back to top ∧

Info
x
info
 
 
OK


 
Info
x
info
 
 
 


Controlul averilor in romania

 


 
Pagini: << 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 >> Sari la pagina:
 
9am187740

190 mesaje
Membru din: 15/05/2010
Postat pe: 30 Martie 2012, ora 14:30

DA AR FI NECESAR.DUPA CE TOTI CIOCOI S-AU UNBOGATITI DIN AVEREA POPORULUI ROMAN.DE CE NU ESTE IN VIGOARE LEGEA 18, CU CONFISCAREA AVERILOR FURATE IN 22 ANI DE ASA NUMITA DEMOCRATIE, CAND DE FAPT A FOST JAF PE FATA CU AJUTORUL TUTUROR SERVICCIILOR SI IN FAVOAREA LOR.POPRUL ROMAN A RAMAS SARAC, TOT MAI SARAC, FARA SPITALE ,MEDICAMENTE, SI CU INPOZITE, CAS, TVA, SCUNPIRI ZILNICE PENTRU INBOGATIREA NOILOR CIOCOI.CEA MAI MARE TRQAGEDIA A POPORULUI SARAC ROMAN, CAND AVUTIA POPORULUI A TRECUT IN MANA NOILOR INBUIBAT-CIOCOI IN FRUNTE CU PDL-UDMR-UNPR-MINORITATI, CONDUS CU MAIESTRIE DE BASESCU.


mediomag

5 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 31 Martie 2012, ora 12:51

CITITI AICI CE AM SCRIS EU IN DECEMBRIE 2004 SI CEI CARE DORESC SA VADA SI CE RASPUNSURI AM PRIMIT POT SA LE TRANSMIT ATASAT AICI NU VAD SA EXISTE ACEASTA POSIBILITATE

D-nului Presedinte Traian Basescu si

D-nului Prim Ministru Calin Popescu Tariceanu



Ma numesc Ioan Postolache, din Bucuresti, str.Garii de Nord nr.6-8, Bl.A, sc.2, et.5, ap.49, cu mentiunea ca pina la 56 de ani nu am facut parte din nici un partid, dar de fiecare data am tinut cu dreptatea, etica si echitatea.

Am transmis atit la Presedentie cit si la Guvern un proiect de lege anticoruptie, cu scop de ‘’ ecologizare’’ atit a legislatiei in domeniul, cit si a celor care datorita conjuncturii au fost pusi in situatia de a deveni corupti, nu au avut destula tarie de caracter pentru a ramine verticali si acum traiesc intr-un stres de inimaginat, muscind din marul pacatului. Aceasta lege le da posibilitatea de a redeveni oameni integrii, numai lasi, lacomii si ipocritii pot ignora avantajele de ecolocizare, iar acestia isi vor merita soarta daca vor ajunge sa-si piarda nu numai averea ci si libertatea.

Legislatia in vigoare este ca un pamint feril care da posibilitatea sa obtii o recolta bogata, dar ce pacat, ca fiind prea stufoasa, da posibilitatea cresterii buruienilor iar cei pusi sa protejeze recolta o confunda cu maracinii transformind totul intr-un dezastru.

Pentru a scapa de aceste situatii nedorite avem nevoie de un ierbicid care sa atace maracini, sau de plante atit de viguroase, incit sa sufoce maracinii (deci o autocuratire).

IATA ierbicidul ecologic ! CHEIA SUCCESULUI PENTRU VIITOR.

Initiativa legislativa propusa.

Poporul roman cu ocazia alegerilor a achizitionat o masina extraordinara pentru

schimbare ‘’NOUL GUVERN’’ dar aceasta masina fara combustibilul necesar este ca un soldat bine echipat, bine instruit cu arme sofisticate dar care, neavind munitia necesara se va preda dusmanului, iar dusmanul care intotdeauna dispune de munitie suficienta dar nu are arme, acum punind mina pe arme va invinge.

Aceasta mininata masina trebuie sa functioneze de indata dar cu acest combustibil ecologic care, dupa ce veti analiza cu atentie veti observa ca are avantajul autocuratirii motorului.

Ce este mai avantajos ? sa folosim o armata pentru prinderea infractorilor,

o alta armata pentru judecarea si condamnarea lor si apoi sa investim in puscarii europene ca sa le asiguram acolo un trai decent, iar acestia cind vor iesi din puscarii sa iasa niste gunoaie, sau sa le dam posibilitatea sa se lepede de SATANA si sa puna si ei umarul la treaba ?

Daca nu vom reusi sa iesim din tiparele trecutului nu vom putea ajunge niciodata in viitor iar prezentul va fi jalnic, succesul adevarat are mai multe avantaje prin conciliere decit prin razboi, cheltuielile razboiului sint mult mai mari decit cele de conciliere, a face prieten dintr-un dusman, prin conciliere este mai avantajos decit a-l supune prin lupta.

Vlad Tepes nu a tras in teapa pe cei care au gresit inainte de a emite legea ci dupa, doar pe cei care nu au respectat legea , pe cei care au returnat bunurile furate inainte de a fi descoperiti nu-i mai considera infractori ci cleptomani, iar cleptomania si astazi este considerata o boala .

Sa le dam atunci tuturor, posibilitate sa se trateze de aceasta boala, fiecare are dreptul la o a doua sansa, nimic nu este mai omenesc decit iertarea dar aceasta, in urma spovedaniei si indepliniri canoanelor prin inapoierea bunurilor ilicite.

Stimate Domnule Presedinte si stimati guvernanti, daca veti astepta sa se indrepte lucrurile prin motoarele auxiliare, fara combustibil intrati intr-o mare eroare.

Trebuie de indata pusa in functie aceasta masina de spalat demnitarii corupti si toate celelalte categorii de infractorii (aceasta initiativa legislativa), si pentru o stimulare mai rapida puteti sa luati si masuri de dublare a pedepselor pentru cei care nu vor sa intre singuri in masina de spalat.



2

Este posibil sa spuneti ca sunt un idealist, iar aceasta lege nu v-a avea efectul scontat ca si foarte multe alte legi, dar aceasta privind doar din prisma celor pesimisti.

Va propun acum sa revedeti inca o data aceasta initiativa legislativa si daca mai este necesar, astept sa fiu contactat pentru sustinerea altor aspecte si in ce priveste metodologia de aplicare.

Scepticii vor spune : citi din cei care au acumulat averi ilicite vor fi dispusi sa vina de buna voie sa le declare pentru a se reabilita ?

Aceleasi pareri am auzit si atunci cind a aparut legea cu declaratiile pe venitul global, dar oare astazi nu avem mai putini evazionisti decit inainte ? da dar numai ca acum avem mai putini dar mult mai mari, arganizati in grupari mafiote !

A nu da curs acestei intiative legislative, care are scopul de a valida doar proprietatile licite, ar insemna sa validam (tacit , implicit si in complicitate) proprietatile infractorilor si sa descurajam munca cinstita.



(Proiect de lege cadru)

Legea Privind Reglementarea Dreptului de proprietate privata licita asupra bunurilor de orice fel.



Art. 1 Dreptul de proprietate privata asupra bunurilor imobile (terenuri si cladiri), a bunurilor mobile de orice fel si a fondurilor financiare o au numai persoanele care au dobindit aceste bunuri cxclusiv pe cai licite conform prevederilor legale in vigoare.



Art. 2 In sensul prezentei legi sint considerate ca ilicite toate proprietatile mobile si imobile care nu pot proba prin acte incheiate intre vii ca dobindirea lor s-a facut cu respectarea stricta a legii dupa cum urmeaza :



a) tranzactiile de orice fel ( mobiliare si imobiliare ) unde cu ocazia cumpararii, in actele de vinzare cumparare nu au fost stipulate preturile reale de cumparare, in raport cu preturile de piata la data cumpararii.

b) donatiile de orice fel, daca donatorul nu poate sa faca dovada provenientei

licite a bunului donat.

c) proprietatile persoanelor fizice si juridice obtinute prin licitatii de orice fel daca licitatiile s-au facut cu incalcarea legii, indiferent de perioada cind se descopera frauda termenul de descoperire a fraudei nu se incadreaza in prescriptie.

d) proprietatile obtinute in urma reconstituirii dreptului de proprietate asupra terenurilor si imobilelor confiscate sau restituirii acestora, daca acestea au fost obtinute prin hotariri judecatoresi fara temei legal.

e) proprietatile care in termen de 30 zile de la intrarea in vigoare a prezentei legii sau 30 zile de la data dobindirii nu au fost declarate la organele fiscale.

f) proprietatile obtinute prin punerea in executare a ipotecilor de catre camatari

fara ca acestia sa achite diferenta de pret catre proprietarul care a ipotecat si taxele aferente la stat (taxe la dobinzile pecepute si taxele legale de intrare in posesie la valoarea de piata a bunului astfel obtinut)

g) proprietatile obtinute prin executatea ipotecilor daca veniturile aferente

calculate la valoarea de piata a imobililui sau terenului astfel obtinut nu au fost

declarate la organul fiscal cu ocazia depunerii declaratiei pe venitul global.

h) proprietatile obtinute incepind cu data de 01.01.2000 a caror valoare nu se

regaseste in declaratiile de venit global.



Art.3 Proprietatile stipulate la art.2 lit.(a) pot ramine in posesia actualilor proprietari in conditiile in care proprietarul intelege sa achite catre stat diferenta de pret nedeclarata plus taxele notariale





3



reactualizate proportional cu pretul de la data cumpararii (de exemplu; un imobil cumparat in anul 2000 care avea valoarea de piata de 100.000.000 lei

a fost declarat ca s-a cumparat cu 20.000.000.lei deci 1/5 din valoarea de piata, considerind ca acelasi imobil astazi are valoarea de piata de 400.000.000 lei, proprietarul pentru a ramine in posesie are de achitat catre stat 4/5 din valoarea de piata actualizata adica 320.000.000 lei + taxele notariale aferente).

In situatia cind proprietarul in cauza nu doreste sa ramina in posesia bunului statul poate dispune vinzarea bunului si dezdaunarea proprietarului cu suma declarata in actul de vinzare cumparare acualizata la pretul pietii ( in exemplul de mai sus cu suma de 1/5 din valoarea de piata adica 80.000.000 lei)

Justificarea echitatii acestei masuri are la baza urmatoarele argumente socio economice si de echitate: Considerind ca, cumparatorul a fost de buna credinta si ca in aceasta situatie chiar a achitat suma de 20.000.000 lei suma pe care de altfel a declarat-o

corect dar, faptul ca orice cumparator cunoaste pretul real al bunului cumparat este de la sine inteles ca ceva nu este in ordine si deci in mod tacit a acceptat sa cumpere un bun la o valoare de cinci ori mai mica favorizind in acest mod pe vinzatorul care pentru a scapa de bunul respectiv, dobindit ilicit, spala niste bani - ori a convenit sa declare pretul mai mic pentru a se sustrage de la plata taxelor care inseamna categoric evaziune fiscala si atunci cumparatorul care sa presupunem ca in realitate a platit pretul pietii (100.000.000.lei) dar declarind ca a platit numai 20.000.000 lei a produs doua infractiuni, prima de evaziune fiscala iar a doua categoric de spalare de bani. Deci avind in vedere aspectele infractionale evidente dar pornind de la prezumtia de nevinovatie si de buna credinta prezumata, nu putem trece peste aspectele imbogatirii fara just temei, iar alternativa achitarii diferentei de prêt conform exemplului de mai sus o consider alternativa cea mai favorabila pentru cumparator deci, actualul proprietar, cu eventualul amendament ca aceasta suma poate fi platita si in rate. Cele aratate in situatia de mai sus pot imbraca si alte aspecte ca : vinzarea mascata a carei diferenta de prêt poate de fapt sa constitue o mita, santaj, sau alte aspecte infractionale.

Art. 4 Proprietatile prevazute la art.2 lit (b) pot ramine in posesia actualilor proprietari in conditiile in care proprietarul intelege sa achite catre stat pretul la valoarea de piata, considerind ca acel imobil astazi are valoarea de piata de 400.000.000 lei, proprietarul pentru a ramine in posesie are de achitat catre stat 400.000.000 lei + taxele notariale aferente, eventual aceasta plata poate sa fie facuta in rate stabilite de instanta.

In situatia cind proprietarul nu doreste sa ramina in posesia bunului prin achitarea pretului de piata stabilit acesta trece in proprietatea statului.

In masura in care donatorul poate face dovada partiala a dobindirii bunului se va proceda ca la art.3

Justificarea masurii este cit se poate de clara, atita timp cit donatorul nu poate face dovada dobindirii licite a bunului donat inseamna ca acesta este rezultatul unor fraude financiare sau de alta natura infractionala, in cazul cind se constata indubitabil aspectele infractionale ele vor fi tratate conform codului penal.



Art.5 Proprietatile prevazute la art.2 lit (c si d) pot ramine in posesia actualilor proprietari (persoane fizice sau juridice) in conditiile in care proprietarul intelege sa achite catre stat pretul la valoarea de piata, eventual aceasta plata poate sa fie facuta in rate stabilite de instanta.



Art. 6 Proprietatile prevazute la art.2 lit.(e,f,g si h) vor trece in proprietatea statului

revindecarea de catre actuali posesori se v-a putea face numai prin achitarea unui procent de 90% din valoarea de piata a bunului.



Art.7 Revizuirea actelor de proprietate pentru depistarea si punerea in legalitate a aspectelor prevazute la art.2 se aplica tuturor tranzactiilor privind proprietatea privata

incepind cu 01.12.1989



Art.8 Incepind cu 01.01.2005, toate activitatile generatoare de profit vor fi supuse

cotei unice de impozitare prin aceasta, orice achizitionare de bunuri mobile si imobile



4



pentru a fi considerate licite trebuie sa se regaseasca valoric in declaratiile de venit global

pentru care s-a achitat impozitul aferent.

Nu pot fi validate tranzactiile de achizitionare pentru persoanele fizice si juridice

care nu au achitate la zi impozitele si contributiile la bugetul de stat.

Justificarea masurii de la art. 7 si 8 :

In ideia ca pentru dobindirea unei proprietatii trebuie sa dispui de sumele aferente sau de credite, achizitionarea valida a unei proprietati care este garantata de statul Roman

prin constitutie presupune ca nu ai datorii la stat caci altfel ar insemna ca de fapt proprietatea achizitionata nu se face cu fondurile disponibile proprii ci cu fondurile care le datorezi la stat si atunci proprietatea achizitionata in acest mod nu se mai poate numi proprietate privata ci proprietate de stat intrucit sint folosite fondurile statului si de la sine inteles este ca beneficiile achizitiei apartin fondului investit deci a stului.



Art.9 In termen de 60 zile de la publicarea in MO a prezentei legi si a metodologiilor de aplicare toti proprietarii care au dobindit bunuri de orice fel, care intra sub incidenta prevederilor prezentei legi, au odligatia de a face cunoscut organelor fiscale si judiciare situatia fiscala si juridica a bunurilor, pe declaratia tip ce se va obtine de la organele fiscale pentru validarea legalitatii in conditiile prezentei legi.



Art.10 Proprietatile si bunurile de orice fel nedeclarate in termenul de 60 zile conform prev. art. 9 trec in intregime in proprietatea statului fara nici o despagubire, aplicindu-se in consecinta si raspunderea penala .



Art.11 Destinatia fondurilor recuperate in urma aplicarii prezentei Legi.

Intrucit aceste fonduri recuperate fac obiectul veniturilor ilicite, iar structura acestora reprezinta neplata datoriilor aferente la Bugetul de Stat ( impozit pe venit, impozit pe profit, contributii pentru fondul de somaj, contributii pentru fondul de pensii, contributii pentru fondul de sanatate +accidente), acestea vor fi repartizate in cotele procentuale aferente, iar diferenta se va repartiza pentru acoperirea deficitului bugetar rezultat in urma masurilor de reducere a fiscalitatii, pentru construirea de locuinte sociale, invatamint, subventionarea chiriilor pentru studenti, ( cu prioritate pentru majorarea salariala la o limita decenta), etc…



Art.12 Toti proprietarii care vor respecta prevederile art.9 din prezenta lege vor fi absolviti de raspunderea penala aferenta dobindirii ilicite a averilor declarate.



Art.13 Toti proprietarii care nu vor respecta prevederile prezentei legi in termenele stabilite

vor fi supusi circumstantelor agravante, aplicindu-se dublul pedepsei prevazute de codul penal pentru infractiunea de baza.



30.12.2004 Initiator,

Ioan POSTOLACHE





Pentru o Romanie a viitorului, sustineti initiativa legislativa!



Pentru exprimarea sustinerii conf.art.74 din Constitutia Romaniei pot fi contactat telefonic 021 3117955; 0723192674; 0744274625 e-mail mediomag@yahoo.com



Va multumesc anticipat pentru interes si sustinere !


Fosta membra 9am.ro

754 mesaje
Membru din: 22/06/2009
Oras: Constanta

Postat pe: 31 Martie 2012, ora 22:41

De la: mg_mihail2009, la data 2011-01-15 23:01:10 In regimul comunist exista o lege corecta dupa parerea mea in ceea ce priveste controlul averilor.Nu e normal ca o persoana sa nu poata justifica averea pe care o detine . Din cauza asta am ajuns in situatia asta grava in care ne aflam pentru ca unii fura prea mult iar altii din salariile pe care le au abia pot sa isi cumpere mancare , tigari si transport. Domnilor compatrioti care doriti sa facem o manifestatie pentru a sustine o lege in acest sens va rog sa scrieti aici

stareanatiunii.com/informatii-despre-traian-basescu.html

Raporteaza abuz de limbaj
PDLei, nu ma lasati PUII MEI,furati cit sunt eu presedinte,sa ne tina romanii minte.Lenuța sa-și plateasca ratele la banca. http://www.youtube.com/watch?v=iYKYDqZsUNo ■9AM: Sunteti multumit de realizarile dumneavoastra de pana acum in fruntea statului? Traian Basescu: Bineinteles. Am facut tot ce mi-am propus. Fiica mea cea mica, Lenuta, a invatat in sfarsit sa scrie si sa citeasca, ca doar nu e in Parlamentul Europeana de doua ani degeaba. Sunt foarte mandru de ea. Sunt multumit si de Ioana, cealalta fiica, ca stie sa invarta banii si afacerile. Altfel, ce sa zic… am fost un prieten bun pentru toti cei care m-au sustinut in campaniile electorale si imi platesc mereu datoriile. ■9AM: Dar eu ma refeream la poporul roman. Sunteti multumit de ce le-ati oferit din postura de presedinte ? http://www.youtube.com/watch?v=yAaDpSnqjfg&feature=related .9AM. VA MULTUMIM ! Traian Basescu: Va multumesc si eu. Am plecat, ma asteapta Becali si Patriciu la restaurant.Și pe urma trec pe la LENUȚA- Nurse with big tits eats cum- Ea face și mai bine !
pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Postat pe: 1 Aprilie 2012, ora 11:13

De la: mediomag, la data 2012-03-31 12:51:35 CITITI AICI CE AM SCRIS EU IN DECEMBRIE 2004 SI CEI CARE DORESC SA VADA SI CE RASPUNSURI AM PRIMIT POT SA LE TRANSMIT ATASAT AICI NU VAD SA EXISTE ACEASTA POSIBILITATE

D-nului Presedinte Traian Basescu si

D-nului Prim Ministru Calin Popescu Tariceanu



Ma numesc Ioan Postolache, din Bucuresti, str.Garii de Nord nr.6-8, Bl.A, sc.2, et.5, ap.49, cu mentiunea ca pina la 56 de ani nu am facut parte din nici un partid, dar de fiecare data am tinut cu dreptatea, etica si echitatea.

Am transmis atit la Presedentie cit si la Guvern un proiect de lege anticoruptie, cu scop de ‘’ ecologizare’’ atit a legislatiei in domeniul, cit si a celor care datorita conjuncturii au fost pusi in situatia de a deveni corupti, nu au avut destula tarie de caracter pentru a ramine verticali si acum traiesc intr-un stres de inimaginat, muscind din marul pacatului. Aceasta lege le da posibilitatea de a redeveni oameni integrii, numai lasi, lacomii si ipocritii pot ignora avantajele de ecolocizare, iar acestia isi vor merita soarta daca vor ajunge sa-si piarda nu numai averea ci si libertatea.

Legislatia in vigoare este ca un pamint feril care da posibilitatea sa obtii o recolta bogata, dar ce pacat, ca fiind prea stufoasa, da posibilitatea cresterii buruienilor iar cei pusi sa protejeze recolta o confunda cu maracinii transformind totul intr-un dezastru.

Pentru a scapa de aceste situatii nedorite avem nevoie de un ierbicid care sa atace maracini, sau de plante atit de viguroase, incit sa sufoce maracinii (deci o autocuratire).

IATA ierbicidul ecologic ! CHEIA SUCCESULUI PENTRU VIITOR.

Initiativa legislativa propusa.

Poporul roman cu ocazia alegerilor a achizitionat o masina extraordinara pentru

schimbare ‘’NOUL GUVERN’’ dar aceasta masina fara combustibilul necesar este ca un soldat bine echipat, bine instruit cu arme sofisticate dar care, neavind munitia necesara se va preda dusmanului, iar dusmanul care intotdeauna dispune de munitie suficienta dar nu are arme, acum punind mina pe arme va invinge.

Aceasta mininata masina trebuie sa functioneze de indata dar cu acest combustibil ecologic care, dupa ce veti analiza cu atentie veti observa ca are avantajul autocuratirii motorului.

Ce este mai avantajos ? sa folosim o armata pentru prinderea infractorilor,

o alta armata pentru judecarea si condamnarea lor si apoi sa investim in puscarii europene ca sa le asiguram acolo un trai decent, iar acestia cind vor iesi din puscarii sa iasa niste gunoaie, sau sa le dam posibilitatea sa se lepede de SATANA si sa puna si ei umarul la treaba ?

Daca nu vom reusi sa iesim din tiparele trecutului nu vom putea ajunge niciodata in viitor iar prezentul va fi jalnic, succesul adevarat are mai multe avantaje prin conciliere decit prin razboi, cheltuielile razboiului sint mult mai mari decit cele de conciliere, a face prieten dintr-un dusman, prin conciliere este mai avantajos decit a-l supune prin lupta.

Vlad Tepes nu a tras in teapa pe cei care au gresit inainte de a emite legea ci dupa, doar pe cei care nu au respectat legea , pe cei care au returnat bunurile furate inainte de a fi descoperiti nu-i mai considera infractori ci cleptomani, iar cleptomania si astazi este considerata o boala .

Sa le dam atunci tuturor, posibilitate sa se trateze de aceasta boala, fiecare are dreptul la o a doua sansa, nimic nu este mai omenesc decit iertarea dar aceasta, in urma spovedaniei si indepliniri canoanelor prin inapoierea bunurilor ilicite.

Stimate Domnule Presedinte si stimati guvernanti, daca veti astepta sa se indrepte lucrurile prin motoarele auxiliare, fara combustibil intrati intr-o mare eroare.

Trebuie de indata pusa in functie aceasta masina de spalat demnitarii corupti si toate celelalte categorii de infractorii (aceasta initiativa legislativa), si pentru o stimulare mai rapida puteti sa luati si masuri de dublare a pedepselor pentru cei care nu vor sa intre singuri in masina de spalat.



2

Este posibil sa spuneti ca sunt un idealist, iar aceasta lege nu v-a avea efectul scontat ca si foarte multe alte legi, dar aceasta privind doar din prisma celor pesimisti.

Va propun acum sa revedeti inca o data aceasta initiativa legislativa si daca mai este necesar, astept sa fiu contactat pentru sustinerea altor aspecte si in ce priveste metodologia de aplicare.

Scepticii vor spune : citi din cei care au acumulat averi ilicite vor fi dispusi sa vina de buna voie sa le declare pentru a se reabilita ?

Aceleasi pareri am auzit si atunci cind a aparut legea cu declaratiile pe venitul global, dar oare astazi nu avem mai putini evazionisti decit inainte ? da dar numai ca acum avem mai putini dar mult mai mari, arganizati in grupari mafiote !

A nu da curs acestei intiative legislative, care are scopul de a valida doar proprietatile licite, ar insemna sa validam (tacit , implicit si in complicitate) proprietatile infractorilor si sa descurajam munca cinstita.



(Proiect de lege cadru)

Legea Privind Reglementarea Dreptului de proprietate privata licita asupra bunurilor de orice fel.



Art. 1 Dreptul de proprietate privata asupra bunurilor imobile (terenuri si cladiri), a bunurilor mobile de orice fel si a fondurilor financiare o au numai persoanele care au dobindit aceste bunuri cxclusiv pe cai licite conform prevederilor legale in vigoare.



Art. 2 In sensul prezentei legi sint considerate ca ilicite toate proprietatile mobile si imobile care nu pot proba prin acte incheiate intre vii ca dobindirea lor s-a facut cu respectarea stricta a legii dupa cum urmeaza :



a) tranzactiile de orice fel ( mobiliare si imobiliare ) unde cu ocazia cumpararii, in actele de vinzare cumparare nu au fost stipulate preturile reale de cumparare, in raport cu preturile de piata la data cumpararii.

b) donatiile de orice fel, daca donatorul nu poate sa faca dovada provenientei

licite a bunului donat.

c) proprietatile persoanelor fizice si juridice obtinute prin licitatii de orice fel daca licitatiile s-au facut cu incalcarea legii, indiferent de perioada cind se descopera frauda termenul de descoperire a fraudei nu se incadreaza in prescriptie.

d) proprietatile obtinute in urma reconstituirii dreptului de proprietate asupra terenurilor si imobilelor confiscate sau restituirii acestora, daca acestea au fost obtinute prin hotariri judecatoresi fara temei legal.

e) proprietatile care in termen de 30 zile de la intrarea in vigoare a prezentei legii sau 30 zile de la data dobindirii nu au fost declarate la organele fiscale.

f) proprietatile obtinute prin punerea in executare a ipotecilor de catre camatari

fara ca acestia sa achite diferenta de pret catre proprietarul care a ipotecat si taxele aferente la stat (taxe la dobinzile pecepute si taxele legale de intrare in posesie la valoarea de piata a bunului astfel obtinut)

g) proprietatile obtinute prin executatea ipotecilor daca veniturile aferente

calculate la valoarea de piata a imobililui sau terenului astfel obtinut nu au fost

declarate la organul fiscal cu ocazia depunerii declaratiei pe venitul global.

h) proprietatile obtinute incepind cu data de 01.01.2000 a caror valoare nu se

regaseste in declaratiile de venit global.



Art.3 Proprietatile stipulate la art.2 lit.(a) pot ramine in posesia actualilor proprietari in conditiile in care proprietarul intelege sa achite catre stat diferenta de pret nedeclarata plus taxele notariale





3



reactualizate proportional cu pretul de la data cumpararii (de exemplu; un imobil cumparat in anul 2000 care avea valoarea de piata de 100.000.000 lei

a fost declarat ca s-a cumparat cu 20.000.000.lei deci 1/5 din valoarea de piata, considerind ca acelasi imobil astazi are valoarea de piata de 400.000.000 lei, proprietarul pentru a ramine in posesie are de achitat catre stat 4/5 din valoarea de piata actualizata adica 320.000.000 lei + taxele notariale aferente).

In situatia cind proprietarul in cauza nu doreste sa ramina in posesia bunului statul poate dispune vinzarea bunului si dezdaunarea proprietarului cu suma declarata in actul de vinzare cumparare acualizata la pretul pietii ( in exemplul de mai sus cu suma de 1/5 din valoarea de piata adica 80.000.000 lei)

Justificarea echitatii acestei masuri are la baza urmatoarele argumente socio economice si de echitate: Considerind ca, cumparatorul a fost de buna credinta si ca in aceasta situatie chiar a achitat suma de 20.000.000 lei suma pe care de altfel a declarat-o

corect dar, faptul ca orice cumparator cunoaste pretul real al bunului cumparat este de la sine inteles ca ceva nu este in ordine si deci in mod tacit a acceptat sa cumpere un bun la o valoare de cinci ori mai mica favorizind in acest mod pe vinzatorul care pentru a scapa de bunul respectiv, dobindit ilicit, spala niste bani - ori a convenit sa declare pretul mai mic pentru a se sustrage de la plata taxelor care inseamna categoric evaziune fiscala si atunci cumparatorul care sa presupunem ca in realitate a platit pretul pietii (100.000.000.lei) dar declarind ca a platit numai 20.000.000 lei a produs doua infractiuni, prima de evaziune fiscala iar a doua categoric de spalare de bani. Deci avind in vedere aspectele infractionale evidente dar pornind de la prezumtia de nevinovatie si de buna credinta prezumata, nu putem trece peste aspectele imbogatirii fara just temei, iar alternativa achitarii diferentei de prêt conform exemplului de mai sus o consider alternativa cea mai favorabila pentru cumparator deci, actualul proprietar, cu eventualul amendament ca aceasta suma poate fi platita si in rate. Cele aratate in situatia de mai sus pot imbraca si alte aspecte ca : vinzarea mascata a carei diferenta de prêt poate de fapt sa constitue o mita, santaj, sau alte aspecte infractionale.

Art. 4 Proprietatile prevazute la art.2 lit (b) pot ramine in posesia actualilor proprietari in conditiile in care proprietarul intelege sa achite catre stat pretul la valoarea de piata, considerind ca acel imobil astazi are valoarea de piata de 400.000.000 lei, proprietarul pentru a ramine in posesie are de achitat catre stat 400.000.000 lei + taxele notariale aferente, eventual aceasta plata poate sa fie facuta in rate stabilite de instanta.

In situatia cind proprietarul nu doreste sa ramina in posesia bunului prin achitarea pretului de piata stabilit acesta trece in proprietatea statului.

In masura in care donatorul poate face dovada partiala a dobindirii bunului se va proceda ca la art.3

Justificarea masurii este cit se poate de clara, atita timp cit donatorul nu poate face dovada dobindirii licite a bunului donat inseamna ca acesta este rezultatul unor fraude financiare sau de alta natura infractionala, in cazul cind se constata indubitabil aspectele infractionale ele vor fi tratate conform codului penal.



Art.5 Proprietatile prevazute la art.2 lit (c si d) pot ramine in posesia actualilor proprietari (persoane fizice sau juridice) in conditiile in care proprietarul intelege sa achite catre stat pretul la valoarea de piata, eventual aceasta plata poate sa fie facuta in rate stabilite de instanta.



Art. 6 Proprietatile prevazute la art.2 lit.(e,f,g si h) vor trece in proprietatea statului

revindecarea de catre actuali posesori se v-a putea face numai prin achitarea unui procent de 90% din valoarea de piata a bunului.



Art.7 Revizuirea actelor de proprietate pentru depistarea si punerea in legalitate a aspectelor prevazute la art.2 se aplica tuturor tranzactiilor privind proprietatea privata

incepind cu 01.12.1989



Art.8 Incepind cu 01.01.2005, toate activitatile generatoare de profit vor fi supuse

cotei unice de impozitare prin aceasta, orice achizitionare de bunuri mobile si imobile



4



pentru a fi considerate licite trebuie sa se regaseasca valoric in declaratiile de venit global

pentru care s-a achitat impozitul aferent.

Nu pot fi validate tranzactiile de achizitionare pentru persoanele fizice si juridice

care nu au achitate la zi impozitele si contributiile la bugetul de stat.

Justificarea masurii de la art. 7 si 8 :

In ideia ca pentru dobindirea unei proprietatii trebuie sa dispui de sumele aferente sau de credite, achizitionarea valida a unei proprietati care este garantata de statul Roman

prin constitutie presupune ca nu ai datorii la stat caci altfel ar insemna ca de fapt proprietatea achizitionata nu se face cu fondurile disponibile proprii ci cu fondurile care le datorezi la stat si atunci proprietatea achizitionata in acest mod nu se mai poate numi proprietate privata ci proprietate de stat intrucit sint folosite fondurile statului si de la sine inteles este ca beneficiile achizitiei apartin fondului investit deci a stului.



Art.9 In termen de 60 zile de la publicarea in MO a prezentei legi si a metodologiilor de aplicare toti proprietarii care au dobindit bunuri de orice fel, care intra sub incidenta prevederilor prezentei legi, au odligatia de a face cunoscut organelor fiscale si judiciare situatia fiscala si juridica a bunurilor, pe declaratia tip ce se va obtine de la organele fiscale pentru validarea legalitatii in conditiile prezentei legi.



Art.10 Proprietatile si bunurile de orice fel nedeclarate in termenul de 60 zile conform prev. art. 9 trec in intregime in proprietatea statului fara nici o despagubire, aplicindu-se in consecinta si raspunderea penala .



Art.11 Destinatia fondurilor recuperate in urma aplicarii prezentei Legi.

Intrucit aceste fonduri recuperate fac obiectul veniturilor ilicite, iar structura acestora reprezinta neplata datoriilor aferente la Bugetul de Stat ( impozit pe venit, impozit pe profit, contributii pentru fondul de somaj, contributii pentru fondul de pensii, contributii pentru fondul de sanatate +accidente), acestea vor fi repartizate in cotele procentuale aferente, iar diferenta se va repartiza pentru acoperirea deficitului bugetar rezultat in urma masurilor de reducere a fiscalitatii, pentru construirea de locuinte sociale, invatamint, subventionarea chiriilor pentru studenti, ( cu prioritate pentru majorarea salariala la o limita decenta), etc…



Art.12 Toti proprietarii care vor respecta prevederile art.9 din prezenta lege vor fi absolviti de raspunderea penala aferenta dobindirii ilicite a averilor declarate.



Art.13 Toti proprietarii care nu vor respecta prevederile prezentei legi in termenele stabilite

vor fi supusi circumstantelor agravante, aplicindu-se dublul pedepsei prevazute de codul penal pentru infractiunea de baza.



30.12.2004 Initiator,

Ioan POSTOLACHE





Pentru o Romanie a viitorului, sustineti initiativa legislativa!



Pentru exprimarea sustinerii conf.art.74 din Constitutia Romaniei pot fi contactat telefonic 021 3117955; 0723192674; 0744274625 e-mail mediomag@yahoo.com



Va multumesc anticipat pentru interes si sustinere !


Crede-ti dumneavoastra sa raspunda la aceasta curatenie?
nimeni nu va renunta la bunurile sale . ei sustin inbogatirea prin orice cai /


9am251405

8 mesaje
Membru din: 10/03/2012
Postat pe: 5 Aprilie 2012, ora 20:37

despre controlul AVERILOR IN ROMANIA dupa opinia mea; nu functioneaza legea 18 HOTII isi fac jocurile fara sa fie pedepsiti toti au imunitate,pe perioada lui impuscatu era o lege care se respecta, orice delapidare mai mare de 60 mii lei acel hot era executat,acum hoti actuali sunt protejati politic dau tunuri mari,justitia se fac ca-i aresteaza, ne mint ca aplica legea apoi ii fac scapati,uni mai au tupeu sa spuna ca e razbunare politica, altii se cred nevinovati si nu suporta detentia,cum sunt descoperiti se imbonlavesc sa-u se da nebuni ;eu as fi de acord as se revina la legea veche a lui Ceausescu,cei care fura o suma mai mare de 10 mii lei sa fie pedepsiti cu MOARTEA , asa va pieri coruptia in ROMANIA.si hotia.

Raporteaza abuz de limbaj
pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 07:23

Se vorbeste pe la colturi de noile coduri ,al justitiei .................de impozitarea marilor averi...........
VORBE. specific romaneste/

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

7898 mesaje
Membru din: 20/05/2009
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 07:56

De la: pascu08_yahoo_com, la data 2012-04-23 07:23:17 Se vorbeste pe la colturi de noile coduri ,al justitiei .................de impozitarea marilor averi...........
VORBE. specific romaneste/


Ne'a Gogule ,pai ce faci bre ? Stai pe la colturi ? Eu stiam ca cureti pestele stricat ,il congelezi si'l vinzi la fraier,vad ca ai niste musterii care;l consuma si dupa aia .....posteaza cu itercolita si crampe abdominale tot felul de aberatii. Ti'ai lustruit pistoalele ,tot in state traiesti ,gaina de plastic mai face "oo" ,despre matale vad ca te contrazici pe diferite topicuri cu multa harnicie.......Ne'a Gogule,vezi ce cartier mai lasi azi in bezna ,nu comfunda bezna din capul lui matale cu bezna ....noptii.......ce e pacat breeeeee........

Raporteaza abuz de limbaj
… cã poþi numai sã reuºeºti, nu ai cum sã pierzi. Eºecul este imposibil; este o iluzie. Nimic nu este eºec. Nimic. Totul înainteazã in istoria umanitãþii precum se întâmplã ºi cu procesul ei evolutiv. Totul avanseazã de-a lungul cãlãtoriei tale.
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 23 Aprilie 2012, ora 08:16

De la: pascu08_yahoo_com, la data 2012-04-23 07:23:17 Se vorbeste pe la colturi de noile coduri ,al justitiei .................de impozitarea marilor averi...........
VORBE. specific romaneste/


salut ! suntem in campanie electorala, ce naiba....

Raporteaza abuz de limbaj
gugulanul

54 mesaje
Membru din: 27/11/2009
Postat pe: 26 Aprilie 2012, ora 15:26

Aveti dreptate .Si-au facut averile pe spatle salariatilor prin neplata muncii la valoarea reala.Exemplu: de cand a venit patronatul in uzina unde am lucrat , prima masura a fost restructurarea de personal, introducerea sporurilui de vechime in salar si ultima si cea mai grava dupa mine inventarea unei noi grile de salarizare cu 80 de trepte, si totodata inghetarea salariilor aproape 5 ani de zile,ajungand la un nivel salarial foarte jos.Nu a contat valoarea muncii toti avam acelasi salariu, mai putin sefii .De asemenea in fiecare luna se dadea salariu diminuat ca nu se realiza cifra de afaceri la cerea patronatului.Epilog.M-am pensionat anticipa partial (venitul tot ala este) firma mai are 250 de angajati (din 4500 in 1989) si astia sunt peste 50 de ani .Iar cei care au ramas sunt trimisi acasa in fiecare vineri ,concediu fara salar.Presedintele companiei este printre primii 500 de bogatasi si este foarte fericit.Fericirea si-a cladit-o pe nefericirea noastra .Uzinele au fost distruse si de fostii directori prin neimplicarea lor de a duce contracte si a investi cu echipament nou aceste fabrici.Probabil au crezut ca pot cumpara le pret de nimic daca compania este neprofitabila si cu datorii, urmand sa o vanda ca fier vechi.Au distrus peste 4500 de familii care au ramas fara locuri de munca.Unii s-au desurcat altii s-au dus in strainatate si altii traiesc de azi pe maine.Uzina a fost creata in 1970 pentru a asigura echipamente hidrotehnice constructii metalice pentru termocentrale si material rulant pentru locomotive.(se fabricau boghiuri de locomotive care se trimeteau la Electroputere Craiova.Dar cum in tara asta incepand cu anul 1991 nu mai are nevoie de locomotive noi, numai au nevoie de lucrari hidro, numai au nevoie de termocentrale practic numai trebuie investit nimic s-a ales praful si de fabricuta noastra, data la un patronat nemilos si rapace.

Raporteaza abuz de limbaj
Viki
pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Membru din: 26/07/2009
Postat pe: 28 Aprilie 2012, ora 07:22

De la: Silver9AM, la data 2012-04-23 07:56:32
De la: pascu08_yahoo_com, la data 2012-04-23 07:23:17 Se vorbeste pe la colturi de noile coduri ,al justitiei .................de impozitarea marilor averi...........
VORBE. specific romaneste/


Ne'a Gogule ,pai ce faci bre ? Stai pe la colturi ? Eu stiam ca cureti pestele stricat ,il congelezi si'l vinzi la fraier,vad ca ai niste musterii care;l consuma si dupa aia .....posteaza cu itercolita si crampe abdominale tot felul de aberatii. Ti'ai lustruit pistoalele ,tot in state traiesti ,gaina de plastic mai face "oo" ,despre matale vad ca te contrazici pe diferite topicuri cu multa harnicie.......Ne'a Gogule,vezi ce cartier mai lasi azi in bezna ,nu comfunda bezna din capul lui matale cu bezna ....noptii.......ce e pacat breeeeee........


Sa cred ca s a votat aceste noi coduri de gasca pdl ? nu trebuiau puse in aplicatie ? pacat , pacat poate de alt partid ,astia au reprezentat tot raul posibil .

Raporteaza abuz de limbaj
9am_285

1 mesaj
Membru din: 1/05/2012
Postat pe: 1 Mai 2012, ora 11:03

Raspunsul este simplu :In fruntea tarii trebuie sa fie un presedinte ales din popor ,fara frica de borfasi,ca va fi asasinat,linsat de catre hotii care conduc acum tara si care sa poata face curatenie si sa confiste averile si sa refaca industria impreuna cu agricultura.
EX: EU.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Membru din: 20/03/2012
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Mai 2012, ora 11:12

De la: 9am_285, la data 2012-05-01 11:03:59Raspunsul este simplu :In fruntea tarii trebuie sa fie un presedinte ales din popor ,fara frica de borfasi,ca va fi asasinat,linsat de catre hotii care conduc acum tara si care sa poata face curatenie si sa confiste averile si sa refaca industria impreuna cu agricultura.
EX: EU.


Indeplinesti prima conditie? daca da, inseamna ca ai picat la celelalte

Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
iludosan

2 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 1 Mai 2012, ora 13:50

De la: mg_mihail2009, la data 2011-01-15 23:01:10 Din cauza asta .......... pentru ca unii fura prea mult ....i


Sunt si eu de acord cu justificarea averilor dar dumneavoastra care incercati sa initiati o miscare, laudabila de altfel, plecati din start cu o grava eroare: acceptati furtul dar ''nu prea mult'' , cum adica? Din cauza aceasta nu s-a facut nimic pana acum si nici nu se va face . Tot romanul accepta furtul dar nu prea mult si nu ia atitudine pentru orice furt , fie el cat de mic. Se pare ca furtul/furtisagul a devenit un sport national incat nu ne mai dam seama de el numai cand chiar e prea mult. Sa dea Domnul sa se voteze o lege in sensul acesta!

Raporteaza abuz de limbaj
mediomag

5 mesaje
Membru din: 30/11/-0001
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 2 Mai 2012, ora 14:10

ACATIST


DAN DIACONESCU, IMPREUNA CU POPORUL ROMAN, SE ROAGA LA BUNUL DUMNEZEU SI LA MAICA DOMNULUI PENTRU IERTAREA PACATELOR DUSMANILOR STIUTI SI NESTIUTI, IN SPECIAL PENTRU IERTAREA PACATELOR MEMBRILOR CNA :
RAZVAN POPESCU,IOAN ONISEI, CONSTANTIN DUTU, NARCISA IORGA, VALENTIN-ALEXANDRU JUCAN, MIHAI MALAIMARE, CRISTIAN MITITELU, GELU TRANDAFIR, CRISTINA TREPCEA SI LORAND TUROS, IMPREUNA CU CEI CARE AU COMANDAT PRIN CNA DESFIINTAREA POSTULUI OTV, PRINTRE CARE, TRAIAN BASESCU SI ACOLITII LUI, INTRUCAT, DIN CAUZA LACOMIEI , TRUFIEI, INCONSTIENTEI, RAUTATII SI NESIMTIRII, AU IGNORAT FAPTUL CA AU JURAT PE BIBLIE SA SLUJEASCA POPORUL ROMAN.
DOAMNE DUMNEZEUL NOSTRU, IN PREA MARE MILA TA IARTA-LE PACATELE LOR SI PUNE-I DOAMNE PE TOTI IN LOCURILE PE CARE LE MERITA DUPA FAPTELE LOR, DA-LE DOAMNE RASPLATA CUVENITA LA CERINTA NOASTRA, A POPORULUI ROMAN CARE, DE 22 DE ANI SUFERIM SURGHIUNITI IN PROPRIA TARA DE CEI PE CARE NOI I-AM ALES.
ASA SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU IN 40 DE ZILE
AMIN



Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi2

33366 mesaje
Membru din: 13/10/2011
Postat pe: 2 Mai 2012, ora 14:29

De la: mediomag, la data 2012-03-31 12:51:35 CITITI AICI CE AM SCRIS EU IN DECEMBRIE 2004 SI CEI CARE DORESC SA VADA SI CE RASPUNSURI AM PRIMIT POT SA LE TRANSMIT ATASAT AICI NU VAD SA EXISTE ACEASTA POSIBILITATE

D-nului Presedinte Traian Basescu si

D-nului Prim Ministru Calin Popescu Tariceanu



Ma numesc Ioan Postolache, din Bucuresti, str.Garii de Nord nr.6-8, Bl.A, sc.2, et.5, ap.49, cu mentiunea ca pina la 56 de ani nu am facut parte din nici un partid, dar de fiecare data am tinut cu dreptatea, etica si echitatea.

Am transmis atit la Presedentie cit si la Guvern un proiect de lege anticoruptie, cu scop de ‘’ ecologizare’’ atit a legislatiei in domeniul, cit si a celor care datorita conjuncturii au fost pusi in situatia de a deveni corupti, nu au avut destula tarie de caracter pentru a ramine verticali si acum traiesc intr-un stres de inimaginat, muscind din marul pacatului. Aceasta lege le da posibilitatea de a redeveni oameni integrii, numai lasi, lacomii si ipocritii pot ignora avantajele de ecolocizare, iar acestia isi vor merita soarta daca vor ajunge sa-si piarda nu numai averea ci si libertatea.

Legislatia in vigoare este ca un pamint feril care da posibilitatea sa obtii o recolta bogata, dar ce pacat, ca fiind prea stufoasa, da posibilitatea cresterii buruienilor iar cei pusi sa protejeze recolta o confunda cu maracinii transformind totul intr-un dezastru.

Pentru a scapa de aceste situatii nedorite avem nevoie de un ierbicid care sa atace maracini, sau de plante atit de viguroase, incit sa sufoce maracinii (deci o autocuratire).

IATA ierbicidul ecologic ! CHEIA SUCCESULUI PENTRU VIITOR.

Initiativa legislativa propusa.

Poporul roman cu ocazia alegerilor a achizitionat o masina extraordinara pentru

schimbare ‘’NOUL GUVERN’’ dar aceasta masina fara combustibilul necesar este ca un soldat bine echipat, bine instruit cu arme sofisticate dar care, neavind munitia necesara se va preda dusmanului, iar dusmanul care intotdeauna dispune de munitie suficienta dar nu are arme, acum punind mina pe arme va invinge.

Aceasta mininata masina trebuie sa functioneze de indata dar cu acest combustibil ecologic care, dupa ce veti analiza cu atentie veti observa ca are avantajul autocuratirii motorului.

Ce este mai avantajos ? sa folosim o armata pentru prinderea infractorilor,

o alta armata pentru judecarea si condamnarea lor si apoi sa investim in puscarii europene ca sa le asiguram acolo un trai decent, iar acestia cind vor iesi din puscarii sa iasa niste gunoaie, sau sa le dam posibilitatea sa se lepede de SATANA si sa puna si ei umarul la treaba ?

Daca nu vom reusi sa iesim din tiparele trecutului nu vom putea ajunge niciodata in viitor iar prezentul va fi jalnic, succesul adevarat are mai multe avantaje prin conciliere decit prin razboi, cheltuielile razboiului sint mult mai mari decit cele de conciliere, a face prieten dintr-un dusman, prin conciliere este mai avantajos decit a-l supune prin lupta.

Vlad Tepes nu a tras in teapa pe cei care au gresit inainte de a emite legea ci dupa, doar pe cei care nu au respectat legea , pe cei care au returnat bunurile furate inainte de a fi descoperiti nu-i mai considera infractori ci cleptomani, iar cleptomania si astazi este considerata o boala .

Sa le dam atunci tuturor, posibilitate sa se trateze de aceasta boala, fiecare are dreptul la o a doua sansa, nimic nu este mai omenesc decit iertarea dar aceasta, in urma spovedaniei si indepliniri canoanelor prin inapoierea bunurilor ilicite.

Stimate Domnule Presedinte si stimati guvernanti, daca veti astepta sa se indrepte lucrurile prin motoarele auxiliare, fara combustibil intrati intr-o mare eroare.

Trebuie de indata pusa in functie aceasta masina de spalat demnitarii corupti si toate celelalte categorii de infractorii (aceasta initiativa legislativa), si pentru o stimulare mai rapida puteti sa luati si masuri de dublare a pedepselor pentru cei care nu vor sa intre singuri in masina de spalat.



2

Este posibil sa spuneti ca sunt un idealist, iar aceasta lege nu v-a avea efectul scontat ca si foarte multe alte legi, dar aceasta privind doar din prisma celor pesimisti.

Va propun acum sa revedeti inca o data aceasta initiativa legislativa si daca mai este necesar, astept sa fiu contactat pentru sustinerea altor aspecte si in ce priveste metodologia de aplicare.

Scepticii vor spune : citi din cei care au acumulat averi ilicite vor fi dispusi sa vina de buna voie sa le declare pentru a se reabilita ?

Aceleasi pareri am auzit si atunci cind a aparut legea cu declaratiile pe venitul global, dar oare astazi nu avem mai putini evazionisti decit inainte ? da dar numai ca acum avem mai putini dar mult mai mari, arganizati in grupari mafiote !

A nu da curs acestei intiative legislative, care are scopul de a valida doar proprietatile licite, ar insemna sa validam (tacit , implicit si in complicitate) proprietatile infractorilor si sa descurajam munca cinstita.



(Proiect de lege cadru)

Legea Privind Reglementarea Dreptului de proprietate privata licita asupra bunurilor de orice fel.



Art. 1 Dreptul de proprietate privata asupra bunurilor imobile (terenuri si cladiri), a bunurilor mobile de orice fel si a fondurilor financiare o au numai persoanele care au dobindit aceste bunuri cxclusiv pe cai licite conform prevederilor legale in vigoare.



Art. 2 In sensul prezentei legi sint considerate ca ilicite toate proprietatile mobile si imobile care nu pot proba prin acte incheiate intre vii ca dobindirea lor s-a facut cu respectarea stricta a legii dupa cum urmeaza :



a) tranzactiile de orice fel ( mobiliare si imobiliare ) unde cu ocazia cumpararii, in actele de vinzare cumparare nu au fost stipulate preturile reale de cumparare, in raport cu preturile de piata la data cumpararii.

b) donatiile de orice fel, daca donatorul nu poate sa faca dovada provenientei

licite a bunului donat.

c) proprietatile persoanelor fizice si juridice obtinute prin licitatii de orice fel daca licitatiile s-au facut cu incalcarea legii, indiferent de perioada cind se descopera frauda termenul de descoperire a fraudei nu se incadreaza in prescriptie.

d) proprietatile obtinute in urma reconstituirii dreptului de proprietate asupra terenurilor si imobilelor confiscate sau restituirii acestora, daca acestea au fost obtinute prin hotariri judecatoresi fara temei legal.

e) proprietatile care in termen de 30 zile de la intrarea in vigoare a prezentei legii sau 30 zile de la data dobindirii nu au fost declarate la organele fiscale.

f) proprietatile obtinute prin punerea in executare a ipotecilor de catre camatari

fara ca acestia sa achite diferenta de pret catre proprietarul care a ipotecat si taxele aferente la stat (taxe la dobinzile pecepute si taxele legale de intrare in posesie la valoarea de piata a bunului astfel obtinut)

g) proprietatile obtinute prin executatea ipotecilor daca veniturile aferente

calculate la valoarea de piata a imobililui sau terenului astfel obtinut nu au fost

declarate la organul fiscal cu ocazia depunerii declaratiei pe venitul global.

h) proprietatile obtinute incepind cu data de 01.01.2000 a caror valoare nu se

regaseste in declaratiile de venit global.



Art.3 Proprietatile stipulate la art.2 lit.(a) pot ramine in posesia actualilor proprietari in conditiile in care proprietarul intelege sa achite catre stat diferenta de pret nedeclarata plus taxele notariale





3



reactualizate proportional cu pretul de la data cumpararii (de exemplu; un imobil cumparat in anul 2000 care avea valoarea de piata de 100.000.000 lei

a fost declarat ca s-a cumparat cu 20.000.000.lei deci 1/5 din valoarea de piata, considerind ca acelasi imobil astazi are valoarea de piata de 400.000.000 lei, proprietarul pentru a ramine in posesie are de achitat catre stat 4/5 din valoarea de piata actualizata adica 320.000.000 lei + taxele notariale aferente).

In situatia cind proprietarul in cauza nu doreste sa ramina in posesia bunului statul poate dispune vinzarea bunului si dezdaunarea proprietarului cu suma declarata in actul de vinzare cumparare acualizata la pretul pietii ( in exemplul de mai sus cu suma de 1/5 din valoarea de piata adica 80.000.000 lei)

Justificarea echitatii acestei masuri are la baza urmatoarele argumente socio economice si de echitate: Considerind ca, cumparatorul a fost de buna credinta si ca in aceasta situatie chiar a achitat suma de 20.000.000 lei suma pe care de altfel a declarat-o

corect dar, faptul ca orice cumparator cunoaste pretul real al bunului cumparat este de la sine inteles ca ceva nu este in ordine si deci in mod tacit a acceptat sa cumpere un bun la o valoare de cinci ori mai mica favorizind in acest mod pe vinzatorul care pentru a scapa de bunul respectiv, dobindit ilicit, spala niste bani - ori a convenit sa declare pretul mai mic pentru a se sustrage de la plata taxelor care inseamna categoric evaziune fiscala si atunci cumparatorul care sa presupunem ca in realitate a platit pretul pietii (100.000.000.lei) dar declarind ca a platit numai 20.000.000 lei a produs doua infractiuni, prima de evaziune fiscala iar a doua categoric de spalare de bani. Deci avind in vedere aspectele infractionale evidente dar pornind de la prezumtia de nevinovatie si de buna credinta prezumata, nu putem trece peste aspectele imbogatirii fara just temei, iar alternativa achitarii diferentei de prêt conform exemplului de mai sus o consider alternativa cea mai favorabila pentru cumparator deci, actualul proprietar, cu eventualul amendament ca aceasta suma poate fi platita si in rate. Cele aratate in situatia de mai sus pot imbraca si alte aspecte ca : vinzarea mascata a carei diferenta de prêt poate de fapt sa constitue o mita, santaj, sau alte aspecte infractionale.

Art. 4 Proprietatile prevazute la art.2 lit (b) pot ramine in posesia actualilor proprietari in conditiile in care proprietarul intelege sa achite catre stat pretul la valoarea de piata, considerind ca acel imobil astazi are valoarea de piata de 400.000.000 lei, proprietarul pentru a ramine in posesie are de achitat catre stat 400.000.000 lei + taxele notariale aferente, eventual aceasta plata poate sa fie facuta in rate stabilite de instanta.

In situatia cind proprietarul nu doreste sa ramina in posesia bunului prin achitarea pretului de piata stabilit acesta trece in proprietatea statului.

In masura in care donatorul poate face dovada partiala a dobindirii bunului se va proceda ca la art.3

Justificarea masurii este cit se poate de clara, atita timp cit donatorul nu poate face dovada dobindirii licite a bunului donat inseamna ca acesta este rezultatul unor fraude financiare sau de alta natura infractionala, in cazul cind se constata indubitabil aspectele infractionale ele vor fi tratate conform codului penal.



Art.5 Proprietatile prevazute la art.2 lit (c si d) pot ramine in posesia actualilor proprietari (persoane fizice sau juridice) in conditiile in care proprietarul intelege sa achite catre stat pretul la valoarea de piata, eventual aceasta plata poate sa fie facuta in rate stabilite de instanta.



Art. 6 Proprietatile prevazute la art.2 lit.(e,f,g si h) vor trece in proprietatea statului

revindecarea de catre actuali posesori se v-a putea face numai prin achitarea unui procent de 90% din valoarea de piata a bunului.



Art.7 Revizuirea actelor de proprietate pentru depistarea si punerea in legalitate a aspectelor prevazute la art.2 se aplica tuturor tranzactiilor privind proprietatea privata

incepind cu 01.12.1989



Art.8 Incepind cu 01.01.2005, toate activitatile generatoare de profit vor fi supuse

cotei unice de impozitare prin aceasta, orice achizitionare de bunuri mobile si imobile



4



pentru a fi considerate licite trebuie sa se regaseasca valoric in declaratiile de venit global

pentru care s-a achitat impozitul aferent.

Nu pot fi validate tranzactiile de achizitionare pentru persoanele fizice si juridice

care nu au achitate la zi impozitele si contributiile la bugetul de stat.

Justificarea masurii de la art. 7 si 8 :

In ideia ca pentru dobindirea unei proprietatii trebuie sa dispui de sumele aferente sau de credite, achizitionarea valida a unei proprietati care este garantata de statul Roman

prin constitutie presupune ca nu ai datorii la stat caci altfel ar insemna ca de fapt proprietatea achizitionata nu se face cu fondurile disponibile proprii ci cu fondurile care le datorezi la stat si atunci proprietatea achizitionata in acest mod nu se mai poate numi proprietate privata ci proprietate de stat intrucit sint folosite fondurile statului si de la sine inteles este ca beneficiile achizitiei apartin fondului investit deci a stului.



Art.9 In termen de 60 zile de la publicarea in MO a prezentei legi si a metodologiilor de aplicare toti proprietarii care au dobindit bunuri de orice fel, care intra sub incidenta prevederilor prezentei legi, au odligatia de a face cunoscut organelor fiscale si judiciare situatia fiscala si juridica a bunurilor, pe declaratia tip ce se va obtine de la organele fiscale pentru validarea legalitatii in conditiile prezentei legi.



Art.10 Proprietatile si bunurile de orice fel nedeclarate in termenul de 60 zile conform prev. art. 9 trec in intregime in proprietatea statului fara nici o despagubire, aplicindu-se in consecinta si raspunderea penala .



Art.11 Destinatia fondurilor recuperate in urma aplicarii prezentei Legi.

Intrucit aceste fonduri recuperate fac obiectul veniturilor ilicite, iar structura acestora reprezinta neplata datoriilor aferente la Bugetul de Stat ( impozit pe venit, impozit pe profit, contributii pentru fondul de somaj, contributii pentru fondul de pensii, contributii pentru fondul de sanatate +accidente), acestea vor fi repartizate in cotele procentuale aferente, iar diferenta se va repartiza pentru acoperirea deficitului bugetar rezultat in urma masurilor de reducere a fiscalitatii, pentru construirea de locuinte sociale, invatamint, subventionarea chiriilor pentru studenti, ( cu prioritate pentru majorarea salariala la o limita decenta), etc…



Art.12 Toti proprietarii care vor respecta prevederile art.9 din prezenta lege vor fi absolviti de raspunderea penala aferenta dobindirii ilicite a averilor declarate.



Art.13 Toti proprietarii care nu vor respecta prevederile prezentei legi in termenele stabilite

vor fi supusi circumstantelor agravante, aplicindu-se dublul pedepsei prevazute de codul penal pentru infractiunea de baza.



30.12.2004 Initiator,

Ioan POSTOLACHE





Pentru o Romanie a viitorului, sustineti initiativa legislativa!



Pentru exprimarea sustinerii conf.art.74 din Constitutia Romaniei pot fi contactat telefonic 021 3117955; 0723192674; 0744274625 e-mail mediomag@yahoo.com



Va multumesc anticipat pentru interes si sustinere !


si Dan Diaconescu Sustine si va merge pe acest Program al dvs. ?


dan1957

57 mesaje
Membru din: 13/12/2009
Postat pe: 3 Mai 2012, ora 20:03

PERFECT DE ACORD!
DAR CINE SA FACA ACEST CONTROL AL AVERILOR???
UNUL CA BLEJNAR???
SA VEDEM CINE-L IA LA PURECAT PE MAFIOTUL ASTA!...

Raporteaza abuz de limbaj
rebel
Fosta membra 9am.ro

1254 mesaje
Membru din: 8/12/2008
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Mai 2012, ora 11:28

De la: 9am209020, la data 2011-01-19 16:30:39Sunt cu totul de acord cu intentia dumneavoastra.
Asteptam solidaritate.

Cu cine ? ......poate cu vecinii.......
www.youtube.com/watch?v=gAD00NuUif0&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=F1SBPwpj4Kc http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=TA3FvTSnqFI http://www.youtube.com/watch?v=DuX41-2HAYU&feature=related
9am251021

1 mesaj
Membru din: 12/02/2012
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Mai 2012, ora 12:02

De la: 9am243736, la data 2011-01-19 16:35:23
De la: CIPRIOTUL, la data 2011-01-18 01:50:21LEGEA 18 SE NUMEA ,SI SE NUMESTE SI ACUM,E VALABILA DAR NU O APLICA NIMENI PENTRUCA AR TREBUII SA INTRE LA PUSCARIE 90%DIN CEI CARE ACUM SUNT MILIARGDARI ,SAU SI MILIONARI,IN EURO,90% DIN CEI PERINDATI PRIN GUVERNARILE DE DUPA LOVITURA DIN DEC ,89 ,APROAPE TOTI FOSTII DIRECTORI AI INTREPRINDERILOR DEMOLATE,APROAPE TOTI PARLAMENTARII,CARE S-AU PERINDAT,PRIN PARLAMENT SI AU CREEAT LEGILE CARE AU PERMIS DEMOLAREA FABRICILOR FARA A SE CONSTRUII ALTELE IN LOC ,PENTRU A CREEA LOCURI DE MUNCA.


din cate stiu eu, legea 18 (ilicitului) a fost abrogata prin 2000 parca, de guvernarea nastase...(ok, psd-istii nu sunt singurii beneficiari de pe urma ei)...
ce se incearca acum cu impozitarea averilor mari este bataie de joc, dar la noi se aplica mereu principiul decat nimica, ii buna si anica...

Raporteaza abuz de limbaj
9am039127cismariuion_gmail_com

59 mesaje
Membru din: 27/04/2009
Postat pe: 12 Mai 2012, ora 12:55

Controlul averilor in Romania actuala cine sa puna in aplicare o stfel de lege cand toti sunt imbogatiti prin mijloace ilicite, credetima este o utopie ce spune-ti si amageala pentru noi cei jumuliti.

Raporteaza abuz de limbaj
lucica_gr

1 mesaj
Membru din: 1/08/2008
Oras: Brasov

Postat pe: 17 Mai 2012, ora 16:47

De la: mg_mihail2009, la data 2011-01-15 23:01:10 In regimul comunist exista o lege corecta dupa parerea mea in ceea ce priveste controlul averilor.Nu e normal ca o persoana sa nu poata justifica averea pe care o detine . Din cauza asta am ajuns in situatia asta grava in care ne aflam pentru ca unii fura prea mult iar altii din salariile pe care le au abia pot sa isi cumpere mancare , tigari si transport. Domnilor compatrioti care doriti sa facem o manifestatie pentru a sustine o lege in acest sens va rog sa scrieti aici

Raporteaza abuz de limbaj
ROMANACHE

5 mesaje
Membru din: 7/06/2010
Postat pe: 22 Mai 2012, ora 13:24

sint de acord cu dumneavoastra !!!!!!!!!!!!

ziceti-mi cum va ajutam !!!

Raporteaza abuz de limbaj
mmarincat

1 mesaj
Membru din: 30/11/-0001
Postat pe: 31 Mai 2012, ora 14:47

Sper sa nu plictisesc pe nimeni si chiar sa citeasca cineva - o parere sau o idee ar fi prea mult:)

Voi nu aveti idee cat e de greu acum sa facem noi, populatia Romaniei, ceva pentru a reduce discrepanta intre cei care fac legi si restul care trebuie sa traiasca cu ele.....e ca lasatul de fumat dupa 30 de ani....trebuie rabdare, perseverenta si trebuie sa fim uniti ca oameni indiferent de culoarea partidului sau sa va apucati sa va acuzati unii pe altii ca nu stiu cine din nu stiu ce partid e hot :)))) e o mare tampenie care nu ajuta cu nimic.......si atata timp cat romanii nu sunt dispusi sa faca ABSOLUT NIMIC pentru viitorul copiilor la nivel de tara pentru ca ''deh, nu iese nici un ban din asta'' sau ca ''partidu'' sau ca ''e prea cald'' sau ca ''e greu dom'le'' tot asa o sa fie - ba mai rau!!
Am 28 de ani, nu ma plang de nimic(din fire) si am idee despre ce se intampla in lumea asta.....traiesc intr-o tara unde am invatat sa citesc istoria ei(economica, sociala, etc) ca sa inteleg de ce ei o duc bine si noi nu....sunt patriot, as vrea sa fac multe pentru Romania si mai devreme sau mai tarziu sper sa reusesc....dar singur nu am sa pot niciodata! Nimeni nu poate singur!!! Oamenii sunt uniti pentru binele comun in toate tarile civilizate, sunt organizatii non-profit care lupta pentru drepturile omului iar cand trebuie aparat un drept sau cand se anunta o lege complet aiurea se aduna zeci de mii de semnaturi, se platesc bani din buzunar pt a sustine fiecare pas si oamenii inteleg ca doar asa pot castiga: sindicatele asa functioneaza....esti fabrica nu dai tu lumea afara cum vrei.....e fix acelasi lucru la orice nivel: ecologistii, drepturile femeii, UN etc si fiecare organizatie obtine ce vrea sau se negociaza macar atunci cand e o forta care nu se poate neglija: fiecare individ luat separat e un mare zero....toate aceste lucruri facute cu rabdare in timp creeaza PRECEDENT si se poate schimba totul.......si nu sunt ceva idealuri de-ale mele la care m-am gandit la o bere...

Nu vreau sa invit pe nimeni la revolutie sau la nebunii, dar sunt curios cati gandesc constructiv in loc sa lase comentarii gen: ''sa le dam foc la toti'' sau ''hotii'' pe subiecte serioase care ne privesc pe toti....Ignoranta romaneasca a distrus toate sistemele importante intr-o tara: sanatate, invatamant, justitie, agricultura etc....si parca nimanui nu-i pasa....eu nu am copii si nici nu i-as creste in Romania, dar cei care aveti - cum reusiti ?? si nu ma refer la resurse de ai creste, ci la mediul in care cresc....

Am fi sustinuti de multe organizatii si s-ar putea face multe pentru a imbunatati, treptat, viata de chin din Romania, insa cu o floare nu se face primavara...

M-as implica in orice actiune pentru a salva viitorul Romaniei desi e o lupta grea....daca mai e cineva pe-acolo care crede ca are puterea si mintea pentru asta...ziceti! Avem oameni talentati peste tot in lume, romani care ar pune umarul si toti gandesc la fel, insa cei care traiesc in Romania sa lasa sedusi de prostia partidelor, stiri infecte, discutii inutile, oase la care se roaga sa-i salveze, agende de telefon cu numerele celor pe care ii suna sa le dea spagi si multe altele...din pacate majoritatea e cea care sufera insa fiecare face ce crede ca sa fie mai bine.....eu m-as baga sa dam informatia corecta si sa ne apucam de treaba....incet si sigur....

Daca are vreun sens ceva din ce am scris inseamna ca avem ceva sanse...daca nu - mai asteptam vreo 15-20 de ani :)

Toate cele bune....


9am_368

58 mesaje
Membru din: 16/05/2012
Postat pe: 10 Iunie 2012, ora 07:35

De la: mmarincat, la data 2012-05-31 14:47:22Sper sa nu plictisesc pe nimeni si chiar sa citeasca cineva - o parere sau o idee ar fi prea mult:)

Voi nu aveti idee cat e de greu acum sa facem noi, populatia Romaniei, ceva pentru a reduce discrepanta intre cei care fac legi si restul care trebuie sa traiasca cu ele.....e ca lasatul de fumat dupa 30 de ani....trebuie rabdare, perseverenta si trebuie sa fim uniti ca oameni indiferent de culoarea partidului sau sa va apucati sa va acuzati unii pe altii ca nu stiu cine din nu stiu ce partid e hot :)))) e o mare tampenie care nu ajuta cu nimic.......si atata timp cat romanii nu sunt dispusi sa faca ABSOLUT NIMIC pentru viitorul copiilor la nivel de tara pentru ca ''deh, nu iese nici un ban din asta'' sau ca ''partidu'' sau ca ''e prea cald'' sau ca ''e greu dom'le'' tot asa o sa fie - ba mai rau!!
Am 28 de ani, nu ma plang de nimic(din fire) si am idee despre ce se intampla in lumea asta.....traiesc intr-o tara unde am invatat sa citesc istoria ei(economica, sociala, etc) ca sa inteleg de ce ei o duc bine si noi nu....sunt patriot, as vrea sa fac multe pentru Romania si mai devreme sau mai tarziu sper sa reusesc....dar singur nu am sa pot niciodata! Nimeni nu poate singur!!! Oamenii sunt uniti pentru binele comun in toate tarile civilizate, sunt organizatii non-profit care lupta pentru drepturile omului iar cand trebuie aparat un drept sau cand se anunta o lege complet aiurea se aduna zeci de mii de semnaturi, se platesc bani din buzunar pt a sustine fiecare pas si oamenii inteleg ca doar asa pot castiga: sindicatele asa functioneaza....esti fabrica nu dai tu lumea afara cum vrei.....e fix acelasi lucru la orice nivel: ecologistii, drepturile femeii, UN etc si fiecare organizatie obtine ce vrea sau se negociaza macar atunci cand e o forta care nu se poate neglija: fiecare individ luat separat e un mare zero....toate aceste lucruri facute cu rabdare in timp creeaza PRECEDENT si se poate schimba totul.......si nu sunt ceva idealuri de-ale mele la care m-am gandit la o bere...

Nu vreau sa invit pe nimeni la revolutie sau la nebunii, dar sunt curios cati gandesc constructiv in loc sa lase comentarii gen: ''sa le dam foc la toti'' sau ''hotii'' pe subiecte serioase care ne privesc pe toti....Ignoranta romaneasca a distrus toate sistemele importante intr-o tara: sanatate, invatamant, justitie, agricultura etc....si parca nimanui nu-i pasa....eu nu am copii si nici nu i-as creste in Romania, dar cei care aveti - cum reusiti ?? si nu ma refer la resurse de ai creste, ci la mediul in care cresc....

Am fi sustinuti de multe organizatii si s-ar putea face multe pentru a imbunatati, treptat, viata de chin din Romania, insa cu o floare nu se face primavara...

M-as implica in orice actiune pentru a salva viitorul Romaniei desi e o lupta grea....daca mai e cineva pe-acolo care crede ca are puterea si mintea pentru asta...ziceti! Avem oameni talentati peste tot in lume, romani care ar pune umarul si toti gandesc la fel, insa cei care traiesc in Romania sa lasa sedusi de prostia partidelor, stiri infecte, discutii inutile, oase la care se roaga sa-i salveze, agende de telefon cu numerele celor pe care ii suna sa le dea spagi si multe altele...din pacate majoritatea e cea care sufera insa fiecare face ce crede ca sa fie mai bine.....eu m-as baga sa dam informatia corecta si sa ne apucam de treaba....incet si sigur....

Daca are vreun sens ceva din ce am scris inseamna ca avem ceva sanse...daca nu - mai asteptam vreo 15-20 de ani :)

Toate cele bune....
......ce ati postst..are sens!!!!...dar majoritatea care ar trebui sã schimbe ceva e pe...sens unc!!!!...inregimentare politicã....calea cea mai sigurã ptr ,,succesuri,, facile si de conjuncturã...pânã la urmã, politica este apanajul celor care nu au reusit in cariera profesionalã și incearcã și , chiar le ,,reușește,, în politicã!!!


Fosta membra 9am.ro

48 mesaje
Membru din: 12/07/2009
Postat pe: 10 Iunie 2012, ora 09:32

In primul rand, una din cutumele spatiului cibernetic spune ca scrisul unui mesaj cu majuscule semnifica faptul ca cele spuse sunt declamate la modul "urlando". In al doilea rand, ai uitat sa mentionezi ca inceputul l-a facut cel care a declarat cu mandrie patriotica ca doreste sa ramana sarac, dar a fost primul care a patronat jaful la nivel national. In al treilea rand, raspunsul la intrebarea "de ce?", raspunsul este unic: nu se doreste un control al averilor. Imi staruie in minte un film american facut dupa niste evenimente reale, parca se numea sotie de mafiot. Un mafiot este condamnat, nu pentru crimele pe care le-a facut, caci nu s-au gasit probe, ci pentru evaziune fiscala. A "incasat" 16 ani de puscarie din care a executat 12. La iesirea din puscarie il astepta, dupa 12 ani, fiscul american pentru o datorie pa care nu si-a onorat-o fata de acesta. A iesit din puscarie pe usa din dos (in fata il astepta fiscul) si impreuna cu sotia, devenita un om de afaceri de succes si care si-a lichidat averea si au plecat cu tot avutul cash intr-o tara Sud-Amricana.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

48 mesaje
Membru din: 12/07/2009
Postat pe: 10 Iunie 2012, ora 09:34

De la: 9am187740, la data 2012-03-30 14:30:58DA AR FI NECESAR.DUPA CE TOTI CIOCOI S-AU UNBOGATITI DIN AVEREA POPORULUI ROMAN.DE CE NU ESTE IN VIGOARE LEGEA 18, CU CONFISCAREA AVERILOR FURATE IN 22 ANI DE ASA NUMITA DEMOCRATIE, CAND DE FAPT A FOST JAF PE FATA CU AJUTORUL TUTUROR SERVICCIILOR SI IN FAVOAREA LOR.POPRUL ROMAN A RAMAS SARAC, TOT MAI SARAC, FARA SPITALE ,MEDICAMENTE, SI CU INPOZITE, CAS, TVA, SCUNPIRI ZILNICE PENTRU INBOGATIREA NOILOR CIOCOI.CEA MAI MARE TRQAGEDIA A POPORULUI SARAC ROMAN, CAND AVUTIA POPORULUI A TRECUT IN MANA NOILOR INBUIBAT-CIOCOI IN FRUNTE CU PDL-UDMR-UNPR-MINORITATI, CONDUS CU MAIESTRIE DE BASESCU.



In primul rand, una din cutumele spatiului cibernetic spune ca scrisul unui mesaj cu majuscule semnifica faptul ca cele spuse sunt declamate la modul "urlando". In al doilea rand, ai uitat sa mentionezi ca inceputul l-a facut cel care a declarat cu mandrie patriotica ca doreste sa ramana sarac, dar a fost primul care a patronat jaful la nivel national. In al treilea rand, raspunsul la intrebarea "de ce?", raspunsul este unic: nu se doreste un control al averilor. Imi staruie in minte un film american facut dupa niste evenimente reale, parca se numea sotie de mafiot. Un mafiot este condamnat, nu pentru crimele pe care le-a facut, caci nu s-au gasit probe, ci pentru evaziune fiscala. A "incasat" 16 ani de puscarie din care a executat 12. La iesirea din puscarie il astepta, dupa 12 ani, fiscul american pentru o datorie pa care nu si-a onorat-o fata de acesta. A iesit din puscarie pe usa din dos (in fata il astepta fiscul) si impreuna cu sotia, devenita un om de afaceri de succes si care si-a lichidat averea si au plecat cu tot avutul cash intr-o tara Sud-Amricana.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

16238 mesaje
Membru din: 20/03/2012
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 10 Iunie 2012, ora 09:52

foarte buna observatia cu modul ,,urlando"

Raporteaza abuz de limbaj
,,E-un curcubeu deasupra lumii sufletului meu"
Florance

63 mesaje
Membru din: 25/12/2009
Oras: Braila

Postat pe: 14 Iunie 2012, ora 14:34

ABROGARE ?..Normal ,legifacute de ei,pt ei...noi suntem fraierii vasali si supusi de neputinta Cine ne aude si mai ales cui le pasa de noi ? ciocoii noi, sunt mai HOTI decat cei vechi pt ca s-au experimentat in strainatate

Raporteaza abuz de limbaj
eu....ego !
below

10 mesaje
Membru din: 27/11/2008
Oras: Iasi

Postat pe: 21 Iunie 2012, ora 10:10

Da treuie sa existe un control al averilor intrebarea este daca nu cumva cei care traiesc din mici furtisaguri completari cum li se mai spunea pe vremea cealalta nu se tem mai mult de o astfel de lege? Situatia a milioane de romani este atat de precara{ venit de 700 pe luna ce sa faci cu el? Oare se gandeste cineva?} incat trebuie sa faca ceva sa mearga inainte. Cred ca inaintea acestei legi ne trebuie salarii si venituri decente pentru a putea traii. Revin cu o propunere adevarata inclusiv legata de legea averilor.

Raporteaza abuz de limbaj
Tramp

9944 mesaje
Membru din: 16/08/2010
Postat pe: 23 Iunie 2012, ora 16:46

gRATIS????????....................................

Raporteaza abuz de limbaj
Liviu_Radu_1

1 mesaj
Membru din: 24/06/2012
Oras: Drobeta Turnu Severin

Postat pe: 25 Iunie 2012, ora 18:54

doresc sa muncesc in tara mea,cum munceam pe vremea comunismului,nu printre straini....sa dsorm si eu linistit acasa pe perna mea

Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: << 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Controlul averilor in Romania
Mergi la: