Info
x
Minuni, altele decit cele cu care suntem obisnuiti
|
Fosta membra 9am.ro 1761 mesaje Membru din: 22/11/2010 Oras: Baia Mare |
Postat pe: 29 Decembrie 2010, ora 13:04
De la: Ingrid, la data 2010-12-29 13:00:49Aho, aho de anul nou, si Ingrid are talent
|
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 29 Decembrie 2010, ora 13:41
Curat talent ..Cuane Fanica m-a dat pe spate...ce mai m-a lasat fara cuvinte...frumos mersi pentru straduinta...
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 23741 mesaje Membru din: 25/04/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Decembrie 2010, ora 13:45
De la: Marin56, la data 2010-12-29 13:41:48Curat talent ..Cuane Fanica m-a dat pe spate...ce mai m-a lasat fara cuvinte...frumos mersi pentru straduinta... A fost curata placere, Bebi! Sper ca ti-a trecut si tristetea
Raporteaza abuz de limbaj
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
|
Postat pe: 29 Decembrie 2010, ora 19:52
Vad eu ,ca iti place sa imi spui mai mult asa....da! nu dureaza mult...
Nu stiu daca v-am spus toate aventurile lui `Sominica` - catelul cu ficamea Roxy. Ficamea pe atunci cred ca avea 2-3 ani. Era un catel destul de cuminte si foarte inteligent. Il adusesem intr-o zi de la combinat . Era mic ca incapea intr-o cutie de telefon. Asa l-am transportat pana acasa. Cat a fost mic Roxy a mea se juca toata ziua cu el. Cand a inceput sa fie si el mai mare se juca el cu ficamea si noi, facand numai tampenii. Devenise un puiandru. Era la culoare cu un caine lup, dar era mic de statura si lungime. Mai mult de 50 cm nu mai crestea. Il lasam slobod prin curte, motiv de mare bucurie , pentru el. Toata ziua si noaptea patrula prin curte. Era greu ca cineva sa intre in curte fara stirea lui. Noi aveam o dependinta care o foloseam ca bucatarie de vara. Era lipita de ultima camera, si usa era comuna . Mai avea si o usa pe care se putea intra si de afara. In bucatarie era un pat . Il amenajasem dintr-o sofa mai veche. Era bun , ca dupa ce mancam ne odihneam pe el. Intr-o zi ficamea dupa masa se apucase sa insire papusile ei pe pat. Eu eram langa ea pe pat. Lasasem usa deschisa la intrare in bucatarie. Deodata isi face aparitia `Sominica` - asa ii spunea ea. Nu putea sa-i zica cum il botezasem eu. Dar el era foarte receptiv, nu conta cum il strigai , venea oricum, numai sa rimeze. Il vad ca isi face aparitia in prag si se urca pe prag cu cele doua labe din fata. Se uita la noi miscandu-si capul si privindune intrebator, cand cu un ochi cand cu celalalt. Vazand ca nu-i zic nimic , prinde curaj si intra in bucatarie vesel. Se urca in doua picioare pe pat si priveste la noi. Eu ii fac semn sa o stearga. El nimic. Ma fac ca vreau sa-l bat si se lasa in jos , pune botul pe labele din fata, iar dosul si-l ridica pe picioarele din spate. Si sta asa cateva clipe, in asteptare. Eu ma fac spre el. El incepe sa maraie si sa latre asa intr-o doara. Cauta joaca. Ma fac ca vreau sa dau in el si sa-l gonesc afara. Langa pat , la mergine, erau papuceii lui ficamea. El se apleaca si apuca un papuc, incercand sa-l roada. Ficamea sare in sus, zicandu-mi ca : `Sominica ii mananca papuceii`. Eu ma reped atunci la el sa il scot afara. Dracu de caine infasca in gura un papuc si se repede cu el , afara. Ma scol din pat si ma reped dupa `Sominica` afara. In urma mea o aud pe Roxy tipand:` Sominca mi-a luat papucul`. Tip la el sa lase papucul jos. Dar ti-ai gasit. Fugea cu el in gura prin curte. Cand si cand se oprea si lasand botul in jos , mai rodea din el ceva. Iau matura , care era rezemata de perete si o zvarl dupa el. Matura il atinge si aterizeaza langa el. Nervos nevoie mare, lasa papucul si se apuca de ros ,matura, tragand de ea. Eu ma duc dupa el , iar el fugind imi lasa matura, si ia iar papucul in gura si fuge mai departe , cu el prin curte. Si apoi sa te tii: Eu fuga , el fuga, sa-l prind? peste poate. Ma aplec si iau cativa bulgari de pamant, aruncand in el. Dar nu reusesc . De fiecare data imi para loviturile. Se uita in urma si cand era gata sa-l atinga un proiectil se lasa repede in jos, si proiectilul trecea pe deasupra capului sau. Si asa m-a fugarit `Sominca` cale de vreo 10 minute. In prag Roxy incaltata cu un papuc si stand intr-un picior sarea in sus de bucurie razand, facea mare haz de mine si Sominica, vazand ca nu pot prinde cainele. Intr-un final reusesc sa-l inghesuiesc sau poate el s-a lasat , oprindu-se. La inceput maraia si nu vroia sa-i dea drumul la papuc. A trebuit sa apelez la solutii extreme pentru a il convinge, ce nu i-au fost pe plac. Triunfator i-am luat papucul din gura si l-am inapoiat lui Roxy. Si uite asa m-a fugarit `Sominica` al ei. Facea ca si ficamea numai prostii. Altadata statea langa gardul de sipci a lui matusa- tanti Tinca. Tot uitandu-se in curte, o vede pe matusa ca se baga intr-o costereata, unde tinea gainile, si incearca sa prinda o pasare, ca sa o taie. Cand era sa reuseasca , ficamea o intreaba : `Da ce faci tati Tica? Ea da sa raspunda intorcand capul si da cu capul de sus. In timpul asta scapa un cocos din mana si acesta o lua la picior prin curte. Si unde nu incepu tanti Tinca sa alerge dupa cocos , iar ficamea se amuza teribil, cand o vedea fugarind cocosul, care ii facea in ciuda, nelasandu-se prins. A trebuit sa apeleze la ajutorul intregii famili, ca sa il prinda pe cocosul buclucas. Dupa ce il prinde ficamea o intreaba: ` Dar ce faci cu cocosul?` ` Poi il tai! , face ea. `Da de ce ?` face iar ea. ``Asa ca nu a fost cuminte.`` Dupa care il executa cu un cutit pe bietul cocos, care presimtind ce il astepta , incepu sa caraie, si sa tipe. Seara ia dat raportul : `tati Tica a moat cocosul ! `` Tanti Tinca a omorat cocosul , incerc eu sa o corectez. ``Tanti Tinca a moat cocosul `` repeta ea din nou. Nu a moat ci l-a omorat`` fac eu. Pana la urma a zis ca mine. ...Si cate nu mai facea . Scena cu ceasul si banii v-am mai spus-o... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 29 Decembrie 2010, ora 20:45
Ce-am mai ras...te si vad zvarlind cu matura...asta cu cateii..si noi numai din combinat aveam...tot ne doream un caine mare. Si la cativa ani aparea tata cu un catelus duuuulce...,,ia uitati-va ce labe are, si ce cap, asta se face dulau mare e ciobanesc!! " si se facea...ceva mai mare decat un motan. Dar deja era al nostru, ce sa facem, ramanea in curte. Odata am jelit de m-am rupt ca ii dadusem Lolei sa manance in strachina ei, dar o folosisera mesterii sa puna miniu de plumb. S-a otravit catelusa de tragea sa moara, si eu langa ea de jale...mama cand m-a vazut asa disperata mai mult de mila mea a fugit la o tanti prin cartier si a adus lapte de vaca... am reusit sa i-l dau Lolei..dar nu am mai suportat sa stau cu ea sa-mi moara in brate, m-am dus sa plang in loc linistit. la un moment dat a aparut mama cu o starpitura de javra scheletica si dand vesela din coada...am fost foarte jignita, ce crede, ca-mi trebuie alt caine? si inca asa urat? Mamei nu-i venea sa creada ce m-am inversunat asa...pana la urma m-a lamurit...Lola era, saraca, dupa ce si-a revenit din coma ...nu stiam ca se poate slabi atat de tare in cateva ore..
|
|
Postat pe: 29 Decembrie 2010, ora 20:59
Ei vezi ca te-am facut sa scrii si proza...orce are un inceput...
|
Postat pe: 29 Decembrie 2010, ora 21:01
De la: Marin56, la data 2010-12-29 20:59:47Ei vezi ca te-am facut sa scrii si proza...orce are un inceput... Ai ridicat capacul de pe amintire
|
|
dalina 388 mesaje Membru din: 4/08/2010 |
Postat pe: 29 Decembrie 2010, ora 21:04
AMINTIRILE TALE LE TRAGI DIN????
|
|
|
|
Postat pe: 29 Decembrie 2010, ora 23:53
De la: Ingrid, la data 2010-12-29 21:01:44De la: Marin56, la data 2010-12-29 20:59:47Ei vezi ca te-am facut sa scrii si proza...orce are un inceput... De pe cufarul cu amintiri... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 30 Decembrie 2010, ora 10:16
Nici nu s-a terminat bine anul sau nici nu a inceput bine anul nou ca astia au scumpit iar painea... O sa ajungem sa mancam cate o felie la masa. Face bine la silueta...
|
Tramp 9944 mesaje Membru din: 16/08/2010 |
Postat pe: 30 Decembrie 2010, ora 12:54
De la: Marin56, la data 2010-12-30 10:16:28Nici nu s-a terminat bine anul sau nici nu a inceput bine anul nou ca astia au scumpit iar painea... O sa ajungem sa mancam cate o felie la masa. Face bine la silueta... LA MUTI ANI Marine si sanatate la toata familia!
|
Postat pe: 30 Decembrie 2010, ora 17:08
LA MULTI ANI SI TIE , TRAMP !
|
Postat pe: 30 Decembrie 2010, ora 17:09
Ati terminat bucatele de revelion? Eu am termnat salata si tortul....maine fac si placinta cu branza...
|
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 09:48
Gata ! Am pus si placinta la cuptor....Sa imi aduceti aminte sa nu o uit...
|
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 10:34
PLACINTA, BREEE, vezi ca au trecut 40' !!!
Da-mi si mie reteta, daca-i usoara.. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 11:12
De la: dalina, la data 2010-12-29 21:04:47AMINTIRILE TALE LE TRAGI DIN???? vezi sa nu-ti trag io doua palme...
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 11:19
Ma uit cu surprindere la pozele astea a voastre, la craciunitele astea goale prin zapada, nu va e mila de ele daca racesc...
|
Fosta membra 9am.ro 14360 mesaje Membru din: 27/05/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 11:39
De la: Marin56, la data 2010-12-31 11:19:50Ma uit cu surprindere la pozele astea a voastre, la craciunitele astea goale prin zapada, nu va e mila de ele daca racesc... pt.10.000 de ieuroi ma dezbrac si io si fac baie-n zapada...
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 12:11
Daca te intereseaza reteta mea?... va pot da una poate o stiti poate nu o stiti... Daca o stiti ce sa va mai spun ... Daca nu stiti iar nu are rost sa va mai spun ... Vorba popii...
Ca sa fiu sincer eram sigur ca o sa o ceri...Hai ca o so scriu aici: Nu de alta, da poate se mai apuca si cei care nu au facut nici o placinta in viata lor. E usor vointa si placere iti trebuie. Si rabdare... Inainte de aceasta operatie se va spala bine mainile cu apa calda si sapun. Se v-a acoperi parul cu un batic sau o basca, ce are fiecare. Deci sa recapitulam : Se ia o tava cu dimensiunile de 35x20x6 cm , adica exact cat jumatate din dimensiunile foilor de placinta din comert. Inainte se pregateste cuptorul. Se aprinde si se lasa la economic. Apoi se inchide usa. Se face loc pe masa , de preferabil sa fie goala.,- masa -... asa...Se ia un castron din plastic sau inox sau orce alt material, mai maricel cam 27-30 cm deschidere, si inalt de 15 -17 cm. Se rade doua calupuri de branza de cate o jumate de Kg fiecare. Asta daca vreti numai o tava de placinta . La doua tavi cantitatea se dubleaza. Un calup de branza , sa fie sarat si unul dulce. Cine doreste poate sa puna numai branza dulce sau numai branza sarata, dupa gust si dupa sanatate. Se da prin razatoarea cu gauri mari sau se sfarama cu furculita mare, pana dispar toate gogoloasele. Se pun 5-6 oua mari , sau 7-8 daca acestea sunt mici.- tot dupa gust. Se sparg oule deasupra compozitiei, cu tot cu albus si galbenus. Se amesteca manual sau la mixer, dupa preferinta si obicei. Se pune apoi 6 linguri de zahar tos, peste acel amestec galbui. Dupa ce se amesteca bine, pana se omogenizeaza, se pune esnta de vanilie si doua sticlute de esnta de rom de 15-20mg dupa gust.Se amesteca din nou. Compozitia o sa se inchida acum batand spre maro. Nu trebuie sa va speriati. Dupa amestecare culoarea revine, poate un pic mai inchis , decat mai inainte. Se da castronul cu compozitia deoparte. Se ia tava sau tavile si se ung cu ulei de preferabil de floarea soarelui. Se unge manual sau cu o pana de gasca, daca aveti, daca nu cu degetele. Dupa ce ati uns formele, se ia pachetul de foi care le-ati scos in pralabil din frigider lasandu-le sa se acomodeze la temperatura camerei. Se desfac si se ruleaza desfacandu-se, pe masa. Se ia un cutitl si se taie exact in jumatate. Dar nu insistati prea tare ca puteti taia si fata de musama, sau ce aveti pe masa. la unele pachete raman niste resturi la sfarsit. Se iau acelea si se pune un rand pe fundul tavii. Se pune si una intreaga pe toata suprafata tavii. Se presara cate putin ulei pe foaie. Se ia cu o lingura cam de trei patru ori din compozitie si se tapeteaza foaia din tava pana la acoperirea ei in intregime. In timp se castiga experienta privind cantitatea depusa. pe rand. si straturi. Daca va deranjeaza vre -un cocolos ramas nu e nici o problema puteti sa il mancat asa de ciuda. Poi ce se baga el in seama pe acolo?...Se va insista pe la colturi. Daca foaia, iese putin din decor, se ia marginea si se impatureste in tava peste compozitie. Se i-a alte doua foi si se pun deasupra compozitiei. Se presara iar ulei si se continua procesul pana la terminarea compozitiei din castron. Trebuie avut grija de a se incadra toata compozitia in mod uniform ca sa ajunga exact. Cand mai raman doua foi se toarna ultima compozitie se unge in continuare, apoi se pun si ultimele doua foi deasupra. Se unge iar cu ulei si se pune la cuptor. Se lasa acolo 30 de minute fara a deschide cuptorul . Focul nu trebuie sa fie prea mare. Se mai supravegheaza din cand in cand. Dupa aproape o ora se scoate afara, daca e frumos rumenita deasupra. Nu se va arde. !!! Dupa ce s-a scos afara se presara ,sau se pudreaza cu zahar pudra sau vanilat . Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia in feli sau romb, dupa dorinta. Daca mai vreti sa faceti o tava reluati operatiile de la capat. Daca vreti sa puneti ravase sau monezi le puneti cand puneti compozitia. Nu se intampla nimic. Sau dupa ce ati taiat-o.Daca aveti loc in cuptor , merg si - doua odata. Pofta buna!!! Sa nu te super pe mine xyw, ca am dat curs rugamintei cititoarei noastre. Daca v-a placut sa-mi spuneti! . Numai bine !
|
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 12:13
De la: XYW, la data 2010-12-31 11:39:07De la: Marin56, la data 2010-12-31 11:19:50Ma uit cu surprindere la pozele astea a voastre, la craciunitele astea goale prin zapada, nu va e mila de ele daca racesc... o sa trec pe-acolo intamplator, sa vad si eu..zapada.
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 12:18
Mi-amintesc placinta asta...numai in Galati am mancat. Placinta cu branza, branza fiind telemea sarata.
Si ban? Eu totdeauna fac de Revelion placinta cu ban! Multumesc Marine, sa fii iubit! Multumesc si tie, Florine!
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 12:22
Da ce ? Acu numai iti place placinta de branza?...
|
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 12:26
P.S. : Cantitatea de branza nu este batuta in cuie se poate si 1,5 kg sau 2 , ca sa iasa mai consistenta, dar se mai adauga ou si zahar sau mirodeni.
|
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 17:40
Daca vrei ingrid iti dau si reteta unui TORT BRAZILIAN
Pentru blat: � 4 linguri faina � 2 linguri c---o � 4 linguri de zahar � 4 oua � 2 linguri ulei � 1 lingurita praf de copt � 1 esenta vanilie + o tava rotunda 24 cm Pentru umplutura (spuma de ciocolata si banane caramelizate): � 200 grame ciocolata amaruie � 300 ml smantana dulce (frisca) � 3 banane � 2 linguri de zahar � 3 linguri apa Pentru insiroparea blatului: un sirop din apa, 2 linguri zahar si o sticluta esenta de rom Pentru grazura: � 100 grame ciocolata amaruie � 100 ml smantana dulce Prepararea blatului. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul,un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie. Galbenusurile le batem impreuna cu cele 2 linguri de ulei. Combinam faina cu praful de copt si 2 linguri de c---o. Amestecam cele doua compozitii impreuna cu faina. Turnam compozitia rezultata intr o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina/hartie de copt. Coaceti pentru 20-25 minute. Cand e gata scoateti blatul si lasati-l la racit, iar apoi taiati-l in doua. Topiti ciocolata. Bateti frisca. La bain-marin topiti ciocolata (200 grame), iar cand e gata, luati cratita de pe aburi si incorporati frisca batuta. Taiem bananele bucatele. Intr-o cratita puneti cele 2 linguri de zahar cu cele 3 linguri de apa si puneti pe foc mic, amestecand din cand in cand pana cand zaharul s-a dizolvat, iar siropul incepe sa si schimbe usor culoarea. Puneti bananele in cratita si amestecati usor. Lasati le 3-4 minute, intorcandu-le cu grija din cand in cand. Lasati le apoi sa se raceasca. Puneti marginea tortierei pe o farfurie si puneti primul blat, insiropati-l, iar apoi turnati deasupra jumatate din spuma de ciocolata. Deasupra adaugati bananele, peste care turnati restul de spuma si asezati al doilea blat, pe care apoi il insiropati. Dati la frigider pana preparati glazura. Topiti 100 grame ciocolata cu 100 ml frisca. Turnati apoi glazura pe tort. Lasati la frigider 2-3 ore dupa care scoateti marginea tortierei de pe tort. Decorati cu c--ao pudra si carlionti sau fulgi de ciocolata. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 17:41
De la: Marin56, la data 2010-12-31 12:22:55Da ce ? Acu numai iti place placinta de branza?... Baaaa...e preferata mea, asa o fac, dar nu cu telemea ci cu branza dulce!
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 17:45
Mersi pentru tort..dar nu e greu? azi nu mai am timp sa-l fac, ma pun sa-l studiez.
LA MULTI ANI< MARINE!! fug sa finalizez ce treburi mai am, nu stiu daca ne mai ,,vedem" anul acesta. Sa fii fericit si sanatos!!! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 17:53
Si tu la fel... uite deschide....si tu asta ... Nicu Constantin Alexandru Arsinel si altii - Snoave populare
|
|
Postat pe: 31 Decembrie 2010, ora 17:58
De la: Marin56, la data 2010-12-31 17:53:57Si tu la fel... uite deschide....si tu asta ... Nicu Constantin Alexandru Arsinel si altii - Snoave populare Auzi..ai mei cantau la petreceri ..Femeia, femeia, cu ea sa nu te pui.." asta eu nu stiu cum sa o caut, nu o gasesc...
|
|
Postat pe: 1 Ianuarie 2011, ora 19:14
Ce parere aveti de programuyl de revelion? Eu zic ca a fost cam subtire. prea multa populara si manele. Momente vesele foarte putine, Unde sunt revelioanele de alta data? Si gagicile mai mult dezbracate... La anu o sa ramana numai in bikini...
|
|
Fosta membra 9am.ro 17703 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Ianuarie 2011, ora 20:09
De la: Ingrid, la data 2010-12-31 17:58:06De la: Marin56, la data 2010-12-31 17:53:57Si tu la fel... uite deschide....si tu asta ... Nicu Constantin Alexandru Arsinel si altii - Snoave populare www.trilulilu.ro/Acelashi/0f26d4c4b9353c
Daniela
|
|
|
|

Sper ca ti-a trecut si tristetea