back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cat se da la doctor si cat se da la postas ?

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:

Megieee

279 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2010, ora 14:30

Nu stiu sigur cui raspund,dar daca dondoctor cu tot neamul lui nenorocit trebuie aranjat,sigur si tu trebuiesti aranjat putin pe ici pe colo! Si vei fi pt ca orice nas isi are nasul!

gloria_m_enache

4 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2010, ora 20:03

Chiar nu crezi ca exista medici care-si pun grija zilei de miine?

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 2 Iulie 2010, ora 04:57

Daca ar fi mai usor de infiintat cabinete medicale particulare, inclusiv spitale particulare, ar fi mai bine.
Insa sint niste stavile mai mari decit in orice domeniu.
Practicarea medicinii in aceasta tara are probleme f mari. Unele reale, altele imaginate de dusmanii oricarei activitati normale. Genul "nu-i asa ca e rau indiferent de cit de bine e?"

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am187270

4 mesaje
Postat pe: 2 Iulie 2010, ora 12:03

Sunt de acord cu "asigurare si cliinici private",cu 2 precizari :

1.deja am platit o viata la "stat" ;
2.acum e "tarziu"pentru unii ca noi si apoi nu prea mai avem din ce!
3.La serviciu,am avut o astfel de asigurare care s-a dovedit inutila ,desi locuiesc inm oras mare,DAR NU IN BUCURESTI.
E CAM CA LA "TAXA RADIO TV" ESTE OBLIGATRORIE,DAR INUTILA

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 2 Iulie 2010, ora 12:12

Cei cu medicamentele deja au ajuns la limita cu marirea preturilor. De la ei este criza de fapt. Faptul ca statul subventiona fara sa verifice nimic. Medicii nici nu mai puteau sa respire de pretul medicamentelor.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1507 mesaje
Postat pe: 2 Iulie 2010, ora 12:12

De la: 9am187270, la data 2010-07-02 12:03:11Sunt de acord cu "asigurare si cliinici private",cu 2 precizari :

1.deja am platit o viata la "stat" ;
2.acum e "tarziu"pentru unii ca noi si apoi nu prea mai avem din ce!
3.La serviciu,am avut o astfel de asigurare care s-a dovedit inutila ,desi locuiesc inm oras mare,DAR NU IN BUCURESTI.
E CAM CA LA "TAXA RADIO TV" ESTE OBLIGATRORIE,DAR INUTILA

da' ce credeai? clinicile private sunt viitorul omenirii? sau cabinetele medicale particulare, cum incearca cineva mai sus?peste 2 minute va sustine altceva...
astea sunt mofturi, sa ia bani de la toti si sa traiasca cativa...
cel mai bun sistem, oriunde in lumea asta, este cel pe caer il avem acum, numai ca aplicarea lui lasa de dorit, statul investeste o caruta de bani in el, dar cei care il exploateaza incurca statul cu propria mosie...
cele mai mari afaceri se fac in sistemul medical, incepand de la medicamente compensate pana la servicii oferite...

marco

627 mesaje
Postat pe: 2 Iulie 2010, ora 13:55

De la: Megieee, la data 2010-06-30 14:40:13Imi suna prost si nici nu prea cred! Dar exista si alte variante....iti faci asigurare privata de sanatate si scapi de astfel de probleme!Exista si clinici private unde platesti si nu te umilesti pandind doctorul sa-i pui ceva in buzunar uneori impotriva vointei lui....

... aloo ... poti sa iti bagi asigurarea medicala de sanatate drept in fund ... pentru dureri de dinti, 2-3 analize ar fi suficienta ... daca dai de probleme o poti arunca ... iar asigurarile de sanatate ar costa un pensionar sau un angajat cu salariu nimic niste bani IN PLUS fata de cei pe care deja ii plateste ...

... doctorii care lucreaza la privat si-au facut banii de la stat ... niciunul nu a riscat o investitie adevarata ... niciunul nu a terminat facultatea si si-a deschis o clinica perticulara ... si-au facut banii din SPAGI de cind lucrau la stat si apoi penduleaza intre stat si privat ... si asta nu ar fi nici o problema daca s-ar comporta competent si ar renunta la un moment dat la CONDITIONAREA actului medical ... iar CONDITIONAREA ACTULUI MEDICAL este cel putin o tentativa de omor ... in sensul adevarat al cuvintului si sint exemple cu duimul ... cind o sa trecem de mentalitatea iliesciana de a accepta jegul in virtutea unei ''solifdaritati'' cu un corp medical care s-a autodeprofesionalizat ? ... cind maraea majoritatea a populatiei are un anumit nivel de cistiguri DE CE trebuie facute comparatii cu francezii, englezii sau mai stiu eu cine ? ... doctorii din romania nu sint mai presus decit cei din alte tari cu acelasi nivel economic decit al romaniei ... si un electrician, sudor, contabil, politai, militar ar vrea sa fie platit ca in cea mai dezvoltata tara ... dar nu este realistic si produce JAF si INGALARE ? ... cu sloganuri - pina cind nu voi.vor fiu platiti ca in ... nu se va ajunge nicaieri ... cei buni traiesc foarte bine in romania fara sa jecmaneasca ...

DOC

8 mesaje
Postat pe: 2 Iulie 2010, ora 16:15

De la: Megieee, la data 2010-06-28 14:24:28Eu nu am dat la doctor niciodata nimic! Doar cei fricosi si cei ce vor sa fie tratati in mod preferential dau la doctor si apoi tot ei se plang!!!!!!!!!!!

DOC

8 mesaje
Postat pe: 2 Iulie 2010, ora 16:17

?

Fosta membra 9am.ro

1507 mesaje
Postat pe: 2 Iulie 2010, ora 16:19

De la: parvulescu_dan, la data 2010-07-02 16:17:23 ?

esti foarte convingator, tine-o tot asa...

terzi_p_yahoo_com

125 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2010, ora 13:07

Eu pot intelege foarte bine asta. Todeauna cand am oferit ceva unui medic, la asta m-am gandit.
Ce ma deranjeaza, este ca, acest obicei, care care a devenit o cutuma sociala, imi creeaza o presiune psihica, deoarece de fiecare data imi pun cu teama, intrebarea: Oare am dat destul ?
De aceea sunt de acord cu coplata. Plaesc atat cat este reglementat. Daca dupa introducerea coplatii, veniturile medicilor nu vor creste, atunci guvernantii ne-au mai dat o "leapsa" !

Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Postat pe: 3 Iulie 2010, ora 14:38

E o tema OK, Felicitari !
Situatia cazului cu medicul ( proteza totala de sold ) e ceva iesit din comun , mai ales sa solicite bani si chira sa si numeri etc !
Nu cred ca totusi aceste aspecte caracterizeaza marea majoritate a medicilor .sau a acelor din sanatate .
Dupa aceea e adevarat altceva e situatia daca e medic numai in sistemul bugetar fara cabinetul lui particular etc . , si altceva cei care chiar au avut de unde sa faca un cabinet sa doteze acesta sa-l intretina etc si sa tot cera ca nesimtitii !
In aceste situatii merita intervenit fara retinere .
Problema e , iar la cine sa intervii si oare cine va condamna , care sistem si care noua forma de om de omenie si de unde a picat pe pamant , DIN LUNA sau DE pe MARTE !
Deci ??? ramane totul pe loc ! circuitele iar se reiau .
Poate poate dupa o noua reincarnare vom intalnii un alt tip de sitem social si de reinpartire a valorilor !
Sa aveti cu totii sanatate , sa fim oameni sa mai progresam !
ZP.

Fosta membra 9am.ro

101 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 3 Iulie 2010, ora 16:56

De la: terzi_p_yahoo_com, la data 2010-07-03 13:07:14Eu pot intelege foarte bine asta. Todeauna cand am oferit ceva unui medic, la asta m-am gandit.
Ce ma deranjeaza, este ca, acest obicei, care care a devenit o cutuma sociala, imi creeaza o presiune psihica, deoarece de fiecare data imi pun cu teama, intrebarea: Oare am dat destul ?
De aceea sunt de acord cu coplata. Plaesc atat cat este reglementat. Daca dupa introducerea coplatii, veniturile medicilor nu vor creste, atunci guvernantii ne-au mai dat o "leapsa" !

Se pare ca sistemul de coplata , practicat deja in unele tari (ex. cert - Mexic), functioneaza !
Exista o singura conditie : cei care formuleaza lagea sa fie responsabili ! Daca nu, acesta va fi adaos la spaga !
Revin la exemplu (Mexic) :
- Este o suma care nu se da direct ci se lasa la caserie , mentionata ca anexa la factura !!!!
- Nu este impozabila ( sub nici o forma ) si nu este deductibila ( pt. cel facturat) !
- Este un merit pentru medic , nu numai material, pt. ca-i certifica valoarea !
- Interesant este ca nu conteaza atat de mult suma, cat numarul celor care s-au declarat, prin aceasta, multumiti de serviciile prestate !!!
- Se practica atat la stat cat si la privat !
- La nivel lunar aceasta "coplata" este , pentru un doctor, asistenta, tehnician dentar, sensibil egala cu retributia !!!
- In cazul in care la actul medical participa mai multe persoane ( ex. Dr. stomatolog, asistenta, tehnician dentar) , pacientul poate specifica suma pt. fiecare in parte !
- IMPORTANT : Daca pacientul nu lasa nimic= nu a fost multumit (!!!!) va fi tratat in viitor cu mai multa grija !!!!! (ca sa lase ceva!!!) !

DOC

8 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2010, ora 14:10

Care este vina medicilor ? E o prestare de servicii, care costa ! E o normalitate. Si nu costa putin, pentru ca sanatatea e absolut prioritara. Daca va rezervati o masa la Bamboo cu 2000 de Euro... daca platiti revizii tehnici in autoservice-uri de milioane de lei... daca lipiti pe fruntile manelistilor bancnote de mare valoare... , daca platiti etichetele de pe garderoba cu nonsalanta..., etc, etc., cam cum vedeti raporturie pe care le aveti cu medicii ?

9am102475

7 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2010, ora 17:41

sa le dea pe dracu la puscarie!

Fosta membra 9am.ro

115 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2010, ora 19:30

Da , e buna exemplul cu MEXICUL , poate am elimina si noi incompetenta , nedeontologia, graba, supeficialitatea, si multe alte din activitatile zilnice a sistemului medical .
ZP

9am066282

61 mesaje
Postat pe: 4 Iulie 2010, ora 20:04

eu zic ca ar trebui luati cu parul,batuti, si pe doctorii josnici care iau spaga si pe profesorii care iau mita,bani de protocol,meditatii,bine le a facut tiganii,ar trebui sa facem si noi la fel,flagrante cu bani marcati de DNA,va spun ca daca ar fi in fiecare zi flagrante s-ar schimba situatia,sunt josnici acesti nu sh cum sa le zic pt ca oameni nu sunt,injuratii,datii in vileag pe nemernici

9am123618

5 mesaje
Oras: Giurgiu

Postat pe: 5 Iulie 2010, ora 10:37

cum sa incep?suntem o familie de persoane cu handicap locomotor si in urma cu ceva ani sotul meu,a cazut pe gheata si a fost dus dupa vreo 5 ore de stat in strada pe gheata cu o salvare care intreba mereu -nu e beat?-la internare avea in buzunare vreo 300 ron ca plecase sa plateasca niste rate si cand l-au internat au facut curat si in buzunare.nimeni nu s-a atins de el pananu ne-am dus noi la spital.toti s-au tocmit cu noi ca la piata.a avut femurul rupt in3 locuri si a fost nevoie de tije metalice.si acum sa incepem cu platile.la sora sefa sa-i dea loc,100ron asistentele nu veneau sa faca un calmant fara 10ron.infirmierele sa-ti dea un cearceaf 5ron(nu-l cumparam.)doctorul principal mi-a spus franc 500euro ca-i operatie grea.daca nu avem sa ne ducem in alta parte unde este mai ieftin.mana a2-ua100euro .anestezistul 2ooeuro fata care l-a dus la sala 200ron dus si 400ron adus ca a avut nevoie de ajutoare sa-l dea jos de pe brancard.nu mai spun ca am platit si pentru faptul ca nora a stat cu el in spital sa nu platim si pt.o cana de apa.atunci am facut imprumut la bcr de 110milioane de lei si acum sunt tot la dobanda inca nu am ajuns la 110milioane si rata este de 255ron.ne-a adus in sapa de lemn nu mai putem sa facem fata.eu sunt in scaun cu rotile de la o poliomielita pensiile sunt de nici 400ron eu si 365 el eu am diabet,probleme cu inima.,si de la diabet ca nu am cum sa tin regimul au aparut tot felul de complicatii.pe aceasta cale rog daca cineva poate sa ne ajute si pe noi cu ceva,indiferent ce ma voi ruga pentru binele lor.puteti venii la noi sa va convingeti ca cele scrise de mine sunt reale.com calugareni jud.giurgiu.tel.0726718325 iertati-ma si va multumesc.asta numai daca va prisoseste ceva.

rosoga c
Fosta membra 9am.ro

3053 mesaje

Postat pe: 5 Iulie 2010, ora 13:42

De la: parvulescu_dan, la data 2010-07-04 14:10:32Care este vina medicilor ? E o prestare de servicii, care costa ! E o normalitate. Si nu costa putin, pentru ca sanatatea e absolut prioritara. Daca va rezervati o masa la Bamboo cu 2000 de Euro... daca platiti revizii tehnici in autoservice-uri de milioane de lei... daca lipiti pe fruntile manelistilor bancnote de mare valoare... , daca platiti etichetele de pe garderoba cu nonsalanta..., etc, etc., cam cum vedeti raporturie pe care le aveti cu medicii ?

Dar cine se duce in Bamboo? Cine lipeste bancnote de fruntile manelistilor? Tu, poate...si inca vreo 10 care apar prin Can-can. Oamenii normali care au salarii normale nu inteleg de ce actul medical de care ar trebui sa beneficieze este conditionat.
O colega de servici se pregatea sa nasca. S-a dus la un medic care i-a spus clar: ''Te pregatesti cu 1500 lei''. De surpriza, colega a exclamat: ''Dar il nasc, nu il cumpar!''. In final, a dat in rate, inclusiv dupa nastere.

9am066282

61 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2010, ora 14:29

exact,doctorii sunt josnici,nu au salariu?ok,Bamboo,manelisti,cei care se duc acolo au bani dar de la amaritul cu salariul mic de ce trebuie?cel mai bine flagrant cu bani marcati cu ajutorul DNA si atunci sa ii vad pe nesimtitii de doctori spagari

Megieee

279 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2010, ora 14:43

:))))))))))))

Megieee

279 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2010, ora 14:45

:)

Megieee

279 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2010, ora 14:48

Termina Amely,lasa-te de paguba nu mai scrie, n-are sens....nu poti tu grapa cat pot ei ara...sau invers!:))))))))))

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 5 Iulie 2010, ora 17:03

De la: 9am066282, la data 2010-07-05 14:29:44exact,doctorii sunt josnici,nu au salariu?ok,Bamboo,manelisti,cei care se duc acolo au bani dar de la amaritul cu salariul mic de ce trebuie?cel mai bine flagrant cu bani marcati cu ajutorul DNA si atunci sa ii vad pe nesimtitii de doctori spagari

Eu nu stiu in ce oras traiesti, dar nu sunt toti asa, esti tu o pacatoasa de aceea ai avut ghinion!!!

Fosta membra 9am.ro

101 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 5 Iulie 2010, ora 19:28

Se da spaga la service, la frizer, la avocat, la notar, la cadastru, la Garda Financiara, la ospatar ..........
De unde apare problema cu numai doctorii ????
Sa incercam sa ne lamurim :
1.Spaga, cibucul, mita etc este in Romanica un obicei stravechi ( o datina!!!) practicata inca din sec. XVII (mostenire fanariota ) ! este practicata si de alte tari- deci nu-i problema !
2. Faptul e "pe fata" - si se numara - este practicat de toti cei mentionati ( mai diplomati sunt frizerii) ! - nu-i problema !
3. Valoarea spagii - "reglementata" in tarile "civilizate' ca 10% din valoarea (reala) serviciului prestat
Daca se respecta ponderea - nu-i problema !
Atunci ?

Faptul ca este impusa atunci cand este in joc cel mai de pret bun al tau - VIATA !
Diferenta majora : Nu trebuie condamnat, hulit, doctorul care primeste spaga ( daca i se ofera), ci acela care o pretinde, conditionand functie de asta efectuarea / calitatea actului medical !
"Ceilalti" sunt mai putin urati pentru ca ... sunt mai putin importanti !
NU AVETI NIMIC DE SPUS DESPRE POSTAS ?????

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 Iulie 2010, ora 02:07

Toate astea apar datorita sistemului medical sustinut de stat, de tip comunistoid. Invechit e putin zis. Genereaza aceste probleme care se vad.
Clinicile particulare vor rezolva radical. Iar ptr cazurile grave, urgente si cei fara posibilitati, sistem medical social. dar de care mai mult ca sigur vor abuza cei cu posibilitatea de a plati.
Cei care tin in loc deschiderea de cabinete particulare si chiar spitale sint cei din generatia mai in virsta. Ei nu lasa ca imediat dupa facultate sa-si deschida cabinet. De aceea tinerii pleaca. In plus credite ptr deschiderea cabinetului.
E usor sa muncesti intr-un loc gata amenajat, dar din pacate plin de vechile pacate.

Asigurarile pot rezolva problema platilor, dar nu in cazul oamenilor abuzivi care vor sa dispuna de orice pe gratis.

marco

627 mesaje
Postat pe: 6 Iulie 2010, ora 02:34

De la: nastasemihail, la data 2010-07-06 02:07:09Toate astea apar datorita sistemului medical sustinut de stat, de tip comunistoid. Invechit e putin zis. Genereaza aceste probleme care se vad.
Clinicile particulare vor rezolva radical. Iar ptr cazurile grave, urgente si cei fara posibilitati, sistem medical social. dar de care mai mult ca sigur vor abuza cei cu posibilitatea de a plati.
Cei care tin in loc deschiderea de cabinete particulare si chiar spitale sint cei din generatia mai in virsta. Ei nu lasa ca imediat dupa facultate sa-si deschida cabinet. De aceea tinerii pleaca. In plus credite ptr deschiderea cabinetului.
E usor sa muncesti intr-un loc gata amenajat, dar din pacate plin de vechile pacate.

Asigurarile pot rezolva problema platilor, dar nu in cazul oamenilor abuzivi care vor sa dispuna de orice pe gratis.

... sistemul e foarte bun ... asa cum este in multe tari dezvoltate ... OAMENII SINT PROBLEMA ... mentalitatea neo-comunista butasita pe capitalism de vestul salbatic care a creat iluzii, a promovat ingalarea, indiferentza, deprofesionalizarea, lupta pentru putere, furtul material si intelectual, indiferentza ... aceaisi mentalitate o vezi in toate domeniile ... inclusiv cel privat ... datorita spagiilor din sistemul de stat, sistemul privat doar aparent apare ca fiind o solutie ... aceiasi oameni lucreaza la privat ca si la stat ... de unde altii ??? ... cine crede ca alegind privatii dintre doua rele se inseala pe banii lui ...

... singura solutie este EDUCATIA in spiritul unor valori corecte, verificate, morale ...

... sint tari neeuropene si aparent mult mai putin dezvoltate care ne intrec prin realizari, prin rezultate, prin capacitatea oamenilor de a se ajuta unii pe altii, care promoveaza atitudini si caractere corecte ... degeaba ne mintim ca sistemul e de vina ... poti pompa gramezi de bani in sistemul de stat dar o mare majoritate a doctorilor tot la micile lor afaceri se vor gindi, tot la asistenta pe care trebuie sa o ingramadeasca pe undeva, la spaga pe care o are de primit ...

... extinderea si pormovarea artificiala a sistemului privat in romania (care plina de oameni saraci) denota INCAPACITATEA romanilor de a acumula si respecta valori, morala, calitate umana ... iar cei care astazi si-ar permite sa se trateze intr-un spital privat (bineinteles spitalele private sint foarte limitate ca activitate) miine s-ar putea sa nu o mai poate face ... iar cei care au intradevar bani se vor duce bine mersi la paris sau viena pentru tratamente private (in spitale de stat) nicidecum in romania la clinica nu's care ... sa fim seriosi ...

... sint ferm convins ca schimbind mentalitatea paguboasa de astazi a societatii romanesti, spitale de stat vor deveni rapid iarasi topul medicinii ... asa cum este peste tot ... medicina privata este o afacere daca ''creezi'' suficienti bolnavi si prin distrugerea medicinii controlate de stat ... ar fi ultima autoflagelare la care s-ar mai supune romanii si care ar amaneta viitorul copiilor lor ...

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 Iulie 2010, ora 02:39

Actul medical nu poate fi facut gratuit decit ptr cazurile cunoscute. Este un serviciu ca orice serviciu. Cineva trebuie sa-l plateasca. Ori in comunism era gratuit dar platit de stat. Si erau aceleasi probleme, identice.
La doctor plata se numeste mita si la o firma de orice natura se numeste plata.?
Nu sustin aceasta mita, dar parca e ceva in neregula in faptul ca se sustine un sistem comunist in domeniu.
Iar tarifele la cabinete si in spitale sint enorm de mari, ucigase. Aici e problema de fond, in cazul unui sistem particular. Neadaptarea medicilor la venitul nostru.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 Iulie 2010, ora 02:43

De la: marco, la data 2010-07-06 02:34:39
De la: nastasemihail, la data 2010-07-06 02:07:09Toate astea apar datorita sistemului medical sustinut de stat, de tip comunistoid. Invechit e putin zis. Genereaza aceste probleme care se vad.

... sistemul e foarte bun ... asa cum este in multe tari dezvoltate ... OAMENII SINT PROBLEMA ... mentalitatea neo-comunista butasita pe capitalism de vestul salbatic care a creat iluzii, a promovat ingalarea, indiferentza, deprofesionalizarea, lupta pentru putere, furtul material si intelectual, indiferentza ... aceaisi mentalitate o vezi in toate domeniile ... inclusiv cel privat ... datorita spagiilor din sistemul de stat, sistemul privat doar aparent apare ca fiind o solutie ... aceiasi oameni lucreaza la privat ca si la stat ... de unde altii ??? ... cine crede ca alegind privatii dintre doua rele se inseala pe banii lui ...

... singura solutie este EDUCATIA in spiritul unor valori corecte, verificate, morale ...

... sint tari neeuropene si aparent mult mai putin dezvoltate care ne intrec prin realizari, prin rezultate, prin capacitatea oamenilor de a se ajuta unii pe altii, care promoveaza atitudini si caractere corecte ... degeaba ne mintim ca sistemul e de vina ... poti pompa gramezi de bani in sistemul de stat dar o mare majoritate a doctorilor tot la micile lor afaceri se vor gindi, tot la asistenta pe care trebuie sa o ingramadeasca pe undeva, la spaga pe care o are de primit ...

... extinderea si pormovarea artificiala a sistemului privat in romania (care plina de oameni saraci) denota INCAPACITATEA romanilor de a acumula si respecta valori, morala, calitate umana ... iar cei care astazi si-ar permite sa se trateze intr-un spital privat (bineinteles spitalele private sint foarte limitate ca activitate) miine s-ar putea sa nu o mai poate face ... iar cei care au intradevar bani sa ii dea pe afara se vor duce bine mersi la paris sau viena pentru tratamente privata nicidecum in romania ... sa fim seriosi ...

In Germania e in cadere sistemul. Si am o ruda ce pleaca acolo.
Sistemul social fara discernamint a dus la problemele de falimentare a statului. Oameni ce au nevoie nu beneficiaza, iar statul a marit nemasurat toate cheltuielile lui. Peste tot.

marco

627 mesaje
Postat pe: 6 Iulie 2010, ora 02:49

De la: nastasemihail, la data 2010-07-06 02:39:36Actul medical nu poate fi facut gratuit decit ptr cazurile cunoscute. Este un serviciu ca orice serviciu. Cineva trebuie sa-l plateasca. Ori in comunism era gratuit dar platit de stat. Si erau aceleasi probleme, identice.
La doctor plata se numeste mita si la o firma de orice natura se numeste plata.?
Nu sustin aceasta mita, dar parca e ceva in neregula in faptul ca se sustine un sistem comunist in domeniu.
Iar tarifele la cabinete si in spitale sint enorm de mari, ucigase. Aici e problema de fond, in cazul unui sistem particular. Neadaptarea medicilor la venitul nostru.

... ACTUL MEDICAL ESTE PLATIT mai nea mihaie ... toti omuletii din romania platesc bani pentru sanatate ... iti amintesti ceva de genul asta ? ... iti spune ceva chestia asta ? ... mata te-ai agatat de niste clisee periculoase si refuzi sa vezi pericolul ... multi din doctorii de astazi nu sint prea breji ca oameni si si-ar dori sa suga la cit mai multe tzitze fara sa transpire ... pe unii sa ii consulte la privat si sa ii interneze apoi la stat ... dar asta nu iti garanteaza CALITATEA ACTULUI MEDICAL ... poti intelege asta ... ca dai sau nu dai e doar o diferenta de scaunul pe care stai sa astepti sa intri la doctor ... atita tot ... cine are bani se duce in alta tara pe banii lui nu apeleaza la clinica lui nea costica care dupa ce o da in bara isi trimite ''clientii'' tot la spitalele de stat ...

Pagini: << 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cat se da la doctor si cat se da la postas ?
Mergi la: