back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Disparitia banilor...

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

ser

4151 mesaje
Postat pe: 29 Martie 2011, ora 08:41

parerea mea despre disparitia banilor este ca deja s-au inventat destule ptr asta...vezi femeia sau hotul!

Raporteaza abuz de limbaj
nimeni nu se poate numi om mare,daca si-a pierdut sufletul de copil!
Fosta membra 9am.ro

7327 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 29 Martie 2011, ora 12:15

De la: ser, la data 2011-03-29 08:41:33 parerea mea despre disparitia banilor este ca deja s-au inventat destule ptr asta...vezi femeia sau hotul!

ahahahah =))))

Sa fii ce vrei tu sa fii,nu ce vor altii,Sa faci ce vrei tu sa faci,nu ce fac altii,Sa gandesti cum gandesti tu,nu cum o fac altii,N-o sa ma vezi sa uit cine sunt da` o sa-i vezi p altii
CristiMic

25 mesaje
Postat pe: 29 Martie 2011, ora 12:24

rahat facusem un post asa misto dar nu stiu de ce nu a mers :(

ca sa rezum ce scrisesem ... ceva imperfect nu poate creea ceva perfect ... decat in viziunea sa si cum viziunea sa este imperfecta si perfectul lui va fi imperfect ;)

Fosta membra 9am.ro

7327 mesaje

Postat pe: 29 Martie 2011, ora 12:28

De la: CristiMic, la data 2011-03-29 12:24:05rahat facusem un post asa misto dar nu stiu de ce nu a mers :(

ca sa rezum ce scrisesem ... ceva imperfect nu poate creea ceva perfect ... decat in viziunea sa si cum viziunea sa este imperfecta si perfectul lui va fi imperfect ;)

hmm... oarecum are un sens ceea ce spui tu :)

Dar daca acel ceva imperfect este perfect din punctul meu de vedere,atunci imperfectiunea mea de a alege perfectul este corecta sau perfecta

Sa fii ce vrei tu sa fii,nu ce vor altii,Sa faci ce vrei tu sa faci,nu ce fac altii,Sa gandesti cum gandesti tu,nu cum o fac altii,N-o sa ma vezi sa uit cine sunt da` o sa-i vezi p altii
CristiMic

25 mesaje
Postat pe: 29 Martie 2011, ora 16:19

forumul asta nu ma place ... iar am facut un post si a disparut... moderatoriiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:))

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2011, ora 02:06

De la: Actimel, la data 2011-03-28 23:17:33
De la: virgil_28, la data 2011-03-28 20:16:33

Daca nu ma inbogatesc, inseamna ca nu traiesc bine...dupa parerea ta si a altora de pe-aici?!!!
Nici nu ma cunosti personal si ai o formulare destul de sfidatoare!!!
Aici banuiesc ca ne aflam pentru a ne exprima opiniile, a participa la discutii constructiv, intr-un mod civilizat lasand la o parte frustrarile si alte complexe. Probabil in cei 20 ani de munca pe care spui ca i-ai facut pe la "n" firme isi spun cuvantul si-ti inteleg atitudinea, insa mai ai poate vreo 30 de ani si daca acum... n-as dori sa stiu cum vei fi atunci!
Vezi ca inroleaza astia pentru Libia-iti garantez ca nu-i miscarea aia de care spui, ofera 10mii Euro/luna salariu...;) baga-te...de tras cu pistolul vad ca te pricepi, de imbogatzit doresti la maxim...ce mai astepti?!!!

Pr'etene esti cam incoerent...
Banuiesc ca in Libia il inviti pe Ser - i-adevarat ca am facut armata la vremea mea... acu' nu mai e de mine iar banii aia ai fac aici!
Da parerea mea e ca nu poti trai bine fara un minim de bani lunar... depinde de necesitatile fiecaruia.
Partea cu "30 de ani si daca acum... n-as dori sa stiu cum vei fi atunci!" n-am inteles-o!
Sunt de acord cu tine sa ne exprimam opiniile, sa discutam constructiv... dar ai evitat sa-mi raspunzi la majoritatea problemelor pe care le-am ridicat...
Parerea mea sincera si personala este ca banii nu vor disparea niciodata - poate numai atunci cand va disparea omenirea!
Ceea ce propui tu este fie tot un sistem monetar, fie anarhie, fie sclavie.
Am sa-ti dau o veste buna...
Cred ca in prezent gasesti oameni care traiesc asa cum visezi tu... fara bani! Ai gasesti la marginea societatii la gropile de gunoi, mananca din gunoaie, se imbraca din gunoaie, acolo au si adapostul... Apropo de copiatul animalelor (ultima ta idee geniala)

Nu este ideia mea legat de copiatul animalelor, omenirea intodeauna a avut un instict de a copia ceea ce-i mai puternic( vezi dictaturile- in care urmau multi orbeste, de ce? pt ca simteau ca-i o persoana mult mai puternica si mai capabila, comparatie individ-individ). Animalele alea din strada de care spui, in general sunt determinate sa devina animale clar de catre animalele de sus, in mare parte aici nu vb de America. Eminescu avea mai multe vorbe, citeste-le. Omenirea n-a aparut in bani, cum nici tu nu te-ai nascut la maternitatea aia noua...in bani. In primul rand raman total indiferent la de-alde voi. Ma doare fix in p... . Zabalosi atarnatori sunt de multe secole pe-aici, unii starpiti, altii-au starpit, ori daca voi existati inseamna ca veniti din urma celor ce-au starpit si scapat deocamdata "nestarpiti"( chiar sunteti kamikaze). Ei nu-i de bine, "benga - benga pan la moarte" era o vorba. Sincer apreciez interesul tau pt acest topic. Scz daca am neglijat raspunsurile tale, voi reciti tot si unde consider ca-i cazul s-acord atentie voi raspunde, asta nu inseamna ca tuturor celor ce le-am raspuns a fost pentru ca era necesar un rasp, ci pentru ca pot citi "n" persoane ulterior si vor vedea un taler inclinat doar iontr-o parte. Pacat ca nu sunt permise comentarii pro idee si vin de-alde aliati ai forumului sa tavaleasca frenetic ceea ce-i inspaimanta. Nu-mi pot da seama daca tu cumva confunzi incompetentele societatii de "varf" care au dus la competentele societatii de "jos" cu regnul animal si daca o faci, pana la ce nivel..oare..cred ca atunci cand te apropii ti-e frica si tipi... . Ai stat vreodata mizerabile cu mai multi boschetari, ai auzit povestea unor ingineri renumiti, profesori universitari etc care-au ajuns in strada si nu s-a uitat macar un prieten sau coleg la ei pt ca nu erau cu "puterea"?!!! si aici ma refer la perioada de dupa '89. Al'de handi, nu-mi spuneti voi mie ca treb sa ma trezesc, era de-asteptat sa fiti si aici... . Asta-i noua distractie, apreciez net-ul pt asta. Sincer m-amuzati, voi luati bani pentru asta, eu doar ma delectez...avantaj eu.

yuppiy_ta

1297 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2011, ora 02:18

De la: ser, la data 2011-03-27 19:54:58
De la: Actimel, la data 2011-03-27 19:27:31Virgile, se vede de la o posta ca esti sub influentza documentarului Zeitgeist...
Probabil ai intrat si pe thezeitgeistmovement romania si ai avut anumite conversatii/conferinte cu simpatizantii acestei miscari... ok anul trecut am intrat si eu acolo... si dupa ce am vazut ca se discuta aberatii am preferat sa trec de partea cealalta a baricadei si anume sa sustin sistemul monetar actual, si mai mult sa ma si imbogatzesc... mi-a trebuit 20 de ani de experientza de munca timp in care am schimbat zeci de joburi ca sa imi dau seama cum functioneaza sistemul si cum te poti imbogatzi...
Sfatul meu: las-o balta!
Gandeshte-te cum te poti imbogati tu acum, ca sa traiesti bine acum, nu cum vor trai altii bine peste sute de ani...
E pacat de tine... ai 28 de ani... o varsta la care trebuie sa un venit care sa asigure familiei tale un trai decent...
Stiu ca sistemul actual monetar nu e perfect... pana la urma nici un sistem nu e perfect!
Si inca ceva... Jack Fresco face o mare gresala... cineva care imprumuta bani creeaza o plusvaloare... deci o bogatzie... Lumea se misca - asta nu a vazut Fresco

tocmai ce spuneam,virgil trebuie sa-si revina,ca altfel daca este ignorat se va cu mana lui si asta e pacat ca e tanar,mai bine il executam noi virgile...ia mai fa ma... usurel ma fascistule ca darami forumu...hai stai pe loc sa te nimeresc in cap...
...alte idei?!

Daca nu ma inbogatesc, inseamna ca nu traiesc

.......poate IMBOGATESC! in rest...GO TO HELL!

ser

4151 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2011, ora 03:12

De la: yuppiy_ta, la data 2011-03-30 02:18:32
De la: Actimel, la data 2011-03-27 19:27:31Virgile, se vede de la o posta ca esti sub influentza documentarului Zeitgeist...
Probabil ai intrat si pe thezeitgeistmovement romania si ai avut anumite conversatii/conferinte cu simpatizantii acestei miscari... ok anul trecut am intrat si eu acolo... si dupa ce am vazut ca se discuta aberatii am preferat sa trec de partea cealalta a baricadei si anume sa sustin sistemul monetar actual, si mai mult sa ma si imbogatzesc... mi-a trebuit 20 de ani de experientza de munca timp in care am schimbat zeci de joburi ca sa imi dau seama cum functioneaza sistemul si cum te poti imbogatzi...
Gandeshte-te cum te poti imbogati tu acum, ca sa traiesti bine acum, nu cum vor trai altii bine peste sute de ani...
E pacat de tine... ai 28 de ani... o varsta la care trebuie sa un venit care sa asigure familiei tale un trai decent...
Stiu ca sistemul actual monetar nu e perfect... pana la urma nici un sistem nu e perfect!
Si inca ceva... Jack Fresco face o mare gresala... cineva care imprumuta bani creeaza o plusvaloare... deci o bogatzie... Lumea se misca - asta nu a vazut Fresco

tocmai ce spuneam,virgil trebuie sa-si revina,ca altfel daca este ignorat se va cu mana lui si asta e pacat ca e tanar,mai bine il executam noi virgile...ia mai fa ma... usurel ma fascistule ca darami forumu...hai stai pe loc sa te nimeresc in cap...
...alte idei?!

unde-l trimiti?!
...tu nu ai auzit ca banu e ochiul dracului?!

yuppiy_ta

1297 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2011, ora 03:18

De la: ser, la data 2011-03-30 03:12:51
De la: yuppiy_ta, la data 2011-03-30 02:18:32

...alte idei?!

unde-l trimiti?!
...tu nu ai auzit ca banu e ochiul dracului?!

In cazul asta nu....e prea mult de vb si n=am chef la ora asta! n-ai somn...VIP-ule?!

max_airz

15 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Martie 2011, ora 07:38

zeitgeist

ser

4151 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2011, ora 07:42

In cazul asta nu....e prea mult de vb si n=am chef la ora asta! n-ai somn...VIP-ule?! [/quote]

ba da...dar vorbesc in somn!

CristiMic

25 mesaje
Postat pe: 30 Martie 2011, ora 09:25

vezi dictaturile - in care urmau multi orbeste, de ce? pt ca simteau ca-i o persoana mult mai puternica si mai capabila, comparatie individ-individ ...

sa sti ca ai perfecta dreptate dictaturile sunt conduse prin frica nu prin faptul ca sunt aia competenti si d'asta ii asculta lumea nu stiu eu mare istorie dar din cate stiu multi dictatori au fost dusi cu pluta rau, aia au putere absoluta si daca calc stramb ma arunca intr-o puscarie in care nu rezist mai mult de o saptamana ... deci prin frica nu prin respect sau alte valori pozitive.

democratia este modelul la care te referi tu ca imi aleg omul care consider ca e competent si va sti ce sa faca ca sa e fie bine deci intr-o oarecare masura il respect ...

Fosta membra 9am.ro

215 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 30 Martie 2011, ora 21:45

De la: virgil_28, la data 2011-03-30 02:06:10
Nu este ideia mea legat de copiatul animalelor, omenirea intodeauna a avut un instict de a copia ceea ce-i mai puternic( vezi dictaturile- in care urmau multi orbeste, de ce? pt ca simteau ca-i o persoana mult mai puternica si mai capabila, comparatie individ-individ). Animalele alea din strada de care spui, in general sunt determinate sa devina animale clar de catre animalele de sus, in mare parte aici nu vb de America. Eminescu avea mai multe vorbe, citeste-le. Omenirea n-a aparut in bani, cum nici tu nu te-ai nascut la maternitatea aia noua...in bani. In primul rand raman total indiferent la de-alde voi. Ma doare fix in p... . Zabalosi atarnatori sunt de multe secole pe-aici, unii starpiti, altii-au starpit, ori daca voi existati inseamna ca veniti din urma celor ce-au starpit si scapat deocamdata "nestarpiti"( chiar sunteti kamikaze). Ei nu-i de bine, "benga - benga pan la moarte" era o vorba. Sincer apreciez interesul tau pt acest topic. Scz daca am neglijat raspunsurile tale, voi reciti tot si unde consider ca-i cazul s-acord atentie voi raspunde, asta nu inseamna ca tuturor celor ce le-am raspuns a fost pentru ca era necesar un rasp, ci pentru ca pot citi "n" persoane ulterior si vor vedea un taler inclinat doar iontr-o parte. Pacat ca nu sunt permise comentarii pro idee si vin de-alde aliati ai forumului sa tavaleasca frenetic ceea ce-i inspaimanta. Nu-mi pot da seama daca tu cumva confunzi incompetentele societatii de "varf" care au dus la competentele societatii de "jos" cu regnul animal si daca o faci, pana la ce nivel..oare..cred ca atunci cand te apropii ti-e frica si tipi... . Ai stat vreodata mizerabile cu mai multi boschetari, ai auzit povestea unor ingineri renumiti, profesori universitari etc care-au ajuns in strada si nu s-a uitat macar un prieten sau coleg la ei pt ca nu erau cu "puterea"?!!! si aici ma refer la perioada de dupa '89. Al'de handi, nu-mi spuneti voi mie ca treb sa ma trezesc, era de-asteptat sa fiti si aici... . Asta-i noua distractie, apreciez net-ul pt asta. Sincer m-amuzati, voi luati bani pentru asta, eu doar ma delectez...avantaj eu.

Sa nu aberam...
Hai sa vorbim la modul concret!
Vreau sa-mi raspunzi sincer, direct si argumentat (fara alte inflorituri sau jigniri la adresa mea sau a altora) la urmatoarele intrebari:

1. de ce te deranjaza existenta banilor ca mijloc de schimb?

2. "... fiecare dintre noi sa aiba o anumita pozitie intr-o erarhie foarte simpla( pozitie ce-i va permite sa se foloseasca de servicii de-o calitate superioara sau mai putin). Fiecare isi va alege o profesie, inca de mic pe care o va face din placere si-n baza unor aptitudini.... Fiecare dintre noi va face ce-i place, ce poate si va munci pentru ceilalti. Din prestatia fiecaruia se va plati sustinerea altor 3 persoane...."

Inteleg ca in sistemul tau va munci un sfert din populatie si 3/4 vor lenevi. Ce faci daca jumatate din cei care muncesc se oftica si nu mai vor sa munceasca?
Ai obligi? Asta inseamna sclavie! Ce se va intampla cu cei intretinuti de cei care nu mai vor sa munceasca? Vor muri de foame?

racukoto

209 mesaje
Oras: Tulcea

Postat pe: 31 Martie 2011, ora 11:00

De la: virgil_28, la data 2011-03-24 21:49:13
De la: racukoto, la data 2011-03-24 11:21:22Foarte interesanta ...provocarea.
Pentru ...ceilalti, care v-ati exprimat parerea...
Umanitatea este ...umanitate, cu specimene mai dezvoltate ( mental ) sau mai putin dezvoltate sau evoluate.
De fapt, daca Dumnezeu ne-a dat...limbajul si inteligenta, hai sa si le folosim.
In ce sens ?
Pai in sensul ca ...Dumnezeu, cand ne-a creat nu ne-a spus.....munciti, el ne-a spus ...traiti si imnultiti-va.
Omul poate trai si fara munca si implicit , fara mare avere.
Averea nu consta in ...bogatiile materiale, ci in relatiile interumane, in introspectiva fiecaruia, in corectitudinea fiecaruia, in linistea interioara a fiecaruia.
Ca nu toti indivizi societatii au o astfel de ...avere, este altceva.
Acestia din urma mai au multe reminiscente din regnul animal din care provin. CONCURENTA este o reminiscenta periculosa, cum releva si Paul Lafargue ( 1841 - 1911 ) in lucrarea sa "Dreptul la lene", o lucrare filozofica serioasa care explica ca ... aviditatea dupa munca cat mai multa, implicit castig cat mai mare, caracteristica capitalismului, duce la....productie mare, nevandabila, generatoare de somaj si acestea mumai si numai ca...elita societatii capitaliste...bogatasii, sa castige cat mai mult. Dupa acest autor, munca mai putina, dar corecta, duce la un trai mai bun si o mai echitabila repartitie a ...plusvalorii obtinute prin munca.
Ca are dreptate, se vede in situatia de criza actuala, cand relatiile de productie moderne, echivalente cu ....munca sustinuta a .....cat mai putin oameni, care gvenereaza produse multe si diverse, atat de multe, incat raman nevandute, deoarece lucratorii inlocuiti de ....masini, devin someri, care nu au cu ce le cumpara. Totusi bogatasii lumii castiga din ce in ce mai mult ( mai ales bancherii ), astfel prapastia intre cei ce au si cei ce nu au se mareste pe zi ce trece. Cat este de nechibzuinta stradania unor semeni de-ai nostri, care vor sa ....munceasca cat mai mult, sa castige cat mai mult, dar oricand acestia pot fi inlocuiti de .....masinile pe care singuri le craza si...devin someri.
Mi se pare mai corect sa muncesti in folosul tuturor, mai putin, dar corect, cinstit. Sa consumi numai cea ce ai nevoie si .....sunt destule lucruride facut ( inclusiv..de facut copii ) si vazut in lumea asta si in viata scurta pe care o traim in lumea asta, care sa.....te faca sa te simti OM bogat ( in sensul..intelectului ).
Se poate divaga mult pe aceasta tema, dar in principiu, ar fi mai bine pentru omenire, daca nu ar exitat proasta intelegere si aplicare a principiului ...COCURENTAEI
Buna sa va fie....constiinta

Ma simt onorat datorita faptului ca o persoana ca dv a avut rabdarea sa participe la acest subiect c-un astfel de raspuns. Apreciez faptul ca faceti "trimitere" la "Divinitate" in ceea ce priveste "scopul" initial al "Acesteia", consider ca poate asa vor fi mai multi cei ce vor intelege ca omenirea ar putea si i-ar fi benefic, d.p.d.v. evolutiv si a-l caliataii indivizilor, sa traiasca in modul prezentat de mine- asa cum ar putea reiesi cat de cat din scurtul scenariu. Din acest scenariu propus fiecare intelege ce poate si ce doreste. Aveti dreptate este foarte mult de vorbit pe acesta tema, insa ce-l mai probabil nu aici se vor clarifica pentru multi anumite aspecte ale acestui ideal. Dati-mi voie sa subliniez ca datorita faptului ca "divinitatea" ne-a "spus" sa ne inmultim avem acum o proasta "calitate" a indivizilor, indivizi care se opun unor asemenea teluri pe care specia umana le va atinge mai devreme sau mai tarziu, parerea mea. Legat de "bogatasii" lumii, consider ca indiferent cat de longevivi sunt la propriu sau la figurat, nu trebuiesc judecati. Este ce-l mai probabil o "munca" de secole a inaintasilor lor si nu numai. Legat de saraci sau ma rog"muncitorii" occidentali supra-numiti "roboteii", nu prea s-au chinuit inaintasii lor pentru ei insisi ci pt actualii"bogatasi". Noi ne vom chinui pentru urmasii actualilor "bogatasi" si tot asa. Cu foarte mult timp in urma, banuim... cu totii ca omenirea era ierarhizata in baza unor simple criterii: forta, inteligenta, sanatate..., pe parcurs lucrurile au “evouluat”… dupa aceea ..."troc" si… au aparut incet- incet banii care au fost intr-adevar de un real folos initial, dar care in momentul de fata ne-au adus unde suntem... . V-aduceti aminte de forma de protest la benzinarii de mai de curand?!!! Ei bine daca era facuta cum trebuie in toata tara alaturi de “marii transportatori”...sigur nu s-ar fi ajuns la acest pret sau ce-l ce va urma sa fie pana la sf anului in curs si exemple referitoare la puterea banilor sigur poate da oricine care a avut contact cu ei si citeste aceste randuri.

In completarea celor spuse anterior si tinand cont de cele ce ai scris ulterior:
Si ce daca suntem multi, si ce daca facem multi copii Justifica asta proasta calitate a semenilor nostrii ?
Nu cred.
Cred insa ca, "roboteii" sunt tinuti in ignoranta special ca sa fie...robotei.
Din epoca primitiva a omenirii si pana in prezent, metodele de ...."subjugare" a celor ce produc efectiv plusvaloare, sau diversificat. Acum se foloseste psihologia, pot zice chiar o "psihologie... semantica" pentru denaturarea adevarului asupra directie partii majore a plusvalorii, care ( scuze pentru perseverenta ) se scurge spre "bogatasi".
Ce calitati ancestrale, asa cum bine ai observat "forta, inteligenta, sanatate", au folosit sau folosesc bogatasii ?. Nu cumva folosec anumite calitati mult mai recent aparute pe esichierul..personalitatii si anume rapacitatea, inteligenta individualista, hotia, crima s.a.m.d. ? Care inaintasi ai bogatasilor ? Doua generatii cel mult si asta numai ca averea nu s.- a trerminat sau urmasul bogatasului a folosit robotei inteligenti care sa-i multiplice averea mostenita. Si ce mai conteaza, daca aceste averi sunt individuale, abtinute in urma muncii roboteilor, care de multe ori ....mor de foame ?
Eu nu spun ca nu trebuie sa existe o diferenta intre oameni, dar aceasta diferenta sa fie facuta mai mult....social, decat economic. Diferentierea economica este injusta. Diferentiere facuta ...social, prin acordarea respectului cuvenit, luarea in considerare a parerilor ..inteligente, deci aprecierea unanima, functie de calitatile ancestrale, cu recompensa in....respect, este mult mai echitabila si folositoare intregii societati. Nu sunt un nostalgic al vechiului regim, care a fost un fel de feudalism, dar evolut sau mai degraba o dictatura feudala, dar totusi, pe acel timp, roboteii aveau destule resurse sa creada ca au o viata buna si mai ales folositoare ...celorlalti.
Poate gresec in analiza, dar nu s-a intamplat niciodata, in istoria cunoscuta,ca societate sa "involueze" de la o oranduire superioara ( cel putin asa era considerat socialismul lui Marx )la muna inferioara ( cea capitalista .)Nu cumva, pe spirala evolutiei umane, inceputa cu comuna primitiva, sclavagism, feudalis, capitalism, am ajus la apogeu si o luam de la capatul spiralei, dar la nivelul 2 ( a doua rotatie de 360 grade )care a inceput cu sinonimul comuna primitive - socialismul si umand de fapt cu sinonimul sclavagism - oranduirea in care traim si o dezvoltam acum ?
Incultura si "proasta educatie" a generatiei actuale nu e vina ....generatiei actuale, ci a genratiilor anterioare si.... la noi, in Romania, este vina generatie crescute in socialism care, datorita sistemului eronat a dus la pierderea valorilor individuale ancestrale,"forta, inteligenta, sanatate", prin estomparea caracteristicilor ancestrale complementarea celor sesisate de tine, corectitudinea, cinstea, onestitatea.
Fara bani se poate trai, dar mult mai greu. NU stiu cum se mai poate, decat daca, pentru inceput, vom reusi sa-i educam pe copii nostrii asa cum sunt educati actualii ...japonezii. Ar trebui sa tragem multe, chiar enorm de multe, invataminte din comportamentul japonezilor, care se comporta exceptional in situatia in care au fost impinsi de dezastrul natural petrecut la ei.
Asta insemna forta, inteligenta, onestitate, cinste, corectitudine, spirit altruist, ce mai, toate calitatile car ne lipsec noua, romanilor.

Fosta membra 9am.ro

1479 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2011, ora 11:26

Dati-mi voie sa subliniez ca datorita faptului ca "divinitatea" ne-a "spus" sa ne inmultim avem acum o proasta "calitate" a indivizilor, indivizi care se opun unor asemenea teluri pe care specia umana le va atinge mai devreme sau mai tarziu, parerea mea. Legat de "bogatasii" lumii, consider ca indiferent cat de longevivi sunt la propriu sau la figurat, nu trebuiesc judecati. Este ce-l mai probabil o "munca" de secole a inaintasilor lor si nu numai. Legat de saraci sau ma rog"muncitorii" occidentali supra-numiti "roboteii", nu prea s-au chinuit inaintasii lor pentru ei insisi ci pt actualii"bogatasi"

"Omul e in asa hal atasat de concluzia logica,incat e gata sa deformeze cu buna stiinta adevarul, e gata sa se prefaca a fi orb si surd, numai ca sa-si justifice logica"

Si suferinta e buna la ceva.O altfel de viata daca am avea, altfel ne-am bate joc de ea
Fosta membra 9am.ro

215 mesaje

Postat pe: 31 Martie 2011, ora 13:52

De la: racukoto, la data 2011-03-31 11:00:05
De la: racukoto, la data 2011-03-24 11:21:22

...pot zice chiar o "psihologie... semantica" pentru denaturarea adevarului asupra directie partii majore a plusvalorii...

Ce calitati ancestrale... Nu cumva folosec anumite calitati ... aparute pe esichierul..personalitatii ...

...un fel de feudalism, dar evolut sau mai degraba o dictatura feudala,

...Nu cumva, pe spirala evolutiei umane, ... am ajus la apogeu ...
Incultura si "proasta educatie" a generatiei actuale
...datorita sistemului eronat a dus la pierderea valorilor individuale ancestrale...

...prin estomparea caracteristicilor ancestrale complementarea celor sesisate de tine...

Hai sa nu confundem lucrurile! Aici este un forum de discutii libere pe care al citesc cateva zeci de oameni... nu suntem la tribuna politica sau la academie... hai sa lasam demagogia deoparte si sa nu batem campii...

Daca e sa privim critic oranduirile care s-au perindat prin istoria omenirii putem sa deducem ca cea mai proasta a fost oranduirea comunista. A rezistat cel mai putin - din 1918 pana in 1989 - 71 de ani. Daca ar fi fost un sistem bun probabil ca toata planeta era acum comunista...
Pana la comunism, trecerea de la o oranduire la alta s-a facut natural - pe vremea aia lumea nu-si punea problema ca nu mai e era sclavagista si a venit cea feudala... sau hai sa facem o revolutie sa devenim capitalisti si sa mai taiem niste capete de nobili cu ghilotina... nu, atunci a fost o miscare naturala a oamenilor, a societatii si dupa aceasta miscare a aparut o ideologie noua... legi noi, etc.
Trecerea la comunism a fost ceva fortat... a aparut intai ideologia si apoi s-a pus in practica... iar istoria a demonstrat ca nu poti sa impui unei societati directia in care sa se dezvolte... de-asta a picat comunismul... lumea nu e inca pregatita pt aceasta oranduire!
Si acum revenind la disparitia banilor...
Orinduirea actuala se numeste Democratie... Care sunt clasele sociale in democratie? Clasa politica si electoratul? - poate sa ma lamureasca cineva? Eu unul nu cred!
Poate ca peste cateva sute de ani se va numi Oranduirea Monetara... cine stie? Daca observi realitatea actuala din toata lumea poti sa identifici usor adevaratele clase sociale: stapinii banilor si sclavii banilor. Da banul acum este vataful care statea la spatele sclavilor cu biciul in mana, armata care reprima rascoala taranilor si greva muncitorilor... Si culmea e ca omul singur se inrobeste... prin credite la banci.
Eu am ales sa fiu stapanul banului! Cum? Asta e alta poveste!

chat0500

3 mesaje
Postat pe: 31 Martie 2011, ora 14:26

salut, Virgil, eu unul sunt perfect de acord cu tine. ideea nu e noua, apartine unei miscari internationale numita Zeitgeist Movement, ce are ca scop iesirea omenirii de sub influenta goanei dupa bani, a robiei banului, si deschiderea unui nou capitol in viata noastra. daca esti interesat sa afli mai multe poti accesa site-ul lor wwww.thezeitgeistmovement.com, unde poti viziona si cateva filme documentare ft interesante despre aparitia banilor, religie si politica externa a SUA. Bafta

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 1 Aprilie 2011, ora 19:07

De la: Actimel, la data 2011-03-31 13:52:43
De la: racukoto, la data 2011-03-31 11:00:05
De la: racukoto, la data 2011-03-24 11:21:22

...pot zice chiar o "psihologie... semantica" pentru denaturarea adevarului asupra directie partii majore a plusvalorii...

Ce calitati ancestrale... Nu cumva folosec anumite calitati ... aparute pe esichierul..personalitatii ...

...un fel de feudalism, dar evolut sau mai degraba o dictatura feudala,

...Nu cumva, pe spirala evolutiei umane, ... am ajus la apogeu ...
Incultura si "proasta educatie" a generatiei actuale
...datorita sistemului eronat a dus la pierderea valorilor individuale ancestrale...

...prin estomparea caracteristicilor ancestrale complementarea celor sesisate de tine...

Hai sa nu confundem lucrurile! Aici este un forum de discutii libere pe care al citesc cateva zeci de oameni... nu suntem la tribuna politica sau la academie... hai sa lasam demagogia deoparte si sa nu batem campii...

Daca e sa privim critic oranduirile care s-au perindat prin istoria omenirii putem sa deducem ca cea mai proasta a fost oranduirea comunista. A rezistat cel mai putin - din 1918 pana in 1989 - 71 de ani. Daca ar fi fost un sistem bun probabil ca toata planeta era acum comunista...
Pana la comunism, trecerea de la o oranduire la alta s-a facut natural - pe vremea aia lumea nu-si punea problema ca nu mai e era sclavagista si a venit cea feudala... sau hai sa facem o revolutie sa devenim capitalisti si sa mai taiem niste capete de nobili cu ghilotina... nu, atunci a fost o miscare naturala a oamenilor, a societatii si dupa aceasta miscare a aparut o ideologie noua... legi noi, etc.
Trecerea la comunism a fost ceva fortat... a aparut intai ideologia si apoi s-a pus in practica... iar istoria a demonstrat ca nu poti sa impui unei societati directia in care sa se dezvolte... de-asta a picat comunismul... lumea nu e inca pregatita pt aceasta oranduire!
Si acum revenind la disparitia banilor...
Orinduirea actuala se numeste Democratie... Care sunt clasele sociale in democratie? Clasa politica si electoratul? - poate sa ma lamureasca cineva? Eu unul nu cred!
Poate ca peste cateva sute de ani se va numi Oranduirea Monetara... cine stie? Daca observi realitatea actuala din toata lumea poti sa identifici usor adevaratele clase sociale: stapinii banilor si sclavii banilor. Da banul acum este vataful care statea la spatele sclavilor cu biciul in mana, armata care reprima rascoala taranilor si greva muncitorilor... Si culmea e ca omul singur se inrobeste... prin credite la banci.
Eu am ales sa fiu stapanul banului! Cum? Asta e alta poveste!

"Eu am ales sa fiu stapanul banului! Cum? Asta e alta poveste!"...daca-mi permiti treaba ca esti "stapanul banului" este posibil sa fie adevarata, nu am argumente pentru a contesta, insa depinde ce intelegi prin asta. Faptul ca ai la discretie...nu insaeamna asta, ca-i scoti la imprimanta- nici asta nu inseamna, ca-i "mulgi" pe altii...-nici asta nu inseamna(aici este cu totul altceva), poate nu-mi dau seama( te rog sa-mi explici-daca doresti). Eu unul consider ca banii sunt facuti pt a fi stapaniti numai de cei ce i-au facut. Ca o paranteza poate cei ce citesc aceste randuri au auzit de faza cu acel caine dresat ca dupa vanzare oriunde ar fi sa se reaintoarca la stapan pentru a fi revandut, indiferent unde ajungea si cat de bine o "ducea". A fi "stapanul banului", este ca si cum cainele ar face stapanul sa latre si sa se scarpine dupa ureche. Am inteles, doar ca sfatul dat trebuie sa prinda si la altii si ca atata timp cat traim sub acest "dictator"-banul- nu avem ce face...avem nevoie de el, asa cum toti cei ce-au fost pe langa acei dictatori au avut nevoie de ei pana cand nu le-au mai trebuit, cand si-au facut micile lor "regimuri dictatoriale" locale sa le zic ..."tiranii"(clanuri, gashti, alte interesante grupari, colegii, partide etc)...asta este un comunism decimat, nicidecum democratie..., parerea mea este ca democratia a fost "conceputa" pentru a continua comunismul. una fara alta nu puteau pune bazele la ceea ce va fi. Sa luam un exemplu direct legat de "oameni"- deocamdata nu mai "fabulez": ca responsabil pe partea de resurse umane intr-o companie, sa presupunem ca la un moment dat au ramas 10 oameni selectati ce vor intra in proba pt o luna( COMUNISMUL- toti vor munci la fel, dupa aceleasi reguli, fara diferenta), dupa aceasta luna sunt eliminate elementele foarte slabe( actualii boschetari) si vor ramane 6 oameni ce vor fi angajati pentru o perioada determinata de 3 luni cu posibilitati de prelungire( democratia, care mai de care incearca sa-si faca treaba cat mai bine, "prosteala" pe la toate "colturile", lucraturi intre ei prin "n" mijloace- randament relativ scazut- intr-un cuvant selectie naturala( bietii incapabili la ghilotina cu ei), dupa aceasta perioada mai raman 4 oameni( cei mai "buni"). asta va urma, indiferent cat vom fi nostalgici dupa comunism, sau din contra l-am contesta, indiferent cat de dependenti suntem de presupusa democratie, intr-un final cei 4 vor convietui fara probleme legate de competie si drept urmare nici "banii" nu vor mai fi necesari.Asadar la cat santem de multi ar fi culmea sa creada fiecare ca va fi printre cei 4!!! Banii, fara sa citesc scrisele, fara sa aud spusele unor "miscari" de genul celor pe care vad ca unii de pe-aici sunt chiar marcati de implicare in respectivele sau din contra altii sustin stiu eu ce idei, eu ca simplu om mi-am dat seama de asta, mai mult ca sigur in scurt timp vor mai fi si altii ca mine. Daca cei din jurul meu n-ar avea nevoie de bani, nici eu nu as avea ce face cu ei.

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2011, ora 21:58

o idee ce merita dezvoltata, chiar si aici….As dori sa aflu cum ar fi in viziunea ta destinul sistemului bancar, in ipoteza unei astfel de decizii

Fosta membra 9am.ro

215 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2011, ora 22:59

De la: yuppy016615, la data 2011-04-02 21:58:48o idee ce merita dezvoltata, chiar si aici….As dori sa aflu cum ar fi in viziunea ta destinul sistemului bancar, in ipoteza unei astfel de decizii

Logic ca nu va mai exista sistem bancar din moment ce nu vor mai exista bani sau alt mijloc de schimb...

Fosta membra 9am.ro

4000 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 4 Aprilie 2011, ora 17:50

Pt cel care a spus la un moment dat ca democratia a fost facuta pentru a complecta comunismul tin sa-l anunt ca democratia in adevaratul ei sens al cuvantului a aparut inainte sa apara comunismul cu cateva sute de ani...vezi structura sociala si politica a triburilor amerindiene Iroquois...
Ahh si ideea de a pune bazele unei societati dupa modelul "stupilor de albine" hmm nu stiu cati oameni intregi la cap isi doresc sa munceasca pana mor de epuizare..pt cine nu stie o albina moare de epuizare undeva la 30 de zile dupa ce a parcurs in medie 800 de km..si in organizarea albinelor exista o regina..conducator suprem..dupa vin trantorii si albinele care sunt si ele impartite dupa diferitele munci ce le au de facut..dar in concluzie o societate bazata pe sistemul de organizare al albinelor ar fi un esec de la inceput pentru simplul fapt ca ti se ingradeste un drept fundamental dat de D-zeu .."libertatea de a-ti alege soarta" Tot sistemul asta lipsa banilor si o egalitate intre oameni sa consume fara sa plateasca doar atat cat au nevoie eu am o singura intrebare :Cine stabileste de cat am eu nevoie???In baza carui rationament tu stabilesti ca eu as manca 3 portocale pe si si o banana si mi-as face concediul 30 de zile in Maldive si nu in alta parte si nu mai putin sau nu mai mult?? Cu ce drept ii interzici mie ca sa fiu mai bun ca tine si prin urmare sa detin 4 masini in loc de una si sa detin ce masina vreau eu nu ce imi spui tu?? Raspunde Virgil la intrebarile astea logic si poate am sa mai studiez sistemul asta de organizare...

In incheiere vreau sa te intreb zici ca faci reconversie cu economistii si finantistii..ce se intampla cu asa zisa programare genetica fiecare devine ceva inca de mic copil? cum controlezi asta ma refer la migratie fortei de munca si a cereri si a ofertei ca nu poti controla consumul cantitativ..deci nici sa-l planifici in productie ca nu toata lumea consuma acelasi tip de televizor ,de mancare si aceasi cantitate incat sa stii in fiecare an cati oameni specializati ai nevoie sa produca anumite produce?? Cum controlezi reconversia fortei de munca daca pe toti ii programezi sa faca numai anumite chestii?? cand iti apar goluri de personal in societate pe un anumit domeniu?? sunt curios care sunt raspunsurile tale fiindca tu expui un plan de a schimba structura socieetatii la nivel macro sunt curios care sunt solutiile tale..?

“You either die as a hero, or live long enough to see yourself become the villain ”
ser

4151 mesaje
Postat pe: 6 Aprilie 2011, ora 00:33

De la: Nigma, la data 2011-04-04 17:50:47Pt cel care a spus la un moment dat ca democratia a fost facuta pentru a complecta comunismul tin sa-l anunt ca democratia in adevaratul ei sens al cuvantului a aparut inainte sa apara comunismul cu cateva sute de ani...vezi structura sociala si politica a triburilor amerindiene Iroquois...
Ahh si ideea de a pune bazele unei societati dupa modelul "stupilor de albine" hmm nu stiu cati oameni intregi la cap isi doresc sa munceasca pana mor de epuizare..pt cine nu stie o albina moare de epuizare undeva la 30 de zile dupa ce a parcurs in medie 800 de km..si in organizarea albinelor exista o regina..conducator suprem..dupa vin trantorii si albinele care sunt si ele impartite dupa diferitele munci ce le au de facut..dar in concluzie o societate bazata pe sistemul de organizare al albinelor ar fi un esec de la inceput pentru simplul fapt ca ti se ingradeste un drept fundamental dat de D-zeu .."libertatea de a-ti alege soarta" Tot sistemul asta lipsa banilor si o egalitate intre oameni sa consume fara sa plateasca doar atat cat au nevoie eu am o singura intrebare :Cine stabileste de cat am eu nevoie???In baza carui rationament tu stabilesti ca eu as manca 3 portocale pe si si o banana si mi-as face concediul 30 de zile in Maldive si nu in alta parte si nu mai putin sau nu mai mult?? Cu ce drept ii interzici mie ca sa fiu mai bun ca tine si prin urmare sa detin 4 masini in loc de una si sa detin ce masina vreau eu nu ce imi spui tu?? Raspunde Virgil la intrebarile astea logic si poate am sa mai studiez sistemul asta de organizare...

In incheiere vreau sa te intreb zici ca faci reconversie cu economistii si finantistii..ce se intampla cu asa zisa programare genetica fiecare devine ceva inca de mic copil? cum controlezi asta ma refer la migratie fortei de munca si a cereri si a ofertei ca nu poti controla consumul cantitativ..deci nici sa-l planifici in productie ca nu toata lumea consuma acelasi tip de televizor ,de mancare si aceasi cantitate incat sa stii in fiecare an cati oameni specializati ai nevoie sa produca anumite produce?? Cum controlezi reconversia fortei de munca daca pe toti ii programezi sa faca numai anumite chestii?? cand iti apar goluri de personal in societate pe un anumit domeniu?? sunt curios care sunt raspunsurile tale fiindca tu expui un plan de a schimba structura socieetatii la nivel macro sunt curios care sunt solutiile tale..?

parerea mea este ca te-ai chinuit cu un rapsuns elaborat ptr un neelaborat ca virgil, care a copiat si el ideea de undeva iar acum vine sa ne vanda noua castraveti!
ce solutii sa-ti dea cand lui ii ia cateva zile sa caute raspunsurile in cartea cartilor,imi vine sa vomit cand vad inteligente de-astea artificiale si spun...am o idee,am vazut eu pe national geografic cum,bla,bla,bla...
virgile,tata,ca tu sa gandesti un sistem ca asta tre sa te mai nasti de vreo 'nshpe ori si apoi daca tot plictisit si scarbit de viata esti...iti tai venele si ne scutesti!
parerea mea!

ser

4151 mesaje
Postat pe: 6 Aprilie 2011, ora 00:33

ser

4151 mesaje
Postat pe: 6 Aprilie 2011, ora 21:07

De la: yuppy016615, la data 2011-04-02 21:58:48o idee ce merita dezvoltata, chiar si aici….As dori sa aflu cum ar fi in viziunea ta destinul sistemului bancar, in ipoteza unei astfel de decizii

pai in ipoteza unei astfel de decizii va recomandam o telenovela de succesuri...

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 11 Aprilie 2011, ora 08:55

In sfarsit mi-au dat voie comunistii sa postez in continuare, scz pt ce-i ce-au asteptat raspunsuri. voi reveni, daca mi se va mai permite...

Fosta membra 9am.ro

7327 mesaje

Postat pe: 11 Aprilie 2011, ora 08:59

De la: virgil_28, la data 2011-04-11 08:55:22In sfarsit mi-au dat voie comunistii sa postez in continuare, scz pt ce-i ce-au asteptat raspunsuri. voi reveni, daca mi se va mai permite...

bine ai revenit

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 11 Aprilie 2011, ora 08:59

diminuarea cantitatii de bani treptat pana la disparitie. daca ai observat cand intri prin banci anul asta, fata de anul trecut sunt mai putini salariati. in 30-40 ani maxim vor iesi treptat toti la pensie.

ser

4151 mesaje
Postat pe: 11 Aprilie 2011, ora 09:54

De la: virgil_28, la data 2011-04-11 08:59:49diminuarea cantitatii de bani treptat pana la disparitie. daca ai observat cand intri prin banci anul asta, fata de anul trecut sunt mai putini salariati. in 30-40 ani maxim vor iesi treptat toti la pensie.

tu insista pana iti sterg contul!

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2011, ora 00:20

De la: ser, la data 2011-04-11 09:54:45
De la: virgil_28, la data 2011-04-11 08:59:49diminuarea cantitatii de bani treptat pana la disparitie. daca ai observat cand intri prin banci anul asta, fata de anul trecut sunt mai putini salariati. in 30-40 ani maxim vor iesi treptat toti la pensie.

...esti fiziologic?!! n-ai vrea tu sa-mi platesti-ca tot iubesti banii_ abonamentul la internet, cred c-ai avea mare satisfactie de-ai putea sterge acest cont. insa pana sa muncesti vreo cateva ore ca sa-mi platesti mie abonamentul la net, mai bine-mi desfiintezi contul. am observat ca pe acest gen de forum este ca la betie la un moment dat, numai bisericute si nu cumva sa faci vre-un gest ca-s patratzosii pe tine... . de-ai avea o agenda zilnica, m-as teme de insinuari de genul celei facute de tine cu pierderea de timp necesara pt net, sau poate tocmai de-ai esti platit sa veghezi la ce spun amaratzii pe-aici si sa faci bascalie in functie de gradul de intelegere a-l fiecaruia..., si de n-as sti ce tristi stau in spatele tastelor si o fac pe amuzantii. amice te-nseli groaznic referitor la cum percepi lumea. ce-am zis eu stea doar un tic-tac al unui orologiu, iar el are multe de-astea depinde cat este "intors"..., iar cei ca tine sunt maxim particule infime de praf care mai blocheaza de moment mecanismul atat de precis, perfect si ata de vulnerabil pana si la o schimbare de temperatura.

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 12 Aprilie 2011, ora 00:27

De la: ser, la data 2011-04-11 09:54:45

observ ca esti de "cariera" pe acest forum...chiar esti acceptat la cat de mizerabil esti. cel ce raspunde de calitatea "dialogului" pe acest forum, ce face de atat timp de nu te vede?!!! sunteti peste tot si continuati sa va folositi metodele sa prosti oameni ori sunteti voi prostiti inde-ajuns incat sa credeti si sa mai si convingeti pe altii. cum iti permiti tu mizerabile sa-mi spui ca-mi stergi contul?!!! si asta ti-o spun cu calmitate pt ca nu ma cert cu desktop-ul...

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Disparitia BANILOR...
Mergi la: