back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Satyagraha

Pagini: << 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >> Sari la pagina:

Polixenia

2831 mesaje
Oras: Resita

Postat pe: 23 Februarie 2013, ora 11:30

Când mori, simți că a avut loc o schimbare subtilă, însă totul arată aproximativ la fel.

Polixenia

2831 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2013, ora 11:47

Tu, zeu frumos...

Tu, zeu frumos, te-ai rupt din vesnicie,
Sa faci cu ea a vietii legamant,
In lut ai pus izvorul cel mai sfant,
Traind ca om, ai ars ca o faclie.

Ai pus lumini astrale in cuvant
Si in iubire suferinta vie,
Doar visului pecetea de vecie,
Legand astfel si cerul de pamant.

De trecem prin padurea de argint,
Sau ne oprim in codrii de arama,
Simtim ca frunzele lor nu ne mint,
Cand gandului fugar ii cer o vama.
Fiinta ta cuprinde-ntreaga fire
Si vin ecouri din nemarginire.

de A.C.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

258 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2013, ora 12:02

De la: 9am_1609, la data 2013-02-23 02:25:21

Bobîrnacul

Nimeni nu poate să-și dea seama
Ce efect poate avea acest
Bobîrnac,
Nimeni nici măcar dumnezeu nu poate
Să-și dea seama,
Care a renunțat de mult la forțele obscure,
El lucrînd cu forțele supranaturale
Și cu puterile înzecite.

Să zicem că împing scama asta
Dîndu-i un bobîrnac la moacă.
Ea se prăbușește și se izbește de talpa de înger
Care tocmai trece prin aer
Îngerul răstoarnă un avion
Și căderea lui trage cerul
Ca pe o prelată.

Ecoul se amplifică, se amplifică
Stelele încep să țipe
Simțind cerul frigîndu-le de sub tălpi
Și totul se amplifică
Și totul se ridică la pătrat
La cel mai mare pătrat posibil -
Sub ochii noștri.

Stau și eu așadar și desăvîrșesc
Mici acțiuni, după puterile mele
Fac bobîrnace - ca s-o spun pe șleau -
Bobîrnace pentru zilele negre de repaus
Pentru zilele negre de moarte
Cînd nu se va mai mișca nimic
Și orice putere colosală va fi de prisos
Și doar un bobîrnac venit din urmă
Mai poate declanșa fericit
Mașinăria

Bărboși mereu

Lăsăm barba să ne acopere
Cu înțelepciunea ei
Și trecem gravi pe stradă,
Părând într-adevăr înțelepți
De la noi și până la toate
Lucrurile.

Dar, de sub iarba care ne ascunde,
Noi știm
Că cele mai multe noduri
În care ne-am frânt dinții și mintea
Au rămas nedezlegate...

Ci numai barba noastră virilă
Nu-și pierde speranța.
Ea crește până la pământ,
Acolo, ca vița-de-vie, se prinde
Și se întoarce din nou în sus,
Pe copiii noștri,
Într-o încăpățânare istorică.

Marin Sorescu

Fosta membra 9am.ro

258 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2013, ora 12:06

De la: 9am_1535, la data 2013-02-22 23:32:08...pe acest forum, exista un user 9am care raspunde tuturor mesajelor ce nu-i sunt adresate.

intrebare:

.acest user 9am, poate raspunde mesajelor proprii?

Alergătorul

Un câmp pustiu,
Bătătorit ca un drum,
Și din când în când
Câte o carte.

La distanțe foarte mari,
Vreo carte fundamentală,
Tare ca piatra.

Vine unul, gâfâind de mușchi,
Sănătos ca un zeu nou,
Și scuipă pe ea,
Pe fiecare la rând.
Calcă peste ele dumnezeiește.

A obosit, a mers destul,
Câmpul se întinde înainte pustiu,
Bătătorit ca un drum.
Alergătorul cade jos, moare,
Devine carte fundamentală, ultimul cuvânt,
Semn peste care nu se mai poate trece.

Marin Sorescu

Polixenia

2831 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2013, ora 13:04

Eminescu si teiul

M-am despartit de tine, tu, prieten bun, statornic?
Nu-i asta adevarul, de tine niciodata
Nu ma va rupe vremea si floarea ta bogata
Va fi iubirii mele al infloririi ornic.

Cum sa ma rup de tine, izvor de inspiratii,
Cand ale mele vise in cercuri sunt sapate,
Renasc cu seva noua, trec iarasi intrupate
Din inima in inimi si-n necuprinse spatii.

Cum sa ma rup de tine, tu nu stii ca destinul
Ne dete-n schimbul clipei ca dar eternitatea
Si trecem ca un cantec prin secolii in zbor?
Tu stii ca nopti de-a randul, doar tu mi-ai fost alinul,
Cand peste-a mele doruri pandea singuratatea.
Cu raza-mi de Luceafar in visul tau cobor...

de A.C.

Fosta membra 9am.ro

258 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2013, ora 13:47

De la: Polixenia, la data 2013-02-23 11:30:29Când mori, simți că a avut loc o schimbare subtilă, însă totul arată aproximativ la fel.

...cand mori, se distrge suportul pe care s-a structurat, hiper-complex, informatia, frazele se descompun si ele in cuvinte de neinteles, apoi cuvintele se descompun in litere, iar litere in quante entanglate, quantele in fluctuanta lor zbatere entanglata, se descompun pierzandu-si pana si indeterminatul nelocat ratacitor pentru o periada intr-un spatiu-timp etern si in final , virtualul nepereche dispare-n vesnicie.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2013, ora 16:49

si pfff, dispare tot-tot -tot ?
imi pare rau , dar nu cred : informatia ramine ! totul in universul esta e informatie ...

Polixenia

2831 mesaje

Postat pe: 23 Februarie 2013, ora 21:11

De la: 9am_1535, la data 2013-02-23 13:47:28
De la: Polixenia, la data 2013-02-23 11:30:29Când mori, simți că a avut loc o schimbare subtilă, însă totul arată aproximativ la fel.

...cand mori, se distrge suportul pe care s-a structurat, hiper-complex, informatia, frazele se descompun si ele in cuvinte de neinteles, apoi cuvintele se descompun in litere, iar litere in quante entanglate, quantele in fluctuanta lor zbatere entanglata, se descompun pierzandu-si pana si indeterminatul nelocat ratacitor pentru o periada intr-un spatiu-timp etern si in final , virtualul nepereche dispare-n vesnicie.

Eu cred ca universul nostru nu este primul univers aparut din nimicul cuantic. Este un univers care a preluat niste informatii din universurile care au existat si care au evoluat in timp sau in lipsa timpului. Poate si o parte din constiinta fiecaruia este inmagazinata undeva si candva cineva dintr-un alt timp sau poate un alt univers va avea curiozitatea sa faca o banca de date cu ale noastre constiinte. Si atunci vom cred ca am ajuns in sertarele unui rai ipotetic. Poate ca e mai bine sa disparem in vesnicia care a fost sau care o sa fie. Acum noi am spart o fereastra a acestei vesnicii traind o clipa pentru a ne bucura sa stim ca exista. Exista vesnicia dar nu este pentru noi. Se pregateste pentru cineva sau ceva din viitor.

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 23 Februarie 2013, ora 21:23

De la: Polixenia, la data 2013-02-23 21:11:42

Eu cred ca universul nostru nu este primul univers aparut din nimicul cuantic. Este un univers care a preluat niste informatii din universurile care au existat si care au evoluat in timp sau in lipsa timpului. Poate si o parte din constiinta fiecaruia este inmagazinata undeva si candva cineva dintr-un alt timp sau poate un alt univers va avea curiozitatea sa faca o banca de date cu ale noastre constiinte. Si atunci vom cred ca am ajuns in sertarele unui rai ipotetic. Poate ca e mai bine sa disparem in vesnicia care a fost sau care o sa fie. Acum noi am spart o fereastra a acestei vesnicii traind o clipa pentru a ne bucura sa stim ca exista. Exista vesnicia dar nu este pentru noi. Se pregateste pentru cineva sau ceva din viitor.

Daca se distruge tot din ce am fost noi, aici pe pamant, atunci totusi ce continua sa comunice cu cei ce au ramas pe pamant dupa disparitia noastra?
Mai explicit, ne moare o persoana draga. Si totusi, dupa moartea sa, continua sa comunice cu noi. Cum explicati? Ce comunica cu noi? Amintirea sa si ceea ce am trait cu si fata de ea ne determina creierul sa developeze? Creierul da nastere scenariilor cera ar fi putut fi in continuare?

''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 09:28

poiii, eu cred ca ce traim Noi acum, e din viitorul trecutelor civilizatii ce s-au perindat pe Pamintul asta , iar ideea bancii de date exista de mii de ani si se cheama Acasha, conf. vechilor filosofii indiene si v-am mai spus despre asta, iar dr. Yung vorbeste despre Inconstientul Colectiv !

Fosta membra 9am.ro

258 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 15:02

....imagineaza-ti o rola de film celuloidica pe care sunt impregnate fotograme, acea rola este spatiu-timp fundamental(inseparabile infinite si eterne)
acum , imagineaza-ti !...iti observi prezenta intr-una din acele fotograme, acea fotograma este cadrul tau de referinta spatiu-timp existential.

...stim,conf. legilor fizicii actuale ca universul se extinde accelerat si-n fiecare cadru statiu-timp referential timpul curge cu o viteza diferita decat in cadrul tau existentialo-referential TRs+TRG Einstein (dovedit teoretic-obsevational-empiric ) presupunand faptul ca pelicula fotografica ar fi elestica, te invit s-o extinzi, la un moment dat fotograma in care te afli este distrusa se dezintegreaza datorita extinderii,sa presupunem.
... ptr. ca fotograma ta inseamna spatiu timp referential iar tu, esti "calare" pre sageata timpului tau existential, tu dispari, mori, te dezintegrezi total odata cu suportul fotografic purtator de informatie, a carei reprezentare ai fost, si odata cu dezintegrarea ta atat componentele structiral-energetice pe care le-ai inglobat isi epuizeaza energia colapsand, apoi dezintegrandu-se in particule fundamentale, ele la randul lorr, continua sa se dezintegreze fiecare in parte intr-un oarecare timp dat.
.... catre ce se extinde universul ? catre vesnicie, unde se vor indrepta energiile pe care le-ai inglobat in hipercomplexele energii existentiale? spre o dezintegrare totala in cardul spatiu-timp etern si infnit al universului,dovada? legile conservarii energiei, l.termodinamica, etc. nu poate fi distrusa si nici adaugata in univers,
..poti sa discerni, sa "vezi" diferenat dintre etern si vesnicie? dar dintre fundamentalul spatiu-timp univesal si vidul quantic absolut ? exista vreo forontiera intre aceste doua notiuni, ti-o piti imagina, cel putin pur teoretic ?

...in momentul in care crezi, nu ai nevoie de argumentatii rationale, ele, logica si ratiunea, sunt necesare numai in cazul in care doresti sa dobandesti sau sa ai convingeri.

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 17:08

e o teorie bazata pe o observatie si e dreptul tau sa CREZI in ea, tot asa cum este dreptul meu sa Cred ca , desi corpul meu fizic se va dezintegra o data cu terminarea timpului alocat secventei mele, nimic nu se pierde ,ci se reconfigureaza !
iar teoria la care subscrii tu , are si varianta ca la un moment dat acest Univers se va contracta pina la Punctul ala ce determina un nou Big- bang !

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 17:23

De la: gabigabi2, la data 2013-02-24 17:08:46 e o teorie bazata pe o observatie si e dreptul tau sa CREZI in ea, tot asa cum este dreptul meu sa Cred ca , desi corpul meu fizic se va dezintegra o data cu terminarea timpului alocat secventei mele, nimic nu se pierde ,ci se reconfigureaza !
iar teoria la care subscrii tu , are si varianta ca la un moment dat acest Univers se va contracta pina la Punctul ala ce determina un nou Big- bang !

Matricea energetica exista si inainte si dupa....
O parte din ea este neschimbata.
Ce luam cu noi sint informatiile. Ce lasam, posibil energia vitala. Nu si obligatoriu.
E destul de greu de inteles, ca se pupa 2 lumi, in fiintele vii. Energia biostructurata si asa zisa materie moarta.
La distrugere, ambele lumi se separa din nou, si isi iau ce e al lor.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 17:30

asa cred si eu si fiecare Adera la teoria pe care o simte mai aproape de Sufletul sau !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 17:31

Inca nu se stie daca un univers se termina in expansiune continua, sau sint oscilatii, deci reincepe contractia.
Cred ca mai degraba se continua expansiunea. Si din acel univers mort, apar alte bigudiuri.
Periodic se reface permanentul, n-asa.
Un univers ce moare, si se extinde la infinit trage si spatiul dupa el. Acel spatiu la rindul lui atrage aparitia bigbangurilor noi, precum o coca care cind e trasa se crapa, si apar gauri in ea. In acele gauri isi fac aparitia nu stiu cum sa spun....conditiile aparitiiei unor noi bigbanguri, din megaunivers.

Asta o spun fiindca au fost acuzatii ca si distrug nu stiu ce topice.
Contributia mea la acest topic nici nu ar trebui sa existe la cite minciuni se spun la adresa mea.

Ceea ce se vede in aceasta lume, se poate extrapola cu oarecare aproximatie si la niste fenomene ce nu se pot vedea practic niciodata, din cauza timpului scurs intre fenomene.

Se spune ca un univers dureaza in medie, 3600 miliarde de ani. Din orient e informatia. Bineintele nu e de la oameni. Posibil de la alte civilizatii.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

258 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 18:08

Simetrie

Mergeam așa,
Când deodată în fața mea,
S-au desfăcut doua drumuri :
Unul la dreapta,
Și altul la stânga,
După toate regulile simetriei.

Am stat,
Am făcut ochii mici,
Mi-am țuguiat buzele,
Am tușit,
Și-am luat-o pe cel din dreapta
(Exact cel care nu trebuia,
După cum s-a dovedit după aceea).

Am mers pe el cum am mers,
De prisos să mai dau amănunte.
Și după aceea în fața mea s-au căscat două
Prăpăstii :
Una la dreapta
Alta la stanga.
M-am aruncat în cea din stânga,
Fără măcar să clipesc, fără măcar să-mi fac vânt,
Grămada cu mine în cea din stânga,
Care, vai, nu era cea căptușită cu puf!
Târâș, m-am urnit mai departe.
M-am târât ce m-am târât,
Și deodată în fața mea
S-au deschis larg două drumuri.
"V-arăt eu vouă !" - mi-am zis -
Și-am apucat-o tot pe cel din stânga,
În vrăjmășie.
Greșit, foarte greșit, cel din dreapta era
Adevăratul, adevăratul, marele drum, cică.
Și la prima răscruce
M-am dăruit cu toata ființa
Celui din dreapta. Tot așa,
Celălalt trebuia acum, celălalt...
Acum merindea îmi e pe sfârșite,
Toiagul din mână mi-a-mbătrânit,
Nu mai dau din el muguri,
Să stau la umbra lor
Când m-apucă disperarea.
Ciolanele mi s-au tocit de pietre,
Scârțâie și mârâie împotrivă-mi,
C-am ținut-o tot într-o greșeala...

Și iată în fața mea iar se cască
Două ceruri :
Unul în dreapta.
Altul la stânga.

Marin Sorescu

gabigabi2

33366 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 18:22

si cine poate spune ce ar fi fost de'o lua la-nceput pe drumul din stinga ?
ar fi fost alte incercari si era cascada si nu prapastie si poate nu stii sa-nnoti si, tot asa ....cine poate spune care-i Adevaratul drum ? dar Intrebarea care se pune este : UNDE vrei sa ajungi ?

sunt_al_naibii

3127 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 18:31

De la: gabigabi2, la data 2013-02-24 17:30:46asa cred si eu si fiecare Adera la teoria pe care o simte mai aproape de Sufletul sau !

youtu.be/ehCNDzhnTjU

Numai persoanele care se smulg din atracția sferelor mistico-religioase sălbatice pot ajunge la inspiratia, ocrotirea și ajutorul Adevăratului Dumnezeu--------"Dragostea infinită este singurul ADEVĂR ... orice altceva este o iluzie." - David Icke-----http://youtu.be/s8P7Eitg9cs-------chiar daca un om este ingenuncheat ...dar inca mai are spiritul si constiinta treze...acel om este liber....
Fosta membra 9am.ro

258 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 18:40

Dedublare

Noaptea cineva umbla cu hainele mele
Si mi le poarta.
Dimineata observ pe pantofi noroi proaspat,
Cine-o fi semanand la umblet cu mine?

De la o vreme a inceput
Sa-mi imbrace si gandurile,
Cand ma trezesc nu le mai gasesc niciodata
Unde le-am pus.

Sunt uzate,obosite,cu cearcane
In jurul ochilor.
Se cunoaste ca cineva a gandit cu ele
Toata noaptea.

Cine s-o fi potrivind la suflet
Cu mine?!

Marin Sorescu
...n-asa, flo?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 18:42

Bulicica ne dai si noua un exemplu de suflet ajuns in rai si unul ajuns in iad?
-In rai...cind stai la o coada la un ghiseu...si tot stai....si tot stai....si casti si dormi pe tine.
-Si in iad?
-Pai cind ajungi la ghiseu si ti se spune ca ai gresit ghiseul. asta dupa o juma de zi de stat in....rai, la coada.

sunt_al_naibii

3127 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 18:43

De la: gabigabi2, la data 2013-02-24 18:22:15si cine poate spune ce ar fi fost de'o lua la-nceput pe drumul din stinga ?
ar fi fost alte incercari si era cascada si nu prapastie si poate nu stii sa-nnoti si, tot asa ....cine poate spune care-i Adevaratul drum ? dar Intrebarea care se pune este : UNDE vrei sa ajungi ?

youtu.be/U59KpSCh0m8

Numai persoanele care se smulg din atracția sferelor mistico-religioase sălbatice pot ajunge la inspiratia, ocrotirea și ajutorul Adevăratului Dumnezeu--------"Dragostea infinită este singurul ADEVĂR ... orice altceva este o iluzie." - David Icke-----http://youtu.be/s8P7Eitg9cs-------chiar daca un om este ingenuncheat ...dar inca mai are spiritul si constiinta treze...acel om este liber....
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 18:44

De la: gabigabi2, la data 2013-02-24 18:22:15si cine poate spune ce ar fi fost de'o lua la-nceput pe drumul din stinga ?

Se spune ca trebuie sa mergi si sa tot mergi, ca daca te oprestiii nu bine. Incepi sa-ti pui muuuulte probleme.

sunt_al_naibii

3127 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 18:47

De la: nastasemihail, la data 2013-02-24 18:42:24Bulicica ne dai si noua un exemplu de suflet ajuns in rai si unul ajuns in iad?
-In rai...cind stai la o coada la un ghiseu...si tot stai....si tot stai....si casti si dormi pe tine.
-Si in iad?
-Pai cind ajungi la ghiseu si ti se spune ca ai gresit ghiseul. asta dupa o juma de zi de stat in....rai, la coada.

youtu.be/4ccZ5VNakCU

Fosta membra 9am.ro

258 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 18:48

Fosta membra 9am.ro

258 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 18:49

Universul, este etern!?
...................or, vesnic!?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 18:54

De la: nastasemihail, la data 2013-02-24 18:42:24Bulicica ne dai si noua un exemplu de suflet ajuns in rai si unul ajuns in iad?
-Si in iad?

Fosta membra 9am.ro

258 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 18:57

De la: 9am_1535, la data 2013-02-24 18:49:19Universul, este etern!?

trollii nu raspund la-ntrebari,
spamerii delireaza.
...si cei din vid-urile lui flo,sunt exponentii celor nominalizati anterior sau reprezentantii celor 87% auto-declarati si recenzati, crestini?

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 19:10

De la: 9am_1535, la data 2013-02-24 18:57:56
De la: 9am_1535, la data 2013-02-24 18:49:19Universul, este etern!?

trollii nu raspund la-ntrebari,
spamerii delireaza.
...si cei din vid-urile lui flo,sunt exponentii celor nominalizati anterior sau reprezentantii celor 87% auto-declarati si recenzati, crestini?

Universul este continuu, nepieritor.

''Dacă ar trebui să scriu o carte de morală, primele 99 de pagini le-aș lăsa goale și pe a o suta aș scrie: "Există o singură datorie. Aceea de a iubi"". Albert Camus ''CONSTIINTA este marturia si dovada prezentei incontestabile a lui DUMNEZEU in OM ! '' Musetel deea ''Si tu diffères de moi, mon frère, loin de me léser, tu m'enrichis.'' Antoine de Saint Exupéry
Fosta membra 9am.ro

258 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 19:28

Boala râsului

S-a născut dintr-un hohot de râs.

Când părinții au trebuit să îi arate lumea
El a început să râdă în fața fiecărui lucru,
Până la soare.
Și a fiecărui cuvânt,
Până la infinit.

La șapte ani încă nu se oprise din râs
Și doctorii l-au trimis la școală.
Profesorii i-au arătat cartea de fizică
Dar el râdea ținându-se cu mâinile de burtă.
La istorie ajunsese cu mâinile la genunchi.
La geografie, la tălpi.

Atunci doctorii i-au recomandat trei femei
Demne de acest nume,
De care să se-ndrăgostească,
Dragostea intrând în profilaxia liniștii.
Cum să vă spun?
Pe prima a iubit-o-n hohote,
Pe a doua a zâmbit-o,
Cu a treia s-a-necat de râs.

Atunci doctorii i-au prescris moartea,
S-o ia o dată în viață
Și după aceea câte o linguriță
Din trei în trei veșnicii.

Dar și în mormânt
El tot mai continuă, și azi, să râdă.

Până acum a fost mutat în vreo
Șapte cimitire
La cererile repetate
Ale răposaților.

Marin Sorescu

Musetel

9787 mesaje
Postat pe: 24 Februarie 2013, ora 19:40

„De fiecare dată când râzi, îți prelungești viața cu câteva zile” (Curzio Malaparte)

Pagini: << 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Satyagraha
Mergi la: