back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Biserica ortodoxa romana - un parazit al societatii romanesti

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:

preda_nelu

8 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2011, ora 06:09

Biserica Ortodoxa Romana - un parazit al societatii romanesti

Preambul

Biserica crestina a aparut ca urmare a indemnului lui Isus Hristos catre apostoli "mergeti si propovaduiti la toate noroadele invatatura mea".Biserica a aparut ca necesitate logistica de transmitere a mesajului si invataturilor cristice.
Dupa ce crestinismul si crestinii au fost ostracizati si surghiuniti , mai marilor Imperiului roman ,le-a venit ideea de a folosi Biserica si crestinismul in scopul dominatiei maselor si ca mijloc de guvernare.Au fost inserate in obiceiurile crestine "saturnaliile"si alte sarbatori pagane ,adoptandu-se in locul saptamanii iudee saptamana corespunzatoare calendarului roman ,inlocuindu-a "sabatul"-ziua sfanta de sambata cu duminica ( ziua soarelui ),lunea (ziua lunii )s.a.m.d.
Crestinismul ,asemeni fondatorului sau ( Cristos era un om modest posedand doar camasa de pe el si o pereche de sandale )era o religie plina de iubire ,in modestie si intrajutorare.Romanii i-au dat o haina nou plina de fast si impopotonare , cultivand in randul clerului gustul pentru fast bogatie si coruptie.
Cand Imperiul Roman s-a scindat in doua ( imperiul de apus cu capitala la Roma si cel de rasarit cu capitala la Constantinopole ),cele doua biserici au evoluat separat formand Biserica ortodoxa ,respectiv cea catolica.

Institutia bisericii ortodoxe

Isus Cristos a spus si este mentionat in Evanghelii :" Eu n-am venit sa schimb legea ci sa o implinesc !"
In virtutea acestui fapt raman valabile pentru crestini atat spusele din Noul Testament cat si Vechiul Testament ( Tora ebraica ).Astfel Vechiul Testament in capitolul " Exodul "reglementeaza forma arhitectural functionala a templului ( deci si a bisericii )acesta avand forma unui cort ( de unde si turlele bisericii si compartimentele naos ,pronaos si altar ).Tot in Exod se reglementeaza succesiunea si investirea preotilor ,cu amanunte pana si la faptul ca in biserica se ard lumanari din ceara de albine (si nu spermatetul care face sa misoasa a hoit bisericile actuale )si smirna ( nu surogatul de tamaie ).

Icoanele

In capitolul "Exodul ",Moise primeste pe muntele Sinai cele 10 Porunci de la Dumnezeu ,sapate in piatra.Prima porunca suna cam asa :"Eu sant Domnul Dumnezeul tau , sa nu ai alti dumnezei ; sa nu-ti faci chip cioplit nici vreo infatisare a celor nevazute din cer ,de pe pamant sau din apele de sub pamant ; sa nu li te inchini ,sa nu le slujesti caci eu sant un dumnezeu gelos si pedepsesc pana la al 3-lea si al 4-lea neam pe cei ce ma urasc si miluiesc pana la al miilea neam pe cei ce ma iubesc.

Icoana este " o infatisare a celor nevazute din cer " si contravine flagrant primei porunci.A fost totusi adoptata in biserica ortodoxa ,de catre " sfintii parinti ",in Sinodul 7 ecumenic ,pe vremea lui Constantin cel Mare,care s-a servit de ambitiile politice ale "sfintilor parinti "pentru a-si consolida puterea politica cu ajutorul Bisericii Ortodoxe.De-asta afirm ca " sfintii parinti "au fost orice numai sfinti nu.In Sinodul 7 Ecumenic au adoptat in ciuda impotrivirii conservatorilor bisericii ,"sfanta icoana " ca "fiind de bun folos credinciosilor",cu instructiunea expresa sa fie " venerate si sarutate "de credinciosi.Imaginati-va cate epidemii nestiute si neexplicate de nimeni a generat asta ,la fel ca si sarutatul aceleiasi cruci si folosirea aceleiasi lingurite la impartasanie de catre comunitati intregi.Ajunge ca unul singur sa fie TBC-ist si contamineaza toata comunitatea...se pare ca Directiile de sanatate publica tolereaza acest obicei barbar si neigienic fara nici o obiectie...halal !!!

Sfintii
Dupa informatiile furnizate de Biblie ,nu exista decat 12-13 sfinti veritabili , respectiv 11 apostoli ( excluzandu-l pe Iuda decazut prin tradarea lui Isus )si care au fost sfintiti prin "coborarea Sfantului Duh ca limbi de foc " dupa care " au facut minuni si au vorbit in limbi straine ",Fecioara Maria ( pe care a sfinti-o nasterea unui fiu de Dumnezeu )si Iosif tatal lui Isus.Aceeasi " sfinti parinti "au sanctificat o armata de sfinti intr-o birocratie cereasca dupa forma si asemanarea actualei biserici.Au inteles pasajul din rugaciunea Tatal nostru ,ca in ceruri ar fi ca pe pamant,nu "precum in cer asa si pe pamant " ordine cumpatare si armonie.
Chiar punand cazul ca ar fi cu adevarat sfinti , cine le-a dat dreptul acestor " sfinti parinti "sa profaneze si sa imparta precum cainii prada ,ramasitele acestor sfinti.I-a guvernat si ii guverneaza acceasi vesnica lacomie si sete de putere ,pelerinajele la "moaste"umplandu-le visteriile.Nu mai vorbesc ca sarutarea sfintelor "moaste "este la fel de periculoasa pentru sanatatea credinciosilor sinceri dar naivi.
Minunile acestor sfinti inventati nu le-a probat nimeni niciodata ,sfant ajungand si Stefan cel Mare,care a fost patriot si erou national ,dar n-a fost nici pe departe sfant ,fiind notoriu cum spun cronicile "iute la manie si varsatoriu de sange "si cunoscut pentru armata de tiitoare si copii din flori avuti.

Averea

Cum spuneam mai devreme ,tradant spiritul Cristic , BOR a acumulat averi colosale ,zeci de mii de hectare de padure ,Imobiliare,mai nou banca si oficiu de turism ,avand nerusinarea ca binefacerile sa fie infaptuite din contributiile enoriasilor.Construieste imobiliar si nimic in "templul "sufletului credinciosilor ,care nu sant invatati nici macar faptul ca, cruce iti faci in biserica doar cand este pomenita Sfanta Teime.Construiesc in nestire biserici ( locuri de munca pentru preoti ) si tot au ajuns sa se calce cate 2-3 pe picioare in fiecare parohie.Cu un program de lucru de 2-3ore pe saptamana ,preotii ( cu foarte rare exceptii ),au salariu asigurat din bugetul statului , desi 99% din timp si-l folosesc in interes personal.Sa nu mai spunem ca daca n-ai bani ramai si nebotezat si neingropat si necununat ,tarifele fiind nerusinate ,regula fiind sa-ti dea chitanta pe jumatate din suma ( alo !!!Fiscule !!!ma auzi? )
Au pretentia de mijlocitori intre Dumnezeu si credinciosi ,cand Evangheliile afirma clar : "adevarata rugaciune o faci tu singur in camaruta ta , nestiut de nimeni,nu in raspantii spre vazul norodului " ; la fel cum adevarata miluire o faci "fara sa stie stanga ce face dreapta ,ca nu cumva cel miluit sa se rusineze ",nu in spectacolele de "caritate " in fata camerelor de luat vederi .In spijinul mersului la biserica vine un pasaj din evanghelii "unde sant doi sau trei in numele meu ,voi fi si eu cu ei ",dar din pacate bisericile au devenit cluburi de etalat vestimentatia si de impartasit ultimele barfe,fara nici o reactie din partea preotilor ,interesati doar sa-si vanda cota de lumanari si sa incaseze banii pe liturghii si pomenit vii si mortii.

Ritualul

Actuala slujba oficiata in biserica duminica este ramasa de la Ioan Gura de Aur for patriarh al constantinopolelui in sec.I si se vrea o rememorare a periplului si patimilor lui Cristos.O insiruire fara noima din care nimeni nu intelege nimic ,pierzant inutil timpul.In bisericile adevarat urmatoare ale invataturii crestine , slujba consta in expunerea unei teme din Evanghelii sau de interes pentru enoriasi ,urmata de cantarea de psalmi.Simplu ,eficient si util asemeni Bibliei in care nu veti gasi vorbe fara rost ,Dumnezeu ,creatorul suprem asteptend de la noi sa - i fim asemenea,creatori si eficienti ,fiindca " vorba lunga este saracia omului ".

Rugaciunea
Tatal nostru este singura rugaciune provenita de la Dumnezeu ,prin intermediul lui Isus Hristos.Ea cuprinde tot ce este necesar comuniunii credinciosului cu Dumnezeu , orice cuvant sau cerere fiind de prisos.Degeaba ii ceri lui Dumnezeu sa te faca imparat sau sa ai bani ,fiindca Dumnezeu stie mult mai bine ce ti-este bun si cat poti sa "duci",voia lui fiind suverana.Si Cristos a spus cand era in agonie pe cruce "Dumnezeul meu ,pentru ce m-ai parasit ...dar faca-se voia ta si nu a mea "; a spus asta fiindca stia ca Dumnezeu are sigur un plan mai minunat cu el decat si-at fi putut dori sau imagina !...la fel si pentru noi muritorii- creaturile lui preferate.Icoana in distrage pe credincios de la comuniunea spiritual cu Dumnezeu , concentrandu-i atentia si franandu-i imaginatia.
Dumnezeu a pus constiinta omului toate legile scrise si nescrise ale dumnezeirii ,incalcarea voita a acestora ducand la blocaje malefice in subconstient - guvernatorul suprem al organismului-care cuprinde experienta reancarnarilor succesive ale creierului.Reancarnarea este o realitate probata de experientele regresiilor hipnotice ,cand subiectii retraiesc vietile anterioare ,de vorbirea spontana in limbi necunoscute a subiectilor unor accidente cerebrale,precum si de senzatia pe care toti am trait-o mai mult sau mai putin -"deja-vu".Acest lucru a fost cunoscut si primilor initiati crestini ,dar aceeasi "sfinti parinti " au hotarat ca este benefic credinciosiloe sa stie ca au la dispozitie o singura viata sa ajunga desavarsiti si demni de a ajunge in Rai.In acest sens ,cel mai probabil , Isus Cristos este singurul exemplar al rasei umane ajuns prin reancarnari succesive desavarsit spiritual,fiind cel mai probabil nimeni altul decat batranul Adam -singurul barbat creat de Dumnezeu.
Revenind la incalcarea legilor constiintei si blocajele malefice din subconstient ,evangheliile recomanda ca leac marturisirea pacatelor ( care elibereaza constiinta ) si rugaciunea Tatal nostru care ne cupleaza probabil telepetic cu Dumnezeu , acesta reprogramandu-ne subconstientul.

Concluzie

Biserica Ortodoxa Romana este o institutie care nu-si onoreaza existenta ,prin deturnarea de la invatarurile Bibliei , lipsa de interes pentru a cladi prin educatie si cunoastere in spiritul credinciosilor ,singurul ei scop fiind propasirea proprie economica si puterea politica.Ca o incununare a acestui spirit gregar este megalomanica constructie a Catedralei Neamului ,pe banii enoriasilor,si spre slava ierarhilor care se vor impauna ca si ctitori (dar toti mariictitori au ctitorit pe banii lor ).

P.S.pentru cei care nu ma cunosc simt nevoia sa precizez ca am urmat cursurile prin corespondenta timp de 2 ani ,ale Institutului Biblic Sola Scriptura , am absolvit (fara falsa modestie ) cu nota 10 si nu-mi place sa vorbesc in plus doar ca sa ma aud vorbind !!!

Ing.Nelu Preda [email protected]

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Mai 2011, ora 06:56

Foarte interesant comentariul tau si marturisesc, fara nici o teama, ca ma vad in situatia de a constata ca ai perfecta dreptate.

Nu am studii teologice si nici nu tocesc pragul bisericii.
Cred in Dumnezeu dar percep toata povestea asta cu religia in cu totul alt mod decat cei de aceeasi religie cu mine.
Si nu stiu decat o singura rugaciune: Tatal Nostru !
Si pe cele simple pe care i le adresez lui Dumnezeu, singur, in orice ipostaza as fi ... cu cuvintele mele.

As mai avea o completare la cele spuse de tine cu atata eleganta ...
De multi ani am capatat convingerea ca intre preoti, aici vorbesc despre majoritatea preotilor, si activistii de partid, aici ma refer la cei PCR dar nu numai, nu este nici o diferenta; si unii si altii sunt primii care se strg la fund cu ideologia pe care o propovaduiesc altora !

De ce sa fie platiti preotii de la buget ?
De ce eu sa platesc taxe si impozite si biserica nu ?
De ce ne trebuie catedrala neamului ?

Nu pot sa nu mentionez pe parintele Tanase, un preot ortodox de un pragmatism cu totul deosebit si despre Catedrala Neamului construita de el in Valea Screzii de la Valea Plopului unde a construit un satuc in care traiesc vreo 300 de suflete care n-ar fi trebuit sa existe ... As face pacat sa-l pun laolalta cu ceilalti "slujitori" ai bisericii. El chiar face ceea ce spune.
Si cred ca mai gasim chiar printre preotii ortodocsi multi asemenea lui.

Eu nu inteleg existenta manastirilor. Sunt nenaturale, nefiresti. NU asa trebuie sa traiasca omul. Nici barbatul nici femeia. Dupa parerea mea, maicile si taicii (calugarii) n-au nimic sfant ci dimpotriva, incalca flagrant legile lui Dumnezeu, modul de viata harazit de creator. Eu cred ca si ei sunt dintre cei care au inteles eronat ce vrea Dumnezeu de la fiecare din noi, la modul extrem.
Mai vorbim cu alt prilej ...

Incheierea ta mi s-a parut cea a unui om responsabil; cu nume, prenume si data de contact, lucru care te face deosebit.
E un act de mare curaj sa scri asemenea lucruri, cu totul neortodoxe, despre biserica romana ortodoxa.

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2011, ora 10:50

De la: Silviu, la data 2011-05-16 06:56:33
Eu nu inteleg existenta manastirilor. Sunt nenaturale, nefiresti. NU asa trebuie sa traiasca omul. Nici barbatul nici femeia. Dupa parerea mea, maicile si taicii (calugarii) n-au nimic sfant ci dimpotriva, incalca flagrant legile lui Dumnezeu, modul de viata harazit de creator. Eu cred ca si ei sunt dintre cei care au inteles eronat ce vrea Dumnezeu de la fiecare din noi, la modul extrem.
Mai vorbim cu alt prilej ...I
ncheierea ta mi s-a parut cea a unui om responsabil; cu nume, prenume si data de contact, lucru care te face deosebit.
E un act de mare curaj sa scri asemenea lucruri, cu totul neortodoxe, despre biserica romana ortodoxa.

Mda,si comunistilor le-a venit greu sa inteleaga existenta manastirilor . .Mai bine erau transformate manastirile in hoteluri pentru oamenii muncii de la sate si orase iar calugarii trimisi sa munceasca in fabrica , sau incadrati pentru convingerile lor la unul din articolele gen "propaganda impotriva oranduirii statului ","vagabondaj" si trimisi la "mititica". Pai bai Silviule,aia din manastiri nu sunt incadrati in societate asa cum o vezi tu,deci existenta manastirilor este naturala si nefireasca PENTRU TINE.Corect asa este sa spunem , ca este nefireasca PENTRU SILVIU ,lucru care pe mine spre exemplu,ma lasa indiferent ...

In privinta curajului,sincer nu vad care naiba este acel curaj pe care il lauzi,deoarece atacarea bisericii ortodoxe este un fel de sport, iar riscurile sunt nule .In fotbal iti mai da unul un ghiont in coaste,in "sportul" asta insa, nu patesti absolut nimic dom'le !Crezi ca vin baietii peste om sa-l arda pe rug ca eretic ?...Il refuza la urmatorul botez ? ...

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2011, ora 10:54

De altfel Silviule,domnul ing.Nelu Preda este adventist ,asa ca pozitia dansului fata de Biserica Ortodoxa este de inteles .Nu si de apreciat, deoarece nu prin condamnarea altei biserici iti creste tie credinta ,dar de inteles este, si asa procedeaza din pacate si multi ortodocsi.

preda_nelu

8 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2011, ora 12:23

Draga Silviu

Multumesc mult pentru aprecieri....cum ai vazut in pamflet am spus si eu ca exista exceptii rare ( dar care intaresc regula ),de preoti cu vocatie ,care urmeaza invataturile lui Cristos si ale Bibliei.Daca imi trimiti un e - mail gol la adresa mea mentionata in pamflet ,iti trimit cu placere si "Semnificatia rugaciunii Tatal nostru " eseu scris tot de mine.O zi buna iti doresc !!!

preda_nelu

8 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2011, ora 12:32

Cu orice sfertodoct cu care am incercat o discutie logica ( inclusiv stareta Manastirii Dealul )am fost catalogat imediat ca sectant.Celor care mai afirma asta le raspund ca sant din tata in fiu ortodox ,dar nu sant nici habotnic nici redus mintal sa iau de bun tot cum inghite un clapon boabele.Ceea ce afirm e rezultatul a ani de studii ,nu impresii culese de la pseudopreoti care au trecut ca gasca prin seminarul teologic , nici de la babe care mentin treze ritualuri pagane in ortodoxie ( cum ar fi pomenile ).

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2011, ora 12:40

Bei , fiti si voi mai intelegatori cu preotii...Sunt si ei tarati ! Voi nu ati avut problemele lor pe vremea comunistilor ....credeti ca era asa usor sa fii turnator ? Poate ca ati remarcat faptul ca au obtinut de la cei din conducerea statului Basescu ,sa nu se afle cine a turnat. Cand ai 10 turnatori intr-o organizatie , nu iti faci asemenea probleme .....cand insa ai sute sau chiar mii de turnatori ....atunci ai o problema.... Si nu e bine ca enoriasii sa afle . Enoriasii "e prosti" si nu inteleg spiritualitatea unei turnatorii la securitate .

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2011, ora 12:44

De la: preda_nelu, la data 2011-05-16 12:32:41Cu orice sfertodoct cu care am incercat o discutie logica ( inclusiv stareta Manastirii Dealul )am fost catalogat imediat ca sectant.Celor care mai afirma asta le raspund ca sant din tata in fiu ortodox ,dar nu sant nici habotnic nici redus mintal sa iau de bun tot cum inghite un clapon boabele.Ceea ce afirm e rezultatul a ani de studii ,nu impresii culese de la pseudopreoti care au trecut ca gasca prin seminarul teologic , nici de la babe care mentin treze ritualuri pagane in ortodoxie ( cum ar fi pomenile ).

Domnule Preda,ma bucur ca sunteti ortodox din tata in fiu (spun asa de fapt din dorinta de a face conversatie,deoarece altfel ma doare undeva de credinta pe care o au sau nu oamenii,este treaba lor) dar sunteti singurul ortodox pe care il stiu eu care condamna icoanele si care nu aproba cultul sfintilor. Dom'le,Sola Scriptura, are tot asa de multa legatura cu ortodoxia cate are cu islamul ...Nu stiu cum este cu sfertodoctii aia cu care ati vorbit dumnevoastra ,dar cand v-au spus ca sunteti sectant ,probabil nu au dorit sa va jigneasca ,ci doar sa spuna ca nu sunteti ortodox,lucru destul de evident din punct de vedere dogmatic.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2011, ora 12:46

De la: _KARPOV, la data 2011-05-16 12:40:03

Bei , fiti si voi mai intelegatori cu preotii...Sunt si ei tarati ! Voi nu ati avut problemele lor pe vremea comunistilor ....credeti ca era asa usor sa fii turnator ? Poate ca ati remarcat faptul ca au obtinut de la cei din conducerea statului Basescu ,sa nu se afle cine a turnat. Cand ai 10 turnatori intr-o organizatie , nu iti faci asemenea probleme .....cand insa ai sute sau chiar mii de turnatori ....atunci ai o problema.... Si nu e bine ca enoriasii sa afle . Enoriasii "e prosti" si nu inteleg spiritualitatea unei turnatorii la securitate .

Kaprpoave,dar sunt destui preoti care au stat prin puscarii si nu au turnat pe nimeni.Ce naiba ai cu exgerarile si generalizarile astea ?...Inteleg ca te macina sa ataci biserica,preotii si religia in general, dar incearca naibii sa o faci intr-un mod cat de cat logic.

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2011, ora 15:16

De la: Silviu, la data 2011-05-16 14:40:21
Am ajuns sa nu mai pot sa spun ce cred de cuviinta ca, hop, apare cenzorul asta, pe orice topic, despre orice ar fi vorba, sa-mi spuna ca nu trebuie sa gandesc asa ci altfel, dupa cum crede el.

Pai nu asta se face pe un forum mai Silviule ,nu pe asta se bazeaza forumul,pe discutiile pe care le avem unii cu altii ? Pe mine nu ma deranjeaza absolut deloc daca apari tu undeva si spui ca nu am eu dreptate .Este dreptul tau,inteleg ca nu gandim toti identic si nu ma simt deloc "cenzurat" cum te simti tu ,si nici nu simt ca imi impui tu sa gandesc intr-un anumit fel .Pur si simplu este vorba de discutii ,iar astea Silviule,chiar si in contradictoriu ,nu fac rau nimanui decat oamenilor prosti care le percep ca atacuri la adresa firavei lor gandiri .Tu nu esti printre prosti ,insa ti-am spus,pari nervos si obosit, din moment ce ai ajuns sa te manifesti asa de absurd...

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 16 Mai 2011, ora 17:18

Bine, ia critica si tu BOR !
Sa te vad !

Un om inteligent poate spune de multe ori o prostie, dar un prost nu poate spune niciodata ceva inteligent.
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2011, ora 18:03

De la: Silviu, la data 2011-05-16 17:18:51Bine, ia critica si tu BOR !
Sa te vad !

Tolaniti pe cruce Silviule,tolaniti lejer pe cruce,asta este marea parte a BOR ....Cu asta cred ca spun tot ! Dornici doar sa o duca ei bine si cu totala durere in spate de Dumnezeu .Nu sunt insa singurii,astea sunt vremurile, iar pe oameni(ca majoritatea nu sunt credinciosi, desi asa se pretind la recensamant) ii intereseaza doar formalitatile, asa ca dau banii si se simt aproape de Dumnezeu .Un targ reciproc avantajos,busines reusit nene ...

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 16 Mai 2011, ora 18:56

"...........................Crestinismul ,asemeni fondatorului sau ( Cristos era un om modest posedand doar camasa de pe el si o pereche de sandale )era o religie plina de iubire ,in modestie si intrajutorare.Romanii i-au dat o haina nou plina de fast si impopotonare , cultivand in randul clerului gustul pentru fast bogatie."
Rau exemplu a dat si Cristos prin saracia vesmintelor! Auzi, sa trebuiasca sa-l imbrace taman romanii! Azi nu mai sunt romani dar sunt ajutoare de toate felurile si lumea nu poate fi educata sa stea la rand pentru a le obtine gratuit. Nu mai amintesc de ajutoarele banesti impuse prin lege!
Acum ca se apropie "Inaltarea" tare as dori ca D-l. Preda sa-mi explice (jur ca de o viata tot caut raspuns si nimeni nu vrea sa mi-l dea, cauza care ma tine in dilema "a crede sau anu crede"!), pana unde s-a inaltat Hristos ca om inviat deci nu duh si daca a cazut undeva, cei de pe atunci nu au fost interesati sa-i gaseasca trupul? Apoi aberatia cu Iuda! Sarmanul Iuda a fost un personaj introdus in scenariu si foarte frumos putea sa fie altul si ne scapa pe noi, sarmanii pacatosii sa-l tot luam ca pe un postulat al tradarii.
A, uitasem: S-a scris undeva ce a vazut Isus Dincolo in cele aproximativ trei zile de deces?
Acum trec la subiectul topicului. Au ajuns popii ortodocsi niste tradatori ai lui Hristos! Se impopotoneaza cu ce e mai scump pe piata si se aduna in soboruri oriunde, ceea ce inseamna ca li s-a inmultit turma. Dar sa prostesti oamenii de la tara cu tot felul de lucruri cum ca daca te tarasti in genunchi inconjurand de trei ori un lacas de cult, gata, Dumnezeu iti cultiva ogorul, iti impaca nora cu fiu-tu, ca barbatul se opreste la carciuma dar nu mai bea si ultimul ban, etc. Dar mai sunt si moastele care trebuie atinse sau pupate, mai este si birul anual! Nu se tine seama de cultura religiei in sine ci de prostia omeneasca. Eu cred ca mai intai popii trebuie sa creada cu adevarat in ceea ce propovaduiesc si astfel am uita ca " nu trebuie sa faci ce face popa!"

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
bobby_agatha

9 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 16 Mai 2011, ora 19:23

Suntem trecatori oameni buni! Oare ne ajuta pe noi daca ponegrim preotii si averile Bisericii? Daca nu le au ei le au altii si le vor folosi in scopuri mai murdare decat Biserica. Va rog sa vedeti lucrurile bune a credintei in orice forma s-ar manifesta. Nu cred ca putem noi judeca. Toate se intampla cu voia lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi, si aici ma refer la toti cei care facem umbra Pamantului, ar trebui sa se concentreze mai mult la cele transmise de Dumnezeu si sa se gandeasca ca viata e scurta.

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 16 Mai 2011, ora 19:48

De la: bobby_agatha, la data 2011-05-16 19:23:36Suntem trecatori oameni buni! Oare ne ajuta pe noi daca ponegrim preotii si averile Bisericii? Daca nu le au ei le au altii si le vor folosi in scopuri mai murdare decat Biserica. Va rog sa vedeti lucrurile bune a credintei in orice forma s-ar manifesta. Nu cred ca putem noi judeca. Toate se intampla cu voia lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi, si aici ma refer la toti cei care facem umbra Pamantului, ar trebui sa se concentreze mai mult la cele transmise de Dumnezeu si sa se gandeasca ca viata e scurta.

Asa e! Adevar zic voua: Suntem trecatori adica din viata trecem, unde? M-am uitat la un program pe Discovery si m-am crucit cand am vazut pe unde va pluti sufletul meu cand va 'trece! Cum poti (zic asa la general) sa nu te iriti cand trebuie sa stam cuminti si sa tacem cand vedem atatea porcarii facute de politicieni si de popi? De asta am si ajuns atat de rau! Chiar acum am citit un articol pe care incerc sa-l copii aici: Raiul este o poveste pentru cei care se tem de intuneric"

Intr-un interviu in exclusivitate pentru The Guardian, Stephen Hawking a impartasit idei despre moarte, respingand credinta Divinitatii potrivit careia "mergem in ceruri".

"Credinta ca dupa moarte ne asteapta cerul sau orice altceva este o poveste pentru cei care se tem de intuneric. Privesc creierul ca pe un calculator care inceteaza sa mai functioneze cand componentele sale se strica. Nu exista rai sau viata dupa moarte pentru calculatoarele stricate", spune omul de stiinta.

■Nu Dumnezeu a creat Universul! Dar cine?

Anul trecut, Hawking isi exprima, raspicat, in noua sa carte, "The Grand Design", opinia asupra legilor fizicii care stau la baza creatiei Universului, declarand ca Dumnezeu este redundant. Potrivit teoriilor exprimate in 2010, nu este nevoie de un creator pentru a ne explica existenta Universului. Ideile au provocat la acea vreme nemultumirea liderilor religiosi. Hawking era de parare ca galaxiile, stelele si, implicit viata, au luat nastere din mici fluctuatii cuantice petrecute in primele etape de existenta ale Universului: "Stiinta prezice ca multe feluri de Universuri vor fi create spontan, din nimic. Este o chestiune de noroc din care facem si noi parte".

"Deoarece exista o lege asa cum este gravitatia, Universul poate si se va crea singur din nimic. Creatia spontana este motivul pentru care exista ceva in locul a nimic, motivul pentru care Universul si noi existam. Nu este necesara invocarea lui Dumnezeu, Care, pe baza unui plan bine stabilit, a pus Universul in miscare", explica fizicianul.

Stephen Hawking a fost diagnosticat cu o boala neuromotorie la varsta de 21 de ani, medicii preconizand ca va fi fatala in cativa ani. Hawking a sfidat insa diagnosticul, iar astazi, la 69 de ani, este cel mai cunoscut om de stiinta. Personal, ideea ca ar putea muri nu il sperie pe profesorul si omul de stiinta Hawking: "Am trait cu gandul ca voi muri curand in ultimii 49 de ani. Nu imi este frica de moarte, dar nici nu ma grabesc sa mor fiindca mai am multe de facut".
■Life icon: Impresionantul Stephen Hawking

De ce am copiat articolul? Pentru a arata ca am putea crede si in ce zic alti oameni inteligenti in afara celor care au scris Biblia.

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2011, ora 20:02

De la: bobby_agatha, la data 2011-05-16 19:23:36Suntem trecatori oameni buni! Oare ne ajuta pe noi daca ponegrim preotii si averile Bisericii?

Stiti ce se intampla,nici negarea unor realitati evidente si ignorarea adevarului nu ne ajuta! ...

Pe mine personal nu ma intereseaza averea bisericii,averea preotului X etc.Cand insa preotul X este mort sufleteste si doar recita obosit niste texte unde afuriseste catolicii si protestantii (asa cum si protestantii procedeaza la randul lor),cand isi trage o fata grava si spovedeste "la norma" fara sa fie macar atent ,cand toata intelegerea sa se rezuma la baticul pe care il ai sau nu in biserica daca esti femeie ,nu pot sa fiu bucuros ...Nu place sau nu ,totul tinde sa se rezume la cat mai multe reguli(ca in Vechiul Testament) si supunere absoluta fata de un fel de stapani ai credintei, care "stiu ei totul ", si iti cer tie doar sa asculti cuminte si sa ai figura aia de om calcat de autobuz ,in deplina "suferinta" ,asa cum si-o confectioneaza "credinciosii" in biserici ,ca sa fie mai aproape de Dumnezeu .Ar trebui sa fie veseli,zambitori,relaxati ,lejeri,comunicativi in casa Tatalui nostru .Ei insa sunt ,ca si preotii care fac slujbele ,niste... tristi incrancenati si cramponati in reguli (multe ,fara numar!-ai voie sau nu ai voie!),convinsi ca asa este bine si "frumos" in fata Domnului....

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2011, ora 20:22

Si ca sa fie clar ce doream sa spun ,primejdia care paste ortodoxia sau orice alta religie,este disparitia spiritualitatii, a lui Dumnezeu ,si inlocuirea sa cu reguli, tabuuri si formalism .Majoritatii "credinciosilor" ne vine comod asta deoarece cu regulile suntem obisnuiti,cu discernamantul si cu cercetarea propriului suflet,nu prea ...Preferam constrangerile cat mai numeroase ,in locul dragostei fata de Dumnezeu si a libertatii .

Tot pe ideea asta ,este mult mai placut sa injuri o alta religie ,sa o condamni si sa ii vanezi greselile, decat sa te rogi tu la Dumnezeu si sa iti vezi de legatura ta cu el .O bata data in numele lui Dumnezeu, este un efort mai mic decat ajutorarea vecinului aflat intr-o problema .(mai ales ca poate nu-ti place,este cam "bulangiu" si te-a jignit candva,in mod absolut sigur ...pe nedrept !)

Fosta membra 9am.ro

2310 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2011, ora 09:21

Eu cred ca insusi Dumnezeu a facut de asa maniera incat Hawking sa ajunga la concluzia asta care socheaza pe multi.
De ce ?
Pentru ca legea gravitatiei, si probabil multe altele au fost premizele create de Dumnezeu din nimic, precum zice Hawhink.
Mie mi se pare ca Hawking, prin deductie logica se apropie foarte mult de Dumnezeu, chiar daca, aparent, el neaga tocmai existenta acestuia.
Hawking este produsul lui Dumnezeu si toate actiunile lui sunt rezultanta vointei lui Dumnezeu, inclusiv aceasta !
Cei cere neaga existenta lui Dumnezeu cred in existenta lui. Cei care nu cred in Dumnezeu nu vorbesc despre asta.
Dumnezeu nu este ceva care se demonstreaza si nici care se tranzactioneaza.
Hawking crede in Dumnezeu altfel decat traditionalii credinciosi, doar ca el il percepe cu totul si cu totul altfel.
Il cauta in cu totul alt mod.
"Fericiti cei saraci cu duhul" ... parca asa se scrie in Bibie ...
Cea mai comoda cale sa fi fericit este sa nu-ti bati capul cu nimic ...
Le recomand adeptilor teoriei cum ca "unde-i carte-i si prostie" sa se retraga in pesteri, sa nu mai utilizeze internetul, autoturismele, orice produs al vietii industriale, sa mearga in sanul mamei natura, sa traiasca dupa cum cred ei ca a facut Dumnezeu omul pe pamant, pentru ca oamenii cu carte, de genul lui Hawking au facut ca lumea de azi sa arate asa cum arata azi. Altminteri nu sunt decat niste biete jivine ipocrite care vor numai avantajele rezultate de pe urma semenilor lor care gandesc.
Mi se pare mult mai aproape de Dumnezeu un tip ca Hawking decat milioanele de asa-zisi credinciosi, prosti ca noaptea, lipsiti de posibilitatea mentala de a crea ceva, dar in stare sa profite la maxim de beneficiile aduse societatii de cei care gandesc.
Despre ce s-a intampat din cauza religiilor, in decursul timpurilor, nu mai trebuie sa vorbesc. Exemplul inchizitiei este elocvent. Gruparile musulmane extremiste de azi calca pe urmele crestinismului din evul mediu. Si asta pentru ca niste minti putine nu inteleg ca occidentalii traiesc mai bine ca ei pentru ca nu le fura seicii lor tot ce se poate ... e mai simplu cum le spun unii imami...

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 09:38

in natura este atata armonie si culoare ,,, de ce biserica este asa neagra si mohorata

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 09:39

Cunosc un preot care nu spunea maine am un botez , o inmormantare , ci maine am un ciubuc

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 09:41

Cum poti fi atat de �bleg �sa pui pe altul sa se roage pentru tine. Mai bine ca tine nu o face nimeni. Popa cand se roaga , se uita cat i-ai pus in acatist , si in functie de asta se concentreaza la tine sau�la amanta!

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Mai 2011, ora 09:49

frumos spus, Silviule ! si ce-ai spus tu, ma face pe mine sa revin cu ideea ca un ateu declarat sau liber cugetator care cauta sincer si din toata inima sa inteleaga ce-i cu el, ce-i cu divinitatea, care-i locul sau in lumea asta, e cu mult mai aproape de dumnezeu, decit unul declarat credincios ,dar care se tirasta ca o rima pe coate si genunchi in jurul unei biserici si cind i se termina turele se repede la , sarmale calcindu-i in picioare pe ceilalti !

si Creeationistii ca si Evolutionisti ,sunt si ei pe trepte de intelegere : de la cel care nu stie nimic ,dar crede ca le stie pe toate, pina la cel care stie si, astfel un Evolutionist care STIE , a inteles despre ce-i vorba , sta la taclale cu Dumnezeu schimbind idei pe care le transmit apoi si celorlalti !

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 09:51

Yeshua, nu avea cum sa fie Mesia, deoarece Mesia ar trebui sa se nasca, conform religiei judaice, in miezul verii, nicidecum la debutul iernii�.
Cine spune ca trebuie sa se nasca un Mesia? 1 miliard de chinezi nici macar nu au auzit de Yeshua. 1 miliard de indieni nu asteapta nici o vara ca sa se nasca un Mesia. Si nici macar nu le pasa ! Iar evreii nici macar nu mai asteapta un mesia .....s-au saturat sa-l mai viseze.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 09:54

un crestin fanatic ,face mai mult rau crestinismului decat 100 de musulmani.(Becali)

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 09:57

Noi suntem "robii" lui Dumnezeu........

Biserica ,a fost,initial, un factor civilizator, dar dupa secolul 3 ,conducatorii religiosi au observat ca, oamenii invata prea multe si prea repede,pun intrebari incomode,devin prea rationali si scapa de sub controlul lor,iar pana la �Renastere�, au incercat oprirea evolutiei stiintifice.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 09:58

Biblia prezinta inceputurile unei religii primitive, adresata unui popor primitiv!

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Mai 2011, ora 10:00

De la: _KARPOV, la data 2011-05-17 09:38:51

in natura este atata armonie si culoare ,,, de ce biserica este asa neagra si mohorata

eu ti-am mai spus o data de ce : ptr. ca se inchina deja mortii , d'aia ! ptr. ca in clipa in care biserica a devenit un instrument de stat in mina imparatului Constantin ea a incetat sa mai fie ce trebuia sa fie ! disperati, jelim ,cind pleaca cineva drag de linga noi , desi promisiunea INVIERII este piatra de temelie a Crestinismului , ceea ce inseamna ca SENSUL ei a fost deturnat, deformat pina la inspaimintare ....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 10:02

Eruditii rationali au impins UMANITATEA si STIINTA spre progres,habarnistii,fanaticii religiosi,n-au creeat nimic si ar trebui sa traiasca exact cu tehnologia pe care au creat-o.
Este evident faptul, ca de-a lungul timpului, au existat inventatori proveniti si din cler, dar nu fanatismul religios,ci partea rationala i-a impins spre inventii-au intrat in randul clerului deoarece era singurul mod in care puteau accesa cunostintele....Agora "paganilor" disparuse-bibliotecile "ereticilor" au fost arse sau accesul la ele era prohibitiv.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 10:05

Daca Dumnezeu ar exista , nu s-ar comporta ca un feudal aiurit,incult si sangeros si deci, nu ar avea nevoie de robi,ci de oameni inteligenti si liberi?
De ce credeti ca ne-a dat ratiune si imaginatie?
Ca sa ne imaginam tampenii,sa le declaram sfinte si sa ne inchinam lor,invatand sa suferim?

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 10:08

razboaiele religioase, au fost provocate din rautate si lacomie, fiecare religie este exclusivista dorind sa le elimine pe celelalte, acaparandu-le bunurile,si �masa de manevra�.

Pagini: 1 2 3 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Biserica ortodoxa romana - un parazit al societatii romanesti
Mergi la: