back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cea mai mica distanta la franare

Pagini: << 1 2 3 Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

56 mesaje
Oras: Resita

Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 09:59

Revizie Logan de 1 an la reprezentanta = 279 RON (filtre + ulei + manopera). Aceleasi la Ford Fiesta Diesel = 850 RON.
Aceleasi la Skoda Octavia Tour la reprezentanta = 900 RON.
Cred ca raman la Logan, ca in ritmul asta imi recuperez investitia intr-o masina mai scumpa in 50 de ani.

Soferii nu sunt ca masinile pe care le conduc. Asa gandesc toti cretinii de 18 ani cu masini de 300 de cai... am masina buna, sunt sofer bun... my pinky.
Am intalnit o groaza de "soferi buni" cu masini bune care nu stiu ce e aia semnalizare, la ce foloseste culoarea rosie a semaforului, ce inseamna sa acorzi prioritate de dreapta, faptul ca depasirea pe dreapta nu e un drept ci inseamna "a taia fata"... Si cand ii vezi infasurati in jurul copacilor (ieeeeeiiiiiii , urrraaaaa ) zice lumea: "da' ce s-o fi intamplat ... ca era sofer bun, masina era buna..."

Bafta si cat mai multe minuni pe drumurile patriei si infasurate in jurul pomilor... [/quote] SUNT DE ACORD CU CEEA CE S-A SCRIS MAI SUS da domne,din pacate sau din necunoastere sunt multi "mincatori de r...t",ce amesteca informatiile utile si reale cu cele false si eronate, exact ca si in politica;prea usor se defaimeaza cava sau cineva,fara a aduce probe concrete,doar asa "vor muschii lui" , nu mai conteaza nimic....:de fapt ,este un proces constant si accelerat de "disolutie a valorilor reale si de afirmare a non-valorilor ,in toate domeniile" E ROMANIA IN CARE TRAIM!

Fosta membra 9am.ro

132 mesaje
Postat pe: 4 Octombrie 2009, ora 12:06

rudy2007 AI DREPTATE CU TOATE CA ESTI
acum sa revenim,porsche 911 am vaz p net ca scoate cele mai bune rezultate la testele de franare,slr-ul la fel,dar totul depinde de vit de reactie a soferului,carosabil,gume etc cum am spus in postul anterior.bafta all

Raporteaza abuz de limbaj
sotto077616

1 mesaj
Postat pe: 22 Februarie 2010, ora 18:21

da ma parca era vorba de masini nu de dacii

9am127932

5 mesaje
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 10:57

De la: ghiorghyos, la data 2008-10-02 08:49:12De catre cine este catalogat ca jalnic? Tu ai franat cu Loganu' vreodata, sau vorbesti din auzite? ABS-ul de pe Logan este produs de Robert Bosch GmbH, adica aia care au inventat ABS-ul. Adica e lucru nemtesc, prezent la 20 de masini nemtesti. Nu va mai grabiti sa "catalogati" produsele romanesti drept "jalnice", mai ales daca sunt in mare parte straine. Iar produsele straine nu le mai ridicati in slavi, mai ales daca sunt in mare parte romanesti, turcesti, ucrainiene, taiwaneze (vezi Mercedes, Vw).

SLR VIPER LOGAN ABS FARA ABS. Ar trebui discutat prima data (asta ca sa stiti si voi) Distanta de frinare in linie dreapta este mai mare (nu cu mult) la franarea cu ABS. Deci practic ABS Bosch 8.1 de pe Logan (o generatie mai invechita) nu are nici o legatura cu distanta de franare. Exista insa alti parametrii care dau o distanta de franare pe langa viteza:greutatea masinii, Dimensiunile si compozitia cauciucurilor cauciucurilor, marimea amplificatorului de franare, existenta sau nu a discurilor de frana pe spate. deci distanta de franare nu are nici o legatura cu abs-ul din contra ea este putin mai mare decat fara abs.

9am127932

5 mesaje
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 11:19

De la: sotto055787, la data 2010-04-09 10:57:55
De la: ghiorghyos, la data 2008-10-02 08:49:12De catre cine este catalogat ca jalnic? Tu ai franat cu Loganu' vreodata, sau vorbesti din auzite? ABS-ul de pe Logan este produs de Robert Bosch GmbH, adica aia care au inventat ABS-ul. Adica e lucru nemtesc, prezent la 20 de masini nemtesti. Nu va mai grabiti sa "catalogati" produsele romanesti drept "jalnice", mai ales daca sunt in mare parte straine. Iar produsele straine nu le mai ridicati in slavi, mai ales daca sunt in mare parte romanesti, turcesti, ucrainiene, taiwaneze (vezi Mercedes, Vw).

SLR VIPER LOGAN ABS FARA ABS. Ar trebui discutat prima data (asta ca sa stiti si voi) Distanta de frinare in linie dreapta este mai mare (nu cu mult) la franarea cu ABS. Deci practic ABS Bosch 8.1 de pe Logan (o generatie mai invechita) nu are nici o legatura cu distanta de franare. Exista insa alti parametrii care dau o distanta de franare pe langa viteza:greutatea masinii, Dimensiunile si compozitia cauciucurilor cauciucurilor, marimea amplificatorului de franare, existenta sau nu a discurilor de frana pe spate. deci distanta de franare nu are nici o legatura cu abs-ul din contra ea este putin mai mare decat fara abs.

O mica precizare vroiam sa mai fac. Doar pe zapada ca abs se franeaza mai lung.

Fosta membra 9am.ro

27 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 13:01

uite cum iti dai cu firma-n cap... citat de la tine : 'Distanta de frinare in linie dreapta este mai mare (nu cu mult) la franarea cu ABS.' si tot de la tine: 'deci distanta de franare nu are nici o legatura cu abs-ul din contra ea este putin mai mare decat fara abs.'

pai cu sau fara, ca n-am inteles :P

ca sa nu incurcam capra cu varza, parerea mea este ca abs-ul a fost facut pentru a nu pierde controlul masinii in franare si binenteles in limite, daca chiar vrei sa faci masina praf o faci si cu si fara.

costicalin

1 mesaj
Postat pe: 5 Noiembrie 2010, ora 09:44

Va recomand mai multa informare, o masina de F1 produce pana la 5G in momentul franarii.

Am mai vazut cateva postari, cum ca o Solenza din 2004 franeaza in doar 36 de metri......este bine de stiut faptul ca ultimul model de Corvette ZR1 franeaza in 34 de metri. Cu alte cuvinte, o Dacia Solenza dupa cum relateaza cineva mai jos, franeaza aproape identic cu o masina de care atinge 350 km/h, va las pe dvs. sa trageti concluziile!!!

Performance .

FORMULA 1 PERFORMANCE:

Deceleration
The carbon brakes in combination with the aerodynamics produces truly remarkable braking forces. The deceleration force under braking is usually 4 g (40 m/s²), and can be as high as 5 g when braking from extreme speeds, for instance at the Gilles Villenueve circuit. Here the aerodynamic drag actually helps, and can contribute as much as 1.0 g of braking force, which is the equivalent of the brakes on most sports cars. In other words, if the throttle is let go, the F1 car will slow down under drag at the same rate as most sports cars do with braking, at least at speeds above 150 km/h. The drivers also utilise 'engine braking' by downshifting rapidly.

As a result of these high braking forces, an F1 car can come to a complete stop from 300 km/h in less than 4 seconds.

Sandel

271 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Noiembrie 2010, ora 17:39

La masinile sportive (d-alea mai exclusiviste) exista placute si discuri de frana ceramice, costa ele cateva mii de euro dar se merita.
D-asta se obtin cifrele care le-a scris mai sus costi. Si n-are rost sa fie puse pe o masina low cost ca e posibil ca la un mers "sportiv" sa-ti fie redecorat interiorul de pasageri prin materii prime din corp (sau consumate in decursul zilei).
Cum au zis si altii in primul rand, factorul uman face diferenta la franare. Faptul mi-a fost confirmat de nenumarate ori. Dau un e xemplu ce mi s-a intamplat azi, mergeam pe grivitei, unde sunt cateva treceri, mergeam cu 50-60, aveam un audi in spate (a6 probabil era, sistem de franare poate mult mai bun decat la symbolul meu), distanta intre noi era in limita bunului simt, eu opresc brusc ca vad un pieton , ala din spate opreste cu scartait si mai avea putin pana sa ma atinga . Si multe altele, nu va mai contraziceti in van, situatiile difera, nu mereu e acelasi asfalt, aceeasi masina etc. Mai bine fiti prudenti, anticipati pericolele si sa nu fiti nevoiti sa franati de la 90 la 0 km/h,

Regret ca traiesc in Romania
Pagini: << 1 2 3 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Cea mai mica distanta la franare
Mergi la: