Info
x
Poezie
|
Fosta membra 9am.ro 7554 mesaje Membru din: 24/12/2012 |
Postat pe: 28 Decembrie 2010, ora 10:06
Tu te-ai născut ca să-ți asculți colinda
(unui Săgetător) Tu te-ai născut cu pașii in zăpadă La râsul tău, toți fulgii de pe cer Ți-au coborât pe umeri să te vadă, Învăluindu-ți viața în mister. Ai fost și viscol și troian de nea Cu bulgării în mână te-ai mirat Că poți cuprinde iarna-n palma ta, Că tot ce vezi în jur e-adevărat, N-ai plans când te-ai lovit întâia oară Și n-ai cerut la nimeni ajutor. Sub avalanșă nu putea să moară Neînfricatul pisc al munților Din ciob de gheață ți-ai facut oglinda, Din țurțuri ai făcut săgeți Tu te-ai născut ca să-ți asculți colinda Clădindu-ți versuri albe din nămeți Sub scuturul zăpezii de pe ram, Ce și-a lăsat blândețea să și-o cearnă, Prin florile-nghețate de pe geam, Te-ai botezat cu numele de iarnă
|
|
Fosta membra 9am.ro 68 mesaje Membru din: 22/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 06:21
Pentru voi toti:
Poezia a caror cateva versuri le-am postat -si pe care o iubesc de doar 24 ani- îi apartine unui poet mai putin cunoscut:Duiliu Zamfirescu....Mi-ar fi placut sa am si eu o sensibilitate a sufletului atat de mare, sa pot compune ca acesta. Dar,pot face altceva: Pentru Carla! pe care o rog sa ma ierte...... Cand alaiul fulgilor de nea Va poposi timid pe fruntea ta Voi sta cersind.. o lacrima din partea ta. Si voi privi cu nostalgie,în lumea ireala cu povesti Din care a coborat o zana In camera-mi tacuta si pustie. Si voi dori domnita diafana O sarutare doar sa-mi dai Sa simt si eu..cum e sa fii in rai. Voi rade,sau imi va fi ciuda,simtind cum fata-mi neagra mi se uda De lacrimi-le,ce mi s-au prelins Direct in suflet,si l-au aprins. Iar noaptea dintre ani o voi petrece Cu-n chip ingandurat si rece Privindu in sufletelul tau cel trist. Hm!....Constat,ca am cam facut praf totul,cat despre rima...Intentia insa este cea care contea- za,nu-i asa? Sigur va trebui sa ma apuc de potcovit cai,sau de altceva.... Raporteaza abuz de limbaj
53 ani [inca] Batranel-Batranel, Uratel-Uratel, Prostutel ăhăăăăă !....
|
|
Fosta membra 9am.ro 7554 mesaje Membru din: 24/12/2012 |
Postat pe: 1 Ianuarie 2011, ora 12:49
Sandu....nu mai sunt trista.... acum ramane sa te inveselesc si pe tine....
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 68 mesaje Membru din: 22/12/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Ianuarie 2011, ora 12:35
Am crezut Carla ca ma vei urechia si pe mine,pt.că ti-am deformat versurile.Intentia insa a fost nobilă. Nu stiu cum ai putea sa mă inveselesti si pe mine...ah, da! Doar, redevenind tu insăti...vesela si sclipitoare! Raporteaza abuz de limbaj
53 ani [inca] Batranel-Batranel, Uratel-Uratel, Prostutel ăhăăăăă !....
|
|
Cornelia_leia 329 mesaje Membru din: 25/11/2008 Oras: Brasov |
Postat pe: 2 Ianuarie 2011, ora 20:50
Nu pot spune decat :e placut sa citesti si asa ceva pe topic
|
Fosta membra 9am.ro 489 mesaje Membru din: 4/05/2011 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 2 Iunie 2011, ora 11:48
De la: dasca777, la data 2009-01-02 16:50:47o poezie frumoasa,care ma caracterizeaza:D a propos... azi e ziua eroilor, in calendarul crestin sa le cinstim memoria !
|
Postat pe: 2 Iunie 2011, ora 22:05
O aripă de-a mea
Să-ți mângâi dorul, să-ți sărut cuvântul Să-ți fiu căldură iarna, vara vântul, Tiptil să mă strecor sub tâmplă, În gândul tău, să văd ce se întâmplă Să merg alături sau în umbra ta, Să nu știi când o aripă de-a mea Te va cuprinde dulce-ncetișor Când rătăcit vei fi și călător Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Iunie 2011, ora 21:49
Ochii tai
N-am stiut culoarea ochilor tai caci nu-i privisem cu ochii dar am simtit ca sunt negri ca noaptea ca sunt verzi ca frunza ca sunt albastri ca marea ca sunt caprui ca umbra si am aflat ca sub genele tale era un colt de rai. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 1701 mesaje Membru din: 17/02/2011 |
Postat pe: 11 Iunie 2011, ora 10:53
De la: Paramitasa, la data 2011-06-10 21:49:32Ochii tai
Raporteaza abuz de limbaj
Am gusturi simple. Mă mulțumesc cu ce-i mai bun. Oscar Wilde
|
|
Fosta membra 9am.ro 150 mesaje Membru din: 22/06/2010 |
Postat pe: 12 Iunie 2011, ora 07:14
De la: Emm_, la data 2011-06-11 10:53:47De la: Paramitasa, la data 2011-06-10 21:49:32Ochii tai ca sunt vineti de la un pumn bine plasat
|
Postat pe: 12 Iunie 2011, ora 11:36
De la: dasca7727, la data 2011-06-12 07:14:52De la: Emm_, la data 2011-06-11 10:53:47De la: Paramitasa, la data 2011-06-10 21:49:32Ochii tai la varianta asa chiar nu m-am gandit
|
Robitza_SeDaN 1 mesaj Membru din: 2/12/2011 |
Postat pe: 2 Decembrie 2011, ora 22:36
ba e asa
afarai frig si innorat in soba arde mama de lustrai tata spainzurat iar eu ma tai cu lama in frigider in pungi deun kil sta relaxat bunicu iar din bunica a ramas un deget si buricul un var deal meu sta in extaz cu 2 degete in priza cum picior pe aragaz si cu ochii pe dormiza iar tu copile drag stai linistit ca unchiu te gazeaza siapoi te impaiaza iar tu sotia mea draga taiata fiind in 2 iti sug inima cun pai si tio mananc cu oua Nu Am Scris Gramatical Ca Trebuie Sa Plec :D Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 4095 mesaje Membru din: 24/10/2011 |
Postat pe: 3 Decembrie 2011, ora 09:43
De la: Robitza_SeDaN, la data 2011-12-02 22:36:45ba e asa sigur n-ai gresit punguta cu prafuri?
|
yuhuu 1 mesaj Membru din: 6/12/2011 |
Postat pe: 6 Decembrie 2011, ora 11:41
naspa
|
DeMayo 229 mesaje Membru din: 3/08/2010 |
Postat pe: 15 Iunie 2012, ora 16:08
L'hiver sur la ulitza
A-nceput de ieri să cadă Câte-un rrom, pe urmă doi. Franța pusă e pe sfadă, Și ni-i dă pe toți grămadă, Înapoi. Nu e cușer, dar e bine Pentru Sarkozy, acum; Taberele-s toate scrum, Dar năvalnic vuiet vine De pe drum. Sunt țigani și balabuste, Vin la Otopeni țipând, Și se-mping și sar râzând, Și se-mpiedică de fuste, Vrând-nevrând. Cei mai mari, acum, din sfadă, Stau pe-ncăierare puși, Cei mai mici, de foame-aduși, Se scâncesc și stau grămadă Lângă uși. Colo-n colț, acum răsare Un țigan mai mărunțel, Chinuindu-se să care O sacoșă mult mai mare Decât el. Opt cercei cu dansul are, Cinci brățări și-un portofel, De la niște trecătoare, Pe sub turnul ăla mare, Zis Eiffel. Altul, zău, cu dânsul, n-are Nici bagaje, nici nimic, Doar un lanț, cu-o cruce mare, Care saltă în mișcare Pe buric. Trei țigănci cu burta mare Și cu rochii fistichii, Nu au loc ca să coboare, C-alăptează fiecare Doi copii. Un reporter vine-n grabă Să le ia un interviu Și se-nvârte în pustiu Până când răspunde-o babă, Cam târziu. Se-oțărăște rău bătrâna Către cel cu microfon, Și-l înjură francofon, Fi'ncă nu mai e româna De bonton. Zice: -"Merde, cam mare graba, N-am făcut nimica rău, Uite-aici, îți spune baba, Ne băgară pe degeaba La bulău. Și, degeaba ne-au dat banii Că, mai șmecheri suntem noi. Într-un an sau maxim doi, Ne întoarcem, toți țiganii Înapoi. Nu e mare socoteală Că acasă ne-ați trimis, Ne-adunăm la repezeală Și să vezi atunci ciordeală La Paris"! Raporteaza abuz de limbaj
Nu exista perfectiune, toti suntem atinsi de o oarecare nebunie, salbaticie, neputinta, monstruozitate.....dar cred ca diferenta o face modalitatea in care convietuim cu demonii
|
|
abubakrconstantin 2 mesaje Membru din: 2/02/2015 |
Postat pe: 17 Iunie 2012, ora 12:32
esti semeseriash gagiule....tineo tot asa
|
yuppy012322 7 mesaje Membru din: 1/05/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 17 Iunie 2012, ora 22:13
foarte frumos dar prea stintific priveste realitatea si nu trai din vise tot ca scri imi pare rau e esit din comun imi pare rau
|
Postat pe: 17 Iunie 2012, ora 22:23
nu are rima si e fara inteles multumesc
|
Postat pe: 17 Iunie 2012, ora 22:26
gindeste ca pot citi si copii de ai nostri esti prea dus cu capu rezumate la ceva frumos
|
Postat pe: 2 Iulie 2012, ora 17:13
Cu gandul la femei
Din prima zi cand m-am nascut Mi s-a intiparit ideea Ca o minune am vazut Si-a cea minune e.....femeia La nastere s-a intamplat Ca prima data in ochii mei Sa vad ca sunt aplaudat Bine-inteles......tot de femei Si doctorita mi-a zambit Probabil ca eram frumos Iar tatal meu s-a inrosit Cred ca era un pic gelos M-au luat in brate toti din sala Bine-inteles ,nu doar ai mei Cred ca de-atunci eu am o boala Mi-a ramas gandul......... la femei Pentru o vreme m-am schimbat Ca-in prima zi de gradinita In banca mea s-a asezat Nu o femeie.....o fetita Era mai mica decat mine Dar indrazneata foc fetita Ca nu i-a fost deloc rusine Cand i s-a ridicat rochita Si ca un gest colegial M-a sarutat direct pe gura Fiind un tip sentimental M-am inrosit peste masura Nici nu mai stiu cum am ajuns Pana acasa mi-am dat seama Ca daca imi doresc raspuns E bine sa o-ntreb pe mama Mi-a explicat ceva c-un lacat Cum toata viata-i cauti cheia Si-abia atunci ajungi la capat Cand in sfarsit,gasesti femeia Apoi la scoala cand m-au dat Am vrut si eu asa de tare Sa fiu odata sarutat De doamna mea invatatoare Eu cred ca si-a dorit si ea Sau poate dintr-o conjunctura A vrut sarutul sa imi dea Si m-a pupat direct pe gura Multe saruturi au urmat Si n-as dori acum sa-nchei Spun doar ca e adevarat Mi-e gandul numai......la femei!! Raporteaza abuz de limbaj
Nu exista perfectiune, toti suntem atinsi de o oarecare nebunie, salbaticie, neputinta, monstruozitate.....dar cred ca diferenta o face modalitatea in care convietuim cu demonii
|
|
9am_1126 44 mesaje Membru din: 15/12/2012 |
Postat pe: 10 Iulie 2012, ora 10:02
De la: DeMayo, la data 2012-07-02 17:13:25Cu gandul la femei
|
Postat pe: 16 Iulie 2012, ora 17:07
Hai sa ne intalnim in vise
Iti promit ca`ti dau zeci de petale, Lasa-ma doar sa fiu sensu vietii tale Nu`ti cer tot dar vreau sa stiu... Ca`n viata ta tot ce iubesti eu sa fiu Nu-ti cer mult,oricum dau tot ce cer, Ti-as da orice,tu esti motivu meu sa sper N`am mai spus de mult ca traiesc,iubesc Da tu ma faci s`o spun si s`o cred ... De asta`ti multumesc ! Visez in continuare la tot ce poate fi Vom fi doar noi doi,nimeni nu ne poate oprii. Si`ti promit ca totu` v-a fi bine Exact cum am visat,tu si eu peste tot... Eu voi fi alaturi de tine ! Lasa-ma sa-ti aduc tot ce vrei sa ai... Nu cer nimic in schimb sa-mi dai. Adorm cu perna`n brate si tu stii... In locul ei as vrea ca tu sa fii.. Acum...hai sa calcam pe cai neatinse... Hai sa ne`ntalnim in vise. sursa : online
|
|
Postat pe: 16 Iulie 2012, ora 17:14
Omul Adevarat
Este usor sa fii placut, Atunci cand viata este un paradis, Dar omul adevarat este acela Care zambeste inclusiv atunci cand are greutati. Caci testul inimii este necazul, Si orice om trebuie sa treaca prin el, Iar zambetul cel mai frumos intre toate Este zambetul care straluceste printre lacrimi. Este usor sa fii prudent Atunci cand nimic nu te ispiteste, Cand nici o voce a pacatului, Din interior sau din afara, Nu te atrage catre ratacire. Dar aceasta este doar o virtute negativa Pana cand nu este trecuta prin foc, Iar viata care merita sa fie onorata Este cea care rezista in fata dorintei. Caile batatorite astazi, Sunt cele ale cinicilor, ale oamenilor tristi si ale celor cazuti, Care nu au avut taria sa mearga pana la capat; Singurii care merita omagiul nostru Sunt cei a caror virtute a cucerit pasiunea Si a caror tristete este ascunsa de un zambet. Vai! Rareori intalnim asemenea oameni! Ella Wheeler Wilcox Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 16 Iulie 2012, ora 17:15
Piata
As vrea sa fac cumparaturi cu tine in piata Vietii, Sa cumparam impreuna secretele stelelor, Parfumul sufletelor; Vinul lumilor mai bune; Unul sau doua tablouri cu vise; Schitate de o mana nemuritoare; O mantie a caritatii pure ca zapada; Cateva carti din Biblioteca Inimii; Un poem sau un cantec alcatuit din aer; O cuvertura tesuta la razboiul de tesut al noptii; O nestemata din caseta Adevarului; O tapiserie tesuta din bataile inimii; Pasiuni si dulci regrete, O lampa cu lumina mereu vie a Iubirii! Cativa pantofi ai aventurii; Un pardesiu al admiratiei celeste; Si un psaltir cu rugaciuni umane. Iar la sfarsit, sa platim pentru toate acestea Cu nepretuita moneda a multumirii. Edwin Leibfreed Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 23 Octombrie 2013, ora 19:28
Un vis
Iubesc cum încă om pe lume N-a fost în stare să iubească. Iubita mea e sfântă, mare, Dar nu-i ființă pământească. Iubesc o zeie exilată Din cer, și-n veci o voi iubi: E libertatea. Dar, durere! În vis numai o pot zări. În versurile mele însă Mi-apare falnica iubită. Chiar astă-noapte-a fost cu mine Într-o grădină înflorită. Îngenunchind i-am spus iubirea-mi Și m-am plecat să rup o floare Ca să i-o dau o mică jertfă... Atunci - cu spada sclipitoare - La spate-mi apăru călăul, Și capul meu căzu trunchiat... În mâini chiar îmi căzu, și dânsei În loc de floare i l-am dat. poezie de Sandor Petofi Raporteaza abuz de limbaj
|
|
yuppy_11 9 mesaje Membru din: 21/01/2012 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Octombrie 2013, ora 00:28
Am căutat iubirea ca pe-o cetate sfântă
ca pe un cer de cântec în lumea de dureri. Am dat năvală-n lume spre tot ce ochiu-ncântă. Și-am întâlnit durerea. Dar cerul nicăieri. Am căutat iubirea ca patrie voioasă ca pe-un pământ edenic de pace troienit, să spun odată clipei: "Rămâi, ești prea frumoasă!" Și-am străbătut pământul, dar pace n-am găsit. Am căutat iubirea ca pe un cer al firii. Și-am vrut să-i ies în cale cu ramuri de finic, să sorb din cupa lumii nectarul fericirii. Și-am spart în țăndări cupa, căci n-am găsit nimic. Am căutat zadarnic. Dar într-o primăvară, am întâlnit în cale deodată un drumeț. Pe umerii Lui trudnici purta o grea povară, o sarcină de zdrențe și cioburi fără preț. Trecea pe-o cărăruie întâmpinând batjocuri, lăsând să-i rupă câinii din haină câte-un fald. Urca pe colți de stâncă. Și-n urma Lui, pe-alocuri, vedeai pe piatra rece sclipiri de sânge cald. Și totuși în privire avea un cer de taină cum n-am văzut în lume în ochii nimănui. Și-am vrut să-I smulg povara. Dar am căzut cu spaimă, căci mult prea grea era povara Lui. M-am ridicat degrabă și L-am ajuns din urmă să aflu ce comoară în sarcină a strâns. Dar am simțit că viața-I ca de-un prăpăd se curmă, când m-a privit prin zdrențe cutremurat de plâns. Căci se vedea-n comoară un clocot ca de cloacă, un clocotit de drojdii, un spumeg de scursuri. Tot ce-i murdar și putred în lumea asta-ntreagă vuia strivind grumazul sărmanei Lui făpturi. - Dar unde duci, străine, povara Ta ciudată, povară de osândă sub care-atât Te-apleci? am întrebat drumețul. Și El mi-a spus în șoaptă: - Spre apele uitării, ca s-o arunc pe veci... - Dar tu, vorbi străinul, urcând încet privirea, dar tu pe cine cauți înnourat și crunt? - Eu... am șoptit în silă, eu... căutam iubirea... - Iubirea? ... fu răspunsul străinului. Eu sunt... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 13:25
Și mai vorbesc...
Și mai vorbesc cu tine uneori Printre șoaptele ascunse-n gânduri Dar cred că vorba mea adeseori E doar risipă așezată-n rânduri. Și chiar nu știu de ce mai ostenesc Ca să aduc din neființă clipa Căci din cascada sufletului șiroiesc Doar amăgiri ce și-au pierdut aripa. Mai deschid cutia cu amintiri Și privesc cum stau înlăcrimate Perechi de suflete răpuse din priviri Ce-au fost în depărtări încătușate. Însă credința n-am să irosesc Chiar de-o fi îngropată într-o stâncă Și ori de câte ori am să clipesc Eu voi săpa în piatra cea adâncă. Și mai vorbesc cu tine uneori Fără ca tu să mai gândești la mine Iar ochii umezi, veșnic sclipitori Urzind un vis, vor mângâia suspine. Madalina Elena Barbu Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 13 Noiembrie 2013, ora 13:26
"Ce ochi ciudați am. Văd și înăuntru și în afara mea.
Ochii de carne văd în afară, ochii de vis văd înăuntru. Si totuși ... altcineva ... tot din mine... vede și ochii de carne și pe cei de vis..." Oana Pellea Raporteaza abuz de limbaj
|
|
9am_20165 3 mesaje Membru din: 3/05/2018 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Mai 2018, ora 10:04
Eu am scris-o... cum te gÄsesc? se pare cÄ demult nu ai mai intrat pe aici.. a Èi trecut ceva vreme de la postare )
Am gÄsit ĂźntĂąmplator abia acum poezia aici Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am_20165 3 mesaje Membru din: 3/05/2018 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 3 Mai 2018, ora 10:06
.
|
|
|