Info
x
As vrea sa imi iau un apartament cu prima casa...
|
Claussy_yuppy 27 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 10 Martie 2012, ora 22:33
Vreau sa imi iau un apartament cu prima casa insa nu stiu de unde sa incep...sa ma duc la banca sa ma consult? ei imi iau bani pentru consultatie sau isi iau ei procent in cazul in care fac un credit la ei?
Raporteaza abuz de limbaj |
|
SOMELIERE 5 mesaje Membru din: 2/02/2015 |
Postat pe: 12 Martie 2012, ora 07:25
bani pentru consultatie nu iti iau chiar toate,eu nu am auzit de asa ceva si sincer am lucrat in domeniu mult timp,poate doar procent in cazul in care faci credit,eu zic sa treci pe la mai multe banci sa vezi exact cum sta treaba.
|
Fosta membra 9am.ro 7 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Martie 2012, ora 07:49
Mergi la mai multe banci si faci simulare.
Dupa care vezi unde ai cea mai buna oferta Nu costa nimic Raporteaza abuz de limbaj |
|
sorin_gliga_teodor 49 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Postat pe: 12 Martie 2012, ora 10:07
mergi la mai multe banci si sa fi atenta la clauzele ascunse din contract ca oricum aceste banci care ne fura bani au politica fiscala diferita in functie de state
ca ex in romania la 40.000 euro platesti o rata de aproximativ 450-470 euro in spania la 115000 de euro ai cam aceiasi rata (bine inteles pe 30 de ani )in rest sa ai salariul destul de mare incat sa-ti acopere creditul
|
doom06 6 mesaje Membru din: 22/11/2007 |
Postat pe: 12 Martie 2012, ora 10:45
am facut eu credit de prima casa in 2009 si am luat 54 mii de euro pe 30 ani cu o rata de 300 euro acum(initial a fost 275).
Comision de consultanat nu e si nici alte comisioane nu sunt(decat cel care se plateste o data pe an la fondul de garantare ). cel mai bine sa te duci la mai multe banci si sa ceri un scadentar de rate si apoi sa faci comparatie..sunt multe banci care promit o dobanda mai mica dar rata lunara va fi mai mare decat la alte banci cu dobanda un pic mai mare deoarece DAE e mai mare si ei, ca niste nesimtiti o ascund. eu am facut creditul la BCR si initiam am fost si la BRD si raiffeisen.La BRD si Raiffeisen am constatat ca desi dobanda era mai mica rata era mai mare decat la BCR si cand am intrebat acest lucru nu au stiut ce sa raspunda.Asa am facut eu alegerea. Rata mi-a crescut datorita EURIBOR care se actualizeaza 1 data la 3 luni, lucru care se poate verifica usor pe net Succes in alegerea bancii si in achizitionarea noului tau apartament Raporteaza abuz de limbaj |
|
csehmanfred 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Cluj |
Postat pe: 12 Martie 2012, ora 11:31
Deci la 54mii euro platesti dupa 30 ani apropae dublu inapoi la banca???? 300 x 360=108000 euro, astea sunt dobanzile???
, sau am inteles eu ceva gresit?
|
Claussy_yuppy 27 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Martie 2012, ora 11:33
Cam da...platesti dublu, insa care sunt sansele ca un muncitor obisnuit sa isi cumpere apartament fara credit, cu banii jos?
|
eledna 2 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: Craiova |
Postat pe: 12 Martie 2012, ora 12:32
in primul rind te duci la banca sa vezi daca te incadrezi cu salariu la suma pe care o doresti ...dupa ce iti dau preaprobarea financiare .. adica te incadrezi cu salariu pe care il ai, preaprobarea se da in doua trei zile dupa ce duci toate documentele necesare cu care justifici venitul .... adica fisa fiscala salariu pe ultimele trei luni sau sase uneori iti mai cere la banca si stagiile de cotizare ...etc.. etc ,depinde de banca (banca cu cele mai multe fonduri 'prima casa' e bcr )apoi iti cauti apartament ...mai departe o sa te intrume cei de la agentiile imobiliare
|
|
|
|
bro_silvi 60 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Martie 2012, ora 13:03
vad ca ti-ai raspuns amicii de pe yuppy... c-am asta e situatia la noi in tara: salarii mici - dobanda si mai mare :))) ... din cate am inteles este un avantaj dak nu esti maritata ( mai bine este dak esti in concubinaj ) a luat o cun si de asta iti zic si parca la bcr au gasit si eu ce-a mai buna oferta ... bafta!
|
gianigap 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 12 Martie 2012, ora 16:03
daca am teren si vreau sa construiesc ?
|
eledna 2 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: Craiova |
Postat pe: 12 Martie 2012, ora 17:38
SE POATE SI ASA .... DIN CITE STIU ...II VOR FI DECONTATE LUCRARILE FIRMEI CU CARE CONSTRUIESTI ..E MAI COMPLICAT ... CEI CARE ITI FAC LUCRAREA TREBUIE SA FACA UN DEVIZ DE LUCRARE PE CARE SA IL APROBE BANCA ... NU STIU SIGUR ... MAI CAUTA PE PRIMA CASA ... SI INTREABA LA 4-5 BANICI ... CA SINT UNI PE ACOLO CARE HABAR NU AU ... INTRUN FINAL O SA TE LAMURESTI
|
oana23 8 mesaje Membru din: 22/11/2007 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 15 Martie 2012, ora 20:34
eu am facut la alpha, dar s-au miscat f incet...si recomand alpha bank cu toate astea.muulta bafta!

, sau am inteles eu ceva gresit?