Info
x
Cea mai mica distanta la franare
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 16:52
|
|
catalin_gabriel90 10 mesaje Membru din: 2/07/2008 |
Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 07:35
la cat va certati
eu zic mai bine : MERGETI PE JOS
Raporteaza abuz de limbaj |
|
bsilviu2006 27 mesaje Membru din: 6/03/2008 Oras: Adjud |
Postat pe: 30 Ianuarie 2009, ora 15:52
Salutari
Eu spun ca daca ai masina pusa la punct indiferent de marca ea trebuie sa franeze eficient in functie de marca si de conditiile de drum.Daca ai bmw sau audi sau orice marca care e mai buna caci asa se spune si mergi la limita ei va garantez ca masina se face praf si poate sa fie logan sau bmw. Distanta de franare cea mai mica este de cel putin 5 m la 80 k/h si creste oadata cu apasarea pedalei de acceleratie.Atentie maxima si conduceti cu prudenta mai ales in conditiile de iarna care sunt acum pe drumurile patriei. Raporteaza abuz de limbaj
bs
|
|
ciupix2007 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 16 Februarie 2009, ora 13:42
iti pot spune din experienta ca le are mai bune decat ale Skodei Octavia!
|
koborlo 61 mesaje Membru din: 14/11/2007 Oras: Cluj |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 10:00
domnilor eu stiu una si buna, dc esti cu 50/h in fata trecerii de pietoni unde parcheaza o dubita si tampitul calca - nu te opreste nici porche chayenne-ul
.. pe cand poti opri matizul de la 130/h in "conditii de siguranta" fara abs dc ai vizibilitate si stii sa franezi .. so .. despre ce vorbim in fond?=> depinde foarte mult de viteza de perceptie - reactie - dozaj corect a fortei de franare (dc a intrat absul e deja bai frate - denota ca esti blana frate si sistemul te corecteaza) .. deci, cele mai bune performante se obtin reducand efectul de surpriza plus reducand propriile neajunsuri (timpii de reactie) .. take care & excercice.. excercize.. excerrrrrcize!
|
|
florin_savoiu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Sibiu |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 13:11
nu poti sa tragi nici o concluzie referitor la subiect......... nivelul la care se discuta e jalnic poate va mai uitati si voi pe un forum din ex. ce se discuta... Raporteaza abuz de limbaj |
|
romica_2000_2001 158 mesaje Membru din: 18/11/2008 |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 14:44
De la: ghiorghyos, la data 2008-10-02 08:49:12De catre cine este catalogat ca jalnic? Tu ai franat cu Loganu' vreodata, sau vorbesti din auzite? ABS-ul de pe Logan este produs de Robert Bosch GmbH, adica aia care au inventat ABS-ul. Adica e lucru nemtesc, prezent la 20 de masini nemtesti. Nu va mai grabiti sa "catalogati" produsele romanesti drept "jalnice", mai ales daca sunt in mare parte straine. Iar produsele straine nu le mai ridicati in slavi, mai ales daca sunt in mare parte romanesti, turcesti, ucrainiene, taiwaneze (vezi Mercedes, Vw). este catalogat si de catre mine...am franat si mi s-au blocat franele...era sa intru in copac...cu ce masina eram?cu loganul...cu acele frane super performanete si prompte(DA, sunt ironic doar nu credeai k vb serios) Raporteaza abuz de limbaj |
|
romica_2000_2001 158 mesaje Membru din: 18/11/2008 |
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 14:49
fratilor este vb de cea mai mica distanta la franare......nu vorbim de masinile voastre personale
....de masini performante, exclusiviste si de lux...poate asa intelegeti....
|
|
|
|
ondin666 204 mesaje Membru din: 22/12/2008 |
Postat pe: 9 Martie 2009, ora 17:50
De la: dasmangu, la data 2009-01-25 16:08:17Sincer stii ce nu inteleg eu la voi, aici s-a deschis un topic pentru distanta de franare, si gata ati si deschis subiectul cel mai vulnerabil de pe orice site si anume LOGANUL si pupatul in fund a masinilor nemtesti. ba chiar asta face neamtul acum, cumpara logan si sandero in draci, ceea ce ar trebui sa faca bine romanilor, dar cum , uppss, logan numai masina romaneasca nu mai este, cred ca francezii sunt cei care castiga. ma refer la profit, ca salar primeste orice om/magarus care lucreaza corect/de nebun la orice firma. maine poimaine o sa aud ca si fordul este de al nostru si ca toata lumea trebuie sa cumpere Ford, ca daca construim si noi la Craiova, e al nostru frate. :) fiecare este liber sa isi cumpere ce masina doreste, doar sunt banii lui, nu? indiferent de opinia publica, sau de ce spune un guvern sau altul. poate sa primeasca fiecare mii de sfaturi despre masini dar trebuie sa poate alege singur, dupa buget, etc. sau dupa soacra, daca exista si se pricepe si ea la masini. :)) Raporteaza abuz de limbaj |
|
Scatalin 1 mesaj Membru din: 14/11/2007 Oras: Constanta |
Postat pe: 10 Martie 2009, ora 08:56
Am avut logan timp de 1 an full option dar decat o singura data mia intrat ABS si atunci pa ghiata
Ai noroc de masina (mult noroc)
|
Fosta membra 9am.ro 140 mesaje Membru din: 31/10/2008 Oras: Cernavoda |
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 17:34
De la: costi07, la data 2009-01-23 16:42:03aha.. deci daca's cu 3 parashute in masina sa nu-mi fac probleme eh?? Tare!!! Am ras cu lacrimi. Dar cred eu ca mai trebuia adaugat ceva... la franare arunci doua pe geam si pastrezi una in masina ca sa ai si o masa optima a masinii
|
Postat pe: 12 Martie 2009, ora 17:44
De la: dasmangu, la data 2009-01-25 16:08:17Sincer stii ce nu inteleg eu la voi, aici s-a deschis un topic pentru distanta de franare, si gata ati si deschis subiectul cel mai vulnerabil de pe orice site si anume LOGANUL si pupatul in fund a masinilor nemtesti. Mda, e adevarat ce spui dar, caci intotdeauna este un dar, pentru care motiv mi-asi cumpara eu un Logan (tu ai unul nu-i asa?). Si ce, o sa vina aia de la Mioveni sa-mi dea de lucru? By the way, fi-miu conduce un Logan si-l ridica in slavi dar sa stii ca nu ma cert cu el pe tema asta, nici nu avem motive... mai ales dupa ce a condus masinile mele. Bafta!
|
craciun_bogdan_andrei 6 mesaje Membru din: 14/11/2007 |
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 09:30
In primul rand ABS-ul nu reduce distanta de franare, ci ajuta soferul sa nu piarda controlul directiei in franarea de urgenta.
O franare pe distanta scurta se face fara a actiona directia in nici un fel. Am vazut si o aberatie aici ceva de genu: "de la 80km/h in 5m", asa ceva nu exista. In plus distanta de franare creste exponential cu viteza, de ex. daca consideram o distanta de 37m de la 100km/h la 0km/h, de la 200km/h la 0 km/h distanta nu va fi in nici un caz 74m ci ea depaseste 150m. Ar fi trebuit sa se precizeze o distanta anume pentru cea mai mica distanta de franare, care apropo nici o masina conventionala nu poate depasi o deceleratie mai mare de 1G, valoare de care se apropie doar monoposturile din F1. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 11:58
Abs ajuta si la reducerea distantei de franare, prin faptul ca nu blocheaza rotile ca la franele mecanice simple, clasice, prin efectul de rostogolire, de genul mai multor pedale de frana la o dacia din '80, chiar daca soferul franeaza constant, abs franeaza masina in mod optim in functie si de suprafata de rulare, piatra cubica, asfalt de calitate, betoane, etc., mediu uscat sau ud.
Abs e frate bun si cu ebd, asr, tot felul de sisteme inteligente care vin de obicei la pachet si ajuta masina sa opreasca rapid si pe cat posibil in linie dreapta. Frane bune sa aveti. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 13:18
De la: ondin666, la data 2009-03-24 11:58:27Abs ajuta si la reducerea distantei de franare, prin faptul ca nu blocheaza rotile ca la franele mecanice simple, clasice, prin efectul de rostogolire, de genul mai multor pedale de frana la o dacia din '80, chiar daca soferul franeaza constant, abs franeaza masina in mod optim in functie si de suprafata de rulare, piatra cubica, asfalt de calitate, betoane, etc., mediu uscat sau ud. ================================= ABS ajuta la reducerea distantei de franare doar in cazul soferilor neexperimentati. Cea mai eficienta metoda de franare, cum o numesc pilotii de raliu, este "franrea cadentata", fara ABS. Am demonstrat acest lucru in cadrul facultatii (si teoretic si practic), daca ai vreun coleg sau prieten la Univ. din Pitesti, Fac de mecanica si tehnologie poti sa verifici (cauti catedra "dinamica autovehiculelor" Prof.Univ.Dr.Ing.Macarie-profesorul care o coordonat cercetarea). Daca vrei iti dau si 3 exemple: -cielo 2003 (fara ABS)o oprit de la 90km/h la 0 km/h in 25m -opel vectra 2002 (ABS) a oprit de la aceeasi viteza in 26,5m -Dacia solentza 2004 (fara ABS si pe mana unui nepriceput) a reusit performanta in 36m. Am fost ajutati si politia rutiera arges(cu radaru) Daca nu ma insel a fost si un reportaj pe PRO tv. Raporteaza abuz de limbaj |
|
costi07 22 mesaje Membru din: 14/11/2007 |
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 17:48
De la: craciun_bogdan_andrei, la data 2009-03-24 13:18:08De la: ondin666, la data 2009-03-24 11:58:27Abs ajuta si la reducerea distantei de franare, prin faptul ca nu blocheaza rotile ca la franele mecanice simple, clasice, prin efectul de rostogolire, de genul mai multor pedale de frana la o dacia din '80, chiar daca soferul franeaza constant, abs franeaza masina in mod optim in functie si de suprafata de rulare, piatra cubica, asfalt de calitate, betoane, etc., mediu uscat sau ud. comparatiadistantei de franare dintre cielo fara abs si opel vectra cu abs este irelevanta deoarece: masinile au mase diferite in primul rand, in al 2-lea, pe langa diferenta de masa aderenta este influentate si de calitatea pneului, profilul acestuia, presiunea din el, (o sa continui sa fac pe desteptul), temperatura asfaltului (in cazul in care facem testele pe asfalt), temperatura pneului, modul in care este distribuita greutatea pe punti si as putea continua dar scriu pe graba :D. pentru o statistica exacta avem nevoie de conditii de test exceptionale, cu metodologie respectata foarte riguros si cel ma important in cazul unui "experiment" "particular" BANI. avantajele ABS-ului : - poti controla directia masinii - eficienta franarii este de aproape 100%; o franare este eficienta in momentul in care pneul este pe puclul de a "ingheta" dar contiunua sa se invarteasca, lucru greu de realizat de catre o fiinta vie, deoarece imi este greu sa cred ca in momentul unei decelarari bruste esti atent daca s-au blocat rotile in timpul franarii sau nu; mai este vorba si de timpul de reactie, in cazul computerului de bord de cateva milisecunde; in cazul omului nu stiu exact dar oricum mult mai mare. dezavantajele ABS-ului: - nu conosc, daca stiti vreuna va rog sa-mi spuneti avantajle franarii fara ABS: - idem dezavantaje abs dezavantaje frana fara abs: -distanta de franare mai mare, chiar si in cazul profesionistilor Daca are cineva ceva de obiectat rog sa o faca cu argumente solide; si sper sa trateze problema cu seriozitate. P.S. scuzati eventuale greseli de scriere, v-am spus ca sunt pe graba
|
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 10:46
comparatiadistantei de franare dintre cielo fara abs si opel vectra cu abs este irelevanta deoarece: masinile au mase diferite in primul rand, in al 2-lea, pe langa diferenta de masa aderenta este influentate si de calitatea pneului, profilul acestuia, presiunea din el, (o sa continui sa fac pe desteptul), temperatura asfaltului (in cazul in care facem testele pe asfalt), temperatura pneului, modul in care este distribuita greutatea pe punti si as putea continua dar scriu pe graba :D.
pentru o statistica exacta avem nevoie de conditii de test exceptionale, cu metodologie respectata foarte riguros si cel ma important in cazul unui "experiment" "particular" BANI. avantajele ABS-ului : - poti controla directia masinii - eficienta franarii este de aproape 100%; o franare este eficienta in momentul in care pneul este pe puclul de a "ingheta" dar contiunua sa se invarteasca, lucru greu de realizat de catre o fiinta vie, deoarece imi este greu sa cred ca in momentul unei decelarari bruste esti atent daca s-au blocat rotile in timpul franarii sau nu; mai este vorba si de timpul de reactie, in cazul computerului de bord de cateva milisecunde; in cazul omului nu stiu exact dar oricum mult mai mare. dezavantajele ABS-ului: - nu conosc, daca stiti vreuna va rog sa-mi spuneti avantajle franarii fara ABS: - idem dezavantaje abs dezavantaje frana fara abs: -distanta de franare mai mare, chiar si in cazul profesionistilor Daca are cineva ceva de obiectat rog sa o faca cu argumente solide; si sper sa trateze problema cu seriozitate. P.S. scuzati eventuale greseli de scriere, v-am spus ca sunt pe graba [/quote]============================ 1.Intradevar nu am avut "conditii de test exceptionale, cu metodologie respectata foarte riguros" si nici BANI suficienti:). Ideal ar fi fost sa avem 2 masini identice din punct de vedere al motorizarii si altor optionale. Am facut si noi ce-am putut in functie de posibilitati :D, cele 2 masini au fost cele mai bine clasate la proba de franare si sunt destul de apropiate. Diferenta de masa a fost completata prin adaugarea unui pasager in cielo (stiu ca nu e acelasi lucru). 2."eficienta franarii este de aproape 100%" dupa cum ai spus - asa si este in cazul ABS. "puclul de a "ingheta" dar contiunua sa se invarteasca" se numeste frecare cu rostogolire, este posibila la o franare fara debraiere si masina intr-o treapta de viteza (la cielo s-a folosit tr a-III-a). 3.Nu am facut referire la o franare de urgenta, pur si simplu am vrut sa masuram cat mai exact distanta de franare de la 90-0km/h (nu ne-a lasat politia mai mult) la masinile pe care le-am avut puse la dispozitie de studenti. 4.In cursele auto nu se foloseste ABS. Timpul de franare in caz de urgenta - in cazul expertizelor accidentelor auto - se considera din momentul conturarii starii de pericol si pana in momentul orpirii auto. Si o sa impart acest timp astfel: 1 Conturarea starii de pericol 2 Ridicarea piciorului de pe acceleratie si punerea lui pe frana 3 Apasarea pedalei de frana - eliminarea jocurilor - cresterea presiunii in sis de franare si inceperea franarii 4 Franarea efectiva Toate cele 3 puncte de mai sus la un sofer experimentat se considera in jur de 1,15-1,30 secunde. La un sofer neexperimentat timpul de franare este mai mare de 1,80-2,00 secunde. La incepatori timpul este si mai mare. Noi am determinat prin acele masuratori doar punctul 4. Mai importanta decat viteza de reactie este puterea de anticipatie a posibilelor evenimente. Si o sa dau si un exemplu: Pe discovery au pus in evidenta viteza de reactie a lui Schumacher care curios este mai mica decat a unui om normal.Pe langa Schumacher au mai verificat acelasi lucru cu un fost tenismen si au obtinut acelasi rezultat.Acesti sportivi au o putere de anticipatie mult peste medie. Mai sunt importante si reflexele , actiuni pe care nu apucam sa le gandim, acestea se pot lucra eventual corecta. Sistemele ajutatoare de gen ABS,ASR,ESP,EBD,etc fac parte din sistemele de siguranta activa, daca vrei o masina sport pur-sange aceasta nu va avea nici macar servodirectie.:)) Sper ca am fost explicit, asta nu inseamna ca ABS nu este bun sau ca ABS nu a redus semnificativ numarul accidentelor, este f.f.bun in cazul franarilor bruste neasteptate (un viraj pe serpentine la munte unde a fost polei si pe o mica portiune nu a batut soarele poate fi mortala). Raporteaza abuz de limbaj |
|
keddydriver78 28 mesaje Membru din: 25/01/2008 |
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 13:56
De la: craciun_bogdan_andrei, la data 2009-03-24 09:30:49In primul rand ABS-ul nu reduce distanta de franare, ci ajuta soferul sa nu piarda controlul directiei in franarea de urgenta. O singura masina depaseste 1.4G fortza pe decelerare si aia este ferrari scoadria . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Martie 2009, ora 17:29
De la: craciun_bogdan_andrei, la data 2009-03-24 13:18:08De la: ondin666, la data 2009-03-24 11:58:27Abs ajuta si la reducerea distantei de franare, prin faptul ca nu blocheaza rotile ca la franele mecanice simple, clasice, prin efectul de rostogolire, de genul mai multor pedale de frana la o dacia din '80, chiar daca soferul franeaza constant, abs franeaza masina in mod optim in functie si de suprafata de rulare, piatra cubica, asfalt de calitate, betoane, etc., mediu uscat sau ud. asta spuneam si eu din proprie experienta, am condus si dacia din '82 toamna fara abs si alte prostii si am testat franarea printr-o simpla apasare de pedala si mentinerea acesteia..efectul de sanius si sistemul "cu pedale" abs-ul saracilor, care reduce considerabil distanta de franare, si corect, niciodata nu va bate un abs controlat electronic, la fel cum niciodata o cutie manuala nu va schimba treptele mai repede decat una automata, sau mai 'corect' fata de motor, clar mai plictisitor cu cea automata, dar motorul va trai posibil putin mai mult decat fratele comandat de o cutie manuala. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 03:54
De la: craciun_bogdan_andrei, la data 2009-03-25 10:46:40comparatiadistantei de franare dintre cielo fara abs si opel vectra cu abs este irelevanta deoarece: masinile au mase diferite in primul rand, in al 2-lea, pe langa diferenta de masa aderenta este influentate si de calitatea pneului, profilul acestuia, presiunea din el, (o sa continui sa fac pe desteptul), temperatura asfaltului (in cazul in care facem testele pe asfalt), temperatura pneului, modul in care este distribuita greutatea pe punti si as putea continua dar scriu pe graba :D. ============================ 1.Intradevar nu am avut "conditii de test exceptionale, cu metodologie respectata foarte riguros" si nici BANI suficienti:). Ideal ar fi fost sa avem 2 masini identice din punct de vedere al motorizarii si altor optionale. Am facut si noi ce-am putut in functie de posibilitati :D, cele 2 masini au fost cele mai bine clasate la proba de franare si sunt destul de apropiate. Diferenta de masa a fost completata prin adaugarea unui pasager in cielo (stiu ca nu e acelasi lucru). 2."eficienta franarii este de aproape 100%" dupa cum ai spus - asa si este in cazul ABS. "puclul de a "ingheta" dar contiunua sa se invarteasca" se numeste frecare cu rostogolire, este posibila la o franare fara debraiere si masina intr-o treapta de viteza (la cielo s-a folosit tr a-III-a). 3.Nu am facut referire la o franare de urgenta, pur si simplu am vrut sa masuram cat mai exact distanta de franare de la 90-0km/h (nu ne-a lasat politia mai mult) la masinile pe care le-am avut puse la dispozitie de studenti. 4.In cursele auto nu se foloseste ABS. Timpul de franare in caz de urgenta - in cazul expertizelor accidentelor auto - se considera din momentul conturarii starii de pericol si pana in momentul orpirii auto. Si o sa impart acest timp astfel: 1 Conturarea starii de pericol 2 Ridicarea piciorului de pe acceleratie si punerea lui pe frana 3 Apasarea pedalei de frana - eliminarea jocurilor - cresterea presiunii in sis de franare si inceperea franarii 4 Franarea efectiva Toate cele 3 puncte de mai sus la un sofer experimentat se considera in jur de 1,15-1,30 secunde. La un sofer neexperimentat timpul de franare este mai mare de 1,80-2,00 secunde. La incepatori timpul este si mai mare. Noi am determinat prin acele masuratori doar punctul 4. Mai importanta decat viteza de reactie este puterea de anticipatie a posibilelor evenimente. Si o sa dau si un exemplu: Pe discovery au pus in evidenta viteza de reactie a lui Schumacher care curios este mai mica decat a unui om normal.Pe langa Schumacher au mai verificat acelasi lucru cu un fost tenismen si au obtinut acelasi rezultat.Acesti sportivi au o putere de anticipatie mult peste medie. Mai sunt importante si reflexele , actiuni pe care nu apucam sa le gandim, acestea se pot lucra eventual corecta. Sistemele ajutatoare de gen ABS,ASR,ESP,EBD,etc fac parte din sistemele de siguranta activa, daca vrei o masina sport pur-sange aceasta nu va avea nici macar servodirectie.:)) Sper ca am fost explicit, asta nu inseamna ca ABS nu este bun sau ca ABS nu a redus semnificativ numarul accidentelor, este f.f.bun in cazul franarilor bruste neasteptate (un viraj pe serpentine la munte unde a fost polei si pe o mica portiune nu a batut soarele poate fi mortala). [/quote] aici ai zis bine, anticiparea este cea care face aproape tot, daca vezi si simti atunci te descurci. asta ti-o spune un fost pilot de karting (asa era pe vremea aia, nu se putea mai mult), la o viteza de 80km/h intr-un viraj la 135 de grade, masinutza fuge rau intr-o parte, dar daca anticipezi ca poti lua acel viraj cu 65kmh si-l faci pe coleg la aspiratie printr-un derapaj controlat atunci te rog sa ma crezi ca se poate. Dar eram si eu un copil si m-am descurcat si am luat multe competitii doar asa prin deducere si anticiparea miscarilor "dusmanului".Pa. Raporteaza abuz de limbaj |
|
sotto017834 5 mesaje Membru din: 23/04/2009 |
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 19:54
"dacia le are pe cele mai bune de aruncat"
Sa stii ca nu Dacia Logan are cele mai rele farane. Eu am condus Seat Ibiza si Opel Corsa si comparandu-le cu Logan-ul meu, sa stii ca au frane mai rele. Asa ca nu te hazarda sa arunci cu noroi in tot ce e romanesc. (cred ca asta era ideea de baza). Si noi avem lucruri bune. Daca vrei Mercedes si BMW , asta e alta categorie. De aceea sunt impartite masinile pe mai multe clase, functie de confrot, dotari si altele. Analizeaza situatia inaindte de a "murdari" pe altiil Salutari si numai bine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 02:07
De la: sotto017834, la data 2009-05-07 19:54:05"dacia le are pe cele mai bune de aruncat" Ia lumineaza-ne tu cum sta treaba cu clasele si categoriile ca nu te-am inteles! Acum trei zile m-am dat cu un Logan pe A2 si pot sa zic ca-i jalnic: -zgomot la interior de la 100km/h in sus de nu pot sa duc, ma dureau urechile. -la franare se clatina ca barca pe valuri -intr-o curba mai serioasa am avut senzatia ca gata, m-am dus (asta era deja dupa ce am intrat in Buc). -nu am crezut pana atunci ca porecla de "aragaz pe roti" i se potriveste dar trebuie sa recunosc ca asa este. -fluiera ca dracu' la peste 100km/h zici ca-i facut din carton si lipit cu clei -ABS este ok, super, opreste de te da afra prin parpriz. Deci cu ABS la Logan sunt de acord, e bun, ... dar atat. Succese multiple la volanul Loganului. Raporteaza abuz de limbaj |
|
macovei2000 39 mesaje Membru din: 30/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 12:37
scuterele franeaza mai bine decat loganul
|
9am101165 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 11:25
ei atunci mai informeaza-te si tu putin....cand se testeaza franele prima data se testeaza doar cu soferul apoi cu masina incarcata full.la o masina care se respecta..distantele nu difera sau difera f putin nu te gandi k dak e incarcata franeaza mult mai greu..din potriva...gandeste cu ce greutate apasa pe pneuri si ce aderenta ai...si nu tot criticati atat loganul,singura masina care nu are ce cauta pe sosea e cel fara abs...in rest pot spune k e ok....am condus f multe..e mai greu cu stabilitatea in curbe la viteze mai mari...dar dak nu vrei sa fii schumacher si sa te trezesti in vre un capat de pot...sau colacit dupa vreun pom....dute omeneste..si n-o sa ai probleme cu loganul..si apropo..nu toti sunt de bani gata sa isi permita nush ce masina...
|
9am101165 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 18 Iulie 2009, ora 11:31
De la: Rommy, la data 2009-03-08 14:49:38fratilor este vb de cea mai mica distanta la franare......nu vorbim de masinile voastre personale da asta denota k n-ai nici o treaba cu sofatul....loganul fara abs franeaza de la 100-0 in 56 m(frana blana)dak controlezi forta cu care apesi pe frana....scoti sub 44m...si asta fara abs.deci nu numai masina e de vina...si u si orice sofer care nu stie sa controleze franele dak n-are abs.si repet.logan fara abs n-are ce cauta pe sosea Raporteaza abuz de limbaj |
|
alexxl 11 mesaje Membru din: 29/03/2009 |
Postat pe: 10 August 2009, ora 07:57
Sa sti ca ai dreptate,eu sunt sofer pe international si la fel cum ai zis si tu logane pe germania(si nu numai)-le poti numara pe degete.Si asta nu-i tot,imi poate spune cineva de ce uni din ei isi vand loganu` de 30-40-50 mii de km daca l-au luat de nou?o fi prea bun?ca sunt pline revistele de profil de la ei cu logane de vanzare!
|
george_84mac 12 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 15:34
De la: patrik, la data 2008-10-10 10:43:24 mai fratilor,nu va mai uitati la Logan si la renault in general ca la a a8-a minune a lumii pentru ca nu e ! mai uitati-va si voi la ce se mai face prin lumea asta. hai salut, ai facut tu vro revizie la logan si ai dat mult? daca nu ai facut nu iti mai da cu parerea, revizii mai ieftine ca la logan nu sunt( vb de revizii nu piese). bafta multa Raporteaza abuz de limbaj |
|
sotto026769 20 mesaje Membru din: 23/05/2009 |
Postat pe: 2 Septembrie 2009, ora 19:22
sunt revizii mai ieftine decat la logan, la opel,fiat
|
opreali 17 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Septembrie 2009, ora 01:29
salut. eu am un ford ka, cu modificari la suspensii, frane si podul pedalier. cand franez folosesc mereu atat frana de serviciu, cat si frana de motor cu down-shifting. de la 100km/h pana la oprire imi trebuie 20.5m pe asfalt uscat, si 28m pe asfalt umed. modificarile facute m-au costat aprox 170000euro. as vrea sa vad loganul care print-o investitie similara se apropie de distantele astea.
bafta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 132 mesaje Membru din: 4/09/2009 |
Postat pe: 28 Septembrie 2009, ora 08:47
De la: shaderaven, la data 2009-09-28 01:29:57salut. eu am un ford ka, cu modificari la suspensii, frane si podul pedalier. cand franez folosesc mereu atat frana de serviciu, cat si frana de motor cu down-shifting. de la 100km/h pana la oprire imi trebuie 20.5m pe asfalt uscat, si 28m pe asfalt umed. modificarile facute m-au costat aprox 170000euro. as vrea sa vad loganul care print-o investitie similara se apropie de distantele astea. Da ce ka ai tati?k cel mai bun prieten are unu de vanz cu1500e luat acu 3 ani din germ(iti trim poze daca esti interesat ca masina sta de 1 an:proprietarul a decedat din pacate si masina a ramas sotiei ce nu are permis de cond).Poate ai gresit cu 2 zerouri Oricum distanta de franare depinde de om in primul rand(parerea mea)si o masina dotata cu abs te ajuta,depinde de carosabil,cauciucuri sunt destule variabile.oricum bafta si sa speram ca nu va fi nevoie de masurarea distantei de franare(din pctul de vedere al politistului) bafta
|
|
|

eu zic mai bine : MERGETI PE JOS
iti pot spune din experienta ca le are mai bune decat ale Skodei Octavia!
.. pe cand poti opri matizul de la 130/h in "conditii de siguranta" fara abs dc ai vizibilitate si stii sa franezi ..
so .. despre ce vorbim in fond?
si sistemul te corecteaza) ..
Ai noroc de masina (mult noroc)
Da ce ka ai tati?k cel mai bun prieten are unu de vanz cu1500e luat acu 3 ani din germ(iti trim poze daca esti interesat ca masina sta de 1 an:proprietarul a decedat din pacate si masina a ramas sotiei ce nu are permis de cond).Poate ai gresit cu 2 zerouri