Încă o echipă de salvatori va merge în Turcia pentru a acorda ajutor

Împreună cu aeronavele va fi transportată o echipă de salvare RO-USAR, personal medical, materiale și echipamente de căutare-salvare, dar și bunuri materiale de strictă necesitate.

O altă aeronavă, C-130 Hercules. deja a plecat spre Turcia în jurul orei 9.30, iar aeronava C-17 Globemaster III a decolat din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni în jurul orei 13.00. Urmează ca alte două aeronave C-27J Spartan să decoleze în cursul acestei zile.

Ministerul Apărării Naționale a transmis că executarea zborului cu aeronava C-17 Globemaster III a fost solicitată de MApN, prin Comandamentul Forţelor Întrunite, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic a NATO.


Ministerul Sănătății îi îndrumă pe cei cu studii medicale să meargă voluntari în Turcia

Ministerul Sănătății din România sprijină poporul turc care a avut de suferit după groaznicul cutremur care s-a produs luni dimineață. În urma acestuia, mii de persoane au decedat și alte mii au fost rănite, bilanțul fiind în creștere continuă.

Ministerul a mobilizat salvatori profesioniști care vor pleca în Turcia pentru a oferi o mână de ajutor. Autoritățile îi îndeamnă pe cei cu studii medicale și care cred că pot fi de folos să se ofere voluntari pentru a fi aproape de poporul turc. De asemenea, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a menționat că va organiza și campanii de donare de sânge.


Bilanțul provizoriu al deceselor și victimelor în urma cutremurelor din Turcia și Siria

Conform AFP, bilanțul a ajuns la aproape 8.400 de morți, în Turcia și Siria. În Siria au murit 2.470 de persoane, iar datele oferite de Ankara rămân neschimbate: 5.894 de morți. Bilanțul total este de 8.364 de decese, în urma cutremurelor.