Maia Sandu merge la Kiev într-o vizită de lucru

Președinția Republicii Moldova au anunțat că liderul de la Chișinău, Maia Sandu, merge într-o vizită de lucru la Kiev.


„Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi (luni - n.r.), 27 iunie, într-o vizită de lucru la Kiev”, anunţă preşedinţia Republicii Moldova.


Potrivit președinției, în cursul zilei de luni Maia Sandu va vizita localităţile Borodeanka, Bucea şi Irpen, după care se va întâlni cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Anterior, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a fost într-o vizită de lucru la Kiev.

De la începutul războiului, Ucraina a fost vizitată de diverși lideri politici europeni din diferite țări, printre care premierul britanic, cel italian și german, precum și președinții Franței, Poloniei, Lituaniei, Letoniei, Estoniei și României.

Anterior, Maia Sandu a mai fost invitată de către autoritățile din Ucraina pentru a efectua o vizită oficială la Kiev, însă propunerea nu a primit un răspuns în acest sens.


Comisia Europeană susține aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Comisi Europeană a aprobat vineri candidatura Ucrainei și Moldovei pentru aderarea la UE. Cele două țări din Europa de Est vor avea de îndeplinit o listă de condiții legate de statul de drept, justiția și lupta împotriva corupției. Decizia este o reală bucurie pentru Ucraina, țară care trece prin momente dificile din cauza războiului și care necesită sprijin.


Zelenski cere adoptarea unui al șaptelea pachet de sancțiuni contra Rusiei

Volodimir Zelenski a îndemnat autoritățile europene să adopte un al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei pe care au lansat-o contra Ucrainei.

Liderul din Ucraina afirmă că autoritățile de la Kremlin ar trebui să simtă presiunea sancțiunilor din cauza tragediilor pe care le-a creat în Ucraina în urma războiului.


„Rusia trebuie să simtă o presiune tot mai mare din cauza războiului şi politicii sale agresive antieuropene”, a declarat Zelenski într-un mesaj video.