"Analizele au confirmat existenta unei tumori, cu prezenta de celule canceroase, care a necesitat o a doua interventie, pentru extirparea completa a tumorii", a afirmat Chavez, declarand ca este increzator ca se va recupera total, transmite MEDIAFAX.

Presedintele venzuelan, in varsta de 56 de ani, a fost spitalizat de urgenta in data de 10 iunie, in timp ce se afla intr-o vizita oficiala la Havana, si a fost operat pentru un abces pelvian, potrivit declaratiilor oficiale.

In mesajul citit joi, el a recunoscut ca a fost supus si unei a doua interventii chirurgicale, pentru extirparea tumorii. "A fost o interventie importanta, realizata fara complicatii, in urma careia evolutia este satisfacatoare, urmez tratamente complementare pentru a combate diferitele tipuri de celule descoperite si sunt pe calea recuperarii depline", a spus Chavez. [[VIDEO] Primele imagini cu Hugo Chavez dupa operatie]

El a apreciat si ca a comis o "greseala fundamentala" neglijandu-si sanatatea ani de zile. Obisnuit sa improvizeze discursuri-fluviu, Chavez s-a multumit joi sa citeasca timp de 15 minute un text scris, in fata unui drapel venezuelan si a unei imagini a eroului independentei venezuelane, Simon Bolivar.

"Am continuat sa ma informez si sa fiu la comanda actiunilor guvernului bolivarian, in legatura permanenta cu vicepresedintele Elia Jaua si cu toata echipa guvernamentala", a afirmat Chavez, care nu a predat prerogativele prezidentiale, asa cum prevede Constitutia.

Citeste si: Chavez: NATO incearca sa il omoare pe "prietenul" Gaddafi

[VIDEO] Chavez: Capitalismul a ucis viata pe Marte