"Cristos este speranta si consolare in special pentru comunitatile crestine care sunt cele mai incercate din cauza discriminarii si persecutiilor la care sunt supuse pentru credinta lor", a declarat Papa in bazilica Sfantul Petru, in mesajul sau Urbi et Orbi. El a facut referire la violentele si amenintarile islamiste impotriva minoritatilor crestine, in special din Nigeria si Orientul Mijlociu, unde s-a nascut crestinismul.

"Fie ca invierea lui Cristos sa aduca speranta in Orientul Mijlociu, pentru ca toate componente etnice, culturale si religioase sa colaboreze pentru binele comun si respectarea drepturilor omului", a subliniat el.

Benedict al XVI-lea a cerut "incetarea varsarii de sange" in Siria, unde o revolta populara, reprimata dur de putere, s-a transformat intr-un conflict civil soldat cu zeci de morti in fiecare zi.

"Sa inceteze varsarea de sange si sa fie urmata fara intarziere calea respectului, dialogului si reconcilierii, cum vrea comunitatea internationala", a declarat Papa intr-un moment in care reusita planului Annan pare din ce in ce mai nesigura, scrie MEDIAFAX.