back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Romania vs europa & vestul indepartat

 


 
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
 
Copilasa

80 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Martie 2011, ora 18:25

De la: tricky, la data 2011-03-05 01:46:20E asa de simplu! Uitati-va in Republica Moldova si veti intelege fenomenul de masa! Sunt innebuniti dupa cetatenia romana ca sa fuga si sa munceasca in vest, cat despre spiritul romansc nici nu le pasa! Dupa ce ai stat in dicttatura comunista sau ceausista doua sau trei generatii, cum dai putin de libertate, normal unde sa te uiti in alta parte decat in Occident si America! Romanii in vasta majoritate au clatorit cel putin, daca nu au stat si muncit in Occident, America inca le este inchisa, oricum au vazut ce e in lumea civilizata. Tot ce i-a mai tinut acasa a fost jaful, imbogatirea prin inselaciune, furt, coruptie, mafie de stat, unde s-au facut averi mai ceva ca in Vest, si-au luat Jeep-uri si Mercedes, Ferrari si Maybach, vile de lux, lacuri, munti, vai si paduri, s-au smecherit din retrocedari frauduloase. De ce le mai trebuie Vestul si America, cand pot fura aici la nesfarsit protejati de Stat? Problema este ca isi fac averea calcand pe cadavre, ne omoara pe cei obisnuiti sa duca greul si asa! Suntem deja in NATO si UE, dar cati romani mai vor sa moara departe in Afghanistan sau la frontierele UE? Mai ales ca si occidentalii ne-au umiit cu respingerea in Acordul Zonei Schengen! Ne umilesc si cei de la UDMR, aici in tara la noi, ca si Tokes si secuii lui separatisti! Vestul se detaseaza discret de noi. Cat despre America, ciar ca nu mai contam deloc, ne lasa din nou prada rusilor si mai nou evreilor si arabilor!
ROMANIA nu are de ales decat calea hotiei.a mafiei de stat, a lingusirii si incompetentei, clar nu?
Si pana cand vom fi abandonati in acest spatiu al nedreptatii si inselaciunii promovate de Stat?



Perfect adevàrate multe din afirmatiile dvs.

Statul român este vinovat de multe lucruri, dar nu de toate. Are vina împàrtità cu occidentalii si cu însàsi populatia româneasca, care în majoritate, din pàcate nu-si iubeste tara, si care vrea sa faca peste noapte, prin orice mijloace si cu orice pret , averi.

Nimeni nu întelege ca "Statul suntem noi". De ce merge Statul prost ? Pentru ca populatia nu face nimic ca sa sustina reformele, ca sa ducà tara la evolutie ? De ce populatia nu face nimic, pentru ca-i crede si-i apreciaza pe straini (oricât de escroci, de mincinosi, de ticàlosi ar fi), mai mult decât pe români si propria tara. Aici este secretul. Pâna nu iesim din acest cerc vicios, România nu va avansa, oricât ar scuipa unii pe politicieni si i-ar p. ..a.; în c ... pe occidentali.


DI

154 mesaje
Membru din: 26/01/2011
Postat pe: 8 Martie 2011, ora 07:14

MAI NEA NASTASE.....SPUNE-MI SI MIE CINE ESTI....SI ATUNCI VOI SPUNE SI EU DACA TE CUNOSC!

Raporteaza abuz de limbaj
dalina

388 mesaje
Membru din: 4/08/2010
Postat pe: 11 Martie 2011, ora 20:18

Mai bine fara( EUROPA)!

Raporteaza abuz de limbaj
io_tania

63 mesaje
Membru din: 23/03/2010
Postat pe: 12 Martie 2011, ora 18:51

Pana sa vedem Romania vs Europa&Vestul indepartat, suntem de fapt cu totii in aceeasi galeata...

Iata cum au curaj sa zica expertii in demo-no-cratie, lucrurilor pe nume:

"ETHOS (2010)
"Prezentat de dublul nominalizat la Oscar, Woody Harrelson, Ethos deschide capacul unei Cutii a Pandorei, relevând problemele sistemice, ce au garantat eșecul a aproape oricărui aspect a vieții terestre actuale: de la dezastrele ecologice la democrație și pierderea libertăților personale; de la terifiantele conflicte de interese, din politică, la puterea corporatistă neîngrădită, la mass media aflată în mâna unor masive conglomerate comerciale și la complexul militar industrial, care practic ne-a cumpărat reprezentanții."


ethosthemovie.com/


O descriere succintă, dar mai mult decât cuprinzătoare, a unui documentar cu totul deosebit, ce reușește să dezvăluie aceste complexe interconectări și cuprinde interviurile unor gânditori de seamă, ai societății contemporane - ca Noam Chomsky - având ca surse, materiale primite de la unii dintre cei mai remarcabili autori de filme documentare, actuali.


Am atacat tangențial, problema conținutului găunos al acestui concept, "democrație", în articolul scris împotriva imperiului american și m-a bucurat să constat contribuția adusă, în documentar, de câteva replici perfect argumentate, ale lui Noam Chomsky, ce demolează mitului implicat de noțiunea aberantă de "democrație".


În mod evident, capitalismul nu poate fi o democrație, fiindcă interesele dominante sunt cele corporatist-financiare, procesul electoral fiind transformat într-o licitație (în care orice structură guvernamentală sau legislativă, este de vânzare), la fel de bine cum nici comunismul nu poate fi, fiindcă interesele dominante sunt cele ideologice și nu cele umane.


Noam Chomsky, este un lingvist, filozof și activist politic, profesor emerit la MIT, considerat unanim ca fiind părintele lingvisticii moderne și, în același timp, un dizident și un anarhist, autor a peste 150 de cărți, ce s-au bucurat de recunoaștere internațională, în ciuda ignorării acestora de către mass media.


Începând cu opoziția sa activă contra războiului din Vietnam, concretizată și prin eseul din 1967, "Responsabilitatea intelectualilor", extins ulterior la "Puterea americană și noii mandarini", din 1969, Chomsky s-a făcut cunoscut, pe plan mondial, ca un critic proeminent al politicii interne și externe a SUA, fiind considerat cel mai citat autor în viață.


El este, de atunci, un comentator politic sincer și deschis și un activist dedicat țelurilor sale; s-a auto-declarat ca fiind un anarho-sindicalist și un socialist, partizan al liberții umane absolute, principii enunțate în forma ce s-a impus prin Epoca Iluminismului și pe care el le consideră ca "extensia naturală și potrivită a liberalismului clasic, într-o epocă de industrializare avansată a societății."


Criticismul social al lui Chomsky include "Consimțământul fabricat: Economia politică a mass media", din 1988, carte scrisă împreună cu Edward S. Herman, un analist lucid ce a făcut o critică acerbă modelului propagandistic, rezultat din examinarea activității mass media.


Din acest punct de vedere - și sper că afirmația mea, nu va fi receptată, la rândul ei, ca o propagandă - trebuie să recunoaștem că dintre toți nemernicii istoriei, naziștii, au fost cei mai cinstiți, fiindcă și-au intitulat unul dintre cele mai importante ministere, ca fiind nu al educației sau științei sau informării, ci real - al propagandei.


Stăpânii noștri eterni, s-au temut întotdeauna doar de revolta irațională a maselor, din moment ce au creat instrumentele de propagandă și manipulare în masă, iar, mai nou, promovează o politică de exterminare în masă, prin metodele amintite în alte articole, pentru a ne reduce la "numărul ideal", căruia i se va potrivi în continuare, lesa gândită pentru noi, de milenii, de "zeii" și "semizeii" ce încă ne conduc.


Întrebare: în virtutea căror "calități imuabile", reale sau închipuite, au fost selectate aceste elite, ce se consideră perfect îndreptățite să ne conducă ?


A dreptului ereditar ?


Am văzut, cu toții, ce estropiați se pot naște în familiile celebre, fiindcă este mai mult decât clar că inteligența, bunul simț și mai ales compasiunea, nu se transmit genetic și, ca atare, popoare întregi au ajuns să fie conduse de sociopați, călăii perfecți din galeria unor Napoleon, Mao, Stalin, Hitler și, din nefericire, mulți alții.


Dar, "marii gânditori", au concluzionat că masele nu pot fi asociate actului decizional, datorită comportamentul lor imprevizibil și, deci, controlul elitelor era o cerință obligatorie și, prin aceasta, cercul se închide perfect, revenind la cel mai mare furnizor de droguri al sec. XX, Sigmund Freud, din a cărui stirpe a apărut logic, un alt monstru, nepotul său dublu, Edward Bernays (tatăl său era fratele soției lui Freud, iar mama era sora lui Freud), cel responsabil de manipularea globală a maselor, în societatea de consum, prin edificarea mecanismelor noii propagande, rebotezată comercial "relații publice".


Combinând ideile lui Gustave Le Bon și Wilfred Trotter, privind psihologia mulțimilor, cu ideile psihoanalitice ale unchiului său, Bernays este unul dintre primii ce au încercat să manipuleze opinia publică, în baza mecanismelor subconștientului uman.


El a considerat că, această manipulare, este necesară, într-o societate pe care el o considera irațională și periculoasă, ca rezultat a ceea ce Trotter descrisese anterior prin așa-numitul "spirit de turmă" și se dovedește încă o dată că, sănătatea mentală precară, nu poate fi o piedică ca o astfel de eroare a naturii, complet lipsit de sentimente umane, să ajungă celebru și să fie considerat, conform revistei Life Magazine, ca unul dintre cei mai influenți americani ai sec. XX.


Ideologia sa, interpretată de propria-i fiică, într-un interviu acordat BBC, ca fiind un fel de "despotism iluminat", își are originile, pe de o parte, în constatarea din proprie experiență a eficienței propagandei naziste iar, pe de altă parte, în ideile unei alte "personalități" americane, Walter Lippmann, cu care a fost coleg în Comitetul de Informații publice al SUA, în timpul primului război mondial (și chiar în teoriile reflexelor necondiționate elaborate de Ivan Petrovici Pavlov).


Emigrând în Anglia, după Anschluss, Freud îl va avea ca medic personal pe același Wilfred Trotter care, împreună cu Wilfred Bion și Ernest Jones, au devenit membrii de bază ai mișcării psihoanaliste freudiene, din Anglia, ce va dezvolta domeniul numit Dinamica Grupului, asociat unanim cu o altă instituție criminală, Institutul Tavistock, unde, de altfel, au lucrat mulți dintre adepții lui Freud.


Prin noua sa teorie a relațiilor publice, Bernays, a ajutat la popularizarea ideilor freudiene în SUA, folosind psihologia și alte științe sociale, în campaniile sale de propagandă publică, afirmând:


"Dacă vom înțelege mecanismul și motivațiile minții colective, nu va fi oare posibil să controlăm și să înregimentăm masele, potrivit voinței noastre, fără ca acestea s-o știe măcar ?


Recenta practică a propagandei ne-a demonstrat că este posibil, cel puțin până la un anume punct și între anumite limite...",


botezându-și noua tehnică "științifică" de modelare a opiniei publice, "fabricarea consimțământului".


De la un simplu agent de presă pentru teatre, în 1913, Bernays a ajuns, în timp, promovându-și ideile total lipsite de scrupule, să fie membru al comitetului prezidențial pe care l-am amintit mai sus iar apoi să coopereze cu: Procter & Gamble, American Tobacco Company, Cartier Inc., Best Foods, CBS, United Fruit Company, General Electric, Dodge Motors, adepții teoriei și practicii fluorizării apei, de la Public Health Service și Aluminum Company of America , Knox-Gelatin și lista numelor "mari" poate continua.


"Doctrine militare" elaborate de alți sociopați, prevăd masive distrugeri sociale, cu afectarea clară a populației civile, indiferent de minciuna propagandistică a armelor "umanitare", în scopul paralizării oricărei inițiative contrare trupelor de ocupație, prin propagarea șocului și groazei la nivel global, datorită aplicării cu brutalitate și fără milă, a forței.


Blamându-le și indignându-se de posibila escaladare a influenței complexului militar industrial, apare în documentar și fostul președinte american Dwight D. Eisenhower, tocmai mascota complexului militar industrial, evoluția carierei sale de la un simplu locotenent, cu puțin timp înaintea celui de-al doilea război mondial, la gradul de general și comandant suprem al Forțelor Aliate pe frontul european, având loc fulminant și inexplicabil, în circa doi ani, ulterior fabricându-se o biografie romanțată, ce l-a transformat în unul dintre eroii imperiului american.


Sistemul nostru lucrează contra binelui public, democrația este o himeră, dar nu putem schimba nimic, de fapt, până nu înțelegem mecanismele intime și forțele care guvernează totul și care, actual, sunt în mod evident îndreptate împotriva noastră, a maselor.


Nu ne aflăm totuși într-o situație fără ieșire, Ethos oferindu-ne o soluție nu originală, dar în mod cert eficientă, dacă vom conștientiza o dată pentru totdeauna, că suntem totuși pe marginea prăpastiei și că trebuie să ne trezim și să ne implicăm colectiv, împotriva sistemului și nu prin metode brutale ci, pur și simplu subminând și boicotând însăși esența mercantilului sistem de consum - mecanismul profitului.


În cele din urmă, apatia noastră și lipsa de coeziune, sunt sigurele obstacole în calea unei evoluții pozitive și a dezmembrării definitive a lanțurilor unei sclavii ce durează de milenii, cosmetizată, în timp, sub tot felul de denumiri de sisteme sociale, ultimul, așa-zisa "democrație", fiind și cel mai insidios și cel mai agresiv și cel mai fals dintre toate, fiindcă oferă iluzia unei mincinoase "libertăți de alegere", într-o lume care se apropie vertiginos, de cel mai înalt grad de centralizare a puterii, întâlnit vreodată în istoria ce ni s-a permis s-o cunoaștem. "


I forgive you! God bless you!
io_tania

63 mesaje
Membru din: 23/03/2010
Postat pe: 13 Martie 2011, ora 22:06

Din aceeasi categorie, ca pana sa fim versus Eu&Vestul Indepartat, ne priveste pe toti si ar fi cazul sa ne trezim la unison...


"AL III-LEA PROTOCOL SECRET FRANCMASONIC
Sarpele francmasonic simbolic si semnificatia lui secreta. Nestabilitatea urmarita a balantei constitutionale. Teroarea necesara care se inoculeaza in palate. Puterea francmasonica si ambitia. Masinile ridicole de vorbit, parlamentare si pamfletele. Abuzurile curente ale puterii. Sclavia economica. "Adevarul poporului". Acaparatorii si aristrocratia. Armata secreta a francmasonilor. Accelerarea prin toate mijloacele a degenerarii crestinilor.
Foamea generalizata si dreptul de neclintit al capitalului. Venirea si incoronarea "stapanului planetar universal". Scopul fundamental secret al programelor viitoarelor scoli populare ale francmasonilor. Secretul stiintei ordinii sociale. Criza economica generala provocata de francmasonerie. Siguranta celor care sunt de ai "Nostri". Despotismul prestabilit akl francmasonilor si domnia necesara a ratiunii. Pierderea unui calauzitor. Francmasoneria si cum a provocat chiar ea in realitate "Marea" Revolutie Franceza. regele despot este o prefigurare a "STAPANULUI PLANETAR UNIVERSAL". Cauzele de baza ale invulnerabilitatii francmasoneriei mondiale. Libertatea este o himera.


Va pot anunta ca suntem deja aproape de telul final. Inca putin si cercul se va inchide. Cand cercul va fi inchis, toate Statele Europei vor fi cuprinse in el ca in niste catuse puternice.
Balanta constitutionala va fi in curand rasturnata, deoarece noi am falsificat-o in asa fel ca sa se aplece cand intr-o parte, cand intr-alta, pana ce, in sfarsit, se va prabusi.
Crestinii credeau ca au faurit-o destul de puternica si asteptau intotdeauna ca cele doua talere sa fie in echilibru. Acum persoanele domnitoare sunt puse la zidul infamiei de catre reprezentantii lor, care fac neghiobii si se lasa tarati de catre puterea lor, fara control si fara responsabilitate. Acesti reprezentanti isi datoreaza puterea terorilor prin care sunt stapanite Palatele. Persoanele domnitoare, nemaiavand deloc legatura cu poporul lor, nu se mai inteleg cu el si nu se pot apara impotriva persoanelor lacome dupa putere. Puterea clarvazatoare a persoanelor domnitoare si puterea oarba a poporului fiind acum despartite de catre noi, si-a pierdut toata insemnatatea; separate, sunt in prezent tot atat de neputincioase precum orbul fara toiag.

Pentru a indemna pe ambitiosi sa abuzeze de putere, noi am pus in fata toate fortele, dezvoltand si amplificand toate inclinatiile lor liberale catre independenta. In acest scop am incurajat orice actiune rea, am inarmat toate partidele, am facut din putere tinta tuturor ambitiilor. Am transformat in arene de lupta Statele unde se dezvolta si se manifesta astfel de tulburari. Inca putina vreme si dezordinea, impreuna cu falimentul, vor apare peste tot. Neobositii limbuti au transformat sedintele Parlamentelor si adunarilor administrative in sterile lupte oratorice. Ziaristii indrazneti, pamfletari fara rusine, ataca zilnic personalul administrativ. Abuzurile puterii vor pregati prabusirea in final a tuturor institutiilor si atunci totul va fi rasturnat sub loviturile multimii innebunite.

Popoarele sunt inlantuite prin munca grea, cu mai multa eficienta si tarie decat au fost inlantuite de sclavie si robie.Din sclavia antica ori din robia Evului Mediu se mai putea scapa uneori, intr-un fel sau altul. Sclavii puteau fi rscumparati, dar astazi noi urmarim ca majoritatea oamenilor sa nu poata scapa de mizerie.
Drepturile pe care noi le-am inscris in constitutii sunt himerice inchipuiri pentru multime deoarece ele sunt neadevarate. Toate aceste asa-zise "drepturi ale poporului" nu pot exista decat in inchipuire, fiindca in realitate ele nu pot fi infaptuite niciodata. Pentru muncitorul proletar, incovoiat si epuizat de munca lui grea, zdrobit de o cruda soarta, ce pret are dreptul dat vorbaretilor de a flecari, dreptul dat ziaristilor de a scrie tot soiul de nerozii alaturi de lucruri serioase, din moment ce proletariatul nu trage alt folos din constitutie decat nenorocitele de faramituri pe care i le aruncam de la masa noastra imbelsugata, in schimbul unui vot favorabil planurilor complicilor si agentilor nostri?
Drepturile republicane sunt o amagire pentru bietul om: nevoia unei munci aproape zilnice nu-i ingaduie sa se foloseasca de ele; in schimb, aceste drepturi ii iau si garantia unui castig statornic si sigur, punandu-l la bunul plac al grevelor patronilor sau camarazilor.
Sub conducerea noastra, poporul a distrus aristrocratia (nobilimea), care-i era ocrotitoarea si mama naturala, de a carei inflorire depindea si bunastarea poporului. Acum cand aristrocratia este distrusa, poporul a cazut sub stapanirea hraparetilor, a speculantilor imbogatiti, care il apasa in chip nemilos.

Noi vom aparea mai tarziu muncitorului ca niste eliberatori de acest jug, cand ii vom propune sa intre in randurile acestei armate de socialisti, de anarhisti de comunisti pe care, sub pretext de solidaritate, o sustinem infruntand printre ei membrii francmasoneriei noastre sociale. Aristrocratia, care se bucura de dreptul asupra muncii lucratorilor, avea interes ca muncitorii sa fie satui, sanatosi si puternici. Interesul nostru este, dimpotriva, ca toti crestinii sa degenereze cat mai repede. Puterea noastra izvoraste din lipsuri, din foame cronica, din slabiciunea muncitorului, deoarece toate acestea il supun vointei noastre si il fac sa-si piarda si puterea si hotararea de a se impotrii acestei vointe. Foamea da capitalului mai multe drepturi asupra muncitorului decat capatase aristrocratia de la puterea regilor si a legilor. Prin mizerie si prin ura pe care o produce ea, noi indrumam multimile, ne folosim de mainile lor pentru a zdrobi pe cei ce se impotrivesc planurilor noastre.
Atunci cand va veni vremea ca regele nostru universal, al intregii planete, sa fie incoronat, toate aceste maini vor matura din calea noastra tot ceea ce ar putea fi o piedica.

Crestinii aproape ca au pierdut obisnuinta de a gandi fara ajutorul sfaturilor noastre stiintifice. Iata de ce ei nu vad trebuinta grabnica de a face ceea ce vom face noi atunci cand ne va fi sosit domnia si anume de a propovadui in scolile primare singura stiinta adevarata, care e cea dintai dintre toate stiintele ordinii sociale, ale vietii omenesti si ale existentei sociale, stiinta care arata diviziunea muncii si impartirea oamenilor in clase si conditii deosebite.
Trebuie ca fiecare sa stie ca niciodata nu poate exista egalitate in urma deosebitelor feluri de munca la care sunt supusi oamenii, ca nu pot fi toti deopotriva raspunzatori in fata legii; ca, de pilda, raspunderea nu e aceasi pentru acela care nu aduce atingere decat cinstei lui proprii. Adevarata stiinta a ordinii sociale, in taina careia noi nu lasam sa patrunda crestinii, ar arata tuturor ca locul si munca fiecaruia trebuie sa fie diferita, pentru a nu fi izvor de incurcaturi in urma lipsei de potrivire dintre educatie si munca. Invatand aceasta stiinta (si inca din scolile primare), popoarele se vor supune de buna voie puterilor si ordinii sociale stabilite de catre ei in Stat. Dimpotriva insa, in starea de azi a stiintei, asa cum am faurit-o noi, poporul increzandu-se orbeste in cuvantul tiparit, nutreste, in urma neadevarurilor pe care le crede si cu care ii intretinem prostia, o ura impotriva tuturor pozitiilor pe care le crede a fi deasupra lui, deoarece el nu intelege importanta fiecarei pozitii sociale.

Aceasta dusmanie va creste inca in urma crizei economice, care se va sfarsi prin incetarea operatiunilor de bursa si a mersului industriei.
Cand vom da nastere (cu ajutorul tuturor mijloacelor de care dispunem, prin aurul care se afla in intregime in mainile noastre) unei crize economice generale, atunci vom arunca in strada multimi intregi de muncitori in aceeasi zi, in toate tarile Europei.
Aceste multimi nemultumite vor varsa cu sete sangele acelora pe care, in simplitatea nestiintei lor, ii pizmuiesc inca din copilarie si ale caror bunuri le vor putea atunci jefui.
Ele insa nu se vor atinge de ai nostri, deoarece momentul atacului ne va fi cunoscut dinainte si vom lua toate masurile pentru a ne pune la adapost.
Am spus ca progresul ii va supune pe toti crestinii domniei ratiunii. Astfel va fi manifestat despotismul nostru; el va sti sa linisteasca toate framantarile prin masuri strasnice si exemplare; el va sti sa goneasca liberalismul din toate institutiile.

Cand poporul vede ca i s-au facut, in numele libertatii, atatea concesiuni si avantaje, isi inchipuie prosteste ca el este stapanul si se arunca avid asupra puterii dar, binenteles, se izbeste de o multime de piedici. Atunci el nu se gandeste sa se intoarca de unde a plecat, ci incepe sa-si caute un nou conducator si, astfel, fara sa-si dea seama, el isi depune toate puterile la picioarele noastre. Amintiti-va de Revolutia Franceza, careia noi i-am dat numele de "Mare"; tainele pregatirii ei ne sunt bine cunoscute deoarece ea a fost in intregime opera noastra.
De atunci noi ducem poporul de la o dezamagire la alta, cu scopul ca sa se lipseasca chiar si de ceea ce este bun, in folosul viitorului Rege-despot, pe care in viitor il pregatim lumii.

Astazi suntem atotputernici ca putere internationala, caci daca suntem atacati intr-un Stat, suntem aparati de celelalte. Lasitatea nesfarsita a popoarelor crestine care se tarasc inaintea puterii, care sunt nemiloase fata de mici slabiciuni si greseli, dar complet iertatoare fata de nelegiuirile cele mari, care nu vor sa recunoasca contradictia din ideea libertatii, care sunt rabdatoare pana la jertfa in fata puterii brutale a unui despot indraznet -iata ce ne inlesneste din plin neatarnarea noastra. Aceste popoare crestine sufera si rabda de la prim-ministrii lor nedreptati evidente care ar fi taiat capul la douazeci de regi.
Cum se poate explica pentru noi un asemenea fenomen ce pune in evidenta o asemenea inconsecventa a maselor populare in fata unor stari de lucruri care par a fi de aceeasi natura? Fenomenul acesta se explica prin faptul ca acesti dictatori -primii ministrii- fac ca sa se spuna la urechea poporului, prin agentii lor, ca, daca ei pricinuiesc neajunsuri mari Statelor, toate astea le fac numai pentru scopul final de a asigura ulterior fericirea popoarelor, infratirea lor internationala, solidaritatea, drepturile egale pentru toti. Binenteles, niciodata nu li se spune ca aceasta infratire nu trebuie sa se faca decat sub ghidarea si stapanirea noastra.

Si iata cum poporul osandeste pe cei drepti si-i iarta pe cei foarte vinovati, increzandu-se din ce in ce mai mult ca doar el singur poate face tot ceea ce ii place. In asemenea imprejurari, pana la urma, poporul nimiceste orice oranduire linistita si da nastere la nedrptate si neoranduire la fiecare pas.
Cuvantul LIBERTATE impinge repede la lupta societatile omenesti impotriva oricarei puteri, fie ea chiar a lui Dumnezeu si a firii. Iata pentru ce, dupa ridicarea noastra la domnie, va trebui sa fie scos acest adevar din vocabularul omenesc ca fiind principiul brutalitatii, care schimba multimile in fiare salbatice. Este adevarat ca aceste fiare adorm totdeauna dupa ce s-au adapat cu sange si ca atunci e usor sa le prinzi in lanturi. Dar daca nu li se da sange, atunci ele nu dorm, ci lupta."


I forgive you! God bless you!
daniel_dogeanu

6 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Pitesti

Postat pe: 18 Martie 2011, ora 07:20

avem nevoie de monarhie si de regula....PNL ul de azi ma dezamagit enorm.
sa le fie rusine ca ei sunt frati de coalitie cu copii tortionarilor Bratienilor
si altor fruntasi liberali.
CANDVA ERA O MANDRIE SA FII LIBERAL ....ACU E O RUSINE...........
SCAPATI MA DE POLITICA ASTA NENOROCITA CU CRIN....
DEZICETI-VA DE PSD CA DE DIAVOL......
PUTE-TI FI ANTIBASE SI SINGURI NU CU PSD UL
ESTE O GRESEALA POLITICA ENORMA ALIANTA ASTA
PT PNL ....PIERDE IMAGINE SI IL INVIE PE PSD II DA CREDIBILITATE
................................................................................................................
ORICUM CE SA PIERDUT E BUN PIERDUT..............
MACAR IN CEASUL AL 12 LEA SA GANDEASCA.....SCAPATI DE RATATUL
DE CRIN....E UN RATAT.......NIMIC NU STIE SA FACA ......NICI PROFESIONAL NICI POLITIC
ACUM E BASE IMPOTRIVA A 2 PAPAGALI, CRIN 1 SI PONTA 2.........
NU AU CUM SA IL BATA NU SUNT LA ACELASI NIVEL.
...................................................................................................................
CRED CA PNL UL DE AZI AR CASTIGA ENORM DACA AR SCHIMBA
PE CRIN SI AR PUNE UN TIP SOBRU SI EDUCAT (CUM A FOST TARICEANU)
CARE NU S-AR COMPLACE IN TOATE SCANDALURILE ASTEA MURDARE

DIN PARLAMENT......
ALEGATORII PRIVESC CU SPERANTA ULTIMA ALTERNATIVA PNL UL
DAR NU IL VOR PE PSD.....
ASA CA, LASA-TI REMORCA ACASA , NU II MAI TRACTATI, CA VA TRAG INAPOI.
LASATII SA PIARA....CA ASA MERITA SUNT ISTORIE NU MAI AU VIITOR.....
SI FITI MAI SERIOSI MAI SOBRI MAI PROFESIONISTI NU

PAPAGALI SI MAHALAGIOAICE.....
CE DUMNEZEU FII BARBATA PNL

Raporteaza abuz de limbaj
b_silviu

3 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Onesti

Postat pe: 29 Martie 2011, ora 11:51


Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Membru din: 25/04/2010
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Martie 2011, ora 08:56

Am aflat ca maine Romania iese din recesiune.

Aveti grija romani, sa nu ramaneti in urma!!

Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
sunt_al_naibii

3127 mesaje
Membru din: 7/08/2010
Postat pe: 30 Martie 2011, ora 09:08

De la: Ingrid, la data 2011-03-30 08:56:40Am aflat ca maine Romania iese din recesiune.

Aveti grija romani, sa nu ramaneti in urma!!



romania iese,turismu deja e iesit din carti,mai ramane sa iasa baselu la pensie si romanii sa iasa la...cersit...


Numai persoanele care se smulg din atracția sferelor mistico-religioase sălbatice pot ajunge la inspiratia, ocrotirea și ajutorul Adevăratului Dumnezeu--------"Dragostea infinită este singurul ADEVĂR ... orice altceva este o iluzie." - David Icke-----http://youtu.be/s8P7Eitg9cs-------chiar daca un om este ingenuncheat ...dar inca mai are spiritul si constiinta treze...acel om este liber....
gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 30 Martie 2011, ora 09:15

De la: Ingrid, la data 2011-03-30 08:56:40Am aflat ca maine Romania iese din recesiune.

Aveti grija romani, sa nu ramaneti in urma!!


era s'un banc , pe vremuri, al carui poanta finala era : "spune-i , preasfinte si babei aleia sa faca un pas inainte ! "....deci, pisicuto, nu uita pe 1 aprilie sa ma-ntrebi cum stau si sa-mi faci vint inainte ,ca eu ma misc mai greu !

Raporteaza abuz de limbaj
sunt_al_naibii

3127 mesaje
Membru din: 7/08/2010
Postat pe: 30 Martie 2011, ora 09:16

De la: Australinca_DI, la data 2011-01-16 13:03:37I HAVE TO GO….G’DAY ALL AND TO SAVE TIME, LET'S JUST ASSUME I'M ALWAYS RIGHT!...SIGN...Australianca....



pitzipoanca buna de f.u.t.u.t. in gura...


Numai persoanele care se smulg din atracția sferelor mistico-religioase sălbatice pot ajunge la inspiratia, ocrotirea și ajutorul Adevăratului Dumnezeu--------"Dragostea infinită este singurul ADEVĂR ... orice altceva este o iluzie." - David Icke-----http://youtu.be/s8P7Eitg9cs-------chiar daca un om este ingenuncheat ...dar inca mai are spiritul si constiinta treze...acel om este liber....
gabi_sib

67 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Sibiu

Postat pe: 12 Aprilie 2011, ora 14:43

De la: 111dinu, la data 2011-02-01 17:06:36
De la: Australinca_DI, la data 2011-01-16 12:43:48ROMANIA S-A DECLARAT DE ACORD CU INTRAREA IN UNIUNEA EUROPEANA CAND SE STIA FOARTE BINE CA NU ESTE NICI PE DEPARTE PREGATITA PENTRU A FACE FATA UNOR STANDARDE DE CONVIETUIRE...SI ACUM SE COMPARA CU STATELE DEZVOLTATE DIN EUROPA SI CU VESTUL INDEPARTAT.....ROMANIEI AI TREBUIE INCA 100 DE ANI SA AJUNGA LA NIVELUL LOR ....


Limba română, fătuco, îți joacă feste...
Mă gândesc la faptul că este posibil ca unii pedeșliști de pe forum să aibă aceeași școală, altfel nu-mi explic de ce folosesc, la unison, litera "î" din "a" la începutul cuvântului.
Ar trebui să ne dea de gândit nivelul de pregătire a acestor securiști. Ori instructorii sunt nepregătiți, sau recrutarea se face doar din rândul celor care dovedesc un grad mare de tembelism și, deci, nimeni nu-și mai bate capul cu ei, atâta timp cât sunt execelente slugi.

Bravo, ma pregateam sa spunsi eu acelasi lucru, insa mi-ai luat fata.

Raporteaza abuz de limbaj
gabi_sib

67 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Sibiu

Postat pe: 12 Aprilie 2011, ora 16:00

Nu stiu zau daca merita oboseala sa ma agit si eu pe aici, insa titlul nu i-mi da pace de cand l-am citit !

Romania vs ... ? De ce vs ... ? De ce trebuie sa ne punem tot timpul in opozitie si nu ne putem evalua eventual in contextul, cel mult in comparatie. Este de notorietate faptul ca Romania este in acesta situatie ca urmare a " cotiturii " de dupa cel de-al II - a razboi mondial, a politicii economice neperformante si dezastruoase de pana in 1989. Dar nu trebuie uitat nici faptul ca decizia la vremea respectiva a contat foarte putin, mult mai putin decat influentele de peste Prut, si oricare ar fi fost aceasta, noi tot acolo am fi ajuns ( daca nu puteti va ajutam, daca nu vreti, va OBLIGAM ), deci vointa populara ar contat foarte putin la vremea respectiva. Finalul celui de-al doilea razboi mondial a reconfigurat harta globala in privinta sferelor de influenta a marilor puteri, pozitia geografica a Romaniei asezandu-ne oblu' sub directa obladuire a lu' taticu Stalin. De acolo si pana la nivelul la care suntem acum, istoric vorbind, nu a fost decat un pas foarte mic, pe care vrand - nevrand l-am trecut, iar foloasele le culegem inca, si o sa le mai culegem ani multi de aici incolo !
Politicile economice zonale nu incurajeaza nici la ora actuala dezvoltarea reala a statelor foste comuniste, interesele aici fiind de cu totul alta natura. Contam ca piata de desfacere a rebuturilor lor si ca mana de lucru ieftina, deci nu exista interesul de a se dezvolta productia care sa concure pe aceeasi piata in final, pe de alta parte nivelul salarizarii este tocmai motivul pentru care ei se afla aici, si cand acest lucru se va schimba, o sa-si faca coada colac si o sa replaseze somajul peste nivelul de dinainte de a pasi ei la noi ... pentru ca intre timp, dintre fostele intreprinderi comuniste, marea majoritate si-au inchis definitiv portile iar multe din cele care au rezistat, au rezistat tocmai datorita colaborarilor externe despre care spuneam. Deci sperante de mai bine = 0 barat !

Si acum ce e cu vestul indepartat ? Cat de indepartat, ca daca nu ne oprim la timp cu degetul pe glob, vestul indepartat poate usor deveni estul apropiat ! Subiectul acesta incepe sa sune din ce in ce cam mai ca in zicala " s-a suparat prostu' pe sat " ! Subiectul este mult prea stufos si prea pretentios pentru al discuta aici profesionist si fara sa o dam in bara, insa, pentru a realiza cam unde ne situam, aflati ca sunt oameni de afaceri cu putere financiara mai mare decat a BNR, si a caror atacuri le-am resimtit din plin pe parcursul timpului, prin speculatiile paguboase pentru noi asupra cursului leu - euro si a presiunii continue asupra acestuia ! Doar trecerea la euro ar stabiliza situatia cel putin din acest pct. de vedere, acest lucru facandu-ma sa cred ca, contrar vointei noastre, acest lucru nu se va intampla foarte curand, tocmai din acest motiv. Si mai prevad ca daca acest lucru s-ar intampla i, un atac masiv la curs, chiar inaintea conversiei ( aviz celor care au economiile pe leu ! ). S-ar putea alege cu jumatate din ce s-ar alege daca ar face conversia acum. ... dar e doar o presupunere, insa si asa ar trebui sa ne dea de gandit !



io_tania

63 mesaje
Membru din: 23/03/2010
Postat pe: 13 Aprilie 2011, ora 17:30

Pana una, alta, inca stam mai bine decat "vestul indepartat" la capitolul normalitate/vs/tiranie satanista...

Citit si va minunati!
Sa mai zica unii ca n-am trai vremuri apocaliptice... Dar la ce sa te astepti de la o natiune fara Dumnezeu, sau al carei unic 'dumnezeu' este banul. Hiba mare-i ca ei dau tonul pe planeta la mai toate ineptiile distructive/autodistructive de sorginte satanista...


"FDA spune ca nu aveti dreptul la hrana reala decat daca va da agentia permisiunea
12 Apr, 2011 Initiative, amendamente, declaratii politice
David Gutierrez Natural News

3 Aprilie 2011

www.infowars.com/fda-says-you...mission-first/

Ca raspuns la un proces intentat de catre Fondul de aparare legala a fermelor si consumatorilor (FTCLDF), FDA-ul (Agentia de administrare a alimentelor si medicamentelor) si-a exprimat convingerea ca nu exista dreptul la sanatate sau dereptul de a cumpara sau consuma orice aliment.

FTCLDF a dat in judecata FDA pentru interzicerea expedierii interstatale sau a vanzarii de produse din lapte proaspat, invocand faptul ca politica priveaza consumatorii si un detinator al unui grup de achizitii alimentare "de drepturile lor fundamentale si inalienabile de a:

(a) traversa granitele de stat cu produse lactate primare, obtinute si detinute legal;

(b) asigura ingrijirea si bunastarea lor si familiilor lor, inclusiv a copiilor lor

(c) produce, obtine si consuma alimente la alegere, atat ei cat si familiile lor, inclusiv copii lor ".

Intr-un raspuns legal, FDA-ul a contracarat spunand ca "nu exista nici o traditie istorica adanc inradacinata a accesului neingradit la diversele produse alimentare". Ca dovada pentru aceasta pozitie adoptata, agentia citeaza "legile dietetice ale vremurilor biblice."

FDA merge mai departe, afirmand ca "nu exista nici un drept absolut de a consuma sau a hrani copiii cu un tip special de produse alimentare [intrucat] cuprinzatorul regulament federal privind aprovizionarea cu alimente a fost in vigoare cel putin de cand Congresul a adoptat Legea alimentelor si medicamentelor pure, din 1906 . ... Astfel, "solicitarea petentului la un drept fundamental in obtinerea alimentelor conform propriei lor alegeri, atat pentru ei cat si pentru familiile lor, nu are nici un temei."

Cu alte cuvinte, agentia a declarat ca, deoarece Congresul a dat FDA-ului autoritatea de a reglementa produsele alimentare, nu exista notiunea de “drept de a achizitiona un oarecare aliment ales”.

Mai mult, FDA-ul spune ca "nu exista nici un drept generalizat la sanatate trupeasca si fizica."
"in cele din urma, chiar daca un astfel de drept ar fi existat, nu ar face reglementările FDA neconstitutionale, deoarece interzicerea vanzarilor interstatale si distribuirea de lapte nepasteurizat promoveaza "sanatatea trupeasca si fizica"."

www.urbaniulian.ro/2011/04/12/fda-spune-ca-nu-aveti-dreptul-la-h...


I forgive you! God bless you!
gabi_sib

67 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Sibiu

Postat pe: 13 Aprilie 2011, ora 21:48

Alo ...cucu ... mai sunt si oameni normali pe aici ?

Hmm ! Nimeni ...

Raporteaza abuz de limbaj
9am187740

190 mesaje
Membru din: 15/05/2010
Postat pe: 14 Aprilie 2011, ora 17:29

Romania este terenul de experiment a tarilor dezvoltate, cum sa scape de bolnavi, saraci, pensionari, handicapati, etc.Cum la ei nu se poate acest rol a lui hitler, mengele au asumat pdl-udmr-unpr-minoritati, sa fie democratic exterminarea, si experienta, sub comanda CELUI MAI IUBIT FIU AL ROMANILOR TOVARASUL BASESCU.Se taie pensia, se taie dreptul la sanatate, se scunpeste gazul, curentul, benzina, mancarea, medicamentele, TOVARASUL BASESCU are raspuns-ROMANIA NU E STA SOCIAL.PROBABIL E STAT DE EXTERMINARE, CA DIN ZI IN ZI O DUCEM TOT MAI RAU.SUNTEM DEBUSOLATI, DEPRIMATI FARA SPERANTA SI ONU, UE, NATO NU INTERVINE SE BUCURA CU FMI DE ACESTE EXPERIENTE TRAGICE.ASTA E ROMANIA CU BASESCU IN FRUNTE, SI NOI COBAI LUMII.

Raporteaza abuz de limbaj
gabi_sib

67 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Sibiu

Postat pe: 15 Aprilie 2011, ora 14:54

De la: 9am187740, la data 2011-04-14 17:29:07Romania este terenul de experiment a tarilor dezvoltate, cum sa scape de bolnavi, saraci, pensionari, handicapati, etc.Cum la ei nu se poate acest rol a lui hitler, mengele au asumat pdl-udmr-unpr-minoritati, sa fie democratic exterminarea, si experienta, sub comanda CELUI MAI IUBIT FIU AL ROMANILOR TOVARASUL BASESCU.Se taie pensia, se taie dreptul la sanatate, se scunpeste gazul, curentul, benzina, mancarea, medicamentele, TOVARASUL BASESCU are raspuns-ROMANIA NU E STA SOCIAL.PROBABIL E STAT DE EXTERMINARE, CA DIN ZI IN ZI O DUCEM TOT MAI RAU.SUNTEM DEBUSOLATI, DEPRIMATI FARA SPERANTA SI ONU, UE, NATO NU INTERVINE SE BUCURA CU FMI DE ACESTE EXPERIENTE TRAGICE.ASTA E ROMANIA CU BASESCU IN FRUNTE, SI NOI COBAI LUMII.


Uite ca nu trebuie sa vina nici ONU, nici UE sau NATO impreuna cu FMI-ul ( cu care si asa cei dinainte nu au nici o legatura; apropo, vezi ca SUA e campionul camponilor in ceea ce priveste datoria externa fata de FMI ! ). Uite ca stim sa ne facem dreptate singuri in instanta, care se pare ca ne reprezinta totusi cat se poate de real drepturile pe care le avem in raporturile cu statul ( vezi recentele cazuri ale profesorilor si cele referitoare la taxa de prima inmatriculare ! ).

Romania este teren de experiment, insa se experimenteaza cu totul altceva. Se experimenteaza limitele suportabilitatii umane in general ! Si nu trebuie sa vina nimeni de afara sa o faca, ne-o facem noi singuri, din patru in patru ani, la alegeri ! Dupa care, patru ani de zile ne plangem alegerea facuta de noi pe la televiziuni, prin piete la mitinguri, la coada la ajutoare pentru saracii si saracia in care ne-au adus, fara insa a putea face nimic pur si simplu pentru ca : " Cainii latra, ursul ( a se citi PDL evtl. Boc sau Base ) merge mai departe ! "

Raporteaza abuz de limbaj
DI

154 mesaje
Membru din: 26/01/2011
Postat pe: 29 Mai 2011, ora 07:23

HELLO, EVERYBODY.....long time no see!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Membru din: 25/04/2010
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Mai 2011, ora 07:33

De la: DI, la data 2011-05-29 07:23:48HELLO, EVERYBODY.....long time no see!


Hello, Mia, bine-ai revenit!

Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
Fosta membra 9am.ro

283 mesaje
Membru din: 17/04/2011
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Mai 2011, ora 07:39

De la: Ingrid, la data 2011-05-29 07:33:53
De la: DI, la data 2011-05-29 07:23:48HELLO, EVERYBODY.....long time no see!


Hello, Mia, bine-ai revenit![/quote



SARUT MANA INGRID,SA AI O ZI PLACUTA !

Raporteaza abuz de limbaj
Cu siguranță ai cunoscut cel puțin o dată în viață liniștea interioară pe care o produce iertarea. Atunci când nu poți ierta, simți ceva greu în tine, precum o ancoră aruncată în mijlocul mării care nu te lasă să înaintezi cu barca vieții.
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Membru din: 25/04/2010
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 29 Mai 2011, ora 07:55

De la: SILVER_9AM, la data 2011-05-29 07:39:31
De la: Ingrid, la data 2011-05-29 07:33:53
De la: DI, la data 2011-05-29 07:23:48HELLO, EVERYBODY.....long time no see!


Hello, Mia, bine-ai revenit!




SARUT MANA INGRID,SA AI O ZI PLACUTA !


O zi buna si tie, Silver!

Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
gherla

1 mesaj
Membru din: 20/01/2011
Postat pe: 29 Mai 2011, ora 21:26

CE NE TREBUIE UE,NATO,ONU...CARE AU ADUS NUMAI SARACIE,CAND MILENII ROMANII SI STRAMOSII NOSTRI S-AU LUPYAY CU ACESTE PORTI BARBARE....

Raporteaza abuz de limbaj
CristinaM

157 mesaje
Membru din: 29/05/2011
Oras: Brasov

Postat pe: 3 Iunie 2011, ora 15:04

Australinca_DI la estul ......indepartat, (f. indepartat) de ce nu te-ai referit?sti cat de avansata e civilizatia in alte state?

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

23741 mesaje
Membru din: 25/04/2010
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Iunie 2011, ora 10:09

Cum sa iti dai seama ca esti roman

> - tot ce maninci are gust de ceapa si usturoi
> - incerci sa reciclezi ambalajele de la flori, hirtia de la cadouri si, bineinteles, folia de aluminiu
> - stai linga cele mai mari doua valize din aeroport
...> - ajungi la petreceri cu una - doua ore intirziere si ti se par foarte normal
> - dupa ce mergi la cineva in vizita, la plecare mai stai o ora in fata usii la povesti
> - parintii tai nu arunca niciodata nimic si daca reusesti sa arunci ceva la gunoi apare in mod misterios inapoi
> - ai perdele de dantela
> - ai fata de masa din macrame
> - ai covoare care acopera fiecare centimetru din casa ta
> - ai sau ai avut covoare pe pereti
> - mama ta iti spune ca esti slab chiar daca ai 110 kg
> - ai draperii macar la o usa din casa
> - mama ta recicleaza paharele de plastic, farfuriile din carton si pungile de la sandwichuri spalandu-le
> - ai fata de masa din vinyl pe masa din bucatarie
> - folosesti sacosele primite la cumparaturi pe post de pungi de gunoi
> - raftul tau din bucatarie este plin de borcane de gem, varietati de recipiente de plastic si sticla
> - parintii te striga cu diminutive animale cind ii enervezi
> - nu poti pleca in calatorii decat daca te conduc macar 5 persoane la autobuz, tren sau aeroport
> - suni interurban numai dupa ora 11 PM
> - parintii te suna si intreaba daca ai mancat, chiar daca e miezul noptii
> - parintii tai nu realizeaza ca tehnologia s-a imbunatatit si atunci cand suna in strainatate inca urla la telefon
> - ai cuverturi uzate pe canapea doar ca sa nu se murdareasca tapiteria
> - nu cunosti mai mult de jumatate din invitatii de la nunta ta
> - ai vazut pamintul din interiorul unui WC din tren, in mers.
> - copilul tau poarta caciulita si 3 pulovere in septembrie desi sunt 25 de grade afara
> - porti palton din septembrie pina in mai
> - daca vezi pe cineva in pantaloni scurti in decembrie zici ca e nebun, desi sunt 20 grade afara
> - crezi ca ‘urda’, ‘mamaliga’, ‘parizer’, telemea’, ‘zacusca’ sint feluri internationale de mancare
> - cind vin straini la tine in vizita te distrezi dandu-le cea mai tare
tuica din casa …si cind reusesc sa bea un pahar le mai torni…
> - cind ai musafiri si ii intrebi daca servesc ceva si ei spun ca ‘NU’ la tine inseamna ca ‘DA’…


- de pe net -

Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
sasfrancisc

37 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Cluj

Postat pe: 12 Iunie 2011, ora 19:48

Foarte interesant topic, doar ca subiectul este pentru specialisti si nu cred ca vom reusii noi sa sensibilizam macar unul dintre acestia. Totusi ne putem da cu parerea, poate aflam mai multe. Eu cred ca a fost asa dintotdeauna, nu a trebuit noi sa ne luptam, de unii singuri cu toate popoarele Europei si nu numai? A venit cineva in sprijinul nostru? NU - au fost prea ocupati cu intrigile. Ce spuneti de al doilea razboi mondial, cand Romania s-a declarat neutra si ca atare marile puteri au hotarat sa ia fiecare cate o bucatica din tara noastra. Ce puteam face decat sa intram in razboi, alaturi de cel care ne garanta integritatea teritoriala? pentru ca mai incolo sa aflam de pacturi secret ce imparteau din nou tara noastra. Cei care-i acuza pe inaintasi ca au am intors armele si au trecut de partea rusilor, habar nu au despre realitatile din acele vremuri (cu siguranta nici eu) dar credeti ca parintii si bunicii nostrii chiar atata lipsa de respect de sine aveau sau mai rau decat atata chiar ii credeti lasi? Cand au decis sa intoarca armele erau constienti ca lupta va fi la fel de grea, dar sperau macar sa nu moara in zadar, adica sa ne lase noua o Romanie intreaga. Eu cred ca am avut conducatori care au stiut sa evalueze situatia din acele vremuri grele si confuze si sa decida sa actioneze singuri, in folosul natiunii! Si noi ce facem, cum le cinstim memoria, ii ponegrim, pentru ca dupa razboi multi viteji se arata. Ce a fost dupa razboi stiti si voi, ce mult greu am tras si cand spuneam si noi ca am scapat de datorii si va incepe si pentru tara noastra primavara, ne trezim cu confiscarea revolutiei si conducerea noastra spre cele mai intunecate adancuri. Nu am dovezi dar se pare ca activitatile conexe revolutiei au fost planificate si conduse de state prietene ca Germania, Ungaria, Rusia si SUA si se mai spune ca acestea erau iritate de faptul ca Romania nu a pupat in dos pe nimeni pana in 1989 si deja castigandu-si libertatea financiara nu va mai putea fi trasa de urechi sau trimisa la colt.
De aceea spun ca e bine zis Romania vs Europa pentru ca in zi de azi cei care au distrus tara noastra vin si ne arata cu degetul spunand ca am ajuns in halul asta pentru ca suntem un popor de lasi si handicapati. Intr-o mica masura au dreptate pentru ca tot ei au pus la conducere pe cei mai netoti romani tradatori si astia si-au facut bine treaba in ultimii 21 de ani.
Indemnul meu este ROMANIA SINGURA - APOLITICA!

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

283 mesaje
Membru din: 17/04/2011
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Iunie 2011, ora 21:17

De la: sasfrancisc, la data 2011-06-12 19:48:48Foarte interesant topic, doar ca subiectul este pentru specialisti si nu cred ca vom reusii noi sa sensibilizam macar unul dintre acestia. Totusi ne putem da cu parerea, poate aflam mai multe. Eu cred ca a fost asa dintotdeauna, nu a trebuit noi sa ne luptam, de unii singuri cu toate popoarele Europei si nu numai? A venit cineva in sprijinul nostru? NU - au fost prea ocupati cu intrigile. Ce spuneti de al doilea razboi mondial, cand Romania s-a declarat neutra si ca atare marile puteri au hotarat sa ia fiecare cate o bucatica din tara noastra. Ce puteam face decat sa intram in razboi, alaturi de cel care ne garanta integritatea teritoriala? pentru ca mai incolo sa aflam de pacturi secret ce imparteau din nou tara noastra. Cei care-i acuza pe inaintasi ca au am intors armele si au trecut de partea rusilor, habar nu au despre realitatile din acele vremuri (cu siguranta nici eu) dar credeti ca parintii si bunicii nostrii chiar atata lipsa de respect de sine aveau sau mai rau decat atata chiar ii credeti lasi? Cand au decis sa intoarca armele erau constienti ca lupta va fi la fel de grea, dar sperau macar sa nu moara in zadar, adica sa ne lase noua o Romanie intreaga. Eu cred ca am avut conducatori care au stiut sa evalueze situatia din acele vremuri grele si confuze si sa decida sa actioneze singuri, in folosul natiunii! Si noi ce facem, cum le cinstim memoria, ii ponegrim, pentru ca dupa razboi multi viteji se arata. Ce a fost dupa razboi stiti si voi, ce mult greu am tras si cand spuneam si noi ca am scapat de datorii si va incepe si pentru tara noastra primavara, ne trezim cu confiscarea revolutiei si conducerea noastra spre cele mai intunecate adancuri. Nu am dovezi dar se pare ca activitatile conexe revolutiei au fost planificate si conduse de state prietene ca Germania, Ungaria, Rusia si SUA si se mai spune ca acestea erau iritate de faptul ca Romania nu a pupat in dos pe nimeni pana in 1989 si deja castigandu-si libertatea financiara nu va mai putea fi trasa de urechi sau trimisa la colt.
De aceea spun ca e bine zis Romania vs Europa pentru ca in zi de azi cei care au distrus tara noastra vin si ne arata cu degetul spunand ca am ajuns in halul asta pentru ca suntem un popor de lasi si handicapati. Intr-o mica masura au dreptate pentru ca tot ei au pus la conducere pe cei mai netoti romani tradatori si astia si-au facut bine treaba in ultimii 21 de ani.
Indemnul meu este ROMANIA SINGURA - APOLITICA!

HAI SA MERGEM PE PREZUMTIA DE BUNA CREDINTA,VREI SA NE EXPLICI SI NOUA ,CUM SE POATE CONDUCE O TARA FARA,CONDUCATORI ALESI DEMOCRATIC ? UITE PE MINE,RECUNOSC M'AI BAGAT IN CEATA,POATE AI TU IDEI NOVATOARE SI STII SOLUTIA,DACA E ASA ATUNCI ESTI NOUA MINUNE A LUMII !!!!!!!!!!

Raporteaza abuz de limbaj
Cu siguranță ai cunoscut cel puțin o dată în viață liniștea interioară pe care o produce iertarea. Atunci când nu poți ierta, simți ceva greu în tine, precum o ancoră aruncată în mijlocul mării care nu te lasă să înaintezi cu barca vieții.
sasfrancisc

37 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Cluj

Postat pe: 14 Iunie 2011, ora 16:54

Nu stiu Silver sa explic ceea ce-mi ceri, nu ma pricep la astfel de treburi (as putea vorbii zile intregi despre meseria mea unde sunt specialist, dar am plictisii lumea), eu nu zic sa renuntam la democratie sau sa desfiintam tot si sa incepem de la roata si focul din iasca si cremene. Eu ma intreb daca nu ar fi mai bine ca in loc de politicieni sa avem specialisti care chiar stiu ce au de facut si care sa poata fi trasi la raspundere pentru neperformanta sau rea intentie. O sa ma intrebati cine-i va trage la raspundere, daca ar fi dupa mine, as pune in toate institutiile statului, cate un strajer cu biciul in mana dreapta si constitutia in stanga dar avand deja atata vechime in democratie sunt ferm convins ca cineva are deja cel putin o idee despre cum se pot controla democratic/echidistant (nici nu stiu cum sa-i zic) toate aceste institutii care ar trebuii sa lucreze in folosul tarii.
Ceea ce stiu clar este faptul ca nu din cauza mea ne merge rau in tara, ca mine sunt mii si mii de romani care au crezut ca daca vor muncii vor prospera dar uite ca, cu cat muncesti mai mult cu atat mai multe datorii ai, si nu datorii pe care le faci tu (vorbesc generic, nu ma refer la nimeni) ci le fac guvernantii (POLITICIENII) in numele meu. Ce fel de datorii? - pai la iertat pe varul de cateva sute de milioane euro taxa, altui nepot ii da inapoi nu stiu ce bani necuveniti, pica o banca si banii garantati de stat se baga tot pe gatul meu si uite tot din astea. Stau si ma intreb, ca omul simplu, cine frantz sunt astia de iau decizii in numele meu pe buzunarul meu, pentru ca cel pe care l-am votat a promis ca o sa traiesc bine, mai putin bine sau "all inclusiv" depinde de cine era la putere.
Concluzia mea este ca POLITICA este o oala cu laturi unde gasesti toti politicienii. Odata picati in oala ei stiu ca imunitatea le acopera orice actiune iar nesimtirea ii va aduce din nou in oala si dupa alt mandat (pentru ca nu exista alta varianta - sau nu se concepe viata fara ei, politicienii). Pentru politicieni nu conteaza daca sunt pe fundul oalei sau la suprafata, ca de mancat tot prind ei ceva.
Hai Romania APOLITICA.

Raporteaza abuz de limbaj
pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Postat pe: 21 Iunie 2011, ora 19:17

De la: DI, la data 2011-01-26 09:00:38ROMANIA HAS BEGUN IT'S RECOVERY PROCESS,SO NOW IS ON A GOOD TRACK TOWARDS MODERNIZATION.....OR IS NOT?

Cum poti sa faci modernizare si reforma cu indivizi ce toata viata lor au mintit si furat/???
politicieni actuali sint o haita gata sa se sfisie pentru ciolan/
ROMANE FII DESTEPT/

Raporteaza abuz de limbaj
sasfrancisc

37 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: Cluj

Postat pe: 22 Iunie 2011, ora 17:07

Vine imediat 23 August, haideti sa citim cava istorie si sa ne reamintim cine a fost si este Europa, avem si noi loc la furculita si cutit sau noi suntem doar cina.

UITE DE CE NU MAI VREAU SA AUD DE POLITICIENI SAU FILFIZONI IMUNI LA HOTARARI TEMBELE.

Publicat de dl. Ion Coja in Textele altora pe 20.06.2011 si Ion Măldărescu 05 septembrie 2008.

S-au scurs 72 de ani de la semnarea ne-denunțatului, deci a încă actualului Pact Molotov-Ribbentrop, 71 de ani de la pierderea unor provincii românești și împunerea Diktatului de la Viena, și 67 de ani de la necondamnata trădare a regelui Mihai I.

PACTUL MOLOTOV – RIBBENTROP
La 23 august 1939 Uniunea Sovietică și Germania, urmărindu-și propriile scopuri și aparent căzând de acord, au parafat nefericitul tratat, cunoscut sub numele „Pactul Molotov-Ribbentrop”. Consecințele acestuia au fost dezastruoase pentru România, iar unele mai dăinuie și astăzi. Urmare a prevederilor pactului, Uniunea Sovietică a prezentat României ultimatumul prin care aceasta din urmă era obligată să părăsească pământurile strămoșești ale Basarabiei și ale nordului Bucovinei, într-un interval imposibil de realizat și pe care chiar sovieticii l-au călcat în picioare.
Sub conducerea Regelui Carol al II-lea Consiliul de Coroană a hotărât abandonarea cetățenilor români și a teritoriilor amintite, fără opunerea unei minime rezistențe, hotărâre condamnată de întreaga populația românească. Dintre puținii care au avut demnitatea de a se împotrivi acestei decizii voi aminti pe marele savant Nicolae Iorga și pe generalul Ion Antonescu.
La data de 26 iunie 1940, Viaceslav Molotov a prezentat ministrului României la Moscova, Gheorghe Davidescu, nota ultimativă prin care sovieticii cereau românilor să părăsească teritoriul Basarabiei și al nordului Bucovinei. La 28 iunie 1940, sovieticii au adresat Romaniei o noua notă ultimativă, prin care cereau ca evacuarea Basarabiei și a nordului Bucovinei, de către autoritațile române să fie realizată în patru zile.
Populația din teritoriile menționate au fost anunțate abia în dimineața zilei de 28 iunie 1940, de intrarea iminentă a trupelor sovietice în Cernăuți, Chișinău, Tighina și Cetatea Albă. Nu fusese luată nici o măsură prealabilă, deși cu luni de zile înainte, factorii de răspundere știau, că Uniunea Sovietică avea în vedere reanexarea Moldovei dintre Prut și Nistru. Nerespectând termenul pe care l-au impus în a doua nota ultimativă, sovieticii au ocupat orașele Cernăuți și Chișinău încă din data de 29 iunie 1940.
Mulți români nevinovați au căzut victime abuzurilor Armatei Roșii, comise asupra celor care încercau să se refugieze dincoace de Prut, una din dureroasele amintiri fiind măcelul românilor secerați fără milă de gloanțele grănicerilor sovietici, la Fântâna Albă, în Bucovina. Purtau în față un steag alb și însemne religioase (icoane, prapuri și cruci din cetină). Erau neînarmați și aveau asupra lor doar merinde pentru drum. Numărul exact al victimelor nu s-a aflat și este puțin probabil să se afle vreodată, dar puținii supraviețuitori amintesc de un număr cuprins între 3.000 și 5.000 de săteni. După masacru răniții au fost târâți până la cinci gropi comune săpate dinainte, unde au fost ingropați, unii fiind încă în viață: bătrâni, femei, copii, sugari – vii, morți sau muribunzi. Câțiva, „mai norocoși”, au fost arestați de NKVD din Hliboca (Adâncata) și după torturi înfiorătoare, au fost duși în cimitirul evreiesc din acel orășel și aruncați de vii într-o groapă comună, peste care s-a turnat și s-a stins var. După câteva zile, mii de familii au fost urcate în trenuri și deportate în Siberia, numai pentru „vina” de a fi români.
Nu după mult timp în ziarul „Universul” a apărut impresionantului articol al marelui savant Nicolae Iorga (foto stânga jos ), sub titlul „DE CE ATÂTA URĂ?” pe care îl redau:

„Se adună și cresc văzând cu ochii documentele și materialele, actele oficiale și declarațiile luate sub jurământ. Înalți magistrați și bravi ofițeri, care și-au riscat viața ca să apere cu puterile lor retragerea și exodul românilor, au văzut cu ochii lor nenumăratele acte de sălbăticie, uciderea nevinovaților, lovituri cu pietre și huiduieli. Toate aceste gesturi infame și criminale au fost comise de evreimea furioasă, ale căror valuri de ură s-au dezlănțuit ca sub o comandă nevăzută.
De unde atâta ură?
Așa ni se răsplătește bunăvoința și bunătatea noastră?
Am acceptat acapararea și stăpânirea iudaică multe decenii și evreimea se răzbună în ceasurile grele pe care le trăim. Și de nicăieri o dezavuare, o rupere vehementă și publică de isprăvile bandelor ucigașe de sectanți sangvinari. Nebunia organizată împotriva noastră a cuprins târguri, orașe și sate.
Frații noștri își părăseau copiii bolnavi, părinții bătrâni, averi agonisite cu trudă. În nenorocirea lor ar fi avut nevoie de un cuvânt bun, măcar o fărâmă de milă. Sprijin cald și un cuvânt înțelegător, fie și numai sentimental, ar fi fost primit cu recunoștință. Li s-au servit gloanțe, au fost sfârtecați cu topoarele, destui dintre ei și-au dat sufletul. Li s-au smuls hainele și li s-a furat ce aveau cu dânșii, ca apoi să fie supuși tratamentului hain și vandalic. Românimea aceasta, de o bunătate prostească față de musafiri și jecmănitori, merita un tratament ceva mai omenesc din partea evreimii, care se lăuda până mai ieri că are sentimente calde și frățești față de neamul nostru în nenorocire.”
„Ultimatumul sovietic de la 26 iunie 1940 și anexarea teritoriului dintre Prut și Nistru, la Uniunea Sovietică, a fost întâmpinată cu bucurie de evreii din aripa stângă și comuniști.” (Alexandru Șafran, fost Rabin Șef al evreilor din România – declarație din anul 1946)
Apreciez deosebit de relevant și comentariul lui Paul Goma din lucrarea sa, „BASARABIA ȘI „PROBLEMA”:
„Nu am auzit să fi existat vreun singur evreu, atunci, acolo, în Basarabia-Bucovina „Săptămânii roșii” (28 iunie-3 iulie 1940) care să fi protestat verbal – necum să se opun㠖 coreligionarilor beți de ură (de rasă, nu de clasă) care s-au dedat la acte de pură bestialitate. Victime: Românii militari în retragere, Românii civili porniți în refugiu… (…) Firește, „nu toți Evreii”, scriind despre cauza masacrării Evreilor de către Români, între anii 1941 și 1943, „ignor㔠adevărul cronologic, istoric, acela care spune:
- întâi a avut loc cedarea Basarabiei, a Bucovinei de Nord și a Ținutului Herța, evacuarea tragică (pentru Români și numai pentru ei), între 28 iunie și 2 iulie 1940;
- abia apoi, la 29 iunie 1941 a fost pogromul de la Iași, primul act sângeros – victime : Evreii din România
Adevărul spune: „evacuarea” armatei și a civililor din teritoriile cedate a constituit, din partea Eveilor, nu a Rușilor ocupanți – o agresiune sălbatică, fanatică, rasistă, anti-românească, anti-goi, anti-creștină; și încă mai spune: agresiunea EVREILOR în timpul evacuării, împotriva militarilor și a civililor români din teritoriile cedate a însemnat „Ochiul-prim”, iar ce s-a întâmplat după un an de zile – inadmisibil, reprobabil – „Ochiul-scos”. „Ochiul-scos” a fost răzbunarea Românului pe Evreu.”
Referitor la pogromul de la Iași, Mihai Pelin combate cu documente afirmațiile nefondate și nereale, făcute în presa vremii de publicistul Curzio Malaparte: „Fapt dovedit, principala răspundere a masacrului de la Iași revine elementelor din Organizațiile TODT și SS, existente în oraș, chiar dacă generalul german Eugen Ritter von Schöbert nu părea a fi un nazist înfocat…” (Josif Constantin Drăgan, MAREȘALUL ANTONESCU ȘI RĂSBOAIELE DE REÎNTREGIRE, vol. 1, Cannaregio-Veneția, Ed. Nagard, 1986, documente,p.576).

DIKTATUL DE LA VIENA
Între 28 iunie și 7 septembrie 1940, România a pierdut 99.926 kmp cu 6.829.288 locuitori. Prin acordul de la Craiova, a retrocedat Bulgariei Cadrilaterul, iar la 30 august 1940 României i-a fost impus Diktatul de la Viena, prin care a fost silită să cedeze 43.492 km² din teritoriul Transilvaniei, în favoarea Ungariei.
S-a abătut o avalanșă de crime, torturi și violuri comise de trupele și organizațiile horthyste împotriva locuitorilor români din localitățile ocupate: în noaptea de 13/14 septembrie 1940, „Comuna Ip a fost a fost teatrul unui sălbatic act de violență. La începutul nopții echipe de ostași unguri, însoțite de iredentiști și membri ai Gărzii Naționale au scos din case pe toți românii care nu fugiseră, i-au bătut până la sânge și i-au schingiuit, zdrobindu-le oasele și smulgându-le unghiile, apoi, fără a ține seamă de sex și vârstă, i-au împușcat cu focuri de armă și de mitralieră. Femeile au fost batjocorite, iar copii spintecați (…) după măcel a urmat jaful cadavrelor și al caselor celor omorâți. Cadavrele au fost cărate cu căruțele – unii încă mai respirau – și îngropate într-o groapă comună, de 35/25 m, peste care s-a turnat var și apoi pământ. ” Au căzut victime 157 de români, copii, femei, bătrâni și bărbați. (Arhiva MAI, fond documentar, dosar nr. 10, vol. 16, p.217)
Au urmat atrocități comise de armata horthystă, de Poliția Regală Maghiară și de diverse organizații ungurești, maltratarea și expulzarea preoților și a intelectualilor români.
Iată ce scria publicistul american, Milton G. Lehrer, martor al unor astfel de atrocități, în lucrarea sa LES ASSASINATS: „Comuna Trăznea a fost ocupată de trupele ungurești, la 9 septembrie 1940. Ca și când armata de ocupație ar fi executat un ordin primit, îndată ce satul a fost invadat de soldați, un veritabil potop de foc și sânge s-a abătut asupra lui. Toate armele moderne au fost utilizate pentru a satisface instinctele brutale: puști, mitraliere, tunuri și grenade. După ce au fost trase primele salve, soldații au pătruns în case și au asasinat pe oricine găseau în calea lor, incendiind casele”.
Un martor ocular descrie scenele de groază care au urmat: „După încetarea focului de arme, ungurii au pus mâna pe copiii de români și îi aruncau, de vii, în văpaia focului (casele care ardeau n.a.), arzând de vii în chinuri groaznice și mare jale răsuna în tot locul de plânsetele lor” Rezultatul masacrului de la Trăznea: 263 români (copii, femei, bărbați, tineri și bătrâni). (Arhiva MAI fond documentar, dosar 541, vol.122)

22 IUNIE 1941
Franța și Anglia, aliații tradiționali ai României erau mult prea preocupați de propria situație, iar în condițiile amintite, alinierea României la Reich devenise singura opțiune rămasă disponibilă pentru recuperarea teritoriilor pierdute.
Având girul tuturor românilor, la 22 iunie 1941 Conducătorul Statului, generalul Ion Antonescu, a dat celebrul ordin de zi: „OSTAȘI, VĂ ORDON TRECEȚI PRUTUL! ” luptând alături de trupele germane împotriva URSS. Armata Română a fost întâmpinată cu multă bucurie și recunoștință de populația românească din Basarabia și Bucovina.
Cunoscutul scriitor Constantin Virgil Gheorghiu, a cărui probitate morală nu poate fi pusă la îndoială, a fost puternic marcat de realitățile din Basarabia, care stătuse doar un an în raiul comunist sovietic. În volumul-document ARD MALURILE NISTRULUI , cu subtitlul: „Reportaj de război din teritoriile dezrobite” autorul descrie, fără a le îndulci, o multitudine de aspecte ale tratamentului la care au fost supuși românii de dincolo de Prut până în iunie 1941. Biserici pângărite, crime, maltratări, abuzuri, supunerea la umilințe greu de descris, din partea bolșevicilor năvălitori și mai cu seamă din partea localnicilor evrei. Dar veți afla mai multe decât v-aș putea relata eu din lectura fragmentului următor, extras din paginile cărții sale,: „Aflu că dincolo de Nistru sunt mii de basarabeni tineri care muncesc făcând șosele pentru retragerea rușilor. Supraveghetorii sunt evrei din Basarabia. Cea mai mică greșeală, cel mai nevinovat cuvânt spus de vreunul din acești români basarabeni dezlănțuie furia evreului care-i comandă.
Cu câteva zile înainte de a se retrage armatele bolșevice, evreii din Căușani au strâns din sate câteva sute de căruțe în care au încărcat averile și le-au trecut Nistrul. Țăranii care le-au condus căruțele nu s-au mai întors. Nu se știe ce s-a întâmplat cu ei. Evreii le spuseseră că or să-i împuște. Nici la Căușani, nici la Ursoaica, nici în satele de pe întinderea Bugeacului și pe malul Nistrului nu am mai întâlnit decât câteva vite. Fuseseră luați toți caii, toți boii, toate oile și căruțele, cirezi de mii de vite (…) Un țăran tânăr, Oltu Boris îl chema, a fost luat de evrei pentru a lucra la șosele, dincolo de Nistru. Cu o noapte înainte fugise trecând Nistrul înnot, în pielea goală, împreună cu alți doi prieteni.
- (…) Da, am venit în pielea goală, numai noi și sufletele noastre…
- În sectorul în care lucram eu era comandant unul Herșcu, care fusese negustor aici, la Ermoclia. În fiecare zi împușca Herșcu câte unul de-ai noștri. Acolo, în taberele de muncă silnică nu exista altă pedeapsă decât împușcarea. Evreul comandant era mai puternic decât orice dictator. Ne spunea că după ce vom termina șoseaua, are să ne împuște pe toți, fiindcă suntem basarabeni trădători.
- Dar de mâncare vă dădeau?
- O sută de grame de pâine pe zi. Asta era hrana pe care trebuiau să ne-o dea, dar nu ne-o dădeau nici pe-asta. Trăiam din mila românilor de dincolo de Nistru. Ne făceau câte o mămăligă pe care o mâncam goală, pe furiș.” (Constantin Virgil Gheorghiu. ARD MALURILE NISTRULUI. București, ed. GEEA, 1993, p.185-185)
Prin forța împrejurărilor, România s-a aflat, fără voia ei, în hățișurile marii conflagrații a celui de-al doilea război mondial. Trecerea Prutului de către Armata Română a avut sprijinul întregii populații și al partidelor politice. Mai târziu s-au auzit voci care au contestat trecerea armatelor române peste Nistru. Era oare posibilă oprirea la Nistru ? Din ce se știe astăzi și după cum afirmă chiar autorii tratatului de ISTORIA ROMÂNILOR, vol. IX, apărut la Editura Enciclopedica, sub egida Academiei Române, în 2008, răspunsul este negativ. Legile aspre ale războiului nu permit jumătățile de măsură.
Era posibilă oprirea Armatei Române la granița de vest a țării? Ce-au căutat militarii români în Ungaria, dar în Cehoslovacia? Răspunsul este același ca și în primul caz. Diferența constă în faptul că la începutul războiului am fost aliați cu Germania, iar în al doilea, „aliați”, cu de-a sila, cu Uniunea Sovietică.
„Toate sacrificiile făcute în luptele pentru eliberarea Ungariei și a Cehoslovaciei (aproape 200.000 de militari români) au fost inutile. Victoriile românești nu au fost recunoscute, ci atribuite numai trupelor sovietice”. (Josif Constantin Drăgan, MAREȘALUL ANTONESCU ȘI RĂSBOAIELE DE REÎNTREGIRE, vol. 1, Cannaregio-Veneția, Ed. Nagard, 1986).
Nu trebuie ignorat nici faptul, aparent nesemnificativ, că trupelor românești le-a fost blocată intrarea pe teritoriul Germaniei, un motiv în plus de a nu-i fi recunoscut României, statului de țară cobeligerantă, cu consecințele cunoscute astăzi.
S-au consumat cisterne de cerneală pentru a fi „descrise” „crimele” românilor pe frontul de est, exagerându-se voit „chestiunea evreiasc㔠și numărul victimelor. Se impune să știm că cele mai multe „dovezi” prezentate pentru a susține aceste acuzații s-au materializat prin „mărturii” subiective ale unor „martori”, mai mult sau mai puțin oculari, sau prin relatări indirecte.
În mod deliberat sunt ignorate sau ocultate, afirmațiile unor mari personalități evreiești, din acele vremuri tulburi ale războiului, cum este și cazul declarației ce urmează:
„Subsemnatul Wilhelm Filderman, Doctor în Drept la Facultatea din Paris, fost Președinte al Uniunii Comunităților Evreiești din România și Președinte al Uniunii Evreilor Români, domiciliat actualmente în New zork, USA, Hotel Alameda (…) declar următoarele: „ (…) În timpul perioadei de dominație hitleristă în Europa, eu am fost în legătură susținută cu Mareșalul Antonescu. Acesta a făcut tot ce a putut pentru a îmblânzi soarta evreilor expuși la persecuția germanilor-naziști. Am fost martor al unor mișcătoare scene de solidaritate și de ajutor între români și evrei… Mareșalul Ion Antonescu a rezistat cu succes presiunii naziste, care impunea măsuri dure împotriva evreilor. Aș aminti doar câteva exemple:
- Grație intervenției energice a Mareșalului Antonescu, a fost oprită deportarea a mai mult de 20.000 de evrei din Bucovina;
- El a dat pașaport în alb, pentru a salva evreii din Ungaria, a căror viață era în pericol;
- Grație politicii sale, bunurile evreilor au fost puse sub regim de administrare tranzitorie, care, făcându-le să pară pierdute, le-a asigurat conservarea în scopul restituirii la momentul oportun.”
Este inuman și regretabil că un singur om a murit, pentru „vina” de a fi român, german, ungur, evreu sau rus. Este evident și incontestabil faptul că s-au comis abuzuri și de o parte și de cealaltă, însă este un gest la fel de criminal să acuzi o națiune întreagă, pe baza unor dovezi, deseori aflate sub semnul incertitudinii al subiectivismului și chiar al falsului.

23 AUGUST 1944 – BUCUREȘTI
S-au împlinit 67 de ani de la invazia sovietică și instaurarea comunismului în Romania, realizată cu nemijlocitul sprijin regal, și consolidată cu ajutorul “baionetelor sovietice” – aceleași care, trei ani mai târziu l-au forțat să abdice. Opera a fost desăvârșită de Ana Pauker, Emil Bodnăraș, Petru Groza și Lucrețiu Pătrășcanu, care au pregătit distrugerea României în anticamera regalului birou al lui Mihai I, urmați de Roitman-Chișinevski, Nicolski, Răutu… M. Roller & Co.
În noaptea de 22/23 august 1944, Maniu, Btătianu și Titel Petrescu, de comun acord cu faptul că numai Mareșalul Ion Antonescu poate incheia un armistițiu rezonabil cu aliații, l-au trimis pe Brătianu la Mareșal, pentru a-i comunica sprijinul lor. După audiență, Brătianu le-a comunicat hotărârea acestuia de a încheia, chiar a doua zi, armistițiul, cu solicitarea unui acord în scris de la cei trei: “Vă rog, domnule Brătianu să mă înțelegeți, este vorba de o răspundere istorică și atunci luați-vă și dumneavoastră, printr-un act scris, răspunderea și nu prin discuțiuni care se pierd și mâine pot fi negate.” Acest lucru reiese și din depoziția generalului Pichi Vasiliu, în timpul procesului: “După plecarea lui Brătianu de la audiența avută la Mareșal, acesta mi-a declarat că este hotărât să facă armistițiul împreună cu Maniu și Brătianu.” Aceeași declarație făcut-o în instanță și Eugen Cristescu, șeful serviciului secret.
La ora 13.00 a zilei de 23 august 1944, șefii partidelor de opoziție: I. Maniu, Gh. Brătianu și Titel Petrescu rămăseseră pe aceeași poziție, aceea de a-l sprijini pe Ion Antonescu să încheie armistițiul, un motiv în plus pentru aceasta, cântărind și întrevederea șefilor opoziției cu Lucrețiu Pătrășcanu și Constantin Agiu, reprezentanții comuniștilor. Pe parcursul acestei întâlniri, la insistența imperativă a celor doi comuniști, referitoare la răsturnarea Mareșalului, exprimată prin somația: “…Răspundeți: acceptați sau nu. Nu mai poate interveni din partea dvs încă o amânare!”, Generalul Sănătescu, reprezentantul Palatului, prezent și el la intrunirea conspirativă nu a reacționat în nici un fel atunci când delegatul comuniștilor a bătut cu pumnul în masă. Iuliu Maniu, care sesizase caracterul ultimativ al proiectului prezentat de comuniști, a întrerupt insolența vorbitorului, a răspunzând surăzâtor: “Drăguță… eu nu sunt obișnuit să se discute cu mine cu revolverul pe masă.”
Evenimentele s-au precipitat. Sătul de tutela Mareșalului, Regele a decis să facă el armistițiul, “Dacă îl lăsăm pe Ion Antonescu să facă armistițiul - a spus Regele – ne va ține iar sub papuc.” (Memoriile lui Brătianu).
Preocupat de soarta frontului și de complexitatea situației, Mareșalul nu avea de gând și nici vreme de irosit pentru o vizită la Palat, însă după insistența – prin telefon - a generalului Sănătescu, în cele din urmă a acceptat. Între timp, la Palat, Regele împreună cu complotiștii: Mocioni-Stârcea, generalul revanșard Aurel Aldea și Ioanițiu, secretarul Regelui, colonelul-adjutant Emilian Ionescu, colonelul D. Dămăceanu și alții, suporterii ideii comuniștilor – aceea de a folosi vizita Mareșalului pentru a-l aresta – făceau pregătiri. Însuși Regele a format o echipă din trei subofițeri din paza sa personală: Bâlă, Dumitru Rusu și Dinu, sub comanda maiorului Anton Dumitrescu. Subofițerului Bâlă, Regele i-a încredințat cifrul camerei-seif – o încăpere îngustă, fără aerisire – în interiorul căreia, i-a spus să aducă o măsuță și două scaune. ”În cazul că îl arestăm, aici ai să-l închizi!”. Abia atunci subofițerul a înțeles ce se pregătea. În acel moment Regele a căzut de la înălțimea tronului, la nivelul ordonanței, iar “Coroana” s-a rostogolit lamentabil.
Misiunile încredințate nu mai lasă nici un semn de îndoială asupra faptului că oricare ar fi fost răspunsul Mareșalului, orice ar fi dorit să facă, arestarea era hotărâtă, iar numele persoanelor ce se găseau în Casa Nouă, din spatele Palatului Regal nu mai lasă loc niciunei îndoieli.
Asupra dialogului purtat la Palatul Regal și a celor întâmplate în după-amiaza zilei de 23 august 1944, declarațiile sunt foarte controversate și contradictorii. Singurul supraviețuitor al evenimentelor care ar putea relata derularea “filmului” arestării Mareșalului este fostul suveran, dar “Majestatea Sa” nu are nici un interes să fie aflat întregul adevăr; păstrează tăcerea și … nu va vorbi niciodată.
Regele a nesocotit opțiunea partidelor politice și prin gestul condamnabil al arestării Conducătorului Statului – și de facto al Armatei – a adus prejudicii și suferințe inimaginabile neamului românesc.
Regele și complotiștii nu s-au sfiit să-și însușească toată acțiunea de încheiere a armistițiului pe care Mareșalul o definitivase la Snagov, înainte de a pleca la Palat, ca și toate măsurile de pregătire militară prevăzute de Mareșal în acest scop. Pentru a-și pune în aplicare planurile nechibzuite, complotiștii au abuzat de toate înlesnirile pe care Mareșalul le acordase opoziției pentru a stabili contacte și a trata cu aliații, nefiind niciodată deranjați de organele de siguranță ale țării.
După marea infamie – arestarea Mareșalului – Regele a mai comis imensa eroare materializată prin citirea, în seara aceleiași zile, la radio, a proclamației întocmite de comuniști și care a echivalat cu capitularea necondiționată a României. Nesăbuința Regelui a permis sovieticilor, ca între 23 august și 12 septembrie 1944, să ia în prizonierat între 130.000 și 170.000 de ostași și ofițeri români, aceștia adăugându-li-se celor luați anterior. (Raportul M.St. M. al Armatei Române din 1945).
De teama represaliilor germanilor, dovedind “marele său curaj” Regele a plecat din București, refugiindu-se la moșia sa din județul Gorj, de unde s-a reîntors doar când situația a trecut sub control sovietic. Dorind cu orice preț să se transforme din personaj de decor, în erou, Regele Mihai a decis să culeagă laurii personali pe seama altora. Cum a fost recompensat pentru trădarea sa? A obținut doar satisfacții efemere: URSS i-a acordat cea mai mare distincție sovietică, pe care doar Stalin, Eisenhower, Montgomery și marii comandanți sovietici o mai dețineau – Ordinul „VICTORIA”.
Decretul care însoțea distincția, menționa:
„Pentru actul curajos al cotiturii hotărâtoare a politicii României spre ruptura cu Germania hitleristă, în clipa în care nu se precizase clar înfrângerea Germaniei, Majestatea Sa Mihai I, Regele României, se decorează cu ORDINUL VICTORIA.
Prezidiul Sovietului Suprem al URSS, M. Kalinin, Secretarul Sovietului Suprem al URSS, Gorkin. Moscova, Kremlin, 6 iunie 1945”. (Ștind că regelui îi plac motoarele, i-a trimis cadou și două avioane).
În 1946 Monumentul Ostașului Sovietic era dezvelit în prezența Regelui Mihai I, a premierului Petru Groza, a Anei Pauker și a altor fruntași politici ai vremii.
Cu o „oarecare” întârziere, la 10 mai 1947, ambasadorul SUA la București i-a înmânat Regelui Mihai, Medalia și Decretul Legiunii Meritului cu gradul de Comandor, acordate de Președintele Statelor Unite, Harry Truman.
Consecințele acelui nefericit 23 AUGUST 1944 – ZI A TRĂDĂRII NAȚIONALE s-au repercutat asupra a sute de mii de români, deportați sau aruncați în inchisori unde doar foarte puțini au mai supreviețuit. Scriitorul Ștefan Dumitrescu, referindu-se la complotiși, scria: „(…) au săvârșituna dintre cele mai mari ticăloșii din istoria poporului român, de când este acesta în vatra sa” … caracterizând actul actul trădării: „O palmă dată poporului român și istoriei acestui neam. Un scuipat în obraz, pe care cotropitorul țării l-a folosit în loc de ștampilă”. (Ștefan Dumitrescu, DELIRUL vol. II, Râmnicu Vâlcea, Ed. Fortuna, 2004)
În România postdecembristă, cuvântul TRĂDARE a fost înlocuit cu găselnița-surogat DEFECTARE. În acest fel TRĂDAREA este astăzi promovată, neoficial, ca politică de stat.
Fostul suveran, revenit în România după decenii își trăiește ultimii ani de viață condus de alții, așa cum a trăit în copilărie, în adolescență și în anii tinereții. Niciodată nu a dat socoteală pentru trădarea sa. Generalului Pacepa i-au fost înapoiate averea, gradul și solda pentru serviciile aduse altora. A fost absolvit de orice vină, ba s-au făcut auzite voci demente care îl declară erou… Din păcate, exemplele pot continua.

EPILOG
Privind retrospectiv, putem construi similitudini, ca și diferențe între soarta Mareșalului Ion Antonescu și a altor protagoniști ai celui de-al doilea război mondial:
Hitler s-a sinucis. Mussolini a fost împușcat de “partizanii” comuniști.
Mareșalul Mannerheim, deși a luptat împotriva rușilor încă din 1918, iar în anii 1939-1940 le-a administrat o rușinoasă corecție, deși a fost aliat cu Hitler, nu a fost judecat, de vreun “Tribunal al poporului” finlandez, nu a fost condamnat și cu atât mai puțin executat, ba mai mult, în anul 1944 a fost ales Președinte al Finlandei, demnitate pe care a deținut-o până în anul 1946. Astăzi statuia lui ecvestră tronează în piața Parlamentului Finlandei, din Helsinki.
Miclos Horthy, „amiralul fără flot㔠- aflat și el de partea Axei – s-a purtat abominabil cu ne-maghiarii: români, slovaci, ruteni, sârbi și evrei. Nu a fost trimis în fața vreunui „Tribunal al poporului”, nu a fost condamnat și nici asasinat de ai lui. După război, a fost adăpostit într-un castel din Germania, apoi mutat în Portugalia. Nu a fost „vânat” de Simon Wiesenthal, de vreun român, de vreun sârb sau de altcineva. Și-a dat obștescul sfârșit în liniște, nederanjat de nimeni. Spre onoarea conaționalilor lui, a fost reabilitat și reînhumat în Ungaria, cu funeralii naționale. Nimeni nu s-a împotrivit.
Stalin a fost cel mai mare criminal din istoria omenirii, dar evreii se prefac a nu cunoaște acest adevăr incontestabil. Abia după dispariția dintre cei vii, crâmpeie de adevăr au început să iasă la lumină și, parțial, să fie difuzate în văzul lumii. Nici un tribunal internațional nu a îndrăznit sa-i judece faptele comise, în schimb pe Milosevici-sârbul, nu s-au sfiit să-l „sinucidă”, după ani de temniță în care nu au reușit să-l ingenuncheze… „Vânătoarea de vrăjitoare” continuă.
EX Regele Mihai I. „Când, la sfârșitul anului 1947, comuniștii pe care i-a adus la putere l-au aruncat ca pe o măsea stricată, Regele nu mai era decât un infirm moral. Nici Stalin, nici Truman nu au mai mișcat vreun deget pentru el.” (Josif Constantin Drăgan, MAREȘALUL ANTONESCU ȘI RĂSBOAIELE DE REÎNTREGIRE, vol. 1, Cannaregio-Veneția, ed. Nagard, 1986, p.371).
A trăit în străinătate până după evenimentele din decembrie 1989. În urmă cu câțiva ani guvernele postdecembriste i-au „restituit” o serie de bunuri, unele neaparținându-i vreodată și i-au acordat favoruri cuvenite foștilor șefi de stat. În contradicție cu orice legi și protocoale, a fost inventat㠓Casa regal㔠a Republicii România, iar „Majestatea Sa” a declarat-o pe una din fiicele sale – soție a „principelui” de mucava, Duda - „moștenitoarea tronului”.

Mareșalul Ion Antonescu a dus un război împotriva Uniunii Sovietice, alături de Germania, pentru recâștigarea teritoriilor răpite de URSS în 1940.
La 23 august 1944 mareșalul-martir al românilor, Ion Antonescu a fost trădat de regele său și predat, în plin conflict militar inamicului. Regele Mihai a participat doar la sărbătorirea succeselor, reponsabilitatea lăsând-o numai pe umerii Mareșalului.
După arestarea nedemnă de către rege și camarila sa, Ion Antonescu a fost predat rușilor și transportat în Uniunea Sovietică, unde, paradoxal, (în prima perioadă a detenției) a fost tratat cu respectul cuvenit unui mare conducător militar - ceea ce nu s-a întâmplat în cazul românilor lui. În mai 1946, Mareșalul a fost adus în țară unde a fost „judecat” de „Tribunalul poporului” – o mascaradă sub regie străină, derulată sub presiunea lozincilor străzii – și condamnat la moarte. De fapt (ca și arestarea Mareșalului) sentința fusese hotărâtă înainte de înscenarea „procesului”.
Testamentul politic al Mareșalului, expus în ultima ședință a „Tribunalului”, din care redau un scurt fragment, ar trebui să ne pună pe gânduri, el fiind la fel de actual și poate, chiar în viitor:
„Scump popor român,(…) Acest război care s-a sfârșit cu înfrângerea Germaniei, nu va pune capăt conflictului mondial în anul 1944. Prevăd un al treilea război mondial, care va pune omenirea pe adevăratele ei temelii sociale. Ca atare, dvs. si urmașii dvs. veți face mâine ceea ce eu am încercat să fac astăzi, dar am fost înfrânt! Dacă aș fi fost învingător, aș fi avut statui în fiecare oraș al României.
Cer să fiu condamnat la moarte și refuz, dinainte orice grațiere. În felul acesta voi muri pe pământul Patriei, în schimb voi, ceilalți, nu veți fi siguri dacă veți mai fi aici când veți fi morți.” (Gh. Buzatu, ROMÂNIA, CU ȘI FĂRĂ ANTONESCU, Iași, Ed.Moldova, 1991).
În ultimul cuvânt care i-a fost acordat, Mareșalul a spus:
„Domnule Președinte și Onorat Tribunal, s-a dat aici, în fața poporului nostru, a istoriei noastre și a conștiinței universale, un penibil și trist spectacol. Majoritatea foștilor mei colaboratori au găsit că este de demnitatea lor și a neamului nostru să se desolidarizeze de guvernarea la care au participat.
Eu, Onorat Tribunal, declar solemn, în acest ceas, că, în afară de crime și furturi, mă solidarizez și iau asupra mea, toate greșelile pe care, cu știința sau fără știința mea, le-am făcut.” (Ioan Dan, „PROCESUL” MAREȘALULUI ION ANTONESCU, București, Ed.Lucman, 2005, p.434)
Luându-și rămas bun de la fostul său colaborator, Gh. Lecca, Mareșalul i-a spus: „Te du cu bine, Lecca! … urmează calea pe care ți-a hărăzit-o propriul dumnitale destin. Ți-ai făcut pe deplin datoria. Spune-i Regelui că nu plec supărat pe el și că l-am iertat. Mai mult, spune-i că-i mulțumesc că mi-a oferit prilejul să mă așez, cu un minut mai devreme, în rândul celor ce s-au jertfit pentru binele și onoarea acestui Neam.” (Josif Constantin Drăgan, MAREȘALUL ANTONESCU ȘI RĂSBOAIELE DE REÎNTREGIRE, vol. 1, Cannaregio-Veneția, ed. Nagard, 1986,p. 511).
Regele i-a refuzat Mareșalului până și dreptul de a mai trăi. Nu a aprobat cererea de grațiere semnată de mama Mareșalului, doamna Baranga și de avocatul apărător, Constantin Bălăceanu, dând curs, sine die, executării sentinței așa numitului „Tribunal al poporului”. Cu o zi înainte de împlinirea vârstei de 64 de ani, Mareșalul, împreună cu Mihai Antonescu, Gheorghe Alexianu și generalul Pichi Vasiliu au fost supuși unei „execuții-măcel”.
Ceea pentru ceilalți protagoniștii învinși ai celui de-al doilea război mondial este posibil – recercetarea și reanalizarea evenimentelor în stare de luciditate – pentru mareșalul Ion Antonescu este interzis. Găsiți domniile voastre răspunsul adecvat la această dilemă. Până și regelui Carol al II-lea i-au fost reînhumate, cu onoruri oficiale, rămășițele pământești. Oare ale Mareșalului unde or fi?
În timpul celui de-al doilea război mondial nu doar evreii au suferit, nu doar ei au murit nevinovați, ci și ne-evreii – iar aceștia sunt cu mult mai numeroși – în țările de sub influiența sovietică supraviețuitorii evrei s-au metamorfozat, în călăii-emeriți ai goim-ilor. Insistențele excesive, insolente și zgomotoase ale unor organizații evreiești, nu doar împotriva reabilitării, ci chiar a „necondamnării” mareșalului Ion Antonescu, pretențiile acestora ca portretul Mareșalului să fie eliminat până și din galeria primilor miniștri ai României, constituie încălcarea oricăror uzanțe diplomatice, un act de ștergere a memoriei românilor și un abuz inacceptabil de măsluire brutală a istoriei.
Ariel Sharon, fostul prim ministru al Israelului a ordonat masacrul comis asupra civililor palestinieini din taberele de refugiați de la Sabra și Shatilla, din lagărele Libanului ocupat de Israel (numărul victimelor neevreilor masacrați nu este accesibil publicului, el ridicându-se la mii de victime). Ariel Sharon nu a fost pus, niciodată sub acuzare pentru faptele comise, de către aceleași organizații care îl acuză pe Ion Antonescu.
Bune sau mai puțin onorante, faptele, evenimentele și personalitățile istoriei unui popor nu pot fi radiate cu un creion, asemenea celebrului instrument de scris al lui Molotov, care a trasat noua graniță a României. Din păcate, guvernele românești nu au avut demnitatea de a se opune, astfel încât, mareșalul Ion Antonescu este condamnat și ucis în fiecare nouă zi.
Fac apel, încă odată la Nicolae Iorga: „DE CE ATÂTA URĂ?”

Daca ati avut rabdare sa cititi pana aici inseamna ca voua chiar va pasa. Stergeti-va lacrimile si inspirati adanc sa protejam inima ca avem treaba de facut in tarisoara noastra.
Ati vazut cum politician sau rege stiu doar sa se catere pe jertfele/cadavrele noastre, fie civil sau militar. DE ACEEA NU MAI VREAU POLITICA SI NU MAI VREAU NICI UE, pentru ca toti cei care au sfasiat trupul Romaniei, ne-au aruncat in razboi, ne-au saracit resursele (numai cat petrol a intrat in armatele germane si dupa aceea rusesti) si ne-au pus sa mai platim si daune de razboi o viata de om, da toate aceste natii europene se uita cu dispret la noi si se fac ca ne vor binele.
STA-LE-AR IN GAT PE VECI, SI SA ASTEPTE AJUTORUL NOSTRU!


gabigabi

12108 mesaje
Membru din: 1/10/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 22 Iunie 2011, ora 17:23

nu crezi ca ajunge ? ai postat textul asta deja pe 4 topicuri ! te intriga faptul ca nu se discuta pe tema lui ?
eu te-am intrebat cum crezi ca s-ar putea conduce o tara, o comunitate sau o lume, altfel decit prin oameni politici ? vrei un SUPER- Computer in loc de oameni ?

Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului ROMANIA vs EUROPA & VESTUL INDEPARTAT
Mergi la: