Info
x
Biserica ortodoxa romana - un parazit al societatii romanesti
|
Fosta membra 9am.ro 10086 mesaje Membru din: 11/06/2010 |
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 10:21
Religia-cea mai veche excrocherie
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 10:40
Ca preot ortodox trebuie sa fi nesimtit, derbedeu , delator, hot si deosebit de lacom, sa jecmanesti enoriasii si sa cotizezi permanent la sefii ierarhic superiori.
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 10:46
De la: _KARPOV, la data 2011-05-17 10:21:23 Manusa ti-a venit deschiderea acestui topic, ptr. a-ti da drumul la umori ! da-i inainte Karpoave ca oricum NU AJUNGE LA TINE NIMIC din ceea ce ti se spune ! mintea ti-a fost spalata din frageda pruncie si a fost scris acolo ce-au vrut parintii tai ! sunt convinsa ca ei au crezut ca fac bine ceea ce fac dar, fara sa-si dea seama , au incalcat cel mai mare drept al unui om : sa gindeasca cu propriul lui cap si sa-si aleaga singur drumul ! ei ti-au furat acest drept ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 10:50
Construc�ia de clopotni�e, �mprejmuirea cu garduri a unor cimitire, repararea acoperi�urilor de biserici �i construc�ia de s�li de mese multifunc�ionale pentru l�ca�uri de cult au constituit subiectul a circa 2.400 de amendamente din totalul celor 13.500 depuse de parlamentari la proiectul Legii bugetului de stat pe 2011. Ceea ce �nseamn� c� aproape unul din cinci amendamente se refer� la biserici. Multa prostie exista si in parlament. De ce iti mai faci biserica daca nu poti sa o intretii cu banii enoriasilor ?Ateismul meu de ce nu este sustinut cu bani de la buget ?
|
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 11:08
De la: gabigabi, la data 2011-05-17 10:46:30De la: _KARPOV, la data 2011-05-17 10:21:23 Bei ,parintii mei nu au nicio vina ! Ei mi-au "povestit" despre religie atunci cand am mers la scoala , prezentandu-mi "ambele variante" ....Nu mai era nevoie sa-mi spuna despre biblie .....deja citisem o parte din ea ( eu stiu sa citesc si sa scriu de la 4 ani-am invatat pe calculator)....am privit-o ca pe o carte de povesti . Nu am "simtit" ca e ceva aparte ! Poate am fost influentat si de emisiunile de pe programele de popularizare a stiintei....eu le urmaresc de pe vremea cand nu eram la scoala-imi place sa urmaresc tot ce este in limba engleza-asta ajutandu-ma sa o vorbesc fluent...Vina nu este a altora...este a bisericii ...nu poti lamuri in prezent pe cineva, ca exista un mesia sau un bau-bau , folosindu-te de o carte scrisa acum cateva mii de ani. Trebuia reactualizata...daca prelatii nu sunt in stare ....nu e vina mea ...sau a parintilor mei . Eu cred ca un dumnezeu , nu s-ar supara daca am inlatura tampeniile cu privire la istoria evreilor , din biblie.....Numai niste excroci ca cei din gasca prelatilor ,mai pot crede ca inca mai conteaza misticismul religios. Daca ei nu "mai au " legatura asigurata cu cel de sus , nu vad de ce eu ar trebui sa cred orbeste , fara sa-mi pun intrebari .Ei ar avea obligatia sa-si adapteze "lucrarea" la conditiile existente in prezent...Nu poti avea pretentia la nesfarsit ca omenirea sa ramana la un nivel de gandire primitiv , neschimbat de 2000 de ani....daca e sa ne referim doar la crestinism. E nevoie de adaptare , la noile cerinte...Daca nu poti sa faci asta , atunci mie unuia imi dai de gandit...Ma faci sa cred ca totul e o mistificare ...ca e vorba doar de o excrocherie ....ca atatea altele ( Horus,Mithra,Zeus,Marduk)
|
|
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 11:24
"Biserica Ortodox� Rom�n�, care �ntrune�te adeziunea a peste 80% din popula�ia ��rii, conform recens�m�ntului din 2002, are urm�toarele a�ez�minte: 14.574 loca�uri de cult: 63 catedrale , 10.580 biserici parohiale, 2.072 biserici filiale, 433 biserici de m�n�stiri, 208 biserici de cimitir, 12 biserici funda�ionale, 48 biserici izolate, 298 capele parohiale, 171 capele de cimitir, 74 paraclise parohiale, 182 paraclise de m�n�stiri, 403 biserici �i capele �n institu�iile bugetare (89- �n armat� �i Ministerul Administra�iei �i Internelor, 37- �n penitenciare, 166- �n spitale, 50- �n unit��i de �nv���m�nt �i 61-�n a�ez�minte de ocrotire social�)." Nu uitati ca pe langa bisericile ortodoxe mai exista si alte biserici ale altor culte: "Potrivit site-ul oficial al Secretariatului de Stat pentru Culte, institu�ia prin care se deruleaz� toate fondurile bugetare alocate bisericilor, �n Rom�nia sunt: * 265 de l�ca�uri de cult �i 111 spa�ii �nchiriate unde se oficiaz� serviciile religioase pentru Martorii lui Iehova; * 124 temple, sinagogi �i case de rug�ciune pentru Cultul Mozaic; * 77 de geamii �i mesgiduri pentru Cultul Musulman; * circa 220 de biserici evanghelice; 678 de adun�ri (biserici) ale Bisericii Cre�tine dup� Evanghelie; * 1.185 de biserici adventiste de ziua a 7-a; * 1.343 de biserici �i 7879 filii penticostale; * 1800 biserici baptiste; * 16 biserici armene; * 143 de biserici protestante unitariene; * 45 de biserici evanghelice luterane; * 265 de biserici evanghelice C.A.; * 506 parohii �i 96 filii ale Bisericii Reformate; 1000 de biserici �i capele romano-catolice; * 763 de parohii ale Bisericii Romane unite cu Roma, plus alte 280 de biserici �n construc�ie." Iata dimensiunile aberatiei in care populatia este prostita de niste sarlatani care incaseaza bani fara sa poata dovedi ca o fac pentru intermedieri cu Dumnezeu .... in schimb se poate usor dovedi ca banii intra in buzunarele clericilor ...dar acest tip de sarlatanie nu intereseaza pe nimeni ...fiscul doarme...procuratura si politia ,idem....La fel si cu prostitutia....sunt mii de anunturi si nimeni nu ia nicio masura....Stim noi de ce....au si bugetarii nevoie de un pic de "relaxare"
|
|
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 11:27
Biserica este sustinuta financiar de catre prosti(politicieni) iar in spitale mori cu zile din lipsa de medicamente si aparatura corespunzatoare! La Maternitatea .......pacientele primesc inainte de operatie o lista de cumparaturi: seringi, analgezice si alte dispozitive medicale, fara de care doctorii nu le pot trata. Unitatea sanitara a primit fonduri numai pentru salariile angajatilor. Bolnavii sunt pe cont propriu. Daca n-au bani, nici n-au curaj sa vina la consult. Cum medicamentele s-au terminat de mult, chirurgii si anestezistii sunt nevoiti sa recurga la diverse artificii(spaga) ca sa poata opera.
|
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 11:32
La Cajvana exist� o biseric� acoperit� cu aur, unic� �n �ar�. Tabla cu care este acoperit l�ca�ul de cult, ce poart� hramul �Sf. Arhangheli Mihail �i Gavril�, este adus� de la Kiev �i este montat� de �me�teri t�blari� ucraineni. Tabla este din inox, �bombardat� cu particule de aur�. 1.000 de mp urmeaz� s� fie acoperi�i cu 500 de foi de tabl� aurit�. Mai bine de jum�tate din lucrare este deja finalizat�. Nu numai acoperi�ul este acoperit cu aur, dar �i crucile de pe turlele bisericii sunt din tabl� aurit�, executate pe comand� �i aduse tot de la Kiev. �Tabla de aur�, dar �i manopera lucr�rii de la Biserica �Sf. Mihail �i Gavril� au costat dou� miliarde �i jum�tate de lei vechi, la care se adaug� cele �apte cruci �de aur�, pentru care s-au virat peste 15.000 de dolari. �n aceast� biseric� se afl� �i 6 policandre din por�elan, unice �n Moldova, care au costat circa 280 de milioane de lei vechi. Cel mai mare policandru are 270 de kilograme �i peste 100 de becuri. Se pare ca fara biserica aurita nu-i primeste dumnezeu pe prosti in gradina lui...
|
|
|
|
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 11:38
Viitorul (sexual ) al copiilor si nepotilor vostri si a nepotilor nepotilor vostri este asigurat..... �n STATELE UNITE, Biserica a fost nevoit� s� pl�teasc� milioane de dolari desp�gubire victimelor pentru a evita urm�ririle judiciare. Cardinalul Bernard Law, acuzat c� a protejat preo�ii pedofili, a fost constr�ns s� demisioneze de la Arhiepiscopia Bostonului �n 2002. �n 2004, o anchet� penal� a stabilit la 4.400 num�rul preo�ilor pedofili din Statele Unite �ntre 1950 �i 2002 �i la 11.000 cel al copiilor abuza�i. �n CANADA , Biserica Catolic�, alte biserici precum �i Guvernul canadian au fost nevo�i s� pl�teasc� un miliard de dolari canadieni (706 milioane de euro) desp�gubiri �n 2002. �n AUSTRALIA, agresiunile sexuale s-au produs �n anii '70 �i la �nceputul anilor '80, �n special �mpotriva elevilor din pensionul catolic St. Stanislas din Bathurst (la vest de Sydney). �n IRLANDA , oficialii din Arhiepiscopia Dublinului au acoperit abuzurile sexuale comise de preo�i asupra a sute de copii timp de mai multe decenii. �n total ar fi fost 14.500 de victime. Patru episcopi �i-au propus demisia. �n MEXIC, fondatorul Legionarilor lui Christos, p�rintele Marcial Marciel, a fost nevoit s� renun�e la toate func�iile de�inute �n 2006, pentru fapte de pedofilie. �n AUSTRIA, arhiepiscopul Vienei, cardinalul Hans Hermann Gro�r, a demisionat �n 1995, apoi arhiepiscopul de Poznan (POLONIA), monsenoirul Juliusz Paetz, a f�cut acela�i lucru �n 2002, dup� ce au fost acuza�i de h�r�uire sexual�. Trei preo�i ai unei m�n�stiri din nordul Austriei au fost revoca�i pentru acte de pedofilie comise asupra elevilor �n anii '80. Potrivit cotidianului Der Standard, abuzuri sexuale au avut loc �n corul Micilor c�nt�re�i din Viena. �n GERMANIA, Biserica Catolic� face obiectul unei serii de acuza�ii de abuzuri �n �coli �i internate �n anii '70 �i '80, ceea ce a provocat nemul�umirea Guvernului. Vineri, Parchetul din Paderborn (vest) a anun�at lansarea unei proceduri de anchet� �mpotriva unui fost director al internatului catolic pentru b�ie�i, Collegium Aloysianum, din Werl (vest). Clericul, �n v�rst� de 81 de ani, este suspectat de abuzuri sexuale �mpotriva unui fost elev �n 1980. Abuzuri sexuale �mpotriva copiilor au fost denun�ate �n 19 dintre cele 27 de dioceze catolice germane. Printre dezv�luirile recente figureaz� abuzuri �mpotriva membrilor corului din Ratisbonne, condus din 1964 p�n� �n 1994 de fratele Papei, monseniorul Georg Ratzinger. Scandalul s-a extins �i asupra Bisericii Protestante, care a anun�at c� cinci membri ai personalului unui internat din Gaienhofen, �n apropiere de lacul Constance, au fost concedia�i pentru cazuri de abuzuri sexuale comise �n anii '60. �n OLANDA, 350 de pl�ngeri ale unor persoane care afirm� c� au suferit abuzuri sexuale comise de membrii clerului �n anii '50, '60 �i '70 au fost str�nse de la �nceputul lui martie 2010. �n ITALIA, un fost elev a povestit c� a fost supus unor abuzuri sexuale repetate de c�tre c�lug�rii unei m�n�stiri din apropiere de Bolzano, �n provincia autonom� germanofon� Trentino-Alto Adige (nord-est), potrivit unui cotidian local ap�rut vineri. Alte ��ri sunt vizate de scandaluri similare, �n special SPANIA �i FRAN�A, unde conferin�a episcopal� a denun�at acest fenomen, care implic� anumi�i preo�i, �n noiembrie 2000, �i ��rile africane, �n special SENEGAL. Asta cred ca ni se trage de la Duhul Sfant....cel cu violul asupra lu' Maria Precista Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 11:40
In Cleveland auzi de minunii facute de dumnezeu saptamina trecuta in India si in India aia predica de minuniile lui dumnezeu facute acum 4 zile...... dar in Auckland! Intotdeauna dumnezeu lucreaza dar niciodata in zona ta...mereu e undeva unde nu ai cum sa ajungi sa verifici...
|
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 11:43
ai cu religiile voastre...cind e vorba de ceva concret cum ar fi bani pentru buzunarul vostru...va bazati nu pe profet ori pe dumnezeu ori pe isus... ci pe enoriashi si guverne.
|
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 11:51
Este crestinismul , cum il vedem azi ... "legatura cu divinitatea" ...sau o excrocherie ....pusa la cale de Apostoli ?
|
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 11:55
Un rol decisiv in formarea crestinilor si a bisericii nu l-au avut apostolii ci Saul (Pavel).L-a inceput, crestinii erau o secta iudeo-crestina. Dar cel care pune bazele crestinatatii este Pavel. Petru este cel care adreseaza multimii prima chemare spre convertire. Prima comunitate crestina din Ierusalim pe care o gasim in Faptele Apostolilor sub denumirea de ecclesia, mai urmau inca disciplina religioasa traditionala( circumcizia baietilor, purificari rituale, odihna de Sabbat, rugaciuni in Templu).Dar ei se adunau laolalta adesea pentru catehizare, frangerea painii, agape si rugaciuni de lauda. Tot din Fapte aflam ca totii credinciosii erau laolalta si aveau toate de obste, ei isi vindeau mosiile si averile si le imparteau tuturor dupa cum avea nevoie fiecare.( bei....eu am nevoie de 100.000 de euro )....Cati crestini isi vand averile ?
|
preda_nelu 8 mesaje Membru din: 19/02/2011 |
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 15:35
Va multumesc pentru comentarii si scuze ca raspund atat de tarziu dar nu am avut electricitate pana acum. Scuze ca nu o sa ma adresez fiecaruia pe nume dar o sa va regasiti in raspunsuri si dealtfel nu strica sa cititi raspunsul integral.Imi face o deosebita placere ca am de-a face cu oameni instruiti si cultivati care stiu sa aprecieze si pot intelege un argument.
1.Dogma BOR s-a departat sub influienta Sinoadeloe ecumenice si a "sfintilor parinti" atat de mult de spiritul Bibliei ,incat a ajuns sa primere cu un rol malefic in practica acesteia.Va dau un singur exemplu ; ce rost are Ce rost are "Crezul" ,eloborat de primul Sinod ecumenic de la Niceea,cand te rogi spunand Tatal nostru.Ce rost mai are sa afirmi ca , crezi in Isus Cristos (cu un limbaj atat de pretios si alambicat ,ca dealtfel toate rugaciunile "sfintilor parinti") cand spunand Tatal nostru ,sfintesti numele Sfantei Treimi,Tatal ,Fiul si sfantul Duh , ce il includ deci pe Isus.Doar vorbarie fara rost si ineficienta...s-au simtit si ei datori sa lase o contributie "jalnica",pe langa perfectiunea si completitudinea Bibliei. 2.L-as intreba pe domnul Hawkinss ,cum poate explica aparitia vietii din nimic,si " evolutia" acesteia prin mutatii genetice succesive si aleatoare ,care vedem cu totii ca genereaza numai involutii ,in sensul lipsei unui membru ,tot felul de anomalii si disfunctionalitatii organice.Deasemenea l-as intreba cum explica existenta constiintei si a subconstientului la om ,fara un Dumnezeu care sa le creze si insufle omului da la nastere...ca proteinele n-au constiinta ,sau nu stim inca asta...pe ce isi bazeaza afirmatiile? Multumesc pentru eventuala atentie cu care cititi aceste randuri si mai vorbim !!Va doresc o zi pe masura sufletelor voastre !!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 21:51
De la: preda_nelu, la data 2011-05-17 15:35:48Va multumesc pentru comentarii si scuze ca raspund atat de tarziu dar nu am avut electricitate pana acum. Scuze ca nu o sa ma adresez fiecaruia pe nume dar o sa va regasiti in raspunsuri si dealtfel nu strica sa cititi raspunsul integral.Imi face o deosebita placere ca am de-a face cu oameni instruiti si cultivati care stiu sa aprecieze si pot intelege un argument. Cu punctul 1 ,eu m-am lamurit inca de pe vremea cand eram la gradinita ! La punctul 2 sunt multe de spus. parerea mea este ca totul se explica , in ceea ce priveste necesitatea aparitiei constiintei de sine . La organismele simple , unicelulare ...nu cred ca era necesar sa existe o comunicare alambicata...nici nu erau vazute de catre cei ca noi . In momentul in care au aparut organismele pluricelulare a aparut si nevoia de comunicare . E o comunicare la nivel celular si la nivel de unitate centrala ....care poate fi creierul sau orice altceva.....Creierul este in simbioza cu noi , noi suntem un organism pluricelular unde fiecare celula are o specializare "pe diverse domenii"...Constiinta de sine este rodul unei modificari aparute la nivelul creierului.....Dupa parerea mea este vorba de evolutie . Biserica face o mare greseala ....se incapataneaza sa considere ca ce au scris unii cu mii de ani in urma ....este un adevar universal . Puteau sa "adapteze" religia la ultimile cuceriri ale stiintei.....Ce era rau daca ar fi spus ca dumnezeu a "creat" codul genetic si ca evolutia a fost dorita si prevazuta de catre el ? Dar popimea este prea conservatoare ....adevarul lor este rigid.... In ceea ce priveste aparitia constiintei ...doar la noi ...nu mi se pare iesit din comun...Celulele au nevoie ca noi sa "constientizam" ca existam....Au constatat , in timp , ca nu e suficient sa ne "doteze" doar cu reflexe conditionate si cu instincte de conservare . Noi alergam dupa mancare si "gandim" strategii de supravietuire iar celulele si creierul ne monitorizeaza functionarea ! O simbioza perfecta ! Oricat de prosti suntem unii dintre noi ....creierul e identic ..... e ca un super calculator biologic....
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 09:34
Domnule Preda,eu zic sa trecem la lucrurile cu adevarat serioase si sa nu mai pierdem timpul !
.Cand a lasat dom'le cu adevarat Dumnezeu ziua de odihna,sambata sau duminca ?...
|
Fosta membra 9am.ro 2310 mesaje Membru din: 6/06/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 09:42
Hawking nu reuseste sa explice, prin teoria sa, cum se face ca numai creierul lui (de fapt nu numai al lui) pe baza conexiunilor logice si a acumularii de cunostinte la un nivel foarte inalt, a reusit sa ajunga la concluzia ca nu exista Dumnezeu ?
Nici despre suflet nu spune nimic. Nici despre puterea gandului. Daca ar fi meditat mai mult asupra faptului ca traieste de 39 de ani, desi ar fi trebuit sa moara de mult ca urmare a maladiei de care sufera, tocmai din pricina puterii gandului, a spiritului. Or, el neaga tocmai acest aspect, ceea ce arata ca premizele de la care pleaca, studiul exclusiv al celulei, este incomplet. Spune ca daca exista numai o forta in universul infinit, forta gravitationala, e de ajuns ca lucrurile sa evolueze, fara sa fie nevoie de Dumnezeu. Ceea ce nu e tocmai rau. Dar constituie inceputul discutiei si nu sfarsitul ei. Se opreste aici cu ipoteza, si asta nu inseamna negarea neaparata a lui Dumnezeu, pentru ca nu vrea sa spuna de unde, cine a facut sa apara forta gravitatiei ? cine a creat aceasta lege ? Si asa, un ganditor muuuuult mai putin instruit in ale relativitatii, fizicii, chimiei, matematicii, o leguma, in comparatie cu acest savant, cum sunt eu, vine si spune simplu: Dumnezeu ! El a creat intai spiritul a ceea ce urma sa fie si dupa aceea a fost suficient ca, din nimic sa faca un atom si un electron. Asa inteleg eu geneza, desi in biblie e scrisa mai pe intelesul omului foarte simplu. Si, dupa ce lucrurile au evoluat pana la o anumita faza, Dumnezeu, in a sasea zi, l-a creat pe om din lut dandu-i viata, asezand si structurand prin aceasta fiecare celula a corpului pentru a functiona dupa dorinta lui si, esential, inzestrandu-l cu gandire. Povestea biblica e usor naiva pentru ca se pare ca bunul Dumnezeu a tot facut corectii creatiei sale. Daca l-a facut intai pe Adam inseamna ca Adam n-avea penis sau mai bine zis n-avea functia de reproducere. Parea o jucarie care umbla haihui, fara nici o noima, prin gradina raiului. Pe urma a observat ca jucaria se plictisea, n-avea nici un haz ... si i-a venit ideea sa mai ii faca o pereche ... stiti povestea. A aparut Eva si functia de reproducere. I-as intreba pe preoti, la stadiul asta, Adam si Eva faceau sex in rai ? E o intrebare legitima, nu ? Dumnezeu a vazut ca el este singur si nu i-a placut chestia asta ? Sexul este ceva dumnezeiesc ? Cand i-a izgonit din rai ? Inainte sau dupa ce au facut sex ? Povestea cu marul, cu pomul cunoastetii, sa fie o exprimare mai cu perdea a faptului ca cei doi s-au impreunat ? Cum le-a venit ideea. De la Eva ? Numai de la ea ? Daca Dumnezeu i-a facut-o pe Eva, nu stia ce face, ce va urma sa se intample intre cei doi ? Biserica lasa impresia ca sexul este un mare pacat. Se foloseste expresia "ne-am nascut din pacat " Sa fie sexul, pacat ? Ma indoiesc. Pe urma, ce s-a intamplat cu Adam si Eva ? Au factut doi copii, amandoi baieti: Cain si Abel. Unul l-a ucis pe celalalt. Au ramas numai Adam, Eva si Cain, mi se pare. Cum si din cine s-au nascut urmatorii oameni ? Oricum s-ar fi petrecut lucrurile, toti oamenii care s-au nascut ulterior sunt rezultatul unui incest, pentru ca fiul n-avea cu cine sa faca sex decat cu mama lui. Suna ca dracu, dar asta este concluzia dupa ce scriu in biblie apocrifii ... Ma intreb cum or fi aparut popii, preotii sau cum li s-o fi mai zis .... Cred ca a fost primul bisnis profitabil din lume. Dumnezeu este atotputernic, la originea tuturor lucrurilor. El este singura entitate din univers care nu are nevoie sa fie adulat. Pentru ca este singura entitate care face reguli, care poate schimba regulile, care poate face, la modul absolut, orice doreste. Nimeni si nimic nu poate sta intre un individ creat prin vointa lui si El ! Nimeni nu poate tranzactiona relatia asta, nu poate pune pile, nu poate inlesni absolut nimic in comunicarea cu Dumnezeu. Depinde de capacitatea fiecaruia de a intelege si percepe existenta lui Dumnezeu. Si de a se purta ca atare. Preotii, mai cu har, in predicile lor, se straduiesc sa traduca in limbaj cotidian, pildele din biblie, pentru intelesul enoriasilor de azi. Soarta unei vorbe nu depinde numai de gura care o spune ci, mai ales, de urechea care o asculta ! zicea nu stiu ce filozof. Eu as aduga ca depinde de spiritul care asculta. Mai vorbim, trebuie sa ma ocup de treburi lumesti, foarte lumesti, pentru a-mi capata "painea noastra cea de toate zilele" ... pentru ca bunul Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga-n traista ! A, mai am ceva, ati observat paradoxul ca nici o biserica, dar nici una, nu se leapada de ceea ce este numit "ochiul dracului" adica BANUL ? Dimpotriva, vorbind de cele sfinte, acumuleaza, in draci as zice pe sleau, valori care tin tocmai de instrumentul satanei ? Chiar sa fie banul un instrument malefic ? Si daca este asa, de ce slujitorii bisericii il solicita pentru orice serviciu, ca orice alta societate prestatoare de servicii, bani ?
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 09:50
De la: preda_nelu, la data 2011-05-17 15:35:48Va dau un singur exemplu ; ce rost are Ce rost are "Crezul" ,eloborat de primul Sinod ecumenic de la Niceea,cand te rogi spunand Tatal nostru.Ce rost mai are sa afirmi ca , crezi in Isus Cristos (cu un limbaj atat de pretios si alambicat ,ca dealtfel toate rugaciunile "sfintilor parinti") cand spunand Tatal nostru ,sfintesti numele Sfantei Treimi,Tatal ,Fiul si sfantul Duh , ce il includ deci pe Isus.Doar vorbarie fara rost si ineficienta...s-au simtit si ei datori sa lase o contributie "jalnica",pe langa perfectiunea si completitudinea Bibliei. Domnule Preda ,Crezul stim toti ca este de fapt o sinteza a dogmelor ortodoxe si catolice in versuri .Ca sa nu uite prostu' liniile dogmatice si sa nu o ia aiurea pe aratura ajungand sa aiba fiecare religia si credinta lui ,din cauza asta exista crezul ! Exista deci,doar ca sa nu se ajunga in loc de trei curente principale cresine ca acum (catolici,protestanti si ortodocsi),la cateva milioane, si ca sa nu apara interpretari ale Bibliei egale cu numarul de oameni care o citesc ...Cum exista acum scoli Biblice in care se predau interpretarile Bibliei ca nici macar protestantii sa nu o ia razna si sa se divida in grupuri si grupulete ,asa exista si Crezul .Simplu !... Faptul ca dumneavoastra il priviti ca o rugaciune "la concurenta" cu Tatal Nostru ,este cam rauvoitor .Pe mine nu ma deranjeaza ,sa nu ma intelegeti gresit ,va respect credinta si dreptul de a gandi lucrurile asa cum doriti.De curiozitate insa,spuneti-mi si mie,ce anume va poate deranja din cuvintele Crezului ?Daca nu il priviti ca pe o rugaciune ci doar ca pe o "carte" pe care o cititi,exista ceva care sa va deranjeze in aceasta "carte"?... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 12:19
De la: vaneamarin, la data 2011-05-18 09:34:43Domnule Preda,eu zic sa trecem la lucrurile cu adevarat serioase si sa nu mai pierdem timpul ! In a saptea zi s-a odihnit, dupa ce a facut lumea... E ziua Lui de odihna ! Pentru om nu e nici una, a trebuit sa lupte cu odiosii exploatatori s-o dobandesca drept zi de odihna si pe urma a mai aparut una, si sambata pe langa duminica, pentru crearea de noi locuri de munca si pentru ca se observase ca, daca e numai una, omul se duce la biserica, apoi pe la carciuma, ca sa mai mediteze ... si nu prea consuma. Asa incat i s-au dat doua zile libere, pentru refacerea capacitatii de munca, concediu de odihna, tot pentru asta, dar mai ales pentru a avea timp sa cheltuie din banii castigati. Asa s-a dezvoltat turismul. In biblie nu scrie despre turism, desi au ratacit evrei vreo 40 de ani facand turism prin desert .... Cum traiau primi oameni ? Din vanatoare si pescuit si roadele pamantului ... Isi permiteau oamenii din timpurile de inceput, zile de odihna ? Ce mancau in zilele alea ? Eu cred ca asta este o problema total lipsita de importanta. In prima zi, Dumnezeu a zis : Sa fie lumina ! Si s-a facut lumina .... - Pai vezi, inseamna ca erau deja trase cablurile ! Deci noi, electricienii am existat dinainte de crearea lumii asteia, nu ? Asta este, de fapt, cea mai veche meserie din lume ! Raporteaza abuz de limbaj
Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
|
|
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 12:45
De la: Silviu, la data 2011-05-18 12:19:37De la: vaneamarin, la data 2011-05-18 09:34:43Domnule Preda,eu zic sa trecem la lucrurile cu adevarat serioase si sa nu mai pierdem timpul ! Pui pariu ca pentru domnul Preda nu este un lucru lipsit de importanta ?...
|
preda_nelu 8 mesaje Membru din: 19/02/2011 |
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 13:56
Marin ,
Crezul e doar un exemplu de complicatie inutial si de pirdere de timp...Dumnezeu a inspirat Vechiul Testament profetilor evrei si a dat inspiratie apostolilor care au scris noul Evangheliiile si celor care au scris ,Vietile apostolilor si Apocalipsa lui Ioan teologul ,cu o zgarcenie aproape de cuvinte nimic nefiind in plus.Dealtfel Dumnezeu spune :"vorbele mele sant incercate , nimeni sa nu scoata sau sa adauge ceva la ele ,caci va cunoaste mania Mea"( citat aproximativ din memorie ).De-ata spun ca Crezul este un exemplu de ineficienta si aflare in treaba asemeni lui Iliescu capabil sa umple o ora cu sinonime pe aceeasi unica tema umpland timpul cu vorbe goale de dragul de a se auzi vorbind ( caracteristica specifica lui Azazel ,dinpreuna cu aparitia in fata maselor spre a fi aclamat si adulat-ca Iliescu de mineri in pavilionul expozitional din Piata Scanteii la mineriada. Silviu, Iti apreciez in mod deosebit inteligenta si cultura , pui punctul exact pe "i"...sper sa-mi reamintesc exact intrebarile tale si sa-ti raspund in masura in care sant capabil de asta ( singurul care cunoaste totul este doar Dumnezeu , nici chiar Fiul nu are acest privilegiu ).Fiul este doar acel dintre pamanteni vrednic sa desfaca cele 7 peceti ale Cartii pastratoare a unei parti a tainei -potrivit Apocalipsei lui Ioan.Nu am certitudini dar logica imi spune ca Adam era sexuat la crearea lui de catre Dumnezeu ,nicaieri In Biblie nefiind nici o consemnare ca i-ar fi adaugat ceva dupa ce a creat-o pe Eva din coasta lui. In privinta incestului , este foarte probabil sa se fi produs.Cam atat am retinut ca m-ai intrebat...daca am omis ceva ( ca de om sant si eu , numai Dumnezeu e perfect )o sa revin ,sau mai bine trimite-mi un mesaj la [email protected] ,fiindca n-am avut iar electricitate si sant ocupat sa recuperez restantele. O zi minunat la toti si Doamne ajuta !!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 14:32
De la: preda_nelu, la data 2011-05-18 13:56:20 Mai domnu' ,daca mie nu-mi apreciezi inteligenta si cultura ci doar lui Silviu te las aici singur cu Karpov care iti va perfectiona rabdarea crestineasca de o sa-ti doresti sa ajungi cat mai repede in ceruri ,si cu Silviu care din cate il stiu eu se plictiseste destul de rapid la citatele biblice si va deveni cam nervos . Hai,baga aprecieri ca sa te iert eu, si ca sa nu si-o ia Silviu in cap ! . PS:Cu ziua de odihna cum sta treaba ? PPS:Da,Doamne ajuta ,exact,ca uitasem ! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 14:39
Silviule,vezi mai ca omu' ta lauda ca sa te transforme in sectant, de nu te mai mantuiesti apoi in vecii vecilor !Ba ca esti destept,ba ca esti cam cult asa fata de ce a intalnit dansu' ,ba ca pui puncte pe "i" ca un grafician
,ba ca sa-i trimiti un email ca sa iti explice mai bine cum sta treaba . .Vegheaza Silviule ca deja cu cateva vorbe mestesugite te-a adus pe calea pierzaniei ... .O sa-ti creasca coarne si copite ,pe bune ! PS:Glumesc domnu' Nelu,pe cuvantul meu ca glumesc .Silviu este de mult pe calea pierzaniei ,asa ca primejdia asta nu mai exista decat ca gluma ...
|
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 15:48
De la: vaneamarin, la data 2011-05-18 14:39:30Silviule,vezi mai ca omu' ta lauda ca sa te transforme in sectant, de nu te mai mantuiesti apoi in vecii vecilor !Ba ca esti destept,ba ca esti cam cult asa fata de ce a intalnit dansu' ,ba ca pui puncte pe "i" ca un grafician Aci ai cam ghicit-o ! Probabil din cate copite ti-am dat in decursul timpului. Se pare ca nu destule. Mai, Vanea, ca de obicei, iti place sa bati campii pe orice tema ti-ar iesi in cale, cam cum zicea nenea Preda, si, faci ce faci, ca, in loc sa dezbati tema despre care-si dau cu parerea unii, ca nenea Preda in cazul de fata, serios, aplicat, cu idei noi, de-ale tale, tu, te apuci sa sari la gatul alora de-si dau cu parerea. Trebuie sa rezulte, de obicei, ca sunt niste nenorociti. Asa se face si prin parlament, guvern ... Se eludeaza problema si se trece la atacul celui care a lansat ideea ca sa iasa fix nimic ! Acum daca nenea Preda a zis ceva de apreciere la adresa mea, gata, tu vigilent, la bataie, nene .... Oi fi gelos ... te pomenesti. Te framanta care e ziua libera ... Ce sa-ti povestesc ... ce importanta are cand acum, si sambata si duminca sunt libere. Cat vor mai fi. Si ce tregedie ar fi daca muncesti ceva in ziua asa-zis libera ? In agricultura, de exemplu, se prea poate sa ploua in trei zile lucratoare consecutive si vei fi nevoit sa strangi recolta, sau sa faci alte lucrari strict necesare in timp, in zilele frumoase de sambata si duminica. Crezi ca Dumnezeu se va mania si te va pedepsi ? Ma indoiesc. Eu cred ca Dumnezeu a avut grija de odihna necesara trupului pentru refacerea capacitatii de a muncii cand a vorbit despre "ziua de odihna". De aceea a inventat si somnul si mecanismul interior al subconstientului de a face reparatiile necesare in timpul somnului. Daca hawking asta s-ar fi gandit mai bine la cum functioneaza organismul uman ar fi ajuns la concluzia ca, numai pe baza a ceea ce se stie pana acum, si nu se stie nici 10% din el, ar fi inteles ca trebuie sa fi facut cineva un mecanism de o asemenea complexitate, luat numai ca o masina. Daca ar fi mai adaugat si faptul ca masina asta gandeste, luata in ansamblu, ar fi inteles. Unii spun ca celulele din corpul nostru gandesc ... Eu cred ca nu. Isi indeplinesc fiecare rolul lor sub comanda neurologica a creierului. Cel mai bun exemplu sunt celulele canceroase. Ne nastem cu ele. Dar sunt tinute sub control de mecanismul imunitar. la un moment dat, nu se stie din ce motiv, ele se inmultesc de asa maniera incat scapa de sub control. Sunt niste celule poroaste ca noaptea. Se inmultesc, pervertindu-le si pe cele sanatoase, pana cand organismul gazda intra in colaps si inceteaza sa mai functioneze. De asta sunt celule proaste, pentru ca-si ucid gazda si odata cu ea, mor si ele. Acesta este un mecanism creat tot de Dumnezeu. A creat viata, dar, simultan si mecanismul de incetare a ei. De ce a facut asta, El stie. Si tot El a programat softul ca omul sa incerce sa traiasca cat mai mult, desi stie, de la un moment dat incolo, ca va muri cu siguranta. Chestia cu viata vesnica e o tema indelung discutabila, cu argumente pro si contra de dezbatut la infinit. Cert este ca fiecare va constata, pe propriul spirit, ca sa zic asa, cum sta treaba, la momentul la care inceteaza sa functioneze. Pentru mine, atat cat am citit-o sau am auzit vorbindu-se despre ce scrie in biblie, Biblia pare sa fie un fel de manual de instructiuni, despre cum sa faci ca sa traiesti cat mai usor pe lumea asta. Ti se fac niste recomandari, cum sa traiesti mai confortabil. Dar, cum se intampla de obicei, cand cumperi un dispozitiv pe care trebuie sa-l asamblezi ca sa-l faci functional, dupa ce vezi ca nu merge si ai incercat toate variantele din capul tau, abia atunci te uiti pe manualul cu instructiuni. La fel e si cu biblia, oamenii o citesc in ultima parte a vietii lor ca sa afle ce ar fi trebuit sa faca ca sa aiba o viata mai linistita .... Si, de multe ori, trecand-o prin sita experientei acumulate, nici atunci nu inteleg nimic din ea, sau, daca inteleg, nu mai pot repara mare lucru ... Vanea, pentru alte copite, mergi pe forumul cu Basescu ... Ma scarpin intre coarne sa mai gasesc ceva, dar nu gasesc ... Te las in plata Domnului ca si tu esti tot creatia lui. Vezi tu, Dumnezeu tot face corectii, vede si el ca ceva nu merge bine, dupa pofta lui ... Asa incat a facut ca Hawking sa traiasca atat cat a trait, desi parea condamnat la moarte, si sa spuna ceea ce spune, chiar daca pare ca-l ataca. Hawking e mai aproape de Dumnezeu decat noi ! Dar si asta va putea fi apreciata mai corect doar de catre Dumnezeu ... Poate nu este asa. Dar eu cred ca este ! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 16:36
De la: Silviu, la data 2011-05-18 15:48:33De la: vaneamarin, la data 2011-05-18 14:39:30Silviule,vezi mai ca omu' ta lauda ca sa te transforme in sectant, de nu te mai mantuiesti apoi in vecii vecilor !Ba ca esti destept,ba ca esti cam cult asa fata de ce a intalnit dansu' ,ba ca pui puncte pe "i" ca un grafician Hm,deci se cunoaste ca sunt gelos ? .N-am fost atent si m-am demascat ...
|
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 16:42
De la: Silviu, la data 2011-05-18 15:48:33 Silviule,eu nu l-am citit pe Hawking ! Am vazut cateva idei pe internet ,cateva chestii ,dar nu suficient ca sa ma pot pronunta asupra lui . O sa il citesc insa, deoarece sunt al dracu' de curios ,vorbesc serios .Dupa ce il citesc sa imi scrii la vanea_marin_fan_hawking @gmail.com, ca sa iti trimit precizari suplimentare si sa dezbatem impreuna ideile sale . PS:Bai Silviule ,vezi tu ca chiar ai ajuns sa crezi ca esti cult... .Te-a imbarligat bine domnu' Nelu ,da' si tie iti place sa te lasi imbarligat,nu-i asa ? .
|
|
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 16:46
De la: Silviu, la data 2011-05-18 12:19:37 Pai vezi, inseamna ca erau deja trase cablurile ! Deci noi, electricienii am existat dinainte de crearea lumii asteia, nu ? Asta este, de fapt, cea mai veche meserie din lume ! Habar nu am avut ca esti electrician specialist in tras cabluri .Se trag greu ,se castiga bine? Cum este meseria asta ?
|
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 18:51
Io stiu ce sa zic, mai Vanea, cat de cult la cap oi fi ....
Habar n-am ... Tie ti se pare ca sunt un biet prost, infatuat si dornic sa fie laudat de cineva ... din cate le zici ... Asa o fi ... Dar parca Nelu are nitel bun simt in ce posteaza, si nu ma refer aici la ce scrie despre mine. Tu, imi pari o copie a lui Crin, tinerel, fara rusine, obraznic, tupeist, smecheras ... Da' poate m-oi insela eu, cine stie, vei fi fiind un om de treaba care nu poate saracu' sa sufle o vorba prin batatura lui si si-a gasit pe-aici o cale de refulare, un loc unde sa fie si el ce nu poate fi in viata reala ... Chiar asa, esti insurat, maestre ? Ne poti spune ceva despre viata ta privata, asa cum o vezi tu ... Ai copii ? Cati ? Aci era vorba despre ce a scris Nelu cu privire la BOR. L-am bagat si pe Hawking asta pentru ca l-a cam negat pe Dumnezeu si d-aia am fact referire la el. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 18:54
De la: vaneamarin, la data 2011-05-18 16:46:21De la: Silviu, la data 2011-05-18 12:19:37 Pai vezi, inseamna ca erau deja trase cablurile ! Deci noi, electricienii am existat dinainte de crearea lumii asteia, nu ? Asta este, de fapt, cea mai veche meserie din lume ! Cam asa ... chiar sunt ing.electrician ... nu specializat in tras cabluri, dar tu, ca de obicei, ai reusit sa rastalmacesti si o biata gluma ... si s-o transformi intr-un atac la persoana. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 19:34
De la: Silviu, la data 2011-05-18 18:54:50De la: vaneamarin, la data 2011-05-18 16:46:21De la: Silviu, la data 2011-05-18 12:19:37 Pai vezi, inseamna ca erau deja trase cablurile ! Deci noi, electricienii am existat dinainte de crearea lumii asteia, nu ? Asta este, de fapt, cea mai veche meserie din lume ! Silviule,sincer iti spun ca pari cam tensionat,nu te-a atacat nimeni ! Daca vrei sa vorbesti de atacuri,atunci poate ar trebui sa iti recitesti postarile, si sa analizezi modul tau de a vorbi cu mine si cu altii la sectiunea politica (si nu numai...). Stiam dom'le ca esti inginer, iar tu ai impresia falsa, ca stau sa te atac aiurea, din cauza ca iti place tie Basescu .Sa-ti placa Silviule cat vrei,pasiunile tale politice sunt ultimul lucru de care imi pasa mie... Relaxeaza-te omule ca nu am absolut nimic impotriva ta,imi esti chiar simpatic,si nu imi pasa cine iti place sau iti displace tie politic . Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

iti mai faci biserica daca nu poti sa o intretii cu banii enoriasilor ?Ateismul meu de ce nu este sustinut cu bani de la buget ?
.Cand a lasat dom'le cu adevarat Dumnezeu ziua de odihna,sambata sau duminca ?...
Hai,baga aprecieri ca sa te iert eu, si ca sa nu si-o ia Silviu in cap !