Info
x
omenirea,omenia,facerea de bine ..... si calaii !
|
lyly 500 mesaje Membru din: 20/08/2008 Oras: Petrosani |
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 10:59
Ce înseamnă să fi OM
bataiosu.wordpress.com/2008/02/14/ce-inseamna-sa-fi-om/ ''Om este acela care s-a cunoscut pe sine (Avva Pimen) Greu se cunoaște cineva pe sine (prov.romanesc) Nu tot omul e om (prov.romanesc) În fiece om șede un dobitoc (prov.românesc) Omenia e mai scumpă ca avuția (prov.românesc) Omul nu iese cu dosul la oamani, ci cu obrazul (prov.românesc) Omul fară omenie e ca si trupul fară suflet (prov.românesc) Ah! Ce greu să fi om (J Renard) O babă murdară pe picioare, care stă în fața icoanei Maicii Domnului în biserică, față de un laureat al premiului Nobel ateu baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare așa, dihor. (P Tutea) Știi unde poți căpăta definiția omului? te întreb. În templu. În biserică. Acolo ești comparat cu Dumnezeu, fiindcă exprimi chipul și asemănarea Lui. Dacă Biserica ar dispărea din istorie, istoria n-ar mai avea oameni. Ar dispărea și omul. (P Tutea) Omul e liber și eliberat numai în templul creștin, acolo, în ritual, cînd se comunică tainele care îi învăluiesc deopotrivă și pe sacerdot, și pe credincioși. Ca să fii cu adevărat liber, trebuie să înlocuiești infinitul și autonomia gîndirii cu credința în Dumnezeul creștin: Robește-mă Doamne, ca să fiu liber! (Imitatio Christi) (P Tutea) Fără Dumnezeu omul rămîne un biet animal rațional și vorbitor, care vine de nicăieri și merge spre nicăieri. Și el rămîne așa chiar dacă este laureat al premiului Nobel sau măturător. Cînd, unde și în ce scop a apărut el în calitatea asta de om? Dacă se întreabă singur și nu e un zeu în dreptul casei care să-i reveleze data începutului, înseamnă că omul rămîne un biet animal rațional care vine de nicăieri și merge spre nicăieri. (P Tutea) Aotonomia spirituală a omului este iluzorie și ea se mișcă perpetuu între Dumnezeu și dracul. Fără credință și Biserică, omul rămîne un simplu animal rațional și muritor, raționalitatea avînd doar caracterul unei mai mari puteri de adaptare la condițiile cosmice decît restul dobitoacelor. Cînd zici că omul e un animal rațional, și muritor, raționalitatea avînd doar caracterul unei mai mari puteri de adptare la condițiile cosmice decît restul dobitoacelor. Cînd zici că omul e un animal rațional, atributul raționalităților îl distinge de restul vietăților, nescoțîndu-l din perspectiva morții absolute.Moartea devine relativă, ca o trecere numai prin religie știința, oicît de savantă, nescoțînd omul decît aparent din regnul animal. Nici o consolare că eu mă deosebesc de elefant sau de capră pentru că fac silogisme, dacă apar și dispar în mod absurd din natură. (P Tutea) Nu poți să spui că un pigmeu este egal cu mine, pentru că el nu-l are pe Dumnezeu, nu e un om întreg. (P Tutea) Între un laureat al premiului Nobel care nu s-a idiotizat complet și a rămas religios și un țăran analfabet nu există nici o diferență. (P Tutea) Omul javra asta bipedă, pe care eu îl consider animal prost, homo stultus atunci cînd se screme să facă singur ordine, adică cînd practică umanismul, îl înlocuiește pe Dumnezeu cu el. Nicăieri Dumnezeu n-a avut de furcă cu dracul mai mult decît în sacrul spațiu al Italiei. Acolo, adică, unde s-a născut umanismul în Renaștere. (P Tutea) Oamenii se socotesc raționali însă pe nedrept, căci nu sunt raționali. Unii au învățat cuvintele și cărțile vechilor înțelepți. Dar raționali sunt numai aceia care au sufletul rațional, pot să deosebească ce este binele și ce este răul, se feresc de cele rele și vătămătoare sufletului și toată grija o au spre cele bune și folositoare sufletului; iar acestea le săvârșesc cu multă mulțumire către Dumnezeu. Numai aceștia trebuie să se numească raționali.(Antonie cel Mare) Om se numește sau cel rațional, sau cel ce îngăduie să fie îndreptat. Cel ce nu poate fi îndreptat este neom, căci aceasta se află la neoameni. Iar de unii ca aceștia trebuie să fugim, căci celor ce trăiesc laolaltă cu păcatul nu li se îngăduie să se afle niciodată printre cei nemuritori. (Antonie cel Mare)'' Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 16:50
Lyly MULTUMIM!
|
|
gigilipianu 443 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 9 Februarie 2009, ora 21:34
Numai citez pentru cine dar imi exprim si eu cateva pareri: 1. Respectul fata de batrani se datoreaza si se materializeaza prin multe forme, printre care si acea din autobuz, indiferent de persoane si de cum il merita pentru ca ei doresc gestul tau si nu neaparat nevoia de a-l primi. Tu faci gestul de respect pentru ca si ai tai sa fie respectati la fel iar tu maine poimaine cand vei dori respect sa il poti avea la randul tau. Faceam expertize judiciare la teren si cand vedeam cate un batran inversunat ca pretinde un drept fara sustinere legala sau morala nu cutezam sa-l infrunt pentru ca vedeam in el pe tata sau pe bunicul meu si incercam sa-i asigur cat mai multe sanse. Batranii, da sunt de multe ori uriciosi, artagosi si inflexibili dar daca ne gandim in ce stadiu de sanatate pot fi din punct de vedere fizic dar mai ales psihic. Pentru ei, venirea rusilor si a comunistilor cu GAC si apoi CAP au fost adevarate traume psihice. Ceea ce noua ni se pare firesc lor li se pare totul pe dos. Trebuie sa-i intelegem in orice situatie pentru ca si copii ori nepotii nostrii sa aibe un exemplu bun in a ne trata si pe noi mai bine cand vom cadea in suferinta. Eu personal nu am luat bani sau avere de la parinti sau bunici nici cand eram student. Ca sef cand mergeam la un local cu subalternii sau fostii subalterni nu-i lasam sa plateasca, motiv pentru care acestia nu prea se simteau bine. Eu consider o injosire sa accept favoruri materiale de la femei sau batrani. Dar ma rog nu pretind la nimeni asa ceva.
2. Primarul este organul executiv si chiar daca nici consilierii lui nu se pricep la toate (cum ar trebui de fapt, teoretic) are nevoie de consiliere in ce priveste materializarea unor idei si programe pe diferite domenii. Foarte bune sunt comisiile de specialitate care dezbat proiectele de hotarari inainte de a le supune la vot. Atunci cand acestea functioneaza bine (adica fara prejudecati si partizanat exagerat, cu interese in afara celor ce i-au ales) ele sunt un filtru exceptional si un sprijin real pentru primar. Din pacate legea raspunderii ministeriale (fara corespondent locxal si zonal din pacate) precum si Legea partidelor politice nu se rasfrang cu influiente benefice in administratia publica pentru ca sunt incomplete si derizorii in aceasta privinta. Nu este suficient sa luam legi din vest sa le bagam in urna sa le amestecam bine si sa turnam legi in Romania pe de o parte iar pe de alta, cei de sus nu au interesul sa faca lumina in acest sens. Prof universitar Turianu a fost o exceptie si nu a sesizat nici el pana la capat aceste lucruri. Cam atat ca iar se sperie unii de atata... Logos. |
|
getapitariu 12 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Suceava |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 18:17
Pt. Domnul profesor,
Desi nu ma pot lauda cu expierenta dumneavoastra, pot sa ,, ma laud,, cu o gramada de expierente neplacute cu prieteni pentru care eu imi dadeam si haina de pe mine. Rasplata pentru mine a fost pe masura, dar inca nu mi-am pierdut toata increderea in oameni. Sunt inca multi oameni de toata isprava. |
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 10:11
De la: vasix02, la data 2009-01-14 18:47:44 Da' cati "vasix" mai sunteti? Vasix simplu, vasix03, vasix06. etc? Ne lamureste cineva? Nci nu se mai stie cu cine discutam. Luminati-ne! Eu stiam un vasix dar ulterior am mai intalnit si "derivati'".
All Things Grow With Love
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 10:13
De la: spiridusul_schiop, la data 2009-02-27 10:11:37De la: vasix02, la data 2009-01-14 18:47:44
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 10:13
pai de buni ce sunt se cloneaza unul pe altul
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Fosta membra 9am.ro 1341 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Dej |
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 12:27
O perioada nu am avut cont si intram cu vasix1,2,3,4 etc.Acuma sint Vasix.Si ceilalti eram tot eu.
|
|
|
|
|
super_green_frog 1358 mesaje Membru din: 12/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 20:19
Multumim! Suntem in clar !
All Things Grow With Love
|
|
Fosta membra 9am.ro 1491 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 20:18
Pe cine intereseaza compania asta a ta ?
Vrei ceva de sorginte sexual-religioasa ? Tasteaza dracului ce vrei si da-i cautare, cretinule ! Sau vrei sa-ti tastam noi ?
Acum nu e momentul !
|
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 20 Martie 2009, ora 23:34
De la: Subredul, la data 2009-03-20 20:18:36Pe cine intereseaza compania asta a ta ? Lasa-l Subredule ! cred ca incurnd va avea de a face cu Cercetarea Penala ! Omul face publicitate interzisa pentru un fel de Caritas. Spera sa gaseasca fraieri pe care sa-i pacaleasca ! |
|
leo_ 448 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 30 Martie 2009, ora 23:04
desi am avut mai putine experiente de genul asta, totusi au existat.
pe oamenii descrisi de domnul profesor eu in consider fara onoare si ulterior ii vad inferiori chiar si animalelor. sunt sigur ca sunt. ciudat, dar in ultimii ani, in mentalitatea colectiva a poporulu roman a aparut ideea ca esti slab daca il ajuti pe cel care iti cere ajutorul. am identificat indivizi al caror tel este sa ceara doar pentru ca sa vada daca esti slab indeajus ca sa le dai, ei neavand de multe ori nevoie de ajutorul tau. mie gandirea asta mi se pare sinucidere pe plan social. cred ca exista doua cai de a lua taurul de coarne: 1) trebuie sa facem fiecare persoana sa plateasca cat de putin pentru ajutorul pe care il oferim. sa inteleaga ca nu este gratuit ce primeste, pentru ca valoare lucrurilor in psihologia multor reprezinta pretul lor si nu al persoanelor care le pun la dispozitie respectivele avantaje. 2) lasam pe altii sa ne ajute inainte. in general oamenii respectivi sunt de incredere. daca mai aveti pareri va rog sa le impartasiti. ma intereseaza mai multe metode de a abordat aceasta noua realitate. |
|
doinita67 96 mesaje Membru din: 15/11/2008 Oras: Calarasi |
Postat pe: 31 Martie 2009, ora 20:05
socoteala corecta tine prietenia lunga -Cit despre facerea de bine mi-am luat-o si eu si sotul dar ce sa faci cind uiti de unde pleci sa fim noi sanatosi si sa avem parte de acel bine care l-am facut din suflet.Daca la baza sta educatia ...atit au primit atit au.Ca sa vezi si caracterul unui om da-i o situatie buna sociala vorbind sau o functie si numai asa ii afli caracterulAsta este specia umana greu de lucrat cu ea si dificila in acelasi timp.
|
|
Postat pe: 31 Martie 2009, ora 20:47
De la: leo_, la data 2009-03-30 23:04:14desi am avut mai putine experiente de genul asta, totusi au existat. Ma gandesc bine la ce spui tu aici! "trebuie sa facem fiecare persoana sa plateasca cat de putin pentru ajutorul pe care il oferim. sa inteleaga ca nu este gratuit ce primeste"...de exemplu cum ai face tu, Leo, asta? M-ar ajuta niste exemple mai concludente. multumesc |
|
Postat pe: 31 Martie 2009, ora 21:57
De la: maressalul, la data 2009-01-16 10:37:38Ba da voi chiar mai credeti in religie si ortodoxie ,catolicism si alte bazaconii? Lasand la o parte multe inexactitati exprimate pe care nu are rost sa le pomenim pentru ca altcineva este vinovat pentru aceasta, nu trebuie sa atacati religia. Un intelept spunea: "Un popor fara religie nu poate fi condus nici cu tunurile". Nu confundati convingerile d-stra intime cu constiinta si morala crestina. Sunt multi care au nevoie de ea. Educatia oricat ar fi de desavarsita, dar observati acum contrariul, nu poate suplina morala crestina. Poate si de aceea exista atatea esecuri ale educatiei, conduitei si moralei crestine in societatea actuala cu efecte dintre cele mai nefaste. Cand analizam aceste lucruri trebuie sa ne detasam de interesul si perceptia noastra personala. Trebuie sa ne situam mult deasupra concretului ca sa culegem abstractul si ca sa nu gresim. De aceea am spus, dar n-am explicat, ca trebuie sa studiem problema sub toate aspectele. Sa nu confundam ateismul, care poate fi si subiectiv, cu necesitatea obiectiva a religiei, pentru un popor, in speta pentru noi romanii, religia crestin ortodoxa (ca fiind majoritara) dar si celelalte culte admise de lege. Ganditi-va cata nevoie au de religie, copii, persoanele cu handicap, persoanele fara educatie, persoanele marginalizate social etc. Nu judecati prin prisma unui erudit a carui constiinta, dar nu totdeauna, il ajuta pe acesta sa nu greseasca. M-as bucura daca m-ati inteles macar pe jumatate. Logos. |
|
Postat pe: 31 Martie 2009, ora 22:59
|
|
yonex84eu 90 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 20:01
De la: mari_uka, la data 2008-11-30 12:03:31Hai Silviule drag, eu inca mai cred in omenie si in facerea de bine. Sau cel putin asa vreau eu sa cred...Dumnezeul la nevoie, mai trimite cate un sol catre cel aflat la nevoie....adica tot un om care sa-ti faca un bine. Ideea e ca la binele care il faci, este important sa nu astepti la vreo rasplata...caci atunci nu se mai numeste un BINE. Eu asa gandesc. Si fac un bine numai la oamenii care simt eu ca se bucura de binele meu...nu de alta dar acel bine se transforma intr-o TZEAPA. |
|
yonex84eu 90 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 20:03
De la: doinita67, la data 2009-03-31 20:05:12socoteala corecta tine prietenia lunga -Cit despre facerea de bine mi-am luat-o si eu si sotul dar ce sa faci cind uiti de unde pleci sa fim noi sanatosi si sa avem parte de acel bine care l-am facut din suflet.Daca la baza sta educatia ...atit au primit atit au.Ca sa vezi si caracterul unui om da-i o situatie buna sociala vorbind sau o functie si numai asa ii afli caracterulAsta este specia umana greu de lucrat cu ea si dificila in acelasi timp.
|
|
miriam_h57 15 mesaje Membru din: 20/10/2008 Oras: Timisoara |
Postat pe: 11 Aprilie 2009, ora 16:39
hai sa iti spun de ce merg cu autobuzele: pentru ca nu are cine le aduce o paine, nu are cinse sa ii duca la medic, nu are cine sa stea la coada pentru medicamente...
Cat despre copiii care nu ii ingrijesc...ei...uneori sunt la mii de kilometri, alteori au servici de care nu se pot lasa si familie, cu copii. Solutia ar fi camine pentru batrani, dar care sa fie civilizate si sa fie tratati cu demnitate. Cand esti tanar nu poti sa realizezi cum bolile batranetii te termina si efortul de a face cativa pasi e infernal. Si totusi...cand vezi tineri de 17 - 18 ani si ii si auzi injurand cu voce tare, fiind ghiolbani (aka cocalari si pitipoance) si se aseaza cu nonsalanta...parca nu e chiar in regula. |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 12 Aprilie 2009, ora 09:01
Sunt de acord cu cele ce le-ati spus, domnule profesor. Ca sa nu ajungi sa te dezamageasca oamenii trebuie ca, de la inceput, sa nu astepti nimic-nimic bun de la ei. Atunci poti sa ai uneori - rareori - surpriza ca mai sunt cateodata si oameni buni.
Nu sunt de acord deloc cu ceea ce sugerati despre caini. Nu cunoasteti bine aceste finte care sunt mult mai bune, mai recunoscatoare si mai omenoase decat oamenii ! |
|
Fosta membra 9am.ro 975 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 13 Aprilie 2009, ora 16:24
Prostia a luat amploare in ultimul timp.Sa fii OM e deja un lucru demodat.Bunul simt e un lucru rusinos,daca nu stii sa ironizezi,sa jignesti pe altii esti deja un om fraier,daca nu te dai important,asa esti considerat chiar daca probabil esti(si aici vorbesc de lauda de sine),fitele sunt la mare inaltime,sa ajuti pe altul inseamna sa faci o crima,sa fii egoist inseamna sa fii COOL.
Hai sa fim toti niste calai ,sa uitam de porunca"iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti..".Mai avem si impresia ca suntem stapanii universului,si ca suntem superiori animalelor.In plus de ce sa ne purtam ca oamenii cand dorinta de a ne satisface nevoile precum sexul,mancarea si bautura etc.,ne primeaza existenta?Poate ca suntem animale poate suntem oameni fara suflet sau ingusti la minte??Sau poate aceasta problema este tratata cu o impresionanta superficialitate,fiind si ramand insa una dintre cele mai grave probleme ale omenirii . Cu siguranta nu suntem animale si nu suntem nici superiori animalelor pt ca animalele nu jignesc, nu sunt eigoiste, n-au fite...etc, sunt fiinte nobile. din punctul acesta de vedere ne sunt mult superioare.Lumea in care traim:superficialitate,egoism,indiferenta,tehnologie,viteza,stres,competitie....... Diferenta o faci tu! |
|
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 15:31
Tuturor participantilor de pe acest topic si altora de pe FORUM care-l deschid, le doresc multa sanatate, impliniri si un Paste fericit ! La multi ani ! Gigi.
|
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Aprilie 2009, ora 15:37
multumesc @gigilipianu - si tie ,din toata inima, numai bine ! Paste Luminat !
|
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 27/07/2008 Oras: Onesti |
Postat pe: 19 Aprilie 2009, ora 19:32
De la: getapitariu, la data 2009-02-24 18:17:52Pt. Domnul profesor, |
|
9am044905 125 mesaje Membru din: 5/05/2009 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 11 Mai 2009, ora 15:14
omenia, floare rara! daca omenirea ar aprecia-o, ar creste mai multe....si uite-asa, facerea de bine nu ar mai exista ca notiune, fiindca ar fi perfect normala, iar calaii nu ar exista
|
|
rodriga40 14 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Piatra Neamt |
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 00:07
nimic mai adevarat.mi sa intamplat de zeci de ori cand am ajutat pe cineva pe care nu-l vazusem inviata mea, iar acum cu propriul meu copil.si muncesc 12 ore dar tot nu intelege ca mai mult decat castig nu pot sai dau.
|
|
9am044905 125 mesaje Membru din: 5/05/2009 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 13 Mai 2009, ora 11:34
De la: rodriga40, la data 2009-05-13 00:07:00nimic mai adevarat.mi sa intamplat de zeci de ori cand am ajutat pe cineva pe care nu-l vazusem inviata mea, iar acum cu propriul meu copil.si muncesc 12 ore dar tot nu intelege ca mai mult decat castig nu pot sai dau. pentru ca pentru copil, nu banii sunt importanti. uneori, aceasta atitudine a copilului este o reactie adversa la ceva din comportamentul parintilor. nu vreau sa te critic, vreau sa-ti trag un semnal de alarma! copilul are un anturaj cu posibilitati peste ale tale si vrea si el sa se impuna, ca sa compenseze lipsa de apreciere din propria lui familie. nu sunt vreo mare breaza in astfel de probleme, dar cred ca, daca i-ai acorda mai multa atentie, ai vedea ca si el te iubeste si o sa uite, incet, incet, de portofel. bineinteles, ca, din cand in cand, va trebui sa-i faci un cadouas. si dezlipeste-l de grupul in care a intrat, e primul pas! dar, tot asa, discret, sa nu bage da seama. hai, eu cred ca ai sa poti
|
|
9am015820 4 mesaje Membru din: 18/03/2009 |
Postat pe: 31 Mai 2009, ora 10:57
foarte interesant articolul dvs. d-le profesor, dar totusi consider ca anumite persoane merita sa fie ajutate. Asa cum se site bogatia este o gratie divina, si este placuta de Dumnezeu atunci cind este obtinuta pe cai cinstite, iar cei care au reusit acest lucru este bine uneori sa faca bine semenilor lui.
|
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Septembrie 2009, ora 17:33
De la: miriam_h57, la data 2009-04-11 16:39:57hai sa iti spun de ce merg cu autobuzele: pentru ca nu are cine le aduce o paine, nu are cinse sa ii duca la medic, nu are cine sa stea la coada pentru medicamente... Gresit ! solutia nu este construirea de camine de batrani, de unde sa fure d-na directoare pusa de politicienii locali, pana nu mai poate si sa urle ca nu-i ajung fondurile, ci deduceri importante de la impozitul pe venitul global, pentru cei care au in ingrijire batrani si copii ... Nicaieri nu e mai bine ca acasa. Regret doamna, dar trebuie sa va spun ca ii detest pe cei care sunt de parere ca de batranii cuiva, sau de copii cuiva, ar trebui sa ne ocupam noi toti, pentru ca, vezi-doamne, "si ei sunt ai nostri". Asta este o tampenie crasa care permite lichelelor sa-si abandoneze parintii, copii, sa fuga de responsabilitati, pentru ca sunt persoane ca d-voastra, care le vin in intampinare, cu astfel de atitudini si solutii. Pe urma batranii mai trebuie sa-si astearna si ei pentru batranete din vremea cand sunt in putere ... nu credeti ? Simplul fapt ca vedem oameni batrani, coplesiti de nevoi, nu este in sine un argument sa ne fie mila de ei si sa-i punem la icoana. Multi dintre ei au fost niste derbedei care si-au irosit propria viata si acum asteapta sa aiba grija de ei ceilalti ... Nu sunt absurd sa spun ca toti sunt asa. Exista si oameni cu adevarat batuti de soarta care trebuie ajutati. Cei a caror soarta anterioara o cunoasteti. Ceilalti, nu. Dealtminteri nici n-ati putea s-o faceti. Dar, am impresia ca cei care declara chestii de genul acesta, o fac, ca de obicei, pentru propria imagine si nu pentru ca le-ar pasa cu adevarat de cineva. Sper sa ma insel in cazul dumneavoastra si sa fi facut nenumarate fapte bune in privinta ajutararii batranilor. Sau ati spus asta pentru ca sperati sa fiti ajutata ? Sa fiti sanatoasa si sa nu aveti nevoie de ajutor !
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
9am181937 25 mesaje Membru din: 18/02/2010 |
Postat pe: 23 Februarie 2010, ora 03:28
si eu mai cred in omenie-VIRTUAL-atat.anul trecut in primavara ajung in tara si colac peste colac pt ca pupaza a rupt priponul,dau de un frate de al meu la facultate la mititica.suntem 7 frati si 4 surori dar nici prin cap nu mi-a trecut sa le cer ajutor financiar pt ca consumam timpul in van.am ajuns la el dupa ore de chin asteptand,si ce-am vazut m-am speriat.era socat psihic de regimul de acolo asa ca nu se mai putea abtine din plans,doar pt a trage aer in pipt.a ingaduit cel de sus de am dat de un avocat si in final dupa cateva procese,cu prostitutia...a iesit basma curata.am cheltuit 30 milioane cu el stiind ca niciodata nu-mi va da nimic innapoi.noi avem o mostenire si i-am cerut sa vina sa impartim pamantul sa imi fac si eu 4 pereti.nu credeam in viata mea ca dupa atata bine facut,el o face pe smecherul si nu vrea sa impartim mostenirea...atunci am inteles ca nu stiu sa fac diterenta dintre lacrimi si lacrimi de crocodil.as fi cel mai fericit om daca acest caz ar fi unicat in viata mea,din pacate 99 la suta cred ca sunt lacrimi de crocodil.m-am prajit de multe ori,fript niciodata,asa ca a inceput sa ma flateze chiar luxul in masura decenta-o bratare de aur,un mercedes clasa s...si sa ma dispensez de prostie si mizerie.i-am dat la un tigan 300 euro pt ca nu avea ce manca nici el si nici fam lui.era coleg de munca,in urma cu 2 ani.a luat banii si...eu sunt fraerul pt ca i-am dat...facerea de bine este...(iubirea)de mama.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

pentru ca pentru copil, nu banii sunt importanti. uneori, aceasta atitudine a copilului este o reactie adversa la ceva din comportamentul parintilor. nu vreau sa te critic, vreau sa-ti trag un semnal de alarma! copilul are un anturaj cu posibilitati peste ale tale si vrea si el sa se impuna, ca sa compenseze lipsa de apreciere din propria lui familie. nu sunt vreo mare breaza in astfel de probleme, dar cred ca, daca i-ai acorda mai multa atentie, ai vedea ca si el te iubeste si o sa uite, incet, incet, de portofel. bineinteles, ca, din cand in cand, va trebui sa-i faci un cadouas. si dezlipeste-l de grupul in care a intrat, e primul pas! dar, tot asa, discret, sa nu bage da seama. hai, eu cred ca ai sa poti