Povestea de viață a Elenei Matei de la Chefi la cuțite

În vârstă de 22 de ani, tânăra din echipa verde s-a descurcat de minune până acum în bucătăria „Chefi la cuțite”. Ea a reușit să scoată farfurii gustoase în probele individuale și să ia note neașteptat de mari, din punctul de vedere al celor care o subestimau.

Elena și-a descoperit pasiunea pentru gătit atunci când mama sa a fost nevoită să plece la muncă în străinătate, iar ea a rămas singură. De la 18 ani profesează ca bucătar la un restaurant din Ploiești și visează să devină unul dintre cei mai buni chefi din țara noastră. Ea studiată la Universitatea Politehnică din București și a hotărât să participe la „Chefi la cuțite” pentru a demonstra că femeile pot fi mai pricepute în bucătărie decât bărbații.

Astfel, telespectatorii au descoperit o ființă care, pe cât de mică, pe atât de puternică. Blondina a povestit în audiții că și-a pierdut tatăl într-un accident de motocicletă pe vremea când avea doar 15 ani. Din acel moment, a fost împinsă de conjunctură să devină sprijinul familiei ei și a ales să se angajeze.


„Am ales să fiu tare pentru mama mea, pentru bunica mea”

„Tatăl meu nu mai este în viață, a murit acum șapte ani într-un accident de motocicletă. A fost un șoc total pentru mine, am ajuns la spital și nimeni nu voia să îmi spună ce s-a întâmplat.

Eram doar cu bunica mea, fiindcă mama lucra în Austria. Nu știam ce să fac, să plâng, să nu plâng. Am ales să fiu tare pentru mama mea, pentru bunica mea. Am ales să fiu stâlpul familiei. Tatăl meu a fost cel mai bun prieten al meu”, a povestit tânăra la prima întâlnire cu jurații.

„Îmi doresc să îi întrec pe bărbați, adică să întrec ideea asta că femeile nu pot, că nu fac față. Cred că doar nu au întâlnit femeile care trebuie. Lucrez ca bucătar la un restaurant din Ploiești și îmi place să îi văd pe oameni mâncând fericiți din rețetele mele”, a mai spus Elena.