back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Despre evrei

Pagini: << 13 14 15 16 17 Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2010, ora 13:40

De la: Bursuc, la data 2010-11-12 10:00:13Mi-as da si eu cu parerea.
-Despre alegeri
Nu cred in alegeri. Scopul democratiilor este doar de a scoata lumea la vot, pentru a putea ulterior declara "alesi" pe cei stabiliti din inainte, de catre cei ce au scos lumea la vot.
"Alesii" sant de fapt intermediarii "saraci cu duhul" ai celor ce manipuleaza Alegerile.
Uneori, cei "Alesi" CHIAR CRED CA AU FOST ALESI.
Primul "ALES" din Romania, care si-a dat seama de acest lucru a fost profesorul CONSTANTINESCU
"Am castigat alegerile... dar nu puterea"

La ora actuala Nu "alesii" conduc tzara. Din punctul meu de vedere (care poate fi eronat) Presedintele din umbra al Romaniei este domnul Mugur Isarescu iar Primul Ministru este Domnul M. Tanasescu. Din acest guvern din umbra nu lipsesc domnul Vasilescu si domnul Croitoru de la BNR care nu sant straini de politicile economice ale Guvernului Boc. Cred ( si iar repet: s-ar putea sa gresesc) ca lumea ii injura degeaba pe Basescu si Boc.

Despre evrei si romani.
Nimeni nu poate spune ca detine ADEVARUL absolut. Fiecare isi apara teoriile.
Un lucru este cert si nu poate fi negat: a existat genocid.
Din povestite, ar fi bine sa nu ne dam cu parerea. Povesti sant multe. Si gropi comune.
Pentru a ne verticaliza natia (chiar banuita de holocaust si acest lucru sa zicem ca n-ar fi adevarat)
este necesara o impacare cu trecutul. Fie ele problemele cu evreii, sasii, secuii, ungurii din ardeal, oricare ar fi fost aceste probleme, ele trebuiesc incheiate. Nu putem sa ne punem la masa dialogului cat timp vin dupa noi greseli ale trecutului (si ale unora si ale altora).
Reconcilierea Fraco-Germana s-a putut face deoarece a existat vointa.
Extremismul n-a dus nicio data la nimic bun.
Nu ne trebuie VINOVATI ci... IERTATI pentru a putea privii cu demnitate in viitor.
Cine a citit Bhagavat Gita a inteles ca luptele si razboaiele nu-s in apanajul beligerantilor.

Important ar fi sa ne intelegem unii cu altii fara sa ne intrebam semenii Esti Catolic? Ortodox? Evreu? Ungur? Roman?
Toti (cu bunele si relele fiecaruia) santem OAMENI.

Frumos discurs si in mare parte sunt de acord .
Sa facem reconciliere !
Insa ce te faci cu extremistii evrei care ne acuza ca am omorat 400000 dintre ei , asa fara motiv ?
E vreun pic de adevar in chestia asta ?
Sigur ca nu . As vrea sa vad si eu gropile comune de pe teritoriul Romaniei sau Republicii Moldova in care sunt aruncati cei 400000 ...
Nici cea mai mica informatie in privinta asta !!!
As vrea de asemenea sa vad o lista cu cei 400000 , cu dovezi anexate ale apartenentei lor la Romania . Din nou nimic .
Asa ca sunt cat se poate de sceptic . Totusi , holocaustul a existat , dar la altii , nu la noi .
Poate au fost si la noi cateva suturi la spate date evreilor care aruncau apa fiarta si se dadeau la fapte reprobabile asupra Armatei Romane (chestii povestite de bunicul meu care a luptat pe frontul de Est in al 2-lea razboi) , insa de aici pana la holocaust e o distanta infinita !
Reconciliere nu inseamna totusi ascunderea adevarului istoric in urma unor interese extremisto-pecuniare ale unor gagauzi fanatici care nu stiu altceva dacat sa se autovictimizeze cu scopul de a stoarce bani de la creduli .
Am avut si eu stramosi care au suferit si au murit in razboi dar pentru asta nu voi cere niciodata bani nici de la rusi nici de la americani sau de aiurea .
Insa unii au spiritul comercial asa de avansat incat pana si mortii i-au transformat in mijloc de obtinere a banilor .

Ioan 8 ,32. i vei cunoate adevrul, iar adevrul v va face liberi.
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 25 Noiembrie 2010, ora 13:58

De la: Ebony, la data 2010-11-13 23:36:43

Hotarasta-te ,ovrei sau nu ovrei

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

173 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 27 Noiembrie 2010, ora 13:27

Ori cit de jos ar cadea dolarul......apleacate si-l ridica. (proverb evreiesc )

"Nu merge in fata mea, poate nu te urmez. Nu merge in spatele meu, poate nu conduc. Doar mergi alaturi de mine si fii prietenul meu". - Albert Camu
Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 28 Noiembrie 2010, ora 17:03

De la: Tramp, la data 2010-11-25 13:58:51
De la: Ebony, la data 2010-11-13 23:36:43

Hotarasta-te ,ovrei sau nu ovrei

Ebony

14969 mesaje

Postat pe: 28 Noiembrie 2010, ora 17:03

De la: emil_germania, la data 2010-11-27 13:27:51Ori cit de jos ar cadea dolarul......apleacate si-l ridica. (proverb evreiesc )

......

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2010, ora 20:28

Rabinii israelieni cer ca evreii s nu mai vnd proprieti ne-evreilor
(www.ziuaveche.ro/politica/externe/8567-rabinii-israelieni-cer-ca...)

Treizeci de rabini israelieni sprijin o norm religioas care interzice evreilor s vnd sau s nchirieze case unor ne-evrei, transmite Associated Press, care apreciaz c acest lucru reprezint o indicaie asupra creterii radicalismului n rndurile comunitii rabinice din Israel.

Aciunea clericilor - care se numr printre cei mai influeni din Israel - a atras acuzaii de rasism. Aceast norm religioas a fost iniiat n oraul nordic Safed de ctre rabinul ef al acestui ora, Shmuel Eliahu, fiind aintit mpotriva arabilor. Nitai Morgenstern, unul din asistenii lui Eliahu, a declarat c oraul Safed are o problem cu oamenii care nchiriaz sau vnd proprieti arabilor, deoarece acest lucru risc s "distrug estura social a oraului". Un grup de evrei ultra-ortodoci au cerut sprijinul altor rabini efi, iar noua reglementare a fost semnat de 37 de rabini.

Ebony

14969 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2010, ora 16:29

De la: tutenes, la data 2010-12-09 20:28:48Rabinii israelieni cer ca evreii s nu mai vnd proprieti ne-evreilor
(www.ziuaveche.ro/politica/externe/8567-rabinii-israelieni-cer-ca...)

Treizeci de rabini israelieni sprijin o norm religioas care interzice evreilor s vnd sau s nchirieze case unor ne-evrei, transmite Associated Press, care apreciaz c acest lucru reprezint o indicaie asupra creterii radicalismului n rndurile comunitii rabinice din Israel.

Aciunea clericilor - care se numr printre cei mai influeni din Israel - a atras acuzaii de rasism. Aceast norm religioas a fost iniiat n oraul nordic Safed de ctre rabinul ef al acestui ora, Shmuel Eliahu, fiind aintit mpotriva arabilor. Nitai Morgenstern, unul din asistenii lui Eliahu, a declarat c oraul Safed are o problem cu oamenii care nchiriaz sau vnd proprieti arabilor, deoarece acest lucru risc s "distrug estura social a oraului". Un grup de evrei ultra-ortodoci au cerut sprijinul altor rabini efi, iar noua reglementare a fost semnat de 37 de rabini.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 7 Februarie 2011, ora 12:33

Din tiparele intunericului la standurile de carte: Tora regelui de rabinul Yitzhak Shapira
Dementa.
E singurul meu cuvant pentru aceasta carte care ofera argumente teologice in sprijinul uciderii ne-evreilor perceputi ca incalcand poruncile evreiesti sau ca fiind o amenintare fata de statul evreu, de catre evrei.
Tora regelui,publicata in 2009 si bazata pe interpretarea rabinului Shapira asupra unor pasaje din Vechiul Testament, este un ghid minutios al situatiilor in care evreii pot sa omoare ne-evrei.

Rabinul Shapira argumenteaza ca legea evreiasca permite uciderea ne-evreilor care cer pamant pentru ei insisi, a celor apartinand natiunilor care ajuta un ucigas al evreilor, a celor care raspandesc blasfemii ostile si a acelora care prin discurs, ne slabesc suveranitatea.
Orice caz in care viata unui civil este un pericol pentru Israel, este permisa omorarea gentilului.
Permisiunea se aplica si atunci cand persecutorul ameninta sa omoare indirect, mai degraba decat direct, scrie in carte. Daca un civil ajuta un luptator, este permis sa il omori.. Oricare cetatean care sprijina lupta, sau luptatorii, sau care exprima satisfactie cu faptele lor uciderea este permisa.
Cartea rabinului Shapira argumenteaza ca razbunarea este o necesitate in legea evreiasca.
Pentru a-l infrange pe cel rau, trebuie sa fim razbunatori, ochi pentru ochi. Razbunarea e o necesitate..si uneori comiterea de salbaticii menite sa creeze o adevarata balanta a terorii.
Cartea exprima mai departe ca evreilor li se permite sa omoare copii daca este clar ca ei vor creste si ne vor face rau.
Daca prin ranirea (tortura) copiilor unui lider rau (ostil noua nb), il putem determina sa-si inceteze actiunile malitioase scrie Shapira, atunci le putem face rau.

Cine este acest animal, caruia nu i se poate spune om ??

Individul a fost apoi arestat de autoritatile israeliene si judecat pentru instigare

Rabinul Shapira, este capul unei scoli religioase pentru baieti, Od Yosef Chai Yeshiva, aflata in teritoriul expropriat de cater evrei Yitzhar, la doar cateva mile de orasul palestinian Nablus. Aderentii rabinului Shapira, adera la o forma radicala a nationalismului religios evreiesc (shaaria evreeasca) si indeamna formarea unei teocratii bazata pe Tora, pentru a inlocui statul Israel, perceput de ei ca un abandonator al principiilor de baza evreiesti.

cum naiba nu se inteleg acolo unii cu altii, musulmanii si evreii, nu am habar...
se pare ca au aceeasi educatie religioasa si aceleasi obiceiuri.
islamul-azi-abbu.blogspot.com/2010/09/din-tiparele-intunericului...

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 9 Februarie 2011, ora 09:19

Evreii au fost primii homeless ,Ave Moise , morituri te salutant

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Februarie 2011, ora 05:41

Cei mai curati evei care au trait au fost Adam si Eva.
Toti ceilalti de dupa ei, au scapat de sub control din cauza de mar. Deci nu mai prezinta incredere ca sint evrei. Tinint cont de cite tufe sint prin regiune. Nu se stie care cum si cu cine.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Tramp

9944 mesaje
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 11:28

De la: nastasemihail, la data 2011-02-11 05:41:55Cei mai curati evei care au trait au fost Adam si Eva.
Toti ceilalti de dupa ei, au scapat de sub control din cauza de mar. Deci nu mai prezinta incredere ca sint evrei. Tinint cont de cite tufe sint prin regiune. Nu se stie care cum si cu cine.

Tratamentul merelor este obligatoriu,ceea ce eva si adam nu au stiut!

Fosta membra 9am.ro

149 mesaje
Postat pe: 14 Februarie 2011, ora 17:59

De la: tutenes, la data 2011-02-07 12:33:45Din tiparele intunericului la standurile de carte: Tora regelui de rabinul Yitzhak Shapira
Dementa.
E singurul meu cuvant pentru aceasta carte care ofera argumente teologice in sprijinul uciderii ne-evreilor perceputi ca incalcand poruncile evreiesti sau ca fiind o amenintare fata de statul evreu, de catre evrei.
Tora regelui,publicata in 2009 si bazata pe interpretarea rabinului Shapira asupra unor pasaje din Vechiul Testament, este un ghid minutios al situatiilor in care evreii pot sa omoare ne-evrei.

Rabinul Shapira argumenteaza ca legea evreiasca permite uciderea ne-evreilor care cer pamant pentru ei insisi, a celor apartinand natiunilor care ajuta un ucigas al evreilor, a celor care raspandesc blasfemii ostile si a acelora care prin discurs, ne slabesc suveranitatea.
Orice caz in care viata unui civil este un pericol pentru Israel, este permisa omorarea gentilului.
Permisiunea se aplica si atunci cand persecutorul ameninta sa omoare indirect, mai degraba decat direct, scrie in carte. Daca un civil ajuta un luptator, este permis sa il omori.. Oricare cetatean care sprijina lupta, sau luptatorii, sau care exprima satisfactie cu faptele lor uciderea este permisa.
Cartea rabinului Shapira argumenteaza ca razbunarea este o necesitate in legea evreiasca.
Pentru a-l infrange pe cel rau, trebuie sa fim razbunatori, ochi pentru ochi. Razbunarea e o necesitate..si uneori comiterea de salbaticii menite sa creeze o adevarata balanta a terorii.
Cartea exprima mai departe ca evreilor li se permite sa omoare copii daca este clar ca ei vor creste si ne vor face rau.
Daca prin ranirea (tortura) copiilor unui lider rau (ostil noua nb), il putem determina sa-si inceteze actiunile malitioase scrie Shapira, atunci le putem face rau.

Cine este acest animal, caruia nu i se poate spune om ??

Individul a fost apoi arestat de autoritatile israeliene si judecat pentru instigare

Rabinul Shapira, este capul unei scoli religioase pentru baieti, Od Yosef Chai Yeshiva, aflata in teritoriul expropriat de cater evrei Yitzhar, la doar cateva mile de orasul palestinian Nablus. Aderentii rabinului Shapira, adera la o forma radicala a nationalismului religios evreiesc (shaaria evreeasca) si indeamna formarea unei teocratii bazata pe Tora, pentru a inlocui statul Israel, perceput de ei ca un abandonator al principiilor de baza evreiesti.

cum naiba nu se inteleg acolo unii cu altii, musulmanii si evreii, nu am habar...
se pare ca au aceeasi educatie religioasa si aceleasi obiceiuri.
islamul-azi-abbu.blogspot.com/2010/09/din-tiparele-intunericului...]

intoleranta nu doare imediat! dar cand doare,doare mai tare ca prostia.

broscuta_super_verde

1273 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 17:11

De la: emil_germania, la data 2010-11-27 13:27:51Ori cit de jos ar cadea dolarul......apleacate si-l ridica. (proverb evreiesc )

Nice ! Asta se intampla de fapt, multi isi tin economiile numai si numai in dolari indiferent daca scad sau cresc.

Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
galdlynelf

18 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 17:31

De la: broscuta_super_verde, la data 2011-02-25 17:11:51

Nice ! Asta se intampla de fapt, multi isi tin economiile numai si numai in dolari indiferent daca scad sau cresc.

Oacuvesel, ce-ti fac puradeii ?!

Pagini: << 13 14 15 16 17 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Despre evrei
Mergi la: