back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Exista sanse ca invadarea teritoriului palestinian din gaza sa evolueze intr-un conflict major?

cristianbalan1

20 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 19:11

Dupa cum ati vazut pe toate canalele TV din lume, Israelul, folosind tactica devenita clasica, cea a atacului aerian contra puctelor strategice, a trecut ulterior, la ivadarea masiva cu trupe blindate a teritoriului palestinian, impartind, practic, acest teritoriu in doua. Aceasta - ca raspuns la atacarea oraselor israeliene cu rachete rusesti Katiusha, decizie hotarata de conducerea organizatiei Hesbollah care conduce Gaza. Vedem ca razboiul se extinde si ca, in ciuda interventiilor pacifiste internationale, ambele tabere nu cedeaza. Am vrea sa stim cum privesc cititorii nostri evolutia acestui conflict si ce sanse de pace ar mai exista?
Prof. Cristian Petru Balan (v. Wikipedia, cristian petru balan, scriitori romani)

Raporteaza abuz de limbaj
fantassy

630 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 23:30

Nu sunt radicalista, dar nu cred ca poate exista pace in adevaratul sens al cuvantului, poate doar un fel de armistitiu tributal din partea palestinienilor. Israelul nu va accepta niciodata sa dea ceva de la "el" si cu atat mai putin sa cedeze. Este un razboi tip "picatura chinezeasca", nu-i slabesc o clipa, o zi. Inca mi se pare incredibil ca au rezistat atat. Si cred ca cu cat mai indarjiti sunt palestinienii in apararea lor, pentru ca asta fac de fapt, cu atat evreii sunt mai ofensivi. Problema religioasa este reala si are radacini adanci... e o lupta personala, de la evreu la arab, corp la corp, inteligenta la inteligenta, cultura la cultura, principii la principii (nu ca evreii ar avea alt principiu mai "valoros" decat banul).
Tarile arabe vecine ale Palestinei au doar o politica sustinatoare pacii in Gaza, dar nu se implica efectiv... de ce? E complicat. Ce interventii pacifiste internationale?! Intervin doar cand raul a fost produs deja, si nu inainte. Da, de fiecare data cand tarile ONU s-au reunit SUA a fost singura care a votat impotriva implicatiei in problema palestino-israeliana, desi ei ii aprovizioneaza cu munitie.
Amandoua popoarele au traditia negustoreasca in sange si nu e vorba de pofta de bani, ci de putere, de suprematie... a evreilor, si cea de a trai in pace pe pamantul lor si de a-si folosi talentul pentru a creste.
Daca ar fi sa spun ce cred ca se va intampla... nu pot. Pot doar sa spun ceea ce ar putea sa se intample.
Daca Palestina primeste ajutor de la Liban, Siria... poate si Rusia.. etc. atunci nici America nu se va mai abtine de la a oferi evreilor suport total, deschis si practic in fatza lumii. Doar atunci ar putea deveni un nou razboi mondial. Problema Romaniei in privinta asta este ca va urma, doooh!, USA's lead! Ceea ce ne va duce... in fine, nu spun mai mult. E o teroie.

b_voichita

313 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 05:09

evreii au fost magari si le-au facut palestinenilor exact ce le-au facut nemtii. merita fiecare racheta primita in freza si inca cateva.

radhookoo

1009 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 14:31

iiiimeegin oooll dãããããããã pipãããããããããl...

daca m-am obosit sa-ti raspund, inseamna ca ai scris o imbecilitate.
fantassy

630 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 14:32

De la: radhookoo, la data 2009-01-20 14:31:11iiiimeegin oooll dãããããããã pipãããããããããl...

fantassy

630 mesaje
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 16:41

De la: xanax, la data 2009-01-20 05:09:38evreii au fost magari si le-au facut palestinenilor exact ce le-au facut nemtii. merita fiecare racheta primita in freza si inca cateva.

ehe... aici sunt de acord cu tine! ba mai mult! dar nu pot sa spun mai mult!

| Varianta pentru tiparire a topicului Exista sanse ca invadarea teritoriului palestinian din Gaza sa evolueze intr-un conflict major?
Mergi la: