La primele ore ale diminetii, ceata foarte densa i-a impiedicat pe anchetatori sa coboare in Poiana Gutanului, insa dupa ce ceata s-a ridicat s-a pornit un vant foarte puternic. "Eu am survolat cu un elicopter zona si nu era nimeni acolo, in jurul orei 14.00. Toti sunt la baza si nu stiu ce vor face. Acum e senin, dar bate un vant foarte puternic si sunt zero grade Celsius", a spus Fanica Boboc, seful Seviciului Salvamont Bran, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Opris, seful Salvamont Romania, a declarat ca in jurul orei 15.00 anchetatorii i-au solicitat sa suplimenteze numarul de salvamontisti pentru a ridica bucatile de aeronava. "Acum mi s-au solicitat mai multe persoane. Vom trimite inca 12 baieti pentru ridicarea si transportul pieselor de elicopter. Asta am fost rugat", a spus Opris.


Acesta nu a putut preciza daca s-au finalizat cautarile pentru recuperarea ramasitelor celor sapte militari morti in accidentul aviatic, dar a spus ca este posibil sa mai fie gasite urme dupa indepartarea pieselor mari ale epavei.

Echipele de anchetatori nu au putut relua, joi dimineata, cercetarea la locul prabusirii elicopterului militar israelian in Muntii Bucegi, zona Fundata - Zarnesti, din cauza cetii foarte dense, ramanand la o stana si la refugii din apropiere.


In cursul zilei de miercuri, anchetatorii au facut cercetari la locul tragediei de la ora 08.00 dimineata pana la orele 18.00, cand s-au retras din cauza vremii nefavorabile.

Echipele de anchetatori au ajuns in Poiana Gutanului, miercuri dimineata, de la ora 08.00, cu ajutorul salvamontistilor, jandarmilor montani si vanatorilor de munte care au instalat frangii de coborare pe stanci.

MApN a anuntat, luni seara, ca un elicopter israelian de tip CH 53 a pierdut legatura radio cu centrul de Raportare Control al exercitiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizata din aer in zona Fundata - Zarnesti. La bordul elicopterului se aflau sase militari israelieni si un militar roman. Potrivit MApN, in urma producerii catastrofei aeriene de luni, din judetul Brasov, echipele de cautare-salvare nu au gasit supravietuitori. [Armata israeliana a pus capat exercitiului din Romania]