back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Sa se reintroduca legea ,,armata obligatorie''

Pagini: << 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 5 Octombrie 2010, ora 16:23

Cei peste trei sute de pasageri afla�i �ntr-un Boeing 747, deasupra Oceanului Pacific, aud vocea cald� a stewardesei:
- V� rug�m s� v� lega�i centurile de siguran��. Datorit� unei defec�iuni grave, vom fi obliga�i s� ameriz�m. Dup� amerizare, ve�i s�ri �n apa prin locurile speciale. �nainte de asta v� ve�i lua un c�lduros adio de la pasagerii care nu �tiu s� �noate. Ne desp�r�im cu speran�a c� a�i avut parte de o c�l�torie agreabil�...

Raporteaza abuz de limbaj
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 11:27

Vaporul ancoreaza langa o insula. Marinarii se raspandesc prin oras si pe plaja.
Unul se hotareste sa intre in apa si, inainte, intreaba un bastinas:
- Sunt rechini pe aici?
- Nu, pe aici nu sunt rechini! ii respunde bastinasul.
Dupa ce inoata o vreme, simte o prezenta in apa si iese imediat.
Se duce la bastinas:
- Ziceai ca nu sunt rechini !
- Pai nu-s, le este frica de crocodili!!

Ducu

162 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea

Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 11:34

A fost greseala mare ca s-a scos legea cu obligatia stagiului militar! Armata caleste pe tanar si-l pregateste pentru viata !!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 11:38

De la: Ticusor, la data 2010-10-06 11:34:58A fost greseala mare ca s-a scos legea cu obligatia stagiului militar! Armata caleste pe tanar si-l pregateste pentru viata !!

Il caleste la foc mic?

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 11:58

La un concurs de parasutisti intr-o unitate militara, Bula trebuia sa faca saltul cu parasuta, la aterizare sa ia bicicleta, dupa care un cros de 15Km.
Se urca Bula in avion, ajunge in zona de parasutare, sare si trage de comanda...nu se deschide. Mai trage o data... nimic (fir-ar)... trage comanda de la parasuta de siguranta...tot nimic (baga-mi-as)... mai trage o data...nimic... dupa care zice:
- Parca vad ca si bicicleta e stricata...

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 12:32

Ce armata obligatorie, Trampy? Vad ca si asa te tii doar de bancuri!!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 13:00

De la: M_Elody, la data 2010-10-06 12:32:14Ce armata obligatorie, Trampy? Vad ca si asa te tii doar de bancuri!!

aste-as bancuri?..............

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 13:06

De la: Tramp, la data 2010-10-06 13:00:07
De la: M_Elody, la data 2010-10-06 12:32:14Ce armata obligatorie, Trampy? Vad ca si asa te tii doar de bancuri!!

Pai, postarile anterioare.. uite si asta cu Bula nu e banc? Te pomenesti ca o fi vre-un psalm din Biblie sau vre-un articol din regulamentul de ordine interioara al unitatii militare...

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 14:44

De la: M_Elody, la data 2010-10-06 13:06:14
De la: Tramp, la data 2010-10-06 13:00:07

Pai, postarile anterioare.. uite si asta cu Bula nu e banc? Te pomenesti ca o fi vre-un psalm din Biblie sau vre-un articol din regulamentul de ordine interioara al unitatii militare...

Te inscrii .............

Fosta membra 9am.ro

834 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Octombrie 2010, ora 21:42

PREGATESTETE PENTRU RAZBOI,PENTRU A MENTINE PACEA!

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 06:19

De la: Denis, la data 2010-10-06 21:42:14PREGATESTETE PENTRU RAZBOI,PENTRU A MENTINE PACEA!
a fost asa. Nu va mai fi valabil.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 06:20

De la: Tramp, la data 2010-10-06 11:58:59La un concurs de parasutisti intr-o unitate militara, Bula trebuia sa faca saltul cu parasuta, la aterizare sa ia bicicleta, dupa care un cros de 15Km.
Se urca Bula in avion, ajunge in zona de parasutare, sare si trage de comanda...nu se deschide. Mai trage o data... nimic (fir-ar)... trage comanda de la parasuta de siguranta...tot nimic (baga-mi-as)... mai trage o data...nimic... dupa care zice:
si...a fost buna?

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 06:21

De la: Tramp, la data 2010-10-05 16:23:09Cei peste trei sute de pasageri afla�i �ntr-un Boeing 747, deasupra Oceanului Pacific, aud vocea cald� a stewardesei:
- V� rug�m s� v� lega�i centurile de siguran��. Datorit� unei defec�iuni grave, vom fi obliga�i s� ameriz�m. Dup� amerizare, ve�i s�ri �n apa prin locurile speciale. �nainte de asta v� ve�i lua un c�lduros adio de la pasagerii care nu �tiu s� �noate. Ne desp�r�im cu speran�a c� a�i avut parte de o c�l�torie agreabil�...
amintirea e totul ...la batrinete.

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 07:24

cu cai de lemn

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 09:56

De la: Will, la data 2010-10-08 07:24:37cu cai de lemn

tu ai coborat primul in TROIA

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 10:12

De la: nastasemihail, la data 2010-10-08 06:20:07
De la: Tramp, la data 2010-10-06 11:58:59La un concurs de parasutisti intr-o unitate militara, Bula trebuia sa faca saltul cu parasuta, la aterizare sa ia bicicleta, dupa care un cros de 15Km.
si...a fost buna?

din moment ce am scris ..................imi lipseste numai o coasta!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 14:36

Basescu a intors legea pensiilor in apoi spre dezbatere,dar a introduas un paragraf in care ..............pensionarii sa fie dusi in armata

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 15:42

In fata unui dozator de cafea un politist observa cum un tip introduce o fisa, apasa un buton;tipul isi ia cafeaua si pleaca.
Curios, politistul introduce si el o fisa,apasa un buton si-i cade cafeaua.Foarte fericit acesta isi schimba toti banii in fise si incepe sa le introcuca in dozator.Tot baga fisa, apasa pe buton,lua cafeaua,o punea deoparte si iar baga o fisa,si tot asa in continuare.La un momendat un tip de la coada ce se facuse intre timp ii spune:hai domle odata ca m-am saturat de cand stau aici.La care politistul ii raspunde
:Ce vrei ba, te oftici ca am noroc si castig?

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 16:12

Examen de promovare in grad. Ii baga pe boi intr-o sala, vine ofiterul si le zice :
- Ba baieti, treburile e simple, azi va dam ceva usor. Inchide geamurile, trage perdelele, aprinde lumina. Fiti atenti: eu o sa sting lumina, dupa care voi trebuie sa-mi ziceti ce s-a intimplat cu ea, unde a disparut. Zis si facut, stinge ofiterul lumina, cum se vad gaborii pe intuneric, incep sa urle, tremurau de frica... Gradatu' vede ca nu poate s-o scoata la capat cu ei, si le zice:
- Ba baieti, va dau permisie doua saptamini, da dupa asta veniti si-mi ziceti unde s-a ascuns lumina.
Ok. Pleaca , vin dupa doua sapt. nerasi, nedormiti neetc. Ii ia ala la rand:
- Ba, cutare, unde era lumina ?
- Pai sa vedeti ca ...
- Nimic ! Nu iei gradul! Urmatorul.
- Pai sa ...
Si tot asa pina la unul, care arata cel mai jalnic. Vine asta si zice:
- Dom' capitan, sa moara mama, am gasit solutia. Am aflat unde s-a ascuns lumina.
- Pai cum ai aflat ba ?
- Pai fiti atent. Cum am ajuns acasa, am inchis toate geamurile, am tras roletele, am batut sipci la geamuri, la usi, ce mai, am izolat toata casa. Apoi am stins lumina. Si da-i si caut-o. Am smul tapetul, am smul parchetul, am dat jos tencuiala, am spart mobila, am ars saltelele, da pina la urma am gasit-o, nenorocita naibii...
-...Si, unde era?
- In frigider...

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 16:17

De la: Tramp, la data 2010-10-08 16:12:35Examen de promovare in grad. Ii baga pe boi intr-o sala, vine ofiterul si le zice :
- Ba baieti, treburile e simple, azi va dam ceva usor. Inchide geamurile, trage perdelele, aprinde lumina. Fiti atenti: eu o sa sting lumina, dupa care voi trebuie sa-mi ziceti ce s-a intimplat cu ea, unde a disparut. Zis si facut, stinge ofiterul lumina, cum se vad gaborii pe intuneric, incep sa urle, tremurau de frica... Gradatu' vede ca nu poate s-o scoata la capat cu ei, si le zice:
- Ba baieti, va dau permisie doua saptamini, da dupa asta veniti si-mi ziceti unde s-a ascuns lumina.
- Pai sa vedeti ca ...
- Pai sa ...
- Dom' capitan, sa moara mama, am gasit solutia. Am aflat unde s-a ascuns lumina.
- Pai cum ai aflat ba ?
- Pai fiti atent. Cum am ajuns acasa, am inchis toate geamurile, am tras roletele, am batut sipci la geamuri, la usi, ce mai, am izolat toata casa. Apoi am stins lumina. Si da-i si caut-o. Am smul tapetul, am smul parchetul, am dat jos tencuiala, am spart mobila, am ars saltelele, da pina la urma am gasit-o, nenorocita naibii...
-...Si, unde era?
- In frigider...

Inteligent tipul! Asta merita sa fie gradat!!!

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 16:54

De la: Tramp, la data 2010-10-08 16:12:35Examen de promovare in grad. Ii baga pe boi intr-o sala, vine ofiterul si le zice :
- Pai sa vedeti ca ...
- Pai sa ...
- Pai cum ai aflat ba ?
-...Si, unde era?
- In frigider...

Pai nu era mai simplu daca sunau la Enel....

Ducu

162 mesaje
Oras: Ramnicu Valcea

Postat pe: 8 Octombrie 2010, ora 17:46

- Pai sa vedeti ca ...
- Pai sa ...
- Pai cum ai aflat ba ?
-...Si, unde era?
- In frigider...

Esti bun la bancuri domnule Tramp, parca ai fii oltean ca mine , ca numai ei sunt tari in bancuri !!!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 08:32

La vama un politist de frontiera, masina unui arab e perchezitionata in cele mai mici detalii pana cand deja exasperat, vamesul gaseste o punga cu praf alb.

O desface tacticos in fata arabului, trage o limba zemoasa prin continut si ranjind catre arab:
- Cocaina? cocaina? Ha? Ha?
- Nu! E antrax ...

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 08:49

Toate statele Europene, au infiintat o celula de criza!
Vor sa infiinteze inapoi ,serviciul militar obiligatoriu!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 09:48

25Octombrie,ziua armatei Romane!

La Mul�i Ani, Armatei Rom�ne !
Oda osta�ilor rom�ni

Juni osta�i ai ��rii mele, �nsemna�i cu stea �n frunte!
Dragii mei vultani de c�mpuri, dragu mei �oimani de munte!
Am c�ntat �n tinere�e str�mo�easc� vitejie,
Vitejie f�r� seam�n pe-acel timp de grea urgie
Ce la vechiul nostru nume au adaos un renume
Dus pe Dun�rea �n Marea �i din Marea dus �n lume!

Vin acum, la r�ndul vostru, s� v-aduc o �nchinare,
Vin cu inima crescut� �i cu sufletul mai tare,
Ca eroi de mari legende, vin s� v� privesc �n fa��,
Voi, nep�s�tori de moarte, dispretuitori de via��,
Ce-a�i probat cu-av�ntul vostru lumii pus� �n mirare,
C� din vultur vultur na�te, din stejar stejar r�sare!

De la domn p�n� la opinc�, du�i de-o soart� norocoas�,
V-a�i legat �n logodire cu izb�nda glorioas�
�-a�i f�cut ca s� pricepem a trecutului m�rime,
M�sur�ndu-v� de-o seam� cu-a str�mo�ilor n�l�ime,
�-ar�t�nd, precum prin nouri m�ndrul soare se arat�,
Cine-am fost odinioar�, cine iar vom fi odat�!

S� tr�i�i, feciori de oaste! Domnul sf�nt s� v� ajute
A str�bate triumfalnic �n cet��i �i �n redute,
Ca la Rahova cu turnul, ca la Grivi�a cu zborul,
Ca la Plevna, unde ast�zi cei �nt�i a�i pus piciorul,
�nfrunt�nd pe-Osman-Gaziul, �i prin fapt de b�rb��ie
Ridic�nd otar� mic� peste-o mare-mp�r��ie!

O! viteji de vit� veche! Auzi�i �n dep�rtare
Acel vuiet f�r� nume ce r�sun� ca o mare?�
Sunt b�t�ile de inimi a �ntregui neam al nostru
Ce adun� zi �i noapte dorul lui cu dorul vostru,
Sunt v�rs�rile de lacrimi pentru-acel care se stinge,
Sunt ur�rile voioase pentru-acel care �nvinge!

O! rom�ni, �n fa�a voastr�, colo-n tainica cea zare,
Vede�i voi o raz� vie care-ncet, �ncet r�sare,
Str�b�t�nd prin umbra deas� de lungi secoli adunat�?
E voiosul fapt de ziu� mult dorit�, mult visat�,
E lumina re-nvierii, e luceaf�rul sper�rii,
E triumful luptei voastre, soarele neat�rn�rii!

Dragii mei! din focul luptei oteli�i c�nd v�-�i �ntoarce
La c�min, unde rom�nca, a�tept�nd, suspin�, toarce,
Tot poporul: rud�, frate, sor�, mam� �i p�rinte,
Ca la domni, cu p�ini �i sare, vor ie�i vou�-nainte.
C�ci din voi fie�tecare poart�-n frunte o cunun�
�i de gloria de ast�zi, �i de gloria str�bun�!

Pas dar! pas tot �nainte! timpul vechi din nou zore�te!
Viitorul Rom�niei dat-a mugur ce-ncolte�te!
O, copii! de voi sunt m�ndru, simt acea m�ndrie mare
Care cre�te cu m�rirea unui neam �n de�teptare.
Mi-am v�zut visul cu ochii, de-acum pot s� mor ferice!
Ast�zi lumea ne cunoa�te: Rom�n zice, Viteaz zice.
( Vasile Alecsandri )

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 10:06

,,Americanii au cerut Cincu

Prin alegerea poligonului de la Cincu, autoritatile americane s-au orientat dupa considerente geostrategice. Americanii au fost cei care au decis asupra amplasamentelor de la Kogalniceanu si asupra zonei de antrenament de la Cincu.

Potrivit MApN, poligonul de la Cincu a ajuns sa fie selectat de oficialii militari americani datorita faptului ca este un "spatiu optim", care poate fi utilizat pentru trageri de infanterie, dar si artilerie.

Prin plasarea sa la nivelul inaltimilor montane, Cincu ofera conditii speciale trupelor americane, diferite de cele de la Babadag, din punct de vedere al aplicatiilor pe desant aerian.

Un alt argument geostrategic era acela ca poligonul in cauza este la o zvarlitura de bat de centrul de antrenament de la Cheile Rasnoavei, considerat ca fiind locul optim de executii montane, in Europa. In plus, pentru ca poligonul Cincu sa fie operational, militarii veniti la aplicatii au nevoie si de proximitatea unor baze aeriene.

Astfel, daca aeroportul Kogalniceanu poate fi considerat cap de pod pentru poligonul Babadag, baza aeriana de la Campia Turzii creeaza facilitati pentru poligonul de la Cincu.

15.000 de americani

Asa cum stipuleaza reglementarile interne, acordul de acces creioneaza cadrul activitatilor fortelor armate ale SUA pe teritoriul tarii si va permite locarea a 15.000 de militari americani, rotiti pe o perioada de sase luni. Forta permanenta americana este, insa, de numai 100 de militari.

Oficialii acestei tari au cerut si au primit, in fluxul negocierilor, ca urmare a unor analize militare laborioase, zonele de antrenament de la Cincu si cea din judesul Galati, de la Smardan, alaturi de baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu si cea de antrenament de la Babadag - Tulcea. Diferentierea este neta.

Statutul de "baza militara" implica stationarea permanenta a "ostilor" americane, iar cel de "zona militara" reflecta participarea tranzitorie la toate categoriile de aplicatii militare - terestre, aeriene.

Poligonul Cincu se intinde pe teritoriul a doua judete - Sibiu si Brasov. Are o suprafata de 104 kilometri patrati, relief variat, altitudinea de 400 - 700 de metri, aproximativ 100 de kilometri de drumuri natural amenajate.

Este autorizat pentru trageri cu piese de artilerie, tancuri, avioane si elicoptere. Poligonul este situat la 25 de kilometri est de municipiul Fagaras si la 19 kilometri de orasul Agnita. Prin localitatea Voila, aflata la 13 kilometri, trece DN1 si calea ferata.

Locatiile ocupate de US Army vor avea numai comandanti din partea armatei romane, dar trupele americane vor fi conduse de militari americani.

Avantaje si riscuri

Instalarea bazelor militare americane serveste intereselor tarii noastre pe termen mediu si lung. Analistii economici sustin ca Romania va fi mai atractiva pentru investitiile straine si un factor mai puternic de stabilitate politica si economica in Europa Centrala si de Est.

Dintr-o zona de periferie, Marea Neagra va deveni o componenta centrala a spatiului european. Majoritatea riscurilor vor rezulta din reorientarea optiunilor organizatiilor teroriste spre tara noastra, ca urmare a colaborarii mai stranse cu SUA.

Sperante risipite

In Constanta, venirea americanilor nu a avut un impact deosebit. Emilian Andrei, redactor sef la "Ziua de Constanta", declara ca a studiat cazul timp de un an de zile. "Impactul nu a fost deloc deosebit. Din punct de vedere cultural, chiar nu s-a schimbat nimic.

Singura schimbare adusa de aceasta baza o constituie faptul ca au fost angajate cateva persoane de aici. De asemenea, au fost cateva firme romanesti care au lucrat pentru ei. In aeroport au investit circa 20 de milioane de dolari si au apelat la romani pentru lucrarile de constructii.

La Babadag, cel putin, primarul de acolo mi-a spus ca nici macar nu i-a vazut, cu toate ca au stat trei luni continuu acolo. Mai mult s-a lucrat la Agigea, dar aici nu au fost americani. Social, a fost inregistrata o singura casatorie intre un american si o romanca".

Isterie fada

Nebunia americana din randul civililor nu are nici un suport in randul militarilor. Militarii de la Poligonul Cincu nu au primit, pana la sfarsitul saptamanii trecute, nici un act oficial prin care sa fie instiin-tati de faptul ca "vin americanii". Tot ceea ce stiu militarii sunt stirile aparute si la televizor.

Aplicatii experimentale

In cei 104 kilometri patrati ai poligonului de la Cincu, au fost experimentate noile achizitii de tehnica militara din Romania.

In pole-position se afla un nou proiectil comandat electronic, lansat de specialistii de la Tohan Zarnesti, cel mai important producator si furnizor de tehnica militara din Romania, care va echipa rachetele de calibru 122 milimetri.

Ultimul program militar desfasurat la Cincu este cel din a doua parte a lui septembrie, aplicatie de amploare la care a luat parte si presedintele Romaniei, Traian Basescu.''

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 10:18

�Guvernul vrea haos pentru a desfiin�a statul na�ional�

,,Pensionarii militari se tem c� problemele lor legate de reducerea veniturilor vor fi l�sate uit�rii odat� cu impozitarea pensiilor cu 16%. �Oricum, o alt� lege diversionist� ne va abate aten�ia � aceea a impozit�rii cu 16% a tuturor pensiilor. Adversarii no�tri �i cei ai na�iunii rom�ne ac�ioneaz� premeditat, urm�rind haosul generalizat, ie�irea necontrolat� a fl�m�nzilor �n strad� �i, pe fondul declar�rii statului rom�n falimentar �i neguvernabil, �salvarea� noastr� se va face pe buc��i, adic� desfiin�area Rom�niei ca stat na�ional unitar. Declara�iile recente ale pastorului Laszlo Tokes fac parte din plan�, se precizeaz� �n comunicatul SCMD''

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 13:05

Doi spioni nem�i intr� �ntr-un bar din Anglia. Se a�eaz� la mas� �i unul dintre ei strig� la chelner �i comand�:
- Two gins, please!
Chelnerul r�spunde imediat:
- Dry
La care cel ce comandase se ridic� revoltat:
- Nein! Nicht drei! Zwei!

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 13:16

89: A fost lovitur� de stat

*

Arina Cioc�ld�u
*

M�gureanu �l portretizeaz� pe Iliescu: ''Are un mod foarte ciudat de a reac�iona''

Virgil Magureanu, fostul director al SRI, invitat s�mb�t� sear� la emisiunea 3x3 de la Realitatea TV, a vorbit despre evenimentele din '89 �i despre sforile care s-au tras pentru declan�area Revolu�iei.

O declara�ie surprinz�toare a fostului director al SRI �l prive�te pe Ion Iliescu pe care sus�ine c� l-ar fi cunoscut �nc� din 1973. M�gureanu a declarat c� se �tia �nc� din anii '70 c� Iliescu avea s� fie succesorul lui Ceau�escu la conducerea PCR
taguri

* Virgil M�gureanu
* Ion Iliescu
* Nicolae Ceausescu
* PCR

De asemenea, acesta consider� c� evenimentele din '89 au f�cut �ntr-adev�r parte dintr-un scenariu mondial dar a avut �i gradul s�u mare de spontaneitate: "Scenariul acestei revolu�ii desigur c� a fost convenit �i la nivelul celor doua mari puteri. Fermen�ii s�i s-au derulat pe tot parcursul anului 1989. Acest scenariu nu s-a putut conveni �i avea �n el �i p�r�i de spontan cum se int�mpl� �n toate marile mi�c�ri de masa. F�r� �ndoial�, spontanul �i-a avut rolul sau"

�ntrebat de Stelian T�nase unde crede c� a ap�rut elementul de complot, unde s-a produs trecerea de la o mul�ime exasperat� cum erau �n Timi�oara �i Bucure�ti la producerea unei lovituri de stat, Virgil M�gureanu a r�spuns: "Ideea de conspiratie eu nu o caut pentru c� nu cred c� se reg�se�te intr-un moment at�t de important precum c�drea lui Ceau�escu. �ntre scenariile de la Timi�oara �i cel de la Bucure�ti trebuie s� facem diferen�ieri. Dac� pe data de 20, la Timi�oara, regimul lui Ceau�escu fusese abolit, asta are o mare importan�� . S-au f�cut taton�ri �n mai multe orase ca Ia�i, Timi�oara, Cluj, de c�tre persoane din afara Rom�niei. P�n� la urm� a fost aleas� Timi�oara. Nu cred �n conspira�ii, m� iau dup� eviden�e. Prezen�a unor trupe special angajate �i special dispersate �n teritoriu nu poate fi negat�, pentru c� sunt documente"

"Am avut o discu�ie pe tema loviturii de stat cu un istoric. Dac� socotim acea secven�� �n care generalul St�nculescu a dat ordine care veneau �n contradic�ie cu ordinele lui Ceau�escu atunci a fost o lovitur� de stat. Dac� socotim c� acest lucru a fost o lovitur� de stat, atunci am avut o lovitur� de stat",

Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 11 Octombrie 2010, ora 13:19

nainte de 22 decembrie 1989, Gavriil Stiharul pune o �ntrebare la Radio Erevan:

�ntrebare: - Ce "religii" �i "culte" sunt �n Rom�nia?

R�spuns: - �n principiu, "bafti�tii" de Scornice�ti, fiii "domnului", fiii "doamnei" �i milioane de "protestan�i".
Aceea�i �ntrebare, la un num�r de ani dup� 22 decembrie 1989:

R�spuns: - �n principiu, au mai r�mas pu�ini "protestan�i", c�ci marea majoritate dintre ei sunt acum "poc��i". Dintre pu�inii r�ma�i (c�ci mul�i au plecat deja la "domnul"), unii sunt pe "stil vechi", al�ii pe "stil nou". Dintre cei pe "stil vechi", unii au ajuns "liber- cuget�tori". Dintre cei pe "stil nou", unii au pornit �n pelerinaj peste hotare, �n special la "locurile sfinte", precum Germania �i Spania, al�ii au devenit "neoprotestan�i". Au ap�rut �n schimb "religii" noi, precum "bafti�tii" de Cotroceni, fiii "domnilor" �i fiii "doamnelor". Au fost create ordine monahale noi, precum "fra�ii" �i "surorile" sf�ntului "scaun" �i ai sfintei "mese". De asemenea, "dogme" noi, precum "neprih�nita acensiune" a "sfin�ilor patroni". Au aparut profe�i, care au afirmat c� au v�zut "cer �i p�m�nt nou", cerul predic�ndu-l fra�ilor �i surorilor, iar p�m�ntul oprindu-l pentru ei, c�ci pe cel vechi nu erau proprietari. S-au f�cut multe "beatific�ri", cei mai credincio�i dintre "credincio�i" fiind declara�i "ferici�i" �i ridica�i la cinstea sfintelor "pomeniri". Au fost construite multe biserici, dar mai ales "bisericu�e" �i au fost f�cute multe "reforme", niciuna �ns� radical�. Adep�ii s�mbetei, ca zi sf�nt� de odihn�, au f�cut un compromis cu adep�ii duminicii, ca zi sf�nt� de odihn�, �i au hot�r�t ca am�ndou� s� fie declarate zile sfinte de odihn�.

Pagini: << 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Sa se reintroduca legea ,,ARMATA OBLIGATORIE''
Mergi la: