Info
x
Poezie
|
Fosta membra 9am.ro 91 mesaje Membru din: 28/03/2009 |
Postat pe: 15 Septembrie 2009, ora 17:28
Cand Don Juan ajunse in vai subpamantene
Lui Caron dandu-i vechiul obol, un cersetor, Intunecat si mandru-n priviri ca Antistene, Se repezi la vasle cu brat razbunator. In rochii desfacute si sani cazuti, in urma, Spre el, sub cerul negru, se rasuceau femei, Cum, harazita jertfei, se rasuceste-o turma, Urcand un muget jalnic si lung deasupra ei. Iar Zganarel voiosul ii pretindea simbrie, In vreme ce pe tarmuri, in tremur, Don Luis Isi arata feciorul ca mortii toti sa-l stie, Feciorul ce de anii lui multi si-a ras deschis. Vazand Elvira, casta si slaba si-n durere, Perfidul sot ce-i fuse si-amant pe vremi, s-a frant; Parea, infiorata, surasul ca i-ar cere, Spre-a-si aminti de vraja din primu-i juramant. Un cavaler in zale, cioplit din piatra parca, Taia din carma valul, imens si negru spic, Dar, rezemat in spada, eroul calm din barca Privea la dara apei nevrand a sti nimic. (Don Juan in Infern - Ch. Baudelaire) |
|
Fosta membra 9am.ro 537 mesaje Membru din: 24/04/2009 |
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 20:04
Nu am stiut exact unde sa postez ... Hai sa zicem ca e un poem in proza. A propos de unele dintre bataliile date pe vreo 2 topicuri.
Brbatul i femeia Brbatul este cea mai elevat dintre creaturi. Femeia este cel mai sublim ideal. Dumnezeu a fcut pentru brbat un tron, pentru femeie un altar. Tronul exalt, altarul sfinete. Brbatul este creierul, femeia este inima. Creierul creeaz lumin, inima produce iubire. Lumina fecundeaz, iubirea renvie. Brbatul este puternic prin raiune, femeia este invincibil prin lacrimi. Raiunea convinge, lacrimile nduioeaz sufletul. Brbatul este capabil de eroism, femeia - de orice sacrificiu. Eroismul nnobileaz, sacrificiul aduce sublimul. Brbatul are supremaia, femeia are intuiia. Supremaia semnific fora, intuiia reprezint dreptatea. Brbatul este un geniu, femeia este un nger. Geniul este incomensurabil, ingerul este de nedefinit. Aspiraia brbatului este ctre gloria suprem, aspiraia femeii este ndreptat ctre virtutea desvrit. Gloria face totul mre, virtutea face totul divin. Brbatul este un cod, femeia este evanghelia. Codul corijeaz, evanghelia ne face perfeci. Brbatul gndete, femeia intuiete. A gndi nseamn a avea creier superior. A intui, simind nseamn a avea n frunte o aureola. Brbatul este un ocean, femeia este un lac. Oceanul are o perl care l impodobete, lacul, poezia care-l lumineaz. Brbatul este un vultur care zboar, femeia - o privighetoare ce cnt. A zbura nseamn a domina spaiul, a cnta nseamn a cuceri sufletul. Brbatul este un templu, femeia este sanctuarul. n faa templului ne descoperim, n faa sanctuarului ngenunchem. Brbatul este plasat acolo unde se sfrete pmntul, femeia acolo unde ncepe cerul. Victor Hugo Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1214 mesaje Membru din: 2/09/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 20:06
"..she was where the light and darkness divide..."
~ Leonard Cohen ~ Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 22546 mesaje Membru din: 8/10/2008 Oras: Craiova |
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 20:08
Canalia...esti...!!!
Raporteaza abuz de limbaj
www.nixservers.ro - Gazduire web / VPS / servere dedicate
|
|
Fosta membra 9am.ro 537 mesaje Membru din: 24/04/2009 |
Postat pe: 17 Septembrie 2009, ora 21:19
O amoeba
Ce mai faci?" ntr-o bun zi luna A ntrebat pmntul. De milioane de ani l tot vedea muncindu-se, Mutnd mrile dintr-un continent ntr-altul, Experimentnd gheuri i vulcani i stricnd zilnic o grmad de muni. "Ce mai faci?" A repetat ea. Pmntul a rspuns obosit i grav. "O amoeb." Atunci luna a ncruntat din sprncene, S-a fcut c nelege Misterul creaiei i al vieii i-a plecat mai departe gndindu-se: "Fleacuri de-ale brbailor. Marin Sorescu Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 10:49
Cum a venit toamna, nu aveam cum sa nu imi amintesc de Nichita Stanescu!
Emotie de toamn A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta. M tem ca n-am s te mai vad, uneori, ca or s-mi creasca aripi ascutite pana la nori, ca ai s te ascunzi intr-un ochi strain, si el o s se-nchida cu o frunza de pelin. Si-atunci m apropii de pietre si tac, iau cuvintele si le-nec n mare. Suier luna si o rasar si o prefac intr-o dragoste mare. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
9am047754 2954 mesaje Membru din: 15/05/2009 |
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 15:30
De la: daria_ta, la data 2009-09-18 10:49:56Cum a venit toamna, nu aveam cum sa nu imi amintesc de Nichita Stanescu! poezia asta e o prostie..... asta e poezie ma pis,u bei vomit,u mananci un mort doarme langa tine sugi pla si mori plumbul intra in tine moartea te cuprinde mori si da-mi coliva asta da poezie
|
|
Postat pe: 18 Septembrie 2009, ora 16:20
De la: dasca777, la data 2009-09-18 15:30:04De la: daria_ta, la data 2009-09-18 10:49:56Cum a venit toamna, nu aveam cum sa nu imi amintesc de Nichita Stanescu! Dasca...esti din ce in ce mai talentat!!! Combinatia perfecta intre Dasca-Bacovia-Dasca!!!
|
|
|
|
|
rotariu_stefan_lucian 811 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 17:34
R.
tii...a trecut ceva timp! De cnd mna ta ngenunchea fluturi nsetai de jocurile Unui copil, Ce se pierdeau ntr-un cub... agitnd limite n lumea zmbetului tu. Azi... timid aleg S-i privesc ochii, Mari, curai, Neptai de vise, Care pierd pai, Grbind corbii S naufragieze n Locuri tainice, Ascunse doar de tine. tii...a trecut ceva timp... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 17:36
De la: rotariu_stefan_lucian, la data 2009-09-19 17:34:48R. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 18:14
De la: rotariu_stefan_lucian, la data 2009-09-19 17:34:48R. ma doare-n pla de poezia ta
|
|
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 19:01
De la: dasca777, la data 2009-09-19 18:14:44 mai incet cu astfel de exprimari, nu sunt sanatoase. daca nu iti place ceva anume poti sa o enunti si intr-un alt mod. ideea e sa nu faci polemica din nimicuri. mi-as dori sa iti retragi cuvintele si sa iti ceri scuze pentru exprimarea neadecvata ca o continuare a acestui topic. alegerea iti apartine. e modul tau de a arata daca atitudinea ta este doar in spirit de gluma sau una rea-intentionata. Raporteaza abuz de limbaj |
|
brealsouL 415 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Oradea |
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 19:51
da chiar nici o poezie care sa fie despre orice altceva decat iubire, umbra ta, vocea ta, ochii tai...pe romaneste: sex, sex si iar sex.
desi sunt atatea lucruri pe pamant... "nu e tristete mai mare, decat sa-ti aminteste de fericire, in clipele amare" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 7130 mesaje Membru din: 28/04/2010 |
Postat pe: 19 Septembrie 2009, ora 19:52
De la: rockk, la data 2009-09-19 19:51:05da chiar nici o poezie care sa fie despre orice altceva decat iubire, umbra ta, vocea ta, ochii tai...pe romaneste: sex, sex si iar sex. cum ar fi sexul
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
|
Postat pe: 20 Septembrie 2009, ora 09:17
De la: rockk, la data 2009-09-19 19:51:05da chiar nici o poezie care sa fie despre orice altceva decat iubire, umbra ta, vocea ta, ochii tai...pe romaneste: sex, sex si iar sex. cum se intreba domnul Rotariu de ce fac misto..a spus rockk f bine...PREA MULTA DISCUTIE DESPRE SEX>>>FACETI_VA UNA MICA IN BAIE( FETE SI BAIET) SI TERMIONATI CU DISC DESPRE SEX >>>MA PLICTISESC INGROZITOR ASTFEL DE DISCUTII Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Septembrie 2009, ora 13:24
De la: dasca777, la data 2009-09-20 09:17:11De la: rockk, la data 2009-09-19 19:51:05da chiar nici o poezie care sa fie despre orice altceva decat iubire, umbra ta, vocea ta, ochii tai...pe romaneste: sex, sex si iar sex. ma baieti, omul asociaza cu ceea ce vrea el sau simte cand citeste ceva. adica daca o persoana face trimiteri la sex cand e vorba de a privi o femeie atunci e imaginatia lui care il conduce si propriile nevoi. sincer sa fiu ceea ce am scris anterior nu avea nicio conotatie explicita ci doar un sentiment inocent fata de o persoana care m-a rugat sa-i compun o poezie. este asemanator ca logica cu testul pe care il fac psihiatrii cand vor sa stabileasca echilibrul psihic al unui individ: iti arata poze cu diverse forme geometrice pe un fundal alb si te intreaba ce vezi, pe acelasi principiu se merge si cand citesti ceva; asociezi cu ceea ce te reprezinta. asadar fiecare interpreteaza dupa caracteristicile proprii si bunul plac. Raporteaza abuz de limbaj |
|
VictorCh 1019 mesaje Membru din: 9/06/2009 Oras: Timisoara |
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 13:47
Scris de Cristina Opris (Timisoara): In toamna varstei noastre, De tabieturi plina, Trecuturi cu dezastre Ori viata mai senina, Ne place cate-o gluma, Mai vrem cate-o iubire, Mai vrem sa cada bruma... Dar vrem intinerire! De viata a fost cruda Si ne-a adus aici - Cine-ar putea s'-auda? Am vrea SA FIM bunici! (Sa mergem cu nepotii La scoala, sa-i iubim...) Sa stie-apoi cu totii Ca nu imbatranim! Avem zile senine (Desi ades ne doare)... Trec zilele mai line... Avem si de mancare... Dar visele marete Ce le-am avut "candva" S-au dus! (Ce indraznete!) Acum - ma rog asa: "Da, Doamne, sanatate Copiilor si mie, Sa ne vedem odata! Cu mine ei sa fie..." In suflete-obosite Ramanem TOT copii! Noi mergem inainte Si asteptam... ce-o fi! Si asta era numai un "draft", o "ciorna" inca neprelucrata! Pe mine m-a impresionat mult, sper sa va placa si voua! Tre' sa ma retrag, mi s-a trecut deja timpul! Numai bine! Bye! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Septembrie 2009, ora 13:50
De la: victorch52, la data 2009-09-26 13:47:44
|
|
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 00:54
De la: victorch52, la data 2009-09-26 13:47:44 esti pedofil? iti iubesti nepotii ,copii ...u are sick man
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 1972 mesaje Membru din: 4/12/2007 |
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 15:34
Cum ceaa nu las vreo ran Pe dealul verde-ntunecat Aa trupul meu nu las vreo ran Pe trupul tu minunat. Cnd vntul i oimul se-adun n cerul enorm Trupurile noastre se-adun i ele, apoi se-ntorc i adorm. Cum multe nopi ndur s fie Fr de stele sau lun Vom ndura i noi suferina De-a nu mai fi mpreun. Leonard Cohen Raporteaza abuz de limbaj
"Niciodat nu putem judeca viaa celorlai, pentru c fiecare i cunoate propria durere i renunare. Una este s crezi c eti pe drumul cel bun i alta e s crezi c drumul tu e unic"
|
|
Postat pe: 27 Septembrie 2009, ora 22:34
De la: deepsky, la data 2009-09-27 15:34:57 vrei cu un soim?...ciudat,,,zoofila? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Septembrie 2009, ora 00:16
Adrian Stanciu
Atept chemarea unui prieten Darnic, rebel n ateptri, Rbdtor n text i sunet ce Iubete cldura unei lumi Atemporale create de un Nimeni; de parc simul ar trda Secretul unei diminei Timide ce gust din seducia Apei ce rbufnete-n noi calde Ninsori de rnduri terse, Curioase, neptate, ce posed Intriga unui lact fr U, fr lumin. noaptea alege faA unei dorine ntr-un moD captiv, de evadare: un zaR ce sper in a ndrznI cugete create pentru a normalizA destinul la adpostul unui sN. nisipul capt un paS regsit ntr-un sociologisT ce i-a ncarnat mascA pe un drum luntric i nocturN ce redescoper onoarea unui loC printr-un condei ce sper a primI un rspuns, unul diferit acelai tU. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Septembrie 2009, ora 05:40
Eminescu e favoritul meu..in special poezia Luceafarul..are o strofa special pt mine:)
"Traind in cercul vostru stramt Norocul va petrece Ci eu in lumea mea ma simt Nemuritor si rece" Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 28 Septembrie 2009, ora 17:45
De la: dasca777, la data 2009-09-28 05:40:59Eminescu e favoritul meu..in special poezia Luceafarul..are o strofa special pt mine:) Nu, ca am impresia ca nu iti face bine yuppy... P.S.Nu vreau sa gandesc cand iti citesc postarile...Revinoooo-ti!
|
|
Postat pe: 3 Octombrie 2009, ora 17:19
Iubesc ploaia
Iubesc ploaia nebuna ce vrea Sa cada, sa doara, sa fie doar ea, La masa aceluiasi hol ruginit, Cand nimeni nu cere raspunsul primit, S-o vreau ca sa stea ! E obsesiva chemarea ce-mparte nevoi Deasupra la toate sa ploaie pe noi, Cand stropi cei grei se dau ratacind De-a valma in cer, si cad impietrind Bezmetici si goi ! E ploaia pe geamuri ce cade strident, Stau singur la geam si totusi absent Cand nimeni nu cere privirii reper, Nu zic la nimeni, nici mie, ca sper Un soare prezent ! Mari picuri de nunta stropesc apasat Camasa de mire, Pamantu-mparat Sta singur la masa, nuntasi-s plecati, Tomnatici si grei, de vanturi luati Saruturi razbat ! De-i ploaie aceia, ce-aluneca fin Cu picurii reci ma cheama sa vin, Trecand peste toate, sa-mi spuna ce vrea Iubesc ploaia nebuna asa cum e ea, De crede-n destin ! Nichita Stanescu Raporteaza abuz de limbaj
"Niciodat nu putem judeca viaa celorlai, pentru c fiecare i cunoate propria durere i renunare. Una este s crezi c eti pe drumul cel bun i alta e s crezi c drumul tu e unic"
|
|
Postat pe: 3 Octombrie 2009, ora 21:41
"Daca-mi vine sa plang plang si imi trece
Daca pierd spun mereu Nu-i nimic Una calda si-apoi una rece Astazi cad, maine iar ma ridic. Toate trec, nu-i nimic Viata merge mai departe Cad si ma ridic si mereu imi zic : Nu-i nimic,ce daca ? Tot ce-i rau o sa treaca Striga cu mine odata Nu-i nimic... Cad si mereu ma ridic. Daca astazi simt ca toate ma dor Maine stiu ca-mi va fi maï usor." Laura Stoica
|
|
Postat pe: 13 Octombrie 2009, ora 00:08
Alter-ego
Plictisite, cuvintele tac. O mirare, rotund, privete nmrmurit-n ochii ei, att de negrii, att de vistori. Este doar o stare frivol, luntric... nnodat-n ea devine ursuz; nerostit, caut o alt lume, att de confuz. Dar eti btrn pentru acest joc secund n doi, joc predestinat eecului de a fi tu...un alt eu, att de insolent, att de ndrgostit. Este doar o stare neloial, luntric... grbit-n ea devine concis, nerostit, i regsete alt vis... un alter-ego. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Octombrie 2009, ora 21:38
Balada motanului
Motan m-a fi dorit s fiu cu coada-n sus, cu blana-n dungi, cu gheare i mustee lungi, c-un ochi verzui i-un ochi cprui. La ora cnd tr-grpi zpada nopii se adun eu, cocoat pe-acoperi, s urlu a pustiu la lun. i-atuncea, apte gospodine s dea cu bolovani n mine i s m-njure surd, de Domnul, c le-am stricat, urlnd, tot somnul. De sus, din vrful sptmnii, s le rnjesc urlat, scrbos: iubesc doar locul nu stpnii, precum fac cinii pentr-un os. i iari apte gospodine s dea cu bolovani n mine, iar eu s urlu, urlu-ntruna att ct n-o apune luna. Motan m-a fi dorit s fiu cu coada-n sus, cu blana-n dungi, cu gheare i mustee lungi c-un ochi verzui i-un ochi cprui. Cnd zorii ziua o deznoad s m tot duc, s m tot duc i tinicheaua prins-n coad s-o zdrngnesc pe strzi, nuc. Jegos i obosit, apoi, cu maele n liturghie, s m adun, s m-ncovoi prin albiturile-n frnghie. Ca-n faa unui obolan spinarea s mi-o fac colan s scuip, s scuip i-n urm iar hai-hui s plec pe strzi, hoinar. Pisicile de prin vecini s le gonesc pe la pricini, s-mi fete fiecare-un pui c-un ochi verzui i-un ochi cprui. Iar cnd o fi uitat s mor la crciuma din mahala sorbit-n calea pumnilor posirc acr viu s stea. Nichita Stanescu Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 09:45
Not drunk enough
Not drunk enough to let my smile go through you and time along a lonely night. Not smart enough to scare you: my past, my shallow dream of fear and lost. Not truthful enough to try stopping you crawling my mind like a baby child. Not realistic enough to believe in faith along you stranger... just a stranger in my life. Not empty enough to hope that feelings will grow again and again, like an empty chair yelling to the solitary ghosts of the passion.. Just a day... So listen thoughtful: Not drunk, smart, truthful, realistic nor empty enough... Enough! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Octombrie 2009, ora 08:50
Genealogicul arbore crescut M-a nscut din ploi i vnt i m-a durut. Azi sunt fostul ieri, apus n adieri, Alintat n false clipe de plceri. Sunt un nceput de vis neterminat, ntr-un nemilos destin abandonat, Ce nu tie n care spaiu i timp A rmas fr promisul anotimp... Mi-e timpul deghizat ca o paia, -Sculptor de suflete n nie de ghea - Amgindu-m cu-a lui srbtoare, M-a-nvemntat duios ntr-o-ntomnare. ...Azi sunt doar o umbr de lumin i un torent de-apstoare vin, Ce nu tie n care spaiu i timp A rmas fr promisul anotimp... Nu cunosc autorul... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
|

...u are sick man