei care "sunt mai deosebiti". Ma sperii ca poate gandii cineva asa. Nu exista natura umana ci comportament uman. Adica nu te nasti lacom, plin de ura si pus pe rele. Aceste trasaturi le iei din societate. Societatea este vinovata pt asta ...si nu este mana diavolului. Ca daca un om se naste intr-o familie bogata si are tot ce-i trebuie nu este nevoit sa-i de altutia in cap ca sa supravietuiasca. Cum va fi judecat cel sarac care nu avut nici cea mai mica sansa sa fie corect? Da chiar dupa mitea voastra a "religiosilor"? CUM ?

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 10:47

Nu degeaba ...omenirea ...e o mare taina! Nici eu nu prea pot a o pricepe!

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului OMENIREA,OMENIA,FACEREA DE BINE ..... SI CALAII !
Mergi la: