Timpul de așteptare a metroului s-a redus

Metrorex a anunțat că circulația trenurilor de metrou la orele de vârf de trafic se va desfășura în felul următor:



  • Magistrala 1: 7 –8 minute

  • Magistrala 2: 4 minute

  • Magistrala 3:7-8 minute

  • Magistrala 4: 7 minute

  • Magistrala 5: 6 minute (12 minute relația Romancierilor – Valea Ialomiței/ Râul Doamnei)

„Totodată activităţile de curăţenie a trenurilor de metrou vor fi reluate gradual de către prestatorul de servicii de mentenanţă şi salubritate”, precizează Metrorex.


Timpii de așteptare au fost reduși după ce au fost adăugate mai multe trenuri în circulație și pentru că de săptămâna viitoare elevii revin la cursuri, iar fluxul de călători va fi unul considerabil mai mare.


Viteză de circulație redusă între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei

Anterior, ganiturile de metrou care circulau pe magistrala 2, Berceni-Pipera, au redus viteza de circulație la 5 km/h între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei. Această limitare de viteză s-a aplicat din cauza unor lucrări de infrastructură în subteran. Noua limită de viteză a intrat în vigoare marţi, 23 august, şi va fi menţinută până pe data de 3 septembire.


„Pentru efectuarea lucrărilor de infrastructură și suprastructură cu grad ridicat de complexitate a căii de rulare pe Magistrala 2 de metrou, linia 1, pe interstația Piața Romană – Piața Victoriei 1, începând cu data de 23.08.2022, ora 04:30, până la data de 03.09.2022, ora 04:30, a fost introdusă restricția de viteză de 5 km/h, pe o distanță de aproximativ 230 m.

Grindeanu vrea să concedieze întreaga conducere Metrorex

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat recent că până la finalul anului conducerea Metrorex va fi concediată. Acesta este decis să aleagă un nou director general, cât și un nou Consiliu de Administrație la Metrorex. Ministrul Transporturilor acuză conducerea Metrorex că nu își onorează obligațiunile de serviciu.