David Popovici, cel mai bun înotător al anului 2022

Revista Swimming World Magazine, cea mai vestită publicație de înot din lume, l-a desemnat pe sportivul român David Popovici drept cel mai bun înotător al anului 2022. Este pentru prima oară când un înotător român obține acest titlu.

La ai săi 18 ani, David Popovici a reusiși să se facă remarcat prin succesele sale în cadrul mai multor competiții, abiției sale, efortului depus și entuziasmului față de sportul pe care îl practică.


"Este prima oară în istorie când un înotător român primește această nominalizare. David Popovici intră astfel într-o galerie selectă de nume mari. Ultimul câștigător la masculin (2021 și 2019) a fost americanul Caeleb Dressel, precizează clubul", a anunțat Clubul Dinamo într-o postare pe pagina de Facebook.


Sportivul David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc. Acesta a devenit campion mondial la înot la vârsta de doar 17 ani. După victoria sa absolută de la Budapesta, sportivul a tot adunat noi medalii. David Popovici a reușit să adune în palmares nouă medalii obţinute la Campionatul European de juniori în 2021 şi 2022, un aur continental obţinut în 2021 în bazin scurt şi două titluri mondiale obţinute în acest an la Budapesta. De asemenea, David Popovici a reușit să devină la doar 17 ani cel mai tânăr deținător de record mondial la proba de 100 de metri liber.

Înotătorul a fost numit „David Popovici, înotătorul de aur al României”. Sportivul a muncit mult pentru a ajunge să își reprezinte țara la mai multe campionate și să revină acasă cu aurul.


„Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Mă bucur că pot să vă surprind. Înotul este un sport foarte sănătors şi fotbalul la fel, susţin orice sport. Îmi place să mi se spună Racheta din România, da. Cum sunt eu? Un puşti ca înoată repede, un tip banal care este capabil să facă lucruri extrordinare şi inspiră oameni", a spus David Popovici după ce a devenit dublu campion mondial.