back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Disparitia banilor...

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2011, ora 10:18

De la: Actimel, la data 2011-03-24 22:18:59
De la: virgil_28, la data 2011-03-22 18:15:48 Fiecare isi va alege o profesie, inca de mic pe care o va face din placere si-n baza unor aptitudini, nu din motive financiare( vezi-medici, preoti, politie, finante). Fiecare dintre noi va face ce-i place si va munci pentru ceilalti.

Cine crezi ca de mic isi va alege sa fie gunoier?
(sau alte meserii pe care le vezi in documentarul "Meserii murdare")
Uite de exemplu mie mi-ar place sa calatoresc, sa vad toata lumea... sa ma plimb prin toate statiunile turistice din lume...

Acum iti permiti sa calatoresti in toata lumea pana la sfarsitul zilelor tale?!!! Nici atunci nu va fi posibil, insa atunci nu va fi aproape nimic din ceea ce este acum( nu trebuie judecat prin prisma situatiei actuale ceea ce va fi atunci!!!) asa ca un exercitiu de imaginatie pe tema asta ar da raspunsuri la intrebarile multora dintre dv. Cand spui "gunoier" inseamna ceva de rau sa-nteleg...!!Pai da pt ca percepi prin prisma gandirii omului din aceste timpuri, atunci va fi cu totul altfel, fiecare isi este propriul gunoier, jumatate din job-urile actuale care sunt considerate de "jos" nu vor mai fi, tehnologia va prima, ordinea si valoarea umana. Nu stiu cat de bine se potriveste... insa as putea cita o vorba din popor: " Ce-i de haram, de haram se duce!". Asta referitoare la bani. Asa cum au aparut asa vor disparea, inaintea lor au fost oamenii, si au disparut si ei in parte....adevarate civilizatii si continente, dar banii...!!!

Raporteaza abuz de limbaj
virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2011, ora 17:50

De la: alexamdru, la data 2011-03-24 07:54:09Nu pot sa spun decat ca: probabil te cheama Virgil si ai cel putin 28 ani...in rest privesti lucrurile prea simplist pentru varsta ta. Sau poate le privesc eu prea complex. Cum crezi tu ca ar fi posibila o orientare profesionala de la varsta de 7 ani? Pai nu ai vrut pe rand sa fii: medic, aviator, profesor, inginer, preot, muncitor necalificat? Uite de ex eu m-am oprit la a 4 si uneori ajung si la 6 prin natura profesiei...si cand ajung la 6 ma gandesc: mai degraba ma rezumam la 6. Ce vreau sa spun: "UNDE AR MAI FI EGALITATEA IN DREPTURI DAK AR FI CUM SPUI TU? " "UNDE AR MAI FI PLACEREA DE A TRAI IN ACEASTA SOCIETATE MIRIFICA? " Personal crek cand ai scris. Oricum marii ganditori au fost si somnambuli.

In primul rand, Buna ziua tuturor celor ce viziteaza acest topic si a celor care sunt interesati sa vina cu imbunatiri la aceasta idee.
Intr-una din zile am ramas fara "cash" in buzunar si n-am "murit"...deodata mi-a venit ideea ca omenirea ar putea scapa de "opresiunea" banilor. Cum ar fi sa mergem la serviciu, program normal, la intoarcere sa trecem pe la market sa ne luam cele necesare( nu mai mult) si sa ne indreptam spre casa c-un mijloc de transport ecologic( fara stresul traficului-la volan si tot ce tine de achizitia, intretinerea costisitoare a propriilor autoturisme) bineanteles si ala gratuit( pentru ca nu vor mai fi bani!!!). OK, veti spune multi dintre dumneavoastra, dar noi: "pe ce muncim ?", "cu ce platim?", "care-i plafonul?". Nimic mai simplu...m-am gandit si la asta, fiecare dintre noi sa aiba o anumita pozitie intr-o erarhie foarte simpla( pozitie ce-i va permite sa se foloseasca de servicii de-o calitate superioara sau mai putin. Fiecare isi va alege( familia impreuna cu un sistem educational foarte bine pus la punct-practic cei aprox. 200-300mil de finantisti la nivel mondial vor fi inlocuiti de acest sistem extraordinar de selectie, formare si indrumare) o profesie, inca de mic pe care o va face din placere si-n baza unor aptitudini, nu din motive financiare( vezi pana mai de curand -medici, preoti, politie, finante etc). Fiecare dintre noi va face ce-i place, ce poate si va munci pentru ceilalti. Din prestatia fiecaruia se va plati sustinerea altor 3 persoane, nu ca acum in unele zone ale lumii un salariat tine 10-12 persoane, iar in altele 10-12 tin pe unul.

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2011, ora 18:12

De la: adnas, la data 2011-03-24 08:43:35Interesant mod de a privi lucrurile dar ce te faci ca la o virsta mica nu prea sti ce vrei sa faci in viata ,uneori si la virste mai mari si atunci ,sa hotarasca cineva pentru tine nu e tocmai bine.Apoi pe ce criteri se fac diferentierile ? iar se ajunge la un fel de dictatura ,cum crezi ca ar merge basescu pe jos prin multime sau cu un vehicol ecologic ,asa ceva ar mai fi posibil decit daca ne intoarcem in pesteri si am putea trai din nou in triburi si ignoranta.

In primul rand, Buna ziua tuturor celor ce viziteaza acest topic si a celor care sunt interesati sa vina cu imbunatiri la aceasta idee.
Intr-una din zile am ramas fara "cash" in buzunar si n-am "murit"...deodata mi-a venit ideea ca omenirea ar putea scapa de "opresiunea" banilor. Cum ar fi sa mergem la serviciu, program normal, la intoarcere sa trecem pe la market sa ne luam cele necesare( nu mai mult) si sa ne indreptam spre casa c-un mijloc de transport ecologic( fara stresul traficului-la volan si tot ce tine de achizitia, intretinerea costisitoare a propriilor autoturisme) bineanteles si ala gratuit( pentru ca nu vor mai fi bani!!!). OK, veti spune multi dintre dumneavoastra, dar noi: "pe ce muncim ?", "cu ce platim?", "care-i plafonul?". Nimic mai simplu...m-am gandit si la asta, fiecare dintre noi sa aiba o anumita pozitie intr-o erarhie foarte simpla( pozitie ce-i va permite sa se foloseasca de servicii de-o calitate superioara sau mai putin. Fiecare isi va alege( familia impreuna cu un sistem educational foarte bine pus la punct-practic cei aprox. 200-300mil de finantisti la nivel mondial vor fi inlocuiti de acest sistem extraordinar de selectie, formare si indrumare) o profesie, inca de mic pe care o va face din placere si-n baza unor aptitudini, nu din motive financiare( vezi pana mai de curand -medici, preoti, politie, finante etc). Fiecare dintre noi va face ce-i place, ce poate si va munci pentru ceilalti. Din prestatia fiecaruia se va plati sustinerea altor 3 persoane, nu ca acum in unele zone ale lumii un salariat tine 10-12 persoane, iar in altele 10-12 tin pe unul.

Megieee

279 mesaje
Postat pe: 25 Martie 2011, ora 19:26

asta e comunism !

Fosta membra 9am.ro

4000 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 25 Martie 2011, ora 19:31

De la: Patrycia, la data 2011-03-25 19:26:08 asta e comunism !

Nu e comunism deloc e doar epoca de piatra cand exista trocul...
Bani s-au inventat sau aparatia banilor a fot necesara din cauza diversificarii lumii si necesitatea unei unitati universale de schimb contra a ceva...si comunismul lucreaza pe baza monetara atat ca in comunism piata economica nu este o piata libera de desfacere cu cerere si oferta este o piata centralizata si totalitara controlata de stat..Ex.ce;ebrele mercuriale din piete cu preturi fixe impuse de stat ..pretul nu tinea cont de cerere si ofertsa..

“You either die as a hero, or live long enough to see yourself become the villain ”
Fosta membra 9am.ro

215 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 26 Martie 2011, ora 09:14

De la: adycucu_85, la data 2011-03-24 08:54:30se poate trai si fara bani. ex: vremurile cand oamenii faceau troc, primele semne are unor schimburi "comerciale" , fara bani. Banul il face pe om sa fie sclav, il inrobeste. E drept ca un om instarit are alt standard de viata. Prefer valoarea, demnitatea si respectul fata de semeni, virtuti care nu pot fi cumparate.

"banul e un bun slujitor dar un stapan prost" nu mai stiu cine a zis asta dar are dreptate!
Adica e bine sa stapanesti banii nu sa fii subjugat lor!
De-aia probabil, saracii care au avut un noroc sa castige o cantitate mare de bani - au pierdut-o, iar bogatii care au dat faliment si si-au pierdut averea pe care o aveau de generatii - si-au revenit repede, chiar au dobandit averi mai mari ca inainte...
E o mica-mare diferenta de atitudine...

Fosta membra 9am.ro

215 mesaje

Postat pe: 26 Martie 2011, ora 09:55

De la: virgil_28, la data 2011-03-24 20:35:17 "Povestea" este incompleta, tocmai pentru a-mi face o idee vis-a-vis de cati dintre cei ce-o vor citi vor fi capabili de schimbare radicala, depasire a conditiei, schimbarea radicala a actualei conditii umane... as putea-o expune, intr-o carte, cu lux de amanunte ce pot fi aplicate in proportie de 90% la nivel mondial peste cateva secole...;).

Virgil_28 ce te mananca cum va arata lumea peste cateva secole?
Nu poti sa-ti imaginezi nici macar ce va fi peste 10-20 de ani... Inchipuie-ti ca acum 20 de ani nu exista internet si telefonie mobila...
Practic tu ce vrei?
Sa vezi daca sistemul social pe care ti l-ai imaginat (valabil peste cateva secole) ar fi viabil azi? Eu zic ca nu...
Daca poti sa convingi pe cineva sa faca aceasta schimbare radicala, sa renunte la banii lui - spunei ca poate sa-i transfere in contul meu.

Fosta membra 9am.ro

215 mesaje

Postat pe: 26 Martie 2011, ora 10:14

De la: virgil_28, la data 2011-03-25 10:18:39
De la: Actimel, la data 2011-03-24 22:18:59
De la: virgil_28, la data 2011-03-22 18:15:48 Fiecare isi va alege o profesie, inca de mic pe care o va face din placere si-n baza unor aptitudini, nu din motive financiare( vezi-medici, preoti, politie, finante). Fiecare dintre noi va face ce-i place si va munci pentru ceilalti.

Cine crezi ca de mic isi va alege sa fie gunoier?
(sau alte meserii pe care le vezi in documentarul "Meserii murdare")
Uite de exemplu mie mi-ar place sa calatoresc, sa vad toata lumea... sa ma plimb prin toate statiunile turistice din lume...

Acum iti permiti sa calatoresti in toata lumea pana la sfarsitul zilelor tale?!!! Nici atunci nu va fi posibil, insa atunci nu va fi aproape nimic din ceea ce este acum( nu trebuie judecat prin prisma situatiei actuale ceea ce va fi atunci!!!) asa ca un exercitiu de imaginatie pe tema asta ar da raspunsuri la intrebarile multora dintre dv. Cand spui "gunoier" inseamna ceva de rau sa-nteleg...!!Pai da pt ca percepi prin prisma gandirii omului din aceste timpuri, atunci va fi cu totul altfel, fiecare isi este propriul gunoier, jumatate din job-urile actuale care sunt considerate de "jos" nu vor mai fi, tehnologia va prima, ordinea si valoarea umana. Nu stiu cat de bine se potriveste... insa as putea cita o vorba din popor: " Ce-i de haram, de haram se duce!". Asta referitoare la bani. Asa cum au aparut asa vor disparea, inaintea lor au fost oamenii, si au disparut si ei in parte....adevarate civilizatii si continente, dar banii...!!!

Acum nu-mi permit sa cutreier lumea... (inca lucrez la asta - singura cale viabila este sa am o cantitate suficienta de bani)
Dar daca reusesti sa faci o societate precum visezi, eu ma abonez pt postul de auditor in sistemul calitatii in domeniul hoteluri-restaurante.

tuchita

16 mesaje
Postat pe: 26 Martie 2011, ora 18:30

Ar fi grozav. Eu unul pledez pentru. Mã gândesc demult la cum ar fii de bine sã se poatã întâmpla aºa ceva. Am discutat ºi cu alþi oameni, mi-e îmi face plãcere sã ajut un om nu pentru bani, sã trebuiascã sã se gândeascã respectivul cã nu are banii necesari ºi astfel nu poate primii ajutorul, ci din suflet fãrã sã aºtept vreo remuneraþie. Poate doar atunci când v-oi avea nevoie ºi eu, sã pot fi ajutat tot pe acelaºi principiu. ªi eu spun cã se poate, din moment ce deja acþionez în acest fel. Sã fiþi iubiþi, sã vã toleraþi unii pe ceilalþi ºi sã aveþi parte doar de lucruri ºi întâmplãri fericite in vieþile dumneavoastrã .

yuppy009133

4 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 26 Martie 2011, ora 20:47

Fratioare ceea ce spui tu este ok,dar de fiecare data apare acest "dar" stresant care te face sa te gandesti la mai multe aspecte.Si uite daca tot se presupune ca unii dintre noi am fost la scola ,dam exemple cu doua puncte urmate de prea celebra liniutza.
dar:
-sa ai o viatza asa de monotona,asta inseamna sa nu mai fii tu
-daca toata lumea ar fi asa cum spui tu unde ar mai fi atunci personalitatea fiecaruia
-sa ai o viatza lipsita de griji asta presupune sa fii mort.
Si ultima ar fi ceva de genu:-"dar" tu ai putea sa traiesti asa ,sa fii calm cand vezi ca munca ta nu este apreciata la adevarata ei valoare,ai putea sa nu te scoata din mintii cand vezi ca tu dai zapada sau(faci partie),sa iti parchezi masina si sa vina unu cu nesimtire sa parcheze in locul tocmai curatat,zi-mi tu mie ai putea sa fii calm?,ei bine eu nu.

bebe italianul
Fosta membra 9am.ro

215 mesaje

Postat pe: 27 Martie 2011, ora 10:16

De la: virgil_28, la data 2011-03-22 18:15:48
Intr-una din zile am ramas fara "cash" in buzunar si n-am "murit"...

Cate zile ai rezistat fara cash in buzunar?
Cum ai facut sa-ti procuri cele necesare traiului?
Ma gandeam sa deschid un topic pe care sa-l intitulez "20 de milioane de hoti" in care fiecare sa impartaseasca din experienta proprie - produse si servicii pe care se pot lua gratis.

ser

4151 mesaje
Postat pe: 27 Martie 2011, ora 12:32

De la: tuchita, la data 2011-03-26 18:30:40 Ar fi grozav. Eu unul pledez pentru. Mã gândesc demult la cum ar fii de bine sã se poatã întâmpla aºa ceva. Am discutat ºi cu alþi oameni, mi-e îmi face plãcere sã ajut un om nu pentru bani, sã trebuiascã sã se gândeascã respectivul cã nu are banii necesari ºi astfel nu poate primii ajutorul, ci din suflet fãrã sã aºtept vreo remuneraþie. Poate doar atunci când v-oi avea nevoie ºi eu, sã pot fi ajutat tot pe acelaºi principiu. ªi eu spun cã se poate, din moment ce deja acþionez în acest fel. Sã fiþi iubiþi, sã vã toleraþi unii pe ceilalþi ºi sã aveþi parte doar de lucruri ºi întâmplãri fericite in vieþile dumneavoastrã .

ba da ce dileme aveti si voi...
au am altfel de dilema...tot pe acelasi principiu dar nu cu banii..ci cu hainele...chiar,i-a sa deschid un topic cu asta

nimeni nu se poate numi om mare,daca si-a pierdut sufletul de copil!
virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 27 Martie 2011, ora 13:15

De la: Nigma, la data 2011-03-25 19:31:40

Bani s-au inventat sau aparatia banilor a fot necesara din cauza diversificarii lumii si necesitatea unei unitati universale de schimb contra a ceva...si comunismul lucreaza pe baza monetara atat ca in comunism piata economica nu este o piata libera de desfacere cu cerere si oferta este o piata centralizata si totalitara controlata de stat..Ex.ce;ebrele mercuriale din piete cu preturi fixe impuse de stat ..pretul nu tinea cont de cerere si ofertsa..

Se pare ca esti unul din acei finantisti...

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 27 Martie 2011, ora 13:20

Pe bune... de nu voi incepe sa reflect mai mult asupra comunismului..., datorita celor care atunci cand nu inteleg ceva sau cred ei ca sunt pusi in "pericol" de-o idee, persoana etc... baga in fata asa zisul comunism. B a fratilor voi vreti s-aduceti comunismul inapoi, prin isteria asta in masa de a respinge ce nu intelegeti?!!!

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 27 Martie 2011, ora 13:24

NU ARE NICI O LEGATURA DISPARITIA BANILOR CU COMUNISMUL, AU FOST AIA ACUZATI DE PREA MULTE CA SA LE MAI PUNEM SI IDEEA ASTA IN CARCA. Nu va fi epoca de piatra, pentru ca nici trocul nu va exista.

ser

4151 mesaje
Postat pe: 27 Martie 2011, ora 13:28

De la: virgil_28, la data 2011-03-27 13:20:21

Pe bune... de nu voi incepe sa reflect mai mult asupra comunismului..., datorita celor care atunci cand nu inteleg ceva sau cred ei ca sunt pusi in "pericol" de-o idee, persoana etc... baga in fata asa zisul comunism. B a fratilor voi vreti s-aduceti comunismul inapoi, prin isteria asta in masa de a respinge ce nu intelegeti?!!!

de ce gandesti TU asa...un exemplu ar fi ca eu nu inteleg ideea de a avea o religie,dar n-o resping!

ser

4151 mesaje
Postat pe: 27 Martie 2011, ora 13:33

De la: virgil_28, la data 2011-03-27 13:24:59

NU ARE NICI O LEGATURA DISPARITIA BANILOR CU COMUNISMUL, AU FOST AIA ACUZATI DE PREA MULTE CA SA LE MAI PUNEM SI IDEEA ASTA IN CARCA. Nu va fi epoca de piatra, pentru ca nici trocul nu va exista.

oricum ai da-o...ar fi extrem de plictisitor sa traiesti asa si eu unu daca tu ai fi la conducere, daca nu te-as putea eu impusca,platesc pe unu si tot te-as kilari!
in concluzie nu ti-as dori sa fii in clasa conducatoare daca un astfel de sistem ar fi pus in practica!

ser

4151 mesaje
Postat pe: 27 Martie 2011, ora 15:04

virgile,la cei doushopt de ani ai tai,esti un idealist...vorbim dupa ce faci treizeci si daca mai gandesti ca o albina sau furnica...atunci chiar ca esti un caz pierdut si nici dracu nu te mai recupereaza!
...pana atunci n-ai scapat,tot te

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 27 Martie 2011, ora 18:00

De la: ser, la data 2011-03-27 15:04:53virgile,la cei doushopt de ani ai tai,esti un idealist...vorbim dupa ce faci treizeci si daca mai gandesti ca o albina sau furnica...atunci chiar ca esti un caz pierdut si nici dracu nu te mai recupereaza!
...pana atunci n-ai scapat,tot te

Fosta membra 9am.ro

215 mesaje

Postat pe: 27 Martie 2011, ora 19:27

Virgile, se vede de la o posta ca esti sub influentza documentarului Zeitgeist...
Probabil ai intrat si pe thezeitgeistmovement romania si ai avut anumite conversatii/conferinte cu simpatizantii acestei miscari... ok anul trecut am intrat si eu acolo... si dupa ce am vazut ca se discuta aberatii am preferat sa trec de partea cealalta a baricadei si anume sa sustin sistemul monetar actual, si mai mult sa ma si imbogatzesc... mi-a trebuit 20 de ani de experientza de munca timp in care am schimbat zeci de joburi ca sa imi dau seama cum functioneaza sistemul si cum te poti imbogatzi...
Sfatul meu: las-o balta!
Gandeshte-te cum te poti imbogati tu acum, ca sa traiesti bine acum, nu cum vor trai altii bine peste sute de ani...
E pacat de tine... ai 28 de ani... o varsta la care trebuie sa un venit care sa asigure familiei tale un trai decent...
Stiu ca sistemul actual monetar nu e perfect... pana la urma nici un sistem nu e perfect!
Si inca ceva... Jack Fresco face o mare gresala... cineva care imprumuta bani creeaza o plusvaloare... deci o bogatzie... Lumea se misca - asta nu a vazut Fresco

ser

4151 mesaje
Postat pe: 27 Martie 2011, ora 19:54

De la: Actimel, la data 2011-03-27 19:27:31Virgile, se vede de la o posta ca esti sub influentza documentarului Zeitgeist...
Probabil ai intrat si pe thezeitgeistmovement romania si ai avut anumite conversatii/conferinte cu simpatizantii acestei miscari... ok anul trecut am intrat si eu acolo... si dupa ce am vazut ca se discuta aberatii am preferat sa trec de partea cealalta a baricadei si anume sa sustin sistemul monetar actual, si mai mult sa ma si imbogatzesc... mi-a trebuit 20 de ani de experientza de munca timp in care am schimbat zeci de joburi ca sa imi dau seama cum functioneaza sistemul si cum te poti imbogatzi...
Gandeshte-te cum te poti imbogati tu acum, ca sa traiesti bine acum, nu cum vor trai altii bine peste sute de ani...
E pacat de tine... ai 28 de ani... o varsta la care trebuie sa un venit care sa asigure familiei tale un trai decent...
Stiu ca sistemul actual monetar nu e perfect... pana la urma nici un sistem nu e perfect!
Si inca ceva... Jack Fresco face o mare gresala... cineva care imprumuta bani creeaza o plusvaloare... deci o bogatzie... Lumea se misca - asta nu a vazut Fresco

tocmai ce spuneam,virgil trebuie sa-si revina,ca altfel daca este ignorat se va cu mana lui si asta e pacat ca e tanar,mai bine il executam noi virgile...ia mai fa ma... usurel ma fascistule ca darami forumu...hai stai pe loc sa te nimeresc in cap...
...alte idei?!

zeul_cristy

1 mesaj
Postat pe: 28 Martie 2011, ora 13:23

Nu esti primul care vine cu ideea asta au gandit-o mai multi oameni .Pozitia sociala si o erarhie in sistemul fiecarei societati de azi este motivul pt care banii exista in momentul de fata nu doar pt ca trebuie sa existe un mijloc de schimb iar banii au inlocuit bunurile .Problema ca pe parcurs aflam ca sistemul nu e perfect este foarte bine inseamna evolutie.Dar am impresia ca ori te-ai uitat prea mult la zeitgeist si nu sti cum sa le promovezi ideea mai repede fara sa o prelucrezi prin propriul filtru ori ai impresia ca oamenii sunt chiar atat de subinformati .

alf76

4 mesaje
Postat pe: 28 Martie 2011, ora 16:40

uuuaaauuu !!!! cred ca m-am prins virgile !! tu vrei de fapt un sistem social in care cei buni sa aiba grija de cei multi ; unde cei mai buni si, mai luminati, si mai altruisti , si mai intelijenti dintre semeni nostri , ne vor da totul pe gratis :casa ,masa ,masina , libertate, job bun .... Noi nu o sa trebuiasca sa facem nimic ,numa sa mergem la lucru ,si apoi sa iesim la terase sa bem o bere , doua sau 200 ca tot e gratis si sa mancam niste mici sau roaba de mici ca tot e gratis , si apoi sa mergem acasa si sa ne culcam (as vrea sa spun cu cine vrem dar nu imi duc utopia chiar pana acolo...), si apoi sa ne trezim si daca vrem mergem la lucru, daca nu asta e ,mergem sa ne dregem cu o bere sau mai multe ca tot e gratis ... Asta bineinteles ca va functiona pana cand cei buni care ne conduc ne vor informa ca am devenit cetateni RAI si ca socitatea ne va interna pe undeva sa ne revenim ... La inceput probabil pentru o scurta perioada iar mai apoi pe perioade mai lungi pentru ca sa ne educam odata in spiritul noii revolutii care a avut loc siunde totul e pe gratis ..." dar numai daca muncesti pentru ceilalti mai animalule nu sa stai si sa nu faci nimic sai sa te gandesti cum sa shimbi tu lumea si sa ai idei incretite " iti va spune cel care are grija de tine acolo unde vei fi inchis pentru reeducare .... OOOO scuze am luat-o pe ulei ... Asta era din alta utopie unde tot asa cei buni ii reeducau pe cei rai cu ani de lagare in gulag ... si unde tot asa statul iti dadea totul pe gratis si la sfarsit de luna niste ruble si cupoane pt mancare ... si bloc unde sa stai si o masina dacia sau jiguli ... Si unde daca aveai curajul sa spui ca si tu esti bun ca si ei dar gandesti alfel iti ingreunau capul cu 5 gr de plumb ... Dar nu sriu virgile DE CE AM FACUT LEGATURILE ASTEA CAND M_AM GANDIT LA UTOPIA TA ??? cred ca le-am mai auzit undeva , ca imi suna cunoscut ... stai ca mi-am adus aminte TEZELE LUI BUHARIN , sau sa fie din PRINCIPIILE STAHONOVISMULUI APLICATE IN AGRICULTURA... nu mai tin minte..

CristiMic

25 mesaje
Postat pe: 28 Martie 2011, ora 16:55

daca eram pe FB ar fi mers un like la postul asta :))
cum zice vorba aia ... banii sunt ochiu dracului dar in acelasi timp sunt si acel lucru care ne face sa ne trezim la ora 7 dimineatza in fiecare zi si sa mergem la munca pentru 8-10 ore ca sa putem in weekend sa iesim sa bem o bere sau 200 ca am muncit pentru ele nu le-am luat pe gratis si nu bem nici banii sau munca altuia ... decat cand face cineva cinste

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 28 Martie 2011, ora 20:16

De la: ser, la data 2011-03-27 19:54:58
De la: Actimel, la data 2011-03-27 19:27:31Virgile, se vede de la o posta ca esti sub influentza documentarului Zeitgeist...

tocmai ce spuneam,virgil trebuie sa-si revina,ca altfel daca este ignorat se va cu mana lui si asta e pacat ca e tanar,mai bine il executam noi virgile...ia mai fa ma... usurel ma fascistule ca darami forumu...hai stai pe loc sa te nimeresc in cap...
...alte idei?!

Daca nu ma inbogatesc, inseamna ca nu traiesc bine...dupa parerea ta si a altora de pe-aici?!!!
Nici nu ma cunosti personal si ai o formulare destul de sfidatoare!!!
Aici banuiesc ca ne aflam pentru a ne exprima opiniile, a participa la discutii constructiv, intr-un mod civilizat lasand la o parte frustrarile si alte complexe. Probabil in cei 20 ani de munca pe care spui ca i-ai facut pe la "n" firme isi spun cuvantul si-ti inteleg atitudinea, insa mai ai poate vreo 30 de ani si daca acum... n-as dori sa stiu cum vei fi atunci!
Vezi ca inroleaza astia pentru Libia-iti garantez ca nu-i miscarea aia de care spui, ofera 10mii Euro/luna salariu...;) baga-te...de tras cu pistolul vad ca te pricepi, de imbogatzit doresti la maxim...ce mai astepti?!!!

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 28 Martie 2011, ora 20:24

De la: alf76, la data 2011-03-28 16:40:51uuuaaauuu !!!! cred ca m-am prins virgile !! tu vrei de fapt un sistem social in care cei buni sa aiba grija de cei multi ; unde cei mai buni si, mai luminati, si mai altruisti , si mai intelijenti dintre semeni nostri , ne vor da totul pe gratis :casa ,masa ,masina , libertate, job bun .... Noi nu o sa trebuiasca sa facem nimic ,numa sa mergem la lucru ,si apoi sa iesim la terase sa bem o bere , doua sau 200 ca tot e gratis si sa mancam niste mici sau roaba de mici ca tot e gratis , si apoi sa mergem acasa si sa ne culcam (as vrea sa spun cu cine vrem dar nu imi duc utopia chiar pana acolo...), si apoi sa ne trezim si daca vrem mergem la lucru, daca nu asta e ,mergem sa ne dregem cu o bere sau mai multe ca tot e gratis ... Asta bineinteles ca va functiona pana cand cei buni care ne conduc ne vor informa ca am devenit cetateni RAI si ca socitatea ne va interna pe undeva sa ne revenim ... La inceput probabil pentru o scurta perioada iar mai apoi pe perioade mai lungi pentru ca sa ne educam odata in spiritul noii revolutii care a avut loc siunde totul e pe gratis ..." dar numai daca muncesti pentru ceilalti mai animalule nu sa stai si sa nu faci nimic sai sa te gandesti cum sa shimbi tu lumea si sa ai idei incretite " iti va spune cel care are grija de tine acolo unde vei fi inchis pentru reeducare .... OOOO scuze am luat-o pe ulei ... Asta era din alta utopie unde tot asa cei buni ii reeducau pe cei rai cu ani de lagare in gulag ... si unde tot asa statul iti dadea totul pe gratis si la sfarsit de luna niste ruble si cupoane pt mancare ... si bloc unde sa stai si o masina dacia sau jiguli ... Si unde daca aveai curajul sa spui ca si tu esti bun ca si ei dar gandesti alfel iti ingreunau capul cu 5 gr de plumb ... Dar nu sriu virgile DE CE AM FACUT LEGATURILE ASTEA CAND M_AM GANDIT LA UTOPIA TA ??? cred ca le-am mai auzit undeva , ca imi suna cunoscut ... stai ca mi-am adus aminte TEZELE LUI BUHARIN , sau sa fie din PRINCIPIILE STAHONOVISMULUI APLICATE IN AGRICULTURA... nu mai tin minte..

uuaaauuuu...chiar ma lasi fara cuvinte...din ce frustrari ai dedus tu asta?!!! esti pe departe rau, mai mult ca sigur complexele si nereusita te duc la asemenea aberatii..., probabil si ele direct sau indirect provocate de bani.

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 28 Martie 2011, ora 20:42

De la: CristiMic, la data 2011-03-28 16:55:08daca eram pe FB ar fi mers un like la postul asta :))
cum zice vorba aia ... banii sunt ochiu dracului dar in acelasi timp sunt si acel lucru care ne face sa ne trezim la ora 7 dimineatza in fiecare zi si sa mergem la munca pentru 8-10 ore ca sa putem in weekend sa iesim sa bem o bere sau 200 ca am muncit pentru ele nu le-am luat pe gratis si nu bem nici banii sau munca altuia ... decat cand face cineva cinste

Stimabile cristimic as fi tare curios daca tipa aia, sau ma rog un tip, ar manca si bea non-stop..cam cate aparate de slabit i-ar trebui, cate abonamente la sala, pastile, creme anti-celulitice ceaiuri etc pentru a mai putea iesi pe usa. In loc cei ce-s prezenti aici sa ma intrebe in detaliu in ce consta acesta idee, sa ridice probleme referitoare la anumite aspecte ale sistemului educational, d.p.d.v. al geneticii etc se pare ca totul este dus in derizoriu sau minimalizat ori cu schimbare de nuanta.
La fabrici de bere nu m-am gndit, dar iata o idee...putem reconditiona reteaua de termoficare si tragem bere pe ea, avem si pt dush si de spalat pe maini...iar legat de mici....marele nostru inventator COANDA... ne-a lasat dispozitivul de coletarie prin retea de conducte cu aer coprimat( nu trebuie decat sa apesi pe un buton si casti gura si intra bucata dupa bucat pana la oprirea apasarii butonului. Se vor mai inventa si roboti pentru : machiat, tuns, spalat farfurii, aspirat pe jos, dat cu oja, facut la barbati l..., de f... femei non-stop,de gadilat vacile la c.., bagat in vene etc. Intr-un final nu-ti cere nimeni bani, dupa depasirea unui PRAG se va dubla portia...de nu...cam greu cu mancarea de mici, bautul de bere etc in urmatoarele luni...;)

ser

4151 mesaje
Postat pe: 28 Martie 2011, ora 20:52

Stimabile cristimic as fi tare curios daca tipa aia, sau ma rog un tip, ar manca si bea non-stop..cam cate aparate de slabit i-ar trebui, cate abonamente la sala, pastile, creme anti-celulitice ceaiuri etc pentru a mai putea iesi pe usa. In loc cei ce-s prezenti aici sa ma intrebe in detaliu in ce consta acesta idee, sa ridice probleme referitoare la anumite aspecte ale sistemului educational, d.p.d.v. al geneticii etc se pare ca totul este dus in derizoriu sau minimalizat ori cu schimbare de nuanta.
La fabrici de bere nu m-am gndit, dar iata o idee...putem reconditiona reteaua de termoficare si tragem bere pe ea, avem si pt dush si de spalat pe maini...iar legat de mici....marele nostru inventator COANDA... ne-a lasat dispozitivul de coletarie prin retea de conducte cu aer coprimat( nu trebuie decat sa apesi pe un buton si casti gura si intra bucata dupa bucat pana la oprirea apasarii butonului. Se vor mai inventa si roboti pentru : machiat, tuns, spalat farfurii, aspirat pe jos, dat cu oja, facut la barbati l..., de f... femei non-stop,de gadilat vacile la c.., bagat in vene etc. Intr-un final nu-ti cere nimeni bani, dupa depasirea unui PRAG se va dubla portia...de nu...cam greu cu mancarea de mici, bautul de bere etc in urmatoarele luni...;)[/quote]

virgile, nu stiu tata ce te-ar mai aduce pe tine pe calea cea dreapta,poate doar un

virgil_28

53 mesaje
Postat pe: 28 Martie 2011, ora 22:20

De la: ser, la data 2011-03-28 20:52:06Stimabile cristimic as fi tare curios daca tipa aia, sau ma rog un tip, ar manca si bea non-stop..cam cate aparate de slabit i-ar trebui, cate abonamente la sala, pastile, creme anti-celulitice ceaiuri etc pentru a mai putea iesi pe usa. In loc cei ce-s prezenti aici sa ma intrebe in detaliu in ce consta acesta idee, sa ridice probleme referitoare la anumite aspecte ale sistemului educational, d.p.d.v. al geneticii etc se pare ca totul este dus in derizoriu sau minimalizat ori cu schimbare de nuanta.
La fabrici de bere nu m-am gndit, dar iata o idee...putem reconditiona reteaua de termoficare si tragem bere pe ea, avem si pt dush si de spalat pe maini...iar legat de mici....marele nostru inventator COANDA... ne-a lasat dispozitivul de coletarie prin retea de conducte cu aer coprimat( nu trebuie decat sa apesi pe un buton si casti gura si intra bucata dupa bucat pana la oprirea apasarii butonului. Se vor mai inventa si roboti pentru : machiat, tuns, spalat farfurii, aspirat pe jos, dat cu oja, facut la barbati l..., de f... femei non-stop,de gadilat vacile la c.., bagat in vene etc. Intr-un final nu-ti cere nimeni bani, dupa depasirea unui PRAG se va dubla portia...de nu...cam greu cu mancarea de mici, bautul de bere etc in urmatoarele luni...;)

virgile, nu stiu tata ce te-ar mai aduce pe tine pe calea cea dreapta,poate doar un [/quote]

o iei prea personal...

Fosta membra 9am.ro

215 mesaje

Postat pe: 28 Martie 2011, ora 23:17

De la: virgil_28, la data 2011-03-28 20:16:33

Daca nu ma inbogatesc, inseamna ca nu traiesc bine...dupa parerea ta si a altora de pe-aici?!!!
Nici nu ma cunosti personal si ai o formulare destul de sfidatoare!!!
Aici banuiesc ca ne aflam pentru a ne exprima opiniile, a participa la discutii constructiv, intr-un mod civilizat lasand la o parte frustrarile si alte complexe. Probabil in cei 20 ani de munca pe care spui ca i-ai facut pe la "n" firme isi spun cuvantul si-ti inteleg atitudinea, insa mai ai poate vreo 30 de ani si daca acum... n-as dori sa stiu cum vei fi atunci!
Vezi ca inroleaza astia pentru Libia-iti garantez ca nu-i miscarea aia de care spui, ofera 10mii Euro/luna salariu...;) baga-te...de tras cu pistolul vad ca te pricepi, de imbogatzit doresti la maxim...ce mai astepti?!!!

Pr'etene esti cam incoerent...
Banuiesc ca in Libia il inviti pe Ser - i-adevarat ca am facut armata la vremea mea... acu' nu mai e de mine iar banii aia ai fac aici!
Da parerea mea e ca nu poti trai bine fara un minim de bani lunar... depinde de necesitatile fiecaruia.
Partea cu "30 de ani si daca acum... n-as dori sa stiu cum vei fi atunci!" n-am inteles-o!
Sunt de acord cu tine sa ne exprimam opiniile, sa discutam constructiv... dar ai evitat sa-mi raspunzi la majoritatea problemelor pe care le-am ridicat...
Parerea mea sincera si personala este ca banii nu vor disparea niciodata - poate numai atunci cand va disparea omenirea!
Ceea ce propui tu este fie tot un sistem monetar, fie anarhie, fie sclavie.
Am sa-ti dau o veste buna...
Cred ca in prezent gasesti oameni care traiesc asa cum visezi tu... fara bani! Ai gasesti la marginea societatii la gropile de gunoi, mananca din gunoaie, se imbraca din gunoaie, acolo au si adapostul... Apropo de copiatul animalelor (ultima ta idee geniala)

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Disparitia BANILOR...
Mergi la: